kot.behemot 20.09.05, 11:12 Ochlaj alfabetyczny eurofobów za europieniądze! Ależ "Gazetę" musi ze świętego oburzenia skręcać! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adas313 Wszechpolacy działają za eurodotacje 20.09.05, 11:15 Trzy spostrzezenia: 1. MW za pieniadze UE rozwala UE. 2. MW jako organizacja poniekad antyglobalistyczna kupuje w supermarkecie. 3. MW, ktorej ponoc lezy na sercu trzezwosc Polakow urzadza popijawe. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Wiemy teraz co piją mimiMichnikowcy 20.09.05, 12:09 Podaję w porządku alfabetycznym: absolut (czysty, cytrynowy i porzeczkowy), amaretto, bacardi, bailey's, ballantine's, bols blue (likier), campari, chivas regal, finlandia, gin lubuski, gordon's gin, jack daniel's, jameson, jim beam, malibu, martini (białe i różowe), passoa, remy martin, stock brandy, tequila (2 rodzaje), wyborowa, żubrówka. - - - Bardzo sprytne. Nielegalna reklama alkoholi z chęcią dokopania szlachetnej Młodzieży Wszechpolskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Stare nieżydowskie przysłowie mówi o 20.09.05, 12:21 dwóch pieczeniach na jednym ogniu. Wolna amerykanka w szmaciewyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Wiemy teraz co piją mimiMichnikowcy 20.09.05, 12:30 Jakkolwiek na ta liste zakupow nie patrzec, to gust maja dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Wiemy teraz co piją mimiMichnikowcy 20.09.05, 13:12 I stać ich teraz na to:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
olek_pijus [...] 20.09.05, 14:37 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
timoszyk Re: Wszechpolacy działają za eurodotacje 20.09.05, 19:22 > Trzy spostrzezenia: > > 1. MW za pieniadze UE rozwala UE. > 2. MW jako organizacja poniekad antyglobalistyczna kupuje w supermarkecie. > 3. MW, ktorej ponoc lezy na sercu trzezwosc Polakow urzadza popijawe. Tak, wlasnie intencja GW jest takie odczytanie mysli tego artykulu. Mozna jednakze zwrocic uwage na inne aspekty tej sprawy. Otoz trudno sobie wyobrazic, by tylko mlodziezowki narodowo - katolickie czerpaly pelnymi garsciami z dotacji UE na tak szlachetne cele. Nawet trudno sobie wyobrazic, by zjawiswko ograniczalo sie tylko do mlodziezowek. Na budzecie UE wielu sie juz pozywilo i wielu pozywi. Na razie stanowi on "tylko" 1% dochodu narodowego Wspolnoty, ale przeciez z historycznego punktu widzenia to dopiero poczatek drogi. Nie zapominajmy, ze jeszcze 100 lat temu rzad federalny USA zyl glownie z oplat celnych! A teraz ho, ho, pozera znaczan czesc dochodu narodowego. Kazda biurokracja uczyni wszystko, by sie rozwinac, obrosnac we wladze i pieniadze. Punktem przelomowym byloby ustanowienie prawa pozwalajacego brukselskim biurokratom na samodzielne uchwalanie podatkow. Do biurokratow zaliczam takze parlamentarzystow europejskich, wszystkich czerpiacych korzysci z tego ozywczego finansowego zrodla. Czy integracja europejska jako idea nie zasluguje na poparcie? Zalezy jaka integracja, a przede wszystkim jak realizowana. Jedynym systemem integracyjnym jaki sie w Europie rzeczywiscie udal jest Konfederacja Szwajcarska. Dlaczego? Bo kazdy krok integracyjny musial i dalej musi byc zaakceptowany przez zainteresowanych, czy to poprzez brak kontestacji uchwal parlamentu, czy tez w postaci referendum. Kazdy integracyjny krok niezgodny z interesem wyborcow bedzie odrzucony. Jest to wiec integracja oddolna, bez wielkich wizji wielkich ponoc ludzi. Z koniecznosci taki proces integracyjny bedzie dosc powolny, ale za to, jak dotad, jest jedynym udanym, chociaz i tam bywalo trudno. Proces integracyjny UE jest tego zaprzeczeniem. Idee integracyjne powstaja w zaciszu gabinetow, a pozniej sie tylko jakos tam urabia opinie publiczna. Jest dla mnie pewna zagadka dlaczego politycy francuscy oglosili referendum w sprawie nowej konstytucji europejskiej. Moze zrodzic sie mysl, ze w rzeczy samej jej nie chcieli, bo powieksza zbytnio role Niemiec, ale woleli nie czynic tego otwarcie. To jednak inny temat. Przy okazji tego referndum wyszlo jednak szydlo z worka. Integracja uprawiana w ten sposob wcale sie wyborcom nie podoba i trudno sie im dziwic. Trudno sie tez dziwic, ze Szwajcarzy nie pala sie do czlonkowstwa w UE. Wola byc w tej "europejskiej przestrzeni gospodarczej", co sugeruje, ze wlasnie integracja na tym poziomie wyborcom odpowiedalaby najbardziej, a cala ta biurokratyczna nadbudowa powinna zostac zlikwidowana. Procz tego istnieje problem mlodziezowek partyjnych jako takich. Ci mlodzi ludzie powinni spedzac czas na jakies bardziej konkretnej pracy, zamiast na ideologicznych szkoleniach - popijawach. W koncu czym czym to sie rozni, poza barwa, od ZMS? (czasem nawet i barwa sie nie rozni). Wyobrazam sobie, ze do administracji publicznej przechodza ludzie sprawdzeni w roznych zawodowych dziedzinach, by przez pewien czas sluzyc krajowi, zamiast dzialacze przeszkalani na ideologicznych nieszporach, ktore uspia kazdego, a nie naucza nikogo. Pozniej mamy produkt w postaci Cimoszewicza, ktory nawet po stazu premierowania, ministrowania i marszalkowania twierdzi z uporem, na oczach calego swiata, ze Polska zalezy od rosyjskiej ropy tylko w 50%! Jego polityczne inklinacje akurat nie maja tutaj nic do rzeczy. Panstwo wymaga odpartyjnienia instytucjonalnego, czyli poglebienia demokracji. Decyzje w wiekszym stopniu musza byc podejmowane przez zwyklych ludzi. Temu ma sluzyc prawo do referendum, tak dobrze sprawdzone w Szwajcarii. Gdyby ten kraj byl kierowany przez politykow bez referendalnej kontroli wyborcow, mielibysmy tam zapewne terroryzm na miare Baskow, czy Irlandczykow, a przynajmniej szopki na skale walonsko-flamandzka, a nie najbogatszy kraj na swiecie. Wac Odpowiedz Link Zgłoś
twilu Wszechpolacy działają za eurodotacje 20.09.05, 11:20 zaiste, MW jest mloda wiec czysta. Czysta kilka razy na dzien, choc niekoniecznie krajowa... swietnie udawadniaja jakie sa ich idealy. Odpowiedz Link Zgłoś
olek_pijus Te eurodotacje to składki Polaków na Unie !!!!! 20.09.05, 14:38 taka jest niestety prawda ! Polacy wiecej łożą na Ue niż dostają ... Odpowiedz Link Zgłoś
adam.karczmarek Re: Te eurodotacje to składki Polaków na Unie !!! 20.09.05, 14:40 a co dostana to przepija;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_byrda Re: Te eurodotacje to składki Polaków na Unie !!! 20.09.05, 15:43 adam.karczmarek napisał: > a co dostana to przepija;) he he he ! to chyba potomek tego rudego komuszego kaczmarka co ma stanąć przed Trybunałem ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Wszechpolacy działają za eurodotacje 20.09.05, 11:21 Gazeta ma codziennie przynajmniej jeden temat: opluty LPR albo Rydzyk. Bez LPR i Rydzyka redakcja gadzinowki umarlaby z nudow. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik A może z braku dotacji? 20.09.05, 12:23 > Bez LPR i Rydzyka redakcja gadzinowki umarlaby z nudow. Może nie znudów, tylko z braku judeodotacji? Wszak wróble ćwierkają, że koszt materiałów i druku przekracza cenę nominalną. A "Metro"? Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: A może z braku dotacji? 20.09.05, 13:16 Sugerujesz, ze GW jest na skraju bankructwa? Odpowiedz Link Zgłoś
sebastiaan Do: bladatwarz 20.09.05, 13:14 Na szczęście i LPR i MW dostarczają w sposób naturalny materiałów do pisania o nich. Tu nawet ubarwianie nie jest potrzebne:>:> Odpowiedz Link Zgłoś
roztoka Prawdziwe znaczenie skrótu LPR 20.09.05, 11:21 Rozszyfrowałem skrót: LPR = LePRa, czyli TRĄD (patrz leprozorium) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Prawdziwe znaczenie skrótu LPR 20.09.05, 11:37 Ja zawsze myślałem, że to 'lepka pałka Romana' :)) Ale, że taka choroba się szerzy... juz nie tylko lepper psuje powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Prawdziwe znaczenie skrótu LPR 20.09.05, 11:43 roztoka napisał: > Rozszyfrowałem skrót: > > LPR = LePRa, czyli TRĄD (patrz leprozorium) No to przynajmniej wiadomo, kto zaczytuje sie w tych tendencyjnych kawalkach o LPR. Gadzinowka ma widac czytelnikow na te fantazje. Odpowiedz Link Zgłoś
shtalman Re: Prawdziwe znaczenie skrótu LPR 20.09.05, 14:25 A ja myslalem ze to znaczy, Lobotomizowana Partia Romka Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik GW działa za judeodotacje 20.09.05, 11:44 Mój Boże - wczoraj wieczorem ten sam tekst byl umieszczony również na czołówce portalu ale pod innym tytułem: "Wszechpolacy lubią euro". To juz nie pierwszy taki przypadek mnożenia tekstów nt. LPR. Abstrahując od nieścisłości i kłamstw w tej ejakulacji intelektu szackiego, takie mnożenie tekstów nasuwa nieodparte skojarzenie z propragandą. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: GW działa za judeodotacje 20.09.05, 11:46 takie są przepisy UE, że finansuje się również eurosceptyków. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: GW działa za judeodotacje 20.09.05, 11:55 Takie przepisy są po prostu w krajach cywilizowanych - nie tylko w UE, bo np. w Norwegii juz trzy razy nie udało się namówić społeczeństwa na "dobrodziejstwa" przynależności do Unii. Szykuje sie czwarty raz. Przynależność do UE nie implikuje ucywilizowania kraju, czego niestety przykładem jest Polska... Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Po absurdach GW sadze, ze 20.09.05, 11:56 Hela z Londa zorganizowaly konkurs na najbardziej absurdalny tekst o LPR. Pomijajac animozje, jest to chyba reakcja na wypowiedzi Giertycha o gadzinowce. To Giertych pierwszy odwazyl sie mowic o brednaiach i manipulacjach gazetki otwarcie i pierwszy tez zaczal namawiac, by ludzie nie kupowali gazetki. O manipulacjach i tendencyjnosci gadzinowki od lat pisze JKM. Odpowiedz Link Zgłoś
9ton Re: Po absurdach GW sadze, ze 20.09.05, 12:25 a czy o tych kłamstwach gw piszesz bo znasz prawdę, czy tylko słyszałeś od romusia, że gw kłamie? może wiesz jak jest na prawdę? na co idzie unijna kasa w lpr? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Nie trzeba należec do MW, LPR 20.09.05, 12:31 aby widzieć tutaj kłamstwa. Wystarczy czerpać wiedzę z wielu źródeł naraz - wtedy od razu w oczy rzucają się kłamstwa i niekonsekwencje GWnianych propagandzistów. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Po absurdach GW sadze, ze 20.09.05, 12:49 Na to samo, co u pedersatow (Geremka i Huebner) na bankiety, spotkania obibokow i utrzymywanie darmozjadow. A GW klamie od pierwszego wydania. To taka klamliwa gadzinowka jest. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
stachud Giertychowi tez euro nie smierdzi 20.09.05, 11:46 a zwlaszcza jego tesciowej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors [...] 20.09.05, 12:16 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 hhhhaaaahahaha 20.09.05, 12:23 Pięknie piszesz, zawsze mnie rozczulasz. Musisz mieć bardzo płodną jaźń, jak zwykle w wypadku kogoś kto ma plemniki w różnych miejscach głowy. A propos plemników w różnych miejscach głowy: Wierzejski i Giertych przez tydzień 'wymyślali jak zdobyć unijne dotacje'. Siedzieli zamknięci w namiocie na obozie Młodzieży Wszechpolskiej. W końcu Roman poszedł po coś do jedzenia, zastrzegając, że Wierzejski ma dalej myśleć. Gdy wrócił ściany namiotu pokrywały płyny fizjologiczne dziwnie przypominające spermę. -Zdradziłeś mnie!!! - ryknął Roman. -No co Ty? Beknąć nie można??? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Ten lewak powyżej 20.09.05, 12:39 pisze w stylistyce zionących tolerancją niedomytych anarchistów, stojących pod "Empikiem" na Rondzie de Gaulle'a (W-wa) i rzucających kamieniami i jedzeniem w Paradę Normalności zorganizowaną przez Młodzież Wszechpolską. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Chamski tekst i tyle 20.09.05, 12:46 Ale chama trzeba w pysk i mowic do niego tym samym jezykiem, bo inaczej nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Ten lewak powyżej 20.09.05, 12:49 niestaly_czytelnik napisał: > pisze w stylistyce zionących tolerancją niedomytych anarchistów, stojących > pod "Empikiem" na Rondzie de Gaulle'a (W-wa) i rzucających kamieniami i > jedzeniem w Paradę Normalności zorganizowaną przez Młodzież Wszechpolską. > Nie nazywaj davidka lewakiem!!! On też nie jest ani homo ani hetero. Ja raczej myślę, że Davidek, choć też nie podoba mi się jego stylistyka, faktycznie to coś między Sramooborą i radiem wysokiego ryzyka, więc Davidek raczej mogłby wziąć udział w Paradzie Normalności. Pewnie łapał jedzenie w otwarta buzię. Bo on zawsze otwiera buzię jak patrzy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Lewaku! 20.09.05, 13:01 Odstaw te substancje chemiczne, bo się tobie już w oczach zaczyna dwoić - to było do CIEBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Próżny twój trud! 20.09.05, 13:04 niestaly_czytelnik napisał: > Odstaw te substancje chemiczne, bo się tobie już w oczach zaczyna dwoić - to > było do CIEBIE. Davidek i tak ci nie odpisze:)) Odpowiedz Link Zgłoś
panswann Re: Ty śmierdzielu habilitowany, chamskie twoje p 20.09.05, 12:27 a wąchałeś ze taki pewny jestes? moze ma problemy z migdalkami Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Dawidzie! 20.09.05, 12:28 Zgadzam się, tylko trochę mniej emocji bym poprosił - to właśnie spokój w argumentacji jest najlepszą bronią przeciwko lewackim nienawistnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Alleluja i do przodu! :)) 20.09.05, 12:33 Davidek bardziej pasuje do bejzbola niż do klawiatury:)) A fakt, że nie cierpię LPR i MW nie wynika z mej lewackości. Wręcz przeciwnie, a poza tym mam alergię na hipokryzję. Stąd Rydzyk i Giertychowie mają u mnie przerąbane. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Misiu! 20.09.05, 12:42 Czy nie zauważyłeś, że nie z tobą rozmawiam? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Nie podrywaj mnie, Misiem nazywaj swoich kochanków 20.09.05, 12:51 Ja nie jestem gejem, więc niepotrzebnie się przymilasz. Skoncentruj się na masażu bladejtwarzy i davidkowego morsa. Nie mam zamiaru wam przeszkadzać:)) Miłej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Nie interesuje mnie, żeś głodny:)) 20.09.05, 13:06 To twoja prywatna sprawa. Tylko nie życzę sobie, żebyś się do mnie kleił. Ja wolę kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Kończ waść, wstydu sobie oszczędź. 20.09.05, 13:28 Niniejszym kończę tę bezsensowną wymianę zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Dobra, też cię już oszczędzę 20.09.05, 13:37 niestaly_czytelnik napisał: > Niniejszym kończę tę bezsensowną wymianę zdań. I nie będę kontynuować tej niewygodnej dla ciebie dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
neofita_bm Re: Alleluja i do przodu! :)) 20.09.05, 12:50 Doktorze a co to jest bejzbol Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Alleluja i do przodu! :)) 20.09.05, 12:54 neofita_bm napisał: > Doktorze a co to jest bejzbol Napisałem fonetycznie, żeby davidek i ten drugi mogli zrozumieć:)) potrzebujesz dodatkowej egzegezy? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors R:Ty śmierdzielu habilitowany,chamskie twoje posty 20.09.05, 12:28 Z prostakiem nie warto dyskutować. Nie ma potrzeby cię opisywać. Każdy widzi kim jesteś, nie musisz ściągać spodni. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Chciałem zwrócić uwagę, ze sam sobie odpisujesz:)) 20.09.05, 12:35 davidmors napisał: > Z prostakiem nie warto dyskutować. Nie ma potrzeby cię opisywać. > Każdy widzi kim jesteś, nie musisz ściągać spodni. I dlatego tym razem przyznaję ci rację. Odpowiedz Link Zgłoś
kot.behemot Oczywiście, podoba mi się ich styl! 20.09.05, 11:48 Nie zachlewać się czystą na smutno, jak Michnik z Urbanem, tylko kulturalnie. Od anyżówki, do żubrówki (było takie opowiadanie H. Kuttnera) :) A że za pieniądze eurodebilstwa (zdrowa umysłowo organizacja alfabetycznej popijawy by nie finansowała), to tym weselej. Brawo Wszechpolacy! :) Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a ? 20.09.05, 12:02 Ty sie chyba absyntu jakiegos napiles i masz prawdopodobnie halucynacje ;) tez Wesz Wszechpolska go zalatwila na swoja 'zabawe'? Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a to jest chore 20.09.05, 12:00 najpierw wrzeszcza jaka to Unia bedzie zla dla Polski, 'produkuja' rozne glupie teorie o cenie chleba za 4 zl, wzywaja do bojkotu referendum i inne pierdoly a jak przychodzi co do czego to zasiadaja sobie w Parlamencie Europejskim i reprezentuja tam Polakow, nie wspominajac o Wszy Wszechpolskiej, ktora finansuje sobie swoje pomysly z UE mimo, ze tak energicznie zniechecala nas do wstapienia do UE - cyrk Odpowiedz Link Zgłoś
kot.behemot Wyluzujcie się, różowi 20.09.05, 19:23 Święte oburzenie przeszkadza Wam dostrzec zabawny aspekt sprawy. To sytuacja akurat taka, jakby Kuroń, wróg pezetpeeru numer 1., dwadzieścia lat temu wystąpił o partyjne fundusze, dostał je, nakupił w Peweksie różności i urządził pijaństwo od A do Ż. No, ale że w opisanym w artykule przypadku to Wy jesteście pezetpeerem, to i reagujecie z poczuciem humoru schyłkowego Breżniewa. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Dziś w prasie polskiej. 20.09.05, 12:04 Dzisiaj do Naszego_Dziennika dołączony jest na DVD film dokumentalny o kulisach obalania Rządu Jana Olszewskiego. Film emitowany był już w 1995 r w TVP - później nałożono na niego embargo (po naszemu: cenzurę). Film jest też dostępny pod adresem: www.radiopoloniatoronto.com/Connections/nocna.zmiana.avi Dzisiaj w pracy uczestniczyłem w rozmowie wspólpracowników - raczej politycznych laików (więc i zwolenników układu liberalnego) - dwoje z nich (!) emocjonalnie zaczęło opowiadac wrazenia z obejrzenia tego filmu - dało się wyczuć, ze zmienili diametralnie postrzeganie przemian ostatnich 16 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Dziś w "Naszym Dzienniku" płyta DVD 20.09.05, 12:25 Warto się pospieszyć, bo już zaczyna brakować w niektórych kioskach. Musiałem oblecieć kilka punktów, żeby się jeszcze załapać na NOCNĄ ZMIANĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Dziś w "Naszym Dzienniku" płyta DVD 20.09.05, 12:30 Ja wlasnie ogladam i az mi sie wierzyc nie chce, ze wtedy lustracja sie nie udala! To byl idealny moment. Walesa... Szkoda slow. Odpowiedz Link Zgłoś
callafior TAK TO JUŻ JEST, ŻE 20.09.05, 12:05 "łapać złodzieja" jako pierwszy krzyczy sam złodziej... Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Typowe myślenie 20.09.05, 12:11 przeciętnego zjadacza "Gazety". To jest jak kroplówka ideologiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
steku Re: Wszechpolacy działają za eurodotacje 20.09.05, 12:10 no coz nie ma sie co chlopakow czepiac jesli wszystko bylo zrobione zgodnie z prawem a co najwyzej wysmiac procedury europejskie Odpowiedz Link Zgłoś
kojako1979 Re: Wycinaja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.09.05, 12:23 Gdzie jest moj poprzedni wpis? Mamy cenzure za jak za dawnych lat. Wstyd gazeto!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors [...] 20.09.05, 12:32 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: Cenzura w GW to normalna manipulacja Gazety 20.09.05, 12:38 tez tak do konca nie jest, bo, zauwaz, ze usuwaliby wszystkie posty z prawicowymi wpisami ;) a ze czasami nozyce za daleko pojada ;) to juz inna sprawa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www Cenzura glupiego Dawidmorsa to koniecznosc!!! 20.09.05, 13:14 Glupi sa grozni,niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Cenzura glupiego Dawidmorsa to koniecznosc!! 20.09.05, 13:19 Co wiecej, jakos wyjatkowo duzo ludzi z okolic mentalnych MW i RM dzis na forum. Przypadek? Bo na pewno nie akcja reklamowa dzisiejszego ND ze slynnym filmem, przeciez na pewno by uczciwie za ta reklame zaplacili pieniedzmi z UE a nie znizali sie do tak niskich zagrywek jak spam. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Cenzura glupiego Dawidmorsa to koniecznosc!! 20.09.05, 13:24 Oni bojkotują GW i dlatego zalewają forum spamem:)) Trudno się odnieść do tekstu, którego się nie czytało. tak samo zresztą robia z Ewangelią. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Cenzura glupiego Dawidmorsa to koniecznosc!! 20.09.05, 13:30 Po co czytac a potem sie odnosic? Idze instrukcja: "uzywac slow kluczowych takich jak: masoni, komuna, spisek, rozkradli, liberalowie, aborcja, zlodzieje, rozkradanie, majatek narodowy, cenzura GW, manipulacja". A co do Kosciola to MW juz odkryla z zalem, ze "Kosciol nie rozumie mysli narodowej". Totez do Ewangelii sie nie odnosi, natomiast chetnie manifestuje swoje przywiazanie do KK bo taki im pasuje image. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Cenzura glupiego Dawidmorsa to koniecznosc!! 20.09.05, 13:40 Ale mogliby, heretycy, przestać się afiszować z symbolami mojej Religii. Jak im się nie podoba nauczanie Zbawiciela, to niech zarejestrują otwarcie tę sektę Romana. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Cenzura glupiego Dawidmorsa to koniecznosc!! 20.09.05, 13:45 A gdzie tam. Przecez sa wychowani w narodowo-katolickiej tradycji. Chodza do kosciola. Byli na spotkaniach z JPII. Mala ciekawostka: poogladaj czasami jakies strony narodowo-katolickie. Jest to bagno straszne, ale mozna poczynic ciekawe obserwacje. Z jednej z nich (na stronie glownej: MB Czestochowska i Wyszynski) - sadzac po linkach wyraznie zwiazanej z RM i jego otoczeniem) dowiedzialem sie ze JPII byl apostata (sic!); pisalo tam rowniez, ze kard. Ratzinger/papiez Benedykt jest wielkim zagrozeniem dla Kosciola. Chyba na posty o "mackach masonerii" zaczne odpisywac postami "o mackach abpa Lefebvre'a"... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Cenzura glupiego Dawidmorsa to koniecznosc!! 20.09.05, 14:03 Ja na którejś z takich stronek czytałem polemikę z żydowskim pochodzeniem Jezusa. Niesamowite brednie. A z tym Lefebvrem to jest coś na rzeczy. Rydzyk otwarcie kontestuje nauczanie Kościoła, ale episkopat się boi, że dojdzie do schizmy, jeśli zbyt ostro rozprawią się z naszym Savonarolą... Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Re: Cenzura glupiego Dawidmorsa to koniecznosc!! 21.09.05, 01:35 Tak sie ciesze ,ze wszyscy jestesmy tego samego zdania . G?upi on jest,ale szczesliwy,bo nie wie jak bardzo jest g?upi. Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www Re: Cenzura glupiego Dawidmorsa to koniecznosc!! 21.09.05, 02:21 hatteras napisa?a: > Tak sie ciesze ,ze wszyscy jestesmy tego samego zdania . > G?upi on jest,ale szczesliwy,bo nie wie jak bardzo jest g?upi. ======================================================================== ...a szczesliwi czasu nie licza!Nasz glupiutki Davidek ma go az nazbyt wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Cenzura w GW to normalna manipulacja Gazety 20.09.05, 15:31 Ależ się dziś żołnierze Romana dopieszczają na forum - tylko ich slychać a każdy mówi drugiemu a jaki ty mondry a drugi na to a ty za to taki piękny za to nasz kolega popatrzcie jaki świadmomy politycznie nie wspominając o następnym który przecie taki rasowo przydatny.... :) Jesteście żałośni. Jaka MW jest każdy widzi. Kto jest w jej szeregach każdy widzi - może ten Parda jest rzeczywiście najbardziej bystry z nich wszyskich ale jest to i tak bystrość umysłu mojej świnki morskiej Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Won brunatna hołoto. 20.09.05, 12:40 Banda zasmarkanych zapijaczonych wyrostków pod wodzą chorego psychicznie oszusta, kombinatora i warchoła. Precz z Młodzieza Wszechpolska!! Tak jak sie te mendy uczepiły funduszy Parlamentu Europejskiego, tak samo będą żerować na polskim społeczeństwie. To są zwyrodnialcy, którym chodzi tylko, żeby zalać tępą pałę i walnąć komuś kamieniem w głowę. Przepiliby Orła Białego, gdyby było trzeba. Agresywny element przestępczy. PE uruchomił fundusze wspierające demokratyczną wymianę opinii, a oni te pieniądze po chamsku przechlali. Typowy przykład Polaczków-cwaniaczków. Ukraść (wyłudzić) i przepić. Chamstwo, hołota i buractwo do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors [...] 20.09.05, 12:21 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Co oni Cie tak tna? 20.09.05, 13:21 Zupelnie jak wczoraj inne watki za niejakiego Smolara z Fundacji Batorego, a kiedys za redaktor Hele (z cenzorskiego domu Haber). Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Czy tylko za eurodotacje? 20.09.05, 12:29 Czy też może dostają pieniążki, choć nie euro, z kierunku geograficznie przeciwnego? Rosja odpuściła sobie SLD i PSL. Ostatnio odpuściła nawet Leppera. Na kogoś, do cholery, musi stawiać! Z natury rzeczy, będzie stawiać w Polsce na ruchy polityczne propagujące zacofanie, kołtuństwo, zastój i szowinizm, aby zohydzić wizerunek Polski i Polaków w świecie. Wybór jest logiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Czy tylko za eurodotacje? 20.09.05, 12:31 To by chyba Stolicznaja kupili? Poza tym po co obciazac i tak napiety budzet FSB, skoro mozna wziac kase z UE. Odpowiedz Link Zgłoś
kuka9 [...] 20.09.05, 12:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marekgdan Re: Czy tylko za eurodotacje? 20.09.05, 18:47 kuka ty prymitywie!lepiej czytaj fakt i ich dziennik! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Czy tylko za eurodotacje? 20.09.05, 13:04 Fakt. Zarkawi kosztuje znacznie więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
bolko_turan LPR - Lobby Pro Rosyjskie 20.09.05, 13:33 zigzaur napisał: > Czy też może dostają pieniążki, choć nie euro, z kierunku geograficznie przeciw nego? > Rosja odpuściła sobie SLD i PSL. Ostatnio odpuściła nawet Leppera. Na kogoś, do cholery, musi stawiać! > Z natury rzeczy, będzie stawiać w Polsce na ruchy polityczne propagujące > zacofanie, kołtuństwo, zastój i szowinizm, aby zohydzić wizerunek Polski i > Polaków w świecie. > Wybór jest logiczny. "Gazeta Polska" - Lobby prosyjskie w Polsce 02.08.2005 14:40 "Gazeta Polska" pisze, że polski Sejm nie potrafił twardo zaprotestować przeciwko poniżaniu naszych obywateli na Białorusi. Tygodnik dodaje, że zdaniem polityków PO i PiS jest to przykład na działanie bardzo mocnego lobby prorosyjskiego, do którego oprócz lewicy należy także LPR. "Gazeta Polska" przypomina, że sejmowa Komisja Spraw Zagranicznych odrzuciła bardzo restrykcyjny wobec Białorusi projekt Platformy Obywatelskiej. Zakładał on między innymi, rozszerzenie listy przedstawicieli białoruskiej administracji objętych zakazem wjazdu do Polski, wniesienie sprawy prześladowania mniejszości polskiej na Białorusi pod obrady Rady Europy, OBWE i ONZ oraz wykluczenia białoruskich sportowców z zawodów sportowych. Komisja przyjęła za to znacznie łagodniejszy projekt autorstwa Jana Łopuszańskiego z Porozumienia Polskiego. On też został przeglosowany przez Sejm, głosami między innymi Ligi Polskich Rodzin. "Dziwi, że partia tak mocno uwypuklająca swój patriotyzm zagłosowała w tak kompromitujący sposób. Nic tu nie pomogą tłumaczenia posłów Ligi, którzy uważają, że Polska nie powinna się mieszać w wewnętrzne sprawy Białorusi, ale skupić na pomocy mniejszości polskiej na tym terenie" - czytamy w "Gazecie Polskiej". "Gazeta Polska"/kry/pul www.radio.com.pl/news/iar/default.asp?newsID=1876221 Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: LPR - Lobby Pro Rosyjskie 20.09.05, 13:48 Co wiecej: LPR najbardziej protestowala przeciw naszemu poparciu dla Pomaranczowej Rewolucji. Wszak nalezy bronic swiata przed "lobby Sorosa". Nawet (a moze zwlaszcza) tych, ktorzy prowadza polityke za pomoca dioksyn i wypadkow samochodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Czas (krótki) pokazał, że mieli rację 20.09.05, 14:07 > Co wiecej: LPR najbardziej protestowala przeciw naszemu poparciu dla > Pomaranczowej Rewolucji. Po niedługim czasie okazalo się, że pragmatycznie myślący politycy LPR mieli rację: tzw. rewolucjonisci się pożarli, Rosja nakłada na nas coraz to inne sankcje. Wszak nie będąc amerykańską rękawicą do brudnej roboty można żyć, a bez gazu czy ropy - nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Czas (krótki) pokazał, że mieli rację 20.09.05, 14:36 > tzw. rewolucjonisci się pożarli, Co bylo do przewidzenia, mieli wspolnego wroga, ale rozne pomysly na Ukraine. > Rosja nakłada na nas coraz to inne Jakie? > bez gazu czy ropy - nie bardzo. Jest gaz w kuchence? Jest benzyna na stacjach? Elektrownie i cieplownie dzialaja? No to w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Czas (krótki) pokazał, że mieli rację 20.09.05, 16:08 A skąd wiesz, jak długo to będzie jeszcze działać? Dodatkowo dochodzi niekorzystny kontrakt z Rosją podpisany przez Twoich idoli z rządu Suchockiej. Odpowiedz Link Zgłoś
bolko_turan Liga Przyjaciół Rosji 20.09.05, 14:47 niestaly_czytelnik napisał: > Po niedługim czasie okazalo się, że pragmatycznie myślący politycy LPR mieli > rację: tzw. rewolucjonisci się pożarli, Rosja nakłada na nas coraz to inne > sankcje. Wszak nie będąc amerykańską rękawicą do brudnej roboty można żyć, a > bez gazu czy ropy - nie bardzo. Typowo ruskie gadanie. Jedynie Rosjanom i prorosyjskiemu lobby ruskiego agenta Giertycha na tym zalezy by Polska byla uzalezniona od coraz drozszego rosyjskiego gazu ziemnego, ropy a zatem od Putina. Przyszlosc Polski natomiast lezy w taniej energii jadrowej. Im tansza energia, tym tansza produkcja towarow. Im tansza produkcja, tym wieksza produkcja. A im wieksza produkcja tym wieksze zyski dla POLSKIEGO panstwa, firm i obywateli. Im wieksze zyski tym lepiej dla Polski i Polakow. POLAKOM popierajacym technologiczne zacofanie w Polsce, oraz uzaleznienie od drogiego rosyjskiego gazu ziemnego, dedykuje ow artykul: Będziemy więcej płacić za gaz Od pierwszego października będziemy więcej płacić za gaz. Urząd Regulacji Energetyki zatwierdził nowe wyższe taryfy na to paliwo. Odbiorcy indywidualni, tak zwani kuchenkowicze, zapłacą średnio o 3 procent więcej niż do tej pory. Ogółem natomiast, czyli także dla odbiorców przemysłowych, ceny tego paliwa wzrosną średnio o 7 i pół procent. Podwyżka tłumaczona jest wzrostem cen gazu na świecie. Dochodzą do tego wyższe ceny produktów ropopochodnych, co pośrednio wpływa na ceny gazu. Jest to trzecia podwyżka gazu w tym roku, ale Urząd zapewnia, że ostatnia. W przyszłym roku podwyżki są raczej nieuniknione, w związku z dużym wzrostem cen paliw na światowych rynkach. Gaz ziemny stosowany w miejskich sieciach gazowych wytwarzany jest z gazu kopalnianego wydobywanego ze złóż podziemnych. W procesie rafinacji ropy naftowej powstaje natomiast propan-butan, czyli gaz używany w butlach gazowych i samochodach z odpowiednimi instalacjami. wiadomosci.onet.pl/1165039,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
polska444 Gdyby to Koszerni byli dotowani, to co innego... 20.09.05, 12:52 A tu ten "antysemityzm" znów. Do biura poselskiego LPR nie wpuszczają "ani pederastów, ani dziennikarzy GW", sponsorują działalność Młodzieży Wszechpolskiej! Dokąd idziesz, Europo? Czemu nie do Izraela????????? PS. Kocham Żydów (tych prawdziwych) i mam do nich sentyment, mając na względzie narodowość Jezusa. Niemniej jednak drażniąca jest bezczelna propaganda "diaspory" w Polsce - ani to Żydzi, ani Polacy (to w zależności od potrzeb), wszędzie ich pełno (media + władza) i tak naprawdę to oni nakręcają nastawienie antyżydowskie w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www Re: Gdyby to Koszerni z radia Maryja byli dotowani 20.09.05, 13:01 no wlasnie tzw radio Maryja-ani to Zydzi ,ani Polacy ,ani chrzescijanie,ani poganie.Polska jest nasza ojczyzna ,a ojczyzna jest jak gniazdo i oni wlasnie "wala"w to gniazdo ,a smrod roznosi sie po calym swiecie! Odpowiedz Link Zgłoś
polska444 ...a nożyce się odezwą 20.09.05, 13:13 Zastanawiające są ataki na RM wśród osób, które nigdy tego radia nie słuchały, a znają je z opowiadań takich mediów jak GW lub Trybuna. Ja przecież nie wspomniałam ani słowem o tym radiu. I też nieczęsto go słucham, nie ze względu na "przesłanie ideowe", ale na babcie dopuszczane do głosu i nadające swoje wywody i peany tak długo, jak tylko zechcą (tak rzadko są na antenie, a "tyle mają do powiedzenia"). Znam jednak parę osób NA POZIOMIE, które regularnie słuchają RM. I one napisałyby słowo OJCZYZNA przez duże "O". Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: ...a nożyce się odezwą 20.09.05, 13:21 Znowu bijesz nacjonalistyczna piane ile ci placi MW za agitke na forum GW. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: ...a nożyce się odezwą 20.09.05, 13:25 Dostanie łyka 'Absolutu' i buziaczka od Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
deltinho Re: ...a nożyce się odezwą 20.09.05, 13:34 i kilka Euro na kolejne trunki... Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Gdyby to Koszerni byli dotowani, to co innego 20.09.05, 13:27 Niemniej jednak drażniąca jest bezczelna > propaganda "diaspory" w Polsce - ani to Żydzi, ani Polacy (to w zależności od > potrzeb), wszędzie ich pełno (media + władza) i tak naprawdę to oni nakręcają > nastawienie antyżydowskie w tym kraju. Patrz Michnik, Gebert, Geremek, Łuczywo, Huebner, Rapaczynska, Smolar i wielu innych. Dlatego trzeba z dystansem podchodzic do gadzinowkowych manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
deltinho Re: Gdyby to Koszerni byli dotowani, to co innego 20.09.05, 13:37 bladatwarz napisała: > Niemniej jednak drażniąca jest bezczelna > > propaganda "diaspory" w Polsce - ani to Żydzi, ani Polacy (to w zależnośc > i od > > potrzeb), wszędzie ich pełno (media + władza) i tak naprawdę to oni nakrę > cają > > nastawienie antyżydowskie w tym kraju. > a Twoje należy omijać... > Patrz Michnik, Gebert, Geremek, Łuczywo, Huebner, Rapaczynska, Smolar i wielu > innych. > Dlatego trzeba z dystansem podchodzic do gadzinowkowych manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
madryt3 alez afera - Rywin niech sie chowa.... 20.09.05, 13:34 Rozumiem, ze gdyby to mlodziezowka PeDe, ktora mialaby (ale niestety, wola wyborcow, nie ma) swoich przedstawicieli w Europarlamencie, kupowala litry wodeczki w supermarkecie, na zakonczenie cyklu konferencji wychwalajacych UE pod niebiosa, to byloby wszystko w porzadku.... To, co najbardziej idiotyczne w tym tekscie, to teza, ze UE wydaje pieniadze na imprezy antyunijne. Czyli wolnosc slowa pojmowana przez GW wyglada tak: sluszne sa poglady tylko popierane i lansowane przez nas. Reszta to pomioctwo, oszolomstwo, nazizm, no i oczywiscie antysemityzm.Intelektualne getto. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: alez afera - Rywin niech sie chowa.... 20.09.05, 13:42 Chodzi o hipokryzję MW - gęby pełne frazesów, a w działaniu wszystkie patologie. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Wszechpolacy działają za eurodotacje 20.09.05, 13:40 Dwaj żule rozmawiają pod kioskiem: - Chciałbym znów być z Kaśką. - A czemu nie jesteś? - Bo ją odstąpiłem za za dwie flaszki wódki. - I teraz tęsknisz.. - Nie, ale bym się napił. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Wszechpolacy działają za eurodotacje 20.09.05, 13:49 uu1 napisała: > Dwaj żule rozmawiają pod kioskiem: > - Chciałbym znów być z Kaśką. > - A czemu nie jesteś? > - Bo ją odstąpiłem za za dwie flaszki wódki. > - I teraz tęsknisz.. > - Nie, ale bym się napił. Może powinno być: Dwaj Wszechpolacy rozmawiają pod kioskiem: - Chciałbym znów być z Robertem Strąkiem. - A czemu nie jesteś? - Bo go odstąpiłem Wojtkowi Wierzejskiemu za dwie flaszki wódki. - I teraz tęsknisz.. - Nie, ale bym się napił. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera o co chodzi?Pedaly i eko-oszolomy tez czerpia kase 20.09.05, 14:18 z UE.. propagujac zboczenie, deprawacje i chore teorie pseudoekologiczne... Wiec ultraprawicowcom tez sie chyba nalezy?? Ale gazetka wybiorcza nie bylaby soba, gdyby ja to nie zabolalo... zalosne pisemko... No ale w wyborach demoKRAKRAci.peel nawet 3% nie osiagna ;) Tak, tak, panie Michnik i reszta zalosnej ekipy - nie zmienicie narodu na swoja modle chocbyscie sie spryndali ;) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Ale nie organizują fałszywych przetargów 20.09.05, 14:21 I nie pier...lą, że UE to samo zło. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera falszywy przetarg? prokurator stalinowski z ciebie 20.09.05, 14:32 udowodnij to gosciu, a nie podpieraj sie gaworzeniem redaktorka wybiorczej, ktorej wartosc informacji jest zenujaco niska. Dopoki nie masz dowodow - nie masz prawa szczekac. a po drugie - ty chyba nie masz pojecia co to znaczy falszywy przetarg. jakbys pracowal na jakiejkolwiek uczelni to wiedzialbys, jakie przekrety odchodza.. ale tys jest pewnie doktor habilitowany z PZPRowskiego nadania, a tacy sa uczciwi inaczej ;) Jak zreszta cala wasza czerwono-zielona banda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Widzę,że jesteś ekspertem od ustawiania przetargów 20.09.05, 14:40 W takim razie uważasz pewnie, że każdy ma prawo sobie powyłudzać pieniążki. Do twoich inwektyw sie nie odniosę, bo są typowe dla miernot, którym brakuje zdolności refleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera biedaku,nie uzywaj slow,ktorych nie znasz ;) 20.09.05, 15:13 Jezeli mialbys zdolnosc refleksji, to najpierw zastanowilbys sie zanim zarzucilbys komus popelnienie przestepstwa (vide oszustwo MW przy procedurze przetargowej). Bo za ten post jakis dzialacz od Giertycha moglby wytoczyc ci proces o znieslawienie - i przegralbys. a po drugie - zalosnymi miernotami to bylo 90% habilitowanych profesorkow z mojego maciezystego wydzialu, ktorzy uzyskali te habilitacje za komuny. Sadzac po stylu twojego pisania - to zaliczasz sie do nich. Ja mam na szczescie to za soba, na uniwerku gdzie pracuje teraz nie ma habilitacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: M a c i e ż y s t y wydział, powiadasz? 20.09.05, 15:34 Ja mam na szczescie to za > soba, na uniwerku gdzie pracuje teraz nie ma habilitacji ;) A gdyby była potrafiłbyś się habilitować? Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera Re: M a c i e ż y s t y wydział, powiadasz? 20.09.05, 15:56 a gdzie ty znalazlas te "z" z kropka na holenderskiej klawiaturze? ;-) a habilke przepchne w przyszlym roku juz pod rzadami nowej ustawy - o ile wroce do PLa.. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: M a c i e ż y s t y wydział, powiadasz? 20.09.05, 16:35 Pisze się 'macierzysty' i to, czy masz holenderską klawiaturę nie ma tu nic do rzeczy. Biedactwo. P.S. To tam w Holandii są uniwersytety, które uczą ustawiać przetargi? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: biedaku,nie uzywaj slow,ktorych nie znasz ;) 20.09.05, 17:08 maniek.siekiera napisał: > Jezeli mialbys zdolnosc refleksji, to najpierw zastanowilbys sie zanim > zarzucilbys komus popelnienie przestepstwa (vide oszustwo MW przy procedurze > przetargowej). Czytasz wiecej niż zdążyłem napisać. O przestępstwie nie wspomniałem, ale przez grzeczność zgodzę się z tą twoją interpretacją:))) > Bo za ten post jakis dzialacz od Giertycha moglby wytoczyc ci > proces o znieslawienie - i przegralbys. Mam w dupie działaczy Giertycha. Mogą mi skoczyć, tym bardziej, że taki post na razie nie istnieje:)))) > a po drugie - zalosnymi miernotami to bylo 90% habilitowanych profesorkow z > mojego maciezystego wydzialu, ktorzy uzyskali te habilitacje za komuny. Wierzę ci. Widać, że skończyłeś mierny wydział i nawiązujesz do tradycji jego miernych pracowników. A może byś postanowił być od nich lepszy? Sadzac > po stylu twojego pisania - to zaliczasz sie do nich. Proszę o jakiś przykład ilustrujący powyższe zdanie:)))) Ja mam na szczescie to za > soba, na uniwerku gdzie pracuje teraz nie ma habilitacji ;) Są za to inne procedury. Nie uciekniesz od konieczności uczenia się, prowadzenia badań i pisania, jeśli oczywiście chcesz się z nauki utrzymać. Pieniądze MW ci w tym nie pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera Re: biedaku,nie uzywaj slow,ktorych nie znasz ;) 20.09.05, 17:34 > Wierzę ci. Widać, że skończyłeś mierny wydział i nawiązujesz do tradycji jego > miernych pracowników. A może byś postanowił być od nich lepszy? Skonczylem wyzsza uczelnie we Francji. Na uczelnie w PL trafilem przypadkiem i nie wiem, czy jeszcze wroce, bo czerwony feudalizm istnieje na wiekszosci polskich uczelni. Trzeba byc partyjnym habilitowanym po uszy umoczonym w tym systemie, zeby tego nie widziec. Ja ci oczy przecieral nie bede, szkoda mojego czasu na komunistycznego mlotka. > Sadzac > > po stylu twojego pisania - to zaliczasz sie do nich. > Proszę o jakiś przykład ilustrujący powyższe zdanie:)))) "Mam w dupie .... "- hehe, typowe slowa czerwonego aparatczyka ;) Tak samo zwracasz sie do studentow?? Oni pewnie maja o tobie podobne zdanie... ;) > Są za to inne procedury. Nie uciekniesz od konieczności uczenia się, > prowadzenia badań i pisania, jeśli oczywiście chcesz się z nauki utrzymać. > Pieniądze MW ci w tym nie pomogą. Wlasnie te procedury daja mi mozliwosc ciagniecia takiej kasy z UE w ramach programow typowo badawczych jak i sieci naukowych, ze siedzac w Anglii i wykladajac kafelki nie jestes sobie w stanie tego wyobrazic ;)) A moje sukcesy byly rowniez przyczyna, z powodu ktorej porzucilem polskie piekielko pelne zawisci starych, habilitowanych nierobow... A takie konkursy i wspolzawodnictwo na szczeblu europejskim - to jest wlasnie najlepsze sito naukowe, a nie zalatwiona z nadania partyjnego habilitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: biedaku,nie uzywaj slow,ktorych nie znasz ;) 21.09.05, 01:00 maniek.siekiera napisał: > > Wierzę ci. Widać, że skończyłeś mierny wydział i nawiązujesz do tradycji > jego > > miernych pracowników. A może byś postanowił być od nich lepszy? > > Skonczylem wyzsza uczelnie we Francji. Na uczelnie w PL trafilem przypadkiem i > nie wiem, czy jeszcze wroce, bo czerwony feudalizm istnieje na wiekszosci > polskich uczelni. Trzeba byc partyjnym habilitowanym po uszy umoczonym w tym > systemie, zeby tego nie widziec. Ja ci oczy przecieral nie bede, szkoda mojego > czasu na komunistycznego mlotka. Masz wprawę w insynuacjach i nadinterpretacjach. Ciekawe, jakąż to uczelnię w Polsce nawiedziłeś przypadkiem:))) Ponadto 1. Nie jestem 'czerwony' 2. Nie jestem 'partyjny' 3. reszta, to, rzecz jasna, kwestia ocen:))) > > Sadzac > > > po stylu twojego pisania - to zaliczasz sie do nich. > > Proszę o jakiś przykład ilustrujący powyższe zdanie:)))) > > "Mam w dupie .... "- hehe, typowe slowa czerwonego aparatczyka ;) > Tak samo zwracasz sie do studentow?? Oni pewnie maja o tobie podobne > zdanie... ;) Ty z pewnością nigdy nie używasz tego typu wyrażeń. A na pewno nie używa ich nikt poza 'aparatczykami'... Ojoj, nie wracaj do Polski, bo się zgorszysz tym, jak się ludzie porozumiewaja:))) Za to nieźle ci idzie z moczarowską nowomową - pewnie w domu się nasłuchałeś:))) > > Są za to inne procedury. Nie uciekniesz od konieczności uczenia się, > > prowadzenia badań i pisania, jeśli oczywiście chcesz się z nauki utrzymać > . > > Pieniądze MW ci w tym nie pomogą. > > Wlasnie te procedury daja mi mozliwosc ciagniecia takiej kasy z UE w ramach > programow typowo badawczych jak i sieci naukowych, ze siedzac w Anglii i > wykladajac kafelki nie jestes sobie w stanie tego wyobrazic ;)) Odnoszę wrażenie, że przypisujesz innym swoje własne przeżycia z pobytów zagranicznych;)) Ale nie jesteś w stanie sobie wyobrazić, co ja jestem w stanie sobie wyobrazić. > A moje sukcesy byly rowniez przyczyna, z powodu ktorej porzucilem polskie > piekielko pelne zawisci starych, habilitowanych nierobow... Może trudno im było przejść do porządku nad twoją megalomanią. Lecz, przedtem pisałeś rzeczy sprzeczne: o uczelni macierzystej w Polsce, potem, o tym, że na uczelnię w Polsce trafiłeś przypadkiem oraz, że skończyłeś studia we Francji. To 'uczelnia macierzysta' to tam, gdzie trafiłeś przypadkiem? > A takie konkursy i wspolzawodnictwo na szczeblu europejskim - to jest wlasnie > najlepsze sito naukowe, a nie zalatwiona z nadania partyjnego habilitacja. No właśnie. Wszystko zaczęło się od tego, że potępiłem ustawianie przetargu (który jest swoistym konkursem), a ty się na mnie rzuciłeś. Czy ty aby się nie zagalopowałeś? Naprawdę nie widzisz nic złego w tym, że grupka cwaniaków strojąca się w ND-ckie szatki poustawiała przetarg, żeby zgarnąć kaskę dla MW? Co ty wiesz o MW? Myślisz, że to miłe chłopaczki, które w sportowej rywalizacji wywalczyły dotacje? Nie znam cię koleś, lecz wydaje mi się dziwne, że tyle jadu wylałeś na mnie, wstawiając się za szemranym towarzychem Giertycha. To nie jest prawica, ani Solidarność, tylko ludzie, którzy postanowili się dorobić krytykując wszystko co doprowadziło do wybuchu Solidarności oraz Polskę ostatnich 16 lat. I programowo zwalczający PO. Pomyśl. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera Re: biedaku,nie uzywaj slow,ktorych nie znasz ;) 21.09.05, 11:11 ja tez nie znam ciebie. Ale wqrza mnie jedno - wsciekly atak wybiorczej (poparty przez ciebie) na wszechpolakow, a glaskanie i przyzwolenie na marnotrawienie pieniedzy i przekrety, ktore dzialy sie pod okiem Jarugi-Nowackiej i pozal sie Boze zalosnej pani doktor Srody (tez podobno habilitowanej, choc jej dorobek naukowy jest tajemnica wieksza niz Trojkat Bermudzki)... Wybiorcza natarczywie popiera wszelkie akcje pedalow i eko-oszolomow (cos wiem na temat prawdziwej ochrony srodowiska, bo to dzialka w ktorej dzialam), a jeszcze bardziej natarczywie atakuje wszechpolakow. A ja nie popieram ultraprawicy, ale jeszcze wiekszy sprzeciw budza we mnie wsciekle ataki rozowo- czerwonych z ekipy Michnika i okolic. Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Ankieta 20.09.05, 14:25 Co powinno się zrobić z psem, który ugryzł właściciela, gdy ten go karmił? 1. pozbawić posiłku 2. pogłaskać 3. wybrać w najbliższych wyborach do europarlamentu Wyniki już niebawem... _ Pies, czyli kto? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Ankieta 20.09.05, 14:38 4. Napoic. Najelpiej tequila, ewentualnie ouzo. Odpowiedz Link Zgłoś
koko_szalet Pieniądze nie śmierdzą 20.09.05, 14:35 Zapytajcie o to jakiegokolwiek handlującego starozakonnego. Więc w czym rzecz? Czyżby toaletowa zazdrościła kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Ale wszechpolacy tak:)) 20.09.05, 14:44 Zwłaszcza jak twierdzą, że Unia bebe, i że okrada Polski Naród. A teraz widać, że ci kolesie mają niezłe inklinacje złodziejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera niektorzy habilitowani jeszcze bardziej 20.09.05, 16:02 jakbys doktorku z PZPRowskiego nadania habilitowany mial do czynienia z jakimis programami naukowymi UE (choc do tego trzeba, towarzyszu, znac jakis inny jezyk poza rosyjskim ;)) ), to moze by do ciebie dotarly wiesci, jak sa dyskryminowani Polacy przy startowaniu z wnioskami do 6. a wczesniej 5. Programu Ramowego... W ubieglym roku zrobil sie z tego skandal na miare europejska, a nasz rzad interweniowal w tej sprawie w KE (poszperaj na stronach KPK, tam masz po polsku, biedaku ;) ) Wiec zanim zachrypniesz od piania peanow na czesc UE, to rozejrzyj sie dookola.. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: niektorzy habilitowani jeszcze bardziej 20.09.05, 16:41 maniek.siekiera napisał: > jakbys doktorku z PZPRowskiego nadania habilitowany mial do czynienia z jakimis > > programami naukowymi UE (choc do tego trzeba, towarzyszu, znac jakis inny jezyk > > poza rosyjskim ;)) ), to moze by do ciebie dotarly wiesci, jak sa > dyskryminowani Polacy przy startowaniu z wnioskami do 6. a wczesniej 5. > Programu Ramowego... Jeśli potrafisz poprawnie wypełnić aplikację, to nie jest tak źle... Być może powinieneś jeszcze podszlifować te języki. Chociaż pewnie nie chcieli zaakceptoiwać aplikacji z 'ustawiania przetargów' :)))) Moja była bez zarzutu, toteż po wakacjach wracam do Anglii:))))))) > W ubieglym roku zrobil sie z tego skandal na miare > europejska, a nasz rzad interweniowal w tej sprawie w KE (poszperaj na stronach > > KPK, tam masz po polsku, biedaku ;) ) > > Wiec zanim zachrypniesz od piania peanow na czesc UE, to rozejrzyj sie > dookola.. No nie mów, że jesteś zadowolony z czegoś co zrobił polski rząd. Jestem zdziwiony, bo wyglądasz na głupiego LPR-owskiego pieniacza. P.S. A po jakiemu ty się tam porozumiewasz? Stać cię było na tłumacza? Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera Re: niektorzy habilitowani jeszcze bardziej 20.09.05, 17:19 buahaha, a coz to znaczy biedaku "zaakceptoiwac"? ;) > Moja była bez zarzutu, toteż po wakacjach wracam do Anglii:))))))) Buahaha, to habilitowany wraca do Anglii legalnie wykladac kafelki, niekoniecznie na uniwersytecie, ale moze i w jakies szkolce niedzielnej?? ;))) No tak, ale do tego znajomosci jezyka nie potrzeba (oprocz wlasnego) ;))) A propos - jakbys byl dobrym naukowcem - to nie stanowiloby dla ciebie zdobycie pozwolenia na prace w jakimkolwiek kraju UE, nawet z najbardziej ostrymi restrykcjami. > No nie mów, że jesteś zadowolony z czegoś co zrobił polski rząd. Jestem > zdziwiony, bo wyglądasz na głupiego LPR-owskiego pieniacza Polskie rzady ostatnich 4. lat mogly zadowolic tylko takiego ciemnoczerwonego komucha jak ty. Pewnie sam jestes po uszy umaczany w przekretach - to typowe dla czerwonych dzialaczy. Na szczescie od pazdziernika sie wszystko zmieni - rozumiem wiec, dlaczego uciekasz do Anglii ;))) A dodatkowo informuje cie, ze do LPR mi prawie tak daleko jak do twojej czerwonej bandy ;) Bede glosowal na PO, ich 15% podatku jest dla mnie o wiele korzystniejsze niz 3. strefa podatkowa, do jakiej mnie w Polsce zagnaly moje dochody. > P.S. A po jakiemu ty się tam porozumiewasz? Stać cię było na tłumacza? Tylko czerwony ciemniak znajacy rosyjski moze byc zaskoczony, ze sa kraje, gdzie sie po rosyjsku nie mozna porozumiec ;) Ja rozmawiam po angielsku, czasem po francusku i niemiecku (akurat Holendrzy nienawidza tego jezyka). Ale dokPZPRku habilitowany - jakby sie chodzilo do dobrej szkoly i jezdzilo troche po swiecie, a nie zakonczylo edukacji na akademii partyjnej - to by sie i jezyki poznalo, buahahaha ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
padliniarz [...] 20.09.05, 20:38 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: a maniek to chyba Giertychowi lize odbyt - pr 20.09.05, 23:49 Twierdzi powyżej, że głosuje na PO... Jedyny LPR-owiec, który to zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera biedne czerwone pieski z klapkami na oczach... ;) 21.09.05, 14:37 jezeli wydaje sie wam, ze niechec do pedalow i eko-oszolomow automatycznie wpycha czlowieka w szeregi LPR, to wspolczuje wam wysublimowanego realizmu politycznego, buahaha ;) Pewnie dlatego juz za kilka dni zostaniecie wymiecieni z parlamentu ;) POPiS rulez!! ;)) i pedalom na pohybel ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
struve TAK TRZYMAĆ 20.09.05, 14:52 I bardzo dobrze zrobili, brawo chłopaki!!! Wycyckać tą Unię do dna to pójdzie na dno. Platforma się pasie za nasze pieniądze to jest wszystko dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_byrda Re: TAK TRZYMAĆ 20.09.05, 15:49 struve napisał: > I bardzo dobrze zrobili, brawo chłopaki!!! Wycyckać tą Unię do dna to pójdzie > na dno. Platforma się pasie za nasze pieniądze to jest wszystko dobrze. slusznie ! z mala poprawka Unia to szyld za ktora chowaja sie niemcy, zaby itp. Odpowiedz Link Zgłoś
matador10 A GazWyb za pieniądze Solidarności 20.09.05, 15:01 RedaCHtorzy GazuWyborczego wołają "łapać złodzieja" ! Uś, zapomnieli tylko o jednym fakcie - zrabowania pieniędzy Solidarności na Gazetę. A tak poza tym "to jakie UNE uczciwe"! W ich towarzystwie lepiej trzymać się za portfel. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_byrda Re: A GazWyb za pieniądze Solidarności 20.09.05, 15:46 matador10 napisał: > RedaCHtorzy GazuWyborczego wołają "łapać złodzieja" ! Uś, zapomnieli tylko o je > dnym fakcie - zrabowania pieniędzy Solidarności na Gazetę. A tak poza tym "to j > akie UNE uczciwe"! W ich towarzystwie lepiej trzymać się za portfel. no wlasnie ! michniki z pomocą agory (udziałay Bertelsmana i Springlera) cycka Polaczków za ich własne pieniadze ! Odpowiedz Link Zgłoś
abi_z_abudabi Re:ale tu bojkotujących 20.09.05, 16:12 I tak właśnie wszowa młodzież bojkotuje wyborczą, czy wy chłopaki cos innego w ogóle czytacie. Zdradzają was te uwagi o żydach , komunistach i pedałach już cała Polska wie że inne tematy was nie interesują. Jesteście zarazą tego społeczeństwa a media lubią takie katastrofalne tematy. Dlatego nie tylko GW ale wszystkie media ciągle o was mówią. No ale z skąd wy macie o tym wiedzieć skoro tylko wyborczą czytacie. ...................... a jaka pogoda we wszechpolsce? bo u nas w Polsce świeci słonce. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re:ale tu bojkotujących 20.09.05, 20:36 Masz racje. czytaja gadzinowke i nawet wnioski wyciagaja. Dowod? prosze bardzo miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34891,2924714.html Odpowiedz Link Zgłoś
brat_michnika_to_zbrodniarz Re: Koń i jego goryle 20.09.05, 18:52 Najpierw dowiedz się co to jest korupcja! Odpowiedz Link Zgłoś