kataryna.kataryna 15.11.05, 23:01 Jutro Dorn zostanie wicepremierem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kataryna.kataryna Re: Dorn wicepremierem 15.11.05, 23:04 gutek.gutek napisał: > A Kurski ? :)) Co Kurski? To z Dornem to serio. Odpowiedz Link Zgłoś
gutek.gutek Re: Dorn wicepremierem 15.11.05, 23:05 Ja tez serio, cos i Kurskiemu sie nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Re: Dorn wicepremierem 16.11.05, 01:28 gutek.gutek napisał: > Ja tez serio, cos i Kurskiemu sie nalezy. W TV Puls, Kurski dzisiaj potwierdził "istnienie krążących pogłosek, że ma iść na komisarycznego zarządcę na Woronicza".... Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Cos Marcinkiewicz mowił o tym u Moroza 15.11.05, 23:05 i Sekielskiego - i była to jedyna ciekawa sprawa o ktorej mowili. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Cos Marcinkiewicz mowił o tym u Moroza 15.11.05, 23:17 polonic napisał: > i Sekielskiego - i była to jedyna ciekawa sprawa o ktorej mowili. Odkąd Morozowski i Sekielski mają nowy program są tak beznadziejni, że przestałam ich oglądać. "Prześwietlenie" było ekstra a to co teraz to beznadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Beznadzieja to małe słowo - ŻAŁOSNE 15.11.05, 23:23 przekrzykiwanie sie z premierem rządu polskiego, jakies bzdurne pytania o in vitro jakby to był podstawowy problem Polski. Sekielski wydawał sie w miare normalnym dziennikarzem ale chyba poddał sie wplywom Moroza ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Beznadzieja to małe słowo - ŻAŁOSNE 15.11.05, 23:29 polonic napisał: > przekrzykiwanie sie z premierem rządu polskiego, jakies bzdurne pytania o in > vitro jakby to był podstawowy problem Polski. Sekielski wydawał sie w miare > normalnym dziennikarzem ale chyba poddał sie wplywom Moroza ;-))) TVN przez najbliższe cztery lata będzie się na PiSie mścić za smutek Pochanke w noc wyborczą. TVN stała się telewizją bojową Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Beznadzieja to małe słowo - ŻAŁOSNE 15.11.05, 23:37 kataryna.kataryna napisała: > polonic napisał: > > > przekrzykiwanie sie z premierem rządu polskiego, jakies bzdurne pytania o > in > > vitro jakby to był podstawowy problem Polski. Sekielski wydawał sie w mia > re > > normalnym dziennikarzem ale chyba poddał sie wplywom Moroza ;-))) > > > > TVN przez najbliższe cztery lata będzie się na PiSie mścić za smutek Pochanke w > > noc wyborczą. > > > TVN stała się telewizją bojową Oglądałam tych dwóch. Wstrętne to było:( Ta para zrobiła się wstrętna:( Oglądałaś w Pulskie Igora Zalewskiego w rozmowie z Kurskim? Zalewski jest świetny:) Będę Puls wieczoru oglądała codziennie. Zalewski ma chyba zmiennika ale nie wiem kto to jest. A Kurski szykuje się zastąpić Dworaka! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Beznadzieja to małe słowo - ŻAŁOSNE 15.11.05, 23:47 basia.basia napisała: > Oglądałam tych dwóch. Wstrętne to było:( Ta para zrobiła się wstrętna:( Mazurek i Zalewski napisali, że "Fakty" to teraz telewizyjna wersja Trybuny Ludu. TVN24 nie da się oglądać, jest bardziej propagandowo nachalna niż telewizja Kwiatkowskiego. > Oglądałaś w Pulskie Igora Zalewskiego w rozmowie z Kurskim? Zalewski jest > świetny:) Oglądałam ale nie cały, zresztą nie lubię autorskich programów Zalewskiego. Będę Puls wieczoru oglądała codziennie. Zalewski ma chyba zmiennika > ale nie wiem kto to jest. Paweł Wroński. > A Kurski szykuje się zastąpić Dworaka! Dworak się nie sprawdził ale myślę, że to o Kurskim to plotka mająca wkurzyć antykaczystów. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Nagroda za lozkowe zwyciestwo nad Rokita? 15.11.05, 23:04 Marianna zreszta... www.nie.com.pl/main.php?dzial=nast "Odnowieni moralnie" chyba cos tu opacznie pojeli:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Zadowolonyś? 16.11.05, 00:15 kropekuk napisał: > Marianna zreszta... > www.nie.com.pl/main.php?dzial=nast > "Odnowieni moralnie" chyba cos tu opacznie pojeli:))))) A bylo tak milo, przygnalo kropke inaczej i bedzie jak zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Towarzystwo adoracji na kleczkach Lutka Dorna 16.11.05, 00:39 zawiedzione? Ze ma NORMALNEGO ZDROWEGO CHLOPA za Pana Boga? Kastrata czy zakonspirowany gej bylby lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Dorn wicepremierem 15.11.05, 23:04 kataryna.kataryna napisała: > Jutro Dorn zostanie wicepremierem. To chyba dodatkowe dyskretne podkreslenie, że w najbliższych miesiącach nie ma szan na jakąkolwiek dyskusję o koalicji z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Dorn wicepremierem 15.11.05, 23:09 To nawet nie chyba. To bardzo jednoznaczne i wskazuje zarazem ze centrum dzialan PIS-u bedzie MSWiA. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Dorn wicepremierem 16.11.05, 00:17 nurni napisał: > To nawet nie chyba. > To bardzo jednoznaczne i wskazuje zarazem ze centrum dzialan PIS-u bedzie MSWiA > . Dobrze piszesz - dzialan, bo jak dotychczas to vice-premierzy byli tylko po to by byc! Pani Jaruga ze nie wspomne o nowackiej przykladem... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Dorn wicepremierem 15.11.05, 23:15 ayran napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Jutro Dorn zostanie wicepremierem. > > To chyba dodatkowe dyskretne podkreslenie, że w najbliższych miesiącach nie ma > szan na jakąkolwiek dyskusję o koalicji z PO. Jakby bez tego była. Chyba nikt nie oczekiwałał, że połowa rządu zostanie nieobsadzona a Marcinkiewicz będzie w oknie Rokity wypatrywał. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Dorn wicepremierem 15.11.05, 23:17 kataryna.kataryna napisała: > Jakby bez tego była. Chyba nikt nie oczekiwałał, że połowa rządu zostanie > nieobsadzona a Marcinkiewicz będzie w oknie Rokity wypatrywał. Nie to mam na myśli. To tak jak mocny akord na koniec uwertury Rossiniego - żeby wszyscy usłyszeli. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Dorn wicepremierem 15.11.05, 23:19 ayran napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Jakby bez tego była. Chyba nikt nie oczekiwałał, że połowa rządu zostanie > > > nieobsadzona a Marcinkiewicz będzie w oknie Rokity wypatrywał. > > Nie to mam na myśli. To tak jak mocny akord na koniec uwertury Rossiniego - żeb > y > wszyscy usłyszeli. Nie wszystko kręci się wokół Platformy, nie wszystkie ruchy premiera muszą być podyktowane chęcią zrobienia wrażenia na Platformie. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Dorn wicepremierem 15.11.05, 23:21 kataryna.kataryna napisała: > Nie wszystko kręci się wokół Platformy, nie wszystkie ruchy premiera muszą być > podyktowane chęcią zrobienia wrażenia na Platformie. Nie wszystkie, absolutnie. Pan premier robi też ruchy, które robią wrażenie na LPR-rze, na ten przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Dorn wicepremierem 15.11.05, 23:35 ayran napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Nie wszystko kręci się wokół Platformy, nie wszystkie ruchy premiera musz > ą być > > podyktowane chęcią zrobienia wrażenia na Platformie. > > Nie wszystkie, absolutnie. Pan premier robi też ruchy, które robią wrażenie na > LPR-rze, na ten przykład. Co do LPRu to ukłon w tę stronę zrobił też Jarosław Kaczyński, bo wczoraj usłyszałam jak KKZ przepytywała Giertycha i "zeznał" (dociskała go), że w sejmowej komisji ds. służb specjalnych nie będzie kadencyjności a jej szefem został włąśnie Giertych! Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Dorn wicepremierem 16.11.05, 00:22 basia.basia napisała: > Co do LPRu to ukłon w tę stronę zrobił też Jarosław Kaczyński, bo wczoraj > usłyszałam jak KKZ przepytywała Giertycha i "zeznał" (dociskała go), że w > sejmowej komisji ds. służb specjalnych nie będzie kadencyjności a jej szefem > został włąśnie Giertych! Jestes pewna? Mam dziwne wrazenie, ze regulaminu sejmu nie zmieniali od poprzedniej kadencji... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Dorn wicepremierem 16.11.05, 00:20 ayran napisał: > LPR-rze, na ten przykład. Jakie? inVitro? Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Dorn wicepremierem 16.11.05, 00:18 ayran napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Jakby bez tego była. Chyba nikt nie oczekiwałał, że połowa rządu zostanie > > > nieobsadzona a Marcinkiewicz będzie w oknie Rokity wypatrywał. > > Nie to mam na myśli. To tak jak mocny akord na koniec uwertury Rossiniego - żeb > y > wszyscy usłyszeli. Dobrze by bylo by w koncu USLYSZELI! Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Dorn wicepremierem 15.11.05, 23:18 Niech sobie nawet wezma Leppera na vice premiera !!! Socjalne ( socjalistyczne ) panstwo . Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Dorn wicepremierem 15.11.05, 23:20 jacekm22 napisał: > Niech sobie nawet wezma Leppera na vice premiera !!! > Socjalne ( socjalistyczne ) panstwo . Lepper jest wicemarszałkiem. Raczej ktos inny - Filipek, a może Łyżwiński? Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Dorn wicepremierem 16.11.05, 00:25 ayran napisał: > jacekm22 napisał: > > > Niech sobie nawet wezma Leppera na vice premiera !!! > > Socjalne ( socjalistyczne ) panstwo . > > Lepper jest wicemarszałkiem. Raczej ktos inny - Filipek, a może Łyżwiński? widzialem Filipka w TV. Gdyby byl z PD, lub PO to pewnie nikt niczego nie znalazl by przeciwko niemu. On nawet mowic potrafi i nie buja sie na ogonie na zyrandolu...!! Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Dorn wicepremierem 16.11.05, 00:23 jacekm22 napisał: > Niech sobie nawet wezma Leppera na vice premiera !!! > Socjalne ( socjalistyczne ) panstwo . Przekaze Marcinkiewiczowi, ze sie zgadzasz - ale sie ucieszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Dorn miał już zostać na początku 15.11.05, 23:06 ale coś z tym nie wyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Chyba dla MARIANNY, to ta rekordzistka seksualna 15.11.05, 23:14 swiata - nie myl imion. A poza tym to prawda: Urnam by z Dornem glupio nie zadarl, nie majac zelaznych argumentow w reku, jak np. gumka z DNA Lutka:))) Nb. Cala sprawa mnie smieszy - w ganianiu za babami faceta w wieku ciagle poborowym nie widze nic nienormalnego, byloby gorzej, gdyby udawal...celibat;) Odpowiedz Link Zgłoś
kuuba Smieszna afera 15.11.05, 23:18 kropekuk napisał: > Nb. Cala sprawa mnie smieszy - w ganianiu za babami faceta w wieku ciagle > poborowym nie widze nic nienormalnego, byloby gorzej, gdyby udawal...celibat;) Doklanie tak - cala rzecz jest conajmniej smieszna Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk I Kornel Makuszynski to przewidzial... 15.11.05, 23:38 "Dziewiec kochanek kawalera Dorna" >>...Był to przyjaciel mój, którego bardzo miłowałem. Szczupły, wiotki, łagodnego usposobienia, miał oczy niebieskie, takie, którymi zawsze patrzy marzenie, wypatrując na horyzoncie czegoś, co nigdy się nie zjawi. Zawsze blady, hodował w sobie melancholię. Serce miał tak napełnione potrzebą kochania, jak owoc słodyczą, źródło czystością wody, jak dusza kobiety napełniona jest żółtą nienawiścią, jak dziennikarski kałamarz plugastwem, jak niebo napełnione jest aniołami, pszczołami ul, kryminał rzezimieszkami, co wszystko ma znaczyć, że tą potrzebą kochania napełnione było po brzegi. Wszystko, co było w tym człowieku, było pragnieniem kobiety.<< www.literatura.zapis.net.pl/okresy/20lecie.htm Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Chyba dla MARIANNY, to ta rekordzistka seksua 16.11.05, 00:27 kropekuk napisał: > swiata - nie myl imion. > A poza tym to prawda: Urnam by z Dornem glupio nie zadarl, nie majac zelaznych > argumentow w reku, jak np. gumka z DNA Lutka:))) > Nb. Cala sprawa mnie smieszy - w ganianiu za babami faceta w wieku ciagle > poborowym nie widze nic nienormalnego, byloby gorzej, gdyby udawal...celibat;) Idz sie wyzyj bo ci sperma do glowy uderzyla... Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Niepotrzebny rozrost biurokracji 15.11.05, 23:20 ... po co wicepremier w rządzie, który nie jest rządem koalicyjnym? Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 15.11.05, 23:25 BTW - to pierwszy rząd w historii Rzeczypospolitej, w którym wicepremierem nie został minister ds. gospodarczych (gabinet Olszewskiego pomijam w tym wyliczeniu). To też jest jakiś symbol - w odnowionej moralnie IV RP bezpieka bedzie ważniejsza od ekonomii. Obym się mylił! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 15.11.05, 23:27 freemason napisał: > BTW - to pierwszy rząd w historii Rzeczypospolitej, w którym wicepremierem nie > został minister ds. gospodarczych (gabinet Olszewskiego pomijam w tym > wyliczeniu). To też jest jakiś symbol - w odnowionej moralnie IV RP bezpieka > bedzie ważniejsza od ekonomii. Obym się mylił! W rządzie Belki wicepremierem była Jaruga. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 15.11.05, 23:29 kataryna.kataryna napisała: > freemason napisał: > > > BTW - to pierwszy rząd w historii Rzeczypospolitej, w którym wicepremiere > m > nie > > został minister ds. gospodarczych (gabinet Olszewskiego pomijam w tym > > wyliczeniu). To też jest jakiś symbol - w odnowionej moralnie IV RP bezpi > eka > > bedzie ważniejsza od ekonomii. Obym się mylił! > > > > W rządzie Belki wicepremierem była Jaruga. Ale był też i Hasuner:) Poza tym Jaruga nie była dodatkowo ministrem - a Dorn owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 15.11.05, 23:33 freemason napisał: > Ale był też i Hasuner:) Nie cały czas, po dymisji Hausnera Jaruga była jedynym wicepremierem. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 15.11.05, 23:36 kataryna.kataryna napisała: > Nie cały czas, po dymisji Hausnera Jaruga była jedynym wicepremierem. No to premier Belka popełnił błąd. W każdym rządzie powinien być wicepremier ds. gospodarczych (najlepiej minister finansów albo gospodarki) - tak było w latach 1989-93, tak było za rządów SLD/PSL, za Buzka, jak i za Millera - tak powinno być za rządów PiS. To chyba dobra praktyka... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 15.11.05, 23:38 freemason napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Nie cały czas, po dymisji Hausnera Jaruga była jedynym wicepremierem. > > No to premier Belka popełnił błąd. W każdym rządzie powinien być wicepremier > ds. gospodarczych (najlepiej minister finansów albo gospodarki) - tak było w > latach 1989-93, tak było za rządów SLD/PSL, za Buzka, jak i za Millera - tak > powinno być za rządów PiS. > > To chyba dobra praktyka... A czy jest jakaś zasada, która to reguluje czy po prostu "bo zawsze tak było"? Odpowiedz Link Zgłoś
olo1033 Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 16.11.05, 20:37 Dorn to nowe wcielenie Hausnera - ubustwianego przez emerytów i rencistów za to co zrobił dla nich .... Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 15.11.05, 23:35 > kataryna.kataryna napisała: > > > freemason napisał: > > W rządzie Belki wicepremierem była Jaruga. > > Ale był też i Hasuner:) > > Poza tym Jaruga nie była dodatkowo ministrem - a Dorn owszem Zobacz biedaku jak to sie ma do tytulu postu. Zeby to kto jeszcze inny wymyslil...a pod takim tytulem postanowiles tu zajrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 15.11.05, 23:37 Jaruga po dymisji Patera dostała chyba min. polityki społecznej. Ale na początku była tylko paprotką. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 15.11.05, 23:40 freemason napisał: > Poza tym Jaruga nie była dodatkowo ministrem - a Dorn owszem. Jaruga była ministrem polityki społecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 15.11.05, 23:44 kataryna.kataryna napisała: > Jaruga była ministrem polityki społecznej. od listopada zeszłego roku. Po dymisji Patera objęła ten resort. Wcześniej była tylko wice. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 15.11.05, 23:48 elfhelm napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Jaruga była ministrem polityki społecznej. > > od listopada zeszłego roku. Po dymisji Patera objęła ten resort. Wcześniej była > > tylko wice. Wiem i co w związku z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 16.11.05, 00:12 kataryna.kataryna napisała: > W rządzie Belki wicepremierem była Jaruga. Tylko dlatego, że była reprezentantką partii koalicyjnej. To przecież oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 16.11.05, 00:16 goniacy.pielegniarz napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > W rządzie Belki wicepremierem była Jaruga. > > Tylko dlatego, że była reprezentantką partii koalicyjnej. To przecież oczywiste > . Co jest oczywiste? To, że rząd mniejszościowy nie może mieć wicepremiera? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 16.11.05, 00:24 kataryna.kataryna napisała: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > Tylko dlatego, że była reprezentantką partii koalicyjnej. To przecież > oczywiste > > . > > > > Co jest oczywiste? To, że rząd mniejszościowy nie może mieć wicepremiera? Przecież nie na to zwracał uwagę Freemason. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 16.11.05, 00:27 goniacy.pielegniarz napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > goniacy.pielegniarz napisał: > > > > > Tylko dlatego, że była reprezentantką partii koalicyjnej. To przeci > eż > > oczywiste > > > . > > > > > > > > Co jest oczywiste? To, że rząd mniejszościowy nie może mieć wicepremiera? > > > > Przecież nie na to zwracał uwagę Freemason. A na co zwracał uwagę bo już się pogubiłam? Napisał: "po co wicepremier w rządzie, który nie jest rządem koalicyjnym?" Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 16.11.05, 00:32 kataryna.kataryna napisała: > A na co zwracał uwagę bo już się pogubiłam? Odpowiadałaś na post, w któym zwrócił uwagę na to, że to nie ktoś od gospodarki będzie wice i że to może być symbol. Napisałaś, że w rządzie Belki wice była Jaruga, na co ja odpisałem, że była tylko z powodu bycia reprezentantką partii koalicyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 16.11.05, 00:16 freemason napisał: > BTW - to pierwszy rząd w historii Rzeczypospolitej, w którym wicepremierem nie > został minister ds. gospodarczych (gabinet Olszewskiego pomijam w tym > wyliczeniu). To też jest jakiś symbol - w odnowionej moralnie IV RP bezpieka > bedzie ważniejsza od ekonomii. Obym się mylił! A co, miałeś jakieś wątpliwości, co jest najważniejsze dla Kaczyńskich, a co mniej ważne? Zupełnie nie rozumiem, dlaczego budzi to Twoje zdziwienie i jeszcze masz jakiekolwiek złudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 16.11.05, 00:19 goniacy.pielegniarz napisał: > freemason napisał: > > > BTW - to pierwszy rząd w historii Rzeczypospolitej, w którym wicepremiere > m nie > > został minister ds. gospodarczych (gabinet Olszewskiego pomijam w tym > > wyliczeniu). To też jest jakiś symbol - w odnowionej moralnie IV RP bezpi > eka > > bedzie ważniejsza od ekonomii. Obym się mylił! > > > A co, miałeś jakieś wątpliwości, co jest najważniejsze dla Kaczyńskich, a co > mniej ważne? Zupełnie nie rozumiem, dlaczego budzi to Twoje zdziwienie i jeszcz > e > masz jakiekolwiek złudzenia. Zdaje się, że obaj zapominacie, że gdyby rząd był koalicyjny to też wicepremierem nie byłby minister resortu gospodarczego tylko Rokita. A gdyby dopiął swego to wicepremierem byłby Rokita jako minister spraw wewnętrznych. Czyli byłoby dokładnie tak jak teraz. Ciekawe czy wtedy też narzekalibyście na to co jest priorytetem tego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 16.11.05, 00:26 Ja nie narzekam. Ja stwierdzam fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 16.11.05, 00:30 kataryna.kataryna napisała: > Zdaje się, że obaj zapominacie, że gdyby rząd był koalicyjny to też > wicepremierem nie byłby minister resortu gospodarczego tylko Rokita. Mam nadzieję, że gdyby PO weszła do rządu Rokita nie byłby wicepremierem (nie nadaje się przecież na to stanowisko). Zastępcą szefa rządu mógłby zostać np. Stefan Kawalec albo Rafał Antczak (mieli kierować ministerstwem finansów pod rządami PO). Zresztą to już było mówione, że w razie przegranej PO Rokita nie zostanie wicepremierem (nigdy się nie deklarował na okoliczność przyjęcia takowego urzędu - chciał zostać szefem rządu). A gdyby > dopiął swego to wicepremierem byłby Rokita jako minister spraw wewnętrznych. Mam nadzieję, że nie. Zresztą kandydatem PO na szefa MSW byłby chyba Biernacki? > Czyli byłoby dokładnie tak jak teraz. Ciekawe czy wtedy też narzekalibyście na > to co jest priorytetem tego rządu. Tak (mówię oczywiście za siebie, nie za Pielęgniarza). PS. W drodze wyjątku byłbym w stanie zaakceptować wicepremierostwo Sarjusza Wolskiego jako ministra ds. europejskich albo szefa MSZ (bo polityka międzynarodowa w obecnych czasach to jednak cholernie ważna sprawa). Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 16.11.05, 00:34 freemason napisał: Zresztą to już było mówione, że w razie przegranej PO Rokita nie > zostanie wicepremierem (nigdy się nie deklarował na okoliczność przyjęcia > takowego urzędu - chciał zostać szefem rządu). Teraz to już rzeźbisz. Od początku negocjacji rządowych nie mówiono o nikim innym na wicepremiera jak o Rokicie. Żaden Kawalec czy inny Antczak nie zostałby wicepremierem przy Rokicie najzwyklejszym ministrze. > Mam nadzieję, że nie. Zresztą kandydatem PO na szefa MSW byłby chyba Biernacki? Może i był w planie A (jedynym jaki mieli) czyli w przypadku dużej wygranej. W rządzie Marcinkiewicza mowa była o Dornie a potem się zgłosił Rokita. > > Czyli byłoby dokładnie tak jak teraz. Ciekawe czy wtedy też narzekalibyśc > ie > na > > to co jest priorytetem tego rządu. > > Tak (mówię oczywiście za siebie, nie za Pielęgniarza). Pytanie było retoryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 16.11.05, 00:37 Co Ty gadasz??? Przecież Antczak to polityczny dzieciak, a stanowisko wice ma charakter polityczny. Kto by mu to dał? Oczywiste było, że to Rokita będzie wice z ramienia PO, bez względu na to, jaki resort by objął. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Niepotrzebny rozrost biurokracji 16.11.05, 00:44 goniacy.pielegniarz napisał: > Co Ty gadasz??? Przecież Antczak to polityczny dzieciak, a stanowisko wice ma > charakter polityczny. A kim jak nie politycznym dzieciakiem jest Marcinkiewicz? Takim samym dzieciakiem był też w 1991 roku Bielecki, w 1993 Suchocka, a w 1997 Buzek. To samo zresztą można powiedzieć o obecnym wicekanclerzu Niemiec... Kto by mu to dał? Oczywiste było, że to Rokita będzie wic > e > z ramienia PO, bez względu na to, jaki resort by objął. Nie było to wcale oczywiste. Aż do wyborów Rokita ani razu nie zadeklarował, że przyjmie wicepremierostwo gdy wygra PiS. O wejściu Rokity do rządu (jako zastępcy Marcinkiewicza) zaczęło się mówić dopiero wtedy, gdy już wiadomo było, że PO pozostanie poza koalicją... Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Raczej przydatny... 15.11.05, 23:27 do kierowania pracami RM na jakiś szczególny wypadek (np. choroba premiera czy coś takiego). Zresztą rząd już wkrótce będzie koalicyjny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Raczej przydatny... 15.11.05, 23:28 elfhelm napisał: > do kierowania pracami RM na jakiś szczególny wypadek (np. choroba premiera czy > coś takiego). Może przecież wyznaczać doraźnie. > Zresztą rząd już wkrótce będzie koalicyjny ;) Też mam taką nadzieję. Wprost nie mogę się doczekać na potwierdzenie talentów organizacyjnych Leppera i Pawlaka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Raczej przydatny... 15.11.05, 23:31 Genowefa Wiśniowska za Mikosza (ten już związkowcom podpadł), a w resorcie Skarbu mogą wiceministrowie kontrolować sytuację. Krzysztof Filipek i ochrona środowiska - zniknięcia min. Szyszki nikt nie zauważy. I kilku sekretarzy stanu (mogą być posłowie) - Wójcik do sportu... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Moze po to by ustapil, gdyby ...hmm. tego...ROKITA 15.11.05, 23:27 sie namysli. A i Andrew lapek w miedzyczasie nie wyciagal;) Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Dorn wicepremierem 15.11.05, 23:21 kataryna.kataryna napisała: > Jutro Dorn zostanie wicepremierem. ===============Kataryna nie dodał(a),ze własnie przed chwilą zakomunikował o tym w TVN premier Marcinkiewicz. Niech internauta mysli,ze to on(a) jest wszechwiedzący(a)! A swoją drogą - zgroza. Ekonomia - won, neobezpieka - tak. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Dorn wicepremierem 15.11.05, 23:31 To ciekawe. Rzeczywiście po co wicepremier w rządzie mniejszościowym. Czy to nie chodzi o patrzenie na ręce Marcinkiewiczowi no i nadzór nad takimi panami jak Wassermann? W końcu jest uważany za trzeciego bliźniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
kuuba Re: Dorn wicepremierem 15.11.05, 23:31 joannabarska napisała: > ===============Kataryna nie dodał(a),ze własnie przed chwilą zakomunikował o > tym w TVN premier Marcinkiewicz. Niech internauta mysli,ze to on(a) jest > wszechwiedzący(a)! A swoją drogą - zgroza. Ekonomia - won, neobezpieka - tak. Joasiu to Ty tu a ja myslalem, ze ogladasz na tv1 z lezka w oku Wielka Ekomonie jaka zaprowadzali Twoi idole Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: no i co z tego? 15.11.05, 23:35 Jak to co krakusku? Nasze polskie wydanie czerezwieczajki!Współczesne. Nowa elita. Odpowiedz Link Zgłoś
b.krakus Re: no i co z tego? 15.11.05, 23:39 no może, ale skoro oni wszyscy tacy sami, to co za różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: no i co z tego? 15.11.05, 23:39 jak tak dalej pójdzie to ani się obejrzymy a przestaniemy być hołotą gardłująca w internecie a staniemy sie wiwatującą masą na cześć wodzów. Oj, chyba czarny humor mnie przed spaniem napadł. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Dorn wicepremierem?..czy I-emu z "tylnego" 15.11.05, 23:29 1 z 3 "odPiSze" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: Dorn wicepremierem?..czy I-emu z "tylnego" 16.11.05, 00:02 No i dobrze, że Dorn wicepremierem, to tyle. A jeszcze tylko, że Teraz(...)My tandemu Sekielski & Morozowski bardzo trendy, w konwencji nowej dziennikarskiej tradycji, a jakże! - zdać pytanie, ale wysłuchać odpowiedzi to już niekoniecznie, bo i po co, jak gotowce na witryny i setki na poranne newsy i tak gotowe... Cieszę się natomiast, że Kazia przeczołgali, formalnie się bardzo nawet cieszę, tak być powinno, mniejsza o większość (forma)... Kaziu - siła spokoju! i 'Rób swoje, niejedną jeszcze paranoję przetrzymać przyjdzie ci robiąc swoje'... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Kaziu!!!! niech Szef "nie róbi" w Nie swoje!!! 16.11.05, 01:50 .. Dziesięć przykazań.. .. Nie pożądaj żony bliźniego twego. .. Ani żadnej rzeczy, która "doorńa" jest. .. albowiem Ja jestem Pan, twój Bóg, który cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu .. niewoli. www.padrepio.catholicwebservices.com/POLSKA/Ten_Command_Polska.htm Odpowiedz Link Zgłoś
akff [...] 16.11.05, 00:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Hmmm.... 16.11.05, 00:16 Sama jestem ciekawa,czy kataryna.kataryna, aby nie wypuszcza szczurka. Hmmmmmmmmmmm.......... Mam tylko nadzieje, ze nie bede wzywana 10 razy celem przesluchania, co Dorn mowil w czasie spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Marianno Rokita... 16.11.05, 00:41 Marianno Rokita, jak cos jeszcze napiszesz o swych igraszkach z Dornem (czytałam to ostatnie "NIE"), to gwarancja, iz wątek ten wyleci cały! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Kopiuj kto może,nim"łapę" położą Pgiwi lub plopli! 16.11.05, 02:01 n/t Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re:Chociaż?..Swej Kasi.Kasi, nie zrobią "tego".:-) 16.11.05, 02:04 ..jak "Ich" znam!..hehe.. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Hehehe...Twierdzisz, ze DORN MUSI ZA SEX PLACIC? 16.11.05, 00:22 Taki kiepski, Kataryno? No, przyznaj ze sie... Odpowiedz Link Zgłoś
nurni [...] 16.11.05, 00:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Nie wmawiaj Dornowi, ze jest GEJEM. Ty tu naprawde 16.11.05, 00:41 nie masz nic do powiedzenia , eunuchu. Chyba zes swieczke nad lozkiem Rokicie i Dornowi trzymal:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Nie wmawiaj Dornowi, ze jest GEJEM. Ty tu nap 16.11.05, 00:55 kropekuk napisał: > nie masz nic do powiedzenia , eunuchu. Chyba zes swieczke nad lozkiem Rokicie i > > Dornowi trzymal:))) Dorn Gabciu moze byc co najwyzej pederasta a nie jakims tam dzejem. Swieczka o ktorej piszesz nieboraczko to aluzja zbyt grubymi nicmi szyta. Zaostawiam cie sama. Ze swieczka takich jak ty szukac :) Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Hehehe...Twierdzisz, ze DORN MUSI ZA SEX PLAC 16.11.05, 00:38 Kropekuku zostaw te klimakteryjna, jakze dobrze zorientowana w rzadowych kregach, pania... Rozumiem,ze to Ludwik powiedzial jej o kasie? Jak i o tym,ze obejmie dzis stanowisko wicepremiera. No coz.Zaiste interesujace... A poza tym Pani owa ma kompleks osoby niedoinformowanej.Chwali sie kazda informacja,ktora uslyszy, aby podniesc swa jakze niska samoocene. Szkoda czasu i atlasu na nia. Ona delektuje sie slowem "prostytutka". Polecam jej lekture slownika synonimow, poniewaz uzywanie co 5 zdan jednego wyrazu, swiadczy o jej ubostwie jezykowym. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Znaczy...Lutek nie musi jeszcze placic. Ja wierze 16.11.05, 00:42 w Lutka;) Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Znaczy...Lutek nie musi jeszcze placic. Ja wi 16.11.05, 00:47 Kropekuku, jak jutro zostanie wicepremierem, wyslij maila ze skrzynki z pracy, aby mu pogratulowac.Oczywiscie na adres kancelarii premiera. Zobacza Twoja domene i wezma Cie pod elektronowy:DDDD A raczej to co sie tutaj nazywa Elektronowym :) Rozumiesz;)? Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Re: Znaczy...Lutek nie musi jeszcze placic. Ja wi 16.11.05, 00:59 My sie z Lutkiem znamy nie od dzisiaj. Przez...Halla:))) Ale nie wiedzialem, ze z syropem brzozowym zaczal...Zbereznik taki;) Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Gabrykuk, nie ekscytuj sie tak 16.11.05, 01:01 juz powiedzial Ci Nurni, zebys sie wody napil/a. Gdy tematyka dyskusji zbacza na seks, to wtedy zaczynasz jeszcze bardziej swirowac niz zazwyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Wybacz, ale w przeciwienstwie do ciebie mi ciagle 16.11.05, 01:05 staje. A i jaj mi bullterrier PiSu nie odgryzl:) Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Wybacz, ale w przeciwienstwie do ciebie mi ci 16.11.05, 01:10 No to chyba gratulujemy. Jestes zatem Gabrykuk Wielgus. A powiedz mi przy okazji Gabrysiu. Jak sikasz na sciane to jak wysoko? A gwizdac na jednym palcu umiesz? Albo piardnac najdonosniej w calej kolejce po zasilek? Tak tu cie opisuja jako TOTALNE zero a Ty moze jestes KTOS! Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Gabrysiu trolciu zle wiesci 16.11.05, 01:15 Zamykam knajpke i juz cie nie nakarmie. Pokicaj sobie gdzie indziej. Ale oczywiscie moje gratulacje stojace (sic! )wyzej sa wrecz nieustajace! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Przeciez to ty mnie zaczepiasz; to tu WIDAC:))) 16.11.05, 01:16 Eunuchu z haremu Dorna... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Hehehe...Twierdzisz, ze DORN MUSI ZA SEX PLAC 16.11.05, 00:46 marianna.rokita napisała: > Rozumiem,ze to Ludwik powiedzial jej o kasie? Źle rozumiesz bo nic o kasie nie pisałam, nie pisałam też, że Dorn płacił za seks tej pani bo nic mi o tym nie wiadomo. To Kropekuk sobie coś dopowiedział więc do niego pretensje. > Ona delektuje sie slowem "prostytutka". Polecam jej lekture slownika > synonimow, poniewaz uzywanie co 5 zdan jednego wyrazu, swiadczy o jej ubostwie > jezykowym. Tu masz rację. Nie wiem jak inaczej nazwać "seksualną rekordzistkę" czyli osobę, która za honorarium dała się przelecieć kilkuset facetom z torbami na głowach. Nie wiem czym to się różni od prostytucji. Chyba ceną od łebka. Prostytutka jest droższa. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Hehehe...Pani marianno! "klimakteryjna.kasia"? 16.11.05, 02:21 ..na FoKra??!!, ... "Wszelkie ZŁO Pani Diabła ześle"..jak znam "Jej" "aniołów"!!..za to.. Pzdr.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
weteran Co oznacza słowo DORN? 16.11.05, 01:37 Czy to jest słowo w jakimś obcym języku? Jeśli tak, to w jakim i co znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Co oznacza słowo DORN? 16.11.05, 01:43 Po niemiecku (r Dorn) - cierń (tak samo jak po niderlandzku: doorn). Niektórzy w związku z tym żartują, że Polska teraz w dornowej koronie:) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Co oznacza słowo DORN? 16.11.05, 07:58 freemason napisał: > Po niemiecku (r Dorn) - cierń (tak samo jak po niderlandzku: doorn). > > Niektórzy w związku z tym żartują, że Polska teraz w dornowej koronie:) > > Pzdr. Dobre. Ale tak a propos towarzysza Dorna i jego się prowadzenia. Tą towarzyszkę Mariannę to Rokita powinien podać do sądu, że mu tak szlaja nazwisko. Ja myślałam że ona jakimś wyrodkiem w rodzinie Rokitów jest a to okazuje się być pseudonimem... i czuć tu smrodliwą ręke Urbana na kilometr. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Kataryno 16.11.05, 02:21 nalezy Ci oddac hold za uwazne ogladanie telewizji!!! Szkoda,ze nie podalas zrodla!!!!!! A myslalam,ze masz je z samego Olimpu. wiadomosci.onet.pl/1196282,11,item.html Wiesz podejrzewalam Cie o wypuszczenie gryzonia, poniewaz nie posiadam zadnych dobr sieczkotworczych, czyli telewizora. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Kataryno 16.11.05, 07:52 marianna.rokita - wiadomosc o nominacji Dorna kataryna.kataryna miał(a) bezpośrednio z TVN, gdzie premier mowił o tym na żywo tuż przed godziną 23-ą. Onet podał ją o 23.2O, a kataryna.kataryna, jak pamiętam, o 23-ej.Zas co do Dorna to po niemiecku znaczy to kolec albo cierń."Keine Rose ohne Dornen" (polskie "nie ma róży bez kolca"). Odpowiedz Link Zgłoś
bracia_zbrojek Dorn uleciał? 16.11.05, 20:33 Wątek o Dornie przeleciał dalej, warto go odnowic i zapytac Mariannę Rokitę, czy nic nie zbujała u Urbana? I czy nie poda więcej szczegołow o mieszkaniu, w ktorym potajemnie sie znalazła na randce? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kataryno 16.11.05, 20:41 Czy to kaczka byla z tym stolkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kataryno 16.11.05, 20:47 marianna.rokita napisała: > nalezy Ci oddac hold za uwazne ogladanie telewizji!!! Szkoda,ze nie podalas > zrodla!!!!!! A myslalam,ze masz je z samego Olimpu. Następnym razem podam źródło :) Newsa wzięłam z serwisu informacyjnego Zetki, programów politycznych unikam ostatnio. PS. Przy okazji przepraszam za niegrzeczną odzywkę. Odpowiedz Link Zgłoś
gutek.gutek Re: Kataryno 16.11.05, 20:50 Nie tlumacz sie Katy, one tak z przyzwyczajenia, zazdrosc je ogarnela. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie marcinkiewicz zrobil swoje 16.11.05, 20:54 teraz czas na prawdziwe rzadzenie? Odpowiedz Link Zgłoś