Dodaj do ulubionych

TUSK - CIMOSZEWICZ, KTO WYGRAŁ ???

08.09.05, 23:11
Jak dla mnie remisowo, Tusk dużo nadrobił w końcówce. Ale daje 1:1
Obserwuj wątek
    • polski.szlachcic Re: TUSK - CIMOSZEWICZ, KTO WYGRAŁ ??? 08.09.05, 23:12
      Tusk taki byl patetyczny ..watek o corce..miodzio
      • unbelievable Re: TUSK - CIMOSZEWICZ, KTO WYGRAŁ ??? 08.09.05, 23:13
        polski.szlachcic napisał:

> Tusk taki byl patetyczny ..watek o corce..miodzio

tusk mial przygotowana ostatnia mowe przez zespol pr i to faktycznie bylo dobre,
        ale merytoryczna reszta dno i mielizna.
    • marchefka9 Re: TUSK - CIMOSZEWICZ, KTO WYGRAŁ ??? 08.09.05, 23:14
      Tusk jest bezbarwny.
      Cimoszewicz cyniczny i wyrachowany.
      Jak dla mnie 0:0
      Szkoda, że zera nami rządzą :-(
    • atomowy Re: TUSK - CIMOSZEWICZ, KTO WYGRAŁ ??? 08.09.05, 23:14
      Cytując Rokitę... "Cimoszewicz, albo śmierć".

Przecież Tusk wcale nie zna sie na polityce. Jeszcze jak wypowiadał się o tym,
      że pojechał na Białoruś (zresztą nie wiadomo po jaką cholerę)... no popłakałem
      się...
    • polonic wszyscy przegrali 08.09.05, 23:15
      szubienice sie przydadzą
      • sawa.com Re: wszyscy przegrali 08.09.05, 23:22
        Tusk wygrał. Zdecydowanie. Choć chyba nie był w najlepszej formie.
        Cimoszewicz stroił miny znudzonego play boya. Plutł trzy po trzy na temat
        podatków. Troszeczke błysnął w sprawie Iraku. I tyle.
        • polonic Tusk mogl mu skopac tyłek ale bal sie o sondaże 08.09.05, 23:23
          nie chce takiego kunktatora na stanowisku prezia.
          • gen_biedronka Niezła logika - sondaże się nie liczą tylko .... 08.09.05, 23:46
            'moralne' zwycięstwo - tak jak M. Giertych, który nota bene też pozuje z panną
            Borys :) Wielki europarlamentarzysta :DDDDD
    • ksiundz Przegrała zawartość jaj w jajach - letni i bez wyr 08.09.05, 23:16
      azu - Cimokwasowi to nie pomoże Tuskowi nie zaszkodzi.
    • zeus1111 Cimoszewicz górą 08.09.05, 23:16
      Mówił konkretnie, tak jak się spodziewałem.
      Tusk gadał trzy po trzy. Nic konkretnego i do tgo wykazał się totalną niewiedzą
      na temat stosunków międzynarodowych i podatków. Czyli tak jak się spodziewałem.

A ten sondaż sms'owy to w sumie nic dziwnego.
      37% dla Cimoszewicza to poparcie dla lewicy (w tym ze 2% dla Borowskiego).
      63% Tuska łączy w sobie głosy przeciwników Cimoszewicza. Czyli tych co zagłosują
      na Kaczora i innych (ale to margines). Więc w sumie (63/2)- troszkę = mniej niż 37%.
      I tak to własnie wygląda.
      • polonic czlowieku, gdzie ty widziałes konkrety??? 08.09.05, 23:17
        to typowa gatka dla zmylenia przeciwnika czyli wyborcy! On ma cie gleboko w d...
        i wiekszość z tego co mówił tez.
        • szpieg.z.krainy.deszczowcow Posłuchaj sobie Giertycha i Leppera - mam... 08.09.05, 23:19
          ...nadzieję, że będą dla Ciebie wystarczająco konkretni (może się nawet pobiją ?) ;P
          • polonic Jak na razie sluchałem tych dwóch zer 08.09.05, 23:23
            i musze przyznać ze Tusk siegnał dna czyli Cimocha. Juz wiem ze na tuska nie
            zaglosuje na bank.
        • zeus1111 Ty jestes od Giertycha. Nie ta liga!!! 08.09.05, 23:24
          Koleś daj na luz. Przecież "twój" krypto profesor nie bieże udziału w tych
          wyborach. On jest po to by być, bo wypada. Giertych gra w innej lidze. Mówimy na
          nią "trampkarze".
          Biorąc pod uwagę najkorzystniejszy dla niego sondaż i wstawiając go w skalę
          logarytmiczną, można by było tylko powiedzieć, że to czy kandyduje czy nie - nie
          ma znaczenia:)
      • ksiundz Misiek - Tusk go zmył asystentką jak szmatką :) a 08.09.05, 23:21
        poza tym we wszystkich punktach był górą. W sytuacji Cimokwasa trudno jest
        powiedzieć cokolwiek sensownego. Odpowiada za 4 lata rządów SLD.
        • dragomir Re: Misiek - Tusk go zmył asystentką jak szmatką 08.09.05, 23:24
          2,5:2 dla Tuska

na plus ze nie dal sie wciagnac w pyykowki o Jaruckiej, WC oberwal ze swojej
          wlasnej broni
          • ksiundz Ten moment Tuska mi się podobał: jasno, mocno i na 08.09.05, 23:46
            szczękę

>WC oberwal ze swojej
            > wlasnej broni
    • wanda43 Re: TUSK - CIMOSZEWICZ, KTO WYGRAŁ ??? 08.09.05, 23:16
      Cimoszewicz oczywiscie, byl rzeczowy i konkretny.Tusk nie powiedzial nic
      mądrego.Pusta gadanina na okrąglo.Korwin-Mikke ma racje.Sondaze sąsterowane
      przez nową ubecje.
      • polonic Co z tego ze "konkretny" skoro do d... !?!?! 08.09.05, 23:19
        bedzie to taki sam leń jak Kwasniewski, ta czerwona banda niczym sie nie rózni.
        • normalny.normals Re: Zimny Cimoszewicz, ludzki Tusk 08.09.05, 23:31
          Cimoszewicz nie panuje nad mimiką. Czy może mu ktoś powiedzieć żeby nie robił
          takich min jak słucha przeciwnika? Wygląda to fatalnie! Przez cały czas patrzył
          na Tuska jak "zimny drań" z pogardliwą miną sukinsyna - to bardzo złe
          przyzwyczajenie, publika tego NIE KUPI!
          Tusk odwrotnie, gra na emocjach. Często odwołuje się właśnie do pozytywnych
          emocji ludziska lubią i chętnie akceptują takich "ludzkich" polityków. Między
          innymi dlatego Kwiaśniewski wygrał wybory, bo był typem takiego swojaka, kóry
          ciągle powtarzał: "bo ja ludzi lubię" ;-)
          I to by było na tyle o wrażeniach wizualnych po debacie.
      • dzala Re: TUSK - CIMOSZEWICZ, KTO WYGRAŁ ??? 08.09.05, 23:36
        ludzie !! ,cimoszewicz gadał konkretnie? takiego gadania to on już sie zdążył
        nauczyć jako minister spraw zagranicznych, przecież żeby lizać dupe ruskim to
        trzeba troche trików oratoryjnych się nauczyć ,ale mnie gadaniem nie przekona,
        co z tego że mówi , potrzebujecie prezydenta który mówi tylko piękne rzeczy
        nieważne czy prawdziwe czy nie?

to były konkrety ? podważanie zeznań świadka ? to było konkretne ?

tak wam jest teraz dobrze w tej brudnej polsce?, niejasnyh powiązań , lewych
        interesów , kolesiostwa , i kto jeszcze wie czego , to właśnie co się dzieje
        teraz to efekt polityki rządu pana cimoszewicza, i on teraz będzie mi wmawiał
        że on karcił swoją partię i się z nią nie zawsze zgadzał , co za pier....enie
        za przeproszeniem. przejrzyjcie wreszcie na oczy , czy raczej wolicie kolejny
        raz byc wodzeni za nos.

ja rzeczywiście widze szanse w tusku ,to jest naprawde facet z zasadami, i jest
        konsekwentny , od wielu lat obserwuję polską scenę polityczną i zwróciłem na
        niego uwagę już jakieś dziesięć lat temu. facet cały czas walczy o to aby
        zasady polityki były przejrzyste oraz aby system podatkowy był prosty i jasny,
        że nie wspomne i niskich podatkach.
        a to jest jedyna droga do tego aby ludzie wreszcie mieli prace .

wierzę w niego, od wielu lat nie było szansy w polskiej polityce na polityka
        patriote , takiego z wizją kraju , takiego jakim kiedyś był Piłsudski

• cimokio nudna debata ale wygrał Tusk 08.09.05, 23:20
      debata była nudna ale musiała być skoro po jednej stronie stanął mistrz w
      unikaniu rzeczowej dyskusji z pzprowskiego betonu (a może już plastiku) oraz
      kandydat na dorobku który nie może sie narazić masowemu elektoratowi
      sama zaś zgoda na debate była porażką Tuska, kandydat z 15% poparciem powinien
      być zignorowany
      • gen_biedronka Ale z was ciołki - to jak ma wygrać ??? 08.09.05, 23:49
        Poparciem 15% prawicowego oszołomstwa????
    • dragomir Mina jak z WC:P 08.09.05, 23:21
    • gazeciorek Re: TUSK - CIMOSZEWICZ, KTO WYGRAŁ ??? 08.09.05, 23:22
      jeśli chodzi o przypodobanie się większej części elektoratu (biednym), to
      Cimoszewicz rozłożył Tuska na łopatki: obnażył brak wiedzy Tuska o wpływie 3x15
      na budżet RP. Tusk w tej części pomylił obowiązki rządu i prezydenta.
      Optymistyczne jest to, że obaj byli kulturalni i zachowywali się przyzwoicie
      (nawet podali sobi.. nie nogi a ręce).
      Ogólnie oceniam 1,5:1 dla Cimoszewicza.

Z niecierpliwością czekam na dalsze debaty.
      Szkoda, że TVP jakoś milczy w temacie wyborów...
      • normalny.normals Re: TUSK - CIMOSZEWICZ, KTO WYGRAŁ ??? 08.09.05, 23:37
        gazeciorek napisał:

Tusk w tej części pomylił obowiązki rządu i prezydenta.
        > Optymistyczne jest to, że obaj byli kulturalni i zachowywali się przyzwoicie
        > (nawet podali sobi.. nie nogi a ręce).

Przecież Tusk nie pytał Cimoszewicza o to jakie podatki będzie wprowadzał, tylko
        o to jak on - lewicowiec swoją wizję podatkową będzie realizował współpracując z
        przyszłym prawicowym rzadem POPiS. Cimoszewicz oczywiscie unikął odpowiedzi na
        to pytanie odwracając kota ogonem, bo właściwie co miał powiedzieć, że będzie
        wetował aż do bólu liniowy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka