sceptyk31 Re: Scholastyka Sniegowska, PO Warszawa, Miejsce 17.09.05, 14:01 Dzis od rana intensywnie poszukuje czegoś co mozna by nazwać programem PO. Znalazłem tylko to www.platforma.org/index.php/oplatformie/program Tylko że moim skromnym zdniem to nie jest program, ale zbiór często demagogicznych haseł. A ja chcialbym poznać co zamierzacie Państwo zrobić, także jak to sobie wyobrażacie. Bo czym konczy sie "wielka improwizacja" w polityce, przekonala nas upływająca kadencja. I może jedno pytanie szczegółowe związane ze znalezionym przeze mnie programem : czy udział w darmowym kursie językowym, skierowanym do przyszłych rządzących przez rząd obcego kraju nie kłóci się z poniższymi dwoma pierwszymi zdaniami "programu" ? Pytam w kontekście głodu wiedzy u p. Śledzińdskiej- Katarasińskiej i Jana Marii Władysława Rokity. "Wszelka władza w Rzeczypospolitej jest służbą publiczną i nie może być źródłem jakichkolwiek przywilejów. Chcemy, ażeby tak brzmiał nowy artykuł czwarty zmienionej konstytucji Rzeczypospolitej i to uważamy za naczelną zasadę postępowania PO po wyborach...." Chyba że ważne są dwa ostatnie slowa - " po wyborach". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: Scholastyka Sniegowska, PO Warszawa, Miejsce 19.09.05, 19:30 Nie podoba się Panu to, że Rokita i Katarasińska się uczą, uczą języka czy że uczą się nie za swoje pieniądze? Zapraszam do zadawania pytan. Scholastyka Śniegowska, Platforma Obywatelska, Warszawa, MIEJSCE 20 www.sniegowska.pl/pytaj Zadawaj pytania on-line! Odpowiem w ciagu 24 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: Scholastyka Sniegowska, PO Warszawa, Miejsce 17.09.05, 22:04 Cosik pani Scholastyka z forum znikła.Albo wyborców ma w głębokim powazaniu,albo jednak zdecydowała,że w PCK pozostaje.Co daj Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: Scholastyka Sniegowska, PO Warszawa, Miejsce 18.09.05, 23:02 Nie zniknęłam, proszę się nie niepokoić. A w Sejmie będę bardziej przydatna niż w PCK, proszę mi wierzyć. Zapraszam do odwiedzenia mojej strony www.scholastyka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec SCHOLASTYKA PRZYDAATNA W SEJMIE IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 19.09.05, 22:39 Czym się Pani zajmie ??? Niech Pani powie proszę jakie ma Pani pomysły na Polskę ??? Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: SCHOLASTYKA PRZYDAATNA W SEJMIE 20.09.05, 21:45 Panie Kupiec, proszę nie krzyczeć, a zajrzeć na moją stronę i będzie Pan wiedział, czym chcę się zająć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kupiec Re: SCHOLASTYKA PRZYDAATNA W SEJMIE IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.09.05, 14:51 Zapewniam, z całą stanowczością ... nie krzyczę na Panią, nawet bym nie śmiał, niezależnie od Pani poglądów, czy prezentowanych teorii, już chociażby tylko z tej przyczyny że jest Pani kobietą i to kobieta z dużą klasą. Nie oznacza to oczywiście, że Pani urok osobisty zmienia mój poglad na kwestie programu PO, bo tak nie jest i nie będzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: SCHOLASTYKA PRZYDAATNA W SEJMIE 23.09.05, 01:01 Bardzo dziękuję. Przestał Pan krzyczeć, zaczął uwodzić. Pozdrawiam. Zapraszam do zadawania pytan. Scholastyka Śniegowska, Platforma Obywatelska, Warszawa, MIEJSCE 20 -- www.sniegowska.pl/pytaj Zadawaj pytania on-line! Odpowiem w ciagu 24 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Moze mniej edukacji? 18.09.05, 16:54 Jako osoba ktora troche interesowala sie jeszcze niedawno co sie dzieje na rynku pracy, zwlaszcza wsrod mlodych, chcialbym spytac wrecz przeciwnie: czy dostep do edukacji nie jest za latwy? Z jednej strony - na "konserwatora powierzchni plaskich" wymaga sie minimum wyzszego wyksztalcenia - lecz z drugiej czy nie wynika to z ilosci juz "fabrycznie" produkowanych magistrow? Bo kiedys magister to byl ktos - teraz trudniej znalezc specjaliste po zawodowce (oczywiscie o teoretycznie mniejszych kwalifikacjach), np. technika elektryka, niz w tej samej branzy magistra - to chyba nie jest normalne? W koncu np. w branzach technicznych bardziej potrzebni sa technicy/"zawodowi" niz kadra inzynieryjna (mowie o ilosciach)... Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: Moze mniej edukacji? 18.09.05, 23:06 Prawo do kształcenia się gwarantuje Konstytucja i nie można go ograniczać. Nie słyszałam, by do sprzątania wymagano wyższego wykształcenia, lecz wiem, że wykształceni ludzie z powodu bezrobocia podejmują różne zajęcia. Czas to zmienić - pierwszy krok to pójście na głosowanie. Drugi - zagłosowanie na mnie :) Zapraszam do odwiedzenia mojej strony www.scholastyka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Moze mniej edukacji? 19.09.05, 20:01 > Prawo do kształcenia się gwarantuje Konstytucja i nie można go ograniczać. Nie mowie o "ograniczaniu" a o "selekcji" - niestety, teraz magistra dostaja ludzie, ktorzy nawet nie potrafia po skonczeniu studiow opisac swojego wyuczonego zawodu - czyli do jakiego typu pracy zostali wyszkoleni... jesli tak rozumiemy prawo do ksztalcenia... kto za to zaplaci? Zdaje mi sie, ze jakis czas temu szansa Polski byla dobrze wyszkolona kadra specjalistyczna... Z ta sprzataczka to moze przegialem (choc jesli chodzi o znajomosc jezyka angielskiego celem konwersacji ze strony sprzataczki- to juz widzialem) ale naprawde teraz magistra wymagaja do prawie kazdej roboty - do rzeczy, gdzie PELNE srednie wyksztalcenie kiedys bylo delikatnym przerostem formy (choc podstawowka to byloby za malo)... A co z propozycja PO i PIS-u platnych studiow? Co z konstytucyjnym prawem do ksztalcenia? Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: Moze mniej edukacji? 20.09.05, 21:56 Studia płatne, ale dla najzdolniejszych i najuboższych stypendia. I to naprawdę ma sens - tak jest np. w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 Re: Moze mniej edukacji? 19.09.05, 21:33 Prawo do kształcenia to jedno, a likwidowanie szkół zawodowych albo klas ZSZ w zespołach szkół i ograniczanie naboru w technikach - to drugie. To są administracyjne zagrywki spychające młodzież do "tńszego" ogólnego kształcenia. Działalność bez obiektywnego uzasadnienia. Walka o poprawienie wydumanych "wskaźników wykształcenia" Polaków na tle Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: Moze mniej edukacji? 20.09.05, 21:55 Wszelkie ważne społecznie decyzje będą konsultowane. Każda propozycja i każde rozwiązanie mają to do siebie, że znajdują zwolenników i przeciwników. Szkoły zawodowe są i będą, a do techników ludzie chcą iść, bo młodzież chce się rozwijać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Re: Scholastyka Sniegowska, PO Warszawa, Miejsce IP: *.man.rsk.pl 19.09.05, 15:56 PO i PiS maja wlasne projekty konstytucji, wiec zapewnie ostateczny twor bedzie ich kompromisowa mieszanka. W projekcie PiS jest taki zapis: Art: 23, pkt 2. Państwo nie reguluje spraw par niemałżeńskich oraz nie prowadzi ich ewidencji. www.pis.org.pl/dokumenty/projekt_konstytucji.pdf Czy PO poparlaby ten punkt, np w zamian za inne ustepstwa PiS? Czy ma cos przeciwko niemu? Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: Scholastyka Sniegowska, PO Warszawa, Miejsce 19.09.05, 19:33 Trudno mówić o ustępstwach, zanim powstanie koalicja. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Pewnie zadałem za trudne pytanie. 19.09.05, 18:07 Bo Pani kandydatka nie zechciała się do niego odnieść. Szczerze mówiąc nie dziwię się, nie wypada jej żle wypowiadać sie o Rokicie, a tak naprawdę poza zbiorem haseł PO nie ma konkretnego programu. Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: Pewnie zadałem za trudne pytanie. 19.09.05, 19:38 Pytań jest sporo, co mnie cieszy, ale mogę któreś przeoczyć. Zapraszam do zadawania pytań na stronie - tam nic nie umknie. Scholastyka Śniegowska, Platforma Obywatelska, Warszawa, MIEJSCE 20 www.sniegowska.pl/pytaj Zadawaj pytania on-line! Odpowiem w ciagu 24 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wpuszczony w tunel pytanie z innej beczki IP: 217.149.246.* 20.09.05, 09:39 Platworma po swoich rzadach w warszawie zostawila nam miedzy innymi tunel wybudowany za duze pieniadze... wzdluz rzeki - ograniczjac tym samym dostep do mostu ktorych w stolicy i tak brakuje. Poniewaz codziennie pokonuje te trase dwukrotnie i szlag mnie trafia mam pytania: czy ktokolwiek odpowiedzial karnie za ten pomysł ? czy moze pomysł jest godny pochwaly i tunel jest potrzebny ? czy skoro juz ktos musial zarobic na jego budowie nie mozna go bylo wybudowac w poprzek Wisly ? Rozumiem ze jako pracownik PCK nie miala Pani wiele wspolnego z ta decyzja ale pytanie zadaje Pani jako przedstawicielowi partii odpowiedzialnej za te konkretnie decyzje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: pytanie z innej beczki 20.09.05, 21:51 Jedni uważają, że tunel jest potrzebny, inni go krytykują. Ja powiem jedno: za rządów prezydenta Kaczyńskiego nie zrobiono żadnej poważnej inwestycji, która ułatwiłaby życie w Warszawie. Zapraszam na stronę PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wpuszczony w tunel mozna bylo odpowiedziec tez w ten sposob... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 22:15 Jedni uwazaja ze trzeba podkladac bomby inni to krytykuja. Ja powiem jedno: biale niedzwiedzie na sacharze sie pocą. , Dziekuje za niezwykle wyczerpujaca odpowiedz i przedstawienie zdania swojego i swojej partii na zadany temat. Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: mozna bylo odpowiedziec tez w ten sposob... 22.09.05, 00:17 Proszę uprzejmie. Zdaję sobie sprawę z tego, że "jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził". I nawet nie próbuję. Pozdrawiam. Zapraszam do zadawania pytan. Scholastyka Śniegowska, Platforma Obywatelska, Warszawa, MIEJSCE 20 -- www.sniegowska.pl/pytaj Zadawaj pytania on-line! Odpowiem w ciagu 24 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ter POPIERAM PANIA SCHOLE IP: 212.76.37.* 20.09.05, 15:53 I pozdrawiam bo mnie przekonuje pani!! Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: POPIERAM PANIA SCHOLE 23.09.05, 01:03 Bardzo dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska ►►OGRANICZENIE BEZROBOCIA ►► 20.09.05, 16:21 Czym zajmę się w Sejmie - ZAPRASZAM DO ZADAWANIA PYTAŃ w temacie: OGRANICZENIE BEZROBOCIA www.sniegowska.pl/index.php?c=31 -- Scholastyka Śniegowska, MIEJSCE 20 Platforma Obywatelska, WARSZAWA www.sniegowska.pl/pytaj - Zadawaj pytania on-line! Odpowiem w ciągu 24 godzin ___________________ DLACZEGO KANDYDUJĘ? Kandyduję, bo w Sejmie potrzebni są ludzie tacy jak ja: społecznicy zaprawieni w bojach o humanitaryzm i godność człowieka, mający doświadczenie w pracach legislacyjnych, ludzie uczciwi i nieskorumpowani. Do dyspozycji stawiam swoją wrażliwość na trudne sytuacje życiowe ludzi, doświadczenie, zdobyte umiejętności, upór w dążeniu do wytyczonego celu, pracowitość i rzetelność. Obiecuję pozostawać w stałym kontakcie z moimi wyborcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek DLACZEGO KANDYDUJESZ ??? IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 20.09.05, 18:47 A może dlatego że chcesz 10 tyś diety i 10 tyś na biuro ? Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: DLACZEGO KANDYDUJESZ ??? 20.09.05, 21:58 Nie, nie dlatego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek NIE DLA KASY - CZY ZATEM PRZEZBACZYSZ JA NA PCK? IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 21.09.05, 03:46 Ucieszyła mnie Pani wypowiedz ... czy mogę zatem uznac że pieniądze z diety oraz częściowo na biuro, których Pani nie wykorzysta ... wpłaci Pani na PCK ? Czy to jest obietnica wybborcza ? Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: NIE DLA KASY - CZY ZATEM PRZEZBACZYSZ JA NA P 21.09.05, 13:54 Jeżeli się nie wykorzysta pieniędzy na biuro, to jak sama nazwa wskazuje są niewykorzystane i nie można ich przekazywać. A uznać Pan może co Pan chce, nie mam na to wpływu. Jestem ciekawa, czy za rok 2004 przekazał Pan 1 % swoich dochodów na jakąkolwiek organizację pożytku publicznego? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: NIE DLA KASY - CZY ZATEM PRZEZBACZYSZ JA NA P IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.09.05, 14:53 Oczywiście, że przekazałem - na budżet Państwa który finansuje służbe zdrowia, a nie baloniki i świcidełka. najwyższa pora by ten przepis o 1% został zlikwidowany ! Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: NIE DLA KASY - CZY ZATEM PRZEZBACZYSZ JA NA P 22.09.05, 00:20 Szkoda, że nie ma Pan pojęcia, o czym Pan mówi. Jest to wina braku rozwijania społeczeństwa obywatelskiego - tym m.in. zamierzam zająć się w Sejmie. Pozdrawiam. Zapraszam do zadawania pytan. Scholastyka Śniegowska, Platforma Obywatelska, Warszawa, MIEJSCE 20 -- www.sniegowska.pl/pytaj Zadawaj pytania on-line! Odpowiem w ciagu 24 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: NIE DLA KASY - CZY ZATEM PRZEZBACZYSZ JA NA P IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.09.05, 14:55 Jeszcze jedno, myli się Pani co do sum na biuro! Bierze je Pani ryczałtem, ile Pani wyda to już Pani sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: NIE DLA KASY - CZY ZATEM PRZEZBACZYSZ JA NA P 22.09.05, 00:23 Myślę, że jednak Pan się myli, ale sprawdzę to. Zapraszam do zadawania pytan. Scholastyka Śniegowska, Platforma Obywatelska, Warszawa, MIEJSCE 20 -- www.sniegowska.pl/pytaj Zadawaj pytania on-line! Odpowiem w ciagu 24 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska ►►BEZPIECZEŃSTWO I SĄDOWNICTWO ►► 20.09.05, 16:23 Czym zajmę się w Sejmie - ZAPRASZAM DO ZADAWANIA PYTAŃ w temacie: BEZPIECZEŃSTWO I SĄDOWNICTWO www.sniegowska.pl/index.php?c=35 -- Scholastyka Śniegowska, MIEJSCE 20 Platforma Obywatelska, WARSZAWA www.sniegowska.pl/pytaj - Zadawaj pytania on-line! Odpowiem w ciągu 24 godzin ___________________ DLACZEGO KANDYDUJĘ? Kandyduję, bo w Sejmie potrzebni są ludzie tacy jak ja: społecznicy zaprawieni w bojach o humanitaryzm i godność człowieka, mający doświadczenie w pracach legislacyjnych, ludzie uczciwi i nieskorumpowani. Do dyspozycji stawiam swoją wrażliwość na trudne sytuacje życiowe ludzi, doświadczenie, zdobyte umiejętności, upór w dążeniu do wytyczonego celu, pracowitość i rzetelność. Obiecuję pozostawać w stałym kontakcie z moimi wyborcami. Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska ►►SŁUŻBA ZDROWIA - PIELĘGNIARKI, POŁOŻNE ►► 20.09.05, 16:25 Czym zajmę się w Sejmie - ZAPRASZAM DO ZADAWANIA PYTAŃ w temacie: SŁUŻBA ZDROWIA - PIELĘGNIARKI, POŁOŻNE www.sniegowska.pl/index.php?c=32 -- Scholastyka Śniegowska, MIEJSCE 20 Platforma Obywatelska, WARSZAWA www.sniegowska.pl/pytaj - Zadawaj pytania on-line! Odpowiem w ciągu 24 godzin ___________________ DLACZEGO KANDYDUJĘ? Kandyduję, bo w Sejmie potrzebni są ludzie tacy jak ja: społecznicy zaprawieni w bojach o humanitaryzm i godność człowieka, mający doświadczenie w pracach legislacyjnych, ludzie uczciwi i nieskorumpowani. Do dyspozycji stawiam swoją wrażliwość na trudne sytuacje życiowe ludzi, doświadczenie, zdobyte umiejętności, upór w dążeniu do wytyczonego celu, pracowitość i rzetelność. Obiecuję pozostawać w stałym kontakcie z moimi wyborcami. Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska ►► SPOŁECZEŃSTWO OBYWATELSKIE - NGO's ►► 20.09.05, 16:26 Czym zajmę się w Sejmie - ZAPRASZAM DO ZADAWANIA PYTAŃ w temacie: SPOŁECZEŃSTWO OBYWATELSKIE - ORGANIZACJE POZARZĄDOWE www.sniegowska.pl/index.php?c=33 -- Scholastyka Śniegowska, MIEJSCE 20 Platforma Obywatelska, WARSZAWA www.sniegowska.pl/pytaj - Zadawaj pytania on-line! Odpowiem w ciągu 24 godzin ___________________ DLACZEGO KANDYDUJĘ? Kandyduję, bo w Sejmie potrzebni są ludzie tacy jak ja: społecznicy zaprawieni w bojach o humanitaryzm i godność człowieka, mający doświadczenie w pracach legislacyjnych, ludzie uczciwi i nieskorumpowani. Do dyspozycji stawiam swoją wrażliwość na trudne sytuacje życiowe ludzi, doświadczenie, zdobyte umiejętności, upór w dążeniu do wytyczonego celu, pracowitość i rzetelność. Obiecuję pozostawać w stałym kontakcie z moimi wyborcami. Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska ►► WZMOŻONA OCHRONA OFIAR PRZEMOCY W RODZINIE ►υ 20.09.05, 16:28 Czym zajmę się w Sejmie - ZAPRASZAM DO ZADAWANIA PYTAŃ w temacie: WZMOŻONA OCHRONA OFIAR PRZEMOCY W RODZINIE www.sniegowska.pl/index.php?c=34 -- Scholastyka Śniegowska, MIEJSCE 20 Platforma Obywatelska, WARSZAWA www.sniegowska.pl/pytaj - Zadawaj pytania on-line! Odpowiem w ciągu 24 godzin ___________________ DLACZEGO KANDYDUJĘ? Kandyduję, bo w Sejmie potrzebni są ludzie tacy jak ja: społecznicy zaprawieni w bojach o humanitaryzm i godność człowieka, mający doświadczenie w pracach legislacyjnych, ludzie uczciwi i nieskorumpowani. Do dyspozycji stawiam swoją wrażliwość na trudne sytuacje życiowe ludzi, doświadczenie, zdobyte umiejętności, upór w dążeniu do wytyczonego celu, pracowitość i rzetelność. Obiecuję pozostawać w stałym kontakcie z moimi wyborcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolnosciowiec Re: Scholastyka Sniegowska, PO Warszawa, Miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 23:45 Jakby Pani skomentowała tę stronę: www.czerwonepo.z.pl Chyba jest na niej sporo prawdy napisane... Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: Scholastyka Sniegowska, PO Warszawa, Miejsce 21.09.05, 13:57 Przepraszam, nie wchodzę na strony, które mogą zarobaczyć komputer, tak więc nie mogę skomentować. Odpowiedz Link Zgłoś
wolnosciowiec Re: Scholastyka Sniegowska, PO Warszawa, Miejsce 22.09.05, 12:45 Prosze się nie wykręcać. Nic ta strona Pani nie zrobi. Gwarantuję. Wyskakuje pop-up, bo jest na darmowym serwerze i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: Scholastyka Sniegowska, PO Warszawa, Miejsce 23.09.05, 01:05 Nie zrobię tego. Ale pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Scholastyka Sniegowska, PO Warszawa, Miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 02:09 Zadałem pytanie i nie uzyskałem odpowiedzi... :( Jestem jednym z wielu małych przedsiębiorców - czy PO ma w swoim programie pomoc /restrukturyzację/ zadłużeń z ZUS i US ? Wiele małych firm z mojego otoczenia jest w zapaści fnansowej /brak zapłaty-wystawione faktury-brak wpłat podatku.../ Proszę o konstruktywną odpowiedż. Potencjalny wyborca Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: Scholastyka Sniegowska, PO Warszawa, Miejsce 21.09.05, 13:55 Proszę przejrzeć dokładnie forum - odpowiedziałam Panu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Scholastyka Sniegowska, PO Warszawa, Miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 19:12 Witam ;) Rzeczywiście znalazłem Pani wypowiedż na mój temat - jednak nie przekonuje mnie ona w takim kształcie "PO zamierza wspomóc małą przedsiębiorczość"...W jaki sposób ? Obnizając podatki, które w efekcie spowodują wzrost obciążeń ? Dla wielu małych, zadłużonych przedsiebiorców to przysłowiowy "gwóżdż do trumny" - brak kwoty wolnej od podatku obciązy własnie tych najbiedniejszych, nie powiem o wzroście cen towarów, które wcześniej nie nie były objęte tak wysoką stawką, lub wręcz - "zerową"... Ja pytałem konkretnie o mozliwość - restrukturyzacji - zadłużeń... Czy jest taki postulat w programie PO ? Nie mogę nigdzie znależć programu PO w necie :( :( :( Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: Scholastyka Sniegowska, PO Warszawa, Miejsce 21.09.05, 22:06 Obniżenie podatków nie spowoduje wzrostu obciążeń, a mali przedsiębiorcy będą mogli rozwinąć skrzydła. Program PO jest na stronie PO - link do niej znajdzie Pan na mojej stronie www.scholastyka.pl. Zapraszam do zadawania pytan. Scholastyka Śniegowska, Platforma Obywatelska, Warszawa, MIEJSCE 20 -- www.sniegowska.pl/pytaj Zadawaj pytania on-line! Odpowiem w ciagu 24 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margrabja Re: Scholastyka Sniegowska, PO Warszawa, Miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 20:47 Mam zasadnicze pytanie w kwestii podatku liniowego 15%. Dość pewnie Państwa specjaliści wypowiadają się o korzyściach dla budżetu oraz braku negatywnych skutków dla "przeciętnego zjadacza chleba". Ja dość solidnie podszedłam do tematu i zbadałem wszystkie rachunki mojej rodziny z całego miesiąca. Okazało się, że prognoza z podatkiem 15% jest średnio o 5-7% droższa od obecnej. Jak w takim razie mam na tym skorzystać, przecież jest to dodatkowe obciążenie dla mojego skromnego budżetu? Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: Scholastyka Sniegowska, PO Warszawa, Miejsce 21.09.05, 22:09 Może popełniła Pani błąd w obliczeniach? Doświadczenia Irlandii czy Hiszpanii dowodzą, że podatek liniowy rozwija gospodarkę, więc ludziom się łatwiej żyje. Na to oczywiście potrzeba czasu - trudno oczekiwać zmian z dnia na dzień. Proszę nie wierzyć kłamliwym spotom - podatek liniowy sprawdził się w innych krajach, sprawdzi się i u nas, tylko dajmy mu szansę! Zapraszam do zadawania pytan. Scholastyka Śniegowska, Platforma Obywatelska, Warszawa, MIEJSCE 20 -- www.sniegowska.pl/pytaj Zadawaj pytania on-line! Odpowiem w ciagu 24 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margrabja Re: Scholastyka Sniegowska, PO Warszawa, Miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 23:18 A może prześlę te rachunki Pani i Pani obliczy mi ile powinno wychodzić...:) Jestem sympatykiem Waszej partii, ale mam wyższe wykształcenie i umiem dokonać prostych obliczeń na procentach i wynik tych obliczeń był taki a nie inny. Chciałbym wierzyć, że podatek liniowy w wysokości 15% będzie korzystny pod każdym względem, jednak dokonując prostych kalkulacji na moim domowym budżecie tego nie widzę. Chciałbym zauważyć, że przy obecnym sposobie naliczania podatku oprócz stawki 22% VAT są też produkty opodatkowane na 7% i 3%. Propaganda PiS wogóle mnie nie przekonuje, ale skłoniła mnie do empirycznego sprawdzenia bezpośredniego wpływu podatku liniowego na moje finanse. Jak Platforma Obywatelska zamierza mnie przekonać, że większe koszty utrzymania mojej rodziny są dla mnie korzystne? Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: Scholastyka Sniegowska, PO Warszawa, Miejsce 22.09.05, 00:28 Większych kosztów utrzymania nie będzie, bo nawet jeżeli niektóre ceny wzrosną, to inne spadną, a Pan zapłąci mniejszy podatek dochodowy. Liderką warszawskiej listy jest specjalistka od finansów światowego formatu - p. Hanna Gronkiewicz-Waltz. Ja wierzę w jej wyliczenia. Pozdrawiam. Zapraszam do zadawania pytan. Scholastyka Śniegowska, Platforma Obywatelska, Warszawa, MIEJSCE 20 -- www.sniegowska.pl/pytaj Zadawaj pytania on-line! Odpowiem w ciagu 24 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
wiecznie_zdziwiona Antykoncepcja i ustawa antyaborcyjna 22.09.05, 17:01 Interesuje mnie stosunek PO do ustawy antyaborcyjnej i refundacji środków antykoncepcyjnych. Czy mogłaby Pani przybliżyć te problemy ? Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: Antykoncepcja i ustawa antyaborcyjna 23.09.05, 01:08 Bardzo bym chciała, ale PO nie wypowiedziało się oficjalnie w tej kwestii. Mogę odpowiadać tylko w swoim imieniu: proszę zajrzeć na moją stronę, tam odpowiadałam na to pytanie Zapraszam do zadawania pytan. Scholastyka Śniegowska, Platforma Obywatelska, Warszawa, MIEJSCE 20 -- www.sniegowska.pl/pytaj Zadawaj pytania on-line! Odpowiem w ciagu 24 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
wiecznie_zdziwiona Re: Antykoncepcja i ustawa antyaborcyjna 23.09.05, 10:00 Pani Scholastyko, Bardzo dziękuję za odpowiedź. Martwi mnie jednak fakt, że PO nie zajęło stanowiska w tak ważnej kwestii jak refundacja antykoncepcji czy ustawa antyaborcujna. Osobiście mnie problem refundacji nie dotyczy, bo śwaidomie nie zamierzam posiadać więcej dzieci i jestem w stanie wygospodarować pieniądze na środki antykoncepcyjne. Jest jednak w Polsce ogromna grupa kobiet, dla których 50 pln miesięcznie to duże pieniądze. Martwi mnie, że PO o tym zapomina, nie pomyślała, albo nie jest zainteresowana. Byłaby to jedyna partia na którą warto głosować, gdyby nie ten drobny mankament.. Wiem, że jest to "drażliwy temat" ( zatargi z Kościołem w Polsce etc.) nie wypada chyba jednak poszerzać tematów tabu.. Pozdrawiam serdecznie i życzę wielu sukcesów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktostam Re: Antykoncepcja i ustawa antyaborcyjna IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 23.09.05, 11:59 I uwazasz ze w sytuacji gdy brakuje pieniedzy na leczenie ludzi chorych na raka panstwo powinno refundowac srodki antykoncepcyjne ktore nie maja nic wspolnego z ratowanie zycia? Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: Antykoncepcja i ustawa antyaborcyjna 23.09.05, 18:16 Nie wiem, do kogo było to pytanie: do mnie czy do autorki poprzedniego? Ja uważam, że w budżecie powinny znaleźć się środki na leczenie ludzi, ale także na psychoedukację i nowoczesną antykoncepcję. I jest to możliwe, tylko trzeba dokonać dobrego wyboru, a następnie trochę poczekać. Zmian nie dokonuje się z dnia na dzień. Zapraszam do zadawania pytan. Scholastyka Śniegowska, Platforma Obywatelska, Warszawa, MIEJSCE 20 -- www.sniegowska.pl/pytaj Zadawaj pytania on-line! Odpowiem w ciagu 24 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: Antykoncepcja i ustawa antyaborcyjna 23.09.05, 18:11 Zapewniam, że PO myśli i nie lekceważy. Należy jednak przyjąć jakąś kolejność, i PO przyjęła. Dla każdego ważne jest co innego, nie zadowoli się wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Ma Pani mój głos i mojej rodziny!! IP: *.aster.pl 23.09.05, 11:53 Byłem na scholastyka.pl, czytalem to forum i przekonała mnie Pani. Będziemy z rodziną głosować na Panią pozdrawiam Ryszard Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: Ma Pani mój głos i mojej rodziny!! 23.09.05, 18:12 Bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie całą Pana Rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: RYSZARD TO PANI RODZINA !? 23.09.05, 23:06 Znowu się Panu fora pomyliły - ja kandyduję z Warszawy. Zapraszam do zadawania pytan. Scholastyka Śniegowska, Platforma Obywatelska, Warszawa, MIEJSCE 20 -- www.sniegowska.pl/pytaj Zadawaj pytania on-line! Odpowiem w ciagu 24 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka.sniegowska Re: RYSZARD TO PANI RODZINA !? 23.09.05, 23:08 Nie, Ryszard to nie moja rodzina. Proszę sobie wyobrazić, że popiera mnie więcej osób niż rodzina. Trudno? Wiem - pewnie Pana nawet rodzina nie popiera. Bardzo serdecznie pozdrawiam. Zapraszam do zadawania pytan. Scholastyka Śniegowska, Platforma Obywatelska, Warszawa, MIEJSCE 20 -- www.sniegowska.pl/pytaj Zadawaj pytania on-line! Odpowiem w ciagu 24 godzin Odpowiedz Link Zgłoś