freemason 26.10.05, 13:34 Za Buzka był desant ze Śląska, teraz miał być z Gdańska (Tusk, Kaczyński), okazuje się jednak, że rządzić będą nami ludzie z Landsbergu... przepraszam Gorzowa nad Wartą:) Gratulacje dla wszystkich gorzowian! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pandada Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 13:54 Premier i marszałek z Gorzowa? niemal rówieśnicy, obaj działali w ZChN. Wolałbym Zycha, dla równowagi województwa lubuskiego ;). Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 13:58 pandada napisał: > Premier i marszałek z Gorzowa? niemal rówieśnicy, obaj działali w ZChN. > > Wolałbym Zycha, dla równowagi województwa lubuskiego ;). :)) Rozumiem, że Zych to Grünbergermensch? Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 13:54 freemason napisał: > Za Buzka był desant ze Śląska, teraz miał być z Gdańska (Tusk, Kaczyński), > okazuje się jednak, że rządzić będą nami ludzie z Landsbergu... przepraszam > Gorzowa nad Wartą:) > > Gratulacje dla wszystkich gorzowian! PS. I tak landsbergermensche są lepsi niż sławny lodzermensch (no, nie będę już wymieniał jego nazwiska:) Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 14:05 To przesiedleńcy. U siebie spali na piecu i zamiatali podłogę z kombinacji krowiego gowna i gliny. Teraz to fizycy, ekonomisci, politycy. Juz nawet wiedzą do czego papier toaletowy słuzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 14:06 Ale na pewno nie stali się nimi w PRL-u! Odpowiedz Link Zgłoś
ab554 Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 14:08 Wielcy ludzie tak jak wielkie rzeki , rodza sie na prowincji Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 14:24 A co z narodzonymi w stolicy Kaczorami? Mali ludzie. Urban z Łodzi podobnego wzrostu. No a Giertych w Śremie przyszedł na świat. Coś w tej teorii byc musi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 14:07 Ty zaś nie poznałeś jeszcze do czego mózg służy. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 14:17 zdybex napisała: > To przesiedleńcy. U siebie spali na piecu i zamiatali podłogę z kombinacji > krowiego gowna i gliny. Teraz to fizycy, ekonomisci, politycy. Juz nawet wiedz > ą > do czego papier toaletowy słuzy. Marcinkiewicz to przyzwoity i kulturalny człowiek - w przeciwieństwie do agresywno-spokojnego świętoszka Jurka. Myślę, ze Twoja opinia o nim jest nieco krzywdząca. A tak a propos wiadomo, skąd pochodzi rodzina Marcinkiewicza? Bo to jest prawdopodobnie Gorzów w pierwszym pokoleniu... Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 14:33 Gorzów to miasto zdecydowanie o tradycji chłopskiej. Mój wujek z tego grodu mawiał o mojej Zielonej Górze, że należy ją zaorać i buraki posadzić. W granicach samego mista Gorzów Wlkp. znajduje się wiele zabudowań użytkowych typu: stodoła, chlew, kurnik. Tak to jest jak się chce być miastem większym od Zielonej Góry i dołącza się wioski jak leci. Ale tak ogólnie cieszę się ze wzmocnienia pozycji naszego województwa. Jak już pisiory, to przynajmniej swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
seth.destructor Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 15:02 A które z was ma tramwaje:^) Odpowiedz Link Zgłoś
ab554 Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 15:04 ja tez - Torzym i Drzewce kol. pozdrawiaja nowego marszalka.Tramwaje , chyba tylko jedna lub dwie linie ma Gorzow. Odpowiedz Link Zgłoś
ab554 Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 20:24 Przypominam ten watek dla relaxu , bo gdybysmy mogli , tobysmy sie dzisiaj pogryzli! Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 22:08 ab554 napisała: > Przypominam ten watek dla relaxu , bo gdybysmy mogli , tobysmy sie dzisiaj > pogryzli! Ot, co! Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 26.10.05, 23:58 Freemason__________-masz problemy z zaakceptowaniem faktu powrotu macierzy??To debilne nazewnictwo niemieckie??Strzel, moze kielicha, dla wyprezenia?Nie popisuj sie Przyjacielu, bo zaprawde powiadam, nie ma czym.Wazne sa osoby, nie pochodzenie, zaufaj. Nie nazwa.Dachau, i ?Breslau, i?Nie badz kretynem, prosze! Znasz troche historie ??Ok. I tak trzymaj.Bez tych debilizmow po niemiecku, PROSZE!Tak prywatnie, to gdyby desant z Jamajki, dal Polsce przyzwoita ekonomie i przyszlosc, bylabym happy!Nie uzywaj prosze, tego chamskiego nazewnictwa! Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 27.10.05, 00:08 b.6.1966 napisała: > Freemason__________-masz problemy z zaakceptowaniem faktu powrotu macierzy?? To > debilne nazewnictwo niemieckie??Strzel, moze kielicha, dla wyprezenia?Nie > popisuj sie Przyjacielu, bo zaprawde powiadam, nie ma czym.Wazne sa osoby, nie > pochodzenie, zaufaj. Nie nazwa.Dachau, i ?Breslau, i?Nie badz kretynem, prosze! > Znasz troche historie ??Ok. I tak trzymaj.Bez tych debilizmow po niemiecku, > PROSZE!Tak prywatnie, to gdyby desant z Jamajki, dal Polsce przyzwoita ekonomie > > i przyszlosc, bylabym happy!Nie uzywaj prosze, tego chamskiego nazewnictwa! A ja myslałem, że ten wątek jest dowcipny... Czy masz coś przeciwko niemieckim nazwom? Ja tam się nie wstydzę, że jestem warschauerem:) Odpowiedz Link Zgłoś
ab554 Re: Landsbergermenschen trzęsą państwem 27.10.05, 00:09 b.mlodszy ode mnie o 5 lat-przesadzasz , tak uwazam , takie nazewnictwo ma swoj urok, jeszcze 60 lat temu Gorzow tak sie nazywal - popatrzna Wroclaw jaka robi kariere jako miasto wielu kultur i nie odmawiaj tego Gorzowowi, a swja droga to rodzice i Jurka i Marcinkiewicza na pewno sa ze wschodu , to ciagle te same kresy , tylko bardzo zdolowane przez komune. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Jurek powiedzial, ze moze zrezygnowac 27.10.05, 12:11 Jeszcze nic nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Jurek powiedzial, ze moze zrezygnowac 27.10.05, 12:13 bladatwarz napisała: > Jeszcze nic nie wiadomo. > Rezygnować w tydzień po wyborze na marszałka? Tego jeszcze nie było - PiS najwyraźniej bawi się Polską. Może Marcinkiewicza też odwołają? W Gorzowie byłby pewnie smutek... Odpowiedz Link Zgłoś