karlin 25.10.05, 12:54 Czyli pytanie dla PIS - czy należy popełnić polityczne samobójstwo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frank_76 Re: Warunek PO - MSWiA dla Rokity 25.10.05, 12:57 I powoli zaczynamy widzieć, o co tak naprawdę chodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
gorby MSWiA, prezydent i premier dla PiS=dyktatura 25.10.05, 13:01 To jasne. PO zdaje sobie z tego dokladnie sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
bloczek4 A może koniec bezkarności rządzącej sitwy... 25.10.05, 13:08 ...zwanej czasem Grupą Trzymającą Władzę, której nikt demokratycznie nie wybierał? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_76 Re: MSWiA, prezydent i premier dla PiS=dyktatura 25.10.05, 13:09 Żadna dyktatura, tylko ładnych parę d*p salonowych zagrożonych. Odpowiedz Link Zgłoś
bloczek4 Czyli oba końce w wodę... 25.10.05, 12:58 Będziemy jednoczyć, nie dzielić... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Czyli oba końce w wodę... 25.10.05, 12:59 "Pułkownicy" wszelkich mundurów, łączcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Warunek PO - MSWiA dla Rokity 25.10.05, 13:05 Jednym słowem cały czas chodziło o to ,żeby rządził Rokita nie udało się zostać premierem,jeszcze była szansa, miał nadzieję pociągać za sznurki kukiełki Tuska.Z tego wariantu nici no to zostały resorty siłowe. Odpowiedz Link Zgłoś
levinas Re: Warunek PO - MSWiA dla Rokity 25.10.05, 13:10 A dlaczego niby nie? Wszystko zalezy od kompromisu nt prowadzonej polityki. Glosowalem na PiS i na Kaczynskiego ale nie widzialbym nic zlego gdyby ROKITA rzadzil MSWiA Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Może być bardzo ostro 25.10.05, 13:10 Rokita tylko gada, PO może tylko - oby - nieprzystąpić do koalicji. Ale mam nadzieję, że Kaczyński ma dobrą ochronę osobistą. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Warunek PO - MSWiA dla Rokity 25.10.05, 13:14 MSWiA to niewątpliwie o wiele lepsze dla Rokity miejsce niż MSZ, zupełnie niepasujące go jego predyspozycji i temperamentu. Oczywiście, jeżeli chce się by Rokita coś zdziałał, a nie odsunąć go na maksymalnie bezpieczną pozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
teen69 Re: Warunek PO - MSWiA dla Rokity 25.10.05, 13:21 Wiceministrowie: Miodowicz i Brochwicz. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Warunek PO - MSWiA dla Rokity 25.10.05, 13:23 A w przypadku objęcia przez PiS Kurski? Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: Przypomnę zainteresowanym że...... 25.10.05, 13:23 ... jeszcze nie tak dawno wróżyliście że J.Kaczyński odda stołek premiera Rokicie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30768251&s=0 a teraz nawet funkcji ministra MSWiA biedaczek się nie doczeka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Przypomnę zainteresowanym że...... 25.10.05, 13:34 Facet, który potencjalnemu koalicjantowi, ktory właśnie wygrał wybory mówi prosto w nos - "my się boimy, że wy ludzi z domów bez sądu będziecie wyciągać?" Ja nigdy nie uważałem, że Rokita do czegokolwiek, poza programami publicystyczno-kabaretowymi się nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: Przypomnę zainteresowanym że...... 25.10.05, 14:03 karlin napisał: > Facet, który potencjalnemu koalicjantowi, ktory właśnie wygrał wybory mówi > prosto w nos - "my się boimy, że wy ludzi z domów bez sądu będziecie wyciągać?" > > Ja nigdy nie uważałem, że Rokita do czegokolwiek, poza programami > publicystyczno-kabaretowymi się nadaje. Na szczęście szef parti PiS tak nie uważa, bo daleko byście nie zajechali w tej kadencji max. 1,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Przypomnę zainteresowanym że...... 25.10.05, 14:05 Z Rokitą będzie jeszcze krócej. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Przypomnę zainteresowanym że...... 25.10.05, 14:08 karlin napisał: > Facet, który potencjalnemu koalicjantowi, ktory właśnie wygrał wybory mówi > prosto w nos - "my się boimy, że wy ludzi z domów bez sądu będziecie wyciągać?" Właśnie to mnie strasznie wkurzyło. > Ja nigdy nie uważałem, że Rokita do czegokolwiek, poza programami > publicystyczno-kabaretowymi się nadaje. A ja uważałam. Ale chyba jestem na najlepszej drodze do wielkiego rozczarowania. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Przypomnę zainteresowanym że...... 25.10.05, 14:17 W tej chwili całkiem serio uważam, że wejście PIS w koalicję z PO jest najgorszym możliwym rozwiązaniem. Wyobrażasz sobie taki numer, wycięty Marcinkiewiczowi przez Rokitę na przykład podczas ważnych, międzynarodowych rokowań? Bo ja to sobie doskonale mogę wyobrazić. On mu nigdy nie wybaczy, że został premierem. Rząd mniejszościowy wielu rzeczy nie zrealizuje, ale przynajmniej będzie mógł spokojnie rządzić, nie rozrywany od wewnątrz przez "koalicjanta". A skierowany na ten rząd i wspierające go PSL, LPR a nawet Samoobronę ataki mediów moga tylko taki rząd i taka koalicje wzmocnić. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Warunek PO - MSWiA dla Rokity 25.10.05, 14:24 czy pan Rokita zna się na pracy policji i innych służb podległych,czy tylko zna się na administracji. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Warunek PO - MSWiA dla Rokity 25.10.05, 14:54 A może to służby znają się na Panu Rokicie? I krój kapelusza im odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Warunek PO - MSWiA dla Rokity 25.10.05, 14:36 przecież to,że ktoś chodzi w czarnym kapeluszu i trenczu a la gestapo, nie jest podstawą do ubiegania się o to stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś