Dodaj do ulubionych

O. Rydzyk tworzy nowy BBWR

31.10.05, 07:09
Rydzyk to lajdak i zdrajca narodu polskiego!!!Tak oceniaja go wszyscy
Polacy,ktorym dobro kraju i jego przyszlosc lezy na sercu.Ten lajdak osmiesza
nas w oczach cywilizowanego swiata ,tworzac stereotyp o nas jako rasistach i
antysemitach.Radio Maryja otwarcie propaguje nienawisc!Poczytajcie
(kliknijcie)HATE RADIO EUROPE.Lista rasistowskich rozglosni radiowych ,wsrod
nich niechlubne RM.
Obserwuj wątek
    • walesa4 czego można się spodziewać od takiego ignoranta 31.10.05, 07:32
      jak ty, sam jesteś zdrajcą, RM o interesy Polski, a nie tak jak Wałęsa, Belka,
      Geremki, Millery, liżą t.y.ł.i na zachodzie i sprzedają wszystko co możliwe za
      bezcenne byle się tylko przypodobać zachodowi
      • werter-6 [...] 31.10.05, 07:53
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • puba bluźnierca:( 31.10.05, 08:52
          czy rydzyk ma prawo na decydowanie zwycięstwo której partii to zwyciestwo matki
          Boskiej a ktore JPII?????????
          czy ten łobuz przestanie w koncu wycierać sobie gębe i wplatac imię Papieża i
          świętych w słowa nienawiści i homofobii?????
          jest małym człowiekiem, bluźnierca i pseudochrześcijaninem - i odpowie za to -
          nie zależy mi by to było na tym świecie.

dobrze ze panie - słuchaczki modlą sie za ojca rydzyka - za takich ludzi trzeba
          się modlić - może Bóg się zlituje:)
          • mlody_junak Re: bluźnierca:( 31.10.05, 08:56
            jestem katolikiem i nie podoba mi sią takie sformułowanie!

"Zdaniem o. Rydzyka triumf PiS w wyborach parlamentarnych i Lecha Kaczyńskiego
            w prezydenckich to "zwycięstwo Matki Przenajświętszej i Jana Pawła II". "

i byc może ksiądz grzeszysz przeciwko I przykazaniu!
            religia a polityka to 2 diametralnie różne sprawy! nie można tego mieszać.
            • arius5 Mam pytanie 31.10.05, 09:34
              nie jestem w temacie, ale cos niecos obija mie sie o uszy...
              Czy Rydzyk to ten sam, ktory ukradl pieniadze zebrane kiedys dla Solidarnosci na
              ratowanie Stoczni Gdanskiej ?
              • uosia Re: Mam pytanie 31.10.05, 09:39
                > Czy Rydzyk to ten sam, ktory ukradl pieniadze zebrane kiedys
                > dla Solidarnosci na ratowanie Stoczni Gdanskiej ?

Tenże sam. Nie tylko te pieniądze ukradł! Ale teraz załatwił sobie nietykalność
                podatkową i aferową. Może rozwijać czarne skrzydła. Z błogosławieństwem
                zakłamanego Lecha Kaczyńskiego.
                • anuszka_ha3.agh.edu.pl Od Jana Pawła II wara! 31.10.05, 10:56

"zwycięstwo Matki Przenajświętszej i Jana Pawła II".

Akurat Jan Paweł II w życiu by nie poparł polityków, którzy w kampanii wyborczej
                  szczują Wehrmachtem.
                  • purysta4 Ojcu Tadeuszowi zawdzieczamy wiele... 31.10.05, 10:58
                    m.in. pogonienie komuchow w 1997r...

kto szczeka na o. Rydzyka jest zapewnie ubeckim psem
                    • bogdan.ciechomski Re: Ojcu Tadeuszowi zawdzieczamy wiele... 31.10.05, 12:38
                      czy to miała być ironia?
                      Bo na przykład nie jestem pewny czy możemy być dumni że o. dyrektor wykożystuje
                      postacie NMB i Jana Pawła II do celów politycznych. RM jako profesjonalne medium
                      (którym nie jest) powinno zgodnie z episkopatem wzywać do głosowania w.g.
                      własnego sumienia, a nie do topienia PO.
                      Problemem RM jest też antysemityzm. Czy kraj w którym działała organizacja
                      Żegota, gdzie ludzie ryzykowali życie dla uratowania żydów powinien być dumny z
                      z tego radia?
                      • bacteriagramdodatnia Partie maja tworzyć bezpartyjny blok? Kretyn. Ale 31.10.05, 14:52
                        kretyn i psychol łatwiej się dogaduje z przygłupami. W tym jego siła.
                        • pozlotemu GDYBY NIE TEN RYDZYK DZIS RZADZILABY PLATFORMA 02.11.05, 13:56
                          Tego mu nie przebacza. Jeden czlowiek i zepsul cala robote.
                          Pomyslec tylko, tyle pieniedzy poszlo w bloto.
                          Przeciez Niemcy zarzadaja wywiazania sie z zacignietych
                          na kampanie kredytow. Co w zamian mozna im dac? Chyba nic,
                          bo na wszystkim trzyma reke PiS i nie pozwoli juz nic ukrasc.
                          Sluszny jest wiec gniew i Platformiakow, i Niemcow.
                          • bladatwarz Co tam Rydzyk, ale jek manipuluje Agora 05.11.05, 10:10
                            W zwiazku z tym co sie tu wyprawia.
                            :)))))))))
                            Banowanie
                            Wycinanie
                            Cenzurowanie to chleb powszedni
                            Qrestwem jest jednak to, ze tego watku
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=31473513
                            Nie ma, jakby go nigdy nie bylo.
                            Ani na forum o moderacji
                            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=654
                            ani na oslej forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=396

WSI to bestia.
                            :)))))))))))))
                            • marc1951 Re: Co tam Rydzyk, ale jek manipuluje Agora 29.09.06, 15:19
                              blada wyrobilas sie ,nie z nami takie numery ,frau blada,co masz jeszcze na
                              zadupiu?
                    • rebjot Re: Ojcu Tadeuszowi zawdzieczamy wiele... 31.10.05, 12:40
                      A to niezwykle interesujący i nieznany szerszej publiczności epizod narodowej
                      martyrologii. Czy mógłbyś go nieco przyblizyć. Jak Rydzyk "pogonił" komuchów w
                      97r? Pieszo czy konno?
                      • lambert77 Re: Ojcu Tadeuszowi zawdzieczamy wiele... 31.10.05, 13:16
                        maybachem :)
                      • eexmd2 Re: Ojcu Tadeuszowi zawdzieczamy wiele... 31.10.05, 13:16
                        prawdopodobnie na czele husarskich hufcow pod sztandarami maryi

btw ja rydzykowi nic nie zawdzieczam
                    • etc_etc O.Tadeuszowi zawdzieczamy wiele...rasizm,homofobie 31.10.05, 13:50
                      Za daleko sie posuwasz! Z komuchami nie mam nic wspolnego i nie mialam ale
                      Rydzyk w/g mnie to obrzydliwy typ.
                    • konread Re: Ojcu Tadeuszowi zawdzieczamy wiele... 31.10.05, 14:14
                      purysta4 napisał:

> m.in. pogonienie komuchow w 1997r...
                      > kto szczeka na o. Rydzyka jest zapewnie ubeckim psem

Tak wiele to dopiero będziemy jeszcze zawdzięczać, kiedy naprawdę dojdzie do
                      schizmy. A jak narazie bądźmy wdzięczni za szerzenie nienawiści, zrażenie wielu
                      ludzi do kościoła, a wszystko to pod płaszczykiem chrześcijańskiej miłości do
                      bliźniego, czego przykładem jest Twój post. Pozdrawiam, chociaż z Twymi
                      poglądami się nie zgadzam.
                      • piotr.pustelnik Re: Ojcu Tadeuszowi zawdzieczamy wiele... 02.11.05, 10:10
                        Jedyne co można "zawdzięczać" Rydzykowi, to rozpowszechnianie ignorancji,głupoty,sekciarstwo, wypaczenie wiary i oszołomstwo. Poza tym już stworzył partię mocherowych beretów. Wprawdzie średnia wieku jest spora, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!!!
                    • neolith Re: Ojcu Tadeuszowi zawdzieczamy wiele... 31.10.05, 15:45
                      Ja szczekam i moge mu to powiedziec w twarz. Rydzyk nie zasluguje na miano
                      ksiedza ze wzgledu na swoj rasizm, homofobie, zadze wladzy i pieniedzy.
                    • ariadna-enta Re: Ojcu Tadeuszowi zawdzieczamy wiele... 01.11.05, 00:55
                      purysta4 napisał:

> m.in. pogonienie komuchow w 1997r...
                      >
                      > kto szczeka na o. Rydzyka jest zapewnie ubeckim psem

ja i wielu ludzi go nie lubi . Już mam się czuć jak ubecki pies?. Zapewne piszę
                      do "porządnego" gościa co to aż promienieje chrześcijańskimi cnotami i wcale,a
                      wcale nie obraża ludzi.
                      • davidmors "Ja co dzień Panu Bogu dziękuję, że jest RadioMary 05.11.05, 09:42
                        Tak powiedział Jan Paweł II. Czy trzeba coś jeszcze dodawać?
              • krowkaaa Re: Mam pytanie 01.11.05, 17:54
                A może twoja głowa to serce dzwonu? Musisz mieć cholernie twardy łep. Po takich
                nie można się dużo spodziewać.Tylko pomówień przeczytanych w pewnej gazecie
          • gls1 Re: bluźnierca:( 31.10.05, 13:02
            A kto to jest ten: "Matka boska"???? Jakiś polityk którego nie znam????
            ciekawe....PZDR!!!
          • jankbh Re: bluźnierca:( 31.10.05, 16:00
            Nawet osoba duchowna w demokratycznym kraju ma pewne zobowiazacnia moralne,
            jezeli juz nie w stosunku do Pana Boga i Kosciola, to przynajmniej samych
            wiernych. O.Rydzyk juz dawno przekroczyl granice dobrego smaku, teraz posuwa
            sie zdecydowanie w kierunku bluznierstwa , ma tylko ten bezczelny pajac
            szczescie, ze przykazania nie obejmuja kultu Matki Boskiej i papieza. Jako
            chrzescijanin i autentycznie wierzacy to ja juz sobie sam wykropkuje co mysle o
            tym [...] Rydzyku. [...]a [...].[...]Rudzykiem [...] to sobie[...]. [...] ci
            [...].
          • galt to przerazajace 31.10.05, 19:03
            jak to jest w tej Polsce!
            Kazdy moze mowic co mu sie podoba. To straszne!
            Zastrzelic!

Nu da strlielajta towariszczi, strielajta.
        • jola_z_dywit [...] 31.10.05, 09:32
      • trogar Re: czego można się spodziewać od takiego ignoran 31.10.05, 13:05
        W przeciwieństwie do Kryształowo Uczciwych Leppera i braci Kaczyńskich (afery
        FOZZ i spółki Telegraf).
        o. Rydzyk wykorzystuje kościół do swoich celów. Co dostrzegł już episkopat
        Polski. Utemperowali już ks. Jankowskiego (co poprał papież Benedykt XVI) i
        utemperują Rydzyka.
        Sam Papież głosił miłość i pojednanie. Odwiedził Synagogę i miał przyjaciół
        Żydów, a to co robi o. Rydzyk stanowi zaprzeczenie działe naszego ukochanego
        Papieża. Co jasno pokazał Abp Dziwisz głosując na Tuska.
        Działania ojca Rydzyka odwołują sie do najniższych instynktów Polaków. Są
        zaprzeczeniem miłości bliżniego są wręcz antychrześcijańskie.
      • wojcias Re: czego można się spodziewać od takiego ignoran 01.11.05, 05:18
        Widze ze Ojca T. duch swiety juz natchnol i nawraca sie ale widac po
        wypowiedziah jeszcze nie wszyscy sluchacze zostali oswieceni. Jeszcze siedza w
        XII wiecznej ciemnocie.
      • antyzdrajca Re: czego można się spodziewać od takiego ignoran 02.11.05, 14:12
        Nie wszystkim odpowiada głoszona przez Radio Maryja prawda.
    • asienka32 Co tam słychać u Rydzyka 31.10.05, 07:33
      czyli witamy w poniedziałek Gazeto Wyborcza :)))
      • alkud o manipulacjach GW mozna by napisa 1000- 31.10.05, 07:36
        stronnicowa ksiazke, tylko dlaczego podskornie
        czuje, ze wszyscy wydawcy by spanikowali? :)

-----------------------------
        islam blog
        barbie raszpunkaxxx live
        • asienka32 Rywin nie spanikował :) 31.10.05, 07:37
          • alkud odnośnie Rywina: dziwi 6 miesięczne dziennikarskie 31.10.05, 07:39
            śledzctwo z którego nic nie wynika :) I jak tu nie wierzyć
            w teorie spiskowe o checi ugrania "Rywinem" tego co Rywin
            oferowal...

----------------------
            islam blog
            barbie raszpunkaxxx live
            • asienka32 Dzięki Rywinowi spora grupaosób przejrzała na oczy 31.10.05, 07:42
              co to są media i jak działają.

• wojten Zaqjmi się RM, a papieru nie starczy na świecie. 31.10.05, 07:59
          • asienka32 Re: Zaqjmi się RM, a papieru nie starczy na świec 31.10.05, 08:02
            Ja bym raczej napisała pracę na temat:

Symbioza i nienawiść czyli jak Rydzyk z Michnikiem bez siebie żyć nie mogą.
            • wojten Wyglądasz mi po prostu a przeciętną antysemitkę. 31.10.05, 08:07
              • chruupek Re: Wyglądasz mi po prostu a przeciętną antysemit 31.10.05, 08:08
                prosze podac chocby jeden przyklad lub argument, wtedy uwierze!!!
                • wojten To nie do ciebie, ale też się przyznałeś. 31.10.05, 08:11
                  • chruupek Re: To nie do ciebie, ale też się przyznałeś. 31.10.05, 08:14
                    Wojten, czy ty udajesz tylko takiego glupka??? Prosze o to abys mi wytlumaczyl,
                    dlaczego Asienki wypowiedzi sa antysemickie... bo dotychczas nie znalazlem nic,
                    choc moze nie jestem takim inteligentem jak ty. Chetnie sie czegos od ciebie
                    naucze!!!!
                    • wojten Ponieważ wszyscy wszechfaszyści są antysemitami. 31.10.05, 08:17
                      • chruupek Re: Ponieważ wszyscy wszechfaszyści są antysemita 31.10.05, 08:19
                        to rzeczywiscie argumentacja logiczna, inteligentna i gleboko przemyslana...
                        chyba dam sie przekonac?!
                • asienka32 Re: Wyglądasz mi po prostu a przeciętną antysemit 31.10.05, 08:16
                  chruupek napisał:

> prosze podac chocby jeden przyklad lub argument, wtedy uwierze!!!

Ja się dołączam do pytania.
                  • skun2 Re: Wyglądasz mi po prostu a przeciętną antysemit 31.10.05, 08:56
                    bo jak napisałaś "Michnik" to pomyślałaś "ten ... Żyd".
                    • asienka32 Re: Wyglądasz mi po prostu a przeciętną antysemit 31.10.05, 09:11
                      Możesz wierzyć lub nie, ale jak napisałam Michnik to pomyślałam Michnik.

Wolę Żydów od islamistów, bo sa nam kulturowo bliżsi, poza tym to inteligentny
                      i cywilizowany naród.
                      I jestem wielką fanką Ariela Szarona ...

Oczywiscie dla przecietnego forumowego debila odmienny głos w dyskusji, w
                      której pojawia się nazwisko Rydzyk, jest iskrą zapalną do wyzwisk.
                      • piaf.e Re: Wyglądasz mi po prostu a przeciętną antysemit 31.10.05, 14:49
                        asienka32 napisała:
                        > Oczywiscie dla przecietnego forumowego debila odmienny głos w dyskusji, w
                        > której pojawia się nazwisko Rydzyk, jest iskrą zapalną do wyzwisk.

WYBIORCZA TOLERANCJA,poziom wypowiedzi i ......oczywiście ogromny
                        szacunek............i skromność niebywała,pokora.
                • zenek68 Eurogeje w odwrocie.widac to po,,jadzie,, na forum 31.10.05, 08:50
                  ,,jad,, nienawisci wiekszy od milosci doodbytniczej..
                  niech zyje internacjonalizm/juz nie proletariacki/ a gejowski rowniez dajacy
                  wladze ponadnarodowa...ladnie mi sie napisalo buhahahahaa
                  • werter-6 Re: Eurogeje w odwrocie.widac to po,,jadzie,, na 31.10.05, 09:29
                    Mylisz się obywatelu z nad brudnej wisly nie jesteśmy w odwrocie!A wręcz
                    odwrotnie,wykazujemy wam waszą zaściankowość
        • ariadna-enta Re: o manipulacjach GW mozna by napisa 1000- 01.11.05, 00:49
          alkud napisał:

> stronnicowa ksiazke, tylko dlaczego podskornie
          > czuje, ze wszyscy wydawcy by spanikowali? :)
          >
          > -----------------------------
          > islam blog
          > barbie raszpunkaxxx live

owszem ,ale RM też ostro ludżmi manipuluje
      • werter-6 Do Asieńki 32 31.10.05, 07:48
        Czy ty nie masz faceta? czy może jesteś zakonnicą od rydzyka?Może lepiej by
        bylo gdybyś zaczeła pisac do "waszego Dziennika" A tu daj sobie spokój już
        katechetko!!!
        • asienka32 Z czym mam dać sobie spokój? 31.10.05, 07:53
          • werter-6 Re: Z czym mam dać sobie spokój?/ z pisaniem 31.10.05, 07:55
            Bzdur, siostro "Klaudyno"
            • asienka32 A co ci przeszkadza moje pisanie 31.10.05, 07:55
              nie podoba się to nie czytaj.
            • chruupek Re: Z czym mam dać sobie spokój?/ z pisaniem 31.10.05, 08:01
              To tak wyglada twa demokracja, werterze-6??? Aby tylko ci sie wypowiadali,
              ktorzy maja te same zdanie co ty??? Tak najlatwiej, wiedzieli tez o tym ci,
              ktorzy za komuny rzdazili w naszym kraju. Widze, ze tobie bardzo blisko do tej
              wlasnie ideologii... A myslalem, ze takich ludzi juz nie ma... jednak gw, a
              szczegolnie forum szkoli!!!
              • asienka32 Re: Z czym mam dać sobie spokój?/ z pisaniem 31.10.05, 08:03
                To jest wybitne dziecko GW.
                Najpierw wykreować sobie wroga a potem z nim walczyć.
                • werter-6 Re: Z czym mam dać sobie spokój?/ z pisaniem 31.10.05, 08:06
                  Sluchaj rydzykowa poczwarko,jesli myslicie, że wprowadziliście się do pałacu
                  prezydenckiego,to jesteście w blędzie!!
              • werter-6 Re: Z czym mam dać sobie spokój?/ z pisaniem 31.10.05, 08:03
                Bedziemy was czarnych kontrolowac,żadna wasza podlość nie ujdzie uwadze
                Europy!!!!!
                • asienka32 [...] 31.10.05, 08:04
                • chruupek Re: Z czym mam dać sobie spokój?/ z pisaniem 31.10.05, 08:05
                  widze, ze czujesz sie wielkim Europejczykiem, a Europejczycy maja cie gdzies...
                  niestety!
                  • werter-6 Re: Z czym mam dać sobie spokój?/ kompleksy?? 31.10.05, 08:09
      • pioter6 Re: Co tam słychać u Rydzyka 31.10.05, 10:54
        Co tam słychać u Rydzyka? Chyba u Ojca Rydzyka... Kto daje Ci prawo do
        nieszanowania jego imienia i nazwiska... To nie jest Twoj kolega ze szkoły.
        Można wypowiadać sie krytycznie ale z szacunkiem. A jeżeli nie radzisz sobie z
        tym to nie kryt. innych. Pozdrawiam
        • troggir Re: Co tam słychać u Rydzyka 31.10.05, 11:14
          To Rydzyk ma na imię "Ojciec" ?? No, ciekawe....
    • alkud Re: O. Rydzyk tworzy nowy BBWR 31.10.05, 07:34
      >Tak oceniaja go wszyscy Polacy

nie łżyj :) raczej media w rekach albo Michnika albo kapitalu niemieckiego
      albo w rekach Dworakowni (tvpubliczna)

>Radio Maryja otwarcie propaguje nienawisc!

przedchwila zaprezentowales festiwal szczerej nienawisci wobec ojca tadka,
      jednak rozumiem, ze istnieej nienawisc niesluszna i sluszniejsza... hipokryci :)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      islam blog
      barbie raszpunkaxxx live
    • grunio Re: O. Rydzyk tworzy nowy BBWR 31.10.05, 07:35
      18261826www napisał:

> Rydzyk to lajdak i zdrajca narodu polskiego!!!Tak oceniaja go wszyscy
      > Polacy,ktorym dobro kraju i jego przyszlosc lezy na sercu.Ten lajdak osmiesza
      > nas w oczach cywilizowanego swiata ,tworzac stereotyp o nas jako rasistach i
      > antysemitach.Radio Maryja otwarcie propaguje nienawisc!Poczytajcie
      > (kliknijcie)HATE RADIO EUROPE.Lista rasistowskich rozglosni radiowych ,wsrod
      > nich niechlubne RM.

Mylisz się, Przyjacielu! Tak negatywnie Ojca Tadeusza ocenilą tylko klienci
      towarzystwa spod znaku kielni, cyrkla i fartuszka. Razem z Ojcem Tadeuszem
      Rydzykiem modliliśmy się (ja i moja rodzina) o powstanie nowego, polskiego
      rządu wolnego od liberalnych dewiantów. Jeżeli zdecdowałeś się na formułowanie
      uwag poniżających Polaków to mogę Ci tylko współczuć. Cóż, głupota nie boli,
      aczkolwiek jest kompromitujaca dla Ciebie przedewszystkim, ale także, w jakimś
      stopniu dla Twojej rodziny. Precz z liberalną zarazą!
      • werter-6 Rydzykowy najmito, ten rząd rydzykowy 31.10.05, 07:51
        nie powstanie!!!nie dopuścimy do tego!!
        > Mylisz się, Przyjacielu! Tak negatywnie Ojca Tadeusza ocenilą tylko klienci
        > towarzystwa spod znaku kielni, cyrkla i fartuszka. Razem z Ojcem Tadeuszem
        > Rydzykiem modliliśmy się (ja i moja rodzina) o powstanie nowego, polskiego
        > rządu wolnego od liberalnych dewiantów. Jeżeli zdecdowałeś się na
        formułowanie
        > uwag poniżających Polaków to mogę Ci tylko współczuć. Cóż, głupota nie boli,
        > aczkolwiek jest kompromitujaca dla Ciebie przedewszystkim, ale także, w
        jakimś
        > stopniu dla Twojej rodziny. Precz z liberalną zarazą!

• zigzaur Re: Rydzykowy najmito, ten rząd rydzykowy 01.11.05, 10:40
          Precz z liberałami! Niech żyje bida!

(bo do tego się ten program sprowadza)
      • wojten Ten cytat to po prostu święta racja. 31.10.05, 08:02
        • asienka32 Tak uczciwie powiedz ile razy cię opluli na anteni 31.10.05, 08:10
          Radia Maryja.

Nie jestem fanką Rydzyka, ale mam wrazenie że poddajecie się mimowolnie
          histerii rozpetanej przeciwko toruńskiej rozgłośni.
          Nawet nie przeszkadzałoby mi to jakoś specjalnie, ale zwyczajnie Ty i Tobie
          podobni rozdmuchują żabę pt. Rydzyk zwyczajnie nakręcając mu popularność.
          Po co?
          Skoro sam twierdzisz, że idee prezentowane na antenie RM sa potencjalnie
          szkodliwe.
          • wojten Bo naiwnie wierzę, że z szatanem trzeba walczyć. 31.10.05, 08:15
            • chruupek Re: Bo naiwnie wierzę, że z szatanem trzeba walcz 31.10.05, 08:16
              czujesz sie wielkim bohaterem kiedy "walczysz" na forum???
              • wojten Skąd ta nadmierna ilość znaków interpunkcyjnych? 31.10.05, 08:19
                • chruupek Re: Skąd ta nadmierna ilość znaków interpunkcyjny 31.10.05, 08:21
                  moze to tez dowod na antysemityzm??????????
                  • wojten Nie, to dowód mizernej znajomości polskiego 31.10.05, 08:25
                    słownika, kompensowanej przez owe znaki.
                    • chruupek Re: Nie, to dowód mizernej znajomości polskiego 31.10.05, 08:29
                      gratuluje, przejrzales mnie, bo rzeczywiscie edukacja moja odbywala sie po
                      zachodniej granicy kraju. Twoim zdaniem, moze tez nie mam prawa do wypowiedzi na
                      forum???
              • wojten Uczyć mi się do matury i wypisać się z Młodzieży. 31.10.05, 08:20
              • werter-6 Re: Bo naiwnie wierzę, że z szatanem trzeba walcz 31.10.05, 08:21
                A szatan to kto Twoim zdaniem?Michnik,cywilizowana Europa?Geje?
                • wojten Wypisać się z wszechfaszystów, heil hitler(?) 31.10.05, 08:23
                  • wojten No, siusiumajtki, już dość trzeba do pracy. 31.10.05, 08:27
          • krzyyy Re: nie lubię Rydzyka ale teraz to on dobrze mówi 31.10.05, 08:38
            Koniecznie trzeba wesprzeć tych wszystkich którzy rozliczą i wsadzą do więzień
            aferzystów, złodziei, oszustów, grabieżców polskiego majątku narodowego.
      • gregorak I co Ty na to Asieńko? 31.10.05, 08:39
        grunio napisał:
        >Razem z Ojcem Tadeuszem Rydzykiem modliliśmy się (ja i moja rodzina) o
        powstanie >nowego, polskiego rządu wolnego od liberalnych dewiantów.
        • asienka32 Re: I co Ty na to Asieńko? 31.10.05, 08:54
          Modlic się w tym kraju wolno każdemu. Nawet gruniowi.

Jestem tolerancyjna wbrew temu co mi się niekiedy tutaj wmawia.
          • gregorak Re: I co Ty na to Asieńko? 31.10.05, 10:26
            asienka32 napisała:
            > Modlic się w tym kraju wolno każdemu. Nawet gruniowi.
            Jak najbardziej.

> Jestem tolerancyjna wbrew temu co mi się niekiedy tutaj wmawia.
            Raczej jesteś. Np. nie podobało mi się, ze chcesz odebrać prawa wyborcze
            rencistom czy bezrobotnym.
            Dziwi mnie co innego: jak ma dogodzić prezydent Kaczyński tym, którzy go wybrali
            skoro poparli go skrajni liberałowie (ci od JKM) jak i skrajni socjaliści (ci od
            Leppera i Rydzyka).
            • asienka32 Re: I co Ty na to Asieńko? 31.10.05, 16:20
              Tylko rencistom.
              Emeryci ciężko zapracowali na emeryturę i jak najbardziej głos im się należy.
              Jestem za tym, aby prawo głosu mieli ci co łożąna państwo w formie podatku
              dochodowego. To sprawiedliwe rozwiązanie, które mocno ograniczy populizm.
          • gacekemdk Re: I co Ty na to Asieńko? 31.10.05, 13:01
            Oczywiście że mu wolno, ale czy musi się z tym afiszować na forum?
      • linke1 TE "O" oznacza OSZUST czy tylko OBRZYDLIWY 31.10.05, 08:43
        W EWANGELII ŚW. Mateusza napisano: "Nikogo na ziemi nie nazywajcie ojcem swoim;
        albowiem jeden jest Ojciec wasz, Ten w niebie." (23/9)
        ========
        grunio napisał:
        > Rydzykiem modliliśmy się (ja i moja rodzina) o powstanie nowego, polskiego
        > rządu wolnego od liberalnych dewiantów. Jeżeli zdecdowałeś się na
        formułowanie
        > uwag poniżających Polaków to mogę Ci tylko współczuć. Cóż, głupota nie boli,
        > aczkolwiek jest kompromitujaca dla Ciebie przedewszystkim, ale także, w
        jakimś
        > stopniu dla Twojej rodziny. Precz z liberalną zarazą!
    • cymber.gaj Re: O. Rydzyk tworzy nowy BBWR 31.10.05, 07:55
      To znaczy, że już dwóch chce pociągać za sznurki z tylnego siedzenia. Ciekawe, czy będą pociągać zgodnie, czy każdy w swoją stronę.
    • nesta_fan Re: O. Rydzyk tworzy nowy BBWR 31.10.05, 08:07
      Specjalnie w sobote słuchałam 'Rozmów niedokończonych ' w Radio Maryja . Pewna
      słuchaczka , niezbyt 'moherowa' pokusiła się o tezę, że Jarosław Kaczyński
      specjalnie od dwóch lat mówił o koalicji PO i PiS ,aby media dały PiS spokój i
      łatwiej było wygrać wybory . Przez parę minut chwaliła Kaczyńskiego ,jaki to on
      sprytny ,przebiegły ,że wywiódł w pole PO . Większość głosów tzw słuchaczy ( bo
      myślę ,że tam nie ma otwartej dyskusji na falach eteru ) była przeciwna
      koalicji .
      Druga sprawa to 'szanowny pan wicemarszłek Andrzej Lepper' , z którym
      przeprowadzono wywiad w TV 'Trwam '.
      • grunio Bardzo ciekawe zjawisko 31.10.05, 08:16
        Niewielka rozgłośnia radiowa prowadzona przez Zakon Redemptorystów okazała się
        bardziej wpływowym środkiem przekazu od gazet, rozgłośni radiowych, stacji
        telewizyjnych prowadzonych przez wielbicieli kolezeństwa spod znaku kielni,
        cyrkla, fartuszka. Jak do tego mogło dojść, drogie misiaczki z forum
        internetowego GW?
        • werter-6 Re: Bardzo ciekawe zjawisko/wrodzony antysemitym 31.10.05, 08:18
          Polaków! Oto opowiedz
          • grunio Re: Bardzo ciekawe zjawisko/wrodzony antysemitym 31.10.05, 08:21
            werter-6 napisał:

> Polaków! Oto opowiedz
            Synuś, w mojej wypowiedzi nie było ani słowa o góralach z Wzgórz Synaj.
            Odpowiedz bardziej merytorycznie, nie mieszaj do tego naszych braci spod znaku
            Tory!!!!
            • werter-6 Re: Bardzo ciekawe zjawisko/wrodzony antysemitym 31.10.05, 08:22
              Z daleka ty "jedziesz"
              • grunio Re: Bardzo ciekawe zjawisko/wrodzony antysemitym 31.10.05, 08:28
                werter-6 napisał:

> Z daleka ty "jedziesz"
                Synuś, jadę z polskiej wileńszczyzny - tej wielonarodwej i wielokulturowej,
                gdzie Polak, Litwin, Białorusin i Żyd byli naprawdę dobrymi sąsiadami
                wspierającymi siebie w latach terroru faszystowskiego, a potem stalinowskiego.
                Nie wmawiaj Polakom antysemityzmu - bardzo łatwo grać tym argumentem, niestety
                jest on szkodliwy, takze dla wertera.
                • werter-6 Re: Bardzo ciekawe zjawisko/wrodzony antysemitym 31.10.05, 08:31
                  A "Zydzi do gazu" "Najlepsy Zyd to martwy żyd" to tylko niektóre cytaty z
                  murów Warszawy, Lodzi, Katowic.Wymieniać dalej???
                  • grunio Re: Bardzo ciekawe zjawisko/wrodzony antysemitym 31.10.05, 08:48
                    werter-6 napisał:

> A "Zydzi do gazu" "Najlepsy Zyd to martwy żyd" to tylko niektóre cytaty z
                    > murów Warszawy, Lodzi, Katowic.Wymieniać dalej???
                    Synuś, mam nadzieję, że nie jesteś współautorem tych obrzydliwych napisów na
                    murach domów polskich miast.
        • ethebor Re: Bardzo ciekawe zjawisko 31.10.05, 18:55
          No wlasnie jakies 8 mln ludzi zaglosowalo tak jak chce niewielka roglosnia
          (czyli na PiS, Samoobrone, LPR wzglednie PSL). To znaczy zapewne w/g ostroznych
          statystyk , ze STALYCH sluchaczy ma pewnie ze dwa razy wiecej. Przeciez to
          POTEGA MEDIALNA na skale swiatowa! Gdzie tam Polskiemu Radiu do takiej sluchalnosci!

grunio napisał:

> Niewielka rozgłośnia radiowa prowadzona przez Zakon Redemptorystów okazała się
          > bardziej wpływowym środkiem przekazu od gazet, rozgłośni radiowych, stacji
          > telewizyjnych prowadzonych przez wielbicieli kolezeństwa spod znaku kielni,
          > cyrkla, fartuszka. Jak do tego mogło dojść, drogie misiaczki z forum
          > internetowego GW?
    • carlitos35 "żebyśmy nie byli już dłużej popychadłem Europy" 31.10.05, 08:09

Cynizm czy niewiedza ?
    • nawrocony1 Re: O. Rydzyk tworzy nowy BBWR 31.10.05, 08:11
      ojcze dyrektorze - nie bluznij
      - bo cie papierz na wazna placowke do noej Gwinei wysle
    • domk1 URZĄD SKARBOWY-KIEDY KONTROLA W RADIU MARYJA? 31.10.05, 08:16
      Kiedy sie wreszcie przestaniecie bać tego katabasa i zaczniecie wykonywać
      swoje obowiązki ?
      Prawo jest równe dla wszystkich!!! Jakie są źródła finansowania tej rozgłośni?
      Co z jego kwesta na "ratowanie" Stoczni Gdańskiej? Co ze świadectwami NFI,
      których zebrał pare milionów?
      • wojten Złodziej Rydzyk jest bezpieczny, Kaczyński już mu 31.10.05, 08:21
        to zagwarantował, vide wywiad.
        • werter-6 Re: Złodziej Rydzyk jest bezpieczny, Kaczyński ju 31.10.05, 08:28
          tak to przerażające,ale mam dobrą wiadomość!Sa świadkowie pobytu rydzyka w
          Niemczech w latach 80 -tych ! Biskup Pec to maly pikuś, w porównaniu z
          rewelacjami jakich dostarczą nam świadkowie pobytu "Tatki" w owym okresie w
          Niemczech
          • lucynkababa Re: opluwanie Rydzyka to przesada, nie lubię go 31.10.05, 08:45
            Opluwanie Rydzyka to przesada i chamstwo, nie lubię go i nie słucham ale nie
            wolno nikogo oczerniać i wydawać na niego wyroków bez sądu. Jak czytam - to
            Rydzykowi zarzuca się już wszystko. To podła i niska dziecinada. Niech się nim
            zajmie sąd i wyda wyrok . Jak narazie jest to osoba nie karana.
            • werter-6 Re: opluwanie Rydzyka to przesada, nie lubię go 31.10.05, 09:06
              Sądy panicznie boją się tego typa!!
          • grunio Re: Złodziej Rydzyk jest bezpieczny, Kaczyński ju 31.10.05, 08:55
            werter-6 napisał:

> tak to przerażające,ale mam dobrą wiadomość!Sa świadkowie pobytu rydzyka w
            > Niemczech w latach 80 -tych ! Biskup Pec to maly pikuś, w porównaniu z
            > rewelacjami jakich dostarczą nam świadkowie pobytu "Tatki" w owym okresie w
            > Niemczech
            Synuś, masz szalone problemy z własną osobowością. Zacznij się leczyć. W ramach
            NFZ niektóre porady psychiatryczne są refundowane!
            • werter-6 Re: Złodziej Rydzyk jest bezpieczny, Kaczyński ju 31.10.05, 09:08
              Cekałem na taki tekst! Ale zapewniam Cię, kiedy poznasz fakty to mino tobie
              zrzędnie, a poznasz bo świadkowie pojawią się w Polsce już nielugo!!!
              • krystian71 Re: Złodziej Rydzyk jest bezpieczny, Kaczyński ju 31.10.05, 09:10
                prosto z Gay Pride Parade na platformie przyjada?
              • zarah80 Re: Złodziej Rydzyk jest bezpieczny, Kaczyński ju 31.10.05, 09:25
                to gdzie oni byli przez ostatnie lata? Za malo kasy sie im zaproponowalo?
      • pioter6 Re: URZĄD SKARBOWY-KIEDY KONTROLA W RADIU MARYJA? 31.10.05, 11:01
        najpierw zobacz belke w swoim oku a potem szukaj u innych... moze masz wiecej na
        sumieniu niz O.T.Rydzyk
        • davidmors Agentura żydokomuny szkaluje i opluwa O.Rydzyka 05.11.05, 09:46
          Właściwie to tylko niektórzy agenci, ci najbardziej podli i głupi.
          Bo mądry agent musi docenić pozytywną rolę jaką odgrywa Radio Maryja
          w życiu społecznym naszego kraju.
      • ethebor Re: URZĄD SKARBOWY-KIEDY KONTROLA W RADIU MARYJA? 31.10.05, 18:59
        Pare mln? Przeciez on podobno ma 0.4% rynku medialnego, ludzie dostawali po
        jednym swiadectwie, wiec Polska to Chiny czy "moherowe berety" dokonaly zakupu
        swiadectw na wielka skale?
        A moze radio Maryja ma ze 15mln slychaczy i jest globalna potega medialna?

domk1 napisał:
        > Co ze świadectwami NFI,
        > których zebrał pare milionów?
    • mckk Re: O. Rydzyk tworzy nowy BBWR 31.10.05, 08:39
      triumf PiS w wyborach parlamentarnych i Lecha Kaczyńskiego w prezydenckich
      to "zwycięstwo Matki Przenajświętszej i Jana Pawła II".
      pytanie tylko który z braci to Matka Przenajświętsza, a który to Jan Paweł II?
      • exinta Re: Rydzyk często ma rację i dobrze gada. 31.10.05, 08:48
        Polska rozkradziona. I co chcecie aby tak dalej komuchy kradły a nasze dzieci
        głodowały ?
        • dziadek544 Re: Rydzyk często ma rację i dobrze gada. 31.10.05, 08:56
          exinta napisała:

> Polska rozkradziona. I co chcecie aby tak dalej komuchy kradły a nasze dzieci
          > głodowały ?

NIE!! Teraz K...a My.
    • oddalenie Re: O. Rydzyk tworzy nowy BBWR 31.10.05, 08:53
      Zdaniem o. Rydzyka triumf PiS w wyborach parlamentarnych i Lecha Kaczyńskiego w
      prezydenckich to "zwycięstwo Matki Przenajświętszej i Jana Pawła II".

Moim zdaniem to zwycięstwo Andrzeja Leppera i ojca Rydzyka
      • korekt Re: O. Rydzyk tworzy nowy BBWR 31.10.05, 10:51
        Do tego zwycięstwa największy wkład wniósł bezapelacyjnie Tusk.
        Kiedy zaczną się spłaty??????????
    • stasznik Czy mógłbyś się nie wypowiadać za innych? Ton twoj 31.10.05, 08:53
      ej wypowidzi sugeruje, że jesteś z PO. Ten wyszukany język z wyższych sfer
      wskazuje, że skończyłeś szacone uczelnie.
      • cymber.gaj Re: Czy mógłbyś się nie wypowiadać za innych? Ton 31.10.05, 09:34
        Czy można wiedzieć, do kogo to piszesz? Kogo oskarżasz o to, że skończył studia i że pisze dobrą polszczyzną? Pytam, bo to jest jeszcze gorsze niż liberalizm, który, jak wiadomo, jest dziełem samego szatana. Masz rację, nie wolno tego tolerować.
    • tades1 Re: O. Rydzyk tworzy nowy BBWR 31.10.05, 08:57
      Tak .To są piękne klimaty.
    • jo46 Re: O. Rydzyk tworzy nowy BBWR 31.10.05, 09:02
      Kościól powinien jednoznacznie odciąć się od Rydzyka, który sieje tylko
      niepokój społeczny. Wiele osób przestaje chodzic do Kościoła bo widzi, iz
      Kościól popiera Rydzyka. Dla mnie jest to niezrozumiałe. Przecieć jest to
      sprzeczne z nauka Kościoła. Apeluję wiec do biskupów by przestali popierac
      Rydzyka i zamet i nienawiść który sieje wsród Polaków.
      • krystian71 Re: O. Rydzyk tworzy nowy BBWR 31.10.05, 09:11
        a przeczytales o czym artykul jest?
    • ami_lii Mamy Polskiego Hitlera, brutalnie mówiąc. 31.10.05, 09:15
      Szkoda gadać...O.Rydzyk jest zachwycony bo ma teraz wpływy w sejmie, Lepper
      zachwycony że został wicemarszałkiem...tylko ludzie są wściekli!
      Zapewne jeszcze za jakiś czas zaproponuje getta dla homoseksualistów, żydów,
      itp.! Brutalnie mówiąc - mamy polskiego Hitlera, szkoda tylko że podaje się za
      księdza...
      • grunio Re: Mamy Polskiego Hitlera, brutalnie mówiąc. 31.10.05, 09:20
        ami_lii napisała:

> Szkoda gadać...O.Rydzyk jest zachwycony bo ma teraz wpływy w sejmie, Lepper
        > zachwycony że został wicemarszałkiem...tylko ludzie są wściekli!
        > Zapewne jeszcze za jakiś czas zaproponuje getta dla homoseksualistów, żydów,
        > itp.! Brutalnie mówiąc - mamy polskiego Hitlera, szkoda tylko że podaje się
        za
        > księdza...

Biedactwo, współczuję Ci, ale to nie jest Twoja wina - wykształcenie i
        umiejętność posługiwania się internetem, niestety, rozumu nie dają.
        • werter-6 [...] 31.10.05, 09:26
        • pioter6 Re: Hitlera? 31.10.05, 11:07
          ale masz tupet!!! Zastanow sie co mowisz i o kim mowisz... Jezeli Ojciec Rydzyk
          ma cos na sumieniu to kiedys za to bedzie placił ale Ty sadzic Go nie
          bedziesz... zachwaj wiec te głupie uwagi dla siebie!!! PS. gdyby Hitler byl taki
          jak Ojciec Rydzyk to nie byloby kiedys takiego ludzkiego dramatu...
      • malpa-z-paryza Re: Mamy Polskiego Hitlera, brutalnie mówiąc. 31.10.05, 09:30
        ami_lii napisała:

> Szkoda gadać...O.Rydzyk jest zachwycony bo ma teraz wpływy w sejmie, Lepper
        > zachwycony że został wicemarszałkiem...tylko ludzie są wściekli!
        > Zapewne jeszcze za jakiś czas zaproponuje getta dla homoseksualistów, żydów,
        > itp.! Brutalnie mówiąc - mamy polskiego Hitlera, szkoda tylko że podaje się za
        > księdza...
        trzeba bylo troche pomyslec przed wyborami...
    • krociech NO REPRESENTATION WITHOUT TAXATION!!! 31.10.05, 09:17
      W naszym kraju dochodzi do WYNATURZEŃ. W sejmie reprezentowani są przede wszystkim ludzie, którzy NIE PŁACĄ PODATKÓW i notorycznie utrzymują się z płatności transferowych. Dlatego postuluję wprowadzenie prostej zasady: nie płacisz podatków przynajmniej od 60% średniej pensji (jak np. przedsiębiorcy), NIE MASZ PRAWA GŁOSU. A co z emerytami? Podobna zasada, tyle że wymagamy płacenia podatków od podobnej kwoty przez X lat (np.20, 30, 40) i wykluczamy wszystkich esbeków i wszystkie prlowskie służby mundurowe oprócz szeregowych strażaków.
      • asienka32 Można ważyc głos kwotą zapłaconego podatku. 31.10.05, 09:22
        nie zabieraj prawa do głosowania ludziom, który uczciwie i cieżko haruja za
        najniżsża krajowa, bo oni są podstawą dobrobytu społeczeństa.
        Co do obiboków na zasiłkach, zgadzam się w 100 procentach.
    • sarmata DLACZEGO EPISKOPAT MILCZY ? 31.10.05, 09:22
      Milczenie polskiego episkopatu daje duzo do myslenia. Jak w kazdej organizacji
      sa rowni i rowniejszy. W Ameryce Poludniowej stare biskupie tryki zarzucali
      zwyklym ksiezom ze za bardzo angazuja sie w polityke. W Polsce ksiezulo Rydzyk
      zaczyna grac pierwsze skrzypce w zyciu politycznym a mimo to banda
      zaklamanych "hierarchow" uparcie milczy. Kto zrobi wreszcie porzadek z tym
      syfem?
      Zwolennicy postsolidaruchow widza nareszcie skutki swojego wyboru. Klotnie
      niedawnych przyjaciol, mediacje w kur.ii biskupiej i Rydzyk w roli meza
      opatrznosciowego polskiej polityki.
      • asienka32 Skończyła im się prenumarata Wyborczej 31.10.05, 09:23
        i nie zauważyli że Rydzyk coś znowu plecie.
        • grunio Re: Skończyła im się prenumarata Wyborczej 31.10.05, 09:31
          asienka32 napisała:

> i nie zauważyli że Rydzyk coś znowu plecie.
          Oj, Asieńko, małe dzieciątko, znowu zaczynasz....
          • asienka32 Re: Skończyła im się prenumarata Wyborczej 31.10.05, 09:43
            Zaczyna Wyborcza, potem forumowy sztab dyżurnego lewactwa a ja tylko na końcu
            mam z nich ubaw.
      • malpa-z-paryza Re: DLACZEGO EPISKOPAT MILCZY ? 31.10.05, 09:29
        W Polsce ksiezulo Rydzyk
        > zaczyna grac pierwsze skrzypce w zyciu politycznym a mimo to banda
        > zaklamanych "hierarchow" uparcie milczy. Kto zrobi wreszcie porzadek z tym
        > syfem?
        nie martw sie szykuja na niego haka, tak jak jankowski tak Rydzyk wyleci...
        • grunio Re: DLACZEGO EPISKOPAT MILCZY ? 31.10.05, 09:39
          malpa-z-paryza napisała:

> W Polsce ksiezulo Rydzyk
          > > zaczyna grac pierwsze skrzypce w zyciu politycznym a mimo to banda
          > > zaklamanych "hierarchow" uparcie milczy. Kto zrobi wreszcie porzadek z ty
          > m
          > > syfem?
          > nie martw sie szykuja na niego haka, tak jak jankowski tak Rydzyk wyleci...

Droga Małpo z Paryża, podobno w Paryżu najlepsze kasztany są na Placu Pigalle.
          Przejź się tam, może po drodze nieco ochłoniesz. I, broń Boże, nie uprawiaj
          miłosci w stylu Twej nowej Ojczyzny!
          • cymber.gaj Re: DLACZEGO EPISKOPAT MILCZY ? 31.10.05, 09:44
            grunio napisał:

> Przejź się tam, może po drodze nieco ochłoniesz. I, broń Boże, nie uprawiaj
            > miłosci w stylu Twej nowej Ojczyzny!

Co to się dzieje? Reprezentant Radia Maryja takie świństwa na publicznym forum wypisuje? Wstyd, katolicki głosie w moim domu!
            • grunio Re: DLACZEGO EPISKOPAT MILCZY ? 31.10.05, 09:57
              cymber.gaj napisał:

> grunio napisał:
              >
              > > Przejź się tam, może po drodze nieco ochłoniesz. I, broń Boże, nie uprawi
              > aj
              > > miłosci w stylu Twej nowej Ojczyzny!
              >
              Nie bó się Dziecino - mówię o sprawach Tobie najbliższych. Jeśli takie jest
              życie, to trudno.
              > Co to się dzieje? Reprezentant Radia Maryja takie świństwa na publicznym
              forum
              > wypisuje? Wstyd, katolicki głosie w moim domu!
              >
              • cymber.gaj Re: DLACZEGO EPISKOPAT MILCZY ? 31.10.05, 10:14
                grunio napisał:

> cymber.gaj napisał:
                >
                > > grunio napisał:
                > >
                > > > Przejź się tam, może po drodze nieco ochłoniesz. I, broń Boże, nie
                > uprawi
                > > aj
                > > > miłosci w stylu Twej nowej Ojczyzny!
                > >
                > Nie bó się Dziecino - mówię o sprawach Tobie najbliższych. Jeśli takie jest
                > życie, to trudno.
                > > Co to się dzieje? Reprezentant Radia Maryja takie świństwa na publicznym
                > forum
                > > wypisuje? Wstyd, katolicki głosie w moim domu!
                > >

Ciekawe, czy wiesz, o czym piszesz. Jeżeli nie wiesz, to źle, bo powinno się wiedzieć, o czym się pisze. No ale jeszcze można ci wybaczyć. Ale jeśli wiesz, to gorzej. Nasuwa się kilka pytań:

1. Skąd żarliwy Polak i Katolik zna techniki seksualne stosowane na zdegenerowanym zachodzie? Czy godzi się, żeby taka świątobliwa osoba zajmowała sie pilnym studiowaniem takich właśnie tematów?
                2. Czy godzi się pod płaszczykiem troski o dobro kraju przemycać na publicznym forum treści ogólnie uznawane za pornograficzne? I to występując jako zwolennik katolickiego radia? Co na to Ojciec Rydzyk? Co na to Rodzina Radia Maryja?
                • grunio Re: DLACZEGO EPISKOPAT MILCZY ? 31.10.05, 10:46
                  cymber.gaj napisał:

> grunio napisał:
                  >
                  > > cymber.gaj napisał:
                  > >
                  > > > grunio napisał:
                  > > >
                  > > > > Przejź się tam, może po drodze nieco ochłoniesz. I, broń Boże
                  > , nie
                  > > uprawi
                  > > > aj
                  > > > > miłosci w stylu Twej nowej Ojczyzny!
                  > > >
                  > > Nie bó się Dziecino - mówię o sprawach Tobie najbliższych. Jeśli takie je
                  > st
                  > > życie, to trudno.
                  > > > Co to się dzieje? Reprezentant Radia Maryja takie świństwa na publi
                  > cznym
                  > > forum
                  > > > wypisuje? Wstyd, katolicki głosie w moim domu!
                  > > >
                  >
                  >
                  > Ciekawe, czy wiesz, o czym piszesz. Jeżeli nie wiesz, to źle, bo powinno się
                  wi
                  > edzieć, o czym się pisze. No ale jeszcze można ci wybaczyć. Ale jeśli wiesz,
                  to
                  > gorzej. Nasuwa się kilka pytań:
                  >
                  > 1. Skąd żarliwy Polak i Katolik zna techniki seksualne stosowane na
                  zdegenerowa
                  > nym zachodzie? Czy godzi się, żeby taka świątobliwa osoba zajmowała sie
                  pilnym
                  > studiowaniem takich właśnie tematów?
                  > 2. Czy godzi się pod płaszczykiem troski o dobro kraju przemycać na
                  publicznym
                  > forum treści ogólnie uznawane za pornograficzne? I to występując jako
                  zwolennik
                  > katolickiego radia? Co na to Ojciec Rydzyk? Co na to Rodzina Radia Maryja?
                  >
                  Trochę z podręcznika Wisłockiej "Sztuka kochania", trochę z filmu "Stawka
                  większa niż życie" (z Hansem Klosem w roli głównej), trochę z własnego życia.
                  To nie są treści pornograficzne - raczej kwestia wzajemnych relacji osób po
                  prostu kochających siebie wzajemnie, bez odrzucania dpreferencji partnera o
                  przeciwnej płci. Ojciec Rydzyk nie zajmuje się takimi problemami, Radio Maryja
                  takoż
                  • cymber.gaj Re: DLACZEGO EPISKOPAT MILCZY ? 31.10.05, 15:31
                    grunio napisał:

> Trochę z podręcznika Wisłockiej "Sztuka kochania", trochę z filmu "Stawka
                    > większa niż życie" (z Hansem Klosem w roli głównej), trochę z własnego życia.
                    > To nie są treści pornograficzne - raczej kwestia wzajemnych relacji osób po
                    > prostu kochających siebie wzajemnie, bez odrzucania dpreferencji partnera o
                    > przeciwnej płci.

Teraz rozumiem. Chodziło ci o to, że na placu Pigalle łatwiej spotkać dobre kasztany niż osobę nas kochającą, w dodatku wzajemnie. Po prostu dobrotliwie zwróciłeś malpie-z-paryza na to uwagę. Trzeba było tak od razu napisać.
                    Jednak jak na entuzjastę Radia Maryja jesteś zadziwiająco tolerancyjny, żeby nie rzec liberalny (tfu - na psa urok!).

> Ojciec Rydzyk nie zajmuje się takimi problemami, Radio Maryja
                    > takoż

Dlaczego? Czyżby nie wchodziły one w zakres moralności chrześcijańskiej?
          • werter-6 [...] 31.10.05, 10:33
      • jurek_dzbonie Ma zarznac kure znoszaca zlote jaja???? 31.10.05, 09:41
        • grunio Re: Ma zarznac kure znoszaca zlote jaja???? 31.10.05, 09:48
          Jurku, kto znosi złote jajka? Odpowiedz, bo naprawdę mnie zaintrygowłeś.
      • grunio Re: DLACZEGO EPISKOPAT MILCZY ? 31.10.05, 09:44
        sarmata napisał:

> Milczenie polskiego episkopatu daje duzo do myslenia. Jak w kazdej
        organizacji
        > sa rowni i rowniejszy. W Ameryce Poludniowej stare biskupie tryki zarzucali
        > zwyklym ksiezom ze za bardzo angazuja sie w polityke. W Polsce ksiezulo
        Rydzyk
        > zaczyna grac pierwsze skrzypce w zyciu politycznym a mimo to banda
        > zaklamanych "hierarchow" uparcie milczy. Kto zrobi wreszcie porzadek z tym
        > syfem?
        > Zwolennicy postsolidaruchow widza nareszcie skutki swojego wyboru. Klotnie
        > niedawnych przyjaciol, mediacje w kur.ii biskupiej i Rydzyk w roli meza
        > opatrznosciowego polskiej polityki.

Syneczku, ciekawa sprawa. Ojciec Tadeusz, nie zajmujący słuchaczy swego
        Radia "złotymi przebojami", wywiadami prowadzonymi przez blond Monisię,
        poradami jak w ciągu kwadransa osiągnąć siedem orgazmów, jednak uzyskał wśród
        polskiego elektoratu znaczny autorytet. Jak tego dokonał - zastanów się
        Dziecko!
        • polonus9 Re: DLACZEGO EPISKOPAT MILCZY ? 31.10.05, 09:50
          W Pomrocznej czarnuch w imie Boga moze namowic do kazdego swinstwa,nawet do
          zbrodni.Sluchaczami tego radia sa sfrustrowani debile i starcy.
          • grunio Re: DLACZEGO EPISKOPAT MILCZY ? 31.10.05, 10:06
            polonus9 napisał:

> W Pomrocznej czarnuch w imie Boga moze namowic do kazdego swinstwa,nawet do
            > zbrodni.Sluchaczami tego radia sa sfrustrowani debile i starcy.
            Co Ty - nie wal takich bredni! Wcale nie jestem żadnym staruchem - jestem
            młodym chłopakiem po pięćdziąsiątce. Mam nadzieję, że debilom nie wręczają
            dyplomów ukończenia studiów magisterskich na Wydziale Dziennikarstwa i Nauk
            Politycznych Uniwersytetu Warszawskiego. Ucz się Polonusie numer 9 (co zrobiłeś
            z poprzednikami?) - również polskości.
            • werter-6 Na garnuszku u rydza? paradne!!!!!!!!!! grunio 31.10.05, 10:18
        • werter-6 Antysemityzm jest poletkiem rydzyka!! 31.10.05, 10:15
          • grunio Re: Antysemityzm jest poletkiem rydzyka!! 31.10.05, 10:50
            A werter-6 znowu zaczyna. Psychiatrzy czekają!!!!!!!!!!!
            • krystian71 Re: Antysemityzm jest poletkiem rydzyka!! 31.10.05, 10:54
              werter probuje ciagle z innej manki.
              Jesli donos do Swiatowej Rady Kochajacych Inaczej nie odnosi skutku,mozna
              wypuscic probny balon do Swiatowego Kongresu Zydow.
              Bo skoro o.Rydzyk nawoluje do zjednoczenia i poparcia calej patriotycznej
              prawicy,skoro widzi w tym dobro Polski, to znaczy,ze juz jest zle, a moze byc
              jeszcze gorzej ...:)))
              • grunio Re: Antysemityzm jest poletkiem rydzyka!! 31.10.05, 11:13
                krystian71 napisała:

> werter probuje ciagle z innej manki.
                > Jesli donos do Swiatowej Rady Kochajacych Inaczej nie odnosi skutku,mozna
                > wypuscic probny balon do Swiatowego Kongresu Zydow.
                > Bo skoro o.Rydzyk nawoluje do zjednoczenia i poparcia calej patriotycznej
                > prawicy,skoro widzi w tym dobro Polski, to znaczy,ze juz jest zle, a moze byc
                > jeszcze gorzej ...:)))

Po prostu, musimy trzymać się razem. Nie dajmy się!!!!
      • polonic I niech gre 31.10.05, 10:03
        wole go od zafajdanej zydokomuny
      • chateau Re: DLACZEGO EPISKOPAT MILCZY ? 31.10.05, 10:58
        No cóż, to jest większości kleru na rękę. Przy spojrzeniu, że Polak ma być
        przede wszystkim katolikiem i dopiero w dalszej kolejności np. po prostu
        przyzwoitym człowiekiem takie podejście nie dziwi. A tak właśnie patrzy gros
        księży. O aspekcie finansowym nie będę się wypowiadał bo nie znam sprawy aż tak
        dobrze.
    • obi-wan-kenobi A co ma do tego Jan Pawel II i Matka Boska? 31.10.05, 09:26
      Straszne, straszne, strasznie potworne....
      • cuauhtemoc Re: A co ma do tego Jan Pawel II i Matka Boska? 31.10.05, 11:37
        tyle mniej wiecej co Chrystus do nazizmu, czyli nic, ale niemieccy
        "chrzescijanie" bili sie w imie Boga, tak jak w imieniu Matki Boskiej i JPII
        Rydzyki i Giertychy pluja jadem na wszystkie strony
    • uosia Rydzyk na prymasa! 31.10.05, 09:44
      A jak mu sie podlizują... Marcinkiewicz na modłach w Częstochowie, prezio-elekt
      Kaczyński w Sopocie na modłach...
      • grunio Re: Rydzyk na prymasa! 31.10.05, 09:54
        uosia napisała:

> A jak mu sie podlizują... Marcinkiewicz na modłach w Częstochowie, prezio-
        elekt
        >
        > Kaczyński w Sopocie na modłach...
        Wiesz, my katolicy zawsze w trudnych sprawach uciekamy się do pomocy naszej
        Królowej - Matki Boskiej Częstochowskiej. W Polsce, naszej Ojczyźnie jest to
        normalne. Nie wiem, jak w Twoim kraju? Napisz!
        • raphael66 Re: Rydzyk na prymasa! 31.10.05, 09:56
          Jak matka boska moze pochodzic z czestochowy?
          • grunio Re: Rydzyk na prymasa! 31.10.05, 10:00
            raphael66 napisał:

> Jak matka boska moze pochodzic z czestochowy?

Polska Matka Boska pochodzi z Częstochowy - wiedział o tym nawet ten nieuk i
            awanturnik Andrzej Kmicic (pseudonim Babinicz). Meksykańska Matka Boska mieszka
            w Gwadelupe.
            • raphael66 Re: Rydzyk na prymasa! 31.10.05, 10:04
              Ciekawe gdzie to pisze na pewno nie w twojej Bibli.
              uczony czlowieku!
              • krystian71 Re: Rydzyk na prymasa! 31.10.05, 10:12
                nie mowi sie-gdzie to pisze.
                Mowi sie-gdzie to jest napisane...
                • grunio Re: Rydzyk na prymasa! 31.10.05, 10:14
                  krystian71 napisała:

> nie mowi sie-gdzie to pisze.
                  > Mowi sie-gdzie to jest napisane...

Co Ty, podobno Kmicic nie był Żydem!
                  • krystian71 Re: Rydzyk na prymasa! 31.10.05, 10:24

Za to Kiemlicze juz na pewno:))
                    • grunio Re: Rydzyk na prymasa! 31.10.05, 10:32
                      krystian71 napisała:

>
                      > Za to Kiemlicze juz na pewno:))
                      >
                      >
                      Krystaianie77 - nie ma na ten temat miarodajnej informacji. Z treści "Potopu"
                      wcale to nie wynika!
                      • krystian71 Re: Rydzyk na prymasa! 31.10.05, 10:38
                        nalezy czytac miedzy wierszami:))
                        Wziac pod uwage rodzaj dzialalnosci gospodarczej przez nich uprawianej
                        Oraz-co najwazniejsze obsade aktorska.
                        Nie moze byc przypadkowe,ze aktor obsadzony u Kawalerowicza w sympatycznej roli
                        starego Taga, zostaje wykorzystany przez Hoffmana w charakterze koniokrada:)
                        • grunio Re: Rydzyk na prymasa! 31.10.05, 10:54
                          krystian71 napisała:

> nalezy czytac miedzy wierszami:))
                          > Wziac pod uwage rodzaj dzialalnosci gospodarczej przez nich uprawianej
                          > Oraz-co najwazniejsze obsade aktorska.
                          > Nie moze byc przypadkowe,ze aktor obsadzony u Kawalerowicza w sympatycznej
                          roli
                          >
                          Cholerka! Zaskoczyłeś mnie umiejętnością czytania między wierszami. Dotychczas,
                          biedny naiwniak, czytałem "Potop" dosłownie. Muszę się zastanowić nad Twoją
                          wykładnią. POZDRAWIAM!!!!
                          > starego Taga, zostaje wykorzystany przez Hoffmana w charakterze koniokrada:)
                • raphael66 Re: Rydzyk na prymasa! 31.10.05, 10:17
                  dzieki z poprawke
                  • krystian71 prosze bardzo,nie ma za co 31.10.05, 10:24

• grunio Re: Rydzyk na prymasa! 31.10.05, 10:12
                raphael66 napisał:

> Ciekawe gdzie to pisze na pewno nie w twojej Bibli.
                > uczony czlowieku!

Większa część tej wiedzy pochodzi z takiej książki "Potop". Napisał ją zmarły
                literat Henryk Sienkiewicz. Na jej podstawie powstał film emitowany również w
                telewizji (tytuł ten sam). W/W literat dostał nawet Nagrodę Nobla za swą inną
                opowieść - Quo Vadis (potem zresztą też nakręcono parę filmów na jej podstawie.
                Polacy czytają polskie książeczki.
                ś
                • raphael66 Re: Rydzyk na prymasa! 31.10.05, 10:20
                  szatan ma rozne drogi do czlowieka
                  • krystian71 Re: Rydzyk na prymasa! 31.10.05, 10:26
                    to straszne co opowiadasz, az tak bardzo boicie sie jednego puculowatego
                    ksiedza?
                    • raphael66 Re: Rydzyk na prymasa! 31.10.05, 10:29
                      nie chodzi o ksiedza, chodzi o to co wypisuje brunio
                      • krystian71 brunio sprobowal ci strescic Trylogie 31.10.05, 10:34
                        to cie tak przerazilo,?
                        Czy wezwanie o.Rydzyka do odlozenia na bok sporow partyjnych i poparcie PIS-u
                        realizujacego wspolny program
                        • raphael66 Re: brunio sprobowal ci strescic Trylogie 31.10.05, 10:37
                          nie interesuje mnie trylogia, dla mnie jest biblia trylogia!
                          Dla mnie o.rydzyk ma zajac sie promowaniem dobrej nowiny a nie polityka
                          • krystian71 Re: brunio sprobowal ci strescic Trylogie 31.10.05, 10:40
                            alez zrozum archaniele ( ps.gdzies do licha podzial jedna szostke?), ze wiesc o
                            zjednoczeniu sie patriotycznej prawicy, to doprawdy jest DOBRA NOWINA.
                            • raphael66 Re: brunio sprobowal ci strescic Trylogie 31.10.05, 10:45
                              kiedys moze zrozumiesz ze twoje przyziemskie sprawy sa nie wazne
                              ale potrzebujesz na to czasu, rzady tych parti trwac beda moze troszeczeke.
                              Pan Bog jest wieczny.
                              na tym koncze a o madrosc dla rzadzacych kieruje sie do gory
                              • krystian71 Re: brunio sprobowal ci strescic Trylogie 31.10.05, 10:51
                                milego dnia zycze, ja tez koncze , w dobrym nastroju-czas wybrac sie na groby...
                                • grunio Re: brunio sprobowal ci strescic Trylogie 31.10.05, 11:01
                                  krystian71 napisała:

> milego dnia zycze, ja tez koncze , w dobrym nastroju-czas wybrac sie na
                                  groby..
                                  > .
                                  Na ra... Pomódl się za wszystkich zmarłych, również księży zakatowanych przez
                                  nieznaych sprawców. Z Bogiem.
                          • grunio Re: brunio sprobowal ci strescic Trylogie 31.10.05, 10:59
                            raphael66 napisał:

> nie interesuje mnie trylogia, dla mnie jest biblia trylogia!
                            > Dla mnie o.rydzyk ma zajac sie promowaniem dobrej nowiny a nie polityka
                            Stary!!! Przecież tym właśnie zajmuje się przez 95% czasu antenowego Radio
                            Maryja. Reszta to funkcja wdrażania społecznej nauki naszego kościoła. Zacznij
                            słuchać tego Radia - naprawdę warto.
                  • grunio Re: Rydzyk na prymasa! 31.10.05, 10:56
                    raphael66 napisał:

> szatan ma rozne drogi do czlowieka
                    To bardzo głębokamyśl - warta rozważenia.
            • uosia Re: Rydzyk na prymasa! 31.10.05, 10:04
              Wszystkie Matki Boski nie pomogą, gdy człowiek głupi i modli się pod figurą a
              diabła ma za skórą.
              • krystian71 jak widac na zalaczonym obrazku, tym razem 31.10.05, 10:10
                pomogla.PIS-owi.
                Tez czasami sprobuj, to nic nie kosztuje :)))
                • raphael66 Re: jak widac na zalaczonym obrazku, tym razem 31.10.05, 10:13
                  na pewno nie byla to matka boska,
                  tylko osoby ktore mysla ze sa chrzescianami i sluchaja audycji
                  ks. rydzyka!
              • grunio Re: Rydzyk na prymasa! 31.10.05, 10:22
                uosia napisała:

> Wszystkie Matki Boski nie pomogą, gdy człowiek głupi i modli się pod figurą a
                > diabła ma za skórą.

To takie stare, polskie powiedzenie oparte na ludowej wiedzy i doświadczeniu.
                Uosiu - mam nadzieję, że często modlisz się za swoją Rodzinę i nie masz diabła
                za skórą.
                P.S.
                Dzisiaj ostatni dzień października - wieczorem w Twoim Kościele parafialnym
                będzie odmawiana modlitwa różańcowa. Weź w niej udział i zostań na wieczornym
                nabożeństwie.
                • raphael66 Re: Rydzyk na prymasa! 31.10.05, 10:25
                  Grunio,
                  oprocz przemadrzania sie tutaj nie napisales nic madrego
                  • grunio Re: Rydzyk na prymasa! 31.10.05, 10:29
                    raphael66 napisał:

> Grunio,
                    > oprocz przemadrzania sie tutaj nie napisales nic madrego

Drogi Raphaelu66 - to była tylko informacja. Też możesz z niej skorzystać!
                    • raphael66 Re: Rydzyk na prymasa! 31.10.05, 10:33
                      dzieki pomodle sie za ciebie! bo widze ze potrzebujesz pomocy z gory:)
                      • grunio Re: Rydzyk na prymasa! 31.10.05, 11:05
                        raphael66 napisał:

> dzieki pomodle sie za ciebie! bo widze ze potrzebujesz pomocy z gory:)
                        Dziekuję i ze wzajemnością! Żarliwa modlitwa jest nam potrzebna. Bardzo dobrze
                        mi się z Tobą dyskutowało. Może wyślesz maila na mój adres - jest prawdziwy.
                        Polakom potrzebna jest dyskusja. Pozdrów swoją Rodzinę i Twoich kolegów. Do
                        przeczytania!!!
      • wojcias Re: Rydzyk na prymasa! 01.11.05, 05:38
        dZiewczynko, To jest najwieksze swieto w Polsce. Obchodzone w Polsce jak
        nigdzie indziej zadne inne swieto (poza muzulmanskimi chyba) wiec chyba dziwi
        tylko takich jak tY ze wszyscy sie modla a jesli nawet sie nie modla to jada na
        groby rodzinne zeby pamietac o tych co odeszli.
    • raphael66 Re: O. Rydzyk tworzy nowy BBWR 31.10.05, 09:47
      dlaczego o. Rydzyk nie zajmuje sie tym czym powinnien?
      Z tego powodu wypisuje sie z katolickiego kosciola !
      Dzis jest dzien reformacji, to jest super okazja.
    • polonus9 Do klasztoru, czarny macicielu ! 31.10.05, 09:47
    • histeryx wycieranie ryja JPII-gim rani me uczucia. 31.10.05, 10:12
      to skandal. ta organizacja zawłaszczyła dla swych partykularnych interesów
      wizerunek Matki Boskiej, a teraz sięga po Najwspanialszego Polaka. Czy nie ma
      sposobu na tych manipulatorów ? Obudźcie się końcu władze koscielne...
      • cuauhtemoc Re: wycieranie ryja JPII-gim rani me uczucia. 31.10.05, 11:39
        Przez tyle czasu nic nie zrobili, wiec nie sadze zeby mieli to zrobic teraz.
        Smutne to, bo Rydzyk psuje dobre imie katolika najskuteczniej w naszym pieknym
        kraju.
    • bydgosc ha ha !!! 31.10.05, 10:17
      "Porównał panującą dziś atmosferę do Sierpnia' 80 i wezwał do tworzenia
      ponadpartyjnego ruchu" - no to ciekawy jestem kto jak w sierpniu 80 dostanie po
      mordzie ?
      • werter-6 po mordzie dostaną zwolennicy wejścia Polski 31.10.05, 10:27
        do Europy,ludzie wyksztalceni,a także ci, ktorzy nie godzą się na włdzę
        KATABASOW!
        • krystian71 Re: po mordzie dostaną zwolennicy wejścia Polski 31.10.05, 10:31
          werterku , ty maly prowoku
          popraw stringi, bo pija cie w kroku
          • werter-6 Re: po mordzie dostaną zwolennicy wejścia Polski 31.10.05, 10:36
            Skoro Cie nudzi tamat żydowski, i piszesz otym bez przerwy,to może oznaczać
            początek schizofrenii.
            • krystian71 jak zasluzysz to ciebie umieszcze w mojej sygnatur 31.10.05, 10:41

• werter-6 Re: jak zasluzysz to ciebie umieszcze w mojej syg 31.10.05, 10:43
                a Ja ciebie!!
    • wujag rydzyk 31.10.05, 10:27
      najwększa katastrofa w dziejach Polski rydzyk i jego zasrane rozgłośnie
      • grunio Re: rydzyk 31.10.05, 10:37
        wujag napisał:

> najwększa katastrofa w dziejach Polski rydzyk i jego zasrane rozgłośnie
        Bardzo brzydko się wyrażasz. Pewnie jesteś w stresie po wynikach wyborów
        prezydenckich. Uspokójsię, wypij herbatkę z lipy, przytul się do Twojje żony
        lub dziewczyny - niedługo Twój stres minie. POZDRAWIAM!!!!
        • werter-6 grunio ! jazda stąd najmito rydzyka!! 31.10.05, 10:42
          • grunio Re: grunio ! jazda stąd najmito rydzyka!! 31.10.05, 11:07
            Dlaczego, przecież demokracja jest dla wszystkich, zwłaszcza na forum GW.
            Pozdrawiam bardzo uprzejmie!
        • ravi75 Re: rydzyk 31.10.05, 10:48
          Grunio, coraz bardziej mnie utwierdzasz w przekonaniu, że całe RM i wszyscy
          jego słuchacze to po prostu antysemicka sekta z Tadkiem na czele!! i to trzeba
          leczyć, chociaż wątpię już, czy możliwe są jakiekolwiek pozytywne efekty
          leczenia tej choroby....
          • raphael66 Re: rydzyk 31.10.05, 10:51
            wybacz im bo oni nie wiedza co robia
            • ravi75 Re: rydzyk 31.10.05, 11:49
              Nie wiem, czy umiałbym to wybaczyć. Ta sekta niszczy naszą kraj, w którym w
              końcu mogłoby być inaczej. Wszystkie moje nadzieje po ostatnich wyborach
              rozwiały się jak pył na wietrze. A jak już się dowiedziałem, jaki wpływ wywarło
              RM na wynik wyborów, i jak się strasznie póltorametrowy Kaczor łasił o głosy w
              RM to włos mi dęba stanął. Nie mam po prostu już słów, którymi mógłbym wyrazić
              mą rozpacz.
              • davidmors Bezsilna agentura żydokomuny gryzie własne pejsy ! 05.11.05, 09:49
                Nic nie zrobicie Radiu Maryja. Ma 10 milionów obrońców i fundatorów.
                "Moce piekielne go nie przemogą".
                • marc1951 Re: Bezsilna agentura żydokomuny gryzie własne pe 29.09.06, 15:29
                  ale Sliwanski z Hamburga moze
          • grunio Re: rydzyk 31.10.05, 11:10
            ravi75 napisał:

> Grunio, coraz bardziej mnie utwierdzasz w przekonaniu, że całe RM i wszyscy
            > jego słuchacze to po prostu antysemicka sekta z Tadkiem na czele!! i to
            trzeba
            > leczyć, chociaż wątpię już, czy możliwe są jakiekolwiek pozytywne efekty
            > leczenia tej choroby....
            Ravi75! Proszę, sprecyzuj do której z moich wypowiedzi się odnosisz. Pzdrawiam!
            • ravi75 Re: rydzyk 31.10.05, 11:43
              Jak tak czytam to, o czym piszesz, do można to "przypiąć" do każdej Twojej
              wypowiedzi. Twoje komentarze typu: "(...) dziecko moje (...)", "(...) przytul
              się do swojej żony (...)", "(...) napij się herbatki z lipy, to cię uspokoi
              (...)" przyprawiają mnie o mdłości !!! żyjecie w jakimś wyimaginowanym świecie,
              niemalże to świat utopijny, gdzie Bóg nie ma nic do gadania, liczy się
              tylko "sianie" Tadka Rydzyka i te wszystkie bzdety, które plecie nocami. Inna
              sprawa to mieszanie się Tadka do polityki, przez co słuchacze ze zlasowanymi
              mózgami, jak opętani robią wszystko co pseudo dyrektor mówi. To zakrawa na
              dobry scenariusz do horroru.
              • grunio Re: rydzyk 31.10.05, 11:54
                Ravi, przerażasz mnie bardzo, boję się horrorów - trochę mniej herbatki z lipy.
        • travel_wawa Wielokrotny przestępca Rydzyk. 31.10.05, 12:10
          Bardzo dobrze, przynajmniej wiemy z kim mamy do czynienia.
          Przestępca Lepper + przestępca Rydzyk doigrają się prędzej czy później.

Tym razem PO zdobyła troszeczkę mniej głosów niż PiS, ale w każdych kolejnych
          wyborach systematycznie powiększa się elektorat liberalny. A sądząc z przekroju
          społecznego (inteligencja, ludzie po studiach, młodzież) należy mieć nadzieję,
          że ta lepperiada rydzykowa umrze śmiercią naturalna wraz z erą moherowych
          beretów. Taki epizodzik, ot co. Folklor.

We współczesnym świecie o potędze państwa decyduje silna i konkurencyjna
          gospodarka, a nie to, kto mocniejszy w gębie.

Nikt z nas w stresie nie jest. PO uzyskała w wyborach bardzo wysoki winik, o
          czym chcecie chyba szybko zapomnieć. Ale za tym są miliony młodych, dobrze
          wykształconych ludzi, nie ciemnota dajaca sie omamić obiecankami. W tym nasza
          siła.

Współczuję troche marcinkiewiczowi. Kaczory wystawiły go na pewne pośmiewisko.
          Rydzykowa propaganda tylko to powszechne rżenie spotęguje. Już można
          zaobserwować wysyp tysięcy kawałów. Szkoda tylko Polski dla tego kabaretu.

Na szczęścoe można sobie, kiedy się chce pojechać do jakiegoś normalniejszego
          kraju, choćby na weekend, choćby na Słowację...

Na szczęście granice otwarte i takie pozostaną ( dzieki UE).
          • grunio Re: Wielokrotny przestępca Rydzyk. 31.10.05, 12:28
            Masz rację - PO nie przegrała tych wyborów!. Ona je przerżnęła i to mimo
            wsparcia ekspertów z GPW, publicystów niemal wszystkich gazet (poza "Naszym
            Dziennikiem") stacji telewizyjnych (poza Telewizją TRWAM), radiostacji (poza
            Radiem Maryja). Czy liberalizm jest przyszłością dla Polski? Raczej nie - za
            cztery lata część dzisiejszych "liberałów" zacznie korzystać z pomocy państwa
            dla bezrobotnych (wejdą w wiek upoważniający ich jedynie do poddania się
            utylizacji przez "młodych, zdolnych, dynamicznych")
            • travel_wawa Re: Wielokrotny przestępca Rydzyk. 31.10.05, 13:42
              Wyjaśnij mi, jak to jest, że o wynikach partii, która zdobyła drugi wynik
              różniąc się od PiS 2,5% mowisz, że "przerżnęła"?

To jakaś rzeczywiście faszystowska interpretacja.
              PiS brata się z ugrupowaniami, które uzyskały DUŻO słabszy wynik od PO i jakoś
              ani razu nie usłyszałem, że LPR przegrał, że PSL przegrał, że Samoobrona
              przegrała...faszyzmem mi tu pachnie i to najobrzydliwszym, bo rodzimym.

A co do twoich wywodów, nie sądzę, aby młodzi ludzie w tym kraju dali się wziąc
              za mordę. Póki sprawy dotyczą "gier na gorze" przecietnego człowieka na ulicy
              mało to obchodzi. Ale jak zacznie się ograniczanie swobód obywatelskich,
              cenzura, karanie za kawały polityczne itp. to bedzie dym.
              • krystian71 Re: Wielokrotny przestępca Rydzyk. 02.11.05, 18:00
                a skad przyszedl ci do glpwy tak straszny scenariusz?
                Dziecko jestes,ze dajesz sie straszyc czarnym ludem
                PO przegrala te wybory.
                Miedzy innymi dlatego,ze ak byla pewna ich wygrania i to duza roznica glosow
                Rokita na glos sie zastanawial,cze stanowisko wicepremiera PIS=owi
                zaoferowac.Uznal,ze raczej nie.
                Tusk jeszcze tydzien przed wyboranmi wedlug zyczliwych mu sadazy prowadzil 10-
                cioma procentami.
                Przerznal, rowniez dziesiecioma, to znaczy ,ze swoja baze przeszacowal o 1/5
                A teraz stac go tylko na fochy.
                PO przegrala, glownie dlatego,ze zrobila to w zlym stylu, lamiac dotychczasowe
                ustalenia,i obrazajac sie na wyborcow
                • davidmors Łapaj aferzyste, krzyczy złodziej i przestępca ! 05.11.05, 09:52
                  Krzycz, krzycz złodzieju.
                  Przyjdzie czas, że dokładnie zbadamy złodziejskich krzykaczy.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka