starymason 07.12.05, 07:11 jak go widze to mi sie cisnienie podnosi ,lekarz zabronil mi go ogladac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kapral.ameryka Fajna fotka - chyba z homoparady 07.12.05, 07:20 Romuś z Bogusiem - papużki nierozłączki? Odpowiedz Link Zgłoś
stegnitz285 Prz całym absurdzie PiS-u, życzę LPR-owi, SLD i Sa 07.12.05, 07:41 moobronie krótkiej agonii... Odpowiedz Link Zgłoś
b.wlosek Re: Prz całym absurdzie PiS-u, życzę LPR-owi, SLD 07.12.05, 11:50 Brawo. Ja im życzę tego samego. Zasłużyli na to. zwłaszcza LPR Odpowiedz Link Zgłoś
spieprzajacy_dziad Re: Fajna fotka - chyba z homoparady 07.12.05, 08:08 rzeczywiście, niezłe zdjęcie! zauważyłe dopiero po Twoim poscie!! tak trzyamć romuś. zawsze wiedziałem, że on jest hipokrytą :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczonyryj podobno mają mu niebawem przeszczepić twarz 07.12.05, 08:22 mózgu niestety jeszcze na razie nie.Jest totechnologicznie niemozliwe. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
b.wlosek Re: podobno mają mu niebawem przeszczepić twarz 07.12.05, 11:52 Jemu i tak już nic nie pomoże, ani nie zaszkodzi. Nawet święty Boże. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Fajna fotka - chyba z homoparady 07.12.05, 09:19 WIDAĆ KTO TU GRA MĘSKA ROLĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 [...] 07.12.05, 07:23 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Ty byś nie potrafił znaleźć "x" a się mądrzysz :-) 07.12.05, 08:09 t-800 napisał: Re: demokraci.pl R.I.P ['] ['] ['] ['] ['] ['] [ > Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Dobre Rady Gorliwego Wujka czyli 07.12.05, 09:58 jak słuchać śpiewu syren "Titanica" na dnie oceanu. A LPR miała (jeszcze ma?) szanse zostać polskim odpowiednikiem CSU. Które nigdy by nie wpadło na samobójczy pomysł totalnej wojny z CDU. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Dobre Rady Gorliwego Wujka czyli 07.12.05, 10:05 karlin napisał: > A LPR miała (jeszcze ma?) szanse zostać polskim odpowiednikiem CSU. ******************************* Odpada, nie mamy Bawarii. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin A po co nam Bawaria? 07.12.05, 12:43 Mamy całą Polskę. Skoro jest, jak twierdzą niektórzy, konfesyjna, to i potrzeba partii tego typu nie podlega dyskusji. Nie będzie ona duża - jak niemieckie CSU czy izraelscy ortodoksi (przy zrozumiałych różnicach między tymi dwoma przykładami) - ale będzie trwałym elementem polskiego pejzażu politycznego. Pozwalając dużej partii konserwatywnej - PIS - na większą elastyczność porgramową, ale i pilnującej jej, aby nie zaśliniła się zbytnio na widok libertyńskich eurobłyskotek. No cóż, tylko że Giertychowi ciągle (przynajmniej na razie) marzy się "cos wilekiego". Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: A po co nam Bawaria? 07.12.05, 12:48 karlin napisał: > Mamy całą Polskę. > > Skoro jest, jak twierdzą niektórzy, konfesyjna, to i potrzeba partii tego typu > nie podlega dyskusji. > > Nie będzie ona duża - jak niemieckie CSU czy izraelscy ortodoksi (przy > zrozumiałych różnicach między tymi dwoma przykładami) - ale będzie trwałym > elementem polskiego pejzażu politycznego. ***************************** Lepszym odpowiednikiem będzie NPD. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Porównujesz NPD 07.12.05, 15:00 karlin napisał: > do izraelskich partii religijnych? ********************************* Do LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Giertych walczy o życie 07.12.05, 07:35 > Nie mówiąc już o tym, że trudno Romanowi Giertychowi walczyć z postkomunistami w sytuacji, gdy jego ojciec zasiadał w Radzie Konsultacyjnej przy generale Jaruzelskim. Chciałbym zauważyć, że ojciech Giertycha zasiadał w tej Radzie razem z Krzysztofem Skubiszewskim, członkiem kapituły Orderu Orła Białego, która niedawno przyznała Leszkowi Balcerowiczowi odznaczenie. Czy to nie kompromitacja, że najwyższe państwowe odznaczenia przyznają takie osoby? Odpowiedz Link Zgłoś
sovejszon Re: Giertych walczy o życie 07.12.05, 07:46 No wlasnie. Balcerowicz musi odejsc;P:D Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Giertych walczy o życie 07.12.05, 07:47 Pisałem o Krzysztofie Skubiszewskim, koledze ojca Giertycha z Rady Konsultacyjnej przy gen. Jaruzelskim. Odpowiedz Link Zgłoś
sovejszon Re: Giertych walczy o życie 07.12.05, 07:54 A ja o profesorze który musi odejsc;) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Giertych walczy o życie 07.12.05, 07:59 t-800 napisał: > Chciałbym zauważyć, że ojciech Giertycha zasiadał w tej Radzie razem z > Krzysztofem Skubiszewskim, członkiem kapituły Orderu Orła Białego, która > niedawno przyznała Leszkowi Balcerowiczowi odznaczenie. Czy to nie > kompromitacja, że najwyższe państwowe odznaczenia przyznają takie osoby? ************************************** Nie, bo to nie Skubiszewski będąc w Radzie konsultacyjnej powiedział te słowa: "Politycznie nie wolno nam rezygnować z oparcia o Rosję. Potrzebny nam u steru ktoś, kto zapewni trwałość sojuszu ze wschodnim sąsiadem. Tylko pan, panie przewodniczący, może nam to zagwarantować" Powyższa wazelina jest autorstwa Macieja Giertycha, skierowana do Wojciecha Jaruzelskiego (17.07.1989) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Giertych walczy o życie 07.12.05, 09:54 Czyż to nie dziwne, że w kapitule najwyższego polskiego odznaczenia zasiada współpracownik gen. Wojciecha Jaruelskiego i kolega Giertycha? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Giertych walczy o życie 07.12.05, 10:03 t-800 napisał: > Czyż to nie dziwne, że w kapitule najwyższego polskiego odznaczenia zasiada > współpracownik gen. Wojciecha Jaruelskiego i kolega Giertycha? ****************************** W ten sposób dojdziemy do wniosku, że tylko urodzeni po 1989 nie mają nic za uszami. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Giertych walczy o życie 07.12.05, 11:30 P. Władysław Frasyniuk o Giertychu powiedział tak: – Był doradcą generała Jaruzelskiego. To była zdrada naszych wartości i służenie systemowi totalitarnemu No a z Giertychem służył Skubiszewski, który teraz przyznaje Ordery Orła Białego. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Giertych walczy o życie 07.12.05, 12:39 t-800 napisał: > P. Władysław Frasyniuk o Giertychu powiedział tak: > – Był doradcą generała Jaruzelskiego. To była zdrada naszych wartości i > służenie systemowi totalitarnemu > > No a z Giertychem służył Skubiszewski, który teraz przyznaje Ordery Orła Białeg > o. **************************************** Ale Skubiszewski nie wchodził Jaruzelskiemu w tyłek, jak Giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Giertych walczy o życie 07.12.05, 12:46 "Służył systemowi toalitarnemu", współpracując z gen. Wojciechem Jaruzelskim w Radzie Konsultacyjnej, a teraz przyznaje najwyższe państwowe odznaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Giertych walczy o życie 07.12.05, 18:43 t-800 napisał: > "Służył systemowi toalitarnemu", współpracując z gen. Wojciechem Jaruzelskim w > Radzie Konsultacyjnej, a teraz przyznaje najwyższe państwowe odznaczenia. ************************************ Każdy, kto w tych czasach żył, w jakiś sposób służył Jaruzelskiemu. Niektórzy wyszli z tego z twarzą. I do nich zalicza się Skubiszewski. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Giertych walczy o życie 07.12.05, 19:06 Jak się pogrzebie, to może i znajdzie się ciekawostki nt. Skubiszewskiego, który współpracował z gen. Wojciechem Jaruzelskim w Radzie Konsultacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Skubiszewski 07.12.05, 20:19 współpracował nie tylko z Jaruzelskim, ale i z podwładnymi innego Generała Honoru. A traktat z Niemcami wysmażył nam taki, że palce przytrzaśnięte przez szufladę lizać. No i wątpię, aby otrzymał od IPN status pokrzywdzonego, jak Giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorka1 Re: Giertych walczy o życie 07.12.05, 07:47 Też zalecam swoim pacjentom ograniczenie oglądania Romana...nie opowiadają potem,że spotkali/widzieli konia,który mowi...i to bzdury!! Świetna fotka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
yashina superfoto!!!!!!!!!!!!!! 07.12.05, 07:48 Romek jest taki meski na tym zdjeciu HAHAHAHA Tak wprowadz mlodziez WP do sejmu (za raczke) Odpowiedz Link Zgłoś
kattarinna Re: superfoto!!!!!!!!!!!!!! 07.12.05, 09:12 Taaa meski... jak budyn z soczkiem ble:[ Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg [...] 07.12.05, 07:53 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sobekx fajne zdjęcie 07.12.05, 07:56 od razu widać, że chłopcy się lubią - oczywiście nie mam nic przeciwko, jestem tolerancyjny Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: fajne zdjęcie 07.12.05, 08:00 sobekx napisał: > od razu widać, że chłopcy się lubią - oczywiście nie mam nic przeciwko, jestem > tolerancyjny ************************************** Marsz równości w Sejmie to w sumie całkiem niezły pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
kbamm Tytuł artykułu, czyli GW pismem satyrycznym 07.12.05, 08:11 Preferującym czarny humor. Odpowiedz Link Zgłoś
oregano co to za fotka??!! 07.12.05, 08:17 a na tym zdjęciu, to Romek ze swoim chłopakiem po sejmie się przechadza? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford A mowili, ze na tych paradach jakies obscenia... 07.12.05, 08:52 A to takie niewinne:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Giertych walczy o życie 07.12.05, 08:20 Jezeli LPR zniknie z Sejmu to Polska stanie sie automatycznie lepszym krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_marchewka [...] 07.12.05, 08:28 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oregano Re: Giertych and wanna Wassermana 07.12.05, 08:31 jesne, wanny dżakuzi są zwykle dwuosobowe, więc wsadźmy go do niej razem z tym chłopakiem ze zdęcia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tango9 Re: Giertych walczy o życie 07.12.05, 08:47 >jak go widze to mi sie cisnienie podnosi ,lekarz zabronil mi go ogladac Ja mam ten sam problem. Skąd takie gęby się biorą? A do tego jeszcze jego bełkot... Ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
saba1953 Re: Giertych walczy o życie 08.12.05, 01:17 tango9 napisał: > >jak go widze to mi sie cisnienie podnosi ,lekarz zabronil mi go ogladac > > Ja mam ten sam problem. Skąd takie gęby się biorą? A do tego jeszcze jego > bełkot... Ręce opadają. Do tango9. To skandal tak pisac o czołowym intelektualiscie III Rzeplitej. Przecież tatuś Romcia przez studia przepchał, aplikanturę załatwił itd. Przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie uwierzy że ktoś z mordą dyplomowanego debila i taką dozą intelektu popartego wrodzoną kulturą może skończyć samodzielnie studia. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: Giertych walczy o życie 07.12.05, 09:06 Im szybciej ta kreatura, i jej formacja, zniknie z polskiej sceny politycznej tym dla Polski lepiej. A tak na marginesie tytuł newsa zupełnie nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 [...] 07.12.05, 09:15 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Giertych walczy o życie-Kaczka dziennikarska 07.12.05, 09:31 Mialem napisac:To ze Lidze ubylo wcale nie oznacza ze ludzie zmienili zapatrywania albo wyparowali.Wyborcy poprostu uznali ,ze Pis jest bardziej skuteczny,a to oznacza ze ten(PiS)troche, moze wiecej ,przechyli sie na prawo. Krytykowanie rzadu to dla LPR koniec,jedyna droge jaka ja widze to wlasnie ze popierc rzad i oddac incjatywe mlodym. Jesli nie mozesz kogos pokonac to polacz sie z nim. Zeby zalagodzic spor to proponuje zeby mlody Giertych zostal honorowym prezesem, bez prawa do decydowania.Jego czas sie skonczyl ,pisze to jako wyborca i zwolennik LPRu Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: Giertych walczy o życie 07.12.05, 09:42 Panu Romkowi juz dziękujemy, mam nadzieję, że zajmie się wyplataniem koszyków PS. Nie będę tęsknił Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczonyryj Re: czyzby nareszcie ktos mu zapie..l palka w ryj 07.12.05, 10:26 Zapomniałeś dodać KOŃSKI Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Co się stało że pan walczy? 07.12.05, 10:31 Co się stało że pan walczy o życie! Czy ktoś pobił, czy zdenerwował w sprzedajnym TVN lub TRWAM? Tyle dobrego do zrobienia! Nie odchodż! Czy poprosiłeś ministratów z Młodzieży o wsparcie. Biegnę oddać krew! Z tym, że jestem gejem! Artykuł przeczytam wieczorem bo teraz zrobiłem tylko "pszebieszkę". Odpowiedz Link Zgłoś
milseog "Giertych ma kłopoty z tożsamością" :) 07.12.05, 10:33 hahahahaaha! o ironio! mam nadzieję, że LPR zdechnie politycznie i odejdzie tam, gdzie jej miejsce: w najciemniejszą dziurę! amen. Odpowiedz Link Zgłoś
epimeteos Wyborcza walczy... 07.12.05, 11:58 Oj, ten Wojciech Szacki- żywe bijące źródło i przyczyna mej apopleksji i wzrostu ciśnienia. Dziś także mnie nie zawiódł. „Gazeta Wyborcza” aż przebiera nóżkami z radości wywołanej ciężką sytuacją w jakiej jest-jak sądzi gazeta- Liga Polskich Rodzin. Gdyby nie moja pamięć pomyślałbym, że pan Szacki pisał ten artykuł przepełniony troską o los LPR. Może nawet jakąś łezkę uronił. Postawił ten pan (dziennikarz z zawodu i antyligowiec z zamiłowania) tezę, że LPR ma kłopot ze swą polityczną tożsamością. Twierdzi, że skoro jesteśmy w U.E., to Liga nie ma o czym mówić. Konstytucja padła, o euro jeszcze długo w Polsce mówić się nie będzie, itp. Lidze zatem wytrącono oręż z politycznych rąk- twierdzi pan Szacki. Pan ów nie mógł wiedzieć, że ta walka w obronie polskich interesów jest tylko konsekwencją właśnie posiadania tożsamości. LPR jest partią ideową. Jest jedyną partią w parlamencie, która ma ideę i wiarę w nią. Ta idea to myśl narodowa, to ideowa spuścizna endecji. To pragnienie zbudowania wielkiej Polski. To jest tożsamością LPR! Długofalową. Konstytutywną dla osobowości Ligi. Nie są tą tożsamością doraźne działania polityczne. Zatem już wiemy, że nie o utratę tożsamości tu chodzi. LPR nie zamierza także czekać na potknięcia PiS-u i gapić się, jak szpak w 50 groszy, w sondaże, jak to prorokuje redaktor. Nadal trwa praca i walka o polskie interesy i to niezależnie od tego, czy rządzi PiS, SLD czy Gazeta Wyborcza. Ja wiem, jak szalenie trudno zrozumieć to pisarzykom z GW, ale jeśli chcą mieć choć odrobinę styczności z rzeczywistością to niech podejmą ten heroiczny wysiłek i przyswoją prawdę (tylko niech nic z nią dalej nie robią!) I tak, jak rządowi nie udało się „przekuć becikowego jako własny sukces”, tak panu Wojciechowi nie udało się przekuć prawdy w dobrze wysmażony stek bzdur. Kto złapał się na te danie, „ten trąba” -że zacytuję niesławnego Gombrowicza. Panie Wojtku, złośliwość o sporze Giertycha z Olejniczakiem i ironiczne z zamierzenia porównanie go do amatorskich mistrzostw Polski w wadze koguciej, to nie był jednak taki dowcipny majstersztyczek a co najwyżej garda, za którą skrył pan swój intelektualny nokaut... Jedno, co pan naskrobał jest prawdą obiektywna(to to, czego pan nie uważa za godne opisywania...): Liga Polskich Rodzin ma prężny, zdolny i młody Klub Parlamentarny w Sejmie. Ci dwudziestolatkowie już niedługo będą zmorą GW i nadzieją dla Polski! Rafał Orszak Prezes LPR Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 Walka z cenzurą "Wyborczej" 07.12.05, 12:30 Brawo. "WYborcza" w ramach cenzury skasowała mój niewinny i kulturalny post z zapytaniem, nawiązujacym do tytułu notatki, czy prof. Geremek także jeszcze walczy o życie czy już zmarł. Życzę Panu aby pański post nie spotkał taki sam los. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Walka z cenzurą "Wyborczej" 07.12.05, 13:00 Trzeba było napisać "Giertych is dead", wtedy nikt by nie wyciął. Odpowiedz Link Zgłoś
trydzyk Re: Wyborcza walczy... 07.12.05, 12:37 > Pan ów nie mógł wiedzieć, że ta walka w obronie polskich > interesów jest tylko konsekwencją właśnie posiadania tożsamości. LPR jest > partią ideową. Jest jedyną partią w parlamencie, która ma ideę i wiarę w nią. > Ta idea to myśl narodowa, to ideowa spuścizna endecji. To pragnienie zbudowania > > wielkiej Polski. Jesli chodzi o interesy Polski, to LPR im wlasnie najbardziej szkodzi. Im wiecej do powiedzenia bedzie miala LPR, tym lepiej dla Polski i Polakow. Polacy maja w dupie "narodowe idee", "wielka Polske" itd. Interesuje ich, zeby miec prace i moc zyc, bez cudzego wtracania sie w ich zycie. A LPR jest tego zaprzeczeniem. Ich program zalatwilby gospodarke w krotkim czasie. F. Odpowiedz Link Zgłoś
epimeteos Wyborcza walczy... 07.12.05, 11:59 Oj, ten Wojciech Szacki- żywe bijące źródło i przyczyna mej apopleksji i wzrostu ciśnienia. Dziś także mnie nie zawiódł. „Gazeta Wyborcza” aż przebiera nóżkami z radości wywołanej ciężką sytuacją w jakiej jest-jak sądzi gazeta- Liga Polskich Rodzin. Gdyby nie moja pamięć pomyślałbym, że pan Szacki pisał ten artykuł przepełniony troską o los LPR. Może nawet jakąś łezkę uronił. Postawił ten pan (dziennikarz z zawodu i antyligowiec z zamiłowania) tezę, że LPR ma kłopot ze swą polityczną tożsamością. Twierdzi, że skoro jesteśmy w U.E., to Liga nie ma o czym mówić. Konstytucja padła, o euro jeszcze długo w Polsce mówić się nie będzie, itp. Lidze zatem wytrącono oręż z politycznych rąk- twierdzi pan Szacki. Pan ów nie mógł wiedzieć, że ta walka w obronie polskich interesów jest tylko konsekwencją właśnie posiadania tożsamości. LPR jest partią ideową. Jest jedyną partią w parlamencie, która ma ideę i wiarę w nią. Ta idea to myśl narodowa, to ideowa spuścizna endecji. To pragnienie zbudowania wielkiej Polski. To jest tożsamością LPR! Długofalową. Konstytutywną dla osobowości Ligi. Nie są tą tożsamością doraźne działania polityczne. Zatem już wiemy, że nie o utratę tożsamości tu chodzi. LPR nie zamierza także czekać na potknięcia PiS-u i gapić się, jak szpak w 50 groszy, w sondaże, jak to prorokuje redaktor. Nadal trwa praca i walka o polskie interesy i to niezależnie od tego, czy rządzi PiS, SLD czy Gazeta Wyborcza. Ja wiem, jak szalenie trudno zrozumieć to pisarzykom z GW, ale jeśli chcą mieć choć odrobinę styczności z rzeczywistością to niech podejmą ten heroiczny wysiłek i przyswoją prawdę (tylko niech nic z nią dalej nie robią!) I tak, jak rządowi nie udało się „przekuć becikowego jako własny sukces”, tak panu Wojciechowi nie udało się przekuć prawdy w dobrze wysmażony stek bzdur. Kto złapał się na te danie, „ten trąba” -że zacytuję niesławnego Gombrowicza. Panie Wojtku, złośliwość o sporze Giertycha z Olejniczakiem i ironiczne z zamierzenia porównanie go do amatorskich mistrzostw Polski w wadze koguciej, to nie był jednak taki dowcipny majstersztyczek a co najwyżej garda, za którą skrył pan swój intelektualny nokaut... Jedno, co pan naskrobał jest prawdą obiektywna(to to, czego pan nie uważa za godne opisywania...): Liga Polskich Rodzin ma prężny, zdolny i młody Klub Parlamentarny w Sejmie. Ci dwudziestolatkowie już niedługo będą zmorą GW i nadzieją dla Polski! Rafał Orszak Prezes LPR Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
wbs21 Re: Wyborcza walczy... 07.12.05, 12:23 Nie będę się rozpisywał, oddam głos politykowi Ligi: Rysuje się pytanie o LPR. Tutaj sytuacja jest bardziej skomplikowana. Liga znalazła się w próżni wywołanej zassaniem jej elektoratu przez PiS. Podstawowe paliwo polityczne jakim do niedawna była Unia Europejska uległo wyczerpaniu, co boleśnie widać w braku koncepcji programowej Ligi. Na to nakładają się wewnętrzne animozje zakończone secesją części posłów, w tym posłów do Parlamentu Europejskiego. Rzutuje to w groźny sposób na hipotekę LPR, która zaczyna być coraz bardziej obciążona. Ostatnie nieprzemyślane pomysły zaostrzenia tzw. ustawy antyaborcyjnej skutecznie skłóciły LPR z hierarchią kościelną, a dołożony do tego projekt ustawy dekomunizacyjnej zepchnął Ligę na pozycje dawnego ROP-u i ZChN-u. To wszystko połączone z błędami w sprawie polityki wschodniej i brnięciu w socjalno-roszczeniowe miazmaty wskazuje, że Liga oddala się od klasycznej myśli narodowej, która była zawsze myślą komplementarną, pozbawioną ideologicznego mesjaństwa i emocji, realnie oceniającą to, co Polsce w danym momencie najbardziej się opłaca. Przed Ligą stoi trudne zadanie obrania długofalowej strategii politycznej, z jasno wytyczonymi celami i sposobami dojścia do nich. Póki co, Liga grzęźnie w niestrawnych społecznie i politycznie pomysłach, bardziej obliczonych na szczypanie PiS-u, niż pokazywaniu Polakom własnej wizji Polski, uwzględniającej zachodzące zmiany w społecznej świadomości, dobierającą nowoczesne instrumenty badawcze jakie daje np. dzisiejsza socjometria czy psychologia społeczna. Nie są to oczywiście instrumenty przesądzające o sukcesie politycznym, niemniej trudno sobie wyobrazić prowadzenie skutecznej działalności politycznej bez dostrzegania tego, co daje podstawę do opracowywania skutecznej strategii działania. Liga jest dzisiaj na ostrym zakręcie. Wielu jej członków traci zapał i nie widzi sensu swojego zaangażowania. To częsty objaw w formacji, kóra nie osiągnęła sukcesów wyborczych, a rozbudziła nadmierne oczekiwania. Niemniej jest coś na rzeczy, skoro tego zapału zaczyna brakować tym, którzy mogliby świadczyć o poziomie i pozytywnym obrazie Ligi. Ich głos niknie na puszczy, o ile ktoś go chce słuchać... W sumie szkoda. Maciej Eckardt, członek zarządu LPR Odpowiedz Link Zgłoś
obrokon Re: Wyborcza walczy... 07.12.05, 17:03 Rafał Orszak > > Prezes LPR Wrocław Panie Orszak. A dla kogo Liga tak walczy o tę "Polskę" że ta walka w obronie polskich > interesów jest tylko konsekwencją właśnie posiadania tożsamości. LPR jest > partią ideową. Jest jedyną partią w parlamencie, która ma ideę i wiarę w nią. > Ta idea to myśl narodowa, to ideowa spuścizna endecji. To pragnienie zbudowania > > wielkiej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Wyborcza walczy... 07.12.05, 18:45 epimeteos napisał: > Oj, ten Wojciech Szacki- żywe bijące źródło i przyczyna mej apopleksji i > wzrostu ciśnienia. ***************************** Nie czytaj, nie pisz i nie kontaktuj się z GW, zgodnie z rozkazem wodza. Nie będziesz miał problemów. Odpowiedz Link Zgłoś