kosa811 Nic nie POmoże, nawet arcybiskupy 09.01.06, 14:39 jeśli się nie całuje redemptorysty ręki Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski "Wierni" synowie Kosciola i przykadni "katolicy" 09.01.06, 14:41 Donald Tusk - ponad 20 lat zyl na kocia lape, i w przeszlosci Kosciol wysmiewal; co wiecej okazywal wielkie rozbawienie, jak jego kolega z partii aferalow - KLD - tow. Bielecki, zwracal sie do prymasa Polski per "pan prymas"; . JM Rokita - zawsze bedacy na bakier z nauka Kosciola; obecnie zyjacy w zwiazku - tym razem ponoc po slubie koscielnym - z druga kobieta, po tym, jak z piewrsza zona, Katarzyna Zimmerer sie rozwiodl; . Rzeczywiscie, bardzo "nowoczesny katolicyzm" prezentuje (chocby na przykladzie przywodcow) PO; tylko co to ma z nauka moralna Kosciola wspolnego? I co ma wspolnego z nauka spoleczna Kosciola skrajny liberalizm (teraz juz ponoc stonowany), wogole nie przejmujacy sie losem tych, ktorym sie nie powiodlo: Wydaja mi sie, ze JPII (i terza Benedykt XVI) troche inne nauki glosili/glosza. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars ]wiedzialem silesius ze tu bedziesz... 09.01.06, 15:54 to znowu ty....jak tam na obczyznie? dalej komentujesz sprawy nieswojego kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
colombina quiz dla silesiusa 09.01.06, 21:24 Kto to powiedzial?: "...mówię wam: tak samo w niebie większa będzie radość z jednego grzesznika, który się nawraca, niż z dziewięćdziesięciu dziewięciu sprawiedliwych, którzy nie potrzebują nawrócenia." silesius.monachijski napisał: > Donald Tusk - ponad 20 lat zyl na kocia lape, i w przeszlosci Kosciol > wysmiewal; co wiecej okazywal wielkie rozbawienie, jak jego kolega z partii > aferalow - KLD - tow. Bielecki, zwracal sie do prymasa Polski per "pan prymas"; > . > JM Rokita - zawsze bedacy na bakier z nauka Kosciola; obecnie zyjacy w zwiazku > - > tym razem ponoc po slubie koscielnym - z druga kobieta, po tym, jak z piewrsza > zona, Katarzyna Zimmerer sie rozwiodl; Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: quiz dla silesiusa 09.01.06, 21:57 hehehe; w oryginale sam Jezus; a w sobote, w RM, Jaroslaw Kaczynski, komentujac powolanie Gilowskiej do rzadu colombina napisała: > Kto to powiedzial?: > > "...mówię wam: tak samo w niebie większa będzie radość z jednego grzesznika, > który się nawraca, niż z dziewięćdziesięciu dziewięciu sprawiedliwych, którzy > nie potrzebują nawrócenia." Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: quiz dla silesiusa 09.01.06, 22:13 silesius.monachijski napisał: > hehehe; w oryginale sam Jezus; a w sobote, w RM, Jaroslaw Kaczynski, komentujac > powolanie Gilowskiej do rzadu Ciesze sie ze w koncu oficjalnie ogloszono jedynie sluszna i obowiazujaca wiare w IV RP, tj. nawrocenie sie na PiS. Domyslam sie ze Torun to bedzie taki PiSowski Watykan, kto tam jest papiezem juz nikt od dawna nie ma watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: quiz dla silesiusa 09.01.06, 22:23 zarty sobie robisz; ja tez; z ideologicznego punktu widzenia mozesz wierzyc w "nawrocenie" Tuska i Rokity; jako, ze obydwu panow calkiem niezle znam, pozwolisz mi chyba na pewna "niewiare" w tej kwestii; utrzymuje, ze oni nawrocili sie medialnie przed wyborami (Rokita wczesniej niz Tusk), i ze ich obecne pielgrzymowanie do Lagiewnik i do arcybiskupa Dziwisza jest jedynie zwiazane z obawa, iz coraz bardziej traca katolicki elektorat, ktory tez w PO pokladal jakies nadzieje; nie dam sie na te gierki nabrac, tym bardziej, ze oficjalny tekst wystapienia arcybuskupa Dziwisza mocno odbiega od tego, co chcialyby uslyszec PO i GW colombina napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > hehehe; w oryginale sam Jezus; a w sobote, w RM, Jaroslaw Kaczynski, > komentujac > > powolanie Gilowskiej do rzadu > > Ciesze sie ze w koncu oficjalnie ogloszono jedynie sluszna i obowiazujaca wiare > > w IV RP, tj. nawrocenie sie na PiS. Domyslam sie ze Torun to bedzie taki > PiSowski Watykan, kto tam jest papiezem juz nikt od dawna nie ma watpliwosci. > > Odpowiedz Link Zgłoś
maciekbi Re: quiz dla silesiusa 09.01.06, 22:56 Nie wierzę w żadne nawrócenia polityków(tym bardziej Tuska). Staram się stać z boku tego wszystkiego by nie dać się wciągnąć w tą breję i być manipulowanym przez tych politykierów. Zajmujecie się jakimiś podrzędnymi sprawami nie dostrzegając sedna problemu. Jacyś Żydzi,czerwoni, co to kurcze jest za bełkot? Czemu lub komu to służy? Czy potraficie jeszcze skonstrułować jakiś samodzielne wnioski czy też zastąpiła je jakaś ideologiczna papka? Osteroporoza mózgu?Co to za endecka ściema.W tej chwili nie ma żadnego polityka na którego mógłbym głosować. Lecz są ludzie zktórych warto się śmiać. I ja to wlasnie robię. Jest śmiesznie więc dlaczego nie może być równocześnie wesoło? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: quiz dla silesiusa 09.01.06, 23:39 s skad Ty, u diabla, wytrzasnales tych endekow? ja tu nikogo na miare umyslu Dmowskiego nie dostrzeglem; czyzby wplyw propagandy gw? maciekbi napisał: > Nie wierzę w żadne nawrócenia polityków(tym bardziej Tuska). Staram się stać z > boku tego wszystkiego by nie dać się wciągnąć w tą breję i być manipulowanym > przez tych politykierów. Zajmujecie się jakimiś podrzędnymi sprawami nie > dostrzegając sedna problemu. Jacyś Żydzi,czerwoni, co to kurcze jest za bełkot? > > Czemu lub komu to służy? Czy potraficie jeszcze skonstrułować jakiś samodzielne > > wnioski czy też zastąpiła je jakaś ideologiczna papka? Osteroporoza mózgu?Co to > > za endecka ściema.W tej chwili nie ma żadnego polityka na którego mógłbym > głosować. Lecz są ludzie zktórych warto się śmiać. I ja to wlasnie robię. Jest > śmiesznie więc dlaczego nie może być równocześnie wesoło? Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: quiz dla silesiusa 10.01.06, 05:23 silesius.monachijski napisał: > s skad Ty, u diabla, wytrzasnales tych endekow? ja tu nikogo na miare umyslu > Dmowskiego nie dostrzeglem; czyzby wplyw propagandy gw? A Romcio tega glowa? Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: quiz dla silesiusa 10.01.06, 05:34 silesius.monachijski napisał: > zarty sobie robisz; ja tez; z ideologicznego punktu widzenia mozesz wierzyc > w "nawrocenie" Tuska i Rokity; jako, ze obydwu panow calkiem niezle znam, Nie wiem, czy nawrocenie Tuska z Rokita bylo prawdziew czy nie. Wiem, ze chyba gorszego momentu do nawrocen nie mogli sobie wybrac. Juz niedlugo przyjdzie czas ze elektorat bedzie mial po uszy rozmodlonych politykow i zateskni do "normalnych" facetow robiacych sprawnie swoja robote a nie latajacych po blogoslawienstwo i aprobate do duchownych. Dotychczas byla to zdrowa czesc PO, a teraz kto zostal? SLD;-((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: quiz dla silesiusa 09.01.06, 22:13 silesius.monachijski napisał: > hehehe; w oryginale sam Jezus; a w sobote, w RM, Jaroslaw Kaczynski, komentujac > powolanie Gilowskiej do rzadu Ciesze sie ze w koncu oficjalnie ogloszono jedynie sluszna i obowiazujaca wiare w IV RP, tj. nawrocenie sie na PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: quiz dla silesiusa 09.01.06, 22:25 tak, tak, jak juz nie ma innych argumentow, to zawsze pozostaje Kurski i Wehrmacht; glupio tylko - co juz wielokrotnie na forum udowadnialem -, ze w kwestii Wehrmachtu (pomijajac intencje) to Kurski mial racje, a nie Tusk; publika sie smieje colombina napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > hehehe; w oryginale sam Jezus; a w sobote, w RM, Jaroslaw Kaczynski, > komentujac > > powolanie Gilowskiej do rzadu > > Ciesze sie ze w koncu oficjalnie ogloszono jedynie sluszna i obowiazujaca wiare > > w IV RP, tj. nawrocenie sie na PiS. > > Odpowiedz Link Zgłoś
maciekbi Oj Zyta,Zyta 09.01.06, 22:20 Nie wiem czym zgrzeszyła Gilowska że musiała dostąpić w oczach Kaczyńskiego aż łaski zbawienia. Niemniej denerwuje mnie ta baba. Czy zwróciliście uwagę na to iż choć co cztery lata głosujemy na inną partię to są to jednak wciąż ci sami ludzie?A co z jej poglądami? Ma je gdzieś. Interesujemy ich tylko przed wyborami. Potem zaczynamy najczęściej przeszkadzać im w sprawowaniu władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Oj Zyta,Zyta 09.01.06, 22:29 ja to widze troche inaczej: Gilowska zostala przez PO po chamsku potraktowana, bo Tusk potrzebowal kasy Palikota na wybory, ktory mial w utraceniu Zyty swoj interes: Wiec teraz Gilowska odplaca PO "pieknym za nadobne" probujac robic to, co zwasze chciala robic. Wywiad w rzepie nie pozostawia dla mnie w tej kwestii cienia watpliwosci; Kaczynski zaryzykowal (bo wie, ze Gilowska to nie zaden potulny baranek), i chwala mu za to; a jak bedzie, to zobaczymy maciekbi napisał: > Nie wiem czym zgrzeszyła Gilowska że musiała dostąpić w oczach Kaczyńskiego aż > łaski zbawienia. Niemniej denerwuje mnie ta baba. Czy zwróciliście uwagę na to > iż choć co cztery lata głosujemy na inną partię to są to jednak wciąż ci sami > ludzie?A co z jej poglądami? Ma je gdzieś. Interesujemy ich tylko przed > wyborami. Potem zaczynamy najczęściej przeszkadzać im w sprawowaniu władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
cadyk_z_sedesu Tusk i Rokita PIANISTAMI ROKU 09.01.06, 14:47 Towarzystwo Chopinowskie powinno nadać Tuskowi i Rokicie tytuł PIANISTY ROKU. Tak bowiem toczyć pianę wściekłości i niemocy (już uwiąd starczy?), to nikt poza nimi nie potrafi - no może do tej pary dodać Oberredaktora Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelgkar Tusk chcialby sie przejechac papamobile. Ale... 09.01.06, 14:57 tym razem z NIEMIECKIM papiezem! On tez byl w Wermachcie! Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: Tusk chcialby sie przejechac papamobile. Ale. 09.01.06, 18:29 W Wehrmachcie czy tylko w Hitlerjugend? Odpowiedz Link Zgłoś
opt TE KNOWANIA SĄ ŚMIESZNE I ŻENUJĄCE- KTO TU RZĄDZI 09.01.06, 15:04 Na dłuższy dystans każde splatanie kleru i polityków nie wyjdzie na dobre ,ani jedny,ani drugim.To czapkowanie i tarzanie się na klęczkach jest śmieszne i żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Rokita wybiera rodzaj katolicyzmu ?- dziwne... 09.01.06, 15:22 Dziwne to czasy , kiedy agnostycy wybierają w Polsce rodzaj katolicyzmu. Kościół ktory nie interesuje się egzystencją narodu w którym żyje jest martwy. Kościół walczący o prawa do normalnej i sprawiedliwej egzystencji ludzi to istota siły każdego kościoła i każdej wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Rokita wybiera rodzaj katolicyzmu ?- dziwne.. 09.01.06, 15:56 kazdy rodzaj katoliczyzmu jest lepsz niz to dranstwo z torunia.... Odpowiedz Link Zgłoś
margala "Rzeczpospolita" milczy 09.01.06, 15:35 Dziś w "Gazecie Wyborczej" artykuł na pierwszej stronie a w "Rzeczypospolitej" ani słowa o spotkaniu PO z arcybiskupem Dziwiszem. Odpowiedz Link Zgłoś
margala a może GW tworzy fakty medialne? 09.01.06, 15:58 a może GW tworzy fakty medialne? Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: a może GW tworzy fakty medialne? 09.01.06, 16:01 a moze czas aby tez maniupulowac opinia tak jak to robie pewna rozglosnia z torunia Odpowiedz Link Zgłoś
century211 Wulgaryzacja kosciola, wulgaryzacja wiary 09.01.06, 16:00 ...to co robi Rydzyk. Kosciol w wydaniu Rydzyka, jest rownia pochyla w dol. Spycha ludzi w fanatyzm i ideologizuje wiare. Oglupia i faszyzuje. Kosciol musi sie bronic. Kosciol w Polsce dzis jest zduszony przez fanatyka Rydzyka. Nikt sie nie liczy oprocz Rydzyka. Nie ma zadnego autorytetu oprocz Rydzyka. Kazdy jest zdrajcom kto nie ma blogoslawienstwa Rydzyka. Kazdy moze zostac zadeptany, kto stracil blogoslwienstwo Rydzyka. Rydzyk, Rydzyk, Rydzyk wszedzie. (Rydzac mi sie chce... dz=g)To jest wlasnie ideologizacja Kosciola. Jesli Kosciol w Polsce nie oprze sie rdzykowej sekcie, to bedzie przez pokolenia ponosil konsekwencje tego, wlacznnie z odlaczeniem kosciola w Polsce od Kosciola Rzymsko-Katolickiego. Fenomen Rydzyka polega na przewrotnosci szatanskiej. Pieniadze, wladza, ideologia, fanatyzajca. Rydzyk i Kaczynscy: my mamy prawde, my wiemy jak, my uratujemy Polske i Kosciol, kto nie jest z nami jest przeciwko nam, my mamy kase i my mamy wladze, ja mam wladze polityczna (2xKaczor), ja mam wladze duchowa (Rydzyk). Slowa, gesty nic nie znacza. Jeden mowi o wolnosci (w ramach sekty sluchaczy radiomaryjnych) a drugi mowi o sprawiedliwosci (w ramach jakie narzuca PIS). Kosciol srodka, Kosciol cnoty, Kosciol intelektualny, Kosciol otwarty, Kosciol wszystkich, to Kosciol nierydzykowy. Nadzieja w Krakowie. Liliputy maja to do siebie, ze cholernie chca byc wielcy: Rydzyk kurdupel, Kaczory kurduple (nie wspomne liliputow z historii, kazdy ich pamieta i ile krzywdy calym narodowm wyrzadzili). Lilipuci terroryzm wszedl do Kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Wulgaryzacja kosciola, wulgaryzacja wiary 09.01.06, 16:02 stary ale kogo to obchodzi...przeciez katolicyzm w polsce to pseudokatolicyzm...ludzie maja w dupie wiare...chodza co tydzien do kosciola i wsio....zapytaj wyrywkowo katolika w kosciele czy poprawnie wymieni 10 przykazan... Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Wulgaryzacja kosciola, wulgaryzacja wiary 09.01.06, 17:53 No, przesadzasz, nieco... Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: Wulgaryzacja kosciola, wulgaryzacja wiary 09.01.06, 16:35 Tak to zwykle się dzieje,gdy mózg sąsiaduje z jelitem grubym Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: Wulgaryzacja kosciola, wulgaryzacja wiary 09.01.06, 18:30 century211 napisała: [...] Więcej szacunku proszę. Ojciec Rydzyk to nie jest twój kolega. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 TYLU ZLODZIEI..... 09.01.06, 16:03 tak w kosciele jak i w PO ze trudno dziwic sie porozumienia.Kosciol skonczy jak zaczal.MOZE PRYMASEM POLSI ZOSTANIE-TUSK? Odpowiedz Link Zgłoś
skin.pl Abp Dziwisz udzielił PO ostatniego namaszczenia... 09.01.06, 16:32 te rekolekcje miały żałobny charakter... to de facto był pogrzeb PO! Odpowiedz Link Zgłoś
mariotrs Polska na dywaniku i lasce ksiedza 09.01.06, 17:33 wyglada na to, ze jak dzis polski polityk chce istniec, to najpierw musi sie udac na dywanik do jakiegos biskupa - dopiero jak "duchowni" dostana swoja dzialke i zostana zapewnieni, ze dany polityk nie ma zamiaru ograniczac ich wszechwladzy, bezkarnosci i dostepu kosciola do panstwowego koryta - dopiero wtedy dostaje pozwolenie czernej mafii na istenienie Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Platforma Obywatelska i Kościół nierydzykowy 09.01.06, 17:39 A niech się spotyka. Wielkie wydarzenie... Kaczor w Radiu Maryja to Tusk z Dziwiszem. He he. Ciekawe, który ważniejszy? Bo Rydzyk to Prymas razy dziesięć. Prawie papież , jeśli już nie... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski TUSKA I ROKITY SPOSOB NA RATOWANIE PO 09.01.06, 17:40 przed zatopieniem; "Jak trwoga, to do Boga"; Ale Pan Bog powiada: "Po uczynkach ich poznacie, nie po slowach"; Jden madrala zyl 23 lata w konkubinacie, a tuz przed wyborami wzial slub koscielny, zeby sie moc przed kamerami pokazywac, jak do komuniiprzystepuje. Drugi zyl tez lata cala w zwiazku niesakramentalnym z Kasia Zimmerer, a potem - juz koscielnie - poslubil swoja Nelly, bo w ten sposob mialy sie zwiekszyc jego szanse w konserwatywnym Krakowei; Wielki mi "premier z Krakowa"; Obaj aroganccy i obludni Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: TUSKA I ROKITY SPOSOB NA RATOWANIE PO 09.01.06, 18:22 a ty silesius co znow komentujesz ....nie pamietam za dobrze ale ty zdjaje sie emigrant jestes...taki co spierniczyl z Polski? Myle sie? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: TUSKA I ROKITY SPOSOB NA RATOWANIE PO 09.01.06, 18:46 skoro Rokita ma juz druga niemiecka zone, to i ja moge przeciez - mieszkajac w Niemczech - to skomentowac alterpars napisał: > a ty silesius co znow komentujesz ....nie pamietam za dobrze ale ty zdjaje sie > emigrant jestes...taki co spierniczyl z Polski? Myle sie? Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Platforma Obywatelska i Kościół nierydzykowy 09.01.06, 17:49 Oj rokitka pechowy jest. Prymasem Dziwisz na pewno nie będzie. Bo jak chlapnął tak premier z Krakowa to niedźwiedzia przysługa... Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head [...] 09.01.06, 17:53 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaka Re: Platforma Obywatelska i Kościół nierydzykowy 09.01.06, 18:01 podaj przyklady i lec znimi do SB Odpowiedz Link Zgłoś
ew.sa Re: Platforma Obywatelska i Kościół nierydzykowy 09.01.06, 18:01 Powiem tak : Będę bardzo zdziwiona jeżeli kuria nie odpowie na ten artykuł. Brak odpowiedzi bedzie albo potwierdzenuiem tego,ze artykuł odpowiada prawdzie a kuria akceptuje ten styl opisania sprawy,który dązy do jeszcze wiekszego podziału albo,że daje soba pogrywac. Jezeli chce grac role mediatora- odpowiedź musi byc. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus9 Rydzyk,Dziwisz i inni - precz od polityki i RP ! 09.01.06, 18:02 Polska nie potrzebuje kleru do zarzadzania polskimi sprawami. PO jest tak samo glupia i pacholkowata jak PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
2.9.8k PO: "Podkreślamy wartości chrześcijańskie" LOL 09.01.06, 18:08 Co za głąby. Może chociaż kiedyś Gazeta powstrzymałaby się od ciągłego serwowania kłamastw. "Podkreślamy wartości chrześcijańskie, które są wpisane w nasz program". Heh, no nie mogłem wytrzymać ze śmiechu. I co jeszcze ciekawego powiecie? Może jesteście jedyną prawicową polską partią,co słyszałem od niejednego Platformersa. "Jesteśmy partią, która traktuje polskiego katolika jako kluczowy element w dotarciu do swego wyborcy". No tak, kolejne wybory się zbliżają, Platformersom elektorat trochę się kurczy, więc trzeba gdzieś go poszukać ... Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 Tusk i Komorowski zatapiają Platformę Obywatelską 09.01.06, 18:20 po porażce wyborczej 0-2 , mężczyzna rezygnuje z przywództwa partii... chyba że nie ma na chleb a to już lepiej że przegrał... a poza tym przypominam przegranym liderom że biskup Dziwisz nie jest papieżem Janem Pawłem II i wątpliwe jest podciągnięcie popularności z tego tytułu.. Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Tusk i Komorowski zatapiają Platformę Obywate 10.01.06, 03:20 zenek68 napisała: > a poza tym przypominam przegranym liderom że biskup Dziwisz nie jest > papieżem Janem Pawłem II i wątpliwe jest podciągnięcie popularności z tego > tytułu.. Nie musisz przypominać. Wszyscy w Polsce doskonale wiedzą, że jedynym prawdziwym papieżem Janem Pawłem II zawsze był, jest i będzie Tadeusz O'Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Radio Maryja radio oficjalne Europy ! ? 09.01.06, 18:26 Kim jest Rydzyk - Samozwancem wytypowanym przez PiS! Na Bialorusi samozwancze wladze Poloni polskiej - to jest be! Ale w Polsce to jest cacy ! Mozna i tak ! Nie rozumie katolikow w Polsce - daja sie omamiac! I jednoczesnie mowia - my dzieci Jana Pawla II - go! Rydzyk to zwykla sekta i to wszystko ! Sekta w moherowych beretach ! Wykorzystuja trudna sytuacje ludzi i bredza o wierze ! Szkoda , ze Prymas nie ma twarzy ! Wszyscy boja sie wladzy wykonawczej Kaczynskich - bardziej niz KOMUNY ! Taka jest prawda o kosciele w Polsce! Co prawo mowi w Polsce o sektach? Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 PLATFORMARYJA OSZOŁOMCZA 09.01.06, 18:28 Podczas gdy naczelna ex-"lyberałka" szkuje sie do występów w Radyju, jej dawni koledzy - "liberłowie" w żałosnej wersji Tuska, Hrokity, Niesiołowskiego, Ghronkiewicz Waltz i im podobnych, popadli juz w ostateczną śmiesznośc, demonstrując telewizyjne pobożnicze ekstazy i ataki poddaństwa kościołowi. Świat jeszcze nie widział takich (moherowych) liberałów, którzy najpierw używają byłych esbeków, oszczerstw i kłamstw przeciwko lewicy i liżą tyłki skrajnej prawicy w kampanii, a gdy mimo to nie dostąpili koryta po wyborach - na złość mamusi odmrażają sobie uszy, beztrosko rozwalają budżet idiotyzmem becikowym razem z Giertolami, i gorliwie czapkują biskupom! Nie tylko traktują swój elektorat jak kretynów (zastanawiam się, czy na pewno niesłusznie?...), ale i sami dowodzą swojego żałosnego oportunizmu... Śmieszne :P Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Dziwisz to jednak nie ta klasa co Macharski 09.01.06, 18:44 a szkoda; ks. kard. Macharski nie pozwolilby sobie na takie "wmanewrowanie" w tanie polityczne gierki przez "nowo nawroconych"; on mial i chlodna glowe i klase; zal mi Dziwisza Odpowiedz Link Zgłoś