Dodaj do ulubionych

białamorgana

IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 13:52
Z wielkim niepokojem przeczytałem artykuł j.w. W trosce o nasz kraj minister
Zelichowski powinien natychmiast udostępnić obojętnie jakie tereny pod budowę
centrum zdrowia psychicznego dla członków naszego Rządu, działaczy SLD i
niektórych działaczy samorządowych. Gościnnie powinien się tam znależć jak
najszybciej turecki bisnesman. Nawet jak nasze Państwo poniesie wszystkie
koszty takiego przedsięwzięcia to i tak jego koszty będą niczym w porównaniu
ze stratami jakie poniesiemy w wyniku dzałalności tych szaleńców. A swoją
drogą czy przypadkiem nie wyłażą na powierzchnię pieniądze kiedyś "zagubione"
przez ostatnie władze PZPR. Obecność skarbnika PZPR i I-go sekretarza
ambasady w Moskwie i Tiranie jest przypadkowa ?.
Pozdrowienia
Zbuszek
Obserwuj wątek
    • Gość: deney Re: białamorgana IP: *.cyber.pl 08.09.02, 16:00
      Jakos to uzasadnisz?
      • Gość: sceptyk Re: białamorgana IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.09.02, 23:35
        Czyzby szykowal sie nowy gigantyczny przekret?
    • Gość: andy BP Re: białamorgana IP: 217.153.74.* 09.09.02, 16:18
      Gość portalu: zbyszek napisał(a):

> Z wielkim niepokojem przeczytałem artykuł j.w. W trosce o nasz kraj minister
      > Zelichowski powinien natychmiast udostępnić obojętnie jakie tereny pod budowę
      > centrum zdrowia psychicznego dla członków naszego Rządu, działaczy SLD i
      > niektórych działaczy samorządowych. Gościnnie powinien się tam znależć jak
      > najszybciej turecki bisnesman. Nawet jak nasze Państwo poniesie wszystkie
      > koszty takiego przedsięwzięcia to i tak jego koszty będą niczym w porównaniu
      > ze stratami jakie poniesiemy w wyniku dzałalności tych szaleńców. A swoją
      > drogą czy przypadkiem nie wyłażą na powierzchnię pieniądze kiedyś "zagubione"
      > przez ostatnie władze PZPR. Obecność skarbnika PZPR i I-go sekretarza
      > ambasady w Moskwie i Tiranie jest przypadkowa ?.
      > Pozdrowienia
      > Zbuszek

Nie rozumiesz istoty projektu inwestycyjnego. Panstwo nie ponosi ryzyka bo
      inicjatywa jest prywatna a dzierzawa gruntow nie wchodzie w gre. Dlatego nien
      wiem oczy mowisz piszac "nasze Państwo poniesie wszystkie
      > koszty takiego przedsięwzięcia". Przypomina to troche wciskanie ciemnoty w
      eterze w Radiu Maryja.

Oczywiscie ze nalezy sprawdzic biznes plan. Ale skazywanie projektu na porazke
      z miesjca jest typowo polskim fatalizmem i narzekaniem. Nawet jesli projekt nie
      wypali do konca (6mld dolarow to niebotyczna kwota) to i tak prace przy tej
      inwestycji moze znalezc mnostwo ludzi w regionie gdzie stopa bezrobocia wynosi
      30%+. Wszystkim ktorzy z filisterskiego punktu widzenia krytykuja w ciemno
      pozwolenie na wyciecie lasu proponuje przyjechac do Bialej Podlaskiej i glosno
      opowiedziec sie przeciwko wycinaniu lasu na Placu Wolnosci. I zobaczymy jak
      popularne sa poglady internetowych napinaczy....
      • Gość: Kwasek Re: białamorgana IP: *.se.com.pl / 10.0.100.* 09.09.02, 16:43
        Wszystkim ktorzy z filisterskiego punktu widzenia krytykuja w ciemno
        > pozwolenie na wyciecie lasu proponuje przyjechac do Bialej Podlaskiej i
        glosno
        > opowiedziec sie przeciwko wycinaniu lasu na Placu Wolnosci. I zobaczymy jak
        > popularne sa poglady internetowych napinaczy....

Mnie natomiast zastanawia dlaczego ta grupa tak chce budować w lesie , mało tam
        gruntów dookoła. Turek jest łasy na drewno a po nim zostanie kupa zgliszczy i
        długi.
        • Gość: andy BP Re: białamorgana IP: 217.153.74.* 09.09.02, 16:49
          Gość portalu: Kwasek napisał(a):

> Wszystkim ktorzy z filisterskiego punktu widzenia krytykuja w ciemno
          > > pozwolenie na wyciecie lasu proponuje przyjechac do Bialej Podlaskiej i
          > glosno
          > > opowiedziec sie przeciwko wycinaniu lasu na Placu Wolnosci. I zobaczymy ja
          > k
          > > popularne sa poglady internetowych napinaczy....
          >
          >
          > Mnie natomiast zastanawia dlaczego ta grupa tak chce budować w lesie , mało
          tam
          >
          > gruntów dookoła. Turek jest łasy na drewno a po nim zostanie kupa zgliszczy
          i
          > długi.
          Drwena w Polsce mozna kupic ile sien chce . Traba kolo Pisza zniszczyla 5,000
          hektarow lasu w czerwcu. Zdaje sie ze wprowadzilismy cla zaporowe tyle mamy
          drewna w kraju na sprzedaz. W transport do Turcji to jakis nonsens
          nieoplacalny.
        • Gość: eda z Białej Re: białamorgana IP: *.lukow.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 10:41
          Turek chce jak naszybciej wybudować tę inwestycję. To oczywiście nie pasuje do
          niechlujstwa i flegmatyzmu Polaków. A żeby wybudować całość w trzy lata musi
          też jak najszybciej uregulować sprawę gruntów. Pod Białą Podlaską jest owszem
          mnóstwo gruntów rolnych prywatnych ale każdy hektar należy do innego
          właściciela. Jak więc Ci się drogi ekspercie wydaje co potrwa krócej (przy
          flegmatyzmie naszych urzędników i przy długotrwałych i procedurach urzędowych)
          prowadzenie sprawy kupna sprzedaży z kilkoma tysiącami właścicieli gruntów czy
          z jednym właścicielem - Lasami Państwowymi. Na szczęście nie musisz się o to
          martwić bo to już rozważyło i sprawdziło Ministersto Środowiska. Szkoda że
          Wybiórcza tego nie wyjaśnia tylko zastanawia się skąd Turek weźmie pieniądze.
          To jego sprawa. Z pewnością nie wyciągnie ich z Twojej lub mojej kieszeni więc
          my się też nie musimy martwić. To jest w pełni prywatna inwestycja ale chyba
          nie zawiśnie w powietrzu - prawda???????. Musi być gdzieś ulokowana. Chociaż
          obserując to wszystko wydaje mi się że łatwiej byłoby wybudować coś na księżycu
          niż w tej przeżartej biurokracją, korupcją, narodowym sceptycyzmem i
          poszukującymi sensacji dziennikarzami - Polską. Pozdrawiam. Eda z Białej
          Podlaskiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka