akserm 04.10.05, 20:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adas313 Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 20:36 Jak widać ND merytoryczny i niemanipulujący aż do bólu: "Miano partii aferałów" i zero przykładów. "Program z którego bije sprawiedliwość (...)" i zero konkretów. "Donald Tusk podobny do Jaruzelskiego" - bo? Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 20:39 > "Donald Tusk podobny do Jaruzelskiego" - bo? pewnie czasem zaklada ciemne okulary i stad to wszystko... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
madryt3 Do nieco starszych..... 04.10.05, 21:17 Sorki, ale hipokryzja GW przekracza już wszelkie granice. Wystraczy przypomnieć sobie, ileż to razy GW angażowała się ostentacyjnie i bez ogródek w kampanie polityczne i niszczenie przeciwników tych, których popierała. Lata 1990-93 to była jazda! Kto z prf. Geremkiem, Suchocką i Mazowieckiem ten nasz, kto przeciw (szczególnie po prawej stronie) ten oszołom, faszysta i ciemnogród. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: Do nieco starszych..... 04.10.05, 21:18 Swoich czynow sie nie pamieta ... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Ładny artykuł, GW powinna przedrukować cały 04.10.05, 21:51 Na tle montonii Gazeciny Wybiórczej sprawia ożywcze wrażenie świeżości. Szkoda, że nie przedrukowano więcej tekstu. Jest interesujący. Odpowiedz Link Zgłoś
sluczyn Odpowiedź.Ukraina pewniejszy kraj, Czechy,Słowacja 04.10.05, 22:15 Biznes tutaj? Tutaj inkwizycja PiS, Solidarność , Rydzyka Maryja o nazwie wasermanki ziobiorą wszystko i zostawią mniej niż zero. Pozabijajcie się po katolicku! Cześć jelenie! To już Ukraina pewniejszy kraj, Czechy, Słowacja! Odpowiedz Link Zgłoś
poiwruijf Rydzyk to KGB. 05.10.05, 08:22 Nie udało im się rzadzić swoją lewicą, będą rządzić swoją prawicą. Im na porządku w Polsce nie zależy. A my stracimy następne 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_grzymski TUSK ZATAPIA SIĘ SAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.10.05, 12:22 tusk nieodpowiedzialnymi i smiesznymi na poziomie przedszkolaka wypowiedziami na temat swojej wizji polityki zagranicznej ZATAPIA SIE SAM ! Odpowiedz Link Zgłoś
historyk_real Re: TUSK ZATAPIA SIĘ SAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.10.05, 17:34 jerzy_grzymski napisał: > tusk nieodpowiedzialnymi i smiesznymi > na poziomie przedszkolaka > wypowiedziami na temat > swojej wizji > polityki zagranicznej > > ZATAPIA SIE SAM ! tusk udawadnia po raz kolejny, ze jest dyletantem i amatorem w sprawach polityki zagranicznej i ze nie reprezentuje polskich interesow ! ps oby to sie nie skonczylo katastrofą dla Polski ! Odpowiedz Link Zgłoś
symbian1 Re: Odpowiedź.Ukraina pewniejszy kraj, Czechy,Sło 06.10.05, 03:28 > Pozabijajcie się po katolicku! Cześć jelenie! Wara od katolików, psubracie. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Ładny artykuł, GW powinna przedrukować cały 05.10.05, 07:08 davidmors napisał: > Na tle montonii Gazeciny Wybiórczej sprawia ożywcze wrażenie świeżości. > Szkoda, że nie przedrukowano więcej tekstu. Jest interesujący. Proponuję przejść na stronę ND i tam sobie na forum podyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
szamoni Wybory wciąż mogą być fałszowane! 05.10.05, 07:47 Nie jest to trudne, dostawić krzyżyk aby głos był nieważny, jak widziałem twarze w komisji na wyborach parlamentarnych to patrzało im z oczu SLDowcami, a ci nie mają skrupułów, tak mi to wygląda że i w tych wyborach troche SLd przez to zyskało Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Cel jest jasny chodzi o styl 04.10.05, 21:27 madryt3 napisał: > Sorki, ale hipokryzja GW przekracza już wszelkie granice. Wystraczy > przypomnieć sobie, ileż to razy GW angażowała się ostentacyjnie i bez ogródek > w kampanie polityczne i niszczenie przeciwników tych, których popierała. To że różne media od czasu do czasu angażują się w rózne akcje (polityczne) to nic dziwnego. W tym wypadku chodzi o nieudolność i prymitywizm ND. Widać na czytelników ND to wystarcza :) Odpowiedz Link Zgłoś
zzzyziu Re: Cel jest jasny chodzi o styl 04.10.05, 22:02 > nic dziwnego. W tym wypadku chodzi o nieudolność i prymitywizm ND. Widać na > czytelników ND to wystarcza :) A co powiesz o UDolnosci GW? Hipokryci.pl - kicha, Cimoszenko - kicha, od czasu jak zaczeli popierac w ramach planu B Tuska i PO - zaczelo im spadac... GW to taki Midas inaczej... Moim zdaniem jedyna szansa dla Tuska jest to, zeby Adam Michnik napisal saznisty artykul na pierwsza strone, w ktorym napisze, ze Kaczor to jego najlepszy przyjaciel i dlatego ludzie powinni na niego zaglosowac. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
natazawa Re: Cel jest jasny chodzi o styl 06.10.05, 17:26 Przyczajony Kaczor,ukryty Burak. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Przeceniasz GW 04.10.05, 22:15 zzzyziu napisał: > A co powiesz o UDolnosci GW? Hipokryci.pl - kicha, Cimoszenko - kicha, od > czasu jak zaczeli popierac w ramach planu B Tuska i PO - zaczelo im spadac... > GW to taki Midas inaczej... > > Moim zdaniem jedyna szansa dla Tuska jest to, zeby Adam Michnik napisal > saznisty artykul na pierwsza strone, w ktorym napisze, ze Kaczor to jego > najlepszy przyjaciel i dlatego ludzie powinni na niego zaglosowac. :-) Przypisywanie GW tajnych zamiarów wynika głównie z Waszej obsesji. GW podobnie jak wiekszośc ludzi kupuje dla informacji. Felietony czytam okazjonalnie. Nie zauważyłem, aby gazeta lansowała jakąś konkretną opcję polityczną. Nie zauważyłem, aby gazeta miała wiekszy wpływ na moje preferencje. RM, ND TVTrwam mają syndrom oblężonej twierdzy. Ubrdali sobie, że OBCY chcą ich zniszczyć i że ich misją jest ów spisek ujawnić i z nim walczyć (typowe dla paranoii - zapytaj psychiatry). W sposób naturalny swoich domniemanych wrogów (czyli tych, którzy mają inne od nich zdanie) podejrzewają o pododbną do swojej motywację (projekcja własnych fobii). Tak naprawde GW jako instytucji wisi kto będzie rządził krajem. Oni zarabiają bo ludzie chcą ich czytać, a reklamodawcy reklamować się. Rządy oszołomów to dla nich prawdziwe żniwa. Nie na darmo chińczycy przeklinają "obyś żył w ciekawych czasach". Dzięki Rydzykom i Kaczyńskim GW będzie miała zapewnione newsy na pierwsze strony. Odpowiedz Link Zgłoś
juice99 Re: Przeceniasz GW 04.10.05, 23:01 jeden z mądrzejszych komentarzy jakie zdarzyło mi się przeczytać od dłuższego czasu (a czytam komentarze i na gazecie i na onet i na wp) pozdrawiam zzzyzia Odpowiedz Link Zgłoś
juice99 Re: Przeceniasz GW 04.10.05, 23:02 juice99 napisał: > jeden z mądrzejszych komentarzy jakie zdarzyło mi się przeczytać od dłuższego > czasu (a czytam komentarze i na gazecie i na onet i na wp) > > pozdrawiam zzzyzia miałem na myśli 'jasiuf', pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Przeceniasz GW 05.10.05, 07:16 Chciałem dokładnie tak napisać , ale nie potrafiłem. Rydzykowcy czytaja to czego nie ma. Jak ich idol Rydzyk wszedzie widżą tylko szatana a ostatnio jawi im sie w postaci Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
lllll7 Re: Przeceniasz GW 05.10.05, 08:40 Oni nie tylko widzą szatana, ale samych żydów, komunistów i masonów, których należy zniszczyć. Ślepo wierzą w to co mówią media, za którymi stoi ojciec dyrektor. Zastanawiające jest mocno,że kupa ludzi która sama przeżyła koszmar wojny zaczyna popierać to czego skutkiem było ludobójstwo. Po niezrozumiałej agresji fanów ojca Rydzyka zaczynam tracić nadzieje, że w Polsce coś się zmieni. Dopóki media ojca dyrektora będą się mieszać we wszystko i wymyslać niczym niepoparte teorie, to nie ma co liczyć na rozsądek większości narodu. Przerażające Odpowiedz Link Zgłoś
symbian1 Re: Przeceniasz GW 06.10.05, 03:36 > Przypisywanie GW tajnych zamiarów wynika głównie z Waszej obsesji. > Nie zauważyłem, aby gazeta lansowała jakąś konkretną opcję polityczną. Współczuję ci chłopie, boś OCIEMNIAŁY a zawartość GW widzisz chyba tylko KAKAOWYM okiem jak ci się papier w kibelku skończy. > Tak naprawde GW jako instytucji wisi kto będzie rządził krajem. No patrz, a ja myślałem że GW to Gazeta trzymająca Władzę.... Odpowiedz Link Zgłoś
natazawa GAZETA JEST DZIENNIKIEM OPINIOTWORCZYM! 06.10.05, 17:09 ja rowniez nie zauwazylam zeby GW lansowala jakas partie badz kandydata,GW wsrod innych gazet pozostaje o krok przed wyborami NADAL obiektywna!!!!!!!!!!!!!! a do kolegow na forum, ktorzy wszedzie widza spisek Zydow, Masonow itd.chce powiedziec ze maja ze soba problem.Pewnie nocami widuja tez niebieskie pajaki na scianach, ufo ladujace na parapecie.Takim kolegom czytanie GW w niczym juz nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 [...] 04.10.05, 22:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
donald_duck1 Fakt. Bo jak Gazeta zatapia Kaczyńskiego, to OK. 04.10.05, 23:11 Wystarczyło śledzić czołówki portalu i niektóre artykuły z GW. W którymś momencie (kilka dni temu) było np. porównanie Kaczyńskiego do Bieruta. Ale to było cacy. Jak również wszystkie te teksty o kaczkach, a zwłaszcza PiSuarach. To było już absolutnie etyczne, w jak największym porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
natazawa pomyliles forum 06.10.05, 17:15 Drogi kolego z Forum,porownanie Kaczynskiego do Bieruta to powazny zarzut,jak zes taki madry i bystry to podaj numer artykulu, date i autora tekstu w GW ktory sie niby zdobyl na cos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz 85% polskiego rynku prasowego posiadaja Niemcy. 04.10.05, 21:30 Piekna liczba. I taka imponujaca. Warto sie nad nia zastanowic, przynajmniej chwileczke. GW jest podobno bardzo wysoko zadluzona u Springera. Tusk prowadzi slepo pro niemiecka polityke. Miedzy innymi w przyjazni z Niemcami upatruje silnej i bezpiecznej Polski. Zobacz artyku w GW, obok. Lech upatruje silnej i bezpiecznej Polski w przyjazni z USA. Zgadnijcie, kogo i ktora partie bedzie atakowac i atakuje te 85% "polskich, obiektywnych, wywazonych" gazet i czasopism? Zgadnijcie, kogo i ktora partie bedzie bronic tych 85% gazet w rekach Niemcow? Prawdopodobnie histeryczna ataki na Lecha i PiS nasila sie nie do zniesienia. Tusk stanie sie mezem opatrznosciowym na miare.... Napoleona! A moze Bismarcka? W kazdym badz razie bedzie mezem opatrznosciowym, bez niego Polska zginie. I oto jest maly dziennik lokalny, ktory posiadajacy moze 2% rynku, stara sie zatopic PO no i meza stanu Tuska. Mysl nie do zniesienia. GW atakuje. Szabla w dlon, katolicy bronia sie. Najlepsze jest to, ze Rokita rowniez uwaza, ze bezpieczenstwo Polski zalezy od sojuszu z USA a nie z Niemcami. Rokita po wygraniu przez PO, ktorej rdzen tworzy partia aferzystwo KL-D, ktorej szefem byl Tusk, mial pojsc w odstawke. Ale przytomni Polacy na szczescie wybrali PiS. Dzieki temu Rokita przezyl i PiS udalo sie od PO wymusic przyznanie stanowiska wicepremiara Rokicie, przed wyborami prezydenckimi. Nie mozna rownoczesnie miec sojuszu z USA i z Niemcami, ktore slepo zwalczaja USA w ramach nacjonalistycznej i mocarstwowej polityki. Tusk, jego polityka slepego podporzadkowania interesow Polski Niemcom, oznacza utrate niepodleglosci. Lech i Rokita maja racje opierajac polityke bezpieczenstwa na sojuszu z USA. Definicja: Gadzinowka: Gazeta wydawana w Polsce w czasie wojny prze Niemcow. Teraz nie ma wojny ale reszta jest aktualna. Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 04.10.05, 21:33 tylko kropka jest polska Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 04.10.05, 21:37 Ta informacje podala oficjalnie Hübner. Byla przedrukowana rowniez w Polskiej prasie. Widze, ze tez jestes lekko zaszokowany? To dobrze. Na zachodzie i na poludniu nie ma ani jednej wiekszej polskiej gazety. SLD w latach 1993-997 wszystko wyprzedala, ale wlasnie nie Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 04.10.05, 21:45 fritz.fritz napisał: > Ta informacje podala oficjalnie Hübner. Byla przedrukowana rowniez w Polskiej > prasie. > > Widze, ze tez jestes lekko zaszokowany? > > To dobrze. > > Na zachodzie i na poludniu nie ma ani jednej wiekszej polskiej gazety. SLD w > latach 1993-997 wszystko wyprzedala, ale wlasnie nie Polakom. Informację o nicku fritz.fritz podała oficjalnie boba222. Może będzie przedrukowana również w Polskiej prasie. Widzę, że też jesteś lekko zaszokowany? To dobrze. Na zachodie i na południu nie ma ani jednego polskiego fritz.fritza. Może to SLD w latach 1993-1997 wszystko wyprzedała, ale właśnie nie Polakom PS. Myślisz, że mnie interesuje, skąd na co są pieniądze? Kapitał jest ponadnarodowy. Reszta to spiskowa teoria dziejów. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 04.10.05, 21:50 brawo. Informacja ktora podales jest korekt. Informacje, ktora ja podalem jest rowniez korekt. Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 04.10.05, 21:51 Bardzo prawdopodobne. Tylko, że mi wisi, skąd kapitał napływa do Polski. Byle by nadal napływał. Przez to coraz więcej Polaków stać na dobre życie. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 04.10.05, 21:54 boba222 napisał: > Bardzo prawdopodobne. Tylko, że mi wisi, skąd kapitał napływa do Polski. Byle b > y > nadal napływał. Przez to coraz więcej Polaków stać na dobre życie. Zgadza sie. Tylko ze w tym przypadku nie chodzi o kapital; gazety nie produkuja duzej ilsci miejsc pracy. Definicja: Gadzinowka: Gazeta wydawana w Polsce w czasie wojny prze Niemcow. Teraz nie ma wojny ale reszta jest aktualna. Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 04.10.05, 21:57 Ach dopóki Nasz Dziennik wychodzi w pokaźnym nakładzie, to nie musimy się obawiać o przekaz prawdy w mediach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 04.10.05, 22:00 Wielkosc nakladow jest nieporownywalna. Goliat kontr Dawid. I do tego dochodzi pozostale xx % gadzinowek, ktore tak samo jak GW zatapiaja PiS i Lecha. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 04.10.05, 23:40 Ty, czekaj no,Goliat to ktory, Lesiek czy Jarek? Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 05.10.05, 07:31 fritz.fritz napisał: > Wielkosc nakladow jest nieporownywalna. Goliat kontr Dawid. I do tego dochodzi > > pozostale xx % gadzinowek, ktore tak samo jak GW zatapiaja PiS i Lecha. Manipulacja o.Rydzyka jest niesamowita a jego głowa do biznesu genialna. 1. Zbudować radio i głosić niby prawdy objawione , oczywiscie jedynie słuszne. 2. Skierować swoje działanie do grup najbardziej podatnych (eneryci i renciści). 3. Manipulować dziećmi poprzez ich rodziców (Sam powiedział jak łatwo sie urabia tą młodzież , jak plastelinę) 4. Założyc własna gazete która będzie głosić jedyna prawde. 5.Założyć własna szkołę gdzie można przygotować redaktorów według własnych założeń. 6.W radiu i gazecie zatrudnić janczarów z własnej szkoły. 7.Założyć własną telewizje ponieważ ma wiekszy wpływ na ludzi niz radio.(To do końca sie nie udało bo nie można łapać wszystkich srok za ogon naraz). No i ten tupet i pycha chrakterystyczna dla wszystkich kurdupli. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 05.10.05, 11:04 erg_samowzbudnik napisał: > fritz.fritz napisał: > > > Wielkosc nakladow jest nieporownywalna. Goliat kontr Dawid. I do tego > dochodzi > > > > pozostale xx % gadzinowek, ktore tak samo jak GW zatapiaja PiS i Lecha. > > > Manipulacja o.Rydzyka jest niesamowita a jego głowa do biznesu genialna. Tak, to jest doprawdy imponujace. > 1. Zbudować radio i głosić niby prawdy objawione , oczywiscie jedynie słuszne. Religijne. Katolickie. Religia katolicka, jej zasady sa piekne. Porownaj z muslims, szczegolnie ciekawe dla, zostaja ukamieniowane ze wesele spojrzenia z poza woalki czy tez hinduski z milymi kastami. > 2. Skierować swoje działanie do grup najbardziej podatnych (eneryci i renciści) > . Alez to chca robic wszystki gazety, z GW na czele. Tylko ludzie jakos im nie wierza... ale moze Michnik jak sie ochrzci, tak jak Tusk wzial slub koscielny... to moze i uwierza... > 3. Manipulować dziećmi poprzez ich rodziców (Sam powiedział jak łatwo sie > urabia tą młodzież , jak plastelinę) Ale przeciez to jest wlasnie wychowywanie w tradycji narodowej. Ta tradycja jest znakiem wyrozniajcym dany narod. Spytaj sie Niemcow, czy chca wychowywac swoje dzieci w tradycji .... cyganskiej. Mam wrazenie, powiedza ze nie. Rowniez Cyganie z cala pewnoscia odrzuca bez namyslu niemieckie tradycje. > 4. Założyc własna gazete która będzie głosić jedyna prawde. Niestety, udzial tej gazety na rynku jest znikomo maly. > 5.Założyć własna szkołę gdzie można przygotować redaktorów według własnych > założeń To jest wysoka jakosc dzialania. Ta swiadomosc wysokiej jakosci jest godna pochwaly. > 7.Założyć własną telewizje ponieważ ma wiekszy wpływ na ludzi niz radio.(To do > końca sie nie udało bo nie można łapać wszystkich srok za ogon naraz). > > No i ten tupet i pycha chrakterystyczna dla wszystkich kurdupli. To sie nazywa wiara we wlasna misje. Tupet O.R. jest niczym w porownaniu z niemiecka arogancja. Odpowiedz Link Zgłoś
jo_asz Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 05.10.05, 12:23 Religijne. Katolickie. > Religia katolicka, jej zasady sa piekne No fakt zasady religi katolickiej są piękne: miłość bliźniego (dażdego Żydów, Murzynów i Niemców też), nadstawianie drugiego policzka, wybaczanie wrogom, nie chowanie urazy, brak zazdrości, nie ocenianie innych... tylko jak to się ma do zasad głoszonych przez Radio Maryja??? Odpowiedz Link Zgłoś
symbian1 Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 06.10.05, 03:45 > tylko jak to się ma do zasad głoszonych przez Radio Maryja??? A słuchałeś choć raz że pytasz? Wątpię. Wiesz o RM to co wyczytasz w GW i usłyszysz w Panoramie. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: fritz fritz, powiedz mi dlaczego ???? 04.10.05, 23:01 wytlumacz mi drogi fritzku, dlaczego kazdy twoj post jest glupszy od poprzedniego? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: fritz fritz, powiedz mi dlaczego ???? 04.10.05, 23:07 kralik1 napisał: > wytlumacz mi drogi fritzku, dlaczego kazdy twoj post jest glupszy od > poprzedniego? zebys mogl go zrozumiec. Jezeli pomimo tego jeszcze czegos nie pojales, chetnie ci pomoge Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: fritz fritz, powiedz mi dlaczego ???? 04.10.05, 23:13 Pomoz fritzku, pomoz! Pomoz mi zrozumiec twoj tok myslenia, czy jak ty to tam nazywasz:) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: fritz fritz, powiedz mi dlaczego ???? 04.10.05, 23:14 kralik1 napisał: > Pomoz fritzku, pomoz! > > Pomoz mi zrozumiec twoj tok myslenia, czy jak ty to tam nazywasz Chetnie, tylko najpierw powiedz czego nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: fritz fritz, powiedz mi dlaczego ???? 04.10.05, 23:15 Poprostu, twojego KWA KWA KWA KUWA KWA KWAKANIA:) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: fritz fritz, powiedz mi dlaczego ???? 04.10.05, 23:17 Sprobuj czytac z od prawej do lewej. Moze sie zorientujesz o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: fritz fritz, powiedz mi dlaczego ???? 04.10.05, 23:20 Probowalem, slowo daje, ale nic z tego, dalej mi wychodzi nic innego jak tylko KWA KWA KWA KUWA FA! Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: fritz fritz, powiedz mi dlaczego ???? 04.10.05, 23:22 Blad. Wydrukuj i stan przed lustrem, trzymaj tekst naprzeciwko i sprobuj jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: fritz fritz, powiedz mi dlaczego ???? 04.10.05, 23:27 Tego tez probowalem i wiesz co mi z tego wyszlo???? KWA KWA KWA KWA KUWA FA KWA WKA KWA KWA Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: fritz fritz, powiedz mi dlaczego ???? 04.10.05, 23:28 sprobuj w poprzek, z gory na dol. Jezeli tez nie wyjdzie, to poddaje sie dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: fritz fritz, powiedz mi dlaczego ???? 04.10.05, 23:32 Dalej to samo, przykro mi ze zawiodlem jedyna wlasciwa mysl w panstwie. Dobranoc:( KWA KWA KWA KWA KWA KWA KWA KUWA FUCK! Odpowiedz Link Zgłoś
herrproceder Wez pigulke. 05.10.05, 01:41 Wez pigulke. Wez pigulke. Wez pigulke. Wez pigulke. Wez pigulke. Wez pigulke. Wez pigulke. Wez pigulke. Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_brat Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 05.10.05, 00:39 "Gazety nie produkuja duzej ilosci miejsc pracy" a to Ciekawe - sama Agora to kilka tysiecy pracowników, nie liczac ludzi ktorzy kazdego dnia transportuja te gazety do kioskow, kioskarzy, gazeciarzy na ulicach... chcialbym byc w posiadaniu takiego niewielkiego przedsiebiorstwa jak Agora, Axel Springer, G+J, Edipresse czy Bauer... kazde z tych wydawnictw ma w swoim portfolio po kilkanascie tytulow, a to oznacza prace dla dziennikarzy. administracji, biur reklamy itp. itd. - nie wypowiadaj sie na tematy o ktorych nie masz pojecia Odpowiedz Link Zgłoś
banzai123 Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 05.10.05, 01:44 Otóż to ;) Mam znajomych po różnych redakcjach i mogę oświadczyć, że niejaki fritz-cośtam zwyczajnie kłamie (nawet, jeśli wierzy, w to, co mówi). Nie ma żadnego niemieckiego spisku, jest to totalna bujda, niech się fritz-cośtam zatrudni w jakimś fuckcie i sprawdzi osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 05.10.05, 10:34 banzai123 napisał: > Otóż to ;) Mam znajomych po różnych redakcjach i mogę oświadczyć, że niejaki > fritz-cośtam zwyczajnie kłamie (nawet, jeśli wierzy, w to, co mówi). Nie ma > żadnego niemieckiego spisku, jest to totalna bujda, niech się fritz-cośtam > zatrudni w jakimś fuckcie i sprawdzi osobiście Pieknie to powiedziales, na to sformulowanie nie wpadlem: ">Nie ma żadnego niemieckiego spisku, ". Kolega pracuje w redakcji. Kolega zostal zatrudniony przez naczelnego. Kolega ma oczywiscie okreslone poglagy. Naczelny zostaje wyznaczony przez wlasciciela, ktory reprezentuje wlasny swiatopoglad, jest dobrym obywatelem wlasnego kraju i dba o jego dobro. Powiedzialbym, absolutnie normalny proces. Wybiera naczelnego, ktorego swiatopoglad bedzie dzielil i jego rowniez niezwykla sympatie do jego kraju, tzn. sie kraju wydawcy. Naczelny zatrudnia redaktorow, twoich kolegow, dzielacych jego poglady, widzacych swiat wlasnie w ten sposob, jak np. Tusk, widzacy w scislej przyjazni z Niemcami zrodlo ... sily Polski (az sie niedobrze robi czytajac takie idiotyzmy). Redaktorzy w zupelnie naturalny sposob, bez przymusu zwalczaja wszystko, co nie pasuje do pogladow Tuska. Problem polega na tym, ze 85% polskich gazet ma wlasnie takich naczelnych i GW jest rowniez zadluzona u Springera. Problem polega na tym, ze nie ma innych gazet z innymi redakcjami i redaktorami. Dokladnie na tym polega pranie mozgow w Polsce. Mam nadzieje, ze zrozumiales mechanizm. Jezeli jest cos niejasne, zwroc mi uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 05.10.05, 10:24 duzy_brat napisał: > "Gazety nie produkuja duzej ilosci miejsc pracy" a to Ciekawe - sama Agora to > kilka tysiecy pracowników, nie liczac ludzi ktorzy kazdego dnia transportuja te > > gazety do kioskow, kioskarzy, gazeciarzy na ulicach... chcialbym byc w > posiadaniu takiego niewielkiego przedsiebiorstwa jak Agora, Axel Springer, G+J, > > Edipresse czy Bauer... kazde z tych wydawnictw ma w swoim portfolio po > kilkanascie tytulow, a to oznacza prace dla dziennikarzy. administracji, biur > reklamy itp. itd. - nie wypowiadaj sie na tematy o ktorych nie masz pojecia Chodzilo o redakcje, reszta jest zwiazana z infrastruktura, ktora istnieje i zyje, z firmami drukarskmi i calym przemyslem poligraficznym. On istnieje tam, gdzie istnieja odpowiednie warunki, niezazleznie od tego, jaka jest tresci gazety. I w duzym stopniu rowniez niezaleznie od tego kto jest wlascicielem gazety. Po prostu produkuja "towar", gazety , ksiazki taniej i dlatego sprzedawca, wydawnictwo wiecej zarabia. Odpowiedz Link Zgłoś
symbian1 Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 06.10.05, 03:49 > "Gazety nie produkuja duzej ilosci miejsc pracy" a to Ciekawe - sama Agora to > kilka tysiecy I jeden Leszek Maleszka Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 04.10.05, 22:58 boba222 napisał: > Bardzo prawdopodobne. Tylko, że mi wisi, skąd kapitał napływa do Polski. Byle b > y > nadal napływał. Przez to coraz więcej Polaków stać na dobre życie. No i to takich nieudacznikow jak fritz i kacza spolka najbardziej wkurza, nie moga spac po nocach biedacy, bo jak to jest ze ktos inny moze cos miec a oni nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: urzneles sie kralik? 04.10.05, 23:14 Twoja fritzku lektura doprowadza mnie do tego stanu, i nie to ze jej nie rozumie, tylko jest tak glupia ze az mi sie w glowie kreci:) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: urzneles sie kralik? 04.10.05, 23:16 Co tak cie odurzylo? Moze jednak setka bez zakaski? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: urzneles sie kralik? 04.10.05, 23:19 Nigdy nie przegryzam! Ale dzisiaj nawet nic nie pilem!!!! Juz mowilem, kwakanie na mnie tak dziala:))) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: urzneles sie kralik? 04.10.05, 23:21 No, to nie trace nadziei, ze pewnego dnia tez sie nauczysz. Ba, jestem wrecz pewien. Tylko na poczatek: nie uzywaj wiecej niz trzech liter. I tak masz slaba glowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: urzneles sie kralik? 04.10.05, 23:25 Dzieki ci GURU!!! Teraz bede juz tylko mowil i pisal jak jedyna racja w Polsce nakazuje KWA KWA KWA KWA KWA KWA WKA Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: urzneles sie kralik? 04.10.05, 23:30 JUZ WIEM DLACZEGO MI TO KWA KWA KWA CALY CZAS WYCHODZI!!!!! POPROSTU DLATEGO, ZE TAKIE GLUPOTY KACZE W TWOICH TEKSTACH SIE ZASZYLY!!! CZYZ TO NIE JEST ODKRYWCZE??? SAM POWIEDZ:) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: urzneles sie kralik? 04.10.05, 23:33 a jednak urzneles sie. nawet tak zle widziesz, ze caps wlaczyles. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: urzneles sie kralik? 04.10.05, 23:36 Alez daje slowo ze trzezwy jestem jak Kaczecie! A te kaps to tak celowo zebys lepiej mogl przeczytac:) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: urzneles sie kralik? 04.10.05, 23:45 kralik1 napisał: > Alez daje slowo ze trzezwy jestem jak Kaczecie! > A te kaps to tak celowo zebys lepiej mogl przeczytac:) nie wierze. wlaczyles, bo nie widziales co piszesz. the end Odpowiedz Link Zgłoś
symbian1 Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 06.10.05, 03:43 > Bardzo prawdopodobne. Tylko, że mi wisi, skąd kapitał napływa do Polski. Byle > by nadal napływał. Przez to coraz więcej Polaków stać na dobre życie. Jako kasjerki w niemieckich supermarketach albo w biedronkach Odpowiedz Link Zgłoś
zzzyziu Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 04.10.05, 22:07 > PS. Myślisz, że mnie interesuje, skąd na co są pieniądze? Kapitał jest > ponadnarodowy. Reszta to spiskowa teoria dziejów. To ciekawe dlaczego Francuzi, Niemcy i Wlosi tak bronia sie przed wejsciem obcych do ich bankow, mediow i przemyslu... :-p To tez spiskowa teoria dziejow? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 05.10.05, 00:01 jak sie bronią, skoro się nie bronią ja też tak umiem: zadać pytanie o przyczynę zjawiska, które w treści pytania przyjęte jest za pewnik, np: to dlaczego agenci obcego wywiadu typu fritz.fritz wtrącają się w wewnętrzne sprawy Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_brat Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 05.10.05, 00:46 zzzyziu napisał: > > PS. Myślisz, że mnie interesuje, skąd na co są pieniądze? Kapitał jest > > ponadnarodowy. Reszta to spiskowa teoria dziejów. > > To ciekawe dlaczego Francuzi, Niemcy i Wlosi tak bronia sie przed wejsciem > obcych do ich bankow, mediow i przemyslu... :-p To tez spiskowa teoria dziejow? > przepraszam, a kto mialby tam wejsc??? w ich posiadaniu sa najptezniejsze firmy tego typu, banki czy wydawnictwa z innych krajów nie moglyby sobie finansowo pozwolic na przejecie ich firm bo one sa zbyt wartosciowe!!! to tak jakbys pytal czemu Polacy kupuja glownie Fiata a nie BMW 7 np? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 05.10.05, 10:45 Niemcy maja panicznego stracha przed przejeciami, szczegolnie przez firmy amerykanskie. Z tego powodu Niemcy storpedowaly przed dwoma laty praktycznie dziesieciletni okres prac komisji europejskiej, ktora chciala wprowadzic reformy umozliwiajace normalny proces przejec w Uni. Rowniez Francuzi bronia sie jak zwierzeta. Swiezy przyklad: Alston dostal w sumie pomoc wartosci okolo 1.5 mld ! euro i rzad francuski zablokowal przejecie ciekawych czesci Alstonu przez Siemensa. To jest wlasciwie najlepsza odpowiedz. Oh, jeszcze inny przyklad: Aventis (olbrzymia firma medyczna we Francji) zostala przejeta przez duzo mniejsza firma francuska. Aventis chcia byc przejety przez Novartis, fa. szwajcarska, Novatis rowniez chcial przejac Aventis. Rzad francuski zablokowal. Na duzy firmy znajdzie sie zawsze ktos, kto ma inny koncept zarzadzania firma, i kto ma dosyc kieszonkowego na przejecie. Urzedy antymomonopolowe maja zapobiec zbyt duzej koncentracji. W Polsce nastapila absolutna koncentracja w rekach jednego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
maedith Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 05.10.05, 11:06 fritz.fritz napisał: > Niemcy maja panicznego stracha przed przejeciami, szczegolnie przez firmy > amerykanskie. > > Z tego powodu Niemcy storpedowaly przed dwoma laty praktycznie dziesieciletni > okres prac komisji europejskiej, ktora chciala wprowadzic reformy umozliwiajace > > normalny proces przejec w Uni. > > Rowniez Francuzi bronia sie jak zwierzeta. > > Swiezy przyklad: Alston dostal w sumie pomoc wartosci okolo 1.5 mld ! euro i > rzad francuski zablokowal przejecie ciekawych czesci Alstonu przez Siemensa. > To jest wlasciwie najlepsza odpowiedz. > > Oh, jeszcze inny przyklad: Aventis (olbrzymia firma medyczna we Francji) > zostala przejeta przez duzo mniejsza firma francuska. Aventis chcia byc > przejety przez Novartis, fa. szwajcarska, Novatis rowniez chcial przejac > Aventis. Rzad francuski zablokowal. > > Na duzy firmy znajdzie sie zawsze ktos, kto ma inny koncept zarzadzania firma, > > i kto ma dosyc kieszonkowego na przejecie. > > Urzedy antymomonopolowe maja zapobiec zbyt duzej koncentracji. W Polsce > nastapila absolutna koncentracja w rekach jednego kraju. > W Uni europejskiej robi sie wszystko aby miac jak najmniej wspolnego z polityka i biznesem Stanow zjednoczonych.Widzialam relaje z wielu spotkan i czytalam artykuly glownie w prasie niemieckiej i hiszpanskiej.Rozwijajaca sie europa nie musi byc zalezna od ,polityki i ekonomi stanow zjednoczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 05.10.05, 16:26 > > W Uni europejskiej robi sie wszystko aby miac jak najmniej wspolnego z polityka > > i biznesem Stanow zjednoczonych.Widzialam relaje z wielu spotkan i czytalam > artykuly glownie w prasie niemieckiej i hiszpanskiej.Rozwijajaca sie europa nie > > musi byc zalezna od ,polityki i ekonomi stanow zjednoczonych Podawalem przyklady europejskie. Z drugiej strony niemieckie firmy ekspanduja w USA. Albo bawimy sie w dyskryminacje albo nie. Rozumowanie w tych kategoriach "nie musi byc zalezna od ,polityki i ekonomi stanow zjednoczonych" jest bardzo niebezpieczne. USA moglyby np. powiedziec, ok. Wszystkie towara eurpejskie zostaja oblozone clem 50% a japonskie i koreanski zadnym clem. Jak sadzisz, w jakim stanie bedzie przemysl europejski po 4 latach w porownaniu z przemyslem japonskim? A jezeli by USA dorzucilyby przypadkiem zapore na nowe technologie, to za 10 lat w Uni zaczeto by kroliki na balkonach hodowac. No, moze troche przesadzam, ale wiesz o co chodzi. Czytam gazety niemieckie i rzadziej angielskie. Odpowiedz Link Zgłoś
maedith Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 05.10.05, 17:22 Lepiej pograj w tenisa,wyjdzie ci to na zdrowiwie. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 04.10.05, 22:55 boba222 napisał: > PS. Myślisz, że mnie interesuje, skąd na co są pieniądze? Kapitał jest > ponadnarodowy. Reszta to spiskowa teoria dziejów. To prawda, ale czy myslisz ze taki przyglup fritz fritz jest w stanie to zrozumiec???? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz pijany jestes, idz spac. A moze Tuska wyborca 04.10.05, 23:14 jestes? Tja, to sobie moge swietnie wyobrazic. Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 04.10.05, 23:14 nie tracę nadziei ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 04.10.05, 21:40 boba222 napisał: > tylko kropka jest polska A ta kropka to nie jest kugel??? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 04.10.05, 21:43 Liczba 85% zgadza sie. Wiedzialas o tym? Polacy sie niezle wychowywani, zamiast przez sowiecka prase, to przez niemiecka. Nie sadze, zeby to idealne dla polskich interesow, ale moze jestes innego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 04.10.05, 23:24 Niemiecka prase??? O jakiej prasie mowisz, o Playboy'u? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 04.10.05, 23:30 Nie, Polski rynek jest w 85% kontrolowany bezposrednio przez Niemcow. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 04.10.05, 23:35 No ale tak jest na calym swiecie! np. w Anglii nie wiem jaki procent, ale ogromna wiekszosc jest w rekach zagranicznego kapitalu, i nic zlego sie nie dzieje:) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 04.10.05, 23:43 Dzieje sie. W Anglii, Murdock ma duza czesc rynku ale nigdy 85%. I do tego manipuluje polityka. Tylko w jego przypadku chodzi o pojedyncze cele. Problem polega na tym, ze manipulacje Niemcow w Polsce maja zupelnie okreslony cel. Jeden cel a nie ciagle zmieniajacy sie jak np. w przypadku Murdocka w Anglii. W Polsce mamy docznienia z wrecz przemyslowym praniem mozgow. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 04.10.05, 23:48 No ale co ja wam na to moge poradzic? Chyba tylko kwa kwa kwa kwa kwa a wiesz dlaczego? poniewaz w POLSCE kazdy dla kazdego jest wrogiem i kazdy jest madrzejszy, kazdy ma inne interesy i tak naprawde kazdy by sprzedal kazdego, co tez czyni. A kwakannie na to wszystko jest najgorsza recepta:) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 05.10.05, 10:47 kralik1 napisał: > No ale co ja wam na to moge poradzic? > Chyba tylko kwa kwa kwa kwa kwa > a wiesz dlaczego? > poniewaz w POLSCE kazdy dla kazdego jest wrogiem i kazdy jest madrzejszy, kazdy > > ma inne interesy i tak naprawde kazdy by sprzedal kazdego, co tez czyni. > A kwakannie na to wszystko jest najgorsza recepta:) tja, nie masz racji. Dwa przyklady: 1. Solidarnosc 2. PiS i jego proby stworzenia dobrego rzadu wbrew obstrukcji PO, a wlasciwie rdzenia PO wywowodzacego sie z partii aferzystow KL-D. Wybierz Lecha. Tuska jest zaraza, dokladnie takim typem, jakim opisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 05.10.05, 00:08 A czemu nie protestujesz przeciwko wrogiej indoktrynacji polskiego społeczeństwa przez sprzedajnych agentów ślepo posłusznych głowie obcego państwa? Mam na myśli tych typków w czarnych sukienkach sączących truciznę ksenofobicznej nienawiści i podburzających przeciwko tradycyjnym w Polsce wartościom takim jak tolerancja, pluralizm światopoglądowy, akceptacja dla różnorodności kulturowej? Dlaczego jesteś takim hipokrytą, i udajesz że tego nie widzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 05.10.05, 11:16 pe1 napisał: > A czemu nie protestujesz przeciwko wrogiej indoktrynacji polskiego społeczeństw > a > przez sprzedajnych agentów ślepo posłusznych głowie obcego państwa? Mam na myśl > i > tych typków w czarnych sukienkach sączących truciznę ksenofobicznej nienawiści Spojrz na Europe i porownaj ja z innymi krajami. Europa jest najbardziej tolerancyjna czescia swiata, poza Am. Pn. Ale ameryka Polnocna to rowniez najlepsza tradycja europejska. U podstaw tej tradycji leza zasady moralne. Te zasady moralne wedlug ktorych zyje Europa sa zasadami kosciola katolickiego. To jest wlasnie to elementarne powiazanie miedzy religia i kultura daneg panstwa. Iran, czy Arabia Saudyjska rowniez zyja z zasadami wlasnego kosciola. Mam nadzieje, ze widzisz roznice. Jeszcze innymi zasdami, mianowicie dogmy marksistowskiej kierowaly sie kraje komunistyczne. Skutki powinny byc ci znane. podburzających przeciwko tradycyjnym w Polsce wartościom takim jak tolerancja, > pluralizm światopoglądowy, akceptacja dla różnorodności kulturowej? Dlaczego > jesteś takim hipokrytą, i udajesz że tego nie widzisz? W Polsce mniejszosci etniczne rozwijaja sie fantastycznie. Spojrz jak odzywa slaski czy kaszubski. Gdyby tereny te nie znalazly sie wolnej Polsce, te grupy bylyby juz calkowicie zgermanizowane. Niemcy sa swietnym przykladem nietolerancji i nacjonalzmu. Tam gdzie sa Niemcy, tam powstaje pustynia etniczna. Porownaj np. syutuacje niemieckiej mniejszosci w Polsce i luzyckiej w Niemczech. Niemcy zamykaja luzyczanom wlasnie ostatnia szkole. Nacjonalizm niemiecki jest czyms paskudnym. Polskie tradycje, dzieki ktorym np. wlasnie zydzi w Polsce przezyli tysiacletnie przesladowania ( w Niemczech byli tepieni pare razy) sa wynikiem polskiego kosciola katolickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: fritz.fritz ma w 91% niemiecki nick 05.10.05, 17:39 wciąż nie wyjaśniłeś, dlaczego jesteś takim hipokrytą Odpowiedz Link Zgłoś
natazawa a niby skad to wiesz? 06.10.05, 17:22 ROWNIE DOBRZE KTOS BY MOGL NAPISAC NA FORUM: 99% UDZIALOW Telewizji Polskiej maja Stany Zjednoczone. Z twojego zrodla informacji smierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: ND manipuluje jak GW!!! 04.10.05, 21:57 Nie mozesz porownywac goliata GW z Dawidem ND! To jest przeciez wrecz perwersyjne:) Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Nauczyli sie od AGORY? Czy jak? 04.10.05, 22:00 adas313 napisał: > Jak widać ND merytoryczny i niemanipulujący aż do bólu: > > "Miano partii aferałów" i zero przykładów. > "Program z którego bije sprawiedliwość (...)" i zero konkretów. > "Donald Tusk podobny do Jaruzelskiego" - bo? > > Copyright © Agora SA˙•˙O nas Odpowiedz Link Zgłoś
js23 bredzisz 04.10.05, 22:09 > "Miano partii aferałów" i zero przykładów. przykładów aż nadto - ND sprzed tygodnia vide były min Kawalec lub Lewandowski > "Program z którego bije sprawiedliwość (...)" i zero konkretów. 3x15 - nawet taki ktoś jak ty chyba już załapał jakie to było głupie... > "Donald Tusk podobny do Jaruzelskiego" - bo? nie raczej do Malcolma McDowella - tego który grał swego czasu Kaligullę Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: bredzisz 05.10.05, 00:10 > > "Program z którego bije sprawiedliwość (...)" i zero konkretów. > 3x15 - nawet taki ktoś jak ty chyba już załapał jakie to było głupie... najgorsze, że ktoś taki jak ty nigdy nie załapie, że to ma znacznie większy sens niż kaczy bełkot: obiecywanie większej pomocy socjalnej przy jednoczesnym obniżaniu podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
glowek22 Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 05.10.05, 07:26 Przeczytajcie sobie artykuł w Naszym Dzienniku to się przekonacie. Może wielu ludziom oczy się w końcu otworzą!!! Co Wy myslicie?Że TVP, Polsat, TVN, GW nie są tendencyjne??? I to jak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wolnyczlowiek1 Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 05.10.05, 08:02 NASZ DZIENNIK TO SZMATLAWIEC PRZYPOMINAJACY TRYBUNE LUDU Z CZASOW RZECZNIKA PRASOWEGO URBANA Odpowiedz Link Zgłoś
symbian1 Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 06.10.05, 03:26 > "Miano partii aferałów" i zero przykładów. A co ty 5 lat masz? Nie pamiętasz prywatyzacji KLD? To wyjdź na ulicę i zobacz. Odpowiedz Link Zgłoś
lisle [...] 04.10.05, 20:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 20:37 Zatopić łatwo, zbudować trudniej. Od zatapiania są ludzie pokroju Kaczyńskiego&Rydzyka. Od budowania PO i Tusk. Kogo wybieracie Obywatele ? Topić to się ci pseudopatrioci od Rydzyka i teraz Kaczyńskiego powinni, ale czy mają za sobą ciągnąć innych ? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 20:40 Pominąwszy wszelkie antypatie i sentymenty. Zbudowanie czegoś takiego jak zbudował Rydzyk, w warunkach jakie miał, to DUŻY SUKCES I PRZYKŁAD SOLIDNEJ PRZEDSIĘBIORCZOŚCI. Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 20:48 Żeby posłużyć się tylko aktualnym przykładem: Zbudowanie Bezpiecznej Kasy Oszczędności w 1989r. przez Grobelnego też było dużym sukcesem i przykładem solidnej przedsiębiorczości. Tylko że to nic nie gwarantuje na przyszłość. Zawsze znajdą się ludzie, którzy masowo ślepo pójdą za takimi jak Rydzyk/PiS (czy wtedy Grobelny), jeśli im się tylko obieca mannę z nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 20:56 Bardzo kiepskie porównanie, choćby ze względu na trwałość konstrukcji. Zresztą nie wiem czy pamietasz, kto promował Grobelnego. Ja pamietam te jego prognozy walutowe w jednej z gazet i ile na manipulacji tymi prognozami zarobił. Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 20:59 OK. Wytłumaczę Tobie zatem, o co chodziło mi z tym porównaniem. Dziwię sie mianowicie, jak można zbudowanie imperium oszustów nazywać sukcesem. Pierwszy lepszy przykład z brzegu: grube pieniądze zebrane przez RM na ratowanie Stoczni Gdańskiej, które nigdy do niej nie trafiły. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 21:17 Pieniądze, a włsciwie świadecta udziałowe były zbierane na wykup stoczni. Ponieważ do wykupu nie doszło, pieniądze nie mogły tam trafić. Może to było cwaniackie, może mało eleganckie Rydzyk zaproponował przekazanie tych srodków na rozwój RM, a kto nie chciał mógł dostać je odzyskać. Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 21:20 Ach nie musisz używać takich eufemizmów... cwaniackie, mało eleganckie... Napisz od razu, że to było oszukańcze, że to był rozbój w biały dzień. Jeśli nawet nie doszło do wykupu stoczni, to z pewnością wśród robotników stoczni jest wielu, dla których nawet najmniejsza pomoc wiele znaczy. Dlatego O. Rydzyk wolał, zgodnie z przykazaniem miłości bliźniego, to pieniądze zachować dla siebei. Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 21:28 Rzeczywiscie wywody pana.nikt nasaczone sa wrecz eufemizmami. Nieuzasadnionymi w swietle powszechnie znanych faktow. Wielu bowiem, bardzo wielu darczyncow zazadalo zwrotu swiadectw udzialowych. W odpowiedzi obejrzeli sobie jeno srodkowy palec zlodzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 21:47 To powinieneś zgłosić do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 05.10.05, 07:51 pan.nikt napisał: > To powinieneś zgłosić do prokuratury. Prokurator jak chciał Rydzyka doprowadzić do sądu to mało co nie oberwał od jego janczarów. No i po ptokach. Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 21:07 Porównanie bardzo dobre bo oba biznesy opierają się na wciskaniu kitu ciemnym moherom czy tłumowi z ulicy omamionemu wizją nadzwyczajnego zysku. Trwałość rydzyklandu polega na tym że jego oferta opiera się na sprzedawaniu jak w czasach Lutra życia wiecznego za realne całkiem doczesne pieniądze. Po prostu nie musi spełniać obietnic a grobelny musiał oddać kasę. Różnica w wykonalności dość istotna. Dlatego jeden siedział w pierdlu a teraz próbuje jeszcze raz nas oszwabić a drugi może być animatorem sceny politycznej bo nikt mu w tym nie przeszkadza a kaczory giertchy i inna swołocz korzysta z jego wsparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzyziu Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 22:18 > Porównanie bardzo dobre bo oba biznesy opierają się na wciskaniu kitu ciemnym > moherom czy tłumowi z ulicy omamionemu wizją nadzwyczajnego zysku. A co wciskala GW inteligentnym ludziom nt. NFI? Wskaz beneficjenta... Moim zdaniem, to dokladnie taki sam przekret tylko w przypadku NFI o dwa rzedy wielkosci wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 05.10.05, 00:13 > Moim zdaniem, to dokladnie taki sam przekret tylko w przypadku NFI o dwa rzedy > wielkosci wyzej. itotą demokracji jest również to, że bez względu na to jak głupkowate jest to twoje zdanie - masz do niego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Dzieło O. Rydzyka jest wielkie 04.10.05, 20:48 > Zbudowanie czegoś takiego jak zbudował Rydzyk, w warunkach jakie miał, to DUŻY > SUKCES I PRZYKŁAD SOLIDNEJ PRZEDSIĘBIORCZOŚCI. I to właśnie budzi zazdrość przedstawicieli TEGO narodu. A niektórzy to łykają. Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: Dzieło O. Rydzyka jest wielkie 04.10.05, 20:50 Że sukces budzi zazdrość, to wiemy nie od dzisiaj. Wystarczy spojrzeć, ile ludzi się nabiera na hasła PiSu, żeby biedni żyli z solidarnego dzielenia się dobrami przez bogatych (czyli tych, co odnieśli sukces). Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Dzieło O. Rydzyka jest wielkie 04.10.05, 20:58 Sukces, budzi zazdrość, a ZŁODZIEJSTWO WŚCIEKŁOŚĆ. Ludzie popierają PiS bo ten obiecuje i daje realneą szansę na walkę ze złodziejstwem majatu państwowego na dużą skalę. Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 metody pisurarów pokazano dzisiaj w wyborczej 04.10.05, 21:15 za pienądze z moich podatków ta kur.a kaczor zafundował sobie reklamówkę i jeszcze bandyta twierdzi że nic o tym nie wiedział. Może ludzie spoza Warszawy dadzą się na to nabrać.Mieszkańcy Warszawy na pewno nie. Prezydentura kaczora to jedno pasmo nieudacznictwa. Mówi o układzie warszawskim, czy kogoś posadził w pierdlu? Taki podobno świetny prawnik. Nie słyszałem może jestem głuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: metody pisurarów pokazano dzisiaj w wyborczej 04.10.05, 21:16 To Wyborcza wybrala termin, pewnie nieprzypadkowo ... Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 nie kompromituj się kobito 04.10.05, 21:23 Kto płaci ten wymaga, termin to też element zlecenia. Jak zwykle pisuar odwraca kota ogonem. Mylisz przyczynę ze skutkiem. TO PROWOKACJA UWOLI I AFERAŁÓW KRZYCZCIE GŁOŚNO A tak naprawdę to kolejny przykład defraudacji publicznej kasy przez kaczora. Wykorzystanie publicznych środków na potrzeby kampanii prezydenckiej tak jak malowanie dziurawych dróg na tydzień przez wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello kompromitujesz sie ty 04.10.05, 21:25 Ja rozmawiam a nie obrazam, ale widac to jest obce zwolennikom Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: nie kompromituj się kobito 04.10.05, 21:50 Urbański pytany przez dziennikarzy, czy nie widzi nic niezręcznego w tym, że taka broszura ukazuje się kilka dni przed wyborami prezydenckimi, powiedział, że termin tej publikacji został zaproponowany przez "Gazetę Wyborczą". wiadomosci.onet.pl/1174420,,,,,,4528,itemspec.html Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Dzieło O. Rydzyka jest wielkie 04.10.05, 21:42 Panskie wywody jako zywo przypominaja mi tezy o walce klas, plutokracji, wyzysku sily roboczej, koniecznosci twozrenia trybunalow ludowych, sprawiedliwosci spolecznej.... Pamieta Pan ich autorow i konsekwencje jakie przyniosly one swiatu, w tym Polsce? Ja Panie.nikt, gdy slysze slowo solidaryzm to odbezpieczam nagana (zwrot zapozyczony). Bo to wlasnie on oznacza zlodziejstwo i grabiez na kolosalna wrecz skale i to na dodatek - wlasnie dzieki pisuarompodobnym - w majestacie prawa. Nie mam zamiaru utrzymywac kogolowiek nawet w minimalnym stopniu. Nikogo. I nie zycze aby ktokolwiek na sile mnie obdarowywal efektami swojej pracy, swymi pomyslami na zycie, decydowal o mojej i moich bliskich terazniejszosci i przyszlosci. Odrzucam solidaryzm jako ze jest on parawanem za ktorym kryje sie autorytaryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzyziu [...] 04.10.05, 22:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 20:51 > Zbudowanie czegoś takiego jak zbudował Rydzyk, w warunkach jakie miał, to DUŻY > SUKCES I PRZYKŁAD SOLIDNEJ PRZEDSIĘBIORCZOŚCI. dodajmy, że przedsiębiorczości opartej na wyłudzeniu pieniędzy od starszych, prostych i zmanipulowanych ludzi oraz na przywłaszczeniu datków na ratowanie stoczni. dodajmy również, że ta 'przedsiębiorczość' została wspomożona pieniędzmi szmalcownika-antysemity. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 20:57 > DUŻY SUKCES I PRZYKŁAD SOLIDNEJ PRZEDSIĘBIORCZOŚCI. > dodajmy, że przedsiębiorczości opartej na wyłudzeniu pieniędzy od starszych, > prostych i zmanipulowanych ludzi oraz na przywłaszczeniu datków na ratowanie > stoczni. dodajmy również, że ta 'przedsiębiorczość' została wspomożona > pieniędzmi szmalcownika-antysemity. > Ło jejku, naprawdę? To dlaczego nie złożysz doniesienia do prokuratury - jak wiesz o przestępstwie a nie powiadomisz odpowiednich organów to jesteś wspólnikiem w tym przestępstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 21:00 skąd wiesz, że nie złożyłem? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 21:05 deltalima napisał: > skąd wiesz, że nie złożyłem? > Jak złożyłeś to po co się tutaj udzielasz? Czekaj spokojnie na wynik. Nadzieja matką ... Odpowiedz Link Zgłoś
issac.newton Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 21:13 > Jak złożyłeś to po co się tutaj udzielasz? a co to ciebie obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 05.10.05, 07:47 pan.nikt napisał: > Pominąwszy wszelkie antypatie i sentymenty. > Zbudowanie czegoś takiego jak zbudował Rydzyk, w warunkach jakie miał, to DUŻY > SUKCES I PRZYKŁAD SOLIDNEJ PRZEDSIĘBIORCZOŚCI. > Zgadzam się w całej rozciagłości. Co nie znaczy że będąc genialnym biznesmenem nie można być jednocześnie wielka szuja. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Do manipulatora 04.10.05, 20:45 > Zatopić łatwo, zbudować trudniej. Od zatapiania są ludzie pokroju > Kaczyńskiego&Rydzyka. Od budowania PO i Tusk. Kogo wybieracie Obywatele ? Manipulacja w każdym słowie. Jak chcesz manipulować czytelnikiem to naucz się to robić w sposób mniej widoczny. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 20:46 wrojoz napisał: > Zatopić łatwo, zbudować trudniej. Od zatapiania są ludzie pokroju > Kaczyńskiego&Rydzyka. Od budowania PO i Tusk. Kogo wybieracie Obywatele ? > Topić to się ci pseudopatrioci od Rydzyka i teraz Kaczyńskiego powinni, ale > czy mają za sobą ciągnąć innych ? Mam wrażenie, że to GW próbowała zatopić Rydzyka i przegrała. Teraz babrze się w szlamie, to jej naturalne srodowisko. Czyż Maleszka z Michnikiem nie dorabiali gęby swoim przeciwnikom politycznym Krzycząc: oszołomy, chorzy z nienawiści itp. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Oszołomy chore z nienawiści :-) 04.10.05, 20:50 No tak, zdarzało się im, ale tak nazywali tylko oszołomów chorych z nienawiści :-) abba15 napisał: Czyż Maleszka z Michnikiem nie dorabiali gęby swoim przeciwnikom politycznym Krzycząc: oszołomy, chorzy z nienawiści itp. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Oszołomy chore z nienawiści :-) 04.10.05, 20:55 taziuta napisał: > No tak, zdarzało się im, ale tak nazywali tylko oszołomów chorych z > nienawiści :-) Widocznie zarazili się tą chorobą i mają teraz problem z samym sobą Odpowiedz Link Zgłoś
zzzyziu Re: Oszołomy chore z nienawiści :-) 04.10.05, 22:40 > No tak, zdarzało się im, ale tak nazywali tylko oszołomów chorych z > nienawiści :-) Sluszna uwaga! Bo kto jest oszolomem to wie najlepiej - ten Michnik i Maleszka - dostali ta informacje w szyfrogramie z Moskwy... :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kp7 Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 20:38 Opinie mogą być różne, najgorsze jest to, że społeczeństwo jest głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 20:52 Niestety swieta prawda.... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 20:38 "GW" też mogła by dołączyć jakiś film, a nie jakieś książki. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Zapomnieli o Nocnej Zmianie ? 04.10.05, 20:39 Autor artykulu w GW zapomnial dodac ze do tego numeru Naszego Dzinnika dolaczona zostala plyta z filmem "Nocna zmiana". Polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
akserm Re: Zapomnieli o Nocnej Zmianie ? 04.10.05, 20:40 oto jeden z przykladow mojej tezy Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: Zapomnieli o Nocnej Zmianie ? 04.10.05, 20:41 podobnie o spoleczenstwie jak ty mysli Donald Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
akserm Re: Zapomnieli o Nocnej Zmianie ? 04.10.05, 20:47 A to dziwne bo to raczej KAczor klamie w zywe oczy kpiac ze wszystkich wokolo. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: Zapomnieli o Nocnej Zmianie ? 04.10.05, 20:49 Donald sadzi, ze wydoi spoleczenstwo, bo jego polityka gospodarcza bedzie chronila przedsiebiorcow a nie zwyklych "debilowatych" ludzi .... Odpowiedz Link Zgłoś
akserm Re: Zapomnieli o Nocnej Zmianie ? 04.10.05, 21:02 bzdura nijak nie majaca sie do rzeczywistosci. Bedzie chronila i stwarzala miejsca pracy a nie dzielila biede po rowno. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Zapomnieli o Nocnej Zmianie ? 04.10.05, 21:03 > Donald sadzi, ze wydoi spoleczenstwo, bo jego polityka gospodarcza bedzie > chronila przedsiebiorcow a nie zwyklych "debilowatych" ludzi .... Nie uda mu się chyba - i to na jego własne życzenie, bo mendia starają się jak mogą. Po prostu facet jest odrażający swoim wściekłym pyskiem i przerażonymi ślipkami. No i portfolio ma też wysoce nieciekawe, żeby nie powiedzieć kryminalne (proszę poczytać co nieco o dokonaniach niejakiego Stefana Kawalca (PO) - afera Banku Śląskiego, Berman-Borowski, etc.) Dla kontrastu popatrzcie na nowe billboardy uśmiechniętego prof. L. Kaczyńskiego (te na których siedzi za biurkiem)... Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Kłamcie, kłamcie- zawsze cos przyschnie (Goebbels) 04.10.05, 20:51 A w czym kłamie - możesz przytoczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz.zukowski Re: Kłamcie, kłamcie- zawsze cos przyschnie (Goeb 04.10.05, 21:04 no na przykład o sukcesach w Warszawie. podaj choć jeden. tak samo bzdura są jakieś negocjowane miliardy, prawdą natomiast kilkaset milionów euro, które zostały zmarnowane bo pan K nie złożył na czas wniosku Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Jeden przykład 04.10.05, 21:09 > no na przykład o sukcesach w Warszawie. podaj choć jeden. Realizacja Muzeum Powstania Warszawskiego - Stolica i Powstańcy nie mogli się tego doczekać przez prawie 60 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: Jeden przykład 04.10.05, 21:10 Moj wuj (powstaniec warszawski) zostal wtedy po raz pierwszy od czasu zakonczenia wojny uhonorowany. Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: Jeden przykład 04.10.05, 21:13 Jak donoszą z zaskoczeniem mieszkańcy Warszawy, zaraz po otwarciu Muzeum Powstania Warszawskiego zniknął problem niedożywionych dzieci w szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz.zukowski Re: Jeden przykład 04.10.05, 21:13 Tak to faktycznie wielki sukces i mówię to bez ironni. Ale czy to aby na pewnoi jest zadanie prezydenta miasta? Boje się że rządy PiS i Kaczyńskich bedą się do tego sprowadzały Muzea Pomniki Obchody ... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: Jeden przykład 04.10.05, 21:15 Przez tyle lat zaden rzad, zaden prezydent miasta nie byl w stanie tego zrobic. Lech to zrobil i ma wdziecznosc wszystkich powstancow i nie tylko ich. Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz.zukowski Re: Jeden przykład 04.10.05, 21:19 Nie neguję tego, chwała mu za to. Ale Muzeum nie rozwiązało problemów stolicy, a tu pan Kaczyński daje plamę na całej lini. wprawdzie niby zwiększył środki na inwestycje, ale ich wykorzystanie jest w granicach 12%, właśnie z powodu polityki ratusza Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: Jeden przykład 04.10.05, 21:21 Wole zeby czytal wszystko co podpisuje (co opoznia inwestycje) i w zwiazku z tym zeby inwestycji bylo mniej, ale zeby byly uczciwe, a nie aferalne jak za rzadow PO. Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz.zukowski Re: Jeden przykład 04.10.05, 22:49 a ja wole zeby robili to sprawni urzednicy. swoja droga to gdzie te wyroki czy chocby akty oskarzenia za te niby afery? Odpowiedz Link Zgłoś
akserm Re: Kłamcie, kłamcie- zawsze cos przyschnie (Goeb 04.10.05, 21:05 Swiadome i klamliwe zdemonizowanie programu gospodarczego PO, czego symbolem byla ta "lodowka" przeznaczona dla debilowatego wyborcy, ktorych w masie najwiecej. Kaczor zakpil ze spoleczenstwa i udalo mu sie. Skonczy sie na tym , ze KAczory i tak beda realizowac duza czesc programu PO bo nie ma innej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: Kłamcie, kłamcie- zawsze cos przyschnie (Goeb 04.10.05, 21:07 Program PiS-u bedzie to niewatpliwie program z ludzka twarzą. Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: Kłamcie, kłamcie- zawsze cos przyschnie (Goeb 04.10.05, 21:09 Tak właśnie wygląda ludzka twarz programu PiSu: www.vampire2004.de/vamps/big6/hCIMG0241.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz.zukowski Re: Kłamcie, kłamcie- zawsze cos przyschnie (Goeb 04.10.05, 21:10 oj ja już żyłem w socjaliźmie z ludzką twarzą i drugi raz nie chcę Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: Kłamcie, kłamcie- zawsze cos przyschnie (Goeb 04.10.05, 21:11 To nie byl zaden socjalizm z ludzka twarza... Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz.zukowski Re: Kłamcie, kłamcie- zawsze cos przyschnie (Goeb 04.10.05, 21:16 też się tak nazywał. I panowie go wprowadzający byli równie radykalni i pełni moralności na ustach Odpowiedz Link Zgłoś
kapusniaczek41 Re: Kłamcie, kłamcie- zawsze cos przyschnie (Goeb 04.10.05, 21:40 Racja, to był socjalizm w czarnych okularacz i kałachem za pazuchą Odpowiedz Link Zgłoś
maedith Re: Zapomnieli o Nocnej Zmianie ? 05.10.05, 10:57 akserm napisał: > A to dziwne bo to raczej KAczor klamie w zywe oczy kpiac ze wszystkich wokolo. Ale duzej czesci spoleczenstwa to sie podoba,po co nam program[mam na mysli program PO],ktory funcjonuje w wiekszosci krajow europy,po co nam prezydent taki jak Tusk,ktory bylby ceniony w wiekszosci krajow europy,my wolimy aroganta i awanturnika.A dlacazego bosmy ciemni i dobrze nam z tym.Wybierzmy K aczynskiego,pomozmy mu zatopic ten kraj i niech sie z nas smieje cala europa,jak nam bedzie zle to wyjedziemy,moze nam pozwola myc podlogi w stanach,na czarno oczywiscie.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Zapomnieli o Nocnej Zmianie ? 04.10.05, 20:42 > Autor artykulu w GW zapomnial dodac ze do tego numeru Naszego Dzinnika > dolaczona zostala plyta z filmem "Nocna zmiana". Polecam ! Bo "autor" artykułu ma sklerozę wybiórczą (nomen omen). Odpowiedz Link Zgłoś
akiraxx Re: Zapomnieli o Nocnej Zmianie ? 04.10.05, 22:04 Widziałem. Bardzo dobry film. Po oberzeniu jeszcze bardziej cenie Wałęse. Swoją drogą całkiem sprawny z niego polityk był. Przy okazji zauważył ktoś, żę Stefan Niesiołowski obecnie firmuje PO (zdrajaca czy sprzedawczyk ? ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
duck43 Re: Zapomnieli o Nocnej Zmianie ? 04.10.05, 23:43 Chcecie obejrzec prosze bardzo : www.monitorpolski.com/kino/NocnaZmiana.html A warto piekna kolaboracja! z SLD pana tuska "prezia wszystkich Polakow" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Zapomnieli o Nocnej Zmianie ? 05.10.05, 00:24 ten film doskonale ilustruje, czego powtórką grożą nam ponowne rządy już raz skompromitowanych kaczek. i widzimy, że sytuacja powtarza się dokładnie, bo dziś tak jak i wtedy kaczki zamiast brać odpowiedzialność za rządzenie (czego przyzwoitość nakazuje po wygranych wyborach) zasłaniają się kukiełkami z drugiego rzędu. Ten film pokazuje również, że wtedy Tusk przyczynił się do ratowania sytuacji i jeszcze bardziej utwierdza, że to właśnie na Tuska należy głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 20:40 Współczuję p. red. Szackiemu, że musi czytać "ND". Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Szacki zatapia swój rozum 04.10.05, 20:53 A "red." Hołub z Torunia musi służbowo słuchać Radia Maryja. Jak mi przykro, chlip, chlip... Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Gadzinowka sobie nie odpusci 04.10.05, 20:42 Raz na wydanie musi byc paszkwil na LPR, RM lub o.Rydzyka. Nawet Lepper przy retoryce gadzinowki jawi sie jako zbawca narodu i nieszkodliwy wariat. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly33 Re: Gadzinowka sobie nie odpusci 04.10.05, 20:47 kurcze, nigdy sie nie spodziewalem ze wyborcza bedzie pisac o ND zawsze to przemilczali ale widac nerwy i zwieracze im puszczaja kurde, to na prawde jakis cud, ze taki Rydzyk sprawil ze michnikowszczyzna sra po gaciach Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka2411 Re: Gadzinowka sobie nie odpusci 04.10.05, 20:48 Mamy podobno pol {Polski wyksztalconej Widac wyksztalcenie to nie wszystko Kto nauczy mlodych myslec Jezeli wygra PiS to po prostu wstyd przed swiatem Pewnie takie rzady nam odpowiadaja W przyszlosci juz tylko Lepper Brawo Polacy Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: Gadzinowka sobie nie odpusci 04.10.05, 20:51 Wlasnie widac, ze spoleczenstwo nie jest glupie, bo w wiekszosci ola ... no mowiac delikatnie zlekcewazylo Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas BRAWO NASZ DZIENNIK !!!!! 04.10.05, 20:49 Brawo za pisanie prawdy. Prawdy ,która kole ,która uwiera liberalne towarzystwo wzajemnej adoracji. Nocna Zmiana - kolejny dokument ukazujący prawdę o o " towarzystwie " ,które zawłaszczyło Polskę . O Tusku , który wraz z resztą towarzystwa zniszczył w gansterskich okolicznościach rząd Olszewskiego , który chciał ujawnić ubeków. Ubeków ,którzy dziś są biznesmenami.... Czas pokazał ,że to Olszewski miał rację. Teraz gdy nadszedł kres rządów "okrągłostołowych liberałów" - teraz kąsacie każdego ,kto nie myśli tak jak wy . Daremny wasz liberalny trud. Daremny. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd ks. prof. Czesław Bartnik 04.10.05, 20:44 "Ostry bój niejako końcowy powinien wygrać Kaczyński, bo - prorokuje ks. Bartnik - "Tusk zrobiłby z Polski półkolonię, z której doiliby zachodni gracze". Ósme przykazanie: Nie będziesz mówił fałszywego świadectwa przeciw swoim bliźniemu swemu. Oj, malutki grzeszniczek z ksiedza profesora. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: ks. prof. Czesław Bartnik 04.10.05, 20:46 Bartnik nie kłamie tylko hipotetyzuje. Wolno mu. (Na ile możliwe do spełnienia są to hipotezy, to już inna sprawa). Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: ks. prof. Czesław Bartnik 04.10.05, 20:56 t-800 napisał: > Bartnik nie kłamie tylko hipotetyzuje. Na jakich przeslankach oparl swoja hipoteze? > Wolno mu. (Na ile możliwe do spełnienia > są to hipotezy, to już inna sprawa). Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: ks. prof. Czesław Bartnik 04.10.05, 20:57 douglasmclloyd napisał: > Na jakich przeslankach oparl swoja hipoteze? Nie mam pojęcia. Dowiedz się, jeśli to Cię interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: ks. prof. Czesław Bartnik 04.10.05, 20:59 t-800 napisał: > douglasmclloyd napisał: > > > Na jakich przeslankach oparl swoja hipoteze? > > Nie mam pojęcia. Dowiedz się, jeśli to Cię interesuje. Mnie to wyglada na klamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: ks. prof. Czesław Bartnik 04.10.05, 21:04 Mnie się wydaje, że hipoteza jako taka z natury rzeczy nie może być kłamstwem. Może być co najwyżej błędna. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: ks. prof. Czesław Bartnik 04.10.05, 22:02 t-800 napisał: > Mnie się wydaje, że hipoteza jako taka z natury rzeczy nie może być kłamstwem. > Może być co najwyżej błędna. Jesli hipoteza opiera sie na klamstwie to jej wynik nie moze byc prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
polonic To przypuszczenia profesora a nie klamstwo 04.10.05, 20:58 A propos kłamstw... ile na koncie ma twój Donald? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Hipotetycznie zakladam, ze ten profesor to pedal 04.10.05, 22:04 Podoba ci sie? Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Co to będzie?? ND zatopi Tuska, choć GW go broni!! 04.10.05, 20:46 Czyli ND ma większą siłę przebicia niż GW! (ważne dla reklamodawców) Czyli pospolite ruszenie z ND potrafi lepiej przekazywać informacje niż fachowcy z GW! (ważne dla czytelników) Czyżby (o zgrozo!) Rydzyk znaczył więcej Michnik!!! (ważne dla historyków) GW (Agora) ma dwa wyjścia: 1) Kupić ND i red. nacz. zrobić Pieronka. 2) Wynająć esbecką agencję ochrony i spalić ND. Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka2411 Re: Co to będzie?? ND zatopi Tuska, choć GW go br 04.10.05, 20:52 Jak mozna pisac o uczciwosci Cimoszwicza?????? Sprobuj sie tak pomylic i poczekaj na konsekwencje Dobrze ze zrezygnowal Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: Co to będzie?? ND zatopi Tuska, choć GW go br 04.10.05, 20:58 sasanka2411 napisała: > Jak mozna pisac o uczciwosci Cimoszwicza?????? > Sprobuj sie tak pomylic i poczekaj na konsekwencje > Dobrze ze zrezygnowal Czy Tusk o tym wie?? Niech szybko jego sztab każe opublikować (oczywiście) w GW sprostowanie, że jednak jest pustym pozerem i bezkręgowcem, może to uratuje jego kandydaturę... Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Co to będzie?? ND zatopi Tuska, choć GW go br 04.10.05, 20:52 read1 napisał: > Czyli ND ma większą siłę przebicia niż GW! (ważne dla reklamodawców) > Czyli pospolite ruszenie z ND potrafi lepiej przekazywać informacje niż > fachowcy z GW! (ważne dla czytelników) > Czyżby (o zgrozo!) Rydzyk znaczył więcej Michnik!!! (ważne dla historyków) > GW (Agora) ma dwa wyjścia: > 1) Kupić ND i red. nacz. zrobić Pieronka. > 2) Wynająć esbecką agencję ochrony i spalić ND. GW ma jeszcze jedno wyjście najbardziej honorowe: oddać się w ręce Polaków, do których tak naprawdę należy, lecz została zawłaszczona przez grupę Michnika vel Szechtera. Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: Co to będzie?? ND zatopi Tuska, choć GW go br 04.10.05, 21:00 historiografia michnikowa nie sięga tak daleko jak rok '89. U nich na początku była Agora, która rzekła słowo i Gazeta się stała... Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Co to będzie?? ND zatopi Tuska, choć GW go br 04.10.05, 21:10 read1 napisał: > historiografia michnikowa nie sięga tak daleko jak rok '89. > U nich na początku była Agora, która rzekła słowo i Gazeta się stała... Piłeś? Nie jedź! Odpowiedz Link Zgłoś
panzerpapst Ich dziennik nie może zatopić Tuska,albowiem i tak 04.10.05, 20:50 nikt z czytajacych na niego nie zagłosuję. Tam się przekonuje przekonanych utwierdzając ich tylko w wizji stworzonej przez media okołorydzykowe. Nie wiem czym sie podniecacie. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Jaki nakład ma ND? :-) 04.10.05, 20:51 Jak nakład ND ma się do nakładu GW? Czym się przejmować? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: Niczym! Taka ciekawostka do obiadu!! 04.10.05, 20:54 No widocznie jest czym, skoro Wyborcza przystapila do ataku ... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Megalomania oszołowów :) 04.10.05, 21:04 gosia_chello napisała: > No widocznie jest czym, skoro Wyborcza przystapila do ataku ... To nie był atak :) Najwyraźniej ktoś w GW kupił gumowe rękawiczki i po raz pierwszy wzięli tego szmatławca do ręki. No i tak ich to rozbawiło, że postanowili to opublikować :) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Megalomania oszołowów :) 04.10.05, 21:12 Może masz rację. Choć pewnie przedwyborczy czas też trochę na wyborze tego tematu zaważył :-) jasiuf napisała: > To nie był atak :) > Najwyraźniej ktoś w GW kupił gumowe rękawiczki i po raz pierwszy wzięli tego > szmatławca do ręki. No i tak ich to rozbawiło, że postanowili to opublikować :) Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka2411 Re: Jaki nakład ma ND? :-) 04.10.05, 20:55 A w niedziele kazanie na ambonie Wyborcza czyta niewielu Do ksciola wala tlmy dobrych sprawiedliwych prawie swietych Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Duzy i wiekszosc schodzi - więcej niż 100 szt? :-) 04.10.05, 21:08 Więcej niż 1.000, czy 10.000? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly33 Re: Duzy i wiekszosc schodzi - więcej niż 100 szt 04.10.05, 21:14 taziuta napisał: > Więcej niż 1.000, czy 10.000? :-) Ostatnio wiecej niz 100.000 wczesniej bylo ok. 1000.000 ale wyborcza niezla reklame im robi :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf GW średnio 600 tys. i nie musi dodawać DVD za free 04.10.05, 21:24 wesoly33 napisała: > taziuta napisał: > > > Więcej niż 1.000, czy 10.000? :-) > > Ostatnio wiecej niz 100.000 > wczesniej bylo ok. 1000.000 > ale wyborcza niezla reklame im robi :))))) Ano - ale opadnie kurz bitewny i znowu wrócą do swojej niszy. Ale jeszcze przez parę miesięcy z wypiekami na policzkach będą się chwalic, że przez moment ktoś sie nimi zainteresował :) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: GW średnio 600 tys. i nie musi dodawać DVD za 04.10.05, 21:29 Ale musi dodawać książki, mapy, encyklopedie, poradniki turystyczne i co nie tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: GW średnio 600 tys. i nie musi dodawać DVD za 04.10.05, 21:30 bo juz nikt tego nie czyta .. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: GW średnio 600 tys. i nie musi dodawać DVD za 04.10.05, 21:44 Chciałabyś Gosiu, chciała. Ale nie tylko gazetę GW czytają, ale i na otwartym forum GW goszczą nie tylko zwolennicy. Popatrz z jaką lubością nas czytasz :-) gosia_chello napisała: > bo juz nikt tego nie czyta .. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: GW średnio 600 tys. i nie musi dodawać DVD za 04.10.05, 22:37 Ona jak młody Pawlak. Jak się napatrzył na Kargulównę, to jej po tym tak nienawidził. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Jak tam reklama, to ciekawostka z bantustanu :-) 04.10.05, 21:26 Pierwszy raz spotkałem się z kimś kto się cieszy z takiego spadku nakładu. Było milion, jest 100.000? :-( A co do reklamy, to poza debilami, którzy przychodzą tu walczyć z poduszczenia Rydzyko-lubów, to większość obecnych na tym forum raczej po ND nie sięgnie. Ale chętnie poczytamy o obyczajach wyznawców sekty o. Rydzyka. W przeciwieństwie do debili, lubimy się dokształcać, poznawać przyrodę... :-) wesoly33 napisała: > Ostatnio wiecej niz 100.000 > wczesniej bylo ok. 1000.000 > ale wyborcza niezla reklame im robi :))))) > taziuta napisał: > > > Więcej niż 1.000, czy 10.000? :-) > Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: Jaki nakład ma ND? :-) 04.10.05, 22:18 taziuta napisał: > Jak nakład ND ma się do nakładu GW? Czym się przejmować? :-) nic się nie martw o Nasz Dziennik.... dzisiaj kupiłam go po raz pierwszy i od dzisiaj będę go kupowała regularnie i myslę, że takich jak ja jest znacznie więcej z dnia na dzień Odpowiedz Link Zgłoś
langston ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 20:53 Po prostu jedna z gazet ukazala swoje preferencje. To jest atak?? Kaczynski bedzie lepszym prezydentem od Tuska bo: -zna jezyki obce, Tusk nie -nie jest marionetka w rekach Niemcow, ktorzy wola Tuska bo licza na okregi jednomandatowe=wzrost roli mniejszosci niemieckiej w zyciu publicznym Polski, oraz na jakies autonomiczne ruchy Kaszubow i Slazakow. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 20:56 > jednomandatowe=wzrost roli mniejszosci niemieckiej w zyciu publicznym Polski, Możesz rozwinąć? Odpowiedz Link Zgłoś
langston TU NIE MA CO ROZWIJAC-TO OCZYWISTE 04.10.05, 21:49 Mamy obszary na ktorych Polacy stanowia mniejszosc i wprowadzenie systemu okrego jednomandatowych spowoduje wejscie do sejmu sil ktore reprezentowac beda interesy innych panstw (Niemcy, Ukraina) Jednym slowem kolejne rozbicie dzielnicowe. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Ile % mniejszości narodowych mamy w Polsce? 04.10.05, 22:03 Trzy procent? Pięć. Czyli będziemy mieli Polskę właściwą, zamieszkaną przez 95% Polaków) i kilka obszarów autonomicznych, w sumie 3-5% powierzchni. I te 95% rodaków wyłonionych w pozostałych okręgach jednomandatowych (w Polsce właściwej), zgodzi się na te dzielnicowe autonomie? Jest się czego bać :-) langston napisał: > Mamy obszary na ktorych Polacy stanowia mniejszosc i wprowadzenie systemu > okrego jednomandatowych spowoduje wejscie do sejmu sil ktore reprezentowac beda interesy innych panstw (Niemcy, Ukraina) > Jednym slowem kolejne rozbicie dzielnicowe. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 20:57 Jak mozna pisac takie bzdety ??? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 20:57 > Kaczynski bedzie lepszym prezydentem od Tuska bo: > -zna jezyki obce, Tusk nie Cimoszewicz zna trzy języki obce. Wg tego kryterium jest lepszy od Kaczyńskiego a przy okazji i Tuska. Tak czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 20:59 Dochodzi kryterium uczciwosci, a tu Cimoszewicz przegrywa z kretesem. A co do Kaczysnkiego, to nawet ludzie z Platformy nie odmawiaja Lechowi i Jaroslawowi uczciwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:01 Zwolnienie bandyty z aresztu świadczy o uczciwości? Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:16 On jest "uczciwy inaczej". I jaki prawy. Dzisiaj w GW prowadzi kampanię wyborczą za pieniądze podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:18 Co do uczciwosci Tuska, proponuje poczytac na stronie sejmu jego oswiadczenia majatkowe, sprostowania itd ... Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:25 Nie rozmawiamy tu o uczciwości Tuska, bo Twój punkt widzenia na ten temat już znam. Chcę Ciebie tylko uświadomić, co do nieskazitelności Twojego idola. Zresztą o ile dobrze pamiętam, to prezydent Warszawy też nie umiał wypełnić deklaracji majątkowej. Czyż nie było takiej aferki w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:28 Kiedy ogladalam ponad rok temu deklaracje Kaczynskich, bylam mile zaskoczona. Wlasnie dlatego im ufam. Rokita (w koncu czlowiek Platformy i mysle ze tez porzadny czlowiek mimo swojej megalomanii) nieraz mowil o ich uczciwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:26 Chodzi o uczciwość (w pełnym tego słowa znaczeniu) Kaczyńskich, która jest jak komunizm - wszyscy o nim słyszeli, nikt go nie widział. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:27 Nawet Kwaśniewski z Cimoszewiczem, Oleksym i Wiatrem nie widzieli komunizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:30 Obawiam się, że Lenin i Stalin też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:31 Co do tych to nie mam najmniejszej wątpliwości. To byli znani kapitaliści. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:33 Stalin był kapitalistą? Z ciekawych źródeł czerpiesz wiedzę. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:29 Bo wszyscy mowia o nieuczciwych i nieuczciwosci.. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:38 A wsród kandydatów sami uczciwi i czysta uczciwość. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:21 Rozumiem, że te wszystkie numery w Warszawie to też w ramach uczciwości. Skoro jest taki wzorcowy, to czy nie należałoby włożyć go w formalinę i pokazywać następnym pokoleniom? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:50 A da się go żywego utrzymać w formalinie? Czy też będziemy go raczej namawiać aby się poświęcił dla dobra ludzkości? :-) uu1 napisała: > Rozumiem, że te wszystkie numery w Warszawie to też w ramach uczciwości. Skoro jest taki wzorcowy, to czy nie należałoby włożyć go w formalinę i pokazywać następnym pokoleniom? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:51 Żywego nie bo gotów z niej wyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Chwalę "Nasz Dziennik", pisze prawdę ! 04.10.05, 22:04 Oczywiście, że Ci wolno. Jest demokracja. Tylko, że prawda medialna ma zwykle kilka twarzy. Jak Światowid. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:25 uu1 napisała: > Cimoszewicz zna trzy języki obce. Cimoszewicz nie startuje w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:27 A pamiętasz moze dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:28 Został przyłapany na wielokrotnym kłamstwie, nie potrafił wytłumaczyć się z niejasnych transakcji (prawdopodobnie miał dostęp do poufnych informacji giełowych), wielokrotnie skompromitował się i zrezygnował z kandydowania. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:36 A mnie mówiono, że zastosowano wobec niego prowokację (wg najlepszych sbowskich wzorów) a prawda tak naprawdę nikogo nie obchodziła. Może to plotki. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:38 Wobec Kwaśniewskiego też kiedyś zastosowano prowokację według sowieckich wzorów: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28229652&a=28229652 Ale Prezio się nie wycofał. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:42 Słyszałem ostatnio o facecie, który spadł z XIII piętra i przeżył. Ja nie ryzykowałbym skoku z II. Jaki z tego wniosek? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:44 Cimoszewicz miał jeszcze jakieś deklaracji? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:50 Podczas zebrania przedwyborczego wstał elektor i powiedział: - X nie może kandydować, ponieważ jego córka pracuje w agencji towarzyskiej. - Przecież ja nie mam córki - powiedział X. - A jakie to ma znaczenie? - zawołał elektor. I otrzymał gromkie brawa zebranych. Pełna analogia. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:52 Dajze juz spokoj z tym Cimoszewiczem. Powiedz lepiej ze lubisz jego trzy- czesciowe garnitury. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:59 Wiele rzeczy lubię. Ale nie lubię sk...a a wobec niego zastosowano je w formie klasycznej, wręcz wysublimowanej. To się oczywiście zemści, pośrednio na mnie i moich bliskich. I tego się boję. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Czyli Cimoszewicz sam sobie winien? :-) 04.10.05, 21:55 Czyli gdyby Cimoszewicz się nie wycofał to by znaczyło, że był bez skazy? Jezu, a my to wszystko tak niepotrzebnie komplikujemy i gmatwamy. Jakieś prowokacje, jakieś nagonki dziennikarzyn najmitów. Dziękuję ci t-800, oświeciłeś mnie :-) t-800 napisał: > Wobec Kwaśniewskiego też kiedyś zastosowano prowokację według sowieckich > wzorów: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28229652&a=28229652 > Ale Prezio się nie wycofał. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Czyli Cimoszewicz sam sobie winien? :-) 04.10.05, 22:02 Daleka paralella zdarzeń, kiedy faceci nie chcąc jeść grzybów, strzelali sobie w tył głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Czyli Cimoszewicz sam sobie winien? :-) 04.10.05, 22:07 Jesteś dzisiaj w formie :-) uu1 napisała: > Daleka paralella zdarzeń, kiedy faceci nie chcąc jeść grzybów, strzelali sobie > w tył głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Czyli Cimoszewicz sam sobie winien? :-) 04.10.05, 22:15 Dzięki. Pracuję nad sobą. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Czyli Cimoszewicz sam sobie winien? :-) 04.10.05, 22:04 taziuta napisał: > Czyli gdyby Cimoszewicz się nie wycofał to by znaczyło, że był bez skazy? Niczego takiego nie napisałem ani nie sugerowałem. Po prostu Prezio jest bardziej butny (udowodniono mu kłamstwo, a on udawał, że nic się nie stało). Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta A kto tego butnego Kwacha wybrał na prezia? :-) 04.10.05, 22:13 Nie wiem czy pamiętasz, ale to nie Biuro Polityczne wybrało Kwaśniewskiego na prezydenta. To byliśmy my, wyborcy. I to mimo tego, że wiedzieliśmy że żaden z niego magister, a i trochę kłamczuszek. A teraz też wybralibyśmy Cimoszewicza, gdyby miał trochę więcej odporności psychicznej. I w jednym się z tobą zgodzę - Cimoszce brak buty Kwacha. A poza tym przypadki podobne :-) t-800 napisał: > Niczego takiego nie napisałem ani nie sugerowałem. Po prostu Prezio jest > bardziej butny (udowodniono mu kłamstwo, a on udawał, że nic się nie stało). > taziuta napisał: > > > Czyli gdyby Cimoszewicz się nie wycofał to by znaczyło, że był bez skazy? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: A kto tego butnego Kwacha wybrał na prezia? : 05.10.05, 07:48 taziuta napisał: > Nie wiem czy pamiętasz, ale to nie Biuro Polityczne wybrało Kwaśniewskiego na > prezydenta. To byliśmy my, wyborcy. I to mimo tego, że wiedzieliśmy że żaden z > niego magister, a i trochę kłamczuszek. A teraz też wybralibyśmy Cimoszewicza, > gdyby miał trochę więcej odporności psychicznej. Też tak myślę. www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051005/kraj/kraj_a_8.html Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: A kto tego butnego Kwacha wybrał na prezia? : 05.10.05, 07:49 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051005/kraj/kraj_a_3.html Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisbis Jaki naród taki prezydent 04.10.05, 21:20 Na 38 mln 453 tys ludności nie ma jednego godnego by stanął na czele tego kraju. Za obietnice datków nie ewidencjonowanych na kościół robi się robotę anty Tusek używając porównań z okrągłym stołem gdzie bratki Kaczyńskie były i barszo się napracowały by było tak kiepsko jak jest za co Wałęsa nagrodził ich fotelami ministrów prezydenckich a ich kumpel Zalewski dopuścił ich do pieniędzy FOZ których oni nie wzieli tylko skarbnik ich partii Glapiński. Scenariusz ukradzenia Polski przez bliźniaków jest prosty i wzięty ze scenariusza filmu"O dwóch takich co ukradli księżyc" pisze Księżyc czytaj Polska a jak to się odbędzie: Co robić należy się dogadać z kimś ze wszystkimi politykierami nazywających się "elitami", wytworem ostanich 16 lat z matki dupokaracji.A jak to zrobić to ci którzy nie tylko mówią a myślą widzą.Jak M. ojciec Frankensteina zrezygnuje na rzecz młodego Kaczyńskiego to jego mały ala dlatego pewny zdyscyplinowany elektorat już pozwoli "wycyckać" kaczora Donalda/oj naiwny on ci naiwny/przy okazji miejsc przy korytkach LPR odzyska łaski vice prymasa O.Rydzyka,tymbardziej że mały ale w stu procentach zdyscyplinowany elektorat RNP/czy jak tam ci od Judasza/ już zadeklarował poparcie dla Lecha.Tusk przepadł już bez względu na to czy będzie rząd PiSPO.Część jego ludzi wybranych do parlamentu przejdzie do zwyciężcy prawem popieania silniejszego i to bardzo szybko choćby na miejsca przy małych korytkach.Co Tuskowi pozostanie ano Disney i sen o potędze. A Jezus Maria Rokita dostanie pozorną autonomię w rządzie która jak lizak dla dziecka mu wystarczy. I tak się tworzy KACZYZM młodszy braciszek Prezydent starszy marszałek Sejmu burak niemota premier na komórkę prokurator Ziobro na komórkę super as wywiadu i kontrwywiadu Wassermann na "ucho" kasjer Mech Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:47 Plany miałeś ambitne, ale nie wyszła ci ta agitka prokaczyńska. Wyszedł za to niezły bełkot. Lepiej już było napisać, że głosujesz na Kaczora, bo go kochasz albo tatko Rydzyk kazali. Zaznaczam od razu, że nie jestem wielbicieką Tuska. Donalda lubię tylko tego, ktory wywodzi sie z wytwórni Walta Disney'a. Kaczki zaś lubię na półmisku, najlepiej z jabłkami albo z pomarańczami. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:51 ...no ty w przeciwienstwie do mnie podalas argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ...A GDZIE TU WIDZICIE JAKI ATAK??? 04.10.05, 21:53 A kaczka lakierowana? Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 "Nasz Dziennik" to lektura dla debili 04.10.05, 20:55 A więc nie przejmujmy się tym wydawniczym szmatławcem Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: "Nasz Dziennik" to lektura dla debili 04.10.05, 20:58 chris12 napisał: > A więc nie przejmujmy się tym wydawniczym szmatławcem Tobą też się nikt specjalnie nie przejmuje bo każdy to wie, że po świcie chodzą szuje Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly33 [...] 04.10.05, 21:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Jakies forum moze na RM lub ND istnieje 04.10.05, 21:12 czy musisz do liberalnych forow chodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta To pewnie misjonarze :-) 04.10.05, 21:17 To są debile z misją, choć pewnie nie do końca przez nich samych zrozumiałą. Coś im tam o. Rydzyk próbował wytłumaczyć, ale kto by tam to wszystko zapamiętał? Iść i walczyć o słuszną sprawę, no to to robią :-) a.gajewski1 napisał: > czy musisz do liberalnych forow chodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly33 Re: Jakies forum moze na RM lub ND istnieje 04.10.05, 21:21 a.gajewski1 napisał: > czy musisz do liberalnych forow chodzic. Nie musze zazwyczaj chodze tu na forum: www.fronda.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: "Nasz Dziennik" to lektura dla debili 04.10.05, 21:41 Nie obrażaj red. Szackiego. Odpowiedz Link Zgłoś
emulec Rozumiem, ze cyfra przy nicku to twoj wiek. 04.10.05, 23:43 Nie przejmuj sie masz jeszcze czas. Odpowiedz Link Zgłoś
marekgdan Re: "Nasz Dziennik" to lektura dla debili 05.10.05, 00:00 zgadzam sie- cytaty z IchDziennika i autorzy tam piszacy zasluguja na te opinie!Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 Ale to "Wyborcza" się przejmuje 05.10.05, 08:09 Ale to właśnie "Wyborcza" bardzo się przejmuje i w każdym numerze podaje cytaty z "Naszego Dziennika" lub Radia Maryja. Twój apel powinienieś skierowaC do "GW". Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Szacki, ty sobie uwazaj 04.10.05, 20:55 bo znajde nieco wiecej pikantnych kawałków w tej waszej szmatławej gazetce ale nie o Tusku a o Kaczyńskim. Nawet nie udawajcie obiektywnych. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly33 Re: Szacki, ty sobie uwazaj 04.10.05, 21:04 oni juz dawno przestali udawac obiektywnych i kazdy to widzi tylko takie balwany jak forumopwy Chris uznaje to co napisze GW za "prawdy objawione" Odpowiedz Link Zgłoś
marekgdan nie naszdziennik -to ICH DZIENNIK 05.10.05, 00:08 nawet ten tytul jest jest irytujacy!Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
joee2 Propozycja dla rozczarowanych własnymi wyborami.. 04.10.05, 21:11 Niech każdy z przyszłych wyborców zrobi sobie rachunek sumienia i policzy ile razy żałował swojego wyboru. Jeśli ktoś mylił się znacznie częściej niż wybierał celnie - to zrobi najlepiej dla Polski, dla nas wszystkich obywateli, jeśli już więcej na wybory chodził nie będzie. Jest bowiem bardzo prawdopodobne, iż każdy jego kolejny wybór będzie znów chybiony. Jeśli więc dotychczas nie trafiałeś to znaczy że jest człowiekiem naiwnym, a człowieka naiwnego zawsze zrobią w balona. Nie idź zatem na wybory - przysłużysz się Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Jeszcze n/t ks. Bartnika 04.10.05, 21:33 Ksiadz Czeslaw Bartnik, swiatly chrzescijanin i kaplan Kosciola Chrystusowego pyta, czy Polacy chca Lecha z Warszawy, czy Kaszuba Donalda. „Sondaże wskazują, że do pojedynku stają właściwie dwaj politycy: Lech Kaczyński z Warszawy oraz Donald Tusk, Kaszub, mający dużo z ducha Brukseli.” Pieknie to swiadczy o jego prawdziwyej milosci do ludzi. Nadto, ks. profesor zauwaza, ze Donald nie jest dla nas m. in. dlatego, ze powoluje sie na autorytety (z zgrozo!!!) zydowskiego pochodzenia. „ Pan Donald Tusk w wywiadzie dla "Gazety Wyborczej" z 20 września br. mówi otwarcie, że autorytetami intelektualnymi i nauczycielami są dla niego wybitni teoretycy liberalizmu, przeważnie pochodzenia żydowskiego: Friedrich August Hayek, Raymond Aron, Izaak Berlin i Guy Sorman.” Wreszcie, ostrzega kaplan i chrzescijanin pzred odwiecznymi wrogami Polakow: „Czyżby miało tu chodzić o odrzucenie reprywatyzacji, lustracji gospodarczej, odzyskanie wielkich dóbr skradzionych w przeszłości, a może o zaniechanie obrony przed roszczeniami niemieckimi i żydowskimi?” Zaiste, ilez glebokiej mysli chrzescijanskiej, ilez milosci i madrosci zawarl kaplan w swojej trosce o kraj rodzinny i jak trafnie wskazal, co powinno Polakowi i katolikowi zohydzic Donalda Tuska. . Homo sum et humani nihil a me alienum esse puto Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 A ten "ND" co to za szmatlawiec ?gdzie go wydaja 04.10.05, 21:28 pierwszy raz o nim slysze.Ma cos wspolnego z tym oszolomem Rydzykiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: A ten "ND" co to za szmatlawiec ?gdzie go wyd 04.10.05, 21:32 To chyba jakaś bardzo ważna i opiniotwórcza gazeta, skoro "GW" o niej pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof3 A jaki to g.... ma nakład i kto to czyta? 04.10.05, 21:33 Szkoda farby drukarskiej i kasy na wierszówkę w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: A jaki to g.... ma nakład i kto to czyta? 04.10.05, 21:34 Pan red. Wojciech Szacki czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 No dobra, ale gdzie to g.. wydaja ? 04.10.05, 21:38 t-800 napisał: > Pan red. Wojciech Szacki czyta. > jakies miasto, wlasciciel, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: No dobra, ale gdzie to g.. wydaja ? 04.10.05, 21:39 Nie wiem, sprawdź na ich stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 OK, dziekuje, nie myslalem ze oni maja strone. 04.10.05, 21:43 t-800 napisał: > Nie wiem, sprawdź na ich stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
monitorpolski Re: A jaki to g.... ma nakład i kto to czyta? 04.10.05, 21:38 Ja czasami kupię, niektóre teksty są ciekawe. Ale ND, podobnie jak GW nie tylko opisuje, ale dąży do kreowania rzeczywistości, to wpływa na nieobiektywność. PS co do zatapiania Tuska. Zastanawiałem się na kogo głosować w wyborach prezydenckich, jak usłyszałem, że Kaczyński obiecał 3mln mieszkań, to już wiedziałem, że zagłosuję na.. Tuska ! Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: A jaki to g.... ma nakład i kto to czyta? 04.10.05, 21:41 No nie... nie dobijaj mnie. Ja chciałem w następnych wyborach prezydencki wystartować z obietnicą 10 mln mieszkań. Czy nawet wtedy nie mam szansy na Twój głos? Odpowiedz Link Zgłoś
robo2g Jak "Gazeta Wyborcza" zatapia Kaczynskiego 04.10.05, 21:37 Niewiem co ci ludzie z GW sie bulwersuja, jesli robia vice versa dla Kaczora:)) !@#$$ Hypokryci..... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 NIC DODAC NIC UJAC.. 04.10.05, 21:37 W ND-cala prawda o Tusku oraz Platformie Obywatelskiej.Nie ND zatopi Platforme Ona zatapia sie sama .Rzeczywistosc to nie dopuscic do nowych ukladow Okraglego Stolu gdzie role PZPR chce przejac Platforma-notabene spadkobierczyni Okraglego Stolu.W cieniu Platformy kryje sie obronca robotnikow Pan Lech Walesa.Dlaczego wlasnie Platforma Panie Walesa?Czyzby podobne brudy jak wielu dzisiejszych platformowiczow? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: NIC DODAC NIC UJAC.. 04.10.05, 21:43 Nie musze byc za Kaczynskim ale wole glosowac na Polaka i patriote.Niestety ani jedno ani drugie do Tuska nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: NIC DODAC NIC UJAC.. 04.10.05, 21:45 presentation1 napisał: > Nie musze byc za Kaczynskim ale wole glosowac na Polaka i patriote.Niestety ani > > jedno ani drugie do Tuska nie pasuje > a co ? Kaszubi ci nie pasuja ? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: NIC DODAC NIC UJAC.. 04.10.05, 22:02 zulus3 napisał: > presentation1 napisał: > > > Nie musze byc za Kaczynskim ale wole glosowac na Polaka i patriote.Nieste > ty > ani > > > > jedno ani drugie do Tuska nie pasuje > > > a co ? Kaszubi ci nie pasuja ? Malo sluchasz lub malo wiesz.To Tusk jest przeciw polskosci i patriotyzmowi.To sa jego slowa.Nie znam linku z tego przemowienia ale wielu forumowiczow zna. Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Nagle Polacy zaczeli czytac to gowno?? 04.10.05, 22:53 To cos nie zasluguje na miano dziennika, tylko slinotoku palantow z rozancem w jednej, a dlugopisrm w drugiej rece. Miernoty, tytulowane prof., redaktor. Co to ma byc??Zart? Ze wiekszosc polemizuje, zamiast podpalic w piecu taka lektura.Bartnik, sobecka rydzyk-autorytety od macicy, polityki, rozanca i pozdrowien maryjnych. Holota, ktorej sie wydaje, ze jest bogiem dla Polakow. Obciazeni nieuleczalna nienawiscia prawdziwych katolikow, z bozia na mordach, sercami przepelnionymi kalkulacja zyskow i milosierdziem w oczach weza. Zaluje, ze nie jestem zawodowym killerem, skasowalbym kilku dla czystej przyjemnosci oczyszczenia Polski z popluczyn.Chrzescijanstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
emulec gó.. to ty masz w mózgu. 04.10.05, 23:52 Niezly palant z ciebie, zapisz sie do odpowiedniego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
hirsh1 Zgadzam się z "Naszym Dziennikiem". Prawdę piszą 04.10.05, 21:45 Nie mam prawicowych sympatii ale "Nasz Dzennik" pisze, według mnie, szczerą prawdę o Donaldzie Tusku. Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Zgadzam się z "Naszym Dziennikiem". Prawdę pi 04.10.05, 22:07 > Nic dodać, nic ująć. To może trzeba podzielić? Odpowiedz Link Zgłoś
oldyeboos Re: Zgadzam się z "Naszym Dziennikiem". Prawdę pi 04.10.05, 22:20 Trzeba sobie odświerzyć..i przypomnieć kto zacz......a młodszym zobaczyć kto kto zacz....kilkuosobowa kanapka wylansowana przez Bolka jako przeciwwaga dla PC.. które do pewnego momentu popierało tego oszusta ....Fakt że Kaczyńscy odzyskali wiarygodność po okresie współpracy z Bolkiem jest fenomenem świadczącym ich politycznych talentach,,,i chwatit panie Lechu.....Wałęso Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Oldboys-odświeżyć pisze się przez ż a nie prz 04.10.05, 23:21 Zabijasz jego osobowość. On ma tyle do powiedzenia. Wprawdzie jeszcze nie wie komu i co ale nad tym myśli. Gdzie mu tam w głowie ortografia. Odpowiedz Link Zgłoś
bbombel_reaktywacja Nocna zmiana do 04.10.05, 21:46 Jak zwykle GW przemilcza niewygodne informacje. Dlaczego nie było wzmianki o filmie Jacka kurskiego jako głównym wyrazie poparcia Kaczynskiego przez Nasz Dziennik, bo Gazecie zalezy aby jak najmniej osob zobaczyło ten film przed wyborami prezydenckimi. Film ten pokazuję prawde o obaleniu rządu Olszewskiego miedzy innymi przez Wałęse, Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: Nocna zmiana do 04.10.05, 21:50 Zapomniałeś dodać: chwalebnym obaleniu rządu Olszewskiegu. To był rząd do bani, który swoją polityką gospodarczą doprowadziłby Polskę prędzej niż później do całkowitej ruiny. Już Miller był lepszy. Za zakończenie tej żenady należą się podziękowania dla Wałęsy i Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
oldyeboos Re: Nocna zmiana do 04.10.05, 22:07 Pewnie dlatego że uniemożliwił pozostanie w Polsce na terenach po byłej krasnej armii..putanowska gnido.. Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: Nocna zmiana do 04.10.05, 22:29 Sens Twojej wypowiedzi na pewno jest głęboki. Tylko że w Twoim zacietrzewieniu nie potrafisz sklecić choć jednego poprawnego zdania i niestety Ciebie nie zrozumiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
oldyeboos [...] 04.10.05, 23:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Nocna zmiana do 04.10.05, 23:16 O, matko Tuska. Ty jesteś na prochach. Uważaj na Złoty Strzał. Odpowiedz Link Zgłoś
atosatos1 Re: Jak "Nasz Dziennik" zatapia Tuska 04.10.05, 21:48 niech kaczory wytłumaczą się z przekrętów ze spółką Telegraf. A jak telewizja zamierzała wyświetlić w kilku częściach film o tej aferze, to po 1 odcinku zablokowali wyemitowanie pozostałych. Aferzyści Odpowiedz Link Zgłoś
tictac99 nasz dziennik - nasz śmietnik 04.10.05, 21:50 nasz dziennik - nasz śmietnik Odpowiedz Link Zgłoś
flora1 Re: Ach ten Rydzyk! 04.10.05, 21:53 Taka z niego silna męczizna, szkoda że nie gustuje w kobietach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Ach ten Bartnik 04.10.05, 21:55 Ksiadz Czeslaw Bartnik, swiatly chrzescijanin i kaplan Kosciola Chrystusowego pyta, czy Polacy chca Lecha z Warszawy, czy Kaszuba Donalda. „Sondaże wskazują, że do pojedynku stają właściwie dwaj politycy: Lech Kaczyński z Warszawy oraz Donald Tusk, Kaszub, mający dużo z ducha Brukseli.” Pieknie to swiadczy o jego prawdziwyej milosci do ludzi. Nadto, ks. profesor zauwaza, ze Donald nie jest dla nas m. in. dlatego, ze powoluje sie na autorytety (z zgrozo!!!) zydowskiego pochodzenia. „ Pan Donald Tusk w wywiadzie dla "Gazety Wyborczej" z 20 września br. mówi otwarcie, że autorytetami intelektualnymi i nauczycielami są dla niego wybitni teoretycy liberalizmu, przeważnie pochodzenia żydowskiego: Friedrich August Hayek, Raymond Aron, Izaak Berlin i Guy Sorman.” Wreszcie, ostrzega kaplan i chrzescijanin pzred odwiecznymi wrogami Polakow: „Czyżby miało tu chodzić o odrzucenie reprywatyzacji, lustracji gospodarczej, odzyskanie wielkich dóbr skradzionych w przeszłości, a może o zaniechanie obrony przed roszczeniami niemieckimi i żydowskimi?” Zaiste, ilez glebokiej mysli chrzescijanskiej, ilez milosci i madrosci zawarl kaplan w swojej trosce o kraj rodzinny i jak trafnie wskazal, co powinno Polakowi i katolikowi zohydzic Donalda Tuska. Czy nie lepiej Bartnikowi zajac sie pszczolami? . Homo sum et humani nihil a me alienum esse puto Odpowiedz Link Zgłoś
ab13 Re: nasz dziennik - nasz śmietnik 06.10.05, 21:34 Niestety, śmietnik nie ma wpływu - dziennik ma. Odpowiedz Link Zgłoś