goniacy.pielegniarz 24.09.05, 13:38 Czy na forum obowiązuje cisza wyborcza, czy można agitować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
giwi Re: Czy obowiązuje cisza wyborcza? n/t 24.09.05, 13:42 Obowiązuje forum.gazeta.pl/forum/1,59000,2810934.html Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz A sami się stosujecie do własnych zasad? 24.09.05, 13:46 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29470746 Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: Czy obowiązuje cisza wyborcza? n/t 24.09.05, 13:46 Ale cisza wyborcza dotyczy jedynie wyborow parlamentarnych, nie prezydenckich. Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Czy obowiązuje cisza wyborcza? n/t 24.09.05, 13:46 Obowiązuje forum.gazeta.pl/forum/1,59000,2810934.html i art. 86 i 87 Ordynacji Wyborczej RP www.sejm.gov.pl/prawo/nowaord/kon11.htm Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Czy obowiązuje cisza wyborcza? n/t 24.09.05, 13:53 Nie wolno zachęcać a zniechęcać?:) Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Czy obowiązuje cisza wyborcza? n/t 24.09.05, 13:56 :-) Zniechęcanie to maksymalna agitacja. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Czy obowiązuje cisza wyborcza? n/t 24.09.05, 14:12 giwi napisała: > :-) Zniechęcanie to maksymalna agitacja. > pozdr. Żartowałam sobie oczywiście:) A ten zakaz uważam za trochę ehmm... My tu sobie analizujemy, czasem dywagujemy:) zastanawiamy się kto ma szanse a kto nie albo kto jest co wart itd. Co to ma wspólnego z agitacją? Tak się dzieje w każdym domu i w naszych domach możemy sobie robić co nam się podoba a na forum mamy się zakneblować:( Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Nie udawajmy1 24.09.05, 13:58 Cisza nie do wyegzekwowania w necie. Ja po prostu od wczoraj przestałem czytać wyborcze posty. I serdecznie Wam też to radzę. Jest np. b. ciekawe forum Nauka. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Nie udawajmy1 24.09.05, 15:23 i co ? rozumiesz cokolwiek z tego co tam napisali?? Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Pytanie w sprawie ciszy 24.09.05, 18:43 Dlaczego moj nowy watek na temat filmu Nocna zmiana, ktory mozna obejrzec na stronie www.monitorpolski.com/kino/NocnaZmiana.html zostal wyrzucony? Sie pytam. Nie jestem w zadnym komitecie wyborczym, nie agituje za ..... ani ....., ani przeciwko ...,.., itp itd. Cisza nocna nie obowiazuje bo srodek dnia a wybory prezydenta nie wszystkich Polakow za pasem. Prawo nie zabrania pokazywania starych filmow z gornej zakurzonej polki. Bochniarz sie za piniedze pokazuje w TVPublicznej za zgoda PKW... Jak to jest z ta cenzura? Czy mam racje, ze komuna nie upadla? A moze mam racje, ze prawo jest rozne dla rownych i rowniejszych i tych pionowych? Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Cisza jest parlamentarna a burza prezydencka 24.09.05, 14:15 Pielęgniarzu, nie możesz agitować za kandydatami startującymi do parlamentu, ale możesz za startującymi na urząd prezydnecka - sam to na własne uszy wczoraj słyszałem jak w TVP mówił o tym ktoś z PKW. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Cisza jest parlamentarna a burza prezydencka 24.09.05, 14:24 Jest niby jakaś dżentelmeńska umowa pomiędzy partiami, że całkowicie zaprzestaje się agitacji. Podobno jedynie Bochniarzowa chce prowadzić swoją kampanię w telewizji. Nie wiem tylko co z kandydatami na prezydenta, którzy startują jednocześnie do parlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
panzerpapst Ci "dżentelmeni" to przeciez udają,ze nie prowadzą 24.09.05, 14:35 kampanii prezydenckiej, bo inaczej by nie dostali kasy z budżetu,więc się podpieli pod parlamentarne. Nie chce mi się przepisywać, więc zrobiłem zrzut fragmentu z Newsweeka img302.imageshack.us/img302/6827/wybory9tp.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Dostałeś czkawki? 24.09.05, 14:27 goniacy.pielegniarz napisał: > Jest podobno dżentelmeńska umowa pomiędzy partiami, że całkowicie zaprzestaje > się agitacji. Podobno jedynie Bochniarzowa chce prowadzić swoją kampanię w > telewizji. Tak. Najwidoczniej ta umowa obowiązuje jedynie facetów. > Nie wiem tylko co z kandydatami na prezydenta, którzy startują jednocześnie do > parlamentu. Oni złamali prawo już wcześniej - wykorzystali kampanię parlamentarną do promocji siebie jako kandydatów na prezydenta - taki jeden nawet nie pisał, że kandyduje, ale, że jest prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot GIWI!!!!!!!!!!!! 24.09.05, 14:31 jak mój post teraz wygląda - jak wystrychnięty na Dudka! Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: GIWI!!!!!!!!!!!! 24.09.05, 14:34 giwi napisała: > Tego bramkarza? :-) :) Nie ptaszka lub dr. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot można być jeszcze pstrykniętym przez Dutka 24.09.05, 14:52 www.beskid.com/enchere/photos.html Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: można być jeszcze pstrykniętym przez Dutka 24.09.05, 18:19 leszek.sopot napisał: > www.beskid.com/enchere/photos.html Przeznam ze z tworczosci Pan i Panow Dudek, preferuje jednak tworczosc Elizy. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz wyborczej. To z radości. 24.09.05, 14:34 leszek.sopot napisał: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > Jest podobno dżentelmeńska umowa pomiędzy partiami, że całkowicie zaprzes > taje > > się agitacji. Podobno jedynie Bochniarzowa chce prowadzić swoją kampanię > w > > telewizji. > > > Tak. Najwidoczniej ta umowa obowiązuje jedynie facetów. Co to się porobiło, żeby akurat ta partia jako jedyna się wyłamała. > > Nie wiem tylko co z kandydatami na prezydenta, którzy startują jednocześn > ie do > > parlamentu. > > > Oni złamali prawo już wcześniej - wykorzystali kampanię parlamentarną do promoc > ji siebie jako kandydatów na prezydenta - taki jeden nawet nie pisał, że kandyd > uje, ale, że jest prezydentem. Ten akurat kandyduje też to parlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Jednynie Bochniarz przestrzega prawa 24.09.05, 14:37 goniacy.pielegniarz napisał: > > Tak. Najwidoczniej ta umowa obowiązuje jedynie facetów. > > Co to się porobiło, żeby akurat ta partia jako jedyna się wyłamała. Ale nie zmieni to faktu, że to tylko Bochniarz naprawdę przestrzeba prawa a inni nie. > > Oni złamali prawo już wcześniej - wykorzystali kampanię parlamentarną do > promocji siebie jako kandydatów na prezydenta - taki jeden nawet nie pisał, że > kandyduje, ale, że jest prezydentem. > > Ten akurat kandyduje też to parlamentu. Na żadnym bilbordzie ani spocie reklamowym nie widziałem informacji, że kandyduje do Sejmu. Czy ty może wiesz na jakiej jest liście i na którym miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Jednynie Bochniarz przestrzega prawa 24.09.05, 14:42 leszek.sopot napisał: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > > Tak. Najwidoczniej ta umowa obowiązuje jedynie facetów. > > > > Co to się porobiło, żeby akurat ta partia jako jedyna się wyłamała. > > > Ale nie zmieni to faktu, że to tylko Bochniarz naprawdę przestrzeba prawa a inni nie. Skoro łamią prawo, to niech sąd ich ukarze. > > > Oni złamali prawo już wcześniej - wykorzystali kampanię parlamentar > ną do > > promocji siebie jako kandydatów na prezydenta - taki jeden nawet nie pisa > ł, że > > kandyduje, ale, że jest prezydentem. > > > > Ten akurat kandyduje też to parlamentu. > > > > Na żadnym bilbordzie ani spocie reklamowym nie widziałem informacji, że kandyduje do Sejmu. Czy ty może wiesz na jakiej jest liście i na którym miejscu? Na liście PiSu?? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Jednynie Bochniarz przestrzega prawa 24.09.05, 14:43 goniacy.pielegniarz napisał: > leszek.sopot napisał: > > > Na żadnym bilbordzie ani spocie reklamowym nie widziałem informacji, że > kandyduje do Sejmu. Czy ty może wiesz na jakiej jest liście i na którym miejscu > ? > > Na liście PiSu?? W Szczcinie? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Jednynie Bochniarz przestrzega prawa 24.09.05, 14:51 leszek.sopot napisał: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > leszek.sopot napisał: > > > > > Na żadnym bilbordzie ani spocie reklamowym nie widziałem informacji > , że > > kandyduje do Sejmu. Czy ty może wiesz na jakiej jest liście i na którym m > iejscu > > ? > > > > Na liście PiSu?? > > > W Szczcinie? Możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Jednynie Bochniarz przestrzega prawa 24.09.05, 14:51 leszek.sopot napisał: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > leszek.sopot napisał: > > > > > Na żadnym bilbordzie ani spocie reklamowym nie widziałem informacji > , że > > kandyduje do Sejmu. Czy ty może wiesz na jakiej jest liście i na którym m > iejscu > > ? > > > > Na liście PiSu?? > > > W Szczcinie? Możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
rmerkus Re: Jednynie Bochniarz przestrzega prawa 26.09.05, 03:02 To prawda. Pani Bochniarz ma pełne konstytucyjne prawo do reklamowania się w mediach i w każdy inny dozwolony normalnie sposób na 15 dni przed wyborami prezydenckimi. Nie jest członkiem żadnej partii, nie startuje do Sejmu ani Senatu. Czemu więc ,a tracić dodatkowo na "cwaniactwie" innych kandydatów, którzy kandydują "gdzie sie da"?? Dla mnie to dopiero jest niewporządku wobec wyborcy, startować naraz na parę funkcji! Denerwuje mnie jak ludzie kogoś bezpodstawnie obrażają i wyzywają... Zwłaszca, kiedy wynika to z ich niewiedzy! Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz wyborczej. To z radości. 24.09.05, 14:34 leszek.sopot napisał: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > Jest podobno dżentelmeńska umowa pomiędzy partiami, że całkowicie zaprzes > taje > > się agitacji. Podobno jedynie Bochniarzowa chce prowadzić swoją kampanię > w > > telewizji. > > > Tak. Najwidoczniej ta umowa obowiązuje jedynie facetów. Co to się porobiło, żeby akurat ta partia jako jedyna się wyłamała. > > Nie wiem tylko co z kandydatami na prezydenta, którzy startują jednocześn > ie do > > parlamentu. > > > Oni złamali prawo już wcześniej - wykorzystali kampanię parlamentarną do promoc > ji siebie jako kandydatów na prezydenta - taki jeden nawet nie pisał, że kandyd > uje, ale, że jest prezydentem. Ten akurat kandyduje też to parlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Re: Dostałeś czkawki? 24.09.05, 14:38 > > Jest podobno dżentelmeńska umowa pomiędzy partiami, że całkowicie zaprzes > taje > > się agitacji. Podobno jedynie Bochniarzowa chce prowadzić swoją kampanię > w > > telewizji. > > > Tak. Najwidoczniej ta umowa obowiązuje jedynie facetów. Bochniarzowa była jedynym z kandydatów, który nie wykorzystywał wyborów parlamentarnych do agitacji prezydenckiej. To oczywiście odbija się na jej notowaniach. Prowadzi jedynie dozwoloną kampanię billboardową, a nie pojawiała się dotąd w TV. Ma w związku z tym prawo wykorzystać teraz wszelkie dostępne środki by jak najszybciej przebić się do świadomości wyborców. Nie może pozwolić sobie na czekanie aż minie ten weekend. Bo to są dla niej pierwsze i kluczowe dni kampanii telewizyjnej. Biorąc pod uwagę, że dotąd jako jedyna grała fair, uważam za niestosowne czynienie jej wyrzutów, że łamie ciszę wyborczą, która jej nie obowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Dostałeś czkawki? 24.09.05, 14:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29496043&a=29497645 Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 No to się zgadzamy 24.09.05, 14:49 To nie był wyrzut pod adresem leszka.sopota. (sopotu?). Raczej odpowiedź na często pojawiające się na tym forum zarzuty. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Dostałeś czkawki? 24.09.05, 14:51 madine1 napisał: > Bochniarzowa była jedynym z kandydatów, który nie wykorzystywał wyborów parlamentarnych do > agitacji prezydenckiej. Pozostali kandydaci to ludzie swoich partii, a z Bochniarzową sytuacja już nie jest tak oczywista, więc trudno byłoby to połączyć tak jak u innych. Ciekaw jestem, jak wyglądałaby sytuacja, gdyby na prezia startował na przykład Frasyniuk. > To oczywiście odbija się na jej notowaniach. Nie żartuj sobie. > Prowadzi j > edynie dozwoloną > kampanię billboardową, a nie pojawiała się dotąd w TV. > Ma w związku z tym prawo wykorzystać teraz wszelkie dostępne środki by jak najszybciej przebić się > do świadomości wyborców. Nie może pozwolić sobie na czekanie aż minie ten weekend. Bo to są dla > niej pierwsze i kluczowe dni kampanii telewizyjnej. > Biorąc pod uwagę, że dotąd jako jedyna grała fair, uważam za niestosowne czynie nie jej wyrzutów, że > łamie ciszę wyborczą, która jej nie obowiązuje. Ale zdaje się, że obowiązuje partię, która ją wystawia. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Dostałeś czkawki? 24.09.05, 14:51 madine1 napisał: > Bochniarzowa była jedynym z kandydatów, który nie wykorzystywał wyborów parlamentarnych do > agitacji prezydenckiej. Pozostali kandydaci to ludzie swoich partii, a z Bochniarzową sytuacja już nie jest tak oczywista, więc trudno byłoby to połączyć tak jak u innych. Ciekaw jestem, jak wyglądałaby sytuacja, gdyby na prezia startował na przykład Frasyniuk. > To oczywiście odbija się na jej notowaniach. Nie żartuj sobie. > Prowadzi j > edynie dozwoloną > kampanię billboardową, a nie pojawiała się dotąd w TV. > Ma w związku z tym prawo wykorzystać teraz wszelkie dostępne środki by jak najszybciej przebić się > do świadomości wyborców. Nie może pozwolić sobie na czekanie aż minie ten weekend. Bo to są dla > niej pierwsze i kluczowe dni kampanii telewizyjnej. > Biorąc pod uwagę, że dotąd jako jedyna grała fair, uważam za niestosowne czynie nie jej wyrzutów, że > łamie ciszę wyborczą, która jej nie obowiązuje. Ale zdaje się, że obowiązuje partię, która ją wystawia. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Pytanie GP kładzie nałopatki każdego OBYWATELA w 24.09.05, 15:27 wolnym Kraju swiadomego swych praw CZŁOWIEKA WOLNEGO Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 DLACZEGO WYCINACIE WATKI ZA PiS A ZOSTAJA SLD 24.09.05, 18:15 "Cisza wyborcza" to raj dla cenzorow z Gazety Wybiorczej. Zauwazylem bowiem wybiorcze traktowanie watkow jakie zostaly zamieszczone po polnocy z 23 na 24 wrzesnia. Agitacja za SLD pojawia sie bez zmian i bez utrudnien. Za to watki sympatyzujace z PiS zostaly wyciete. Biorac pod uwage rodowod Michnika nie naleza,loby sie temu dziwic ale czemu GW pretenduje do spadkobierczyni mediow Solidarnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica GW pretenduje 24.09.05, 18:32 GW juz nie pretenduje. Znaczek Solidarnosci zostal jej odebrany. Ale na poczatku byla to nasza gazeta - tak sie nam wydawalo. Polonia slala pieniadze bo myslala, ze to dla gazety Solidarnosci. Polonia byla w bledzie - jak twierdzil Michnik - to on osobiscie dostawal pieniadze jako Adam Michnik i mogl za te pieniadze zalozyc swoja gazete. Szkoda, ze ta umowa zawierala blad prawny. To podstawa do uniewaznienia transakcji wraz konsekwencjami. Tak mowi prawo. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś