adi_forever 08.09.05, 23:11 Jak dla mnie remisowo, Tusk dużo nadrobił w końcówce. Ale daje 1:1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polski.szlachcic Re: TUSK - CIMOSZEWICZ, KTO WYGRAŁ ??? 08.09.05, 23:12 Tusk taki byl patetyczny ..watek o corce..miodzio Odpowiedz Link Zgłoś
unbelievable Re: TUSK - CIMOSZEWICZ, KTO WYGRAŁ ??? 08.09.05, 23:13 polski.szlachcic napisał: > Tusk taki byl patetyczny ..watek o corce..miodzio tusk mial przygotowana ostatnia mowe przez zespol pr i to faktycznie bylo dobre, ale merytoryczna reszta dno i mielizna. Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka9 Re: TUSK - CIMOSZEWICZ, KTO WYGRAŁ ??? 08.09.05, 23:14 Tusk jest bezbarwny. Cimoszewicz cyniczny i wyrachowany. Jak dla mnie 0:0 Szkoda, że zera nami rządzą :-( Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: TUSK - CIMOSZEWICZ, KTO WYGRAŁ ??? 08.09.05, 23:14 Cytując Rokitę... "Cimoszewicz, albo śmierć". Przecież Tusk wcale nie zna sie na polityce. Jeszcze jak wypowiadał się o tym, że pojechał na Białoruś (zresztą nie wiadomo po jaką cholerę)... no popłakałem się... Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: wszyscy przegrali 08.09.05, 23:22 Tusk wygrał. Zdecydowanie. Choć chyba nie był w najlepszej formie. Cimoszewicz stroił miny znudzonego play boya. Plutł trzy po trzy na temat podatków. Troszeczke błysnął w sprawie Iraku. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Tusk mogl mu skopac tyłek ale bal sie o sondaże 08.09.05, 23:23 nie chce takiego kunktatora na stanowisku prezia. Odpowiedz Link Zgłoś
gen_biedronka Niezła logika - sondaże się nie liczą tylko .... 08.09.05, 23:46 'moralne' zwycięstwo - tak jak M. Giertych, który nota bene też pozuje z panną Borys :) Wielki europarlamentarzysta :DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Przegrała zawartość jaj w jajach - letni i bez wyr 08.09.05, 23:16 azu - Cimokwasowi to nie pomoże Tuskowi nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zeus1111 Cimoszewicz górą 08.09.05, 23:16 Mówił konkretnie, tak jak się spodziewałem. Tusk gadał trzy po trzy. Nic konkretnego i do tgo wykazał się totalną niewiedzą na temat stosunków międzynarodowych i podatków. Czyli tak jak się spodziewałem. A ten sondaż sms'owy to w sumie nic dziwnego. 37% dla Cimoszewicza to poparcie dla lewicy (w tym ze 2% dla Borowskiego). 63% Tuska łączy w sobie głosy przeciwników Cimoszewicza. Czyli tych co zagłosują na Kaczora i innych (ale to margines). Więc w sumie (63/2)- troszkę = mniej niż 37%. I tak to własnie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
polonic czlowieku, gdzie ty widziałes konkrety??? 08.09.05, 23:17 to typowa gatka dla zmylenia przeciwnika czyli wyborcy! On ma cie gleboko w d... i wiekszość z tego co mówił tez. Odpowiedz Link Zgłoś
szpieg.z.krainy.deszczowcow Posłuchaj sobie Giertycha i Leppera - mam... 08.09.05, 23:19 ...nadzieję, że będą dla Ciebie wystarczająco konkretni (może się nawet pobiją ?) ;P Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Jak na razie sluchałem tych dwóch zer 08.09.05, 23:23 i musze przyznać ze Tusk siegnał dna czyli Cimocha. Juz wiem ze na tuska nie zaglosuje na bank. Odpowiedz Link Zgłoś
zeus1111 Ty jestes od Giertycha. Nie ta liga!!! 08.09.05, 23:24 Koleś daj na luz. Przecież "twój" krypto profesor nie bieże udziału w tych wyborach. On jest po to by być, bo wypada. Giertych gra w innej lidze. Mówimy na nią "trampkarze". Biorąc pod uwagę najkorzystniejszy dla niego sondaż i wstawiając go w skalę logarytmiczną, można by było tylko powiedzieć, że to czy kandyduje czy nie - nie ma znaczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Misiek - Tusk go zmył asystentką jak szmatką :) a 08.09.05, 23:21 poza tym we wszystkich punktach był górą. W sytuacji Cimokwasa trudno jest powiedzieć cokolwiek sensownego. Odpowiada za 4 lata rządów SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
dragomir Re: Misiek - Tusk go zmył asystentką jak szmatką 08.09.05, 23:24 2,5:2 dla Tuska na plus ze nie dal sie wciagnac w pyykowki o Jaruckiej, WC oberwal ze swojej wlasnej broni Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Ten moment Tuska mi się podobał: jasno, mocno i na 08.09.05, 23:46 szczękę >WC oberwal ze swojej > wlasnej broni Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: TUSK - CIMOSZEWICZ, KTO WYGRAŁ ??? 08.09.05, 23:16 Cimoszewicz oczywiscie, byl rzeczowy i konkretny.Tusk nie powiedzial nic mądrego.Pusta gadanina na okrąglo.Korwin-Mikke ma racje.Sondaze sąsterowane przez nową ubecje. Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Co z tego ze "konkretny" skoro do d... !?!?! 08.09.05, 23:19 bedzie to taki sam leń jak Kwasniewski, ta czerwona banda niczym sie nie rózni. Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: Zimny Cimoszewicz, ludzki Tusk 08.09.05, 23:31 Cimoszewicz nie panuje nad mimiką. Czy może mu ktoś powiedzieć żeby nie robił takich min jak słucha przeciwnika? Wygląda to fatalnie! Przez cały czas patrzył na Tuska jak "zimny drań" z pogardliwą miną sukinsyna - to bardzo złe przyzwyczajenie, publika tego NIE KUPI! Tusk odwrotnie, gra na emocjach. Często odwołuje się właśnie do pozytywnych emocji ludziska lubią i chętnie akceptują takich "ludzkich" polityków. Między innymi dlatego Kwiaśniewski wygrał wybory, bo był typem takiego swojaka, kóry ciągle powtarzał: "bo ja ludzi lubię" ;-) I to by było na tyle o wrażeniach wizualnych po debacie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzala Re: TUSK - CIMOSZEWICZ, KTO WYGRAŁ ??? 08.09.05, 23:36 ludzie !! ,cimoszewicz gadał konkretnie? takiego gadania to on już sie zdążył nauczyć jako minister spraw zagranicznych, przecież żeby lizać dupe ruskim to trzeba troche trików oratoryjnych się nauczyć ,ale mnie gadaniem nie przekona, co z tego że mówi , potrzebujecie prezydenta który mówi tylko piękne rzeczy nieważne czy prawdziwe czy nie? to były konkrety ? podważanie zeznań świadka ? to było konkretne ? tak wam jest teraz dobrze w tej brudnej polsce?, niejasnyh powiązań , lewych interesów , kolesiostwa , i kto jeszcze wie czego , to właśnie co się dzieje teraz to efekt polityki rządu pana cimoszewicza, i on teraz będzie mi wmawiał że on karcił swoją partię i się z nią nie zawsze zgadzał , co za pier....enie za przeproszeniem. przejrzyjcie wreszcie na oczy , czy raczej wolicie kolejny raz byc wodzeni za nos. ja rzeczywiście widze szanse w tusku ,to jest naprawde facet z zasadami, i jest konsekwentny , od wielu lat obserwuję polską scenę polityczną i zwróciłem na niego uwagę już jakieś dziesięć lat temu. facet cały czas walczy o to aby zasady polityki były przejrzyste oraz aby system podatkowy był prosty i jasny, że nie wspomne i niskich podatkach. a to jest jedyna droga do tego aby ludzie wreszcie mieli prace . wierzę w niego, od wielu lat nie było szansy w polskiej polityce na polityka patriote , takiego z wizją kraju , takiego jakim kiedyś był Piłsudski Odpowiedz Link Zgłoś
cimokio nudna debata ale wygrał Tusk 08.09.05, 23:20 debata była nudna ale musiała być skoro po jednej stronie stanął mistrz w unikaniu rzeczowej dyskusji z pzprowskiego betonu (a może już plastiku) oraz kandydat na dorobku który nie może sie narazić masowemu elektoratowi sama zaś zgoda na debate była porażką Tuska, kandydat z 15% poparciem powinien być zignorowany Odpowiedz Link Zgłoś
gen_biedronka Ale z was ciołki - to jak ma wygrać ??? 08.09.05, 23:49 Poparciem 15% prawicowego oszołomstwa???? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciorek Re: TUSK - CIMOSZEWICZ, KTO WYGRAŁ ??? 08.09.05, 23:22 jeśli chodzi o przypodobanie się większej części elektoratu (biednym), to Cimoszewicz rozłożył Tuska na łopatki: obnażył brak wiedzy Tuska o wpływie 3x15 na budżet RP. Tusk w tej części pomylił obowiązki rządu i prezydenta. Optymistyczne jest to, że obaj byli kulturalni i zachowywali się przyzwoicie (nawet podali sobi.. nie nogi a ręce). Ogólnie oceniam 1,5:1 dla Cimoszewicza. Z niecierpliwością czekam na dalsze debaty. Szkoda, że TVP jakoś milczy w temacie wyborów... Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: TUSK - CIMOSZEWICZ, KTO WYGRAŁ ??? 08.09.05, 23:37 gazeciorek napisał: Tusk w tej części pomylił obowiązki rządu i prezydenta. > Optymistyczne jest to, że obaj byli kulturalni i zachowywali się przyzwoicie > (nawet podali sobi.. nie nogi a ręce). Przecież Tusk nie pytał Cimoszewicza o to jakie podatki będzie wprowadzał, tylko o to jak on - lewicowiec swoją wizję podatkową będzie realizował współpracując z przyszłym prawicowym rzadem POPiS. Cimoszewicz oczywiscie unikął odpowiedzi na to pytanie odwracając kota ogonem, bo właściwie co miał powiedzieć, że będzie wetował aż do bólu liniowy? Odpowiedz Link Zgłoś