Dodaj do ulubionych

Landsbergermenschen trzęsą państwem

26.10.05, 13:34
Za Buzka był desant ze Śląska, teraz miał być z Gdańska (Tusk, Kaczyński),
okazuje się jednak, że rządzić będą nami ludzie z Landsbergu... przepraszam
Gorzowa nad Wartą:)

Gratulacje dla wszystkich gorzowian!
Obserwuj wątek
    • pandada Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 13:54
      Premier i marszałek z Gorzowa? niemal rówieśnicy, obaj działali w ZChN.

Wolałbym Zycha, dla równowagi województwa lubuskiego ;).
      • freemason Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 13:58
        pandada napisał:

> Premier i marszałek z Gorzowa? niemal rówieśnicy, obaj działali w ZChN.
        >
        > Wolałbym Zycha, dla równowagi województwa lubuskiego ;).

:))

Rozumiem, że Zych to Grünbergermensch?
    • freemason Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 13:54
      freemason napisał:

> Za Buzka był desant ze Śląska, teraz miał być z Gdańska (Tusk, Kaczyński),
      > okazuje się jednak, że rządzić będą nami ludzie z Landsbergu... przepraszam
      > Gorzowa nad Wartą:)
      >
      > Gratulacje dla wszystkich gorzowian!

PS. I tak landsbergermensche są lepsi niż sławny lodzermensch (no, nie będę już
      wymieniał jego nazwiska:)
      • zdybex Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 14:05
        To przesiedleńcy. U siebie spali na piecu i zamiatali podłogę z kombinacji
        krowiego gowna i gliny. Teraz to fizycy, ekonomisci, politycy. Juz nawet wiedzą
        do czego papier toaletowy słuzy.
        • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 14:06
          Ale na pewno nie stali się nimi w PRL-u!
          • ab554 Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 14:08
            Wielcy ludzie tak jak wielkie rzeki , rodza sie na prowincji
            • pandada Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 14:24
              A co z narodzonymi w stolicy Kaczorami? Mali ludzie. Urban z Łodzi podobnego wzrostu.

No a Giertych w Śremie przyszedł na świat.

Coś w tej teorii byc musi ;)
        • pro.filutek1 Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 14:07
          Ty zaś nie poznałeś jeszcze do czego mózg służy.
        • freemason Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 14:17
          zdybex napisała:

> To przesiedleńcy. U siebie spali na piecu i zamiatali podłogę z kombinacji
          > krowiego gowna i gliny. Teraz to fizycy, ekonomisci, politycy. Juz nawet wiedz
          > ą
          > do czego papier toaletowy słuzy.

Marcinkiewicz to przyzwoity i kulturalny człowiek - w przeciwieństwie do
          agresywno-spokojnego świętoszka Jurka. Myślę, ze Twoja opinia o nim jest nieco
          krzywdząca.

A tak a propos wiadomo, skąd pochodzi rodzina Marcinkiewicza? Bo to jest
          prawdopodobnie Gorzów w pierwszym pokoleniu...
          • pandada Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 14:33
            Gorzów to miasto zdecydowanie o tradycji chłopskiej. Mój wujek z tego grodu mawiał o mojej Zielonej Górze, że należy ją zaorać i buraki posadzić.
            W granicach samego mista Gorzów Wlkp. znajduje się wiele zabudowań użytkowych typu: stodoła, chlew, kurnik. Tak to jest jak się chce być miastem większym od Zielonej Góry i dołącza się wioski jak leci.

Ale tak ogólnie cieszę się ze wzmocnienia pozycji naszego województwa. Jak już pisiory, to przynajmniej swoje.
            • seth.destructor Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 15:02
              A które z was ma tramwaje:^)
              • ab554 Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 15:04
                ja tez - Torzym i Drzewce kol. pozdrawiaja nowego marszalka.Tramwaje , chyba
                tylko jedna lub dwie linie ma Gorzow.
                • ab554 Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 20:24
                  Przypominam ten watek dla relaxu , bo gdybysmy mogli , tobysmy sie dzisiaj
                  pogryzli!
                  • freemason Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 22:08
                    ab554 napisała:

> Przypominam ten watek dla relaxu , bo gdybysmy mogli , tobysmy sie dzisiaj
                    > pogryzli!

Ot, co!
    • b.6.1966 Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 23:58
      Freemason__________-masz problemy z zaakceptowaniem faktu powrotu macierzy??To
      debilne nazewnictwo niemieckie??Strzel, moze kielicha, dla wyprezenia?Nie
      popisuj sie Przyjacielu, bo zaprawde powiadam, nie ma czym.Wazne sa osoby, nie
      pochodzenie, zaufaj. Nie nazwa.Dachau, i ?Breslau, i?Nie badz kretynem, prosze!
      Znasz troche historie ??Ok. I tak trzymaj.Bez tych debilizmow po niemiecku,
      PROSZE!Tak prywatnie, to gdyby desant z Jamajki, dal Polsce przyzwoita ekonomie
      i przyszlosc, bylabym happy!Nie uzywaj prosze, tego chamskiego nazewnictwa!
      • freemason Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 27.10.05, 00:08
        b.6.1966 napisała:

> Freemason__________-masz problemy z zaakceptowaniem faktu powrotu macierzy??
        To
        > debilne nazewnictwo niemieckie??Strzel, moze kielicha, dla wyprezenia?Nie
        > popisuj sie Przyjacielu, bo zaprawde powiadam, nie ma czym.Wazne sa osoby,
        nie
        > pochodzenie, zaufaj. Nie nazwa.Dachau, i ?Breslau, i?Nie badz kretynem,
        prosze!
        > Znasz troche historie ??Ok. I tak trzymaj.Bez tych debilizmow po niemiecku,
        > PROSZE!Tak prywatnie, to gdyby desant z Jamajki, dal Polsce przyzwoita
        ekonomie
        >
        > i przyszlosc, bylabym happy!Nie uzywaj prosze, tego chamskiego nazewnictwa!

A ja myslałem, że ten wątek jest dowcipny...

Czy masz coś przeciwko niemieckim nazwom? Ja tam się nie wstydzę, że jestem
        warschauerem:)
      • ab554 Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 27.10.05, 00:09
        b.mlodszy ode mnie o 5 lat-przesadzasz , tak uwazam , takie nazewnictwo ma swoj
        urok, jeszcze 60 lat temu Gorzow tak sie nazywal - popatrzna Wroclaw jaka robi
        kariere jako miasto wielu kultur i nie odmawiaj tego Gorzowowi, a swja droga to
        rodzice i Jurka i Marcinkiewicza na pewno sa ze wschodu , to ciagle te same
        kresy , tylko bardzo zdolowane przez komune.
    • bladatwarz Jurek powiedzial, ze moze zrezygnowac 27.10.05, 12:11
      Jeszcze nic nie wiadomo.
      • freemason Re: Jurek powiedzial, ze moze zrezygnowac 27.10.05, 12:13
        bladatwarz napisała:

> Jeszcze nic nie wiadomo.
        >

Rezygnować w tydzień po wyborze na marszałka? Tego jeszcze nie było - PiS
        najwyraźniej bawi się Polską. Może Marcinkiewicza też odwołają?

W Gorzowie byłby pewnie smutek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka