Dodaj do ulubionych

Co zrobi PiS po sejmowej porażce?

31.12.05, 07:56
Nic.Pójdzie na bal sylwestrowy
Obserwuj wątek
    • krzych.korab Re:Kryterium należy podnieś do 3000 zł i wtedy 31.12.05, 08:18
      otrzymają becikowe tylko te matki które będzie stać na wychowanie większej
      gromadki.
      • jackussi i trwa chocholi taniec 31.12.05, 08:29
        "z samych panów zguba Polski..."Panów co prawda już nie ma w ówczesnym wydaniu,
        geny pozostały....
        • davidmors Wiadomo co PIS zrobi ! 31.12.05, 08:59
          - Przeprosi Platformę, za wygranie wyborów;
          - Powoła premiera z Krakowa;
          - Prezydent ustąpi miejsca prezydentowi z Gdańska;
          - A Michnika powoła w biskupy;
          • scoutek Re: Wiadomo co PIS zrobi ! 31.12.05, 09:02
            davidmors... moze przenies sie na forum: spelniamy marzenia?
            • puba Re: Wiadomo co PIS zrobi ! 31.12.05, 09:56
              becikowe w zamian za ustawę o prezydenturze Warszawy..
              Lidze taki stan odpowiada... za rok wybory??

kur.na! a gdzie tu Polska i jej gospodarka?
              • scoutek Re: Wiadomo co PIS zrobi ! 31.12.05, 10:07
                puba napisał:
                > kur.na! a gdzie tu Polska i jej gospodarka?

a kogo to obchodzi????
                trzeba byc pieciolatkiem albo naiwniakiem, zeby wierzyc, ze wszyscy sie pchaja
                do rzadzenia bo pragna dobra dla Ojczyzny...

davidmors, ja natomiast krytycznie podchodze do tego co robi PiS...
                • zkyc Re: Wiadomo co PIS zrobi ! 31.12.05, 13:57
                  Uchlają się na Sylwestra jak dzikie świnie, a potem zapiszą się do Samobrony i
                  wystawią Andriu na premiera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • davidmors Re: Wiadomo co PIS zrobi ! 31.12.05, 09:10
            davidmors napisał:

> - Przeprosi Platformę, za wygranie wyborów;
            > - Powoła premiera z Krakowa;
            > - Prezydent ustąpi miejsca prezydentowi z Gdańska;
            > - A Michnika powoła w biskupy;

Przecież to jest lista marzeń. Nie ma potrzeby się nigdzie przenosić.
            Na forum GW mamy nieustający koncert życzeń przegranych gości z PO.
            • mbishop Re: Wiadomo co PIS zrobi ! 31.12.05, 12:27

> Na forum GW mamy nieustający koncert życzeń przegranych gości z PO.

Raczej koncert propagandy najemników i ochotników z PiS.
          • piaf.e Re: Wiadomo co PIS zrobi ! 31.12.05, 09:12
            PiS powinien utworzyć koalicje z SLD , skoro nie chciał z PO , ani z SO, i LPR.

najrozsądniejsze co moze zrobic.Pis wygrał wybory ale rządzic nie
            potrafi,niestety.
          • koloratura1 Re: Wiadomo co PIS zrobi ! 31.12.05, 11:11
            davidmors napisał:

> - Przeprosi Platformę, za wygranie wyborów;
            > - Powoła premiera z Krakowa;
            > - Prezydent ustąpi miejsca prezydentowi z Gdańska;
            > - A Michnika powoła w biskupy;

A Davidmorosa koronuje na Króla Błaznów.
        • jola_z_dywit MUSI BYĆ KOALICJA PIS SAMOOBRONA LPR ! 01.01.06, 19:07
          Koalicja dla Polski musi powstać dla rzeczywistej naprawy Kraju.Na ugrupowanie
          doktrynerów gospodarczych PO Polska liczyć nie może ,pazerni na zaszczyty i
          stanowiska ludzie o przepastnych kieszeniach i mowie pełnej frazesów o
          wyrzeczeniach społecznych w imię gospodarczej demagogii,nie pominą żadnej okazji
          by szkodzić Narodowi.Tak było wcześniej i tak jest teraz.Postawa Pis jest mało
          praktyczna,zawiązanie koalicji pronarodowej i prospołacznej jest potrzebą chwili
          w imię dalszego rozwoju.
      • dzioobas Jak można płacić za prokreację 31.12.05, 08:41
        Rozumiem, że istnieje zasiłek pogrzebowy bo na śmierć nigdy nikt nie jest
        przygotowany, a tym bardziej najbliźsi.
        Za cholerę jednak nie wiem dlaczego rząd chce dotować naturalny proces istnienia
        ludzkości. Gdzie są granice socjalu absolutnego?

Wydaje mi się, że około 80% społeczeństwa w tym kraju rodzi się, uczy i pracuje
        po to aby przygotować się biologicznie do wydania potomstwa. Całe nasze zabiegi
        mające na celu podniesienie naszych kwalifikacji, edukacji i stanu majątkowego
        skierowane są podświadomie na prokreację i wychowanie potomka.
        Dlaczego zatem należy to extra dotować?

Życie i rodzina to nie zasiew rzepaku, czy położenie pola ugorem. Pieniądze
        wydane na populistyczne brednie norodowych socjałów można by przeznaczyć na
        rozwój przedsiębiorczości i edukację młodych rodziców w kierunku samodzielności
        w tym porąbanym kraju. Nie wspomnę już o przedłużeniu macierzyńskiego, czy
        zapewnienie godnego porodu.

Dajce nam sprawne państwo i przejrzyste reguły gry na wolnym rynku, a pieniądze
        na wychowanie dzieci zarobimy sobie sami!!!
        • davidmors [...] 31.12.05, 09:01
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • dzioobas "Davidmors" sprecyzuj swoją wypowiedź 31.12.05, 09:11
          Bo dyskusja na forum nie zakłada istnienia autorytetu absolutnego, który określa
          wypowiedzi i rozmówców jednym słowem.
          • davidmors Re: Mój Boże, jaki ten "dzioobas" głupi ! 31.12.05, 09:38
            "Gdzie są granice socjalu absolutnego?" - JEST BARDZO DALEKO DO UMIARKOWANEGO
            SOCJALU W POLSCE.

"Całe nasze zabiegi mające na celu podniesienie naszych kwalifikacji, edukacji"
            - SPEŁZŁY NA NICZYM. LICZNE SZKOŁY OPUSZCZAJĄ CAŁE TABUNY DOBRZE WYKSZTAŁCONEJ
            MŁODZIEŻY I ... NIE MOGĄ ZNALEŻĆ PRACY.
            A SĄ TO ZNAKOMICI FACHOWCY, GŁÓWNIE OD MARKETINGU I ZARZĄDZANIA, TYLKO NIE MA
            CZYM ZARZĄDZAĆ.

"Dlaczego zatem należy to extra dotować?"- COŚ CI SIĘ POPIER..TEGO "dzioobasie"
            TU CHODZI O WSPARCIE BIEDNYCH RODZIN, KTÓRE ZOSTAŁY ZEPCHNIĘTE W NĘDZE
            PRZEZ TAKICH MĄDRALI JAK TY.

"Pieniądze wydane na populistyczne brednie ... można by przeznaczyć na rozwój
            przedsiębiorczości i edukację młodych rodziców w kierunku samodzielności
            w tym porąbanym kraju." - CAŁY CZAS SĄ PRZEZNACZANE NA TE WZNIOSŁE CELE I NIC
            Z TEGO NIE WYCHODZI.
            URZĘDY PRACY PEŁNE SĄ KURSÓW, PODAM DWA PRZYKŁADY TEMATÓW SZKOLENIA:
            1) "Kultura obsługi klienta."
            2) "Układanie kwiatów w bukiety." (Sic!) - a każdy kursant to 4000zł, do
            kieszeni szwagra kierownika UP - właściciela tych "uniwersytetów".

"Nie wspomnę już o przedłużeniu macierzyńskiego..." - PEŁNA ZGODA. TO NASTĘPNY
            KROK PO WYPŁACENIU BECIKOWEGO.

"Dajce nam sprawne państwo i przejrzyste reguły gry na wolnym rynku, a pieniądze
            na wychowanie dzieci zarobimy sobie sami!!! - TEŻ ZGODA. ANO DAJCIE !!!!
            • dzioobas Dziękuję za podjęcie dysputy. 31.12.05, 09:57
              Socjal absolutny to dla mnie przede wszystkim metafora nie określenie stanu
              obecnego. Faktycznie nie ma go, ale warto zaznaczać mocnym słowem wariacje
              wyczyniane przez obecnych włodarzy.

Nie twierdzę, że potrzebujemy marketingowców, tylko przede wszystkim
              wykfalifikowanej kadry do pracy choćby na budowach, w fabrykach i firmach
              produkcyjnych. Od jakiegoś czasu postępuje proces uogólniania wykształcenia
              zawodowego i cięcia wydatków na praktyki i szkolenia zawodowe.

Najbiedniejsi to właśnie ci co najczęściej wybrali by fach i edukację zawodową,
              bo na ambicje i karierę to już dawno założyli sobie blokadę. Wspierajmy ich
              konstruktywnie, nie dawajmy im becikowego. Jedyną oznaką narodzin dziecka będzie
              to, że przez tydzień ojciec będzie nawalony jak stodoła pod sklepem. Jak koledzy
              zobaczą że żona w ciąży to w okolicach narodzin złożą niezapowiedzianą wizytę
              towarzyską.

Wykonując pewne ruchy polityczne wystawiamy sobie pewną opinię w świecie
              biznesu. Na pewno nie zachęcimy inwestorów do budowania fabryk i zatrudniania
              okolicznych bezrobotnych, jeżeli będziemy wysyłać w świat sygnały o decyzjach
              socjalnych tak lekko (wszyscy zapłacimy za to, że PIS nie dogadał się z LPR)
              serwowanych w imię wypełniania obietnic złożonych czasami bezmózgiej tłuszczy o
              ograniczonym światopoglądzie i wizji państwa (stąd moja krtytyka demokracji)

Po becikowym nie stać nas już na macierzyński

sprawne państwo - patrz - państwo rządzone w imię dobra obywateli, a nie w imię
              obietnic złożonych obywatelom (naród to masy, które nie widzą dalej niż koniec
              kiełbasy)
              • dzioobas Re: Dziękuję za podjęcie dysputy. 31.12.05, 10:03
                Dawniej jak lud miał problem to szedł do najstarszego i najmądrzejszego
                człowieka we wsi.

Teraz klasa rządząca stara się zniżyć do poziomu obywateli tak aby się im
                podlizać i pokazać, że są tacy sami.

Ja chcę, aby mną rządzili ludzie ode mnie mądrzejsi.
                • zibiwrocek Re: Dziękuję za podjęcie dysputy. 31.12.05, 10:24
                  dzioobas napisał:

>
                  > Ja chcę, aby mną rządzili ludzie ode mnie mądrzejsi.
                  >
                  i wlasnie tego doswiadczasz.
                  A twoj podpis jest idiotyczny.
                  • dzioobas Nie myl mądrości z przebiegłością 31.12.05, 10:37
                    i politycznym wyrafinowaniem, a faktycznie podpis w kontekście niektórych postów
                    jest idiotyczny. Zdejmuję go zatem, aczkolwiek gdy go dodawłem to zaczynała się
                    masówka amerykańska na Irak w imię demokracji (chociaż oni mają to w dupie).

pozdr
                • koloratura1 Re: Dziękuję za podjęcie dysputy. 31.12.05, 11:21
                  dzioobas napisał:

> Dawniej jak lud miał problem to szedł do najstarszego i najmądrzejszego
                  > człowieka we wsi.
                  >
                  > Teraz klasa rządząca stara się zniżyć do poziomu obywateli tak aby się im
                  > podlizać i pokazać, że są tacy sami.
                  >
                  > Ja chcę, aby mną rządzili ludzie ode mnie mądrzejsi.

Ja też chcę, aleśmy oboje - chyba - niepoprawni marzyciele...
                  >
    • realista1000 "Pragnący zachować anonimowość polityk LPR-u 31.12.05, 08:29
      tak to wyjaśnia "Gazecie"..." - co wy znowu wymyślacie i kombinujecie? Co rusz
      powołujecie się na anonimowe źródła i puszczacie kolejne knoty dziennikarskie!
      Giertych bezwarunkowo zabronił swoim kontaktu z Wami, dziennikarze
      z "Wyborczej", bo zawsze przekłamywaliście informacje! Więc tego anonimowego
      polityka LPR można spokojnie między bajki włożyć! Szczęśliwego Nowego Roku i
      przemiany serc i umysłów dla pisarczyków z "GW". Zmieńcie styl chłopaczki, bo
      niebawem splajtujecie!
      • indianski Re: "Pragnący zachować anonimowość polityk LPR-u 31.12.05, 08:51
        To po jaki czlonek to czytasz . RM prawde ci powie .
      • scoutek Re: "Pragnący zachować anonimowość polityk LPR-u 31.12.05, 08:56
        realista1000 napisał:
        > Zmieńcie styl chłopaczki, bo
        > niebawem splajtujecie!

eee, jakbys byl prawdziwym realista a nie takim za 1000, to wiedzialbys, ze im
        to nie grozi, bo wrogowie GW zawsze beda ja czytac by miec o czym pisac i czego
        sie czepiac....
        • davidmors "Pragnący zachować anonim. -to przebrany Michnik ! 31.12.05, 09:03
      • yarixch do realista1000, "LPR chce utrzeć nosa polit PiS" 31.12.05, 08:58
        "Wyraźnie widać, że LPR chce utrzeć nosa politykom PiS-u, bo nasz LPR-owski
        rozmówca powiada: PiS-owi po wygranych wyborach odbiło".
    • jozef6 Bal PiSioli czyli maskarada bez masek... 31.12.05, 08:34
      Brrrr. Takich masek i tak nikt by nie wymyślił... Ślicznoty - inaczej.
      • zapijaczonyryj Re: Bal PiSioli czyli maskarada bez masek... 31.12.05, 08:41
        jozef6 napisał:

> Brrrr. Takich masek i tak nikt by nie wymyślił... Ślicznoty - inaczej.

Przynajmniej nie będą się musieli przebierać idąc na bal maskowy
        • realista1000 Wasz POziom POwinien POrazić POlaków! 31.12.05, 08:49
          Wasze PiSki nie POmogą POrażce PO!
          • indianski Re: Wasz POziom POwinien POrazić POlaków! 31.12.05, 08:53
            PISki zapomnialy ze za poparcie trzeba bulic . Kaczki zapomnialy ze 30% to
            jeszcze nie wiekszosc .
            • davidmors Re: Wasz POziom POwinien POrazić POlaków! 31.12.05, 09:07
              "PISki zapomnialy ze za poparcie trzeba bulic."

Oto wykładnia myślenia Platformersów. Według nich wszystko można kupić.
              No to dlaczego nie kupiliscie stanowiska dla premiera z Krakowa ?
              • dzioobas Niedługo zaczniesz rozmawiać sam ze sobą 31.12.05, 09:31
                Wyglądasz mi na etatowego nadgorliwca z Pisioruff. Chaotycznie poruszasz różne
                wątki i jedyne co ci przyświeca to riposta i obrażanie przedmówców. Dyskusja to
                ostatnia rzecz, która cię interesuje Goebbelsie....
              • lukasznowicki Re: Wasz POziom POwinien POrazić POlaków! 31.12.05, 12:08
                Platforma w opozycji robi z siebie pośmiewisko. Zagłosowała tak tylko żeby
                pokazać że jest twardą opozycją i narobić rządowi niepotrzebnych problemów.
                Takie myślenie to do tej pory tylko w Samoobronie obowiązywało-im gorzej tym
                lepiej dla nas. Rokita ze zbuntowaną częścią PO powinien odejść i poprzeć rząd
                Marcinkiewicza a bufon Tusk niech więcej nie mówi że zależy mu na dobru
                Polski.On jest szefem KP PO i taką plamę dał.Wstydź się Donaldzie
                • nieomylny co za bzdury 31.12.05, 12:49
                  Tusk mądrze powiedział, że to nie partia opozycyjna ma stac na strazy finansów
                  Państwa tylko rząd. A, że rząd wybrał rządzenie w pojedynkę mając 1/3 w sejmie
                  umizgując się od czasu do czasu do LPR i Samoobrobrony no to zaczeły się schody.
                  Czego oczekujesz od PO, że będąć w opozycji będą zawsze głosować tak jak sobie
                  PiS tego zażyczy? Gratulacje naiwniaku.

"Tusk niech więcej nie mówi że zależy mu na dobru Polski."

Becikowe będzie kosztować budżet ok. 1mld, wycofana przez Marcinkiewicza z TK
                  ustawa o emeryturach górniczych będzie kosztować około 70 mld. Dlaczego wtedy
                  nie pisałeś na forum o dobru Polski obłudniku jeden?!
    • jowita81 Re: Co zrobi PiS po sejmowej porażce? 31.12.05, 09:04
      Sama myśl o przedterminowych wyborach zniesmacza mnie.Znowu będzie medialna
      parada.Jestem już nią znużona.
      • scoutek a teraz: 31.12.05, 09:08
        davidmors, to powinienes sie przeniesc na forum: moje choroby psychiczne,
        podforum: obsesje
        tam duzo takich, co to wszedzie widza Michnika....
        • davidmors Re: a teraz: odpowie "hatteras" ! 31.12.05, 09:16
          Michnik jest symbolem. "Piszemy Michnik, a podrozumiewajem michnikowszczyzna."
          ("Goworim michnikowszczyzna, a podrozumiewajem Michnik.")
          Możemy się umówić, że jak będzie mi chodziło o osobę Naczelnego,
          będę pisał Adam, syn Ozjasza Szechtera, zgoda?
          • scoutek Re: a teraz: odpowie "hatteras" ! 31.12.05, 09:19
            dobra, czyli jesli bede chciala pisac o wszystkich, ktorzy plota bzdury na tym
            forum bede pisala: davidmors, a jak o Tobie to bedzie: Ten, ktory jest pod
            przemoznym wplywem Ojca Dyrektora, tak?
            • davidmors Re: a teraz: odpowie "hatteras" ! 31.12.05, 09:43
              Ja po prostu nie cenię lektury Gazety Wyborczej. A jeśli czytam, to nie
              bezkrytycznie.

- - -
              Czytaj Gazetę Wyborczą, będziesz głupszy.
              • koloratura1 Re: a teraz: odpowie "hatteras" ! 31.12.05, 11:30
                davidmors napisał:

> Ja po prostu nie cenię lektury Gazety Wyborczej. A jeśli czytam, to nie
                > bezkrytycznie.

To Ty potrafisz czytać? Krytycznie? Może jeszcze potrafisz rozumieć co czytasz?
                Ciekawość...
        • dzioobas Przyłączam się.... 31.12.05, 09:38
          Ten zadymiarz niczego nie wnosi do sprawy tylko katuje swoją obsesję. Ach ta
          młodzieżówka z lasu, faktycznie nadają się tylko do rozlepiania plakatów i
          palenia siedzib SLD. Założę się, że żyda to on widział tylko w telewizji a
          conajmniej połowa jego ulubionych aktorów to wyznawcy Mojżesza. Hehe - rozwalają
          mnie ci chomikowi antysemici.
        • sycophant Re: a teraz: 31.12.05, 09:41
          Co prawda to prawda, Michnik dwoi się niektórym tu bywałym PiSiofilom i troi, za
          każdym węgłem czycha...

A co do meritum doniesienia:
          1) Oczywistym jest to, że PiS oczekiwał, że Platforma jako partia odpowiedzialna
          zablokuje szarżę LPR. I zagrał tą kartą. I przeszarżował.

2) Oczywistym jest to, że Platforma jest partią opozyji i jako taka ma komfort
          kierować się w swoich działaniach jedynie chęcią przypodobania się (gromadzenia)
          elektoratu - i to zrobiła. Wbrew oczekiwaniom wszystkich co tym bardziej szokuje
          PiSiów i PiSiofili.

3) Oczywistym jest to, że była to jazda po bandzie, ale PiS jedzie po bandzie od
          wyborów a teraz nagle zaskoczony, że ktoś inny też potrafi ;)

4) Odpowiedzialność za budżet leży tylko i wyłącznie w gestii rządu i
          popierającej go - he he - większości. Partia opozycyjna robi wszystko żeby w
          następnym rozdaniu opozycją nie być - gromadzi wdzięczny elektorat.

Wniosek? Kotwicy, Panowie Gosiecki et consortes, należy szukać we własnej
          partii. To jedna z nielicznych usług, której nie da się outsourcingować ;)

Swoją drogą to gdyby PiS chciał zagrać teraz troszkę va banque (a w końcu
          Prezydent stoi troszkę pod ścianą z tą LPR-owską ustawą więc może warto) to
          podniósłby akcyzę na paliwo z jednej strony satysfakconując Komisję Europejską,
          z drugiej strony zrzucając odpowiedzialność za to na budżetowych "rozbójników" z
          PO i LPR (w co Polacy po doniesieniach prasy o 1,5mld PLN kosztów być może by
          nawet uwierzyli). Zagranie byłoby mocne, bo tankowań (okazji to powyklinania na
          PO-LPR) jest pewnie w tym kraju kilkadziesiąt milionów rocznie, a urodzeń tylko
          kilkaset tysięcy. Problemem tej strategii jest jednak to, że moim skromnym
          zdaniem, PiS w utrzymaniu obniżki akcyzy widzi impuls wzrostu gospodarczego
          (tańsze usługi) a we wzroście gospodarczym szanse na zadowolenie Polaków z jego
          rządów. I dlatego ryzykuje konflikt z KE.

I tą amatorską analizą zamykam ze swojej strony ciekawy rok 2005 ;)

Wszystkim Forumowiczom hucznego Sylwestra i jeszcze lepszego Nowego Roku
          • piaf.e Re: a teraz: 31.12.05, 10:08
            sycophant napisał:
            ....>
            > 2) Oczywistym jest to, że Platforma jest partią opozyji i jako taka ma komfort
            > kierować się w swoich działaniach jedynie chęcią przypodobania się
            (gromadzenia
            > )
            > elektoratu - i to zrobiła. Wbrew oczekiwaniom wszystkich co tym bardziej
            szokuj
            > e
            > PiSiów i PiSiofili.......

A ja to widzę tak:
            1 PIS obiecał LPR- becikowe. Mimo ze wiekszosc społeczeństwa uwazała to za
            absurd.
            2 SLD o ile pamiętam z ich wypowiedzi w mediach twierdziło , ze jest wiele
            młodych małzeństw gdzie ludzie zarabiają po 1500 zł miesiecznie, a bardzo wiele
            rodzin gdzie dochody na głowe wynoszą ok. 700 zł.
            3 Mimo to Pis przygotowuje ustawe gdzie becikowe ma byc dla tych, gdzie dochody
            na głowę są 500 zł.
            3 ja osobiscie jesli miałabym wybierac miedzy propozycją PISU a LPR, WYBRAŁABYM
            PROPOZYCJE LPR (dlatego popieram platworme w ich decyzji)

i tyle
            • piaf.e Re: a teraz: 31.12.05, 10:11
              (platforme )- przepraszam za błąd
            • wj_2000 HUCPA piaf.e i PO 31.12.05, 11:53
              piaf.e napisała:
              > A ja to widzę tak:
              > 1 PIS obiecał LPR- becikowe. Mimo ze wiekszosc społeczeństwa uwazała to za
              > absurd

1)Ta Twoja "większość", to wiekszość młodych forumowiczów, a nie większość
              społeczeństwa. Ja - chociaż mam dorosłe dzieci, a ich plan rodzenia został
              wykonany (mam 4 wnuków), czyli nie mam żadnego interesu w becikowym - uważam,
              obiektywnie, że Polska zupełnie dziwacznie zachowuje się w stosunku do młodych
              rodzin. Wszędzie na Świecie sa odpisy podatkowe na dzieci, tylko u nas nie.
              Umiarkowany zasiłek jest rzeczą rozsądną. Akurat Rząd zaproponował sensowne
              rozwiazanie i tylko SLD go poparła.
              2)Słowo "becikowe" jest nieprecyzyjne - w ten sposób można przemycić dowolną
              sofistykę. LPR mówiło wprawdzie, że chcą "becikowego" 1000 zł jako dodatku dla
              każdej matki, ale PiS od razu mówiło, że podniesie zasiłek porodowy, co jest
              rodzajem "becikowego". Przy czym podniesienie 0 500 zamieni tę (istniejącą)
              zapomogę w 1000.
              LPR momentami (pamiętam) indagowane przez dziennikarzy, iż PiS nie spełnia ich
              postulatu a oni popierają Rząd, odpowiadał, że podniesienie zapomogi do 1000 to
              też krok w dobrym kierunku. A oni będą parli by podwyżka była większa, a
              granica od której się należy - jak najwyższa.
              Nie można powiedzieć, że PiS grał nie fair, a sytuacja była dwuznaczna.
              3)Działalność PO jest obrzydliwym politykierstwem, pod hasłem "im gorzej - tym
              lepiej.
              4) Nawet jeśli przyjąć, że Twoje poparcie dla decyzji PO (że niby propozycja
              LPR jest obiektywnie lepsza) jest szczere, to powiedz czemu rzucono na wieś
              miliard złotych obniżając próg dochodowości?
              Przecież wieś zyskała na wejściu do Unii OGROMNE transfery gotówki. Była to
              jedyna okazja psychologiczna by ograniczyć im KRUS (co PO też rozpie.dpliło, bo
              proponował to Hausner). Nie zrobiono tego, a dołożono miliard.

Można przyjąć cyniczną postawę - PO tak postępuje, by jak najszybciej wykoleić
              Rząd. OK - to rozumiem. Ale twierdzić jak Rokita, czy jak Ty, że PO poparło
              LEPSZĄ ustawę becikową, to zwykła hucpa. HUCPA. Obraźliwa dla tych do których
              jest skierowana. Traktuje innych jak ostatnich debili, zakładając, że w te
              brednie uwierzą.
              • piaf.e Re: HUCPA piaf.e i PO 31.12.05, 19:01
                To po co tyle krzyku w mediach, telefonow sondarzy, w ktorych ludzie byli
                przeciwni becikowemu.

OBRAZAJ DALEJ , A SWIETY PIS PODWYZSZY NAM WSZYSTKO CO SIE DA, NIE BEDZIE STAC
                WIEKSZOSCI SPOŁECZENSTWA NA NAWET JEDNO DZIECKO, A JUZ napewno nie w POLSCE.
                nie wiem co twoim zdaniem było nie własciwego w decyzji PO.

Czy według ciebie właśnie ci ludzie gdzie przypada 500zł na głowę,zdecydują sie
                na dzieci z powodu 1000zł becikowego?A Z CZEGO OPŁACA MIESZKANIE I PRZEDSZKOLE?
                BO NA JEDZENIE NAPEWNO NIE WYSTARCZY.
                propozycja Pisu, to zwykłe wykręcenie się sianem i zamydlenie ludziom oczu, ze
                skutkiem jak widac po twojej wypowiedzi.
                Ale oczywiscie napluc trzeba na PO.
                • mysz_polna5 Re: HUCPA piaf.e i PO 31.12.05, 19:12
                  piaf.e napisała:

>
                  > Czy według ciebie właśnie ci ludzie gdzie przypada 500zł na głowę,zdecydują
                  sie
                  >
                  > na dzieci z powodu 1000zł becikowego?A Z CZEGO OPŁACA MIESZKANIE I
                  PRZEDSZKOLE?
                  > BO NA JEDZENIE NAPEWNO NIE WYSTARCZY.
                  > propozycja Pisu, to zwykłe wykręcenie się sianem i zamydlenie ludziom oczu,
                  ze
                  > skutkiem jak widac po twojej wypowiedzi.

NIE WYPOWIADAJ SIE i oszczedz sobie wstydu.
                  Ktora kobieta zdecyduje sie urodzic dziecko, tylko dlatego, ze dostanie 500,
                  czy 1000 zl. becikowego?
                  Naprawde trzeba miec porabane w glowie, zeby tak myslec. To becikowe, to
                  zapomoga dla biednych kobiet, ktore urodza dziecko, a nie zarobek, czy tez
                  srodek zachecajacy do rodzenia. Oj, nie nazwe cie po imieniu, tak jak na to
                  zaslugujesz. Koniec roku sie zbliza, wiec chce go zakonczyc pogodnie! Hopla!

> Ale oczywiscie napluc trzeba na PO.
                  • piaf.e Re: HUCPA piaf.e i PO 01.01.06, 16:12
                    argumentowac dlaczegoa ty jestes kretynka i tez nie będę
                    • mysz_polna5 Re: HUCPA piaf.e i PO 01.01.06, 16:21
                      piaf.e napisała:

> argumentowac dlaczegoa ty jestes kretynka i tez nie będę

Nie badz taki nervozo! Na urode szkodzi! Hopla!
    • altspringe "Pragnący zachować anonimowosc" - co za bzdury 31.12.05, 10:17
      W ten sposob kazda glupote mozna sprzedać ludziom. Np. że "pragnacy zachowac
      anonimowosc" pracownik GW stwierdził, że w redakcji odbywaja sie przewałki
      finansowe:)
    • wmp1234 Koalicja kapeluszowo-moherowa??? 31.12.05, 10:23
      Powstala nowa koalicja PO, LPR i Samoobrony.
      Za przyspieszone wybory prezydenckie w Warszawie?
      Czyzby jednak Hania na prezydenta stolicy?
      Donald ubierze berecik a Romek Kapelusz i bedzie dobrze.
      Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
      • piaf.e Re: Koalicja kapeluszowo-moherowa??? 31.12.05, 10:36
        wmp1234 napisał:

> Powstala nowa koalicja PO, LPR i Samoobrony.
        > Za przyspieszone wybory prezydenckie w Warszawie?
        > Czyzby jednak Hania na prezydenta stolicy?
        > Donald ubierze berecik a Romek Kapelusz i bedzie dobrze.
        > Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.

--------------------------------------------------------------------------------
        zorientuj sie najpierw co to jest koalicja, bo piszesz brednie
    • frank_drebin No cos tam zrobi. Przeciez bylo wiadomo, ze 31.12.05, 10:27
      wczesniej czy pozniej PiS nie majac stalej wiekszosci w sejmie musi przegrac
      jakies glosowanie. Cala te "afere" rozumiem tylko pod jednym wzgledem usluzne
      praleczki z merdiow mialy sie czym przez caly dzien onanizowac ;)
      • piaf.e Re: No cos tam zrobi. Przeciez bylo wiadomo, ze 31.12.05, 10:37
        frank_drebin napisał:

> wczesniej czy pozniej PiS nie majac stalej wiekszosci w sejmie musi przegrac
        > jakies glosowanie. Cala te "afere" rozumiem tylko pod jednym wzgledem usluzne
        > praleczki z merdiow mialy sie czym przez caly dzien onanizowac ;)

Dokładnie
    • apoplaws Cymanski...Cymanski .. 31.12.05, 10:39
      Czy to nie aby ten sam Cymański, który na bodajże 3 posiedzeniu sejmu na pomysł
      aby becikowe było dla rodzin o najniższych dochodach wygłosił przesławną tyradę,
      która wejdzie zapewne do kanonu polskich mów politycznych na równi z mowami
      Skargi? Szczególnie polecam tę oto perłę retoryki:
      "Zawsze byliście zamknięci na problem urodzeń, zawsze. Tak. Nie potraficie się
      cieszyć, nie potraficie tęsknić."

• o90 Re: Co zrobi PiS po sejmowej porażce? 31.12.05, 10:41
      PiS mnie zawodzi. Pownni jak najszybciej oglosic nowe wybory.
      I rzadzic samodzielnie z wiekszoscia sejmowa
      • frank_drebin Na razie wyglada na to, ze ida na zmiekczenie 31.12.05, 10:43
        SO i LPR. Lepper moze swoje tyrady glosic, ale chyba nie jest az tak glupi, ze
        sadzi ze ktokolwiek z nim podpisze formalna koalicje.
    • brokowisko Obronmy jeszcze to co zostalo lub AWS - Bis! 31.12.05, 10:57
      Mozna zmieniac (rzady) tylko po co na gorsze!Slogan KOMUNA zostal wykorzystany
      przez opozycje! Tylko , ze komuny juz nie ma od 15 lat ! Pozostalo jeszcze
      troche zlodziei , ktorzy usadowili sie na zapleczach roznych partii! SLD
      zaczela sie z nich oczyszczac i zostala za to ukarana! Co robi PiS lub co
      bedzie robila PO - zobaczycie! Teraz to tylko przymiarki! Oni czekaja na
      mocniejszy wiatr (spoleczenstwo) w plecy! No i kieszenie maja przygotowane (to
      juz pokazali) To co kiedys bylo bardzo zle (budzet UE dla Polski , sluzba
      zdrowia) reraz jest "cacy"! Tzn kiedys tez bylo "cacy" tylko nazywalo sie SLD!
      Ot i cala prawda!
    • tango9 Re: Co zrobi PiS po sejmowej porażce? 31.12.05, 11:00
      Co zrobi? Mówiąc najdelikatniej wypróżni się. To przecież nie pierwsza jego
      porażka. Czekamy na więcej. A tu nawet apel jasnogórski nie pomoże. Błazny po
      prostu zwykłe błazny. I nic więcej.
    • brokowisko Co zrobi PiS po sejmowej porażce? - NIC ! 31.12.05, 11:06
      Bo PiS jeszcze sie nie wie, ze to porazka! Taka teraz mamy wladze!
    • passa Re: Co zrobi PiS po sejmowej porażce? 31.12.05, 11:11
      Powinien wyciągnąc natychmiast wnioski personalne. Bez tego za kilka tygodni
      może się zaczać " RÓWNIA POCHYŁA".
      Załączam post z ONETU:
      >>>Zeby oświecać lud, potrzeba LUDZI wielkich-jak meteory, a nie....

Przywołam komentarz redakcyjny( w mojej ocenie trafny)o powodach sromotnych
      porażek w Sejmie PIS-u. Dodam mojego PIS-u! Od 1990 r , tj od powstania P.C.
      > "Politycy PiS przyznają, że głosowania nad becikowym i komisarzem Warszawy
      były nauczką. "Porozumienie z LPR było do zawarcia, ale zlekceważyliśmy Ligę.
      To była wpadka głównie kierownictwa klubu, które nie jest tak doświadczone jak
      poprzednie - dodają "Rzeczpospolitej nieoficjalnie."
      Panowie, rozsądni ze " starej gwardii " PIS-u. Jeżeli daliście sobie nałożyć "
      kaganiec zarządu " nad klubem Panom Gosiewskiemu i Girzyńskiemu, to czego
      oczekujecie od rzeczywistosci?????
      W polskiej rzeczywistości -" rozbicia po-wałęsowskiego"(...) nie można rządzić
      w pojedynkę. Nie ma i nie będzie takiej siły o jednomyslnych horyzontach
      polityki, któraby powtórzyła wynik wyborów do Senatu w 1989 r(SIC!).
      Od 1993 r-tj od sromotnie przegranych wyborów, gdzie ca. 30,7 % oddanych głosów
      na prawicę nie zyskało przedstawicielstwa w Sejmie( ANI JEDNEGO POSŁA)powtarzam
      to wszystkim, z którymi dane mi było omawiać jakiekolwiek plany, przymiarki do
      rządzenia(...).
      W polityce, drodzy państwo-PIS(...) poza meritum-inaczej poza racjami, które
      niewątpliwie mamy, należy stawiać na "przyczółki ideologicznych zdobyczy" LUDZI
      WIARYGODNYCH!
      Ludzi, którzy swą, nie tylko mową, ale i uczynkiem, a także przymiotami(...)
      gwarantują zdobycze wśród watpiących. Inaczej- chłopcy, będzie jak
      z "gołowąsami z AWS", którzy po wygranych wyborach w 1997 zachłystnęli się
      wadzą!!!
      P.S.
      Na Tytaniku, tez bagatelizowano niepokojąco mały zapas szalup ratunkowych.

• alebaba17 PO przeciwko wszystkiemu co robi PiS 31.12.05, 11:26
      czyli przeciwko Polsce byleby ogrywać PiS. Jak można nazwać to ich zagranie
      z "becikowym" razem z LPR. Zawsze zgrywali rozsądnych, wyważonych, takich
      liberalnych. A to co jest ? Przecież to typowe przeciwieństwo deklaracji PO.
      • the.gypsy Re: PO przeciwko wszystkiemu co robi PiS 31.12.05, 11:34
        a co to jest?. to jest polityka, gamoniu.
      • indianski Re: PO przeciwko wszystkiemu co robi PiS 31.12.05, 11:52
        alebaba17 napisał:

> Zawsze zgrywali rozsądnych, wyważonych, takich liberalnych.
        Rozsadni ludzie uzywaja pisuar do oddawania moczu .
      • orion_kr Re: PO przeciwko wszystkiemu co robi PiS 31.12.05, 12:25
        alebaba17 napisał:

> czyli przeciwko Polsce byleby ogrywać PiS. Jak można nazwać to ich zagranie
        > z "becikowym" razem z LPR. Zawsze zgrywali rozsądnych, wyważonych, takich
        > liberalnych. A to co jest ? Przecież to typowe przeciwieństwo deklaracji PO.

Alebaba17 zapomniales ze prezydent pochodzi z ugrupowania PiS przeciez wystarczy ze on sie okaze odpowiedzialny za panstwo i nie podpisze ustawy :) w czym problem?
    • macman4 Re: Co zrobi PiS po sejmowej porażce? 31.12.05, 12:21
      Co to znaczy , że Pis-owi po wyborach "odbiło", jak mówi LPR? A co by sie stało,
      gdyby Prezydentem był Donald Tusk? Mielibyśmy dowód, jak by mu dopiero odbiło.
      Oto "mądrość" Tuska i Platformy, byle "utrzeć nosa " Pis-owi , a że budżet tego
      nie wytrzyma , nie ważne. Platforma mówi , że ponowne wybory nie są ich celem. A
      co pozostanie obecnemu Prezydentowi, gdy Sejm nie uchwali tego budżetu ,
      naładowanego "zabawnymi złośliwościami" Platformy i innych "koalicjantów"?.
      Dlatego musimy miec silnego Prezydenta i odważnie porządkujacy nasze podwórko
      Rząd .
      • orion_kr Re: Co zrobi PiS po sejmowej porażce? 31.12.05, 12:27
        > co pozostanie obecnemu Prezydentowi, gdy Sejm nie uchwali tego budżetu ,
        > naładowanego "zabawnymi złośliwościami" Platformy i innych "koalicjantów"?.

Wystarczy ze Kaczor zawetuje becikowe :) to takie proste i budzet zostanie uratowany
        • scoutek Re: Co zrobi PiS po sejmowej porażce? 31.12.05, 18:24
          orion_kr napisał:

> > co pozostanie obecnemu Prezydentowi, gdy Sejm nie uchwali tego budżetu ,
          > > naładowanego "zabawnymi złośliwościami" Platformy i innych "koalicjantów"
          > ?.
          >
          > Wystarczy ze Kaczor zawetuje becikowe :) to takie proste i budzet zostanie
          urat
          > owany
          >

nie moze zawetowac, bo bylby wtedy tym niedobrym, co to lamie ludziom serca...
          i dlatego podpisal....
    • gogol66 Re: Co zrobi PiS po sejmowej porażce? 31.12.05, 12:30
      Jak to mozliwe, ze szalejace w Polsce zydactwo codziennie pluje nam w twarz
      obelgami i szyderstwami z ekranów polskojezycznych gadzinówek, a kilkanascie mi­
      lionów doroslych Polek i Polaków uwaza, ze to deszcz pada?
      • mg2005 POpuliści 31.12.05, 13:05
        Utrudnić rządy PiS - to naczelna zasada PO - a mieli być partią pro-państwową.
    • xx23 Wędrowiec polityczny 31.12.05, 14:49
      Wędrowiec polityczny
      Jan Rokita może z całą słusznością być uważany za wzorcowy typ "wędrowca
      politycznego". Zdążył już zaliczyć działalność w NZS (1980), w anarchicznym
      Ruchu Wolność i Pokój (1984), w Komitecie Obywatelskim przy Lechu Wałęsie
      (1988), w lewicowym ROAD - Ruchu Obywatelskim Akcja Demokratyczna (1990), Unii
      Demokratycznej (1991), Unii Wolności (1994), Inicjatywie Trzy Czwarte (1995),
      Stronnictwie Konserwatywno-Ludowym (1997) i AWS (1997), wreszcie w Platformie
      Obywatelskiej (2001). Po tylu zmianach barw partyjnych Rokicie jak ulał
      pasowała nazwa "Jasio Wędrowniczek".
      • mysz_polna5 Re: Wędrowiec polityczny 31.12.05, 16:41
        xx23 napisał:

> Wędrowiec polityczny
        > Jan Rokita może z całą słusznością być uważany za wzorcowy typ "wędrowca
        > politycznego". Zdążył już zaliczyć działalność w NZS (1980), w anarchicznym
        > Ruchu Wolność i Pokój (1984), w Komitecie Obywatelskim przy Lechu Wałęsie
        > (1988), w lewicowym ROAD - Ruchu Obywatelskim Akcja Demokratyczna (1990),
        Unii
        > Demokratycznej (1991), Unii Wolności (1994), Inicjatywie Trzy Czwarte (1995),
        > Stronnictwie Konserwatywno-Ludowym (1997) i AWS (1997), wreszcie w Platformie
        > Obywatelskiej (2001). Po tylu zmianach barw partyjnych Rokicie jak ulał
        > pasowała nazwa "Jasio Wędrowniczek".

On tak w poszukiwaniu wlasnego szczescia i spelnienia sie!
        Ale ostatnio niedoszlemu 'premierowi z Krakowa'/ o boy, o boy, co za idiotyczna
        reklama/, cos jakby po gorke. Slysze jak sapie! Hopla:))))))))))))0!
    • elfz Re: Co zrobi PiS -Ogarniczyc Ilosc Poslow 31.12.05, 14:49
      co do tego nie ma WATPLIWOSCI Tusk,Rokita czyli PO poprze likwidacje senatu i
      ogranicznie poslow w Sejmie a takze admnistracji terenowej tez zerojacej na
      biednym podatniku polskim . MOze tez Prezydent zlikwidowc Sejm i senat bowiem
      od 1945 roku udowdnily te organy panstwa ze sa nadwyraz zbedne i tylko Obcizaja
      podanika kosztami i ograniczaja prawa obywateli do Wolnego Rynku i Rowoju .W
      zamian tych reliktow robioru polski /IV ekonomiczny dokonali 1990-2005/ mozna
      Powolac Konges Technikow i Inzynierow Polski przypominam ze jest w sklad ktorego
      wchodza najwybitniesze Umysly Polski .
    • malpa-z-paryza piS dostal po nosie!!! 31.12.05, 16:22
      i dobrze!, czyzby haslem kaczorow nie bylo solidarnosc narodu?... juz zapomnieli co obiecywali?

Becikowe to jest pierwszy krok socialny , a reszta gdzie? jaka jest zapomoga dla wychowanie dziecka
      do roku 18? .. potem dostaje zapomoge jesli studiuje.. PL jest w tylu za krajami europejskimi pod
      kazdym wzgledem.

budzet... po jaka cholere mamy ciagle nasze wojsko w Iraku? .. to kosztuje=becikowe!!!
    • bodo1983 NIECH PIS RZĄDZI, SKOŃCZY TAK JAK AWS- POZA SEJMEM 31.12.05, 16:33
      dlaczego/ Dlatego,że są strasznie nieudolni!
    • mysz_polna5 Re: Co zrobi PiS po sejmowej porażce? 31.12.05, 16:46
      zapijaczonyryj napisał:

> Nic.Pójdzie na bal sylwestrowy

Z babelkowym szampanem. Koniecznie!
      Dobrej zabawy, a potem: dura lex, sed lex (lac.)na kazdy dzien 2006 roku.
      • zapijaczonyryj Oj, szykuje się niezły ochlaj 31.12.05, 17:08
        mysz_polna5 napisała:

>
        > > Nic.Pójdzie na bal sylwestrowy
        >
        > Z babelkowym szampanem. Koniecznie!
        > Dobrej zabawy, a potem: dura lex, sed lex (lac.)na kazdy dzien 2006 roku.

Dura lex na każdy dzień? Jakoś mi na takich "kochasiów " władcy PISu nie
        wyglądają.no moze Dorn ewentualnie.Wg mnie to raczej alka prim na następny
        dzień był by bardziej porządamy. A tak naprawdę to myslę,ze sylwester to taka
        okazja do poważnego oblania sukcesu!
        • mysz_polna5 Re: Oj, szykuje się niezły ochlaj 31.12.05, 17:23
          zapijaczonyryj napisał:

> Dura lex na każdy dzień? Jakoś mi na takich "kochasiów " władcy PISu nie
          > wyglądają.no moze Dorn ewentualnie.Wg mnie to raczej alka prim na następny
          > dzień był by bardziej poZądamy. A tak naprawdę to myslę,ze sylwester to taka
          > okazja do poważnego oblania sukcesu!

Przepraszam, zapijaczonyryju (ale sie nazwales, ho ho!), ale
          zapytam :))))))))))))
          Czy ty odnosisz sukcesy w kazdym dniu? Bo sadzac po nicku ~ to tak! No to siup.
          Alleluja i do przodu hops!

• zapijaczonyryj Re: Oj, szykuje się niezły ochlaj 01.01.06, 15:42
            mysz_polna5 napisała:
            > Przepraszam, zapijaczonyryju (ale sie nazwales, ho ho!), ale
            > zapytam :))))))))))))
            > Czy ty odnosisz sukcesy w kazdym dniu? Bo sadzac po nicku ~ to tak! No to
            siup.
            >
            > Alleluja i do przodu hops!
            > O ile nachlanie się nazywasz sukcesem, to odpowiadam tak.No to siup , za
            flotę raadziecką, do dna.
            • mysz_polna5 Re: Oj, szykuje się niezły ochlaj 01.01.06, 16:19
              zapijaczonyryj napisał:

> mysz_polna5 napisała:
              > > Przepraszam, zapijaczonyryju (ale sie nazwales, ho ho!), ale
              > > zapytam :))))))))))))
              > > Czy ty odnosisz sukcesy w kazdym dniu? Bo sadzac po nicku ~ to tak! No to
              >
              > siup.
              > >
              > > Alleluja i do przodu hops!

> 1. > O ile nachlanie się nazywasz sukcesem, to odpowiadam tak.No to siup ,
              za
              > flotę raadziecką, do dna.

Ja nie chlam! Ja tylko degustuje, od czasu do czasu :))))))))) Ale nie martw
              sie. Sa rzeczy gorsze niz chlanie. Tak, tak mysle ~ a nawet jestem tego pewna!
              Pomyslnosci w nowym ad 2006
    • niemiec.niemiec Re: Co zrobi PiS po sejmowej porażce? 01.01.06, 14:09
      Duzo ciekawszym jest co teraz powie PO? Ze jest w moherowej koalicji z LPR?!
      I tak tym glosowaniem poznalismy prawdziwa twarz "anty-populisty" Tuska...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka