Gość: Pytająca. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 18:42 Czy miesiączka ma jakiś wpływ na wynik badania krwi?Tzn.czy mogę na nie iść już teraz czy lepiej poczekać aż się skończy? POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wedrowiec2 Re: Pytanie o badanie. 03.06.04, 18:45 Miesiączka ma wpływ na niektóre badania, a na niektóre nie ma. Lepiej poczekaj na jej koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pytanie o badanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 19:40 no ja tez radze poczekac i pojsc tak jakis tydzien po okresie bo moga byc zmienione wyniki krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Pytanie o badanie. IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.06.04, 20:44 A czy może ktoś napisać co konkretnie może być zmienione w wynikach morfologii? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Pytanie o badanie. 03.06.04, 20:55 Liczba płytek krwi może ulec zmniejszeniu od 25 do 50%. Przy bardzo dużych krwawieniach miesięcznych może być zmniejszone stężenie hemoglobiny. Z innych badań - stężenie żelaza też ulega zmniejszeniu przed miesiączką i takie pozostaje w trakcie jej trwania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Pytanie o badanie. IP: *.sdh.sk.ca 03.06.04, 21:12 Tak, plytki krwi moga sie troche wahnac w dol i nie nalezy robic badan na Ca 125. Ale tak naprawde to bym sie nie przejmowal i zrobil badania w czasie menstruacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Pytanie o badanie. IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.06.04, 21:20 Dzięki!Pytałam bo robiłam badania w czasie menstruacji i byłam ciekawa jak bardzo moga byc zmienione wyniki.HGB miałam 13,8 płytki krwi mam PLT-220(w normie),tylko PDW,MPV,P-LCR mam podwyższone.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś