Dodaj do ulubionych

Wybory: frekwencja prawie 28 proc. do 16.30

• abhaod ta frekwencja to kleska polskiej demokracji 25.09.05, 22:47
    • ciemnogrodzianka Frekwencja zanizona 25.09.05, 22:47
      Przynajmniej we Wrocławiu. Wręcz kolejki do urn. Jak ok.13tej pomagałam ojcu
      glosować ciężko było wepchnąć karty do urny.
    • pilsko1 frekwencja prawie 28 proc. do 16.30 25.09.05, 22:56
      Ludzie poprostu mają dość tej zafajdanej polityki i butnych polityków!
    • obywatelgkar IV RP: SRANIE PO SCIANIE KACZYM KUPREM 25.09.05, 23:06
      • nx_logged_in jedyne spostrzezenie z wieczoru wyborczego 25.09.05, 23:23
        Gdyby Gawryluk zmienila fryzure to bylaby z niej naprawde niezla laska :P

Pozdrawiam, nx
      • wet3 Re: IV RP: SRANIE PO SCIANIE KACZYM KUPREM 25.09.05, 23:23
        Nie boj sie tak bardzo bo PO i PiS to kontynuacja PRL-bis (PO+PiS=AWS-bis+UW).
        Mamy wiec zapewnione, ze przez nastepne cztery lata bedziemy turlali i chlapali
        sie w tym samym grzezawisku co dotychczas.
    • pawelkowalczykx PISda nam popalić ;) 25.09.05, 23:39
    • tomekjeden Re: Wybory: frekwencja prawie 28 proc. do 16.30 26.09.05, 00:30
      Smutne są to wyniki. Tam gdzie atrofia motywacji jest tak duża, tam potrzeba
      analizy szerszej, analizy ponadpartyjnej. Polska lewica otrzymała albo
      śmiertelny cios, albo śmiertelne ostrzeżenie. Przy takiej frekwencji te drobne
      dodatkowe punkty, otrzymane przez SLD, to statystyczna jałmużna. Czas na nową
      twarz polskiej lewicy. Musi ona być bardzo postępowa. Bez resentymentów. I tu
      Pan Olejniczak ma problem. Cezura (sic) PZPR-owska nakazuje resentymenty
      związane z mafijnym myśleniem o państwie. SLD jest partią mafijną. Pan
      Olejniczak reprezentuje mafię. Tak zadecydowali wyborcy, i słusznie. Bracia
      Kaczyńscy z Panami Tuskiem i Rokitą już jadą z górki. I dobrze.
    • papa_s Zatopić Platformę! - udało się 26.09.05, 00:34
      Trzeba przyznać plan udało się księdzu-dyrektorowi znakomicie zrealizować.
      Szkoda tylko, że SLD dostało aż przeszło 10%. Ale jak chce mieć się mocherowe
      głosy to czerwone berety mimo bólu wróciły do macierzy.
      • czago Re: Zatopić Platformę! - udało się 26.09.05, 00:53
        Ja tam żałuję że SLD ma tylko 11%. Oceniam rządy po ich skuteczności
        gospodarczej. SLD mnie nie zawiodło. I to już dwukrotnie. Poprzednio gdy
        sprawowało władzę doprowadziło do 7% wzrostu PKB. Teraz z 0,5% cztery lata temu
        nasz PKB wzrósł do 4%. Uważam że to dobry wynik. Chciałbym żeby za cztery lata
        POPiS mógł się pochwalić podobnymi sukcesami. Jeśli wzrost PKB będzie ok. 7-8%
        wtedy w następnych wyborach na nich zagłosuję.
        • papa_s Re: Zatopić Platformę! - udało się 26.09.05, 01:18
          Jak się PiS (przy POmocy) będzie zajmował teczkami, życiorysem Kwacha i karą
          śmierci a nie gospodarką to będzie wzrost PKB może nie aż 7-8%. Nawet lepiej jak
          się utrzyma ok 4% przez dłuższy czas.
    • heraldek Nawet Benek XVI cudu nie uczynil.... 26.09.05, 00:49
      ...mogl chociaz udzielic papieskiego blogoslawienstwa
      glosujacym....ale i on wie, ze glosowanie w tak sfrustrowanym
      kraju jak Polska to panszczyzna a nie entuzjazm...
    • doktorhabilitowany.1 Gloria Victis i gratulacje dla zwycięzców 26.09.05, 01:41
      Wyrok zapadł. Teraz czas pokazać, że zwycięzcy zasłużyli na zaufanie wyborców.
      Mają wiele do wykazania w obliczu deklaracji, które padały przez ostatnie lata.
      Wierzę, że w wypadku PO i PiS nie były to jedynie czcze przekomarzanki. Teraz
      czas pokazać Polakom, że naprawdę można rządzić lepiej, bez afer i marnowania
      energii Narodu.
      • a.gajewski1 Ostatnie wyniki z Onetu 9 mandatow roznicy:) 26.09.05, 01:46
        • doktorhabilitowany.1 Róznice jeszcze się pojawią, ale generalna tendenc 26.09.05, 02:01
          ja pewnie się potwierdzi:(( Cieszę się, że przynajmniej SLD, Smoobrona i LPR
          dużo straciła.
          • vargas kraj burakow 26.09.05, 02:07
            Jak mieliscie w domach siedziec to w 99% laziliscie na wybory. Jak mozecie o
            wlasnym losie zadecydowac to zostajecie w domach i chlejecie.
            • doktorhabilitowany.1 Nie wiem skąd jesteś, ale masz niskie mniemanie 26.09.05, 02:15
              o użytkownikach języka, którym się posługujesz. Założę się, że ok 99%
              użytkowników tego forum głosowało. Zgadzam się, że niska frekwencja nie
              świadczy dobrze o dorosłych Polakach, podobnie jak wynik PiS:)), lecz opinię o
              mieszkańcach naszego kraju mam, pomimo wszystko, nie najgorszą. Pozdrawiam.
            • ewswr Re: kraj burakow 26.09.05, 02:16
              pisiory będą u władzy góra 2 lata, PO wyjdzie z koalicji by sie nie
              kompromitować- będa udawać tych lepszych- mądrzejszych, sld nadrobi w sondazach
              jako opozycja- za ich rządów nie było aż tak źle, samoobrona też będzie chciała
              rewanżu. Będą przedterminowe wybory, prezydent Tusk pomoże
    • kiluk2004 Re: Wybory: frekwencja prawie 28 proc. do 16.30 26.09.05, 02:50
      Co wy sie wku..acie i tak to jest ustawione!!
    • wojtek2784 Re: Zbudujemy IV Rzeczypospolitą 26.09.05, 03:05
      To Orły , a nie Kaczory. Teraz tylko zwycięstwo za amiesiąc i będzie historia .
    • fxvi Teraz PiS i PO trzeba rozbic na frakcje i zawiazac 26.09.05, 03:14
      jakies fajne nowe koalicje...
      • a.gajewski1 Na onecie juz tylko 8 mandatow roznicy 26.09.05, 03:22
        :)
        • adas313 Re: Na onecie juz tylko 8 mandatow roznicy 26.09.05, 03:30
          To bylaby najbardziej dotkliwa kara dla Kaczorow za ich arogancje jakby sie
          okazalo ze przegrali.

Choc z punktu widzenia kraju niewiele to zmieni.
          • kamyk39 Re: Na onecie juz tylko 8 mandatow roznicy 26.09.05, 03:40
            adas313 napisał:

> To bylaby najbardziej dotkliwa kara dla Kaczorow za ich arogancje jakby sie
            > okazalo ze przegrali.
            >
            > Choc z punktu widzenia kraju niewiele to zmieni.

Kaczory, kaczorami, jak wytlumaczysz wynik SLD?
            Ulubiony kolor czerwony?

Zawsze glosuje na zwyciezcow - jaka satysfakcja.
            (To zart)
            • adas313 Re: Na onecie juz tylko 8 mandatow roznicy 26.09.05, 03:43
              > Kaczory, kaczorami, jak wytlumaczysz wynik SLD?
              > Ulubiony kolor czerwony?

Olejniczak?
              Poparcie Prezia?
              Silny twardy elektorat?
              Ignorancja ekonomiczna?
              Sklonnosci masochistyczne?

Nie wiem.
              • a.gajewski1 wyniki z 10% komisji roznica juz tylko 1% 26.09.05, 03:49
                bedzie dobrze:)
                • adas313 Re: wyniki z 10% komisji roznica juz tylko 1% 26.09.05, 03:51
                  2% (wyniki z 802 komisji, to co mi pokazuje Onet)
                  • a.gajewski1 Te badania i tak sa w miare dokladne. 26.09.05, 04:04
                    Pewnie ludzie sie przyznawali do PiSu, taki trend. Ale jeden z dwoch od ksiezyca
                    chyba za szybko oglosil zwyciestwo. A tak wygraja 1 procentem i przez braku
                    checi spoleczenstwa do posiadania blizniaczego rodu u sterow wladzy Tusk wygra.
                    =============================================
                    Nie mowcie ze jak wygra Lech to premierem nie bedzie Jaroslaw. Bo kogokolwiek
                    nie wstawia na fotel kanclerza bedzie to i tak "slup" Jaroslawa. Wiec czy bedzie
                    faktycznie premierem czy tylko bedzie wszystkim kierowal to juz nie ma znaczenia
                    • adas313 Re: Te badania i tak sa w miare dokladne. 26.09.05, 04:10
                      Oczywiscie.
                      Nawiasem mowiac zastanawia mnie to, ze PiS jakby calkowicie unikal dyskusji o
                      ewentualnym premierze.

Jakiekolwiek pobudki za tym by nie staly, nie swiadczy to dobrze o partii
                      "moralnych odnowicieli" Polski.

Na Zachodzie sprawa jest jasna - startuje partia A, kandydatem na premiera jest
                      pan B itd. Wyjatkiem sa chwilowo Niemcy, gdzie frakcje sie na tyle sklinczowaly
                      ze konieczny jest jakis kompromis. Ale generalnie wyborca _wie_ na co tak
                      naprawde glosuje.
                      • kamyk39 Re: Te badania i tak sa w miare dokladne. 26.09.05, 04:15
                        adas313 napisal(o?) m.in.
                        > Na Zachodzie sprawa jest jasna - startuje partia A, kandydatem na premiera jest
                        > pan B itd. Wyjatkiem sa chwilowo Niemcy, gdzie frakcje sie na tyle sklinczowaly
                        > ze konieczny jest jakis kompromis. Ale generalnie wyborca _wie_ na co tak
                        > naprawde glosuje.
                        Bez przesady z zachdem, im dalej na zachod zaczyna sie potem wschod.
                        Busz zostal sadem naznaczony. Wyjatek czesto potwierdza regule.

Czy ludzkosc kiedys sie wyzwoli od "przywodcy"?
    • zawojaaa Re: Wybory: frekwencja prawie 28 proc. do 16.30 26.09.05, 05:25
      wstyd mi za was krajanie - wybrac takich tumanow jak bracia kaczynscy smiechu
      warte , juz widze jakie placze beda za kilka miesiecy. jaki narod taki rzad.
      ciesze sie ze nie mieszkam juz w polsce i nie spieszy mi sie do powrotu do
      kraju gdy widze kto bedzie rzadzil.Moze jezcze rydzyka na prezydenta
      wybierzecie. powodzenia
      • radek_sim Re: Wybory: frekwencja prawie 28 proc. do 16.30 26.09.05, 07:34
        A co wyjechałeś bo miałeś taka zachciankę. Jak Ci tak było cacy jak oszołomy
        rządziły, to po co w ogóle dupsko ruszałeś z kraju. Jaki wkład jest twój,
        oprócz tego że okradłeś krajanów (darmowa nauka i wykorzystanie jej za granicą,
        tam płacisz podatki).
        Tacy jak ty w ogóle prawa do głosu nie powinni mieć.
        Ludzie ze sztabu Kaczyńskich i Donalda jeszcze nie rozpoczęli, a już ich
        skreślasz.
        Trzeba poczekać z krytyką i za rok zacząć domagać się efektów tego, co
        obiecali. Trzon kilofa jeszcze mi pozostał, a i opaska z czasów stanu wojennego
        się znajdzie.
        • zawojaaa Re: Wybory: frekwencja prawie 28 proc. do 16.30 27.09.05, 00:37
          -taaak, bylo mi cacy jak oszolomy rzadzily, ale jak zaczeli rzadzic walesiacy
          to ruszylem dupsko z kraju.
          -Za darmowa nauke i opieke zdrowotna dziekuje wlasnie komunie i potrafie to
          docenic w przeciwienstwie do ciebie.Poniewaz o ile sie nie myle to dzisiaj
          trzeba slono zaplacic za wyksztalcenie i mozliwosc wyleczenia swoich chorob.
          -Tacy jak ja nie maja prawa do glosu wiec nie glosowalem na nikogo
          palancie.Mieszkam na emigracji wiec nie wtracam sie w "wasze" sprawy.
          -Wedlug ciebie nie mam prawa glosu nawet na tym forum - he he co za demokrata
          -3 kaczorow jeszcze nie rozpoczelo, a juz ich przekreslam - zgadza sie, takie
          jest moje zdanie.ty sie z tym nie zgadzasz i takie twoje prawo
          -a ten trzon kilofa to sobie wsadz do tylka a opaska sie podetrzyj-moze to ci
          pomoze
          mimo wszystko pozdrawiam.
    • sp6huk Re: Wybory: frekwencja prawie 28 proc. do 16.30 26.09.05, 06:45
      Brawo. Mamy teraz lata "kaczki". Po przeciez sa Kaczynscy i Donald. Na trzecim
      miejscu Leper. Czyli jakby nie patrzec to wszystko to zwierzeta lubiace sie
      taplac w blocie. Milego obrzucania sie. kaszta@pnet.pl
    • qc O czym swiadczy frekwencja? 26.09.05, 06:52
      "Panstwo polskie" to okreslenie znacznie na wyrost i wyolbrzymione.
      Nawet jezeli istnieje cos takiego jak "narod polski", nie ma on zapotrzebowania
      na wspolnote panstwowa, co by sie zgadzalo patrzac na historie tego
      chaotycznego i dziwnego potworka w sercu Europy.
    • rach_ciach Niech żyje Polska Niepodległa! 26.09.05, 07:05
    • radek_sim Re: Wybory: frekwencja prawie 28 proc. do 16.30 26.09.05, 07:26
      Choć głosowałem na PiS do Sejmu, a ostentacyjnie skreśliłem liste Senatorów
      (nie powinno ich w ogóle być). Jestem zaskoczony że PO jest na drugim miejscu.
      Frekwencja jest straszna byłem około 12 i z całej ulicy tylko ja i żona się
      podpisaliśmy. Sąsiedzi mają dosyć nieudolstwa nie tylko w Warszawie, ale i w
      regionie całej niemal administracji, Sadów i Prezydenta miasta. Zamiast pomocy
      ludzie tylko są nachodzeni w domach i karani przez straż miejską za drobne
      przewinienia, natomiast oszołomy (kapusie, pisarze donosów) za przestępstwa
      poważniejsze są nietykalni. Prezydent z hołotą jawnie okrada budżet miasta dla
      hobby jakim jest piłka nożna, pod pretekstem klubu nikomu niepotrzebnego. Mam
      nadzieje że to się zmieni. Inaczej w następnych wyborach, coś pęknie w
      społeczeństwie i narodzi się skrajna partia podobna do faszyzmu.
    • mangold Rzeczpospolita Dwojga Kaczorów ?? 26.09.05, 07:53
      Nie bede gratulował , bo Was nie lubie Kaczory...hehe.. czas wywiązać sie z
      obietnic..mama nadzieję, że nie we wszystkim oszukiwaliście......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka