artsg 14.11.05, 10:42 to choroba na którą zapadła część społeczeństwa, głównie sympatycy PO i SLD. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patatipatata Re: Moherofobia.... 14.11.05, 11:01 smieszne to w gruncie rzeczy, bezsilna zlosc) Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Moherofobia.... 14.11.05, 11:12 To nie jest ani fobia, ani śmieszne. To po prostu stwierdzenie faktu. Dlaczego ja nie obrażam się gdy ktoś mnie nazywa aksamitnym kapeluszem? Jest mi to obojętne, a mogłabym, bo czym to sie różni? Tak samo było z Murzynami w USA Nazywano ich czarnymi. Obrazili sie że to ich obraża. Murzyn to drugi krok, może być? Tak Byli Murzyni, ale po kilku latach okazało się że to tez obraźliwe, wiec powstał...Afroamerykanin. Było pięknie i poprawnie politycznie, ale znów podnieśli głos ci którzy czuli się obrażani I....powstał AMERYKANIN AFRYKAŃSKIEGO POCHODZENIA:) Za kilka lat okaże się że to też niewystarczające i powstanie nazwa BIAŁY INACZEJ. A to wszystko nie problem w nazwie, lecz w kompleksach Bo co złego jest w skrócie myślowym moherowy beret, czy aksamitny kapelusz? Dlaczego właściciele moherów czują sie gorsi? Powinni byc dumni za swego stylu życia, poglądów, czy preferencji skoro są przekonani,że postępują słusznie! Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Moherofobia.... 14.11.05, 11:45 Bardzo rozsądny tekst, zgadzam się w całości. Pozdrawiam, X, aksaminty kapelusz. Odpowiedz Link Zgłoś
miecia9 Re: Moherofobia.... 14.11.05, 12:45 Szczyt partactwa - nazwać się elitą, inteligencją, mieć za sobą całe media i sondaże a przerżnąć wybory z moherowymi beretami. Wolę moher niż wirtualną inteligencję. Panowie z PO z inteligencji trzeba czasami korzystać a nie tylko obnosic ją na swoich sztandarach. Inteligentni ludzie nie zraziliby do siebie moherowych beretów. ************L I S T O T W A R T Y************* Kochane zatuskane! Na wstępie mojego listu całuję Was serdecznie i pytam co u Was słychać. U nas wszystko dobrze. Donald T – prawie jak prezydent Gabinet cieni – prawie jak rząd Skład gabinetu ceni leni 1. Pierwsza przekupa IV RP - Hanna G-Walcowata. Ostatnio cień walcował w gabinecie Balcerowicza teraz walcuje w gabinecie prezydenta Warszawy 2. Mandaryna sceny politycznej - Donald T (śpiewa co mu Schetyna pozwoli czyli pełen playbeck polityczny) 3. Ojciec chrzestny - Schetyna (steruje partią z tylnego siedzenia) 4. Ostatni frustrat - JM Rokita 5. Wściekły katolik - Niesiołowski 6. .Żołnierz Schetyny.......Komorowski PiS wziął się do roboty, a PO wciąż marudzi, szuka dziury w całym, doszukuje się jakichś niebezpieczeństw. Dość mam przekup, mamdaryn i frustratów. PO to lobbing mafi Na tym kończę i pozdrawiam całą zatuskaną kołtunerie w necie Moherowy beret PS Ciemnogród swój rozum ma i swoje wie a nawet więcej **********L I S T Z A M K N I Ę T Y************* Odpowiedz Link Zgłoś
baba38 Re: Moherofobiaaaaaaaaa.. 14.11.05, 13:14 Myślący elektorat nie robił tego, co media kazały mu robić. Myślący ludzie głosowali na Mikkego, PiS, i na inne partie. Ale media powiedziały elektoratowi posłusznemu, że jest myślący. I teraz niemyślący się łudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
klukwa Re: Moherofobiaaaaaaaaa.. 14.11.05, 13:19 Z tym Mikkem to jej się udało. A wszyscy wymienieni w gabinecie cieni jednak coś osiągnęli, baba38 - nic. Sfrustrowana bidula. Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Re: Moherofobiaaaaaaaaa.. 14.11.05, 13:22 Wg baba38 ci ktorymi steruje Rydzyk mysla, inni - nie Dosc dziwna teoria... Odpowiedz Link Zgłoś
mobisek Re: Moherofobiaaaaaaaaa.. 14.11.05, 13:26 atomm napisał: > Wg baba38 ci ktorymi steruje Rydzyk mysla, inni - nie > Dosc dziwna teoria... > W dodatku wymyślona przez Rydzyka. :o) Tak samo jest z kradzieżą: jak PO prywatyzuje - to kradnie. A jak Rydzyk zbiera składki na Stocznię, to ... w każdym razie na pewno nie kradnie. ;o) :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
baba38 Re: Moherofobiaaaaaaaaa.. 14.11.05, 13:28 jak zbiera to nie kradnie frustracie Odpowiedz Link Zgłoś
mobisek Re: Moherofobiaaaaaaaaa.. 14.11.05, 13:30 baba38 napisała: > jak zbiera to nie kradnie frustracie > No właśnie to miałem na myśli! Z ust mi to wyjęłaś... :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
lub_czasopismo Nie ma się czego bać... 14.11.05, 13:34 Każdego z nas ten moherek czeka. Tak jak w końcu łopata :) Odpowiedz Link Zgłoś
almagus [...] 14.11.05, 16:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ml_500 Re: Pamiętaj urzędniku Kodeks Etyczny 14.11.05, 21:05 taka poezja jaka polska inteligencja Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Re: Moherofobiaaaaaaaaa.. 14.11.05, 13:31 jak zbiera na szczytny cel i przywlaszcza sobie to nie kradnie???? to jak w takim razie to nazwac?? Odpowiedz Link Zgłoś
mobisek Re: Moherofobiaaaaaaaaa.. 14.11.05, 13:33 atomm napisał: > jak zbiera na szczytny cel i przywlaszcza sobie to nie kradnie???? > to jak w takim razie to nazwac?? > To ochrona owieczek przed zgubnym wpływem mamony. :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
miecia9 Re: Moherofobiaaaaaaaaa.. 14.11.05, 13:41 jak Ci cel nie pasuje to nie płac Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Re: Moherofobiaaaaaaaaa.. 14.11.05, 13:44 Cel jak najbardziej mi pasuje, tylko dobrze by bylo, zeby ten kto to zbiera przeznaczyl kase wlasnie na ten cel... Odpowiedz Link Zgłoś
mobisek Re: Moherofobiaaaaaaaaa.. 14.11.05, 13:47 miecia9 napisała: > jak Ci cel nie pasuje to nie płac Jeśli chodzi o Twoje pieniądze, to rzeczywiście mało mnie to obchodzi, czy będziesz wspierać Świadków Jehowy, Radio Maryja czy jeszcze inną jakąś sektę. Natomiast jako obywatel RP mam prawo oczekiwać, że prawo będzie przestrzegane wobec wszystkich obywateli - także tych organizujących nielegalne zbiórki. To zupełnie jak w orwellowskim świecie, gdzie ministerstwo propagandy nazywało się Ministerstwem Prawdy, prokuratura - Ministerstwem Miłości itd. Wszystko na opak. Tak samo w Radio Maryja: Rydzyk kradnie - ale nazywane jest to "akcją dobroczynną". Radio kłamie i nie dopuszcza nikogo innego do słowa - wg słuchaczy to "wolność słowa". Idealne zaprzeczenie chrześcijaństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubowska100 MOHEROOOWE POLE ROSNIE WOKÓŁ NAS, WSZYSTKO 14.11.05, 15:18 SIE MOZE ZDAAAZYYYC, WSZYSTKO SIE MOZE ZDAAAZYYYC... Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Haniu, tu nie miesce dla bydla 14.11.05, 17:33 smigaj na fora swojej wsiowej ogranizacji o zabarwieniu pedofilskim i nie obrazaj swoim marnym, nie mogacym stworzyc zdania zlozonego jezykiem, wyborczych forumowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna.kaczmarek1 tu nie miesce dla bydla! takiego jak wiedmak ! 14.11.05, 17:44 no własnie co tu robi bydlęcie jak ten wiedmak-bydlak :) Odpowiedz Link Zgłoś
ila23 o, kaczuchy robią na wybory samorządowe :) 14.11.05, 15:45 do wszystkich słuchaczy telewizji "Trwam" i piątej kolumny PiS, tzw. moherowych beretów: mam nadzieję, że was przez te cztery lata (a jak dobrze pójdzie to szybciej) wasz kochany nowy rząd zagłodzi :P są różne sposoby na tępienie prostactwa... Odpowiedz Link Zgłoś
gordon26 Re: o, kaczuchy robią na wybory samorządowe :) 14.11.05, 17:09 nie da rady, potrzebna jest calkowita wymiana pokolen by wytepic to buractwo. narazie zostanie jak jest bo drobiowi bracia potrzebuja takowego elektoratu. wiec bedą karmieni ale nie szynką tylko sloganami wyborczymi. i tak dla przykładu 1 mieszkanie dla rodziny ( za darmochę kuwa kto za to zapłaci ja????) 1500 k. cal 2 jedna reklamowka prezydencka oczerniajaca tuska= rownowartosc bochenka chleba 3 wystapienie płomoienne ojca redaktora= kopa jaj 4 audiotele u rydzyka=1 moherowy berecik i tak do usr,,,a -------- Nachodzi 4 RP TKM. Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Pytanie: Kiedy Michnik odda Gazete Wyborcza? 14.11.05, 13:09 W tym roku, czy w nastepnym? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Polski trudna jezyka, a juz z sensem cos napisac 14.11.05, 13:13 to ho ho, traudna sztuka, nie glabku? Odpowiedz Link Zgłoś
lub_czasopismo Łatwy, jak widać, nie jest 14.11.05, 13:47 Niektórym trudności sprawia nie tylko pisanie, ale nawet czytanie... o rozumieniu czytanego tekstu trudno nawet mówić.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Re: Łatwy, jak widać, nie jest 14.11.05, 14:27 lub_czasopismo napisał: > Niektórym trudności sprawia nie tylko pisanie, ale nawet czytanie... o > rozumieniu czytanego tekstu trudno nawet mówić.... :) PRAWYM WLASCICIELEM GAZETY WYBORCZEJ JEST NSZZ "Solidarnosc". Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Łatwy, jak widać, nie jest 14.11.05, 15:27 pozlotemu napisał: > lub_czasopismo napisał: > > > Niektórym trudności sprawia nie tylko pisanie, ale nawet czytanie... o > > rozumieniu czytanego tekstu trudno nawet mówić.... :) > > PRAWYM WLASCICIELEM GAZETY WYBORCZEJ > > JEST NSZZ "Solidarnosc". > Jak by to dobrze było i sprawiedliwie zmienić Gazetę Wyborcza na Nasz Dziennik. To takie patriotyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Czy z pieniedzy NSZZ ona powstala?? 14.11.05, 15:48 Co za bzdura. Pieniadze na ten cel dostali od sponsorow z za oceanu i nie jest wazne kim oni byli. Reszte kasy dalismy wszyscy kupujacy w pierwszych latach te gazete i wierzacy, ze to bedzie uczciwa gazeta. A ze to wyszlo jak zawsze to juz inna sprawa. Nikt nas nie zmuszal do kupowani i od poczatku wiedzielismy kim jest Michnik. Ja mu nawet ufalem bo nie mam uprzedzen narodowosciowych. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdz Maszyny drukarskie były z darowizny czy zakupione 14.11.05, 16:43 Tzn. na samym początku powstawania GW , z jakich maszyn drukarskich korzystano , a może druk pierwszych egzemplarzy GW był zamawiany w ówczesnych państwowych drukarniach ? Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Kiedy Michnik odda Gazete Wyborcza? 14.11.05, 17:03 mariuszdz napisał: > Tzn. na samym początku powstawania GW , z jakich maszyn drukarskich korzystano > , a może druk pierwszych egzemplarzy GW był zamawiany w ówczesnych > państwowych drukarniach ? > A dla kogo byla darowizna???? Co? Chyba na "Solidarnosc" nie na Michnika!!!! Wiec jakim prawem Michnik sie tu rzadzi? Wiadomo - "prawem" Jaruzelskiego i Kiszczaka!!!!!!!! Pytanie, czy w takim razie mozna mu odebrac Gazete? Odpowiedz: Tak, jezeli "prawo" Jaruzelskiego i Kiszczaka juz nie obowiazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdz Re: Kiedy Michnik odda Gazete Wyborcza? 14.11.05, 17:09 pozlotemu napisał: > mariuszdz napisał: > > > Tzn. na samym początku powstawania GW , z jakich maszyn drukarskich > korzystano > > , a może druk pierwszych egzemplarzy GW był zamawiany w ówczesnych > > państwowych drukarniach ? > > > > A dla kogo byla darowizna???? Co? > Chyba na "Solidarnosc" nie na Michnika!!!! > Wiec jakim prawem Michnik sie tu rzadzi? > Wiadomo - "prawem" Jaruzelskiego i Kiszczaka!!!!!!!! > > Pytanie, czy w takim razie mozna mu odebrac Gazete? > > Odpowiedz: Tak, jezeli "prawo" Jaruzelskiego i Kiszczaka juz nie obowiazuje. > Ja tylko pytam , moze ktoś wie ? :) Wiele maszyn offsetowych i drukarskich było darowiznami np. polskiej polonii . I chyba byłoby coś nie właściwego , zeby tak , potem sobie zniknęły w prywatnych firmach polskich liberałów :) > Odpowiedz Link Zgłoś
hanna.kaczmarek1 Kiedy Michnik odda GW? Jak przestanie sie jąjąkać! 14.11.05, 17:22 Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Oj durna kobieto. Za jakie grzechy mowie tym samym 14.11.05, 17:31 jezykiem co takie kmioty jak powyzsza anna!? A co do Michnika to nic nie odda bo nie wzial akcji prywatyzowanej Agory. Mysle ze to was najbardziej boli, nie zachowal sie jak przecietny kmiotek z koscielnych czy klasycznych komuchow, nie nachapal sie jak mogl. A gazeta jest dobrem publicznym i lepsza Gazeta Wyborcza niz kmioci organ, Radio z Ryjkiem czy inna Trwala TV. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna.kaczmarek1 Re: Oj durna kobieto. Za jakie grzechy mowie tym 14.11.05, 17:38 wiedmak napisał: > jezykiem co takie kmioty jak powyzsza anna!? A co do Michnika to nic nie odda b > o > nie wzial akcji prywatyzowanej Agory. Mysle ze to was najbardziej boli, nie > zachowal sie jak przecietny kmiotek z koscielnych czy klasycznych komuchow, nie > nachapal sie jak mogl. A gazeta jest dobrem publicznym i lepsza Gazeta Wyborcza > niz kmioci organ, Radio z Ryjkiem czy inna Trwala TV. jeżeli obrzezany nacialny jest taki biedny to dlaczego nie chce upublicznić tych setek milionów swoich udziałów w GW ? i za czyje pieniądze przebywa od 2-ch lat na leczeniu w najlepszych prywatnych klinikach zachodnio-europejskich ??? a moze funduje mu to NFZ ? ha ha ha ! agenturalna, antypolska gw (springler, agora itp) dobrem publicznym :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
hanna.kaczmarek1 he he! Oj durny, tępy wiedmak broni agentury !! 14.11.05, 17:40 wiedmak napisał: > jezykiem co takie kmioty jak powyzsza anna!? A co do Michnika to nic nie odda b > o > nie wzial akcji prywatyzowanej Agory. Mysle ze to was najbardziej boli, nie > zachowal sie jak przecietny kmiotek z koscielnych czy klasycznych komuchow, nie > nachapal sie jak mogl. A gazeta jest dobrem publicznym i lepsza Gazeta Wyborcza > niz kmioci organ, Radio z Ryjkiem czy inna Trwala TV. jeżeli obrzezany nacialny jest taki biedny to dlaczego nie chce upublicznić tych setek milionów swoich udziałów w GW ? i za czyje pieniądze przebywa od 2-ch lat na leczeniu w najlepszych prywatnych klinikach zachodnio-europejskich ??? a moze funduje mu to NFZ ? ha ha ha ! agenturalna, antypolska gw (springler, agora itp) dobrem publicznym :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zdruff Re: Pytanie: Kiedy Michnik odda Gazete Wyborcza? 14.11.05, 13:10 odda? komu? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Re: Pytanie: Kiedy Michnik odda Gazete Wyborcza? 14.11.05, 14:25 zdruff napisał: > odda? komu? ;> Sluszne pytanie! Prawemu wlascicielowi, ktoremu zostala ona ukradziona prawem Stanu Wojennego!!!!! Wlascicielem i zalozycielelm GW jest NSZZ "Solidarnosc". Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Bo elity z definicji sa mniej liczne 14.11.05, 13:10 a plebsu zawsze jest w nadmiarze. I tak dobrze ze Tusk dostal 46%. Odpowiedz Link Zgłoś
baba38 ktos musi wyprowadzic cie z bledu nie jestes intel 14.11.05, 13:17 Myślący elektorat nie robił tego, co media kazały mu robić. Myślący ludzie głosowali na Mikkego, PiS, i na inne partie. Ale media powiedziały elektoratowi posłusznemu, że jest myślący. I teraz niemyślący się łudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Jedyne media ktore angazowaly sie w wybory... 14.11.05, 13:28 Jedyne media ktore angazowaly sie w wybory stojac po jednej ze stron to Radio Maryja i TV Trwam... I popieraly PiS, wiec to wlasnie wyborcy PiS sa sterowani... I chyba nawet nie zdaja sobie z tego sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Re: Jedyne media ktore angazowaly sie w wybory... 14.11.05, 13:30 to żart jakiś !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mobisek Re: Jedyne media ktore angazowaly sie w wybory... 14.11.05, 13:35 voodeen napisał: > to żart jakiś !!!! No to się uśmiechnij. I podgłośnij radio. :o) Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Jedyne media ktore angazowaly sie w wybory... 14.11.05, 13:35 atomm napisał: > Jedyne media ktore angazowaly sie w wybory > stojac po jednej ze stron to Radio Maryja i TV Trwam... Naprawdę w to wierzysz? Nie neguję, że w/w angażowali sie w wybory, ale za żadne pieniądze nie powiedziałbym, że TVN, Polsat czy TVP, TokFM nie mówiąc już o GazWybie były bezstronne. Przecież to tuby PO. Odpowiedz Link Zgłoś
mobisek Re: Jedyne media ktore angazowaly sie w wybory... 14.11.05, 13:39 > Naprawdę w to wierzysz? Nie neguję, że w/w angażowali sie w wybory, ale za > żadne pieniądze nie powiedziałbym, że TVN, Polsat czy TVP, TokFM nie mówiąc już > > o GazWybie były bezstronne. Tak, ale kiedy Białoruś przekonuje, że w USA brak wolności słowa, to trochę to śmieszne, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Re: Jedyne media ktore angazowaly sie w wybory... 14.11.05, 13:47 taaa... I pewnie GW, TVN, Polsat i TVP wspolnie nawolywali do zatapiania innych partii niz PO i nie dopuszczaly zwolennikow innych partii do glosu... Zyjemy w innych rzeczywistosciach?? Odpowiedz Link Zgłoś
szamoni Re: Jedyne media ktore angazowaly sie w wybory... 14.11.05, 14:43 może nie dosłownie, ale mniej więcej tak Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Przyjmujac wasza paranoiczna wiare w spisek mediow 14.11.05, 17:43 potwierdza to ze czytajacy GW, ogladajacy TVNi Polsat (I jeszcze Trojka, nikt tu jej nie wymienia) albo mysla samodzielnie albo sa tak otepiali ze nie zauwazlyli tej 'nachalnej' propagandy. W jakimkolwiek wypadku okazuje sie propaganda jest niepotrzebna w Polsce bo i tak nie zadziala i znowu wyrastamy jako wyjatkowy kraj. Nie mam juz sily wczuwac w umyslowosc moherowych spiskowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Ten kto glosowal na PIS lub wyrzucil w bloto 14.11.05, 17:21 glos na Mikkego (zreszta czemu akurat tego goscia a nie dajmy na to Liwiusza I.?) to jest czlek inteligentny, bo byl przeciw w twoim mniemaniu mediom? A jak ja bylem przeciw Radiu z Ryjkiem to tez sie liczy, czy jesli Radio z Ryjkiem popieralo I Kurdupli RP to juz nie jest zlym medium? A kto ci powiedzial ze media popieraly PO? Nie zauwazylem, no chyba ze kazde trudne pytanie jest przez ciebie i paranoikow tobie podobnych jako bezpardonowy atak. A w takim razie nie ma sensu jakakolwiek dyskusja, z ludzmi chorymi nie zwyklem rozmawiac, nie jestem lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy "PiS wziął się do roboty" - niestety 14.11.05, 13:13 wlasnie panowie z PiS pokazuja jak "potrafia" rzadzic, szczyt partactwa ale to dopiero poczatek - narazie decyzje podejmuja elity PiS zobaczycie co bedzie jak zaczna splacac zobowiazania etatami dla ludzi SO i LPR albo do wladzy dorwia sie szeregowcy PiS za wszystkie poczynania tych gagatkow osobista odpowiedzialnosc polityczna biora bracia Kaczynscy - w zasadzie mnie to cieszy bo 4 lata szybko mina i mam nadzieje ze Polacy poraz kolejny nie skusza sie na experymenty typu SLD-PSL albo SamoPiSoLPR Odpowiedz Link Zgłoś
baba38 Re: "PiS wziął się do roboty" - niestety 14.11.05, 13:16 z tego twojego bełkotu ktory tu uskuteczniasz wynika, ze PIS i Kaczki sa gorsze od Hitlera i faszyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy Re: "PiS wziął się do roboty" - niestety 14.11.05, 13:31 ..nie wiem z ktorego fragmentu to wynika, ale mnie nie dziwia takie zarzuty - specjalnoscia PiSorow poza awanturnictwem politycznym, partactwem jest obsesja maniakalno-przsladowcza, zaraz mnie podasz do prokuratura Ziobro ze moja wypowiedz zagraza zyciu jak wanna Wasermana Odpowiedz Link Zgłoś
darekte Re: "PiS wziął się do roboty" - niestety 14.11.05, 17:06 wspolczuje Ci slepoty. O glupocie i braku wyobrazni nie wspomne. Szpakowski muuusi odejsc!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jackut Re: "PiS wziął się do roboty" - niestety 14.11.05, 13:36 baba38: wracaj tam gdzie będziesz mogła wykazać się błyskotliwością jak wyżej.... P.S. Nie zapomnij posolić ziemniaczków Kaczka w burakach Odpowiedz Link Zgłoś
miecia9 jakrzy to Wy stosujecie cenzure 14.11.05, 13:39 moje posty sa notorycznie usuwane. No chyba, ze puszcze jjakis z błedem ortog. to wtedy zostawiacie na dowód mojej głupoty. Dizeki za wolnośc i demokrację w wydaniu PO. To byłoby gorsze od faszyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
mobisek Re: jakrzy to Wy stosujecie cenzure 14.11.05, 13:41 miecia9 napisała: > moje posty sa notorycznie usuwane. No chyba, ze puszcze jjakis z błedem ortog. > to wtedy zostawiacie na dowód mojej głupoty. > > Dizeki za wolnośc i demokrację w wydaniu PO. To byłoby gorsze od faszyzmu Nie dziękuj. Lepiej się naucz obsługiwać komputer. :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: To już baba38 nie baba44 14.11.05, 16:51 Pozdrowienia dla kolegów i koleżanek żmijowiska Okropne, ostatnio mieliście dyżur jako baba44! Oto ich posty, widać teraz zmianę, jak będzie nocą? No i PO koalicji Wojciech Załuska 04-11-2005, ostatnia aktualizacja 03-11-2005 23:47 To już pewne: 10 listopada Platforma Obywatelska zagłosuje przeciwko rządowi Kazimierza Marcinkiewicza. Re: Ty to jestes taki typowy wyborca PO.... Autor: baba44 Data: 04.11.05, 12:22 Dlaczego się dziwisz? Przecież „ PO „ to rura ściekowa do szamba Syjonistów, Ubeków i sprzedawczyków z Targowicy okrągło stołowej! Nareszcie muszą teraz odpowiedzieć, jak to Nam OJCZYZNĘ sprzedawali i komu? Re: Nowe wybory!! Autor: baba44 Data: 27.10.05, 11:34 Jezusie żydowski i Maryjo, wieczna dziewico! Co ta „polskojęzyczna zbieranina” narobiła?!! Nie wybrała na prezydenta- żydka syjonisty lub folksdojcza! Smród... Natychmiast powtórzyć wybory!!! JAŚ FASOLA, na prezydenta! To jedyny DOBRY kandydat. JAŚ FASOLA... Prezydentem!.. tego luda,.. Re: Lepper znowu wicemarszałkiem Autor: baba44 Data: 27.10.05, 10:20 I o co ten krzyk? Nie pasuje Wam, lizanie tyłka panu Lepperowi? Rozumiem, że lepiej smakują tyłki panów; Aaronowi Bucheltzowi vel Leszek Balcerowicz, Szymonowi Bermanowi vel Marek Borowski, Aaronowi Szechter vel Adam Michnik! To aż taka różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Moherofobia.... 14.11.05, 13:14 Skąd tyle nienawiści? Skąd tyle obłudy, by z jednej strony oskarżać PO o "pogadrę dla beretów", a z drugiej samemu pluć takim jadem? Odpowiedz Link Zgłoś
natazawa Re: Moherofobia.... 14.11.05, 14:10 przyklad na to, ze poparcie PISu bazuje na niecheci, na ludziach zawiedzionych, zaszczutych i sfrustrowanych (MY WAS WSZYSTKICH ROZLICZYMY!tych wszystkich bogatych zwlaszcza, to cala mafie,co rozgrabila Polske) - niektorym ciezko jest zrozumiec,ze ludzie sie czasami wlasna praca dorabiaja, inni nie moga pojac, ze ludzie biora lapowki(korupcja jest jak rak)- a dlaczego biora?- bo zarabiaja grosze! trzeba im zatem wiecej placic, tyle zeby nie brali i nie musieli kombinowac, a zeby kasa byla to trzeba innej polityki, uproszczenia i zmniejszenia podatkow tak aby zwabic kapitalu zagr.- "Inteligentni ludzie nie zraziliby do siebie moherowych beretow"- przekaz inteligentnych jest dla moherowych niezrozumialy, a co niezrozumiale to i obce, a co obce to zlee? ciezko przeciez zrozumiec pedala,dlaczego jest pedalem, no nie? sztuka polega na tolerancji- a to juz wymaga wysilku. Z tej "inteligencji obnoszonej na sztandarach" nie skorzystali moherowe. Ciemnogrod pozostanie ciemnogrodem, ze swoim rozumem i bez niego- nie ma roznicy. PiS wzial sie do roboty, a PO wciaz marudzi, szuka dziury w calym, doszukuje sie jakichs niebezpieczenstw" - szczyt partactwa wygrac wybory parlamentarne i prezydenckie i zbudowac rzad mniejszosciowy, ktory zmuszony jest prosic, nie zadac, do tego wplatac sie w zaleznosci z Lepperem, mianowac " tego politycznego awanturnika, ktory za nic ma prawo"( lECH K. marzec 2005) wicemarszalkiem Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Re: Moherofobia.... 14.11.05, 14:18 mieciu, opamietaj sie - moherofobia nie przybieze rozmiarow zarazy dopoki rydzyk nie kupi sobie moherowego bereta. bezsilne babcie - same w sobie nie są zagrożeniem - ale podatne na propagande tego populisty, faszysty, antysemity, buraka (niestety), hipokryty, żądnego wladzy chama przebranego w sutannę, stosujacego chwyty typowe dla sekt w celu osiagniecia korzysci wlasnych, zabezpieczajacego sie przed oskarzeniami o hipokryzje nie zapisujac na siebie wlasnosci swoich niemieckich znajomych. (tzn jest to moja prywatna fobia) - jako grupa podatna na wplywy tego czlowieka sa niebezpieczne dla spoleczenstwa. sa to osoby slabe i bezsilne, podatne na propagande, ktora nie wydaje im sie chamskim belkotem (a na takie miano zasluguje) tylko dlatego ze jest powiazana z nauka kosciola katolickiego. i to wlasnie jest problem. a ojciec rydzyk ciagnie korzysci bez najmniejszego skrepowania miecia9 napisała: > Szczyt partactwa - > nazwać się elitą, inteligencją, mieć za sobą całe media i sondaże > a przerżnąć wybory z moherowymi beretami. > > Wolę moher niż wirtualną inteligencję. Panowie z PO z inteligencji trzeba > czasami korzystać a nie tylko obnosic ją na swoich sztandarach. > > Inteligentni ludzie nie zraziliby do siebie moherowych beretów. > > ************L I S T O T W A R T Y************* > Kochane zatuskane! > Na wstępie mojego listu całuję Was serdecznie i pytam co u Was słychać. U nas > wszystko dobrze. > > Donald T – prawie jak prezydent > Gabinet cieni – prawie jak rząd > > Skład gabinetu ceni leni > > 1. Pierwsza przekupa IV RP - Hanna G-Walcowata. Ostatnio cień walcował w > gabinecie Balcerowicza teraz walcuje w gabinecie prezydenta Warszawy > > 2. Mandaryna sceny politycznej - Donald T (śpiewa co mu Schetyna pozwoli > czyli pełen playbeck polityczny) > > 3. Ojciec chrzestny - Schetyna (steruje partią z tylnego siedzenia) > > 4. Ostatni frustrat - JM Rokita > > 5. Wściekły katolik - Niesiołowski > > 6. .Żołnierz Schetyny.......Komorowski > > PiS wziął się do roboty, a PO wciąż marudzi, szuka dziury w całym, doszukuje > się jakichś niebezpieczeństw. Dość mam przekup, mamdaryn i frustratów. PO to > lobbing mafi > > Na tym kończę i pozdrawiam całą zatuskaną kołtunerie w necie > > Moherowy beret > > PS > Ciemnogród swój rozum ma i swoje wie a nawet więcej Odpowiedz Link Zgłoś
kasei-jin Re: Moherofobia.... 14.11.05, 15:36 > mieciu, opamietaj sie - moherofobia nie przybieze rozmiarow zarazy > dopoki rydzyk nie kupi sobie moherowego bereta. ks. Rydzyk nie kupi sobie moherowego bereta. Już poprosił żeby jedna ze słuchaczek mu uszyła i przywiozła... Odpowiedz Link Zgłoś
abel19 Re: Moherofobia.... 14.11.05, 14:38 jestes czlowieku zalosny ,w swojej poltycznej nieswiadomsci nie godny jakiejkoleie dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
xmila Re: Moherofobia.... 14.11.05, 14:54 Moherowym beretem dla mnie mozesz byc, nic mi do tego. Niestety w tym kraju za malo jest ludzi inteligentnych, a za duzo ciemnogrodu, ktory jak nieslusznie zauwazylas rozumu wlasnego nie posiada. Wie tylko tyle, na co ojciec R. im pozwala wiedziec... a propos podobno ptasia grypa kaczek nie rusza Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Moherofobia.... 14.11.05, 15:17 Szczyt partactwa - nazwać się elitą, inteligencją, mieć za sobą całe media i sondaże a przerżnąć wybory z moherowymi beretami. W demokracji jest tak ,że głosuja ludzie mądrzy i głupcy. Głupców jest zawsze wiecej . A resztę sobie dopowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywista Re: Moherofobia.... 14.11.05, 15:58 Bardzo dobrze napisane. Jesli ktoś nie rozumial co oznacza moherowy beret to teraz zrozumie z pewnością. Biegnę kupic aksamitny kapelusz. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek501 Re: Moherofobia.... 14.11.05, 13:16 czytam i czytam i nie moge sie nadziwić zwolennikom PiS. Wygrali wybory, maja swój rząd, prezydium sejmu, senatu, prezydenta i dalej wściekle atakują PO...Zastanawiałem się dlaczego i wymysliłem, że są wkurzeni nie na PO ale na PiS za numer, który im wyciął Kaczor Mądrzejszy (podobno). Wkurzacie sie moi Panowie i Panie PiS fani że nie głosowaliście na PO, które nie chciało mieć nic wspólnego z Lepperem i Giertychem, a WASZE PiS olało wasze nadzieje na uczcziwą Polskę. Bo nie można budować takiej z A. Lepperem i dobrze o tym wiecie. Trudno jest sie przyznać do tak fatalnej pomyłki i trzeba znaleźć winnego. Co do moherowych beretów to oczywiście gafa Tuska, ale to nic w porównaniu z nowym PiS czyli Prawem i Samobroną Odpowiedz Link Zgłoś
posik Re: Moherofobia.... 14.11.05, 16:32 Ty nie jesteś aksamitny kapelusz jesteś pilśniak Odpowiedz Link Zgłoś
wrobel_jeden Be: Moherofobia.... 14.11.05, 12:30 bebe3 napisała: > Dlaczego właściciele moherów czują sie gorsi? > Powinni byc dumni za swego stylu życia, poglądów, czy preferencji skoro są > przekonani,że postępują słusznie! Oj nieładnie brać przykład z przyjaciół z SLD i odwracać ciągle kota ogonem. "Właściciele moherów" wcale nie czują się gorsi, bo nie mają ku temu powodów. Natomiast rozładowywanie swoich frustracji obrażając wszystkich i obrzucając niewybrednymi epitetami nie licuje z dobrym wychowanem (inteligenckim?) i próbami dowartościowywania się poprzez poniżanie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: Moherofobia.... 14.11.05, 12:33 bebe3 napisała: > Dlaczego właściciele moherów czują sie gorsi? > Powinni byc dumni za swego stylu życia, poglądów, czy preferencji skoro są > przekonani,że postępują słusznie! To jest po prostu "kompleks moheru", wlasciciele moherowych beretow chcieliby byc aksamitnymi kapeluszami. Teraz probuja sie podbudowac na zasadzie "moja cytryna jest slodka a twoje winogrona sa kwasne". Odpowiedz Link Zgłoś
levinas Re: Moherofobia.... 14.11.05, 12:51 Faktycznie aksamitny beret, moherowy kapelusz... co za roznica nie? Wlasciwie to jestes faktycznie aksamitny beret. Odpowiedz Link Zgłoś
hrydz Re: Moherofobia.... 14.11.05, 13:35 tak masz racje - im sie wydaje ze postepuja slusznie ale to nie znaczy ze maja racje, ktos moze zabic drugiego czlowieka i tez powie ze wydaje mu sie ze postepuje slusznie. byc trzeba dumnym ze swoich pogladow ale jesli maja one sens i cos wnosza, tu nie chodzi zatem o fobie ale o fakt ze ci ludzie nie reprezentuja interesu polski w ten sposob psujac jakosc zycia w tym kraju. czy niewyksztalcone babcie nie nadazajace umyslowo za postepem i realiami w jakich zyja to dobra rzecz dla polski? wedlug mnie nie. te berety to po prostu symbol tego stylu myslenia, szkodliwego stylu myslenia dlatego przez postepowa wiekszosc jest to napietnowane. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Moherofobia.... 14.11.05, 13:59 Czsami nie ważne co dokładnie się mowi, ale ważne jest to jak to się mowi i w jakim kontekście Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: bebe3 14.11.05, 14:00 jak to miło przeczytać - w tym morzu bełkotu - spójną i logiczną myśl. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
gucio_mj Re: Moherofobia.... 14.11.05, 15:57 Gdyby ktoś cię nazywał idiotą i debilem, to też by Ci było wszystko jedno ?? Odpowiedz Link Zgłoś
nazdrowyrozum Re: Moherofobia.... 14.11.05, 16:00 sam bym tego lepiej nie ujął.. no ale dla Dorna to już budowanie zasieków z prądem elektrycznym... patrząc na Dorna i Leppera ta koalicja ma sens... Odpowiedz Link Zgłoś
jo46 Re: Moherofobia.... 14.11.05, 16:24 ja również sie zgadzam z poglądem bebe3. Aksamitny kapelusz:) Odpowiedz Link Zgłoś
aiwaplatz Re: Moherofobia.... 14.11.05, 17:00 Posiadacze mycek /oni to przegrali z beretami/, jakoś się nie obnoszą z myckami ani nikomu do łba nie strzeli, by tak jak o moherowej koalicji opowiadać o myckowej platformie. Nie wolno, czy tak jak z Murzynami, kompleksy jakieś i ci co mogliby z takimi tekstami o myckach występować mają więcej wyczucia od Tuska? Interesuje mnie Twoja opinia, skoro o moherach masz tyle do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
emka26 Re: Moherofobia.... 14.11.05, 17:03 bebe3 napisała: > To nie jest ani fobia, ani śmieszne. To po prostu stwierdzenie faktu. > Dlaczego ja nie obrażam się gdy ktoś mnie nazywa aksamitnym kapeluszem? > > Byli Murzyni, ale po kilku latach okazało się że to tez obraźliwe, wiec > powstał...Afroamerykanin. > Było pięknie i poprawnie politycznie, ale znów podnieśli głos ci którzy czuli > się obrażani > I....powstał AMERYKANIN AFRYKAŃSKIEGO POCHODZENIA:) a jakby tak twojego frienda nazywali za granica POLACZKIEM ( w koncu pochodzi od POLAKA coz to komu szkodzi a Ciebie Polska delikatnie piszac LADACZNICA no to o co tu sie obrazac..prawda?Moze ktos tak mysli wlasnie- a ma do tego prawo, heh Przeciez kazdy wie o co chodzi ah ta polityczna poprawnosc puknij sie w czolo dziewczyno boz logika u ciebie na bakier... Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Moherofobia.... podwojne standardy Tuska 14.11.05, 17:32 Cuz ja slyszalem, ze zupelnie bialy gosc napisal w swojej ankiecie AMERYKANIN AFRYKAŃSKIEGO POCHODZENIA. Zdziwonym wyjasnil: jestem Afrykanerem - moja rodzina mieszka w Afryce od pokolen... Ale co do "sprawy moheru", to przypominam ze to PO bylo rzecznikiem poprawnosci politycznej. Przypominam, ze sam Tusk wypominal Kaczynskiemu nawzwanie jednego z potecjalnych wyborcow (zgaduje ze Tusk bronil swojego wyborcy ;-) "dziadem". No i mamy wyraznie zarysowana podwojna moralnosc. Kaczynskiemu zarzuca sie nazwanie "dziadem" osobnika zaczepiajacego go na ulicy (skadinoad wydaje mi, ze naprawde biedni ludzie maja lepsze rzeczy do roboty niz zaczepianie innych na ulicy). Natomiast Tusk moze z pogarda wyrazac sie o kilku milionach wyborcow tylko dlatego ze nie glosowali tak jak on by tego sobie zyczyl. bebe3 napisała: > I....powstał AMERYKANIN AFRYKAŃSKIEGO POCHODZENIA:) > Za kilka lat okaże się że to też niewystarczające i powstanie nazwa BIAŁY INACZ > EJ. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Lepsza "fobia" niż "filia" 14.11.05, 11:51 A na poważnie, to Kaczkofani może zastanowiliby się, czy ich określenia - zastosowane najpierw - nie obrażają innych: lewactwo, komuchy, agenci, czy co wam jeszcze ślina na język przyniesie. Myśleć. Nie boli! Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Lepsza "fobia" niż "filia" 14.11.05, 17:38 Zgaduje ze okreslenie Kaczkofani odnosi sie do zwolennikow Ryszarda Kaczorowskia ostatniego Prezydenta RP na Uchodźstwie... elfhelm napisał: > A na poważnie, to Kaczkofani może zastanowiliby się, czy ich określenia - > zastosowane najpierw - nie obrażają innych: lewactwo, komuchy, agenci, czy co > wam jeszcze ślina na język przyniesie. > > Myśleć. Nie boli! Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Żeby chociaż Tusk potrafił wymówić mohair :) 14.11.05, 13:15 toż to naprawdę jakaś złośliwość. Nie mogą babiny włóczkowych beretów nosić? Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Moherofobia.... 14.11.05, 11:12 Na tę dolegliwość zapadło nawet kilka ważnych osobistości lansowanych przez niektóre media. Między innnymi niedoszły prezio - Tusk, Komorowski itd. O dołach partyjnych to już nie warto wspominać. Tych ludzi trzeba by poddać jakiejś izolacji a może nawet leczyć. Przydałaby się jakaś psychoterapia. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Moherofobia.... 14.11.05, 11:14 Przykro mi, ale to ciebie trzebaby leczyć. Przeczytaj mój wyżej umieszczony tekst. Kilka sesji u psychoanalityka i może być po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Moherofobia.... 14.11.05, 11:19 bebe3 napisała: > Przykro mi, ale to ciebie trzebaby leczyć. Przeczytaj mój wyżej umieszczony tek > st. > Kilka sesji u psychoanalityka i może być po problemie. Twoja wypowiedź świadczy że też cierpisz moherofobię. A murzyni to tu nie mają nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
zruc Re: Moherofobia.... 14.11.05, 11:22 W tym określeniu nie chodzi oto co czują Ci co je noszą ale co czują Ci coto mówią.A CZUJĄ POGARDĘ.CO WIDAĆ I CZUĆ Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Moherofobia.... 14.11.05, 11:35 zruc napisał: > W tym określeniu nie chodzi oto co czują Ci co je noszą ale co czują Ci coto > mówią.A CZUJĄ POGARDĘ.CO WIDAĆ I CZUĆ Oj chyba jesteś przewrażliwiony! Dlaczego ja nie czuję się obrażona gdy Lepper nazwał mnie aksamitnym kapeluszem? W jego głosie tez wyraźnie czuć było pogardę Odpowiedz Link Zgłoś
zruc Re: Moherofobia.... 14.11.05, 11:39 bebe3 napisała: > zruc napisał: > > > W tym określeniu nie chodzi oto co czują Ci co je noszą ale co czują Ci c > oto > > mówią.A CZUJĄ POGARDĘ.CO WIDAĆ I CZUĆ > > Oj chyba jesteś przewrażliwiony! Dlaczego ja nie czuję się obrażona gdy Lepper > nazwał mnie aksamitnym kapeluszem? W jego głosie tez wyraźnie czuć było pogardę Tylko że tutaj dyskutujemy o mocherowych beretach. Odpowiedz Link Zgłoś
patatipatata Re: Moherofobia.... 14.11.05, 11:41 bebe3 napisała: > zruc napisał: > > > W tym określeniu nie chodzi oto co czują Ci co je noszą ale co czują Ci c > oto > > mówią.A CZUJĄ POGARDĘ.CO WIDAĆ I CZUĆ > > Oj chyba jesteś przewrażliwiony! Dlaczego ja nie czuję się obrażona gdy Lepper > nazwał mnie aksamitnym kapeluszem? W jego głosie tez wyraźnie czuć było pogardę ================================================================================ to nie fair bebe, to pachnie falszem: beret a kapelusz, na szydelku a aksamitny, tobie ten kapelusz pochlebia i tyle! (Najwazniejsze, zeby o reszte wizerunku tez tak dbac jak o kapelusz co zwierzchu) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Moherofobia.... 14.11.05, 11:50 > to nie fair bebe, to pachnie falszem: beret a kapelusz, na szydelku a > aksamitny, tobie ten kapelusz pochlebia i tyle! (Najwazniejsze, zeby o reszte > wizerunku tez tak dbac jak o kapelusz co zwierzchu) I to Ty w tym momencie, a nie bebe3, pokazujesz swój stosunek do 'moherowych beretów' poprzez takie skojarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: co prosze? 14.11.05, 13:12 "beret a kapelusz, na szydelku a aksamitny, tobie ten kapelusz pochlebia i tyle!" Takimi właśnie skojarzeniami i wartościowaniami się okazuje "pogardę" dla przysłowiowych moherowych beretów. Wyrażenia "aksamitne kapelusze" zostało pierwszy raz użyte dla okazania pogardy, podobnie jak "moherowe berety" (nota bene nie przez Tuska czy PO, ale jednego z aktualnych koalicjantów). Natomiast co, co kto PODPISZE sobie pod te wyrażenia to już nieco inna kwestia. PS. Ja tam chodziłam nie tylko w aksamitnych kapeluszach i moherowych beretach, ale i w aksamitnych beretach, a nawet moherowych kapeluszach. A rękodzielnictwo jest w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
levinas Re: Moherofobia.... 14.11.05, 13:00 Twojego tekstu na prawde nie ma co czytac. Zaden elaborat. Stek bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Re: Moherofobia.... 14.11.05, 11:18 Większość "moherowych beretów" to byli sympatycy lewicy. Później popierali AWS, następnie SLD, a teraz PiS. Poprą każdego kogo się im wskaże. Wystarczy dużo naobiecywać. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Moherofobia.... 14.11.05, 11:21 zegrz napisał: > Większość "moherowych beretów" to byli sympatycy lewicy. Później popierali AWS, > > następnie SLD, a teraz PiS. Poprą każdego kogo się im wskaże. Wystarczy dużo > naobiecywać. Zapomniałeś dodać że moherowe berety popierają jeszcze kosmitów i wierzą w krasnoludki. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Moherofobia.... 14.11.05, 11:22 Ja ich rozumiem:( To w większości emeryci którym wmówiono że przyjda podli kapitaliści i zabiorą im nawet tą nędzna emeryturę. Pracowali na nią całeżycie i po prostu boja się Nie zastanawiaja się oni jednak skąd brać pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
levinas Re: Moherofobia.... 14.11.05, 13:16 Bebe, Emeryci nie powinni sie musiec zastanawiac skad wziasc pieniadze na lekarstwa, na jedzenie na oplaty. Na razie w Polsce dostawali tylko ci, co glosna krzycza czy maja silne zwiazki. Emerytom najlatwiej zabrac albo nie dac bo wiadomo, ze osiemdziesiecioletnie dziatki nie beda rzucaly kamieniami pod sejmem w policje. Do tego dochodzi marginalizacja tych ludzi przez media (typu GW), okraszanie ich pejoratywnymi nazwami, wyzywanie publiczne od cwokow, debili i dewotek. Problem zaczyna sie wtedy robic, kiedy TEN MARGINES zaczyna byc wiekszy niz wszystko co miedzy marginesami. I z taka sytuacja mielismy miejsce podczas wyborow. Mainstreamowa partia i mainstreamowy polityk przegrali, bo ktos inny siegnal po ten margines, upodmiotowil cos co bylo tylko przedmiotem, wyciagnal reke do pariasow. Dopoki to sie nie zmieni w PO, to zadna masowa nawet kampania wizerunkowa nie pomoze. Dopoki w PO beda politycy gardzacy ludzmi, dopoty PO bedzie zbierac ciegi. Polska to nie tylko Warszawka i biznes, Polska to tez zabite dziurami wiochy i osiemdziesiecioletni emeryci Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Moherofobia.... 14.11.05, 11:24 zegrz napisał; Zapomniałeś dodać że moherowe berety popierają jeszcze kosmitów i wierzą w krasnoludki. I... koniec dyskucji. Jeśli mamy tak podchodzic do argumentów to przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Moherofobia.... 14.11.05, 11:29 bebe3 napisała: > zegrz napisał; > Zapomniałeś dodać że moherowe berety popierają jeszcze kosmitów i wierzą w > krasnoludki. > I... koniec dyskucji. Jeśli mamy tak podchodzic do argumentów to przykro mi. Przeczytaj co napisał "zegrz" w kolejności: PZPR, AWS, SLD, PIS Koń by się uśmiał i dlatego mój dodatek o krasnoludkach. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Moherofobia.... 14.11.05, 11:50 Ale Zegrz napisał prawdę. Niestety elektorat u nas wybiera kierując się emocjami i niestety łapie się na nieuczciwe obietnice Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: Moherofobia.... 14.11.05, 12:41 artsg napisał: > Przeczytaj co napisał "zegrz" w kolejności: PZPR, AWS, SLD, PIS > Koń by się uśmiał i dlatego mój dodatek o krasnoludkach. Chyba nawet nie wiesz jak blisko jestes prawdy. Co do przeplywow elektoratu to niestety taki sa wyniki badan elektoratow. Co do kosmitow, to ludzie o podobnym profilu osobowosciowym, ktorzy mieszkaja w Stanach wierza, ze kosmici sa obecni w dzialaniach rzadu usa a prezydent jest ich marionetka. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Moherofobia.... 14.11.05, 12:47 > Chyba nawet nie wiesz jak blisko jestes prawdy. > Co do przeplywow elektoratu to niestety taki sa wyniki badan elektoratow. Nie Wiesz że istnieje t.z. twardy elektorat. A reszta to zależy od płynnego elektoratu. I stąd powstaje zjawisko "wahadła wyborczego" Odpowiedz Link Zgłoś
patatipatata Re: zegrz 14.11.05, 11:25 z twojego postu wynika, ze ich badales, ja nie dlatego WYDAJE mi sie tylko, ze to ludzie przeciwni liberalnosci w zyciu spolecznym, troche wyautowani z racji wieku, powiedz mi czy sa szkodliwi? W czym? Ze sie modla, ze sa tradycyjni, ze nie PO przegrala? O to tu chodzi? (Sadzac z wypowiedzi Tuska - tu jest pies pogrzebany) Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: zegrz 14.11.05, 11:30 patatipatata napisał: > z twojego postu wynika, ze ich badales, ja nie dlatego WYDAJE mi sie tylko, ze > to ludzie przeciwni liberalnosci w zyciu spolecznym, troche wyautowani z racji > wieku, powiedz mi czy sa szkodliwi? W czym? Ze sie modla, ze sa tradycyjni, ze > nie PO przegrala? O to tu chodzi? (Sadzac z wypowiedzi Tuska - tu jest pies > pogrzebany) Ja uważam,że nie ma żadnego problemu. Pis reprezentuje inny elektorat i PO inny. Problem w tym,że wyborcy PISu czują się gorsi, nie wiem dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: zegrz 14.11.05, 11:34 > Problem w tym,że wyborcy PISu czują się gorsi, nie wiem dlaczego? Co Ty możesz wiedzieć co czują wyborcy PIS. Doskonale jednak widać co czują sympatycy PO zwłaszcza wypowiaddający się na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: zegrz 14.11.05, 13:20 > Co Ty możesz wiedzieć co czują wyborcy PIS. Doskonale jednak widać co czują > sympatycy PO zwłaszcza wypowiaddający się na tym forum. Co Ty możesz wiedzieć co czują wyborcy PO. Doskonale jednak widać co czują sympatycy PiS zwłaszcza wypowiaddający się na tym forum. I tak można bez końca. Tyle, że tutaj nikt racji nie ma. Po prostu jesteśmy INNI, cała sztuka tą inność wykorzystać dla wspólnego dobra. A to, czy jednych nazwiemy "moherowymi beretami" czy "flanelowymi skarpetkami" to nie ma znaczenia. Mnie bycie "aksamitnym kapeluszem" w niczym nie uraża, pytanie czy was uraża bycie "moherowym beretem", a jeżeli tak, to czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
patatipatata Re: zegrz 14.11.05, 11:35 bebe3 napisała: > Problem w tym,że wyborcy PISu czują się gorsi, nie wiem dlaczego? KIEDY? co przez to rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Mnie zawsze korci aby takowych zapytać 14.11.05, 11:27 o definicję mohera. Może ktoś z sympatyków PO /Ci od SLD jakoś dziwnie wyginęli/ przestawi mi sensowną definicję: Kim jest moher? Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Definicja moheru 14.11.05, 13:01 asienka32 napisała: > o definicję mohera. Moher pogardliwe okreslenie grupy osob wyrazajacych poglad, ze rzeczywistosc jest sterowana przez trudne do zdefiniowania sily - dzialajace wbrew Polskiej Racji Stanu dajac Polsce dotacje z Unii Europejskiej na podtrzymanie rozbitego i nieefektywnego rolnictwa, - pragnace wygubic Narod Polski poprzez reklamy prezerwatyw, - probujace zniszczyc Kosciol Katolicki przez dawanie na tace duzych sum pieniedzy, zeby sie ksieza katoliccy rozbijali drogimi samochodami, Update: Moher zidentyfikowal owe sily jako grupe osob zrzeszona w nastepujacych partiach politychnych: WSI, ABW, Tusk Donald, NATO, Zycinski Biskup, PO, Rokita Jan Maria, II Jan Pawel, BANK PKO, Radia i Telewizji Rada, TVN, OBOP, Komorowski Bronislaw, CBOS, WPROST, Tuska Dziadek, Lista powieksza sie z kazda chwila. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Definicja moheru 14.11.05, 15:35 dobre :) mysle ze nalezy umiescic w wikipedii :D Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 mozna uzupelnic te definicje o ludzi bez wlanego 14.11.05, 15:54 zdania i ambicjiprowadzonych jak slepcy przez ich guru sluge szatana Rydzyka, falszywie przedstawiajacego sie jak sluga Boga. Szatan czesto podszywal sie pod slugi Boga a odroznic to moga ludzie myslacy i widzacy efekty dzialan. Moherowi tego nie widza i to jest tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
gordon26 Re: Mnie zawsze korci aby takowych zapytać 14.11.05, 17:25 PO: 1 gdybyś uwaznie oglądała debate zuwazyła bys iż Tusk ani nikt z PO nie powiedział wprost, bezposrednio. (polska nie jest skazana na moherową koalicję JAK OSTANIO MMOWI SIE W POLSCE) wiec łaty nie powino sie przyklejac a tym bardziej definiowac czegos co nie zostało powiedziane PO 2 dziwi mnie twoj brak inteligencji:). Moher to taki wyborca (jeśli już mamy się pokusić o sprecyzowanie nieistniejącej wypowiedzi ) który nie ma wpływu na swoje decyzje. Podejmuje je w skutek reklam telewizyjnych, agitacji wyborczej np. ojca redaktora ( dla nich co Książ powie top swięte. A to jest miedzy nami mówiąc chore i patologiczne, mieszanie wiary prostych ludzi dla osiągnięcia swoich doraźnych celów), ulegają również populistycznym nierealnym hasłom bez ich weryfikacji. Są to ludzie sfrustrowani którzy chcą lepszego bytu, za wszelką cenę, biednemu się wydaje ze jest biedny i mu się należy, a od siebie nic nie daje. Pamiętaj ze do wyborów nie chodzą tak licznie ludzie zadowoleni. To jest moher Nie twierdzę iż PIS, samoobrona, LPR nie ma świadomych wyborców. Jednak styl kampanii, jak i jej wyniki wskazują na zwycięstwo populizmu nad świadomym wybieraniem. --------- nadchodzi 4 RP TKM. Manna z nieba... Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Co to jest "fobia" 14.11.05, 11:41 www.psychologia.edu.pl/index.php?dz=slownik&op=spis&id=2969 (phobia), termin wywodzący się z grec., oznaczający obawę, strach lub przerażenie; zgodnie z tą etymologią poszczególne fobie mają dodane różne greckie określniki tego rdzenia, np. pyrofobia = fobia ognia, nyktofobia = fobia nocy. W typowym postępowaniu psychiatrycznym zaklasyfikowanie jakiejś reakcji czy zachowania jako fobii uwarunkowane jest występowaniem kilku czynników, m.in. stały i intensywny lęk, nieodparta potrzeba ucieczki bądź unikania przedmiotów lub sytuacji wyzwalających reakcję fobijną; ponadto lęk musi być irracjonalny oraz niezgodny ze zdrowym osądem. Odpowiedz Link Zgłoś
patatipatata ucieczka przed moherem 14.11.05, 11:44 irracjonalny lek przed wloczka! Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 czyli mamy do czynienia z moheromanią 14.11.05, 11:49 a nie moherofobią. mania - przesadne, bardzo mocne zainteresowanie czymś; upodobanie, pociąg do czegoś; pasja swo.pwn.pl/haslo.php?id=16874 Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: czyli mamy do czynienia z moheromanią 14.11.05, 12:49 Od "zawsze" wołałem wełnę szetlandzką;-) Odpowiedz Link Zgłoś
m15 gdzie można kupić 14.11.05, 13:10 meski, moherowy beret,może się przydać na prezent dla tuska,będzie mu w nim do twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Akcja - Beret dla Tuska! 14.11.05, 13:27 Wyślijmy beret dla Donka na adres Klub Poselski PO, ul. Wiejska, Warszawa. Może on biedny takie bredy wygaduje bo główki niczym w zimie nie chroni i "resztki myśli z mózgu wiaterek przewiał"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywista Re: Akcja - Beret dla Tuska! 14.11.05, 16:02 voodeen napisał: > Wyślijmy beret dla Donka na adres Klub Poselski PO, ul. Wiejska, Warszawa. Może > > on biedny takie bredy wygaduje bo główki niczym w zimie nie chroni i "resztki > myśli z mózgu wiaterek przewiał"? :) Kapitalne spostrzeżenie; przemarźniecie i przewianie jako przyczyna bezmyslności. Berety moherowe są bardzo przewiewne. Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: na glowe? Jak najbardziej! 14.11.05, 13:29 www.horka.nl/index.asp?strPageType=productpagina&intHoofdgroepID=128&intSubgroepID=232&intProductgroepI D=241&intProductID=9948 Jeżdżę konno... Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: na glowe? Jak najbardziej! Link: popr. 14.11.05, 13:31 www.horka.nl/index.asp?strPageType=productgroep&intHoofdgroepID=128 Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Agorafobia jest starsza 14.11.05, 13:06 a mimo to nadal jakoś interes się kręci i nikomu to nie przeszkadza. Tak samo będzie z m. beretami, m. biretami i całą resztą m. obskurnctwa. _ Pies na kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Chciałbyś mieć aksamitny kapelusz - ale nie żałuj, 14.11.05, 13:31 ...że nie masz - i tak nie umiałbys go nosić ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Nie ważne co nosisz, ale na czym! 14.11.05, 13:34 Jeśli aksamitny kapelusz* na pustym łbie to i tak nie czyni to z ciebie ministra. *uwaga! "aksamitny kapelusz" użyty w tym poście jest zwrotem abstrakcyjnym (bo akurat do właściciela aksamitnego kapelusza mam najmniejsze "ale") Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Nie ważne co nosisz, ale na czym! 14.11.05, 13:40 voodeen napisał: > Jeśli aksamitny kapelusz* na pustym łbie to i tak nie czyni to z ciebie > ministra. > *uwaga! "aksamitny kapelusz" użyty w tym poście jest zwrotem abstrakcyjnym (bo > akurat do właściciela aksamitnego kapelusza mam najmniejsze "ale") spora część peowiaków to potomkowie chłopów pańszczyznianych,granatem od pługa przez komunę oderwanych -taka jest entymologia ich nienawiści do wszystkiego co ze wsią się kojarzy(to ich czarne sny)-biedni prostaczkowie udający panów Odpowiedz Link Zgłoś
mayfly entymologia? 14.11.05, 13:59 entomologia albo etymologia wybór należy do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: entymologia? 14.11.05, 14:51 etymologia -oczywiście,jeśli dostrzegasz w nich cechy karaluchów to oczywiście - entomologia(wybór należy do ciebie):)) Odpowiedz Link Zgłoś
edka05 Re: Moherofobia.... 14.11.05, 13:39 Prawda jest tak , że po raz pierwszy oficjalnie w naszym kraju nastąpił podział. I błędzie sa aksamitne kapelusze myśląc, że są lepsi , bo tym razem moherowe berety stały sie lepsze, bo posżły do wyborów. Okazali się bardziej zorganizowani i solidarni. Głowowałam na PO i Tuska i boleję, że "aksamitna inteligencja" nie poszła do wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
pp87 Re: Moherofobia.... 14.11.05, 14:34 Racja, z resztą to co się stało z wyborami jest całkiem zrozumiałe. Mocherowe, tak samo jak zielone bererty, czy wszelkie inne jednostki "specjalne" posłuszne są wodzowi. Rydzydzyk rządzi, Rydzyk radzi, mocher nigdy go nie zdradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
przemo_c Re: Moherofobia.... 14.11.05, 13:49 Hmmm... Zapadłem na tą chorobę i wcale nie uważam, że mi w czymś przeszkadzam... Bo co w niej złego? To, że jest skróótem myślowym, określającym część społeczeństwa?! Jak ktoś czuje się obrażony, gdy nazywają go moherowy beret, niech go zdejmie i położy w szafie. Mnie nazywają 'liberałem' i 'kapitalistą-liberałem' i 'członkiem korporacji' i 'globalistą'. Nie wstydzę się przyznać do tego, że tak jest, bo taki właśnie jestem. A dla niektórych to obraźliwe. Dlatego ja cały czas będę używał sformułowania 'moherowe berety', aż do dnia gdy Kaczki zaczną za to zamykać... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kuznica24 Re: Moherofobia.... 14.11.05, 14:00 Czy Mocherowy beret ma prawo nosić ktoś kto kradnie cudzą własność intelektualną np. przemówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e [...] 14.11.05, 13:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywista Re: HER TUSK TO RASISTA... 14.11.05, 16:04 równość to owszem jest wobec prawa, a rasizm wiąże się ze wskazywaniem na grupę ludzi o odmiennych cechach no. kolor skóry, jako na gorszych. A głupota jest wspólna dla różnych ras.... Odpowiedz Link Zgłoś
gordon26 Re: HER TUSK TO RASISTA... 14.11.05, 17:29 bo gdybys oglądał uwaznie debate zauwazył bys iz taki podział nie powstał. opierasz się na interpretacji politycznych przeciwnikow. i to jest moher to włsnie oznacza brak własnego zdania. polecam przejrzec jeszcze raz debatę. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Re: Moherofobia.... 14.11.05, 13:59 Moherofobia to choroba na którą zapadła ta myśląca połowa społeczeństwa ( może i więcej niż połowa, bo przecież mnóstwo ludzi nie głosowało wcale nie godząc się na oczekiwaną koalicję PO-PIS, która byłaby tylko mniejszym złem od tego cyrku co mamy teraz), która pracuje na tą drugą połowę moherową , która wybrała nam rząd i prezydenta. Moherowy beret staje się symbolem "przykrywki" która skrywa brak sprzętu służącego ludziom do myślenia (dla przypomnienia - homo sapiens to "człowiek rozumny" - wśród wyborców PIS, LPR czy Samoobrony nie występuje, więc dlatego chłopaki nie wiedzą o co chodzi). Frajerzy , którzy głosowali na PIS jeszcze się nie zorientowali że : 1. Program gospodarczy PIS nie będzie realizowany, bo się nie nadaje do realizacji, 2. Zostaną wprowadzone na chybcika pewne elementy państwa policyjnego, zanim społeczenstwo sie zorientuje i podniesie krzyk, 3. A jedyne mądre zdania w expose premiera okazały się pochodzić z wystąpienia premiera Belki. O ile jednak frajerzy się zorientowali co się wyprawia, ale im to nie przeszkadza, to ja bardzo przepraszam i życzę zdrowia , bo na rozum za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
brudny.harry4 Garść faktów medialnych 14.11.05, 14:03 Najnowsze odkrycie w badaniach społecznych finansowanych przez pana Tuska: Wyborcy PO/SLD/SdRP/PD wg badań społecznych to: wykształcenie wyższe, wysokie dochody, IQ<180, mieszkający w dużym mieście, wiek 20-40 lat, dbający o dzieci, piją wino do obiadu, tolerancyjni, ubierają się u Armaniego/Pierre Cardin, otwarci na Europę, myjący ręce po wyjściu z toalety, nie puszczający bąków przy jedzeniu... Wyborcy LPR/PiS wg tych samych badań: bezrobotni po zawodówkach lub bez wyształcenia, pasożyty z pomocy społecznej, IQ>80, mieszkający w jaskiniach, wiek>70 lat, mieszkający najczęsciej w jaskiniach, ubierają się w lumpeksach, biją dzieci, alkoholicy-piją wódkę,antysemici, nie myjący rąk po wyjściu z toalety, puszczający bąki przy jedzeniu... Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Garść faktów medialnych 14.11.05, 14:09 dobre! ale ja mam wyższe i mniej niż 70 i, i , i, i nie na Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
szamoni Re: Garść faktów medialnych 14.11.05, 14:55 i teraz wyborco widzisz jak wyglądasz, ale chwila, sory, a moja babcia nosi moher i na SLD głosuje Odpowiedz Link Zgłoś
simr1979 Re: Garść faktów medialnych 14.11.05, 15:03 szamoni napisał: > (....) > ale chwila, sory, a moja babcia nosi moher i na SLD głosuje Ale sory to nie tak się pisze, chyba że rafał, natomiast babcia doskonale się wpisuje w archetyp, ponieważ moher może mieć różną biegunowość,co w niczym nie zmienia istoty jego moherowatości, c.b.d.o... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
pp87 Re: Garść faktów medialnych 14.11.05, 14:46 Jaka instytucja przeprowadziła te badanie i gdzie zostały one opublikowane? Umieram z ciekawości... Odpowiedz Link Zgłoś
brudny.harry4 Re: Garść faktów medialnych 14.11.05, 14:55 Podsumowania tzw. "wieczorów wyborczych" w "publicznej" telewizji. Kilka złośliwości dołączyłem od siebie. Wniosek jest prosty. Nieważne kto i co bada ważne, kto za te badania płaci i czego się w zamiam spodziewa. Najlepsze były pokrętne tłumaczenia OBOP Polonia, gdzie błąd w prognozie/wyborach prezydenckich wyniósł... 14%! Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Taki temat? Jaki cel? 14.11.05, 14:06 Czy wywołanie tego tematu ma dalej dzielić społeczeństwo? Kto i po co to robi? Obserwuję te fora i widzę, że w zasadzie wszystko ze strony GW jest tendencyjnie układane, nawet kolejność newsów, by drażnić, skłócać, dzielić. Jeśli media byłyby obiektywne, Tusk i jego kompania zawistnych towarzyszy już dawno przystąpiliby do sejmowej roboty, a oni? Ciągle kombinują, wymyślają gabinety cieni, wysuwają pokrętne zarzuty, udzielają wywiadów, bez niczego nowego do powiedzenia i wciąż znajdują miejsca do uprawiania swego gwiazdortstwa, bo po nich choćby potop. Czy posłowie nie muszą pracować, czy ich nie można rozliczyć z efektywności? Mogą iść do kasy i brać i jednocześnie nic poza atakami nie robić? Gdyby media zadawały takie pytania, może byłaby jakaś refleksja, ale dziennikarze jak dziś rano Kolenda - Zalewska mają na celu upokarzać innych, wciągać w dziwne dyskusje, denerwować, by wyprowadzić rozmówcę z równowagi i mieć nowy temat. Podziwiam Giertycha za spokój, ktoś inny walnąłby pięścią i poszedł w diabły. To zdanie nie ma nic współnego z moją sympatią czy antypatią i nie oczekuję oceny mojego stosunku do polityków, ale proszę o zauważenie bardzo złego oddziaływania mediów, bo jak Walter, to bezkarny, przecież prywatna stacja? Jak Dworak też bezkarny, bo PO. Dlaczego dziennikarz nie opowoie o tych nowych lmuzynach (chyba 120 sztuk) dla "biednej" TV. Dlaczego GW nie zamieszcza takiego newsa? Bo? Odpowiedz Link Zgłoś
minist Re: Taki temat? Jaki cel? 14.11.05, 15:01 Do ajkaja ew ajkajki lub ajkówny Autor (ajkaj) dał upust nie skrywanej zajadłości najwyraźniej jednak wielu sformułowań używał spontanicznie intuicyjnie tylko kojarząc ich znaczenie dlatego odsyłam do powszechnie dostępnych książek w rodzaju choćby encyklopedii, które przeciecz już dawno zawędrowały pod strzechy. Zatem warto wiedzieć że 1„ już dawno przystąpiliby do sejmowej roboty, a oni? Ciągle kombinują, wymyślają gabinety cieni, wysuwają pokrętne zarzuty” Gabinet cieni to „Zwyczajowa nazwa rządu (rady ministrów) w państwach o ustroju parlamentarnym.” sama zaś określenie korzeniami sięga XVIII i szczególnie jest zakorzenione w tradycji brytyjskiego parlamentaryzmu. Subiektywnie zaś trudno mi ocenić zarzuty pod adresem tendencyjnych dziennikarzy bo jakimś dziwnym trafem nie poszły za nimi racjonalne argumenty. Można jednak przyjąć że media głównego nurtu są nieobiektywne to takowy obiektywizm można znaleźć w alternatywnych kanałach przekazu np. w rodzaju Radia Maryja, dlaczego więc drogi autorze tak utyskujesz przecież są media które przekazują treści które możesz zaakceptować po co więc szargać sobie nerwy i pisać na łamach Gazety Żydowskiej pozdrawiam zapalony_kapelusznik Odpowiedz Link Zgłoś
wmp1234 Gabinet cieni ??? 14.11.05, 16:56 Coś za dużo tutaj "spontanicznie intuicyjnych" sformułowań. Skorzystałem z odesłania: 1. Gabinet cieni Encyklopedia WIEM Gabinet cieni, instrument właściwy brytyjskiemu systemowi politycznemu, polegający na formowaniu alternatywnego rządu przez polityków głównej partii... Słownik Wyrazów Obcych, Wydawnictwo Europa shadow cabinet [szedeu kebinet] (ang.’gabinet cieni’) polit. alternatywna rada ministrów, którą opozycja przygotowuje na wypadek objęcia rządów... Jak by jednak nie kombinować, PO nie grozi to w żadnym przypadku. Jedyny wariant to koalicja z PiS. Chyba, że chodzi o wielką koalicję z SLD, PSL i Samoobroną? Wypowiedź Donalda Tuska o moherowym elektoracie i agresywne zachowanie Komorowskiego, Waltzowej itp kompromitują Platformę, jako podobno partię ludzi rozumnych i tolerancyjnych, budujących jedność a nie dzielących i tak już rozbite społeczeństwo. Czyżby więc to co padało górnolotnie z ust lidera PO i jego kolegów partyjnych w kampani parlamentarnej i prezydenckiej to tylko marna sztuka teatralna dla motłochu? Odpowiedz Link Zgłoś
aktualne Moherofobia to nie fobia, tylko 14.11.05, 14:23 "Moherofobia" to nie zadna fobia, tylko dowod na zdrowe poczucie humoru, jakie Polacy zawsze pokazuja w skomplikowanych sytuacjach historycznych. Brawo, rodacy moherofobiacy, tylko nie zapomnijcie isc na nastepne wybory... Odpowiedz Link Zgłoś
levinas a propos humoru 14.11.05, 16:29 A ja proponuje polaczyc obie twe mysli w jedna (te o poczuciu humoru i o chodzeniu na wybory) i proponuje nazwanie zwolennikow PO – leniwymi dupami (pseudointelygenckimi). Co bedziemy sie bawic w jakies kapelusze czy aksamity. Nazywajmy rzeczy po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
levinas Re: Moherofobia to nie fobia, tylko 14.11.05, 17:06 A co jest najgorsze, ze nie poszli do wyborow a potem sie po proznicy onanizuja swoja porazka i gardluja w internecie jak to ta "holota" Odpowiedz Link Zgłoś
pp87 Re: Mohairowe berety - to brzmi dumnie ! 14.11.05, 14:52 nawet nobilitująco:D Odpowiedz Link Zgłoś
angelo73 KOLOR JEST ŁADNY 14.11.05, 14:42 kolor na fotce jest ładny. Gdzie można taki kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
angelo73 Re: KOLOR JEST ŁADNY 14.11.05, 15:00 taki na uszy i spodnie od dresu także? Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Re: KOLOR JEST ŁADNY 14.11.05, 16:05 Berety maja przepiekne kolory www.yarmulka.com/index.php?page=list_prod&cat_id=5 Niektore berety maja znak krzyza. To napawa optymizmem, dialog ekumeniczny jest mozliwy. www.yarmulka.com/index.php?page=list_prod&cat_id=9 www.yarmulka.com/index.php?page=list_prod&cat_id=8 Odpowiedz Link Zgłoś
angelo73 Re: KOLOR JEST ŁADNY 14.11.05, 16:42 czy wysówając antenkę można jeszcze posłuchać radia RMF???... Wiesz, to dla moich dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
nowakowskaalbina Re: Moherofobia.... 14.11.05, 15:01 Od kiedy to babcie od Rydzyka należą do SLD.Coś ci się pomerdało Odpowiedz Link Zgłoś
angelo73 Re: Moherofobia.... 14.11.05, 15:03 wszystkie duszyczki należa do Rydzyka. Kasa jeszcze nie... Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww Re: Moherofobia....a przecież kandydat Tusk 14.11.05, 15:09 mamił że w jego Polsce wszyscy będą się czuli dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
ryckus Re: Moherofobia.... 14.11.05, 15:12 Moherowy berecik to zaraza gorsza od ptasiej grypy i cholery razem wziętych. Odpowiedz Link Zgłoś
minist Re: Czy bedzie można dalej mówić.. 14.11.05, 15:20 ...to stąd rzut baretem ? czy to jest obrażliwe?, przecież to nasza tradycja nasz język, szanujmy go kultywujmy w naszych rodzinach Odpowiedz Link Zgłoś
minist Re: Czy bedzie można dalej mówić.. 14.11.05, 15:23 ps. a co zpowiedzeniem jaja jak berety. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Czy bedzie można dalej mówić.. 14.11.05, 15:26 minist napisał: > ...to stąd rzut baretem ? czy to jest obrażliwe?, przecież to nasza tradycja na > sz język, szanujmy go kultywujmy w naszych rodzinach określenie "moherowy"nie jest obrażliwy,ale pogarda z jaką tusk to wypowiadał obrazliwa jest ,a miał być prezydentem wszystkich polaków,cóz został idolem szowinistów Odpowiedz Link Zgłoś
angelo73 Re: Czy bedzie można dalej mówić.. 14.11.05, 16:53 czy w związku z zistniałą sytuacją powiedzenie " TY BERECIE" będzie traktowane jako orażliwe czy raczej narodzi sie nowa jakośc znaczeniowa??? Odpowiedz Link Zgłoś