hernandez HORROR Z NAJGORSZYCH SNOW.... 11.11.05, 00:18 majac jeszcze prezydenta moga zrobic wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: HORROR Z NAJGORSZYCH SNOW.... 11.11.05, 00:21 no, niezupelnie wszystko....polacy to bitny narod:))) co prawda uczy sie po szkodzie, ale za to zniewolic sie da:) Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili Badz pweny zrobia co nalezy, hakow juz nie ma 11.11.05, 00:22 a uciwi spia bardzo spokojnie. Nowa Kostytucja pwena. Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: Badz pweny zrobia co nalezy, hakow juz nie ma 11.11.05, 00:24 za to jest mieso i produkty rolne. A ty nie badz taki spokojny:))) Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 mniejszosc niemiecka juz chyba jest w tych 272 11.11.05, 00:33 PIS - 155 SO - 56 LPR - 34 PSL - 25 MN - 2 ========= suma 272 276/460=60% Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: mniejszosc niemiecka juz chyba jest w tych 27 11.11.05, 00:37 no to na wszelki wypadek jeszcze 2 z PO Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili Re: Spoko, do 60% trzebaby jeszcze 4 poslow, a sk 11.11.05, 00:26 z PO, ta partia przestanie istniec, wielu przejdzie na strone wygranych PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 Re: No, moze 5-ciu, zeby bylo ponad 60% 11.11.05, 00:37 tylko co to będzie za konstytucja? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: No, moze 5-ciu, zeby bylo ponad 60% 11.11.05, 00:45 Oczywiscie IV-tej Najjasniejszej RP Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_gejem Re: HORROR Z NAJGORSZYCH SNOW.... 11.11.05, 00:23 podobno już odgrzewają piece oświęcimia. Nie wiem jak ty, ale ja wyjeżdżam z tego kraju kaczystów i homofobów. Holandia jest krajem postępu, w którym moherowe berety są pozbawione praw obywatelskich, a tzw. kościoły przeznacza się na kluby gejowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: HORROR Z NAJGORSZYCH SNOW.... 11.11.05, 00:28 A co.... niemieckie sonnderkommanda rozpaliły piece ?To rzeczywiście trzrba wiać...... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ale jak ty , sieroto ty moja, bedziesz wial ?!! 11.11.05, 00:41 Nie DOSC ,ze masz dwa platfussy , to oba sa w dodatku lewe... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: HORROR Z NAJGORSZYCH SNOW.... 11.11.05, 01:12 tylko uwazaj, zeby na ulicy jakis fanatyczny wyznawca islamu nie potraktowal cie po bratersku nozem (jak van Gogha); choc, jasli bedziesz w Amsterdamie, i na haju, to moze nawet nie odczujesz bolu (ja zreszta tez) jestem_gejem napisał: > podobno już odgrzewają piece oświęcimia. Nie wiem jak ty, ale ja wyjeżdżam z t > ego kraju kaczystów i > homofobów. Holandia jest krajem postępu, w którym moherowe berety są pozbawion > e praw > obywatelskich, a tzw. kościoły przeznacza się na kluby gejowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_gejem Re: HORROR Z NAJGORSZYCH SNOW.... 11.11.05, 01:18 wyznawcy Islamu to są fajne umięśnione, czekoladowe chłopaki, w przeciwieństwie do zakompleksionych kaczystów. Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff To co rodzi sie w bolach ma szanse na rozkwit 11.11.05, 00:21 Jesli rzad nie zapomni, ze opozycja w demokracji to cos wazniejszego niz ci co u steru to ma szanse na sukces. Niech dobry Bog blogoslawi rzadowi Marcinkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: S.... dziadu ! 11.11.05, 00:26 niestety, ta stronka szuka prawnika:( Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Tak jest! Trzeba sprawdzic nr ip i podac 11.11.05, 00:41 dziadostwo do sadu za wypluwanie grozb karalnych! Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_gejem Re: S.... dziadu ! 11.11.05, 00:28 poczekaj aż ci Unia Europejska pokaże, polaczku. Zabierzemy wam dotacje i na podstawie Traktatu Europejskiego odbierzemy wam wasze banki, huty i kopalnie. I co wtedy zrobicie, moherowe bereciki? Już niedługo będziecie nam posłuszni jak pieski. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: S.... dziadu ! 11.11.05, 00:37 Żeście nam dali 3,2 procent z należnych pieniędzy .............lepiej poruszaj ręką śmieciu....to ci lepiej wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: S.... dziadu ! 11.11.05, 00:38 wtedy uklonimy sie do ciebie tylem (albo ty nam, bo wiemy, ze to cie satysfakcjonuje), i wten sposb zapracujemy sobie na te "twoje" dotacje; jestem_gejem napisał: > poczekaj aż ci Unia Europejska pokaże, polaczku. Zabierzemy wam dotacje i na p > odstawie Traktatu > Europejskiego odbierzemy wam wasze banki, huty i kopalnie. I co wtedy zrobicie > , moherowe bereciki? > Już niedługo będziecie nam posłuszni jak pieski. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_gejem [...] 11.11.05, 00:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski [...] 11.11.05, 00:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: melduje, ze zadanie wykonane, Platforma zatop 11.11.05, 03:08 nie zationa, tylko na tratwie dalej dryfuje; ale sztormy nadciagaja i zaloga zacznie sie buntowac; wiec: kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 I wszyscy wypowiedzieli I tak mi dopomóż Bóg 11.11.05, 00:38 Teraz wiem że przejeb**i Amen. PS Ten wasz Bóg to ledwie marionetka, która nic nie może. Co innego ta co dawała i dalej cnote miała. Ta więcej może przy oborze. Nachyli się Antoniemu gąłębicy bez spudnicy. Trwa kult najświętszsej Maryśki spowiednicy Pod patronatem każdego klechy w spódnicy Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Marianna i inni rozgarnieci wyborcy PiS 11.11.05, 00:38 Toc jestem_gejem jest prowokatorem , on glosowal jak wy !! Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: Marianna i inni rozgarnieci wyborcy PiS 11.11.05, 00:42 Aha, to teraz jasne (niby) PS. nie glosowalam na PIS Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: Marianna i inni rozgarnieci wyborcy PiS 11.11.05, 00:46 Milo mi czytac, ze nie glosowalas na PiS. kozaczek3 - to samo !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: Marianna i inni rozgarnieci wyborcy PiS 11.11.05, 00:51 Nie to samo. Wypraszam sobie Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_gejem Re: Marianna i inni rozgarnieci wyborcy PiS 11.11.05, 00:45 poczekaj kaczuszko jak twój IP zostanie zgłoszony na policję. W Europie nie toleruje się homofobii i szerzenia nienawiści do Gejów i Lesbijek. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: Marianna i inni rozgarnieci wyborcy PiS 11.11.05, 00:49 w Polsce i w Izraelu nie zacheca sie do rozpalania piecow oswiecimskich. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_gejem Re: Marianna i inni rozgarnieci wyborcy PiS 11.11.05, 00:58 marianna_777 napisała: > w Polsce i w Izraelu nie zacheca sie do rozpalania piecow oswiecimskich. w polsce się rozpala piece... w izraelu też. prawdziwie postępowi Europejczycy sprzeciwiają się kaczystowskiej polityce w polsce i w izraelu. Viva Palestina! Viva LGBT! Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: Marianna i inni rozgarnieci wyborcy PiS 11.11.05, 01:27 prawdziwi postepowi Europejczycy wlasnie biora w du.. we Francji (och, ale branie w d.. moze cie ucieszyc, pardon, niechcacy wyszlo takie qui pro quo - och z tym co to wyszlo to tez nie udane - nie umiem rozmawiac z niehetero) Tak ze jedz se do tej twojej Jewropy, niech Polska stanie sie wreszcie normalnym krajem Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Marianna i inni rozgarnieci wyborcy PiS 11.11.05, 01:37 droga Marianno; prawde powiedziawszy, to, co sie dzieje we Francji, mnie jednak przeraza; przyznaje: od ponad 20-stu lat jestem frankofonem (choc krytycznym), i mam we Francji wielu przyjaciol, moja byla dziewczyne (z ktora wciza mam wspanialy kontakt), i zycze Francuzom wszystkiego dobrego; niestety: przychodzi im teraz placic za ich wlasna glupote, a w szczegolnosci za infantylnie rozumiana "tolerancje"; ostrzegalem - nawet w moim wytsapieniu w centrum mysli Raymonda Arona (jakies 10 lat temu), jakie tego moga byc konsekwencje; ludzie, ktorzy Arona i jego mysl znali, od razu przyznali mi racje; socjalisci i komunisci wyzywali wtedy od kryptofaszystow; a trzeba bylo tylko sie zastanowic, pomyslec, i wyciagnac wnioski (wtedy, nie teraz); teraz nie pozostalo nic innego, jak sieganie do ustaw wyjatkowych sprzed 50-ciu lat (z czasow wojny w Algerii); troche tej Francji mi zal; marianna_777 napisała: > prawdziwi postepowi Europejczycy wlasnie biora w du.. we Francji (och, ale > branie w d.. moze cie ucieszyc, pardon, niechcacy wyszlo takie qui pro quo - > och z tym co to wyszlo to tez nie udane - nie umiem rozmawiac z niehetero) > > Tak ze jedz se do tej twojej Jewropy, niech Polska stanie sie wreszcie > normalnym krajem Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: Marianna i inni rozgarnieci wyborcy PiS 11.11.05, 01:52 NIestety, musza teraz ostro, i to lepiej szybciej, niz tak jak to robia. polityczna poprawnosc w tym wypadku to strata i czasu, i pola. Ale Francja to nie to forum. Marcinkiewiczowi pogratulowac. Kaczynskim tez. Oby tylko nie spiep..li Beda musieli sporo jednak kokietowac SO i LPR zeby to mialo jakas szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Marianna i inni rozgarnieci wyborcy PiS 11.11.05, 01:56 Masz racje, co do Kaczynskich i Marcinkiewicza; nie sa w ciemie bici; poradza sobie; choc zdaje sobie sprawe z tego, ze im dluzej rzad sie utrzyma, i im wieksze sukcesy bedzie miec, tym wieksza bedzie nagonka PO, GW i innych "polskojezycznych" mediow (calkiem trafne okreslenie Rydzyka) na ten rzad; oby im sie udalo; marianna_777 napisała: > NIestety, musza teraz ostro, i to lepiej szybciej, niz tak jak to robia. > > polityczna poprawnosc w tym wypadku to strata i czasu, i pola. > > Ale Francja to nie to forum. > > Marcinkiewiczowi pogratulowac. Kaczynskim tez. > Oby tylko nie spiep..li > Beda musieli sporo jednak kokietowac SO i LPR zeby to mialo jakas szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: Marianna i inni rozgarnieci wyborcy PiS 11.11.05, 02:15 wyglada ze "polskojezyczne" media, niektore, jak TVN, powoli sie przyzwyczajaja do nowego krajobrazu. tO dobry znak btw - O.Dyrektora specjalnie nie lubie tak mnostwo wiele za bardzo, ale okreslenie fajne, nie slyszalam, warte popularyzowania. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Marianna i inni rozgarnieci wyborcy PiS 11.11.05, 02:21 ja tez nie jestem "radiomaryjny", ale ich "rozmowy niedonczone" sa czasami warte posluchania; mozna sie z nich wiele dowiedziec; przede wszystkim poruszaja tematy, ktore "media polskojezyczne" skrzetnie przemilczaja; do TVN - po wyrzuceniu Lisa - mam zero zaufania; oni beda teraz probowali "przylgnac" do Kaczynskich, tak jak wczesniej Walter kleil sie do Kwacha marianna_777 napisała: > wyglada ze "polskojezyczne" media, niektore, jak TVN, powoli sie przyzwyczajaja > > do nowego krajobrazu. tO dobry znak > > btw - O.Dyrektora specjalnie nie lubie tak mnostwo wiele za bardzo, ale > okreslenie fajne, nie slyszalam, warte popularyzowania. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Marianna i inni rozgarnieci wyborcy PiS 11.11.05, 01:06 wiem, wiem, w Europie toleruje sie heterofobie, a potem nie wie sie, jak sobie poradzic z podpalaczami w Paryzu (a propos: merem Paryza jest gej; tak samo, jak w Berlinie, gdzie juz tez auto splonely); jestem_gejem napisał: > poczekaj kaczuszko jak twój IP zostanie zgłoszony na policję. W Europie nie to > leruje się homofobii i > szerzenia nienawiści do Gejów i Lesbijek. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski GRATULACJE DLA PANA PREMIERA MARCINKIEWICZA !! 11.11.05, 00:40 Rzad "cieni" (a raczej cieniasow) koalicji PO-SLD sromotnie przegral Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 Re: GRATULACJE DLA PANA PREMIERA MARCINKIEWICZA ! 11.11.05, 00:47 silesius.monachijski napisał: > Rzad "cieni" (a raczej cieniasow) koalicji PO-SLD sromotnie przegral niby dlaczego? Od dawna przewidzieli wynik dzisiejszego głosowania choć J.Kaczyński z Marionetkowiczem się zaklinali, że nie ma żadnych układów między PiS, SO, LPR i PSL. Dzisiaj przynajmniej wszystko jest jasne, i jeszcze Lepper oficjalnie przekazał błogasławieństwo od ajatollacha Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
alkud KOALICJA PO-SLD NIE MIAŁA SZANS... 11.11.05, 00:48 dzięki Bogu! ISLAM religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_gejem Re: KOALICJA PO-SLD NIE MIAŁA SZANS... 11.11.05, 00:52 jak w paryżu czy londynie świniaki uchylały się od pomyj wylewanych z okien, w kalifacie Bagdadu uczeni filozofowie dyskutowali o prawach Gejów i Lesbijek. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: KOALICJA PO-SLD NIE MIAŁA SZANS... 11.11.05, 01:00 a cos ty taki biedron czy inny - nie obrazajac Polakow - niemiec; a skad te wiesci z kalifatow? czyzbys tesknil za islamem? to wyjedz sobie w islamskie krainy; zobaczymy, jak dlugo tam wytrzymsz jestem_gejem napisał: > jak w paryżu czy londynie świniaki uchylały się od pomyj wylewanych z okien, w > kalifacie Bagdadu uczeni > filozofowie dyskutowali o prawach Gejów i Lesbijek. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_gejem Re: KOALICJA PO-SLD NIE MIAŁA SZANS... 11.11.05, 01:06 w czasach kalifatu chłopaki o pięknie natłuszczonej muslulaturze spotykali się w męskich łaźniach, by prowadzić uduchowione dyskusje o prawach Gejów. dziś został nam kaczyzm, rydzyk, lepper i moherowe berety. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: KOALICJA PO-SLD NIE MIAŁA SZANS... 11.11.05, 01:07 tak, tak: dyskutowali w koleczku, i stad narodzilo sie pojecie (zaiste nie filozoficzne) "gruppensex" jestem_gejem napisał: > w czasach kalifatu chłopaki o pięknie natłuszczonej muslulaturze spotykali się > w męskich łaźniach, by > prowadzić uduchowione dyskusje o prawach Gejów. dziś został nam kaczyzm, rydzy > k, lepper i moherowe > berety. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: GRATULACJE DLA PANA PREMIERA MARCINKIEWICZA ! 11.11.05, 00:55 a Tusk dogadywal sie przed druga tura wyborow prezydekcich - mam na to swiadkow - z Kwachem, ze zadnego "mocnego szarpniecia2 w stylu Rokity nie nedzie, i ze beda uwzglednianie interesy SLD. I co: obstrukcyjna koalicja - przeciwko zmianom korupcyjnego sprawowanie wladzy w Polsce - czyli SLD-PO przegrala. Zrezsta, warto poczytac wypowiedzi Tuska i Rokity na temat rzadu Marcinkiewicza, zeby dostrzec "duze pekniecie" w PO; Tusk jeszcze tej swoje obstrukcji i dogadywania sie z komuchami bedzie zalowac; tego jestem pewien; raz jeszcze: gratulacje, Panie Premierze Marcinkiewicz gg1968 napisał: > silesius.monachijski napisał: > > > Rzad "cieni" (a raczej cieniasow) koalicji PO-SLD sromotnie przegral > > niby dlaczego? Od dawna przewidzieli wynik dzisiejszego głosowania choć > J.Kaczyński z Marionetkowiczem się zaklinali, że nie ma żadnych układów między > PiS, SO, LPR i PSL. Dzisiaj przynajmniej wszystko jest jasne, i jeszcze Lepper > oficjalnie przekazał błogasławieństwo od ajatollacha Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_gejem Re: GRATULACJE DLA PANA PREMIERA MARCINKIEWICZA ! 11.11.05, 00:48 poczekajcie aż Unia Europejska ogłosi sankcje ekonomiczne, to jeszcze jutro waszego katoprezydenta i katopremiera sami wbijecie na pal, jak to robiliście z Gejami i Lesbijkami, a także Muzułmanami i innymi wyznaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: GRATULACJE DLA PANA PREMIERA MARCINKIEWICZA ! 11.11.05, 01:03 oglaszali juz przeciwko Austrii, i co? przegrali z kretesem, i wyszli na ostatnich durniow; a haider smial sie czyrakowi rposto w oczy; i kto mial racje? Austria - rzadzona przez konserwatystow - przezywa prawdziwy boom gospodarczy, zas schroeder i czyrak - oredownicy bojkotu i sankcji, maja zdezelowana gospodarke, i plonace samochody w Paryzu (i nie tylko); siegaj po mylsi do glowy, a nie do odb.... jestem_gejem napisał: > poczekajcie aż Unia Europejska ogłosi sankcje ekonomiczne, to jeszcze jutro was > zego katoprezydenta i > katopremiera sami wbijecie na pal, jak to robiliście z Gejami i Lesbijkami, a t > akże Muzułmanami i innymi > wyznaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_gejem Re: GRATULACJE DLA PANA PREMIERA MARCINKIEWICZA ! 11.11.05, 01:13 nieważne, czy Francja jest biedna czy bogata, byle by była Gejowska i Republikańska! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: GRATULACJE DLA PANA PREMIERA MARCINKIEWICZA ! 11.11.05, 01:24 wolne zarty! Francja znow jest panstwem policyjnym; musiala siegnac do ustaw o sytuacji wyjatkowej sprzed 50-ciu lat, zeby wogole tam dalo sie zyc; oto do czego dprowadzily twoje gejostwo i republianizm jestem_gejem napisał: > nieważne, czy Francja jest biedna czy bogata, byle by była Gejowska i Republika > ńska! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Coz, francuskie auta latwo sie samozapalaja 11.11.05, 01:40 sa troche gorszej jakosci od niemieckich; wie o tym mafia samochodowa Polsce - od lat - dlatego za francuskie auta sie nie bierze Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bierzesz cos na swoja przypadlosc? nie skutku 11.11.05, 01:38 mi niczego brac nie potrzeba; co do ciebie, to wcale nie bylbym taki pewny: moze brom? Odpowiedz Link Zgłoś
pracowity-jak-kon Jak to cudownie że nie jestem obywatelem tego PRL 11.11.05, 00:53 Polecam wszystkim pracowitym i rozsądnym Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Jak to cudownie że nie jestem obywatelem tego 11.11.05, 01:09 to po sie odzywasz? przeciez ten temat ciebie nie dotyczy; nie jestes Polakiem, wiec zajmij sie sprawami swojej "nowej ojczyzny" pracowity-jak-kon napisał: > Polecam wszystkim pracowitym i rozsądnym Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: silesius-monachijski 11.11.05, 01:15 i co w tym dziwnego? zapomniales juz, ze Monachium bylo siedziba RWE, i ze zawsze mieszkali prawdziwi polscy patrioci? Jan Nowak Jezioranski; tadeusz Nowakowski, Aleksander Menhard, Jacek Kaczmarski, Jozef Mackiewicz, itd., itp Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Z Radia Monachium nadawał niejaki Gebels przed 11.11.05, 01:23 tymi których wymieniłeś silesius.monachijski napisał: > i co w tym dziwnego? zapomniales juz, ze Monachium bylo siedziba RWE, i ze > zawsze mieszkali prawdziwi polscy patrioci? Jan Nowak Jezioranski; tadeusz > Nowakowski, Aleksander Menhard, Jacek Kaczmarski, Jozef Mackiewicz, itd., itp Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Z Radia Monachium nadawał niejaki Gebels prze 11.11.05, 01:41 rzeczywiscie, celna riposta; moze najpierw cos napisz, a potem wypij kielicha, a nie odwrotnie kozaczek3 napisał: > tymi których wymieniłeś > silesius.monachijski napisał: > > > i co w tym dziwnego? zapomniales juz, ze Monachium bylo siedziba RWE, i z > e > > zawsze mieszkali prawdziwi polscy patrioci? Jan Nowak Jezioranski; tadeus > z > > Nowakowski, Aleksander Menhard, Jacek Kaczmarski, Jozef Mackiewicz, itd., > itp > Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Cieszę sie niezmiernie,obiecanki cacanki 11.11.05, 01:16 A głupiemu stoi. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Cieszę sie niezmiernie,obiecanki cacanki 11.11.05, 01:24 gupiemu to raczej nic nie stoi; raczej wszystko lezy; kozaczek3 napisał: > A głupiemu stoi. > Amen. > Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st silesius-monachijski 11.11.05, 01:18 Powtarzam , jestem_gejem i kozaczek3 sa prowokatorami. Ich radykalne opinie maja wywolac gwaltowne reakcje zwolennikow PiS, godzac jednoczesnie w PO, ktora ma reputacje arcy-liberalnej w sferze obyczajowej ( co nie jest prawda ) Oni glosowali PiS!! Ich obecnosc dzis na tym forum nie ma nic z przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: silesius-monachijski 11.11.05, 01:28 co do kozaczka3 to nie bylbym taki pewny; ja zas swoje opinie wyglaszam, i sie ich nie wstydze; nie sadze, zebym w ten sposob szkodzil PiSowi; juz mnie tu pare razy - jeszcze przed kleska tuska - okrzykniety "najbardziej czarnym PiS- uarem"; po prawdzie: "splywa to po mnie"; w ciemie bity nie jestem, i zadne prowokacje mnie nie ruszaja; gasior1st napisał: > Powtarzam , jestem_gejem i kozaczek3 sa prowokatorami. Ich radykalne opinie > maja wywolac gwaltowne reakcje zwolennikow PiS, godzac jednoczesnie w PO, ktora > > ma reputacje arcy-liberalnej w sferze obyczajowej ( co nie jest prawda ) > Oni glosowali PiS!! Ich obecnosc dzis na tym forum nie ma nic z przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: silesius-monachijski 11.11.05, 01:42 Powtarzam po raz ostatni .Kruszac kopie z 2 w/w na tym forum, tak naprawde polemizujesz z osobami o twoich pogladach. Jest to ciag dalszy strategii " zatopic PO " JASNE ? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 PO nie trza zatapiac, wystarczy troche zreformowac 11.11.05, 01:46 jest_gej i k3 to wyjatkowo ograniczone osobniki nie dosc ze pie.. od rzeczy, to jeszcze maja "czelnosc"... A ja ni mom Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_gejem [...] 11.11.05, 01:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 silesius-monachijski_ostrzezenie brane pod uwage 11.11.05, 01:35 obydwaj (obydwoje?) plota takie bzdury ze trudno mi zachowac normalny spokoj pod moherowym beretem Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: silesius-monachijski_ostrzezenie brane pod uw 11.11.05, 01:46 ja to juz za chwile biret kardynalski zaloze, zeby sie przed tym stekiem bzdur uchronic; poczytaj, Marianno, link, ktory zamiescilem w odpowiedzi gejowi. teraz chyba zacznie porzadnie bluzgac . pozdrawiam marianna_777 napisała: > obydwaj (obydwoje?) plota takie bzdury ze trudno mi zachowac normalny spokoj > pod moherowym beretem Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: silesius-monachijski_ostrzezenie brane pod uw 11.11.05, 01:58 Niestety, twoj link (jakies pol strony powyzej) jest slepy Ale doceniam intencje Chociaz tak szczerze, to trzeba by ich olac PISS, PISS Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: silesius-monachijski_ostrzezenie brane pod uw 11.11.05, 02:02 sprobuj pare razy kliknac na link (czasami na forum gw cos szwankuje); w linku jest mowa (a to tekst naukowy, nie "prawicowy" paszkwil) o homoseksualizmie hitlera i wielu innych nazistowskich "bonzow"; . Tak: PIS, PIS, PIS !!! marianna_777 napisała: > Niestety, twoj link (jakies pol strony powyzej) jest slepy > > Ale doceniam intencje > > Chociaz tak szczerze, to trzeba by ich olac > > PISS, PISS Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 kozaczek i jest_gej poszli chyba spac, nie wierze 11.11.05, 02:30 zeby sobie darowali mozliwosc pobluzgania jeszcze troche Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: kozaczek i jest_gej poszli chyba spac, nie wi 11.11.05, 02:43 no to juz wiemy, co ich laczy; . co bylo do udowodnienia marianna_777 napisała: > zeby sobie darowali mozliwosc pobluzgania jeszcze troche Odpowiedz Link Zgłoś
takj Re: Sejm udzielił wotum zaufania rządowi Kazimier 11.11.05, 01:42 Wolna Wielkopolska. Wielkopolanie, odłączmy się od tej nawiedzonej hoł..oty. Sami sobie dobrze damy radę. Miech sobie kaczory rządzą z leperami i giertychami. Co Nas to obchodzi! Nie myślcie, że to nie realne. Odwagi. PS. Każdego pracowitego i rozsądnego z Polski B przyjmiemy szczerze i gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Każdego pracowitego i rozsądnego z Polski B ... 11.11.05, 02:01 to dosyc ublizajaca prowokacja znaczy sie jak, Polska A jest jakas lepsza? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Każdego pracowitego i rozsądnego z Polski B . 11.11.05, 02:14 alez oczywiscie: Polska A cierpi na "schorzenie golenia" i robi naprawde wspaniel "byznesy"; tylko pozazdroscic; . www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6454 marianna_777 napisała: > to dosyc ublizajaca prowokacja > > znaczy sie jak, Polska A jest jakas lepsza? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: Każdego pracowitego i rozsądnego z Polski B . 11.11.05, 02:25 No to wyglada ze A jest lepsza, a nawet lepsiejsza Tyle ze jesli chodzi o Urbana, to nie jest on dla mnie wiarygodny od jakiegos czasu - powiedzmy od czsu gdy byl rzecznikiem rzadu PRL Wole Leppera - ten gosc ma przynajmniej poczucie humoru Milo jest obserwowac (nie, nie dostal mojego glosu w wyborach, ale jego szanse na przyszlosc rosna) jak sie chlopisko rozwija i podciaga Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Każdego pracowitego i rozsądnego z Polski B . 11.11.05, 02:38 ja tez wole leppera: ale warto "podjudzic" PO-wcow artykulem z pisma czlowieka, ktory ich poparl w II turze wyborow; ale sie usmialem; marianna_777 napisała: > No to wyglada ze A jest lepsza, a nawet lepsiejsza > > Tyle ze jesli chodzi o Urbana, to nie jest on dla mnie wiarygodny od jakiegos > czasu - powiedzmy od czsu gdy byl rzecznikiem rzadu PRL > > Wole Leppera - ten gosc ma przynajmniej poczucie humoru > Milo jest obserwowac (nie, nie dostal mojego glosu w wyborach, ale jego szanse > na przyszlosc rosna) jak sie chlopisko rozwija i podciaga Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Samodzielnosc regionow to bardzo dobry pomysl 11.11.05, 02:10 ... Najwiecej zla we wspolczesnym swiecie wyrzadzily silne scentralizowane wladze.... Odbiera samodzielnosc i odpowiedzialnosc Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Samodzielnosc regionow to bardzo dobry pomysl 11.11.05, 02:26 to prawda, ale nie do konca; kiedys na wspolnych zjezdzie Ruchu Autonomii Slaska i Zwiazku Kaszubskiego proponowano (czesc kaszubskich dzialaczy) oddzielenie tych regionow od Polski; to temat nielatwy: tym bardziej, ze czesc dzialaczy regionalnych moze zadac przyznania sobie i swoim ukladom statusu, ktory wymknie sie spod kontroli wladz centralnych; zauwaz, ze w UE coraz wiecej mowi sie - w przeciwienstwie do lat 90-tych - o Europie panstw, a nie o tworze "ponadnarodowym" z silnymi regionami; klimat sie w Europie zmienia na korzysc panstw narodowych (Wielka Brytania od poczatku byla przeciwko regionalizacji; ostatnio coraz glosniej popieraja ja Hiszpania i Wlochy; Francja jest - per definitione - centralistyczna); l005 napisał: > > ... Najwiecej zla we wspolczesnym swiecie wyrzadzily silne scentralizowane > wladze.... Odbiera samodzielnosc i odpowiedzialnosc > Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Re: Samodzielnosc regionow to bardzo dobry pomysl 11.11.05, 02:42 silesius.monachijski napisał: > ...- o Europie panstw, a nie o > tworze "ponadnarodowym" z silnymi regionami; klimat sie w Europie zmienia na > korzysc panstw narodowych (Wielka Brytania od poczatku byla przeciwko > regionalizacji; ostatnio coraz glosniej popieraja ja Hiszpania i Wlochy; > Francja jest - per definitione - centralistyczna); --------------------------- Mysle ze obecnie EU przezywa gleboki kryzys nie tylko gospodarczy ale rowniez psychologiczny. Liderzy wysforowali sie przed populacje i obywatele starej starej Europy po prostu boja sie konsekwencji powiekszania EU, spadku stopy zyciowej (zobacz co stalo sie z konstytucja) co . W takim wypadku ludzie uciekaja do idei silnego panstwa ktore jest tradycyjnie kojarzenie z obrona (wojny). Uwazam ze przyszlosc gospodarki nalezy do silnych regionow ktore maksymalizuja inicjatywe indywidualna i to tylko kwestia czasu. Zwykle dobrze byc liderem przemian. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Samodzielnosc regionow to bardzo dobry pomysl 11.11.05, 02:51 nie masz racji: narazie Polska musi miec spojna (czyli jednak scentralizowana) polityke, w szczegolnosci w obliczu zagrozen samej UE, jak i zagrozen terroryzmem; silne regiony tak: ale najpierw trzeba stworzyc ku temu podstawy, i to w calej Unii; regionalizacja polskiej polityki w obecnje sytuacji zagraza nie tylko calemu panstwu, ale i - patrzac na to obiektywnie - takze i interesom poszczegolnych regionow; narazie jest tak, ze rzad i prezydent RP sa w stanie wiecej dla Wielkopolski, Malopolski, Pomorza, Slaska, Mazowsza; Podlasia, itd., wywalczyc, niz same te regiony w pojedynke; za pare lat moze bedzie inaczej; l005 napisał: > silesius.monachijski napisał: > > > ...- o Europie panstw, a nie o > > tworze "ponadnarodowym" z silnymi regionami; klimat sie w Europie zmienia > na > > korzysc panstw narodowych (Wielka Brytania od poczatku byla przeciwko > > regionalizacji; ostatnio coraz glosniej popieraja ja Hiszpania i Wlochy; > > Francja jest - per definitione - centralistyczna); > --------------------------- > Mysle ze obecnie EU przezywa gleboki kryzys nie tylko gospodarczy ale rowniez > psychologiczny. Liderzy wysforowali sie przed populacje i obywatele starej > starej Europy po prostu boja sie konsekwencji powiekszania EU, spadku stopy > zyciowej (zobacz co stalo sie z konstytucja) co . W takim wypadku ludzie > uciekaja do idei silnego panstwa ktore jest tradycyjnie kojarzenie z obrona > (wojny). Uwazam ze przyszlosc gospodarki nalezy do silnych regionow ktore > maksymalizuja inicjatywe indywidualna i to tylko kwestia czasu. Zwykle dobrze > byc liderem przemian. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: Samodzielnosc regionow to bardzo dobry pomysl 11.11.05, 02:49 Samodzielnosc regionow to bardzo niedobry pomysl Europa jest kontynentem narodow i proby przeksztalcenia jej we wspolnote na ksztalt USA moga byc grozne dla mniejszych narodow ktore zostalyby wchloniete i rozmyte przez wieksze. Polsce specjalnie to nie zagraza, ale np. Czechom lub Litwinom tak. Ksztalt Europy powinien, moim zdaniem zmierzac do federacji panstw raczej niz do wspolnoty regionow, przynajmniej na razie, poki tozsamosc narodowa w poszczegolnych krajach jest dosyc znaczaca. Co bedzie za 100 lat, nikt nie wie. Na razie jednak, niepodleglosc nowych krajow (pokomunistycznych, z wyjatkiem NRD) jest zdobycza zbyt cenna (mowie to z Polskiego punktu widzenia) aby ja szybko stracic na rzecz pelnej integracji europejskiej. Suwerennosci krajow zas nie bedzie, bez odrebnych ministerstw spraw zagranicznych, obrony, czy bodaj bez narodowej poczty. Wspolna waluta (euro) to troche inna sprawa, to ekonomia, choc, czesc suwerennosci sie traci przez wychodzenie a narodowej waluty. NP. wlosi chca powrotu do lira. Moze by wiec tak poczekac z tym wejsciem do euro? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Samodzielnosc regionow to bardzo dobry pomysl 11.11.05, 03:00 Droga Marianno, narazie jest tak, jak piszesz, wiec pelna z Toba zgoda; kiedys myslalem inaczej, ale czasy sa inne, i polityka poszczegolnych panstw UE (takze tych, ktore jeszcze 10 lat temu gardlowaly za silnymi regionami - jak Niemcy - tez sie zmienila). W obecnej sytuacji to nawet nie bedzie federacja, to w najlepszym wypadku m,oze byc konfederacja panstw narodowych. A za 100 (moze wczesniej) lat, kto wie? marianna_777 napisała: > Samodzielnosc regionow to bardzo niedobry pomysl > > Europa jest kontynentem narodow i proby przeksztalcenia jej we wspolnote na > ksztalt USA moga byc grozne dla mniejszych narodow ktore zostalyby wchloniete i > > rozmyte przez wieksze. Polsce specjalnie to nie zagraza, ale np. Czechom lub > Litwinom tak. > > Ksztalt Europy powinien, moim zdaniem zmierzac do federacji panstw raczej niz > do wspolnoty regionow, przynajmniej na razie, poki tozsamosc narodowa w > poszczegolnych krajach jest dosyc znaczaca. Co bedzie za 100 lat, nikt nie wie. > > Na razie jednak, niepodleglosc nowych krajow (pokomunistycznych, z wyjatkiem > NRD) jest zdobycza zbyt cenna (mowie to z Polskiego punktu widzenia) aby ja > szybko stracic na rzecz pelnej integracji europejskiej. > > Suwerennosci krajow zas nie bedzie, bez odrebnych ministerstw spraw > zagranicznych, obrony, czy bodaj bez narodowej poczty. Wspolna waluta (euro) > to troche inna sprawa, to ekonomia, choc, czesc suwerennosci sie traci przez > wychodzenie a narodowej waluty. NP. wlosi chca powrotu do lira. > > Moze by wiec tak poczekac z tym wejsciem do euro? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: Samodzielnosc regionow to bardzo dobry pomysl 11.11.05, 03:11 Az nieprzyzwoite - tak sie zgadzac - to o czym tu dyskutowac Acha - Lepper - on wszystko zniesie i wiele wytrzyma Wg mnie, powinien zostac (juz to pisalam wczesniej pare razy, ale dopiero mnie zbluzgali - ostanio nawet we srode) ...wicepremierem i ministrem Resortu Bezteki (nie Bezpieki) d/s wspolpracy parlamentarnej. Te pare groszy na pensje to moglaby byc zupelnie udana investycja w trwalosc poparcia. Byloby to bardzo dobre umocnienie obecnej nie-koalicji Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Samodzielnosc regionow to bardzo dobry pomysl 11.11.05, 03:22 co do leppera, to mam watpliwosci; on poparl rzad, ale nikt nie wie, czego w przyszlosci zazada (stolka raczej nie, bo jednak troche boi sie odpowiedzialnosci); wiadomo, ze to poparcie przez SO zostalo wymuszone glupia, hazardowa postawa tuska; lepper ostatnio niezle sobie radzi (napewno ma swietnych doradcow); oby tylko nie przeszkadzal; to juz by zupelnie wystarczylo; marianna_777 napisała: > Az nieprzyzwoite - tak sie zgadzac - to o czym tu dyskutowac > > Acha - Lepper - on wszystko zniesie i wiele wytrzyma > > Wg mnie, powinien zostac (juz to pisalam wczesniej pare razy, > ale dopiero mnie zbluzgali - ostanio nawet we srode) > ...wicepremierem i ministrem Resortu Bezteki (nie Bezpieki) > d/s wspolpracy parlamentarnej. Te pare groszy na pensje to > moglaby byc zupelnie udana investycja w trwalosc poparcia. > > Byloby to bardzo dobre umocnienie obecnej nie-koalicji Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Silesius and Marianna powiedzcie jak sie ma... 11.11.05, 03:07 ... to piszecie do masowych wyjazdow, emigracji zwlaszcza ludzi z przyszloscia? Oni jada do "nie swojego" kraju. Wyglada na to ze pozostaja ci co albo jeszcze maja nadzieje albo nie maja wiekszych szans i potrzebuja opieki (np emeryci). Ja to rozumiem bo sam sie dusilem w panstwie "silnym" ale bez mozliwosci realizacji. Wiem, temat jest jak rzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: Silesius and Marianna powiedzcie jak sie ma.. 11.11.05, 03:18 Dzieki za zaufanie - to schlebia Jada, bo tak ocenili ze bedzie lepiej Czy bedzie - rzecz indywidualna. Nietorym i chyba nielicznym - bedzie Pozostali wroca, jak sie troche odbija. Wroca z roznych powodow. "tesknota" za krajem, sprobowac to samo lub podobne w Polsce. Otworzyc firme (zainwestowac zarobiona kase) Mam nadzieje ze nowa ekipa rzadzaca stworzy odpowiedni klimat (ustawowo-finansowy, ale i zwyczajowo-etyczny) zeby zachecic do powrotu, szczegolnie tych, ktorym sie "udalo" jeszcze raz dziekuje za pytanie - to mile - pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Silesius and Marianna powiedzcie jak sie ma.. 11.11.05, 03:37 poza tym nie zapominajmy: boom na emigrantow z Polski juz dawno sie skonczyl; jezeli chodzi np. o informatykow, to lepsi - tansi i bardziej wydajni sa hindusi i chinczycy; szanse na emigracje - i po wielu trudach (obozy przejsciowe we Wloszech, Niemczech i Austrii) - znalezienie dobrze platnej pracy w USA, Kanadzie czy Auustralii byly w latach 80-tych (i troche 90-tych); w Europie Zachodniej, ktora ma duze bezrobocie i trudne problemy strukturalne do rozwiazania, to moze paru najlepszych cos dla siebie znajdzie; prawde powiedziawszy, to na chwile obecna nie ma gdzie emigrowac (pozostaje jeszcze chyba Europa Wschodnia, ale kto chcialby tam pojechac?); Anglia czy Irlandia nie wprowadzily okresow przejsciowych dla pracownikow z Polski, ale tam glownie podzukuja ludzi do prymitywnej i nisko platnej pracy; slowem: nawet gdyby ktos chcial, to nie ma gdzie wyjechac; marianna_777 napisała: > Dzieki za zaufanie - to schlebia > > Jada, bo tak ocenili ze bedzie lepiej > Czy bedzie - rzecz indywidualna. Nietorym i chyba nielicznym - bedzie > > Pozostali wroca, jak sie troche odbija. Wroca z roznych powodow. > "tesknota" za krajem, sprobowac to samo lub podobne w Polsce. > Otworzyc firme (zainwestowac zarobiona kase) > > Mam nadzieje ze nowa ekipa rzadzaca stworzy odpowiedni klimat > (ustawowo-finansowy, ale i zwyczajowo-etyczny) zeby zachecic > do powrotu, szczegolnie tych, ktorym sie "udalo" > > jeszcze raz dziekuje za pytanie - to mile - pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Re: Silesius and Marianna powiedzcie jak sie ma.. 11.11.05, 04:26 Zycze wam obojgu (Marianna i Silesius) zeby wasze nadzieje sie spelnily. Dobrze widziec ludzie entyzjastycznych i optymistycznych. Ja man zastrzezenia co do PiSu ale nie mieszkam w Polsce i chyba powinnienem sie zamknac. Moge tylko poradzic aby w imie jakichkolwiek idei nie dac sie wplatac w zamkniete kolo wrogosci, nienawisci i demagogii. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Silesius and Marianna powiedzcie jak sie ma.. 11.11.05, 03:28 rzeczywiscie: temat rzeka; bylem ostatnio w Kanadzie, i spotkalem wielu wspanialych, swietnie wyksztalconych, i swietnie sobie tam radzacych Polakow z "przeszloscia" (jaruzel z kiszczakiem "wykopali" ich z prl-u); co ciekawe, oni, ludzie bardzo inteligentni, sa w ocenie obecnej kondycji Polski jeszcze bardziej radykalnie niz RM; a jezdza do "starej Ojczyzny" czesto; czy ludzie z "przyszloscia" tez wyjada? to zalezy od tego, czy Marcinkiewiczowi i PiS-owi uda sie w Polsce stworzyy normalne (nieaferalne panstwo: Polska jest najbardziej aferalnym panstwem obecnej UE: oficjalne dane); jezeli sie uda, i ludzie zobacza, ze wartow Polsce zyc i pracowac (bez "plecow", sluzb specjalnych, i sld-owsko mafijnego biznesu), to pewnie nikt nie bedzie chcial wyjezdzac; ale: pozyjemy, zobaczymy l005 napisał: > ... to piszecie do masowych wyjazdow, emigracji zwlaszcza ludzi z przyszloscia? > > Oni jada do "nie swojego" kraju. > Wyglada na to ze pozostaja ci co albo jeszcze maja nadzieje albo nie maja > wiekszych szans i potrzebuja opieki (np emeryci). > > Ja to rozumiem bo sam sie dusilem w panstwie "silnym" ale bez mozliwosci > realizacji. Wiem, temat jest jak rzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: silesius-monachijski znieslawia gejowego idola 11.11.05, 02:07 Brawo! Gdzies ty to wykopal... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: silesius-monachijski znieslawia gejowego idol 11.11.05, 02:12 znam sprawe od lat; w 1936 roku byla taka slynna biesiada w hotelu-burdelu w Rottach-Eggern (lezy nad jeziorem Tegernsee w Bawarii) z udzialem boznow SA, ktorzy "zabawiali sie" z czysto aryjskimi mlodziencami. hitler wyslal tam bojowki ss, ktore ich wyrznely, a czesciow aresztowaly; zainteresowal mnie temat, i zaczalem szperac; i prosze, co z tych poszukiwan wyszlo; wpisz sobie na yahoo czy google'u: "hitler and homosexuality"; zobaczysz, co "wyskoczy"; geje sie napewno zarumienia; marianna_777 napisała: > > Brawo! Gdzies ty to wykopal... Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: silesius-monachijski znieslawia gejowego idol 11.11.05, 02:18 Mozna sie duzo nauczyc, dzieki. (a myslalam ze juz wszystkie rozumy pojadlam) Warto popularyzowac - geje i faszysci beda miec duzy problem: jak teraz jedni drugich beda mogli nie lubic i zwalczac? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: ojcze Tadeuszu, zadanie wykonane, Platforma z 11.11.05, 02:44 no nie, jeszcze jakas tratwa dryfuje; ale zapowiadaja sztormy i bunt zalogi fxvi napisał: > piona Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntprop Re: ojcze Tadeuszu, zadanie wykonane, Platforma z 11.11.05, 10:04 A jo wom rzekno: ostało się ino gnojowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: silesius-monachijski znieslawia gejowego idol 11.11.05, 02:30 znam ich odpowiedz; kiedy juz raz probowalem o tym wspomniec, to wyzwali mnie od "brudnego faszysty", ktory chce gejow w kz-tach mordowac; dla nich tego typu - prawdziwe i sprawdzone - wiadomosci, to jak czerwona plachta na byka; z ich strony nie licze na jakas rzetelna refleksje; po tamtej stronie myslenia "niet"; tylko obelgi, i chamskie zaczepki; marianna_777 napisała: > Mozna sie duzo nauczyc, dzieki. > (a myslalam ze juz wszystkie rozumy pojadlam) > > Warto popularyzowac - geje i faszysci beda miec duzy problem: > jak teraz jedni drugich beda mogli nie lubic i zwalczac? Odpowiedz Link Zgłoś
fxvi przychodzi Rokita do lekarza 11.11.05, 02:22 lekarz: Tak? Rokita: Premier z Krakowa lekarz: wodka z lodowki Odpowiedz Link Zgłoś
l005 A tu expose pierwowzoru 11.11.05, 02:26 polskaludowa.com/dzwiek/nagrania/Gomulka_X_56.mp3 .... wyglada na wiecznie zywe.... Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Historia zatacza nowe kolo - teraz w prawo (i Spra 11.11.05, 02:37 wiedliwosc Oni sa teraz nasi "wybrancy" Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Historia zatacza nowe kolo - teraz w prawo (i 11.11.05, 02:46 oby historia narazie dala sobie spokoj; a Prawo i Sprawiedliwosc jak najdluzej w waldzy pozostawalo marianna_777 napisała: > wiedliwosc > > Oni sa teraz nasi "wybrancy" Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntprop Re: Historia zatacza nowe kolo - teraz w prawo (i 11.11.05, 07:24 A jo wom rzekna: Nie zapominajta o Andzejku, bo dobra chłopina jest. Odpowiedz Link Zgłoś
fxvi przychodzi Tusk do lekarza: 11.11.05, 02:23 lekarz: Tak? Tusk: Prezydent Tusk lekarz: Mowi sie prezydent Pultuska Odpowiedz Link Zgłoś
sigact1 Re: przychodzi Tusk do lekarza: 11.11.05, 03:08 mógłby też powiedzieć pukaczka.Co chyba w najbliższej przyszłości czeka i myślących i debili Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: ODPOWIEDZ TUSKA NA EXPOSE 11.11.05, 02:42 pomylka; mialo byc tak; . www.polskaludowa.com/dzwiek/nagrania/Cyrankiewicz_Poznan_56.mp3 silesius.monachijski napisał: > www.polskaludowa.com/dzwiek/nagrania/Cyrankiewicz_amnestia_1956.mp3 > l005 napisał: > > > > > polskaludowa.com/dzwiek/nagrania/Gomulka_X_56.mp3 > > .... wyglada na wiecznie zywe.... Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Moja reakcja na expose Marcinkiewicza 11.11.05, 02:48 Slogan 3 mln mieszkan, zostal zastapiony przez obietnice wybudowania 5 stadionow chleba i igrzysk ! Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: Nie twoja - cytat z wypowiedzi p.Tuska 11.11.05, 02:59 Moja , moja , wyrazona kilka godzib temu " na zywo " Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: Nie twoja - cytat z wypowiedzi p.Tuska 11.11.05, 03:03 a nawet gdyby bylby to cytat p Tuska. Co to zmienia jesli chodzi o meritum ? ma chlop znowu racje Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: Nie twoja - cytat z wypowiedzi p.Tuska 11.11.05, 03:24 Uszanowanie, Panie Tusk! Zrobil Pan ladny kawal roboty przedwyborczej - ale niestety i pare kardynalnych bledow (moim zdaniem, przynajmniej). Dlatego Pan nie wygral, moze dobrze, moze szkoda - czas pokaze. Jesli chodzi o szczegoly - to prosze tylko zapytac. Chetnie sie podziele. Jest Pan mlody na dosyc, zeby znowu sprobowac. Lepper obiecal ze nie dopusci, ale dla niego to moze byc juz ostatnia szansa w 2010, dlatego bedzie walczyl jak lew. Ale w kazdym razie - zycze powodzenia Pozdrawiam z szacunkiem Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Moja reakcja na expose Marcinkiewicza 11.11.05, 03:06 ty idz sobie lepiej do waszego nowego idola: bolka walesy po te twoje obiecane 100 milionow; moze i tusk ci sie dorzuci gasior1st napisał: > Slogan 3 mln mieszkan, zostal zastapiony przez obietnice wybudowania 5 stadiono > w > chleba i igrzysk ! Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: Moja reakcja na expose Marcinkiewicza 11.11.05, 03:13 jako ze masz wiezy z francja, raymond aron ..... " La passion s'exprime d'autant plus facilement, que l'ignorance est grande" Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Moja reakcja na expose Marcinkiewicza 11.11.05, 03:47 tu t as trompe, mon cheri; c*est la seule verite gasior1st napisał: > jako ze masz wiezy z francja, raymond aron ..... > " La passion s'exprime d'autant plus facilement, que l'ignorance est grande" Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: Moja reakcja na expose Marcinkiewicza 11.11.05, 03:21 Jako, ze masz wiezy z Francja , Raymond Aron .... " La passion s'exprime d'autant plus facilement, que l'ignorance est grande" Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: ODPOWIEDZ TUSKA ... dobre... piatka dla siles 11.11.05, 03:03 dziekuje; ciesze sie, ze obydwaj zagladamy na serwer: www.polskaludowa.com; od lat tam zagladam; wiele ciekawych rzeczy tam maja: np. ta smieszny "pyskowke" Rakowskiego ze stoczniowcami; mozne sie niezle posmiac; albo to gierkowskie: "popmozecie"? ach, jakie to byly czasy; . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
parob JAKIE TO SMUTNE GDY ROKITA GLOSUJE JAK SLD 11.11.05, 03:10 I NIE MA W TYM NIC SMIESZNEGO. A PRAWDĘ MI PRZYKRO. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: JAKIE TO SMUTNE GDY ROKITA GLOSUJE JAK SLD 11.11.05, 03:18 mi tez jest przykro; ale byla dyscyplina partyjna zarzadzona przez Tuska; czytajac wypowiedzi tuska i rokity w debacie, od razu rzuca sie w oczy, ze oni sie bardzo roznia, i to nie "pieknie"; rokita ma ciezki orzech do zgryzienia: on wie najlepiej, ze tusk w rozmowach koalicyjnych przeszarzowal, i - gdyby to od niego zalezalo - rokita bylby w rzadzie; troche mi go zal, ale to jego polityczny wybor; a jak tusk rokite naprawde traktuje, to najlepiej o tym swiadczy skreslenie przed wyborami parlamentarnymi ludzi z listy, ktora rokita zaproponowal; nie wiem, jak dlugo on w po - rzadzonym przez tuska, schetyne i hgw wytrzyma; u mnie juz duzo stracil; a mialo byc "mocne szrpniecie", wymierzone w aferalow z sld; szkoda panie rokita parob napisał: > I NIE MA W TYM NIC SMIESZNEGO. A PRAWDĘ MI PRZYKRO. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: JAKIE TO SMUTNE GDY ROKITA GLOSUJE JAK SLD 11.11.05, 03:30 Nam też bardzo przykro, że PiS okłamuje najpierw PO, a póxniej głosuje z kryminalistami z So i faszystami z LPR, ale trudno, jakie kaczory taka koalicja Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: JAKIE TO SMUTNE GDY ROKITA GLOSUJE JAK SLD 11.11.05, 03:37 Kochany y.y Kaczory - co dwie glowy to nie jedna Nikt tu nikogo nie oszukuje - to jest rozgrywka A stawka jest duza - Polska trzeba im wszystkim dobrze patrzec na rece --------------------- "trust, but verify" - Ronald Reagan Odpowiedz Link Zgłoś
kali301 Re: JAKIE TO SMUTNE GDY ROKITA GLOSUJE JAK SLD 11.11.05, 05:32 marianna_777 napisała: "trust, but verify" - Ronald Reagan --- Marianno, muszę Cię poprawić. To zdanie zwykł mawiać...Beria. Reszta...jest OK Pamiętaj filozofię Kalego. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: JAKIE TO SMUTNE GDY ROKITA GLOSUJE JAK SLD 11.11.05, 03:45 co do wzajemnego oklamywania PO i PiS-u, to sie bardzo roznimy; nazywanie lpr-u faszystami to nie tylko gruba przesada - w Parlamancie Europejskim faszystom (per definitione) zasiadac nie wolno, a lpr tam jest reprezemtowane, ale i wynik pewnje aberracji umyslowej; wolno i trzeba lpr krytykowac, ale to napewno nie sa faszysci; tak samo so: duza czesc wyborcow obdarzyla ich zaufaniem; to jak: ci, ktorzy mi nie pasuja, to faszysci i debile? to samo zwolennicy so i lpr mogliby powiedziec o po i o tobie; zostawmy wyzwiska, i trzymajmy sie kaktow; y.y napisał: > Nam też bardzo przykro, że PiS okłamuje najpierw PO, a póxniej głosuje z > kryminalistami z So i faszystami z LPR, ale trudno, jakie kaczory taka koalicja Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntprop Re: JAKIE TO SMUTNE GDY ROKITA GLOSUJE JAK SLD 11.11.05, 07:27 A jo wom rzekna: Mnie nie je przykro.Majo co chcieli lberały amerykańskie. Odpowiedz Link Zgłoś
adamp_314 Poparcie Marcinkiewicza 11.11.05, 03:24 Wydaje mi się, że Marcinkiewicz dostał poparcie nie dla programu,który przedstawił w ekspoze ale dla programu niedopuszczenia PO do wladzy. A z takim poparciem trudno jest rządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Moje przemyślenia!! 11.11.05, 03:32 Platforma niestety dała się upokorzyć. Sytuacja byłą prosta. Nie było co sie wdawać w jakieś kłótnie. Jest większość firmująca rząd i biorąca pełną odpowiedzialność. Jednak decyzja o opozycji jest w pełni sensowna. Ten rząd nie przetrwa długo. Po roku zobaczymy wzrost 0%. WIdząc ludzi, którzy zajmują się słuzbami :Wassermana, Ziobre, Dorna. Wiem, że niedługo powstanie druga Orlen Komisja do badania nieprawidłowości w jakimś działaniu służb. Pewnie w tej komisji będzie brylował Giertych, bo wybory samorządowe się zbliżają, a Lepper i właśnie Roman to ten sam elektorat! Niestety PiS nie ma żadnego stałego elektoratu. Ma z jednej strony PO, a z drugiej populizm(tu jest sporo róznych wydań). Rząd pana Marcinkiewicza będzie nieustannie upokarzany. Wszyscy wiedzą, że każdy rząd głosuje kilkadziesiąt razy wotum nieufności dla ministrów. Sądze, że Lepper z Giertychem kilka razy sprowadzą gabinet Kazia na ziemi wyjmując mu poszczególnych ministrów. NIesety czeka nas rok stracony. Przewiduje wybory od roku do 2 lat. Jak będzie. Bóg jeden wie! Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: Moje przemyślenia!! 11.11.05, 03:44 Podzielam analize. Jako, ze byla w expose mowa o stoliku brydzowym,PiS dolicytowal sie kontraktu ( nie przebierajac w srodkach), ktory jest niemozliwy do zralizowania . Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Moje przemyślenia!! 11.11.05, 03:49 a ja nie potrafie sobie wyobrazic, ze dluzej niz jeden rok potrwa alians tuska z rokita w ramach jednej PO; jesli rzad bedzie dluzej niz rok dobrze rzadzil, to rusk z rokita sie rozejda; tego jestem pewien; a.gajewski1 napisał: > Platforma niestety dała się upokorzyć. Sytuacja byłą prosta. Nie było co sie > wdawać w jakieś kłótnie. Jest większość firmująca rząd i biorąca pełną > odpowiedzialność. Jednak decyzja o opozycji jest w pełni sensowna. Ten rząd nie > przetrwa długo. Po roku zobaczymy wzrost 0%. WIdząc ludzi, którzy zajmują się > słuzbami :Wassermana, Ziobre, Dorna. Wiem, że niedługo powstanie druga Orlen > Komisja do badania nieprawidłowości w jakimś działaniu służb. Pewnie w tej > komisji będzie brylował Giertych, bo wybory samorządowe się zbliżają, a Lepper > i > właśnie Roman to ten sam elektorat! Niestety PiS nie ma żadnego stałego > elektoratu. Ma z jednej strony PO, a z drugiej populizm(tu jest sporo róznych > wydań). Rząd pana Marcinkiewicza będzie nieustannie upokarzany. Wszyscy wiedzą, > że każdy rząd głosuje kilkadziesiąt razy wotum nieufności dla ministrów. Sądze, > że Lepper z Giertychem kilka razy sprowadzą gabinet Kazia na ziemi wyjmując mu > poszczególnych ministrów. NIesety czeka nas rok stracony. Przewiduje wybory od > roku do 2 lat. Jak będzie. Bóg jeden wie! Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: Moje przemyślenia!! 11.11.05, 03:58 Ty, w jakim Ty jezyku "wystapiles" w Instytucie Raymond Aron ? Mam dla Ciebie, na Dobranoc, inna zlota mysl francuska : " L'hypocrisie est un hommage que le vice rend a la vertue" ( de Laroche Foucault ) Wytlumacz to p. Kaczynskim Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Moje przemyślenia!! 11.11.05, 04:04 wystapilem oczywiscie po francusku; ten cytat o hipokryzji, cnocie i przywarach pasuje raczej do Tuska; Tobie tez zycze Bonne nuit; et, qu'il n'aura plus des mensonges chez nos hommes politiques (to tez do tuska adresowane) gasior1st napisał: > Ty, w jakim Ty jezyku "wystapiles" w Instytucie Raymond Aron ? > Mam dla Ciebie, na Dobranoc, inna zlota mysl francuska : > " L'hypocrisie est un hommage que le vice rend a la vertue" > ( de Laroche Foucault ) > Wytlumacz to p. Kaczynskim Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: Moje przemyślenia!! Zgadywanka.... 11.11.05, 03:58 No dobrze - kilku ministrow trzeba bedzie wyjac Typuje: pierwszy poleci minister ... no kto zgadnie? (nazwisko, albo resort) Za co, w szczegolnosci? (prosze uzasadnic) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Moje przemyślenia!! Zgadywanka.... 11.11.05, 04:06 narazie nie mam kandydatki/kandydata; a jaka bedzie nagroda za wlasciwe wytypowanie? w koncu cos z tego powinnismy miec (jak w totolotku) marianna_777 napisała: > No dobrze - kilku ministrow trzeba bedzie wyjac > > Typuje: pierwszy poleci minister ... no kto zgadnie? > > (nazwisko, albo resort) > > Za co, w szczegolnosci? (prosze uzasadnic) Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Minister Skarbu, Rolnictwa lub infrastruktury. 11.11.05, 04:06 Może też być finansów(choć tu pewnie dostanie kredyt od SO i LPR za swoje chlapanie językiem) Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 O rany, juz widac? Skarbu, Rolnictwa, a Zdrowia? 11.11.05, 04:17 Nagroda - moze jeszcze lepszy rzad - choc o lepszy bedzie trudno Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Zdrowia nie bo po co! 11.11.05, 04:25 Znając retoryke PiS to będzie coś takiego: chcieliśmy dobrze, ale znów program liberalny profesora Religi się nie sprawdził. Teraz bierzemy pełną odpowiedzialność. Czas na solidaryzm. A będzie to oczywiście w kampanii wyborczej! Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Dlatego lepiej wyjmować kasztany z ognia, nie swoi 11.11.05, 04:27 mi rękomo. Co do ministerstw to widać. Skarbu zawsze kilka razy jest głosowany podczas kadencji. Rolictwo najważniejsze ministerstwo dla partii koalicji widmo. Infrastruktura to ministerstwo gdzie mialy byc cuda, a jest POL-bis(tak już jest)! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: O rany, juz widac? Skarbu, Rolnictwa, a Zdrow 11.11.05, 04:28 no wiec wlasnie: dajmy im porzadzic; ja nie widze zadnego ministra do odstawki (na chwile obecna; zreszta: wolalbym, zeby te harce sie skonczyly, rzad zaczal normalnie i porzadnie rzadzic, odnosil sukcesy - ku pozytkowi wszystkich - a wtedy nie bedzie powodu do jakiejkolwiek zmiany; oczywiscie - jako realista - wiem, ze tarcia beda, ale moze uda sie cos konstruktywnego zrobic; poza tym: uwazam to rozwiazanie z rzadem mniejszosciowym Marcinkiewicza za optymalne w chwili obecnej; gdyby powstal rzad POPiS-u (przy takim, a nie innym stanie umyslu Tuska), to mielibysmy do czynienia z wzajemnym szachowaniem sie tych dwoch partii, i nic nie daloby sie w Polsce ruszyc z miejsca; dopoki Tusk nie pogodzi sie z porazka, i nie zacznie myslec rozsadnie, i w kategoriach dobra panstwa (a nie swojej pozycji w partii), to zaden inny rzad nie wchodzi w rachube; a proces samoswiadomosci Tuska moze jeszcze dlugo potrwac; marianna_777 napisała: > Nagroda - moze jeszcze lepszy rzad - choc o lepszy bedzie trudno Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Przecież nie będzie on odstrzelony prze premiera!! 11.11.05, 04:39 Z własnych win. Tylko będzie odstrzelony przez sejm. By Lepper i Giertych pokazali, że się liczą. Dla Leppera i Giertycha PIS to największy wróg! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Przecież nie będzie on odstrzelony prze premi 11.11.05, 04:52 nie sadze, zeby lepper i tusk w cos takiego sie bawili; wiedza, ze wtedy jest grozba nowych wyborow, a tutaj obie partie zdecydowanie z pisem (39 % poparcia) przegrywaja; tym bardziej, ze giertych dostal komisje do spraw sluzb specjalnych na cale 4 lata (a wczesniej byla rotacja); wiec mieliby w tym interes? zaden; a.gajewski1 napisał: > Z własnych win. Tylko będzie odstrzelony przez sejm. By Lepper i Giertych > pokazali, że się liczą. Dla Leppera i Giertycha PIS to największy wróg! Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Zostawmy Platforme! 11.11.05, 04:04 Tu nie ma wielkiej rywalizacji o elektorat konserwatywno-liberalny(wiadomo o czym mówie). Gorzej po tej roszczeniowej stronie. Niestety u nas informacje to nie są epizody między sukcesem, a sukcesem. Pamiętam rządy Millera. On starał się jak najdłużej zwalać wszystko na innych. Pobłażanie mediów skończyło się bardzo szybko. Tu sądze, że będzie dużo ostrzej. A wracając do Platformy to Tusk ustalał listy autorytarnie. Jak widać jest to jedyny sposób na instnienie partii, bo choć Rokita nie przeszedłby nigdy do PiSu, to napewno jego stanowisko jest nieczytelne i pozbawione głębszej logiki. Platforma Tuska jest przewidywalna. Już od tygodnia wiadomo, że będzie przeciw rządowi. Jasne i klarowne stanowisko jest potrzebne. Chociaż czasami drogo to kosztuje(chwilowo), ale w głębszej perspektywie przynosi to korzyści. Co do pozostałych partii PiS, LPR, SO, PSL to ich zachowania są zupełnie nieprzewidywalne. Najlepszym przykładem jest Lepper z Giertychem, którzy mogą zrobić wszystko. Teraz musieli poprzeć rząd(stosunkowo tanio). Później już coraz bardziej piłka będzie po ich stronie! Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: Zostawmy Platforme! 11.11.05, 04:08 Znowu sie z panem zgadzam pozdrawiam dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Zostawmy Platforme! 11.11.05, 04:17 Nie moge PńO zostawic, bo cala partia (nie tylko Rokita) od samego poczatku mowila, ze w Polsce musi byc koalicja PoPiS-u; oczywiscie Tusk zakladal, ze PO i on sam wygraja - podwojnie - wybory - stad ten owczesny entuzjazm (troche zaklocony chwilowa przewaga cimoszki w sondazach; ale ten problem rozwiazaly tuskowe sluzby specjalne: brochwicz z miodowiczem - a propos, co teraz robi miodowicz w po); PiS jest od lat najlepiej zorganizowana partia, ktora ma program, i wie czego chce; po to zlepek roznych ludzi, o bardzo roznych pogladach; wielu karierowiczow, ktorzy wzajemnie sie podgryzaja; znamienne bylo, ze Plazynski, wspolzalozyciel po, poparl Kaczynskiego; a gilowska tylko dlatego musiala "wyleciec", bo miala byc nr.1 na liscie warszawskiej, a na to miejsce miala chrapke swiezo do po dookoptowana hgw; pis - obojetnie, czy i jakie rzad bedzie mial sukcesy, jako partia przetrwa; co do po, to mam duze watpliwosci; juz teraz powinnismy sie zastanawiac, co zostanie z po, czy powstanie na jej ruinach po roku, czy dwoch; to naprawde wazne dla ksztaltu polskiej sceny politycznej; niezadowolone (np. Opole juz zaczelo) "doly" beda po roku/dwoch bycia w opozycji jeszcze bardziej wsciekle na kierownictwo partii, tym bardziej, ze to bedzie mialo przeklad na posady w regionach (a ich synekury napewno omina); a.gajewski1 napisał: > Tu nie ma wielkiej rywalizacji o elektorat konserwatywno-liberalny(wiadomo o > czym mówie). Gorzej po tej roszczeniowej stronie. Niestety u nas informacje to > nie są epizody między sukcesem, a sukcesem. Pamiętam rządy Millera. On starał > się jak najdłużej zwalać wszystko na innych. Pobłażanie mediów skończyło się > bardzo szybko. Tu sądze, że będzie dużo ostrzej. A wracając do Platformy to Tus > k > ustalał listy autorytarnie. Jak widać jest to jedyny sposób na instnienie > partii, bo choć Rokita nie przeszedłby nigdy do PiSu, to napewno jego stanowisk > o > jest nieczytelne i pozbawione głębszej logiki. Platforma Tuska jest > przewidywalna. Już od tygodnia wiadomo, że będzie przeciw rządowi. Jasne i > klarowne stanowisko jest potrzebne. Chociaż czasami drogo to kosztuje (chwilowo) > , > ale w głębszej perspektywie przynosi to korzyści. Co do pozostałych partii PiS, > LPR, SO, PSL to ich zachowania są zupełnie nieprzewidywalne. Najlepszym > przykładem jest Lepper z Giertychem, którzy mogą zrobić wszystko. Teraz musieli > poprzeć rząd(stosunkowo tanio). Później już coraz bardziej piłka będzie po ich > stronie! Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Już odpowiadam! 11.11.05, 04:35 Możliwe, że część PO przeszła by do PiSu. Lecz po wyborach dostali nieźle w twarz od Kaczyńskiego. Niezrozumiała postawa PiSu, scementowała jedność w PO(błąd Jarosława). Co do zlepku ludzi to moze przykłady: 1)ustawa LPR- aborcyjna Dorn przeciw Jurek za 2)dozwolenie aborcji(10lat temu) J.Kaczyński za L.Kaczyński przeciw(teraz Jarosław zmienił zdanie jak Tusk) 3)Kwestia Narodowego Banku POlskiego(marcinkiewicz co innego niż Lech) Generalnie poglądy PIS od czasu PC i AWS dość mocno ewaluowały:) Co do partii! TO obie partie są potwornie wodzowskiego(szczególnie kluby). Wyciągnięto wnioski z AWS. PIS i PO wstawiła na listy ludzi wiernych, aż do bólu kierownictwu). Tylko te 2 partie miały listy uchwalane przez liderów(jednoosobowo)! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Już odpowiadam! 11.11.05, 04:38 a.gajewski1 napisał: > Możliwe, że część PO przeszła by do PiSu. Lecz po wyborach dostali nieźle w > twarz od Kaczyńskiego. Niezrozumiała postawa PiSu, scementowała jedność w > PO(błąd Jarosława). Co do zlepku ludzi to moze przykłady: > 1)ustawa LPR- aborcyjna Dorn przeciw Jurek za > 2)dozwolenie aborcji(10lat temu) J.Kaczyński za L.Kaczyński przeciw(teraz > Jarosław zmienił zdanie jak Tusk) > 3)Kwestia Narodowego Banku POlskiego(marcinkiewicz co innego niż Lech) > Generalnie poglądy PIS od czasu PC i AWS dość mocno ewaluowały:) > > Co do partii! TO obie partie są potwornie wodzowskiego(szczególnie kluby). > Wyciągnięto wnioski z AWS. PIS i PO wstawiła na listy ludzi wiernych, aż do ból > u > kierownictwu). Tylko te 2 partie miały listy uchwalane przez liderów (jednoosobo > wo)! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Już odpowiadam! 11.11.05, 04:47 ciekawe spostrzezenia; z jednym sie nie zgodze; to nie jest tak, ze obie partie sa wodzowskie; w PiS-ie nie tylko Kaczynscy maja cos do powiedzenia; przez samozdyscyplinowanie partii w ostatnich latach wykrystalizowala sie tam pewna grupa ludzi, ktorych zdanie tak samo wazy, jak kaczynskich; mylse o dornie, ziobrze, wassermanie i marcinkiewiczu (tak, tak; to wcale nie II liga PiS.u, jak chcialby nam wmowic tusk); w po - poza samowladztwem tuska - nie ma nic, poza ambicjami i pretensjami kilku regionalnych bossow, co tusk stara sie dla siebie wygrywac (np. schetyne i hgw przeciwko rokicie); oczywiscie, ze i kaczynski zatwierdzal liste pis-u przed wyborami, ale wiem, ze w krakowie duzo do powiedzenia mielie ziobro z wassermanem (ponoc sie nawet poklocili), zas na slasku napewno poloczek (kaczynski nie odwazyl sie nikogo ze slaskiej listy pis- u skreslic); po prostu: pis postawil w ostatnich latach na ciezka robote budowania jednolitej partii; po dywagowala o tym i owym, byla pelna konfliktow (odejscie plazynskiego, olechowskiego i wyrzucenie gilowskiej), i byla zuplenie neiprzygotowana do wyborow; dlatego pis w relacjach z lpr czy so bedzie zawsze stac na silnej pozycji, bo sa dobrze wewnetrznie zorganizowani (i napewno nie wodzowsko); po bedzie miala duze klopoty; tego jestem pewien; a.gajewski1 napisał: > Możliwe, że część PO przeszła by do PiSu. Lecz po wyborach dostali nieźle w > twarz od Kaczyńskiego. Niezrozumiała postawa PiSu, scementowała jedność w > PO(błąd Jarosława). Co do zlepku ludzi to moze przykłady: > 1)ustawa LPR- aborcyjna Dorn przeciw Jurek za > 2)dozwolenie aborcji(10lat temu) J.Kaczyński za L.Kaczyński przeciw(teraz > Jarosław zmienił zdanie jak Tusk) > 3)Kwestia Narodowego Banku POlskiego(marcinkiewicz co innego niż Lech) > Generalnie poglądy PIS od czasu PC i AWS dość mocno ewaluowały:) > > Co do partii! TO obie partie są potwornie wodzowskiego(szczególnie kluby). > Wyciągnięto wnioski z AWS. PIS i PO wstawiła na listy ludzi wiernych, aż do ból > u > kierownictwu). Tylko te 2 partie miały listy uchwalane przez liderów (jednoosobo > wo)! Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Marcinkiewicz jest jedyna osoba ktora moze !!!!! 11.11.05, 04:58 Lecz jak widac po wielu wywiadach Jaroslawa w ktorych dobitnie pokazywal kto rzadzi. Np pytanie Olejnik: Co będzie jeśli premier odda Rokicie MSWiA Kaczyński: Wtedy zadzwonie do premiera i powiem :"co tym wyprawiasz". Wasserman to człowiek niezrównoważony(procesuje się z emerytami), co nawet potwierdzają zwolennicy PIS. Dorn jest człowiekiem bez zasad, takim od czarnej roboty. Jest to człowiek, któremu nikt nie ufa(np. żona). To on wysłał miał pomysł z wysłaniem listu do proboszczów. Choć jest żyden(po obu rodzicach). Jedyna postać nie tolerowana w RM(własnie przez pochodzenie). Ziobro- to leszcz. na przykladzie komisji sledczej, gdzie czyscil buty Rokicie, a raz przylapany na upublicznieniu materialow, zarzekal sie, ze to nie on. Mowil kiedys J.Kaczyński:"może się wydawać, że Rokita jest przewodnią postacią w komisji, lecz ja bym postawił go na równi ze Z.ZIobro, który wykonuje swoją prace nie tak efektownie, lecz równie skutecznie:)". Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Zostawmy Platforme! 11.11.05, 04:27 a.gajewski1 napisał: > Platforma Tuska jest > przewidywalna. Już od tygodnia wiadomo, że będzie przeciw rządowi. Jasne i > klarowne stanowisko jest potrzebne. Chociaż czasami drogo to kosztuje(chwilowo) Zgadza sie, a panu Tuskowi jako historykowi nalezy przypomniec slynne powiedzenie Juliusza Cezara ze lepiej byc pierwszym w Galii niz drugim w Rzymie (chwilowo). Dla PO jest lepiej byc teraz (pierwszymi) w opozycji niz wdawac sie w rozruby z obecna koalicja PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Zostawmy Platforme! 11.11.05, 04:35 tylko, ze Cezarowi nigdy nie przyszloby do glowy, zeby wchodzic w sojusze z barbarzyncami (jak tusk z sld); a po wtore: ciekawe, ktory to brutus z po pierwszy zastyletuje tuska (gdyby ta "opozycyjnosc" miala trwac zbyt dlugo); mam juz kandydata na brutusa w po (i nie jest to rokita); colombina napisała: > a.gajewski1 napisał: > > > Platforma Tuska jest > > przewidywalna. Już od tygodnia wiadomo, że będzie przeciw rządowi. Jasne > i > > klarowne stanowisko jest potrzebne. Chociaż czasami drogo to kosztuje(chw > ilowo) > > Zgadza sie, a panu Tuskowi jako historykowi nalezy przypomniec slynne > powiedzenie Juliusza Cezara ze lepiej byc pierwszym w Galii niz drugim w Rzymie > (chwilowo). > > Dla PO jest lepiej byc teraz (pierwszymi) w opozycji niz wdawac sie w rozruby z > obecna koalicja PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Zostawmy Platforme! 11.11.05, 04:50 Do Brutusa jeszcze daleko, trzymajmy sie historii po kolei. Nic mi nie wiadomo o sojuszu SLD z PO, jedno glosowanie wiosny nie czyni. Za to jestem ciekawa sukcesow Triumwiratu Kaczynski-Lepper-Giertych, to dopiero bedzie zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Zostawmy Platforme! 11.11.05, 04:53 a ja mysle, ze zanim triumwirat zacznie faktycznie zaczac jako triumwirat funkcjonowac, to po-wski brutus utopi sztylet w piersi (oczywiscie politycznej) tuska; colombina napisała: > Do Brutusa jeszcze daleko, trzymajmy sie historii po kolei. Nic mi nie wiadomo > o sojuszu SLD z PO, jedno glosowanie wiosny nie czyni. Za to jestem ciekawa > sukcesow Triumwiratu Kaczynski-Lepper-Giertych, to dopiero bedzie zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kniaz.igor Re: Zostawmy Platforme! 11.11.05, 05:09 Predzej sie ta kacza zgraja wzajemnie zasztyletuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pro-adas313 Re: Zostawmy Platforme! 11.11.05, 09:37 colombina napisała: "Nic mi nie wiadomo o sojuszu SLD z PO, jedno glosowanie wiosny nie czyni." No pewnie. SLD nie jest aż tak politycznie durne jak Płaszczyzna Obywatelska. Zachowa sobie pewną obrotowość w kierunku PiS (tak, tak!) i w kierunku Samoobrony. Choćby po to, że: (1) SLD nie może sobie pozwolić na wetowanie ustaw majacych szansę popularności społecznej; tu SLD jest pragmtyczna aż do bólu. Płaszczyzna takiej alternatywy sobie nie zostawiła. (2) Choćby SLD sprzęgła sią z platfor...` (o pardon: z płaszczyzną), to i tak będzie tylko marne sto siedemdziesiąt parę głosów. Bez Samoobrony nic nie ugrają chocby w stanie wyższej konieczności. P. Lepper to doskonale rozumie natomiast p. Tusk nie za bardzo. Honor w polityce, to służyć Polsce (i zachować gotowość SKUTECZNEJ służby), a nie dbać o swoje dobre imię. Dla właściwie rozumianego obowiązku może się kiedyś zdarzyć KONIECZNOŚĆ współpracy PO z Samoobroną. Dlatego p.Tusk nie nadaje się na polityka. Teraz to już w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntprop Re: Moje przemyślenia!! 11.11.05, 10:12 A jo wom rzekna : nijak zes tego nie pojmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata Kompromitacja PiSu ! 11.11.05, 07:16 Rzad wprawdzie istnieje, ale prawa i sprawiedliwosci w kraju nie bedzie. Rzad mogl powstac dzieki poparciu przestepcow Leppera i spolki. Najbardziej prymitywna i fanatyczno-religijna sekta Romana Giertycha w Sejmie bacznie obserwuje posuniecia rzadu. Juz na starcie nowa pozalsieboze Rada Ministrow nalezy do przegranych. Miejcie cierpliwosc, a wkrotce uslyszymy o korupcji i przekretach a zwyklym ludziom bedzie sie zylo gorzej niz za SLD. Bog zaplac! Odpowiedz Link Zgłoś
h.gross kaczki to genialne zwierzeta 11.11.05, 07:30 potrafia wszystko- chodzic, fruwac, plywac i nurkowac... ale nic z tego naprawde dobrze!!! Jako pierwsza ustawe nowego rzadu, proponuje zmienic polskie godlo na kaczora. To typowo polskie zwierze pozdrawiam z Berlina Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: kaczki to genialne zwierzeta 11.11.05, 07:40 h.gross napisał: > potrafia wszystko- > chodzic, fruwac, plywac i nurkowac... > ale nic z tego naprawde dobrze!!! > Jako pierwsza ustawe nowego rzadu, proponuje zmienic polskie godlo na kaczora. > To typowo polskie zwierze > pozdrawiam z Berlina Ci piszacy z Niemiec nie potrafia nic: budowac zdan, myslec. Potrafia natomiast byc zlosliwi, narzekac i macic. Tacy typowi przegrani nie wiedzacy kim naprawde sa. Odpowiedz Link Zgłoś