Dodaj do ulubionych

Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS?

13.01.06, 07:06
Jestem dobry, chcę do rządu, oczekuję propozycji :-)

„Od samego początku powtarzam, że wszystkich dobrych do rządu zawsze
bierzemy - odpowiedział Marcinkiewicz”

Obserwuj wątek
    • lichttrager Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 07:12
      Renata Beger na ministra finansów! :-)))))

Najlepsza opinia jaką wczoraj słyszałem to była opinia tego "ziobry" Dorna,
      który ni mniej ni więcej tylko powiedział, że wydarzenia w sejmie to było
      sprytne i mistrzowskie zagranie PIS. Właściwie to nawet tego komentować nie
      trzeba. Po prostu "ziobro". Aż mi głupio, bo kiedyś myślałem, że Dorn coś tam
      sobą reprezentuje, tak samo Kaczyńscy. :-((
      • taziuta Najlepszy to był Rokita - znowu oszukany przez PiS 13.01.06, 07:24
        Który to już raz PiS oszukał PO? Trzeci, czwarty? Jakim idiotą trzeba być żeby
        się głośno w TV przyznawać, że się jest takim naiwniakiem, jak Rokita?! :-)

lichttrager napisał:

> Renata Beger na ministra finansów! :-)))))
        >
        > Najlepsza opinia jaką wczoraj słyszałem to była opinia tego "ziobry" Dorna,
        > który ni mniej ni więcej tylko powiedział, że wydarzenia w sejmie to było
        > sprytne i mistrzowskie zagranie PIS. Właściwie to nawet tego komentować nie
        > trzeba. Po prostu "ziobro". Aż mi głupio, bo kiedyś myślałem, że Dorn coś tam
        > sobą reprezentuje, tak samo Kaczyńscy. :-((
        • miss.take Re: Najlepszy to był Rokita - znowu oszukany prze 13.01.06, 07:34
          taziuta napisał:

> Który to już raz PiS oszukał PO? Trzeci, czwarty? Jakim idiotą trzeba być żeby
          > się głośno w TV przyznawać, że się jest takim naiwniakiem, jak Rokita?! :-)

Szczerosc Rokity, to chyba wynik wstrzasu emocjonalnego, porownywalnego z tym
          jakiego doznaje facet, uwazajacy sie za macho, ktory slyszy po 10 latach od zony:
          "wszystkie moje orgazmy byly udawane".

A powaznie, to Rokita nie mial wyboru. Wszyscy w Polsce juz widza jak Pis ich
          roluje.
          • taziuta Re: Najlepszy to był Rokita - znowu oszukany prze 13.01.06, 07:38
            Do tanga trzeba dwojga! Sami się o to prosili, napraszając do koalicji :-)

A tak na poważnie, to rasowy polityk każdy rozwój sytuacji przedstawia jako
            swój sukces. Tylko polityk idiota głośno się przyznaje, że ktoś go (znowu!)
            wyrolował :-)

miss.take napisał:

> Szczerosc Rokity, to chyba wynik wstrzasu emocjonalnego, porownywalnego z tym
            > jakiego doznaje facet, uwazajacy sie za macho, ktory slyszy po 10 latach od
            > zony: "wszystkie moje orgazmy byly udawane".
            >
            > A powaznie, to Rokita nie mial wyboru. Wszyscy w Polsce juz widza jak Pis ich
            > roluje.
            • igel1 Po oszukane przez PiS... 13.01.06, 08:06
              Nic dziwnego ..oba ugrupowania pochodza z epoki solidarnosci...
              Nie spodziewlem sie jednak ze strony PiS-u takiej krotkowzrocznosci i
              arogancji...
              Zapowiadalo sie dobrze a tu masz..
              Komunisci jak zwykle zaciskaja rece ..wszystko sie ponownie rozsypie a szanse
              jakie miala prawica zostana ponownie pogrzebane.Wspolczuje Posce i polakom.Tyle
              juz nacierpieli i przychodzi znowu zielone swiatlo dla komunistow....
              Odpowiedzialnosc za to poniewsie tym razem nie ciemnogrod tylko bracia
              Kaczynscy....
              • dhl01 Hahahaha, tępak Lepper przy sterze buhahahaha 13.01.06, 08:10
                hm.. chyba powinienem plakac
                • almagus [...] 13.01.06, 08:23
                  Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                  • plmlp Zyta wicepremierem, Lepper popiera. To najlepiej 13.01.06, 11:00
                    świadczy o tym jak Kaczory sie miotają w pogoni za utrzymaniem stołka.
                    • zkyc Rząd to bardzo niebezpieczne miejsce!!!!!! 13.01.06, 12:04
                      Tyle tornad (wywiejajaących z rządu) w tak krótkim czasie nie przeszło nawet
                      nad USA!!!!!!!!!!!:))))))))))
                      • revalidon LEPPER NA WICEPREMIERA..??? A DO GNOJU CH*JA..!!!! 13.01.06, 12:05
                        • xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXXXX 13.01.06, 12:34
                          czy ktoś zauważył, że Kaczyńscy mają dwie lewe ręce
                          • puba Re: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX 13.01.06, 13:17
                            Jarosław Kaczyński komentował: - Ja nie chcę mówić, co i kto odrzucał, bo
                            wchodzimy w sferę kabaretową.

czy to zapowiedz polityki gospodarczej PiSu?
                            tak sadzę:)
                            witamy towarzyszy z Samoobrony w gronie towarzyszy z PiS:)
                            teraz bedzie dobrobyt w naszej kochanej Polsce Ludowej!!!!!!!!!!

serce sie raduje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                            niech zyje trzeci brat bliźniak! towarzysz (w walce o wolnosc i demokrację)
                            Lepper!
                            • zkyc Przynajmniej znalazł się pod ręką jarka.... 13.01.06, 14:00
                              ....koziół ofiarny, na którego jarek będzie mógł zrzucić wszelkie niepowodzenia
                              rządu Marcinkiewicza i PiS-u!!!!
                              Jarek zdaje już sobie sprawę, że w tym temacie cała opozycja jest nieprzydatna,
                              bo przecież nie ma jej w rządzie. Naiwna jedyna Zyta, to za mały rodzynek, a
                              poza tym nie jest już (od 8 m-cy) w PO.
                              Burak Endrju razem ze swoją gwardią nadaje się do tego wyśmienicie!!!!!!!
                              Gwarancją tego jest kiepski poziom wykształcenia Endrju i jego gwardii!!!!:)))
                              • tuskogiertych LEPSZY ROZSĄDNY LEPPER NIŻ TUSK CZUBEK !!!!! 13.01.06, 15:43
                                LEPSZY ROZSĄDNY LEPPER NIŻ TUSK CZUBEK !!!!!!!!!!!!!!
                                tylko koalicja PIS i Samoobrony
                                moze uchronic Polske
                                przed czerwonymi z sld-po

tusk zamiast zajmować się polityka
                                powinie poważnie zastanowić się
                                nad leczeniem swojej maniakalnej depresji,
                                której nabawił sie podzas wyborów

• tuskogiertych Re: LEPSZY ROZSĄDNY LEPPER NIŻ TUSK CZUBEK 13.01.06, 15:45
                                  tuskogiertych napisał:

> LEPSZY ROZSĄDNY LEPPER NIŻ TUSK CZUBEK !!!!!!!!!!!!!!
                                  > tylko koalicja PIS i Samoobrony
                                  > moze uchronic Polske
                                  > przed czerwonymi z sld-po
                                  >
                                  > tusk zamiast zajmować się polityka
                                  > powinie poważnie zastanowić się
                                  > nad leczeniem swojej maniakalnej depresji,
                                  > której nabawił sie podzas wyborów
                                  >

po razem z sld
                                  to realne zagrozenie dla
                                  polskiej demokracji
                              • realista1000 Giertychowi kopa w d...ę za przerost ambicji! 13.01.06, 15:45
                                I drugiego: za rozwalanie prawicy i sojusz z SLD i Tuskiem!
                        • gromek1 [...] 13.01.06, 12:38
                    • gordon26 Re: Zyta i chłop co gó.. wywozic potrafi ale rząd 13.01.06, 15:14
                      to miejsce dla prostych, wyrachowanych, chorych na władzę ludzi. wiec już mnie
                      nic nie zdziwi. przestępca i ćwierć inteligent ma być ministrem. fajnie :)
                      szkoda że wymagania do byle jakiej pracy są: 1 język min średnie, wiek do 40 lat.
                      do trochę lepszych posad wymagają: język, wyższe, doświadczenie.
                      a najwyższe w państwie stołki : wymaganie- być jak pies wierny, umiejętność
                      dojenia krowy, mistrzowskie gierki kosztem durnego narodu który im to za
                      sponsoruje po uprzednim ogłupieniu. niestety ja na ministra się nie nadaje bo
                      nie spełniam tych umiejętności
                • jola_z_dywit POWAGI I ODPOWIEDZIALNOŚCI UCZY SAMOOBRONA 13.01.06, 11:20
                  Patrząc na wydarzenia ostatnich miesięcy,trzeba stwierdzić
                  jasno.Odpowiedzialności,pragmatyzmu i powagi uczy Samoobrona.Platforma z swoimi
                  frustracjami i kompleksami to przejaw politycznej dekadencji.Polska musi
                  postawić na koalicję z Samoobroną i przedstawicielami ugrupowań
                  pronarodowych,innego rosądnego rozwiązania nie ma.Lecz w tak zrujnowanym Kraju
                  ,koszty polityczne rządzenia mogą być zbyt wielkie.
                  • pro-adas313 Re: POWAGI I ODPOWIEDZIALNOŚCI UCZY SAMOOBRONA 13.01.06, 12:05
                    jola_z_dywit napisała: "Patrząc na wydarzenia ostatnich miesięcy,trzeba
                    stwierdzić jasno. Odpowiedzialności,pragmatyzmu i powagi uczy Samoobrona.(...)"

Jola patrzy całkiem trzeźwo. Tak to niestety (bo wolałbym PO zamiast
                    Samoobrony) wygląda.
                    • jola_z_dywit Re: POWAGI I ODPOWIEDZIALNOŚCI UCZY SAMOOBRONA 13.01.06, 12:20
                      Ważne by iść do przodu, i by była perspektywa.
                      • gromek1 Re: POWAGI I ODPOWIEDZIALNOŚCI UCZY SAMOOBRONA 13.01.06, 12:46
                        "Cóż, że drgoa wyboista ważne, że kierunek słuszny!"
                  • haen1950 Re: POWAGI I ODPOWIEDZIALNOŚCI UCZY SAMOOBRONA 13.01.06, 12:26
                    jola_z_dywit napisała:

> Patrząc na wydarzenia ostatnich miesięcy,trzeba stwierdzić
                    > jasno.Odpowiedzialności,pragmatyzmu i powagi uczy Samoobrona

Zgadzam się z Jolą. Jędruś dopiął swego - nie ma dawania za friko. Jest na
                    razie jedynym facetem w Polsce i na świecie, który wykolegował mistrza nad
                    mistrze. Ale musi bardzo uważać, podejrzewam, że jego teczka szybko pęcznieje.
                    Jarek jest pamiętliwy, Romcio już może powoli pakować manatki z polityki. Takie
                    ośmieszenie Jarka przez Jędrusia to pyrrusowe zwycięstwo.
                    • gordon26 Re: POWAGI I ODPOWIEDZIALNOŚCI UCZY SAMOOBRONA 13.01.06, 15:30
                      fajnie naprawdę fajnie. polecam zapoznanie się z CV brygady pod wezwaniem
                      samoobrony???(wykształcenie, dorobek polityczny, kryminalny) jak i z ich
                      przygodami z prawem z jedrkiem na czele. nie wiem skąd u was takie poparcie???
                      gdybym ja był właścicielem firmy jedrek może mógł by liczyć na mycie kibli, na
                      tyle pozwala mu jego inteligencja, i buta jaka reprezentuje. szkoda tylko ze
                      powierzacie takim osoba kierowanie krajem w którym maja żyć moje dzieci!!!
                      polecam również uważne oglądanie zachowań lepera przed kamerami, oraz wywiad z
                      Tymochowiczem który go szkolił,
                      poza tym opinia jest ja dupa- każdy ma swoją. wiec szanuję wasze zdanie i
                      domniemuje iż wynika z niedoinformowania jak i zmanipulowania. ale to już wasza
                      sprawa.

• acentymaz5 [...] 13.01.06, 08:24
              • swan_ganz Re: Po oszukane przez PiS... 13.01.06, 09:28
                > Komunisci jak zwykle zaciskaja rece ..wszystko sie ponownie rozsypie a szanse
                > jakie miala prawica zostana ponownie pogrzebane.Wspolczuje Posce i olakom.Tyle
                > juz nacierpieli i przychodzi znowu zielone swiatlo dla komunistow....
                > Odpowiedzialnosc za to poniewsie tym razem nie ciemnogrod tylko bracia
                > Kaczynscy....

Z ust mi to wyjąłęś. Drobne zastrzeżenie - PIS to nie żadna prawica. To tylko
                taka przemalowana fasada za któą ukrywają się chrześcijańscy socjaliści. I
                ostatnio "chreścijańscy liberałowie" :-)
                Ludzie tego pokolenia są organicznie nie zdolni do zbudowania czegokolwiek
                trwałego. Lewdo wyciągną fundamenty z dołu, ledwo zaplanują ścianki działowe a
                już musz to wszystko rozpirzyć w drobny mak.
                Boshe - za cztery lata wróci Oleksy z Dyduchem :-(.
                Ale może to i lepiej dla nas?
                • verushka1 Re: Po oszukane przez PiS... 13.01.06, 09:49
                  pis ktory jednoczesnie jest partia chrzescijanskich socjalistow i
                  chrzescijanskich liberalow pod przykrywka partii prawicowej (na zachodzie
                  ultraprawicowej ze wzgledu na konserwatyzm i nacjonalizm). zastanawiano sie nad
                  objeciem ich nazwą narodowych socjalistow - program solidarnosciowy raczej na
                  lewo ich spycha niz na prawo, ale decyduja sie na program gospodarczy wyborczy
                  po - nie widzialam partii ktora bylaby bardziej nijaka - dlatego wywoluja
                  awantury z roznymi ugrupowaniami bo nie wiadomo czego sie mozna po nich
                  spodziewac.

swan_ganz napisał:

>
                  > Z ust mi to wyjąłęś. Drobne zastrzeżenie - PIS to nie żadna prawica. To tylko
                  > taka przemalowana fasada za któą ukrywają się chrześcijańscy socjaliści. I
                  > ostatnio "chreścijańscy liberałowie" :-)
                  > Ludzie tego pokolenia są organicznie nie zdolni do zbudowania czegokolwiek
                  > trwałego. Lewdo wyciągną fundamenty z dołu, ledwo zaplanują ścianki działowe
                  a
                  > już musz to wszystko rozpirzyć w drobny mak.
                  > Boshe - za cztery lata wróci Oleksy z Dyduchem :-(.
                  > Ale może to i lepiej dla nas?
                  • deltinho LEPPER MUSI SIE ZGODZIĆ- JAK NIE TO W KAMASZE!!! 13.01.06, 11:40
                    Dorn już wczoraj chciał brać dziennikarza, który powiedział (zapytał) źle o
                    PiSie. Lepper nie ma wyboru - albo poparcie albo kamasze :-DDDDDDDDD
            • pluteq Re: Najlepszy to był Rokita - znowu oszukany prze 13.01.06, 09:45
              > A tak na poważnie, to rasowy polityk każdy rozwój sytuacji przedstawia jako
              > swój sukces. Tylko polityk idiota głośno się przyznaje, że ktoś go (znowu!)
              > wyrolował :-)

Niekoniecznie. PiS po wyborach urzadził teatr pt "PO zachowuje się jak dziecko, któremu zabrano lizaka i nie chce do koalicji". Teraz PO to odkręca. Przyznanie się do bycia oszukanym raczej pomoże PO.
              IMHO każdy rozsądny człowiek (któremu nie są bliskie Samobrona, LPR) nie zagłosuje już na kaczorów - z drugiej strony - ile mamy rozsądnych ludzi w polsce ;)

Pzdr
              ŁP
              • fritz.fritz Re: Najlepszy to był Rokita - znowu oszukany prze 13.01.06, 10:10
                pluteq napisał:

> IMHO każdy rozsądny człowiek (któremu nie są bliskie Samobrona, LPR) nie
                zagłosuje już na kaczorów - z drugiej strony - ile mamy rozsądnych ludzi w
                polsce?

Okoloe 10%. Wszyscy naleza do PO i SLD.

Nadwyzka glosow, jakie te partie dostaly od zdeorientowanych Polakow (niestety,
                rowniez do nich nalezysz) zostanie w duzym stopniu zmniejszona.

Problem polega na tym, ze partie, zwlaszcza te rozsadne, PO i SLD boja sie
                Wyborcow jak diabel wody swieconej.

Nastepne wybory na wiosne sa jedynym dobrym rozwiazaniem.
                Jak dobrze pojdzie, to rozsadni ludzie z SLD wogole nie wejda.
                • jacaja Pomyłka - WIELKA pomyłka 13.01.06, 10:23
                  Kilkanaście dni temu bardzo pochwaliłem pana Marcinkiewicza, za jego
                  stanowczość i profesjonalizm, przepowiedziałem mu przyszłość bez mała męża
                  stanu. Cholernie mi przykro, iż dałem się wpuścić w maliny. Mężem to on jest,
                  ale tylko swojej żony. To co wyprawia partia panów Kaczorów 2-ch (ten
                  kolokwializm jest zamierzony) to polityczne dno. I ci panowie śmieli gaworzyć o
                  naprawie IV Rzeczpospolitej? Bagno.
                  A PO? Wydaje się, zareagowała bardzo nerowo, proponując PiS-owcom koalicję.
                  A PO co? Mnie jako sympatykowi tej partii, w obecnej sytuacji wydaje się to co
                  najmniej nie na miejscu. Przecież wiadomo, że dla panów Kaczyńskich liczy się
                  tylko WŁADZA. A z kim, jak - to przecież nie ma znaczenia. Bagno.
                  • xieni Re: Pomyłka - WIELKA pomyłka 13.01.06, 13:57
                    Dkla wszystkich liczy się tylko to aby nie było nowych wyborów 9orócz PIS).
                    Dietetycy...

www.kurczeblade.pl
                  • jk39 Re: Pomyłka - WIELKA pomyłka 13.01.06, 14:40
                    Masz rację, bagno.
                    Kaczyńscy to mali, bardzo mali zakompleksieni ludzie(chyba dlatego, że są
                    kurduplami). Uprawiają politykę na poziomie magla zasłaniając się patriotyczną
                    retoryką. Czuję obrzydzenie do tych facecików. Szkoda Polski.
                • k_r Re: Najlepszy to był Rokita - znowu oszukany prze 13.01.06, 10:25
                  jesteś naprawde paradnym człowiekiem twierdzisz że 10%spółeczeństwa jest
                  rozsądna dlatego że głosowała na Po i SLd ... heheheheh

potem zaczynasz swój standardowy bełkot ... cóż

ale powidz mi jedno ... przed wyborami bełkotałes o niedoszacowanych sondażach
                  po wyborach tez to mówiłeś że niby takie kiepskie w ocenie stanu ..
                  a i owszem kiepskie
                  natomiast teraz podbudowujesz swoją zajadłość tymi właśnie sondazami.

Powinieneś być politykiem albo prawnikiem oni zawsze biorą fakty i przedstawiają
                  tak jak im wygodniej...
                  • fritz.fritz Re: Najlepszy to był Rokita - znowu oszukany prze 13.01.06, 12:20
                    k_r napisał:

> jesteś naprawde paradnym człowiekiem twierdzisz że 10%spółeczeństwa jest
                    > rozsądna dlatego że głosowała na Po i SLd ... heheheheh
                    >
                    > potem zaczynasz swój standardowy bełkot ... cóż
                    >
                    > ale powidz mi jedno ... przed wyborami bełkotałes o niedoszacowanych sondażach
                    > po wyborach tez to mówiłeś że niby takie kiepskie w ocenie stanu ..
                    > a i owszem kiepskie
                    > natomiast teraz podbudowujesz swoją zajadłość tymi właśnie sondazami.
                    >
                    To nie jest sondaz, tylko kpina z zapytania w poprzednim poscie, "ilu jest
                    rozsadnych Polakow?"

Co do przedwyborczych sondazy mialem calkowicie racje.
                    Jedynie sonadaze PGB sa rozsadne w sensie pokazuja zmiany w upodobaniach
                    wyborcow w sposob ciagly tzn. sie kroki sa nieduze i pokazuja formowanie sie
                    opini publicznej.

Wyniki wszystkich innych instytutow pokazuja gwaltowne zmiany wrecz z dnia na
                    dzien przypominajace skakanie wscieklego szczura w kladce.
              • taziuta Kto posuwa (sprawy), a kto jest posuwany? :-) 13.01.06, 11:39
                Może i coś w tym jest, co piszesz. Nie zmieniam jednak zdania, że można i
                trzeba łączyć 2, a i więcej, w jednym. Ale nigdy w taki sposób aby postronny,
                taki jak ja (super-obiektywny!) gap, nie odniósł wrażenia, że tym słabeuszom (z
                PO) kaczki (znowu) dokopały. Bo kaczki zaczynają nam się jawić jako ci
                skuteczni, którzy posuwają sprawy naprzód, a PO jako ci, których się posuwa :-)

pluteq napisał:
                ... PiS po wyborach urzadził teatr pt "PO zachowuje się jak dziecko,
                > któremu zabrano lizaka i nie chce do koalicji". Teraz PO to odkręca.
                > Przyznanie się do bycia oszukanym raczej pomoże PO.
                > IMHO każdy rozsądny człowiek (któremu nie są bliskie Samobrona, LPR) nie
                > zagłosuje już na kaczorów - z drugiej strony - ile mamy rozsądnych ludzi w
                > polsce ;)
                >
                > Pzdr
                > ŁP
                • gromek1 Re: Kto posuwa (sprawy), a kto jest posuwany? :-) 13.01.06, 11:51
                  Jako zwolennik PO przyznaję, że wypowiedzi Rokity są niezręczne (vide katolicyzm
                  toruński) i świadczą o braku zimnej krwi. Wydawało mi się, że po fiasku
                  buńczucznej z jego strony inicjatywy "3/4" czegoś się nauczył ale sukces po
                  obradach komisji rywinowskiej chyba znów mu przewrócił w głowie.

Po prostu niepotrzebnie wdaje się w walki taktyczne, w których jest znacznie
                  słabszy od J. Kaczyńskiego, a ten z kolei nie ma żadnej wizji poza rozliczeniem
                  komuny. Całą siłą PO było myślenie i działanie długoterminowe i całkiem
                  niepotrzebnie dał się wpuścić w pojedynki na warunkach oponenta. Może to presja
                  jego bezpośredniego zaplecza.
                  • deltinho PiS==SLD ...... PIS==SLD ....... PiS==SLD 13.01.06, 13:58
                    ta sama zachłanność na władzę, na stołki. Nieważne z kim, nieważne po co -
                    najważniejsze żeby byli u koryta. Przykre... :-(
            • evald Re: Najlepszy to był Rokita - znowu oszukany prze 13.01.06, 09:58
              A ja cenie szczerosc, a nie robienie z porazki sukcesow jakt to robi PiS. Juz
              tym zaszkodzil. Po tej radosci po uzgodnieniu budzetu UE z innymi panstwami
              teraz mamy mniejsze szanse na nowe srodki. Bo jak sie okazalo to co
              MArcinkiewicz pzywiozl jako niebywaly sukces zostanie zwiekszone bez blagan
              Polski przez partlament europejski. A poniewaz Marcinkiewicz jest super
              zadowolony z budzetu ktory juz dostal, wiec pomoc w wiekszym stopniu pojdzie na
              inne kraje.

Poza tym ROkita i PO musi pokazac, ze to co jest oczywiste dla duzej czesc
              myslacego spoleczenstwa, ze to PiSowi nigdy nie zalezalo na koalicji i sieja
              tylko propagande ze jest inaczej. Teraz po raz kolejny wyszlo komu zalezy na
              koalicji z kim... PiS to banda oszustow, a w niektorych wypadkach tez chamow.
              • dolegapit [...] 13.01.06, 11:20
              • dolegapit Re: Najlepszy to był Rokita - znowu oszukany prze 13.01.06, 13:46
                evald widzisz kto tak naprawdę posługuje się cenzurą - jest to admin GW, który
                wykasował moja uwagę w której nie padły żadne słowa typu "oszust" czy "cham",
                chciaż gdybym tak napisał pod adresem PO to by wykasowano moją wypowiedź, i GW
                ma jeszcze czelność pisać o państwie policyjnym, hipokryzja do kwadratu !!!!

a co do twojego postu to już mi się nie chce powtarzać, ale rośmieszyłeś mnie
                strasznie swoja "kulturalnom i na poziomie wypowiedziom":
                > PiS to banda oszustow, a w niektorych wypadkach tez chamow

chyba powinienem ci napisać, że obrażasz innych i nie potrafisz prowadzić
                dyskusji na poziomie hehehe
            • tzetze1 Re: Najlepszy to był Rokita - znowu oszukany prze 13.01.06, 10:00
              taziuta napisał:

> Do tanga trzeba dwojga! Sami się o to prosili, napraszając do koalicji :-)
              >

Oj , nie rozumiesz. Rokita jest cwanszy niz ci sie wydaje - niedlugo wybory,
              ew. koalicja z samoobora wiec opinii publczinej trzeba wytlumazyc kto tu knuje
              i Rokita to robi.
            • miss.take Re: Najlepszy to był Rokita - znowu oszukany prze 13.01.06, 11:52
              taziuta napisał:

Polacy sa uczuleni na zapewnienia politykow wladzy o niesamowitych jej
              sukcesach, to nam zostalo po latach rzadow PZPR.
              Te spusty surowki, Polska - kartoflana swiatowa potega, wywolywaly usmiech
              politowania.
              Politycy, ktorzy zapewniali jak to wspaniale rzadza szybko konczyli jako
              znienawidzeni bufoni: Kolodko - czarodziej ekonomiczny, Walesa - trzymajacy
              wszystkie sznurki, Krzaklewski - zjednoczyciel prawicy, niestety Rokita -
              premier z Krakowa.
              Widze, ze Marcin Kiewicz idzie w ich slady opowiadajac o wspoanialym rzadzie,
              ktorego on jest wspanialym premierem.
              • taziuta Koniec propagandy klęski! Czas na sukces, ot co :) 13.01.06, 12:29
                Każdy ocenia skuteczność polityki po sobie. Ja też, oczywiście :-)
                A ja odnoszę wrażenie (dzięki świetnej pracy PR sztabowców PiS, ale i dzięki
                walorom medialnym Marcina Kiewicza), że oni coś robią, posuwają sprawy naprzód,
                a ta wredna opozycja pcha im kije w szprychy (nie ważne czy to prawda, ważne że
                takową nam się jawi!). Kurski i spółka skutecznie dbają o to, abyśmy na bieżąco
                byli informowani o sukcesach PiS. Ich hasło to: "codziennie nowy sukces!" :-)

Nie zgodzę się, że Polacy są uczuleni na zapewnienia polityków o ich sukcesach.
                Wręcz odwrotnie. Po ostatnich 8 latach porażek politycznych, najpierw AWS-UW,
                potem SLD, a szczególnie po trwającej 3 lata kampanii totalnego gnojenia
                rządzących polityków (czyli post-komuchów) przez wszystkie media, bardzo
                spragnieni jesteśmy informacji o sukcesach polityków. Że coś im się udaje, a
                nie tylko ciągle poruta za porutą!
                I pisiaki są w tym świetne - w takim sprzedawaniu siebie. PO, uczcie się! :-)

miss.take napisał:
                > Polacy sa uczuleni na zapewnienia politykow wladzy o niesamowitych jej
                > sukcesach, to nam zostalo po latach rzadow PZPR.
                > Te spusty surowki, Polska - kartoflana swiatowa potega, wywolywaly usmiech
                > politowania.
                > Politycy, ktorzy zapewniali jak to wspaniale rzadza szybko konczyli jako
                > znienawidzeni bufoni: Kolodko - czarodziej ekonomiczny, Walesa - trzymajacy
                > wszystkie sznurki, Krzaklewski - zjednoczyciel prawicy, niestety Rokita -
                > premier z Krakowa.
                > Widze, ze Marcin Kiewicz idzie w ich slady opowiadajac o wspoanialym rzadzie,
                > ktorego on jest wspanialym premierem.
                >
                • oktawianc Re: Koniec propagandy klęski! Czas na sukces, ot 13.01.06, 13:35
                  Jednakże nabrać na to dają się tylko ludzie "myślący inaczej", bo jak jest każdy widzi. W tej kwestii jednak jestem pesymistą, nie mam wielkiej wiary w ludzi...
        • wan4 Re: Najlepszy to był Rokita - znowu oszukany prze 13.01.06, 07:34
          naiwność jest cechą ludzi uczciwych i szczerych w intencjach. Przynajmniej
          pozostali naiwni Polacy mają czarne na białym, kto tak naprawde nie chciał
          koalicji PiS-PO i okłamywał wszystkich Polaków. Jesteś dumny ze swojego
          Prezesa?
          • taziuta Re: Najlepszy to był Rokita - znowu oszukany prze 13.01.06, 07:41
            Wyluzu wan, sam jestem swoim prezesem :-)
            Masz dobre serduszko, więc nie będę się z Ciebie naigrawał, miłego dnia! :-)

wan4 napisał:

> naiwność jest cechą ludzi uczciwych i szczerych w intencjach. Przynajmniej
            > pozostali naiwni Polacy mają czarne na białym, kto tak naprawde nie chciał
            > koalicji PiS-PO i okłamywał wszystkich Polaków. Jesteś dumny ze swojego
            > Prezesa?
            • 123zly [...] 13.01.06, 07:42
          • melisa-bb Re: Najlepszy to był Rokita - znowu oszukany prze 13.01.06, 12:40
            Wiadomo jak wygladałaby koalicja PO i PIS wieczne kłótnie , oskarżenia ,
            pomówienia a wszystko w TVN, do polityki niektórzy jej przedstawiciele nie
            dorośli.
        • lichttrager Zgadzam się co do Rokity 13.01.06, 07:41
          Jest bardzo naiwny jeżeli sądzi, że PIS może wykazywać jakiekolwiek
          propaństwowe zachowania. Ale myślę, że to jest tylko taka retoryka "Katona".
          Kaczyńskim chodzi jedynie o władzę i nie jest ważne, że z przestępcami i
          głupcami będą ją sprawować, ani o styl w jakim ją zdobędą. Mogą kłamać,
          oszukiwać, wyprawiać cyrki w sejmie itp.. Najważniejsze dla nich, żeby całą
          władzę zagarnąć, i się nią nasycić. Oto 4 rzeczpospolita PISu. Po
          prostu "ziobro".
          • losiu4 Re: Zgadzam się co do Rokity 13.01.06, 08:43
            lichttrager napisał:

> Jest bardzo naiwny jeżeli sądzi, że PIS może wykazywać jakiekolwiek
            > propaństwowe zachowania.

a od kiedy to propaństwowość oznacza wspieranie PO?

> Kaczyńskim chodzi jedynie o władzę i nie jest ważne, że z przestępcami i
            > głupcami będą ją sprawować, ani o styl w jakim ją zdobędą.

z tego co widac to na stołkach najbardziej własnie politykom PO zależy... tylko
            bidulom sie nie udaje.

> Mogą kłamać, oszukiwać, wyprawiać cyrki w sejmie itp..

cyrki to opozycja se zrobiła.

Pozdrawiam

Losiu
            • atomm Re: Zgadzam się co do Rokity 13.01.06, 08:59
              Propanstwowasc to przede wszystkim nie dopuszczanie do wladzy takich ludzi jak
              Lepper, z ktorego SLD zrobila polityka a PiS zrobi wspolkoalicjanta....

jest to kolejny przyklad bliskosci PiS do SLD
              roznia sie tylko tym ze "jedni mowia ze boga nie ma, drudzy ze jest..."
            • gromek1 Re: Zgadzam się co do Rokity 13.01.06, 09:10
              losiu4 napisał:
              >a od kiedy to propaństwowość oznacza wspieranie PO?

Propaństwowość polega na popieraniu działań propaństwowych, niezależnie od tego
              kto je podejmuje. Wprowadzanie do Rządu Samejmbrony na pewno propaństwowe nie jest.

>z tego co widac to na stołkach najbardziej własnie politykom PO zależy... tylko

Nie wiem z czego to widać ale to już problem okulistyczny

>bidulom sie nie udaje.

poczekaj do samorządowych, koalicja mnoże i wygra w Pierdziszewie Wielkim ale
              miasta powyżej 50000 w których wygra PiS będziesz mógł policzyć na palcach

• piwi77 Re: Zgadzam się co do Rokity 13.01.06, 09:12
              losiu4 napisał:

> a od kiedy to propaństwowość oznacza wspieranie PO?

Propanstwowosc to wspieranie opcji (np PO), ktore nie wykorzystuja faktu,
              ze "lud jest ciemny i tak to kupi".
          • alef.omega Re: Zgadzam się co do Rokity 13.01.06, 12:22
            Szanowny Lichttragerze (i inni forumowicze)! Pamietajcie, ze polszczyzna
            ewoluuje i trzeba nadazac za tymi zmianami. Nie dajcie sobie przypiac etykietki
            niewyksztalconych prostakow. Nowa pisownia nazwiska Ziobro to zi0br0!
            Sprawdzcie w najnowszym wydaniu "Slownika poprawnej polszczyzny"
            :-)))))
            pozdrawiam
            alef.omega
        • igel1 Re: Najlepszy to był Rokita - znowu oszukany prze 13.01.06, 08:09
          Eksperymenty i zagrywki ..zupelnie jak za komuny...
          Tyle ,ze Polacy mam nadzieje tym razem pociagna do odpowiedzialnosci winnych...
          Kaczorowe ,Dornowe i innych Piso-wskich politykow zagrywkiskanczy sie
          kleska...i to juz niedlugo...a szkoda myselismy wszyscy ,ze przyszedl czas by
          rozliczyc sie komunistami u zaczac budowac Polske dla wszystkich Polakow.
        • looney1 Re: Najlepszy to był Rokita - znowu oszukany prze 13.01.06, 09:14
          Szopka. Gdyby nie fakt, że mamy styczeń, to możnaby zaliczyć pod
          bożonarodzeniową. Albo nie, jaja. Jeszcze chwilę i będą wielkanocne. A
          wcześniejszych wyborów nie będzie.

--
          Rzeczowo i z kulturą o zdjęciach
          obiektywni.pl
      • nawrocony1 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 08:34
        ale bedzie ubaw TVP powinna transmitowac nowy serial
        "na dobre i na zle..." z posiedzen Randy Ministrow :)

wizepremier Zyta pogada sobie jak rowny zrownym z vice Burakiem
      • 2295796g BĘDZIE KOALICJA MOHEROWO-CEPOWA 13.01.06, 09:37
        PiS to typowa partia obrotowa, a jednocześnie partia władzy. Program PiS to
        program układany przez "socjologów" na zasadzie: które hasła są najbardziej
        populistyczne. Przykład pierwszy z brzegu: kara śmierci. Za taki Kodeks Karny
        Polska wyleciałaby z Unii Europejskiej jak z procy, ale w ramach kampanii
        wyborczej to nic nie przeszkadza. Koalicja z PiSem opiera się na przetargu: kto
        zażąda najmniej foteli. Dlatego koalicja moherowo-cepowa jest bardzo
        prawdopodobna. Wyrazy współczucia dla pani Zyty Gilowskiej.
        • malpa-z-paryza mamy swietny kabaret 13.01.06, 09:50
          kaczor jarek i jego giermkowie robia z demokracji kabaret. uzywaja instytucji panstwowych do
          stworzenia silnego PiS. Groza, szantazuja, awanturuja sie ale nie rzadza.. a co nato kopia Kaczora Jarka,
          siedzi cicho na kanapie z swym kotem zamiast zabrac glos i uspokoic parlamentarzystow. pokazac ze
          jest prezydentem wszytkich a nie tylko wyborcow Pis i ks. rydzka..

kaczor jarek nie zgodzi sie na koalicje z PO, bo ona jest za silna, za duzo mialaby do gadania, biedny
          kaczorek coz by wowczas robil??????
    • wan4 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 07:17
      Powtórka z rządu Olszewskiego - rządzić za pomocy szantażu, po trupach, łamiąc
      demokratyczne zasady, na krawędzi zamachu stanu. Polsce, ciemnemu ludowi co we
      wszystko uwierzy serwować puste hasła a sobie i swojej partii realne profity ze
      stanowisk państwowwych... oto cała rewolucja moralna i IV RP Kaczyńskich he he
      • aga302 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 07:22
        Do posłów:
        Doprowadzacie do sytuacji że niedługo bycie posłem będzie zawodem zasługującym
        na pogardę. Wstydzę się że mam takich przedstawicieli....Walczycie o władzę,
        wpływy, stanowiska, pieniądze...A przecież macie służyć narodowi - czy już
        zapomnieliście ?
      • tomekp1 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 07:38
        Czy PiS obiecywał dla PO?
        A jeżeli tak to po tych wszystkich głosowaniach / becikowe,ustawa o mediach itp./
        nie dziwię się że PiS nie wierzy w to co mówi PO.
        Strategia PO - poprzeć rząd żeby póżniej "podkładać kłody pod nogi" niech ludze
        przekonają się jak " rządzi" PiS.
        • wan4 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 07:51
          Takie prawo opozycji być opozycja. Obowiązkiem rządzącej wiekszości jest dbać i
          odpowiadać za budżet, nie opozycji.

PiS cały czas wciskał Polakom propagandę, ze to PO nie chce koalicji. Teraz PO
          powiedziała - sprawdzam - i okazało się to wielkim oszustwem, PiS kłamał.

PiS to partia kłamców i oszczerców.
          • losiu4 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 08:48
            wan4 napisał:

> Takie prawo opozycji być opozycja. Obowiązkiem rządzącej wiekszości jest dbać
            > i odpowiadać za budżet, nie opozycji.

no to właśnie dba :) a PO - do lamusa :)

Pozdrawiam

Losiu
            • atomm Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 08:56
              taaa
              PIS dba... tylko o wlasne stolki
            • evald Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 10:06
              Tiaaa. Dba doprowadzajac do paradoksalnej sytuacji, ze opozycji bardziej zalezy
              na debacie nad budzetem niz parti rzadzacej. To chyba jakis precedens;). PiS to
              coraz wieksza zenada.
          • mehow78 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 08:56
            Ale to prawda co, że PO nie chciało do koalicji?przecież cały czas mówią niespójnym językiem;
            podczas rozmów wysuwali absurdalnbe rządania - to przecież pozorry uszyte na użytek wyłącznie gry
            medialnej. Czego Ty się spodziewasz?

Moim zdaniem panowie Doniek i Janek mogli by się już nie wypowiadać, jak PO chce
            być konstruktywną partią to nie ustami tych ludzi, oni nawet jednym głosem nie potrafią mówić?

Przykre, że jesteś tak bardzo pod wpływem, jak sądzę, swojego wyboru; ja zasadność swojego cały
            czas weryfikuję.

Problem polega na tym, że PO rozmawia nie z politykiem X, czy Y z PiSu tylko mówi do kamer i z tego
            nic nie może wynikać. A do tego ten słaby jak nigdy Rokita, mówi, że ich wydutkano?Nawet jeżeli by
            tak było, to nie wypada się partii, która się kreuje na synonim sukcesu, do takiej słabości jak
            nieumiejętna taktyka publicznie przyznawać. A ja osobiście nie chcę polityków słabych, tylko
            konkretnych i skutecznych, a nie co się skarżą na konferencji w stylu "Prezes K. puścił bąka, a to tak
            strasznie śmierdzi, że nam nosy skręca".

Panowie i Panie z PO - jesteście cieniakami.

Pozdrawiam serdecznie
            • rbrbr [...] 13.01.06, 09:09
              • mehow78 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 09:54
                Możesz powiedzieć dlaczego sugerujesz coś tak obrzydliwego? Mordercę i oprawcę jak wzór mi
                przypisujesz? Naprawdę nie stać Cię nic innego do zaproponowania??

Niskie.
                • lolo007 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 11:32
                  no to może Fidel Castro?
            • gromek1 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 09:41
              To Twoje marzenia się spełniły. PiS ma koalicję z najskuteczniejszym politykiem
              III i IV RP. Takim, który przeszedł od gumiaków do wicemarszałka i wicepremiera.
              • mehow78 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 09:56
                znaczy gdzie ta koalicja i z kim konkretnie?
            • rj Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 10:50
              Zobaczymy jak skuteczne i konkretne będzie PIS w koalicji z Samobroną?
              A Rokita, dobrze, że nie robi dobrej miny do złej gry jak to robi PIS.

Pozdrawiam
        • dolegapit Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 08:33
          zgadza się PO jest silne w gołosłownej gatce, rzekomo miał abyć konstruktywną i
          rozsądną opozycją, tym czasem zagłosowała za becikowym w wersji LPR, potem Tusk
          powtarzał, że będą "kłopotem dla władzy", potem jak mu się grunt pod nogami
          usuwał zaproponował koalicję z PiSem,
          można zarzucać PiSowi pazerność na władzę, ale każda partia chciałaby najlepiej
          rządzić samodzielenie, problem w tym, że PO uzyskała zbyt dobry wynik wyborczy,
          raptem 3 procent mniej niż PiS i będzie nieustannie rzadać równego traktowania
          przez współpartnera i to będzie rodzić nieustanne konflikty, dlatego myślę, że
          w koalicji z Samoobroną można rządzić może nie lepiej ale na pewno sprawniej
          • mandig Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 08:50
            jasne. koalicja oparta na ludziach z wyrokami na karku (vide samoobrona) i wspierana przez super-partyjnego marszalka. do tego wszystkiego premier zdalnie sterowany i bedzie super. naprawde nie widzicie co sobie wybraliscie??
            • dolegapit Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 09:03
              co sobie wybraliśmy?
              • lolo007 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 11:34
                to samo co było pod innym szyldem
                • dolegapit Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 13:49
                  lolo moja uwaga dotyczyła zakończenia poprzedniego postu w którym ktoś
                  napisał "co sobie wybraliście" a powinien był napisać "co sobie wybraliśmy",
          • look2u Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 09:08
            wiem że się czepiam ale piszesz o gatkach (takich co zakładasz na części
            intymne) czy o gadce (od "gadać")?, jak się zastanowisz o którą część ciała ci
            chodziło to potem napisz coś o polityce
          • bardu Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 10:01
            > będzie nieustannie rzadać równego traktowania
            Też nie chciałabym się czepiać, ale słowo "żądać" nie pochodzi od słowa "rząd"
            i pisze sie je właśnie przez "ż".
          • evald Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 10:09
            Becikowe w wersji LPR bylo po pierwsze tansze. Bo w wersji rzadowoej dodatkowo
            rozdawano 1 mld rolnikom. Po drugie czy jest sprawiedliwe, ze np. ktos
            zarabiajacy 501 PLN na glowe (np. nauczyciel) juz nic nie dostanie? Po trzecie
            dzieki glosowaniu za tym udalo sie tez przeglosowac PiS chcacy po raz kolejny
            zmianiac prawo pod siebie i utrzymac wladze w Wawie. Nic nie mam przeciwko
            proponowanemu rozwiazaniu, ale nie moze to byc robione w celach partyjnych,
            wiec powinien byc dopisek, ze takie prawo bedzie obowiazywac dopiero po
            nastepnych wyborach samorzadowych.
            • dolegapit Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 11:26
              evald o czym ty piszesz - becikowe w wersji LPR było po pierwsze tańsze?, ty
              chyba niewiele rozumiesz z tego co piszesz,
      • palestrina2005 Nie przesadzaj. To typowa polityczna gra... 13.01.06, 07:48
        jakiej pełno we wszystkich krajach na świecie (nawet tych najbardziej
        demokratycznych)...
        Polityka to nie jest sport dla ludzi grzecznych.
        • wan4 Re: 13.01.06, 07:55
          chrześcijaństwo, w tym katolicyzm, przynajmniej z definicji, biblijnych nauk,
          jest religią ludzi grzecznych, uczciwych. Wiec niech Kaczki nie ubieraja komży
          i ogonem na msze nie dzwonią
          • losiu4 Re: 13.01.06, 08:50
            wan4 napisał:

> chrześcijaństwo, w tym katolicyzm, przynajmniej z definicji, biblijnych nauk,
            > jest religią ludzi grzecznych, uczciwych

oczywiście :) wiec dlatego nie chcą zapewne mieć nic wspólnego z PO :)

Pozdrawiam

Losiu
            • atomm a tym bardziej nic wspolnego z PiS 13.01.06, 09:00

• hudges Losiu jest kompletnie zaslepiony 13.01.06, 09:24
        • dolegapit Re: Nie przesadzaj. To typowa polityczna gra... 13.01.06, 08:39
          palestrina zgadzam się z tobą w 100 procentach, nie wiem dlaczego aż tak dużo
          osób popada w jakąś histerię i paranoję,
          ja mimo że nie głosowałem na PO to jednak mam do tej partii ogromną sympatię,
          ale myślę, że zamiast wypominać jak naiwna i zawiedziona panienka jaki to PiS
          jest pazerny na władzę, niech najpierw dokonają wewnętrznej oceny błędów jakie
          popełnili w kampanii wyborczej, bo było ich mnóstwo, czują
          się "rolowani", "oszukiwani", ale polityka tak jak piszesz to nie jest sport
          dla ludzi grzecznych, jeśli dają się "rolować" to znaczy że są słabymi graczami
          • gromek1 Re: Nie przesadzaj. To typowa polityczna gra... 13.01.06, 08:59
            Tu masz rację ale to inna sprawa. Kierownictwo PO robi nerwowe ruchy bo czuje
            presję od dołu i po prostu złość. Tak nieudolnej kampanii jaką wykonał komitet
            wyborczy Po nie widziałem od dawna. Uwierzyli w sondaże (teraz wydaje się, że
            zaczyna wierzyć PiS) i uznali, że samo się wygra. Ani jedno słowo nie padło na
            temet błędów popełnionych w kampanii, a tych było mnóstwo choćby pchanie przed
            kamery nielubianej HGW czy brak reakcji na lodówkę, pluszaki itd.

• palestrina2005 Re: Nie przesadzaj. To typowa polityczna gra... 13.01.06, 10:31
              Dokladnie. mogli zaregować hasłami typu: dojście do wladzy PiS i ich
              socjalistyczna polityka to 500tys. miejsc pracy mniej w pół roku.
              Ale nie użyli takiej retoryki w kampanii.
              Zamiast tego Tusk coś gadał w reklamach o królu...
              Po kampanii też nie mają pomysłu.
              Odpowiada mi ich program gospodarczy, ale skoro byli nieudolni w kampanii i są
              nieudolni teraz to jestem coraz mniej do nich przekonany. Czy oni w ogóle
              umieją działać ?????
              Tusk ciągle się przedstawia jako "ofiara PiSu", a ja (pomimo że na niego
              głosowałem) coraz bardziej odbieram go jako "ofiarę losu".
              • gromek1 Re: Nie przesadzaj. To typowa polityczna gra... 13.01.06, 10:43
                Przegapili wielką okazję z emeryturami górniczymi. Zamiast bredzić o
                odpowiedzialności można było dać takie równanie:

Emerytury górnicze = brak rewaloryzacji pozostałych emerytur
          • lolo007 Re: Nie przesadzaj. To typowa polityczna gra... 13.01.06, 11:42
            polityka to jest sport dla ludzi grzecznych - chodzi o jakość życia
            politycznego. albo zgadzamy się że wszystkie możliwe "numery" i wtedy żadnych
            żalów że wyborców robi się trąbę (tylko na jamkiej podstawie ma być dokonany
            wybór) albo uważamy że są pewne podstawowe zasady gry i np. obietnic się
            dotrzymuje. zagadnienie jest szersze niż tylko kwestia jakości
            zagrań "taktycznych"
            najwieksza bzdura jaką ostatnio slyszalem to jak dorn za krasnodębskim który z
            kolei za weberem (łańczuszek "dobrej woli") powtarzał bzdury o etyce zasad i
            etyce odpowiedzialności. nie - etyka tak jak moralność jest jedna, a
            konstrukcje zmierzające do usprawiedliwiania świństw na są tylko konstrukcjami
            usprawiedliwiającymi świństwa. nie słyszałem aby papież coś kiedyś wspominał o
            różnych etykach - to tak dla "chrześcijan"
      • gmir Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 09:10
        Właśnie. Tylko nie ma Wałęsy i nie ma kto tego przerwać. Prezydent Kaczyński
        mości się w Belwederze.
    • dzieciatko_o_dyrektora [...] 13.01.06, 07:18
    • tales1 Jak ma rządzić PiS, kiedy reszta mu nie daje? 13.01.06, 07:20
      I ten paniczny strach przed nowymi wyborami, w których PiS byłby zwycięzcą , a
      kilka pomniejszychpartyjek zniknęłoby z polskiego życiapolitycznego! A
      najwieksza panika w PO, SLD, PSL i LPR. Nie dziwi mnie PO (część Tuskowo -
      Schetynowa), której sondaże spadają (choć i tak w odczuciu społecznym znowu są
      zawyżane), nie dziwi SLD i PSL, które mogą w ogóle nie wejść do sejmu, ale
      dziwi mnie Giertych, który wie, że rozpuści się w PiS i w imię tych obaw gotów
      jest rozwalić (i to po warcholsku, czego przykładem Kotlinowski) prawicę, co w
      późniejszej perspektywie może przynieść zwycięstwo czerwonoróżowym (beton PO +
      SLD)! Giertych - wstyd (nawet, mimo twojego przestrachu z konsekwencji czynów
      LPR, który każdy widział w twoich oczach)!Opanuj się, chłopie, tu idzie o
      Polskę!
      • realista1000 GW:posłowie PO, LPR i Platformy chodzili po Sejmie 13.01.06, 07:27
        i żartowali! No to oni są niespełna rozumu: najpierw wrzeszczą, że zamach
        stanu, a potem żartują! Widać jak na dłoni politykę PO! A poza tym pismaki z
        GW: "posłowie PO, LPR i Platformy..."? Czyżby podział w partii Tuska i Schetyny?
        • taziuta Re: GW:posłowie PO, LPR i Platformy chodzili po S 13.01.06, 07:30
          Najwyższa pora żeby się podzielili. Rokita ich ciągnie na dno. Im szybciej go
          wykopią do PiS, tym szybciej zacznie on ciągnąć na dno PiS, a nie PO :-)

realista1000 napisał:

> i żartowali! No to oni są niespełna rozumu: najpierw wrzeszczą, że zamach
          > stanu, a potem żartują! Widać jak na dłoni politykę PO! A poza tym pismaki z
          > GW: "posłowie PO, LPR i Platformy..."? Czyżby podział w partii Tuska i
          Schetyny
          > ?
          • realista1000 Re: GW:posłowie PO, LPR i Platformy chodzili po S 13.01.06, 08:13
            Rokita to już sam nie wie co robić! Liczy jeszcze, że może nastąpi zmiana w PO
            i bedzie mógł stanąć na czele! Jeśli nie, czeka go polityczny niebyt! I braknie
            jedynego "superinteligentnego" posła, który zawsze utrzymywał się na wzburzonym
            morzu, przeskakując z tratwy na tratwę!
            • taziuta Superinteligencja Rokity to byt medialny :-) 13.01.06, 08:58
              realista1000 napisał:

> Rokita to już sam nie wie co robić! Liczy jeszcze, że może nastąpi zmiana w
              > PO i bedzie mógł stanąć na czele! Jeśli nie, czeka go polityczny niebyt! I
              > braknie jedynego "superinteligentnego" posła, który zawsze utrzymywał się na
              > wzburzonym morzu, przeskakując z tratwy na tratwę!
      • radek_sim Re: To ZDRADA Stanu !!!!!!! 13.01.06, 07:35
        Racja. Giertych to zwykły kawał cwaniaka. Ale w tym wszystkim uderza mnie
        jedno. Fakt przekupstwa i jawne wypowiadanie się (to już norma) w tych
        sprawach. Bo jak można inaczej interpretować zachowania obecnej opozycji. Dają
        ŁAPÓWKE (głosy) za to, aby objąć stanowisko. Toć to karalne i winno być ścigane
        z Urzędu. Podstawowa zasada łapownictwa jest szkodliwa społecznie panowie
        posły. To ZDRADA Stanu i powinna być rozstrzygnięta przed trybunałem. Zasada
        poselska w dawnej Polsce była inna. Może czas na przykładach lektur trylogii
        Sienkiewicza itp. lub filmu „Czarne chmury” uczyć naszą młodzież przyzwoitości.
        A na maturze zamiast dennych tematów dać temat „ Poseł obecnie, a dawniej w
        Rzeczypospolitej”. Co to słowo i status oznacza?
        Chory System już w samym zarodku. Cały czas to powtarzam.
        • piekielnica1 Re: To ZDRADA Stanu !!!!!!! 13.01.06, 08:38
          Jestem jak najbardziej za. Tym bardziej, że BIORĄCY łapówkę jest wielokrotnie
          gorszy od dającego.
          prawo prawem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie
        • ppppp7 Re: To ZDRADA Stanu !!!!!!! 13.01.06, 08:42
          Jest dokładnie odwrotnie (jak to zwykle z mniejszościowymi rządami bywa).
          Rząd/PIS daje łapówkę (stanowisko np. dla Leppera), żeby dostać głosy.
        • losiu4 Re: To ZDRADA Stanu !!!!!!! 13.01.06, 08:57
          radek_sim napisał:

> Dają ŁAPÓWKE (głosy) za to, aby objąć stanowisko. Toć to karalne i winno być
          > ścigane z Urzędu.

oj, to musiałbyś ścigać właściwie wszystkich posłów... od tego słynnego od
          3majowej konstytucji (ale ich już post factum, tylko w celu potępienia)

Pozdrawiam

Losiu
        • marianna_777 Re: To ZDRADA Stanu !!!!!!! 13.01.06, 11:36
          radek_sim napisał:

> A na maturze zamiast dennych tematów dać temat „ Poseł obecnie, a dawniej
          > w
          > Rzeczypospolitej”. Co to słowo i status oznacza?
          > Chory System już w samym zarodku. Cały czas to powtarzam.

A moze porownywac z "poslami" PRL-u, co?
          • gromek1 Re: To ZDRADA Stanu !!!!!!! 13.01.06, 11:42
            Znowu dwubiegunowość. Jakakolwiek krytyka zaraz powoduje zarzut o sympatię do
            PRL. O Marianno naprawdę może się komuś niepodobać wizja IV (checheche) RP i PRL.
      • woody7575 Re: Jak ma rządzić PiS, kiedy reszta mu nie daje? 13.01.06, 08:28
        Brawo dla "przedmówcy" !!! Oby więcej takich konstruktywnych komentarzy -
        ciekawe czemu zwolennicy PO za zwyczaj potrafia tylko conieco belkotac a
        konkretnych i konstruktywnych wypowiedzi z ich strony brak ??? A tak często
        wytykaja PiS'owskiemu elektoratowy pieniactwo i braki w wyksztalceniu :)) Mam
        nadzieje ze dowodzi to tylko jednego mianowicie tego że w końcu usuwa sie grunt
        pod nogami towarzyszą ktorzy doprowadzili ten kraj do ruiny :))
        Pozdrawiam
        • bardu Re: Jak ma rządzić PiS, kiedy reszta mu nie daje? 13.01.06, 10:08
          > A tak często wytykaja PiS'owskiemu elektoratowy pieniactwo i braki w
          wyksztalceniu :))
          Ty jesteś najlepszym przykładem elektoratu PIS-u - Twoja ortografia pozostawia
          bardzo dużo do życzenia.
    • wlodarek A ciemny naród to kupi 13.01.06, 07:21
      Goebels Dorn i jego koledzy będą powtarzać, że to Tusk nie chciał koalicji.
      • wan4 Re: A ciemny naród to kupi 13.01.06, 07:26
        wlodarek napisał:
        > Goebels Dorn i jego koledzy będą powtarzać, że to Tusk nie chciał koalicji.

Dokładnie, ale wobec b.dobrego posunięcia Tuska i zamanifestowania gotowości do
        rozmów koalicyjnych, tę rundę propagandowoą powinna wygrać PO
        • losiu4 Re: A ciemny naród to kupi 13.01.06, 09:00
          wan4 napisał:

> Dokładnie, ale wobec b.dobrego posunięcia Tuska i zamanifestowania gotowości
          > do rozmów koalicyjnych, tę rundę propagandowoą powinna wygrać PO

już po ptokach... PO miało czas na rozmowy, nie musiało teraz szat drzeć... jak
          to sie mówi: sam tego chciałeś, Grzegorzu Dyndało... mam nadzieję, ze ludzi
          pamiętają wygibasy PO i teraz nagłą miłość do koalicyjnech pomysłów, gdy
          szychom pod tyłkiem zaczęło się palić

Pozdrawiam

Losiu
          • orys100 Re: A ciemny naród to kupi 13.01.06, 09:58
            Łosiu ...
            z Twych postów na innych forach m.in. feministycznym wnioskowałem żeś Waść
            bardzo rozsadny i mądry człowiek ... konserwatysta w pogladach na obyczajność i
            gospodarkę ...
            ale widze że się pomyliłem w ocenie co do tego drugiego ...
            ktoś kto ma konserwatywne poglady na gospodarkę nie może popierać udziału imć
            pana Leppera w rządzie bo to komunista pierwszej wody ...

mimo mego zawodu pozdrawiam
          • mha1 Re: A ciemny naród to kupi 13.01.06, 10:04
            losiu4 napisał:

> mam nadzieję, ze ludzi
            > pamiętają wygibasy PO i teraz nagłą miłość do koalicyjnech pomysłów, gdy
            > szychom pod tyłkiem zaczęło się palić

tak, mamy w pamięci obietnice PiS i to co wyprawiali tuż po wygraniu wyborów
            parlamentarnych. tak, cyrki są niezłe. i to nie z winy PO, ani nawet LPR czy
            Samoobrony.
            • losiu4 Re: A ciemny naród to kupi 17.01.06, 11:02
              też pamiętam :) i dlatego za bardzo nie ufam ani jednym, ani drugim :)

Pozdrawiam

Losiu
      • rtg Re: A ciemny naród to kupi 13.01.06, 07:55
        wlodarek napisał:

> Goebels Dorn i jego koledzy będą powtarzać, że to Tusk nie chciał koalicji.

Od pewnego czasu obserwuje tych prominentnych polityków PiS w TV, słucham w
        radio, czytam wypowiedzi w prasie i mam cały czas odczucie że w tym wszystkim
        co mówia i robią jest jakaś niuczciwość, jakiś fałsz. Ocenę moją potwierdzają
        kolejne sondże w GW na które odpowiadaja czytelnicy. Czy PiS zebrał tych
        nieuczciwych pod swoje skrzydła czy do nieuczciwości zmusza ich kierownictwo
        partii?

• alan.ski Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 07:24
      JEST NORMALNIE. Przecież cała kariera polityczna naszego (dla niektórych)
      geniusza "Słońca Tatr" to nieprzerwany ciąg awantur podchodów i kombinacji. Ze
      wszystkimi rozstawał się po awanturach. Nawet poczciwy p. Jan, który przeważnie
      spał nie doszedł z nim do porozumienia. Z niecierpliwością czekam na współpracę
      z p. Andrzejem (p. Waldek będzie siedział cicho!).
    • yarecki21 PiS? 13.01.06, 07:28
      Jarek rozdaje karty i nic w sejmie obecnej kadencji bez jego wiedzy sie nie
      wydarzy. Każdy polityk dzwoni do niego po "instrukcje" a biedna opozycja juz nei
      walczy o wladze ale o zachowanie miejsca w poselskich ławach.
      W zasadzie skład sejmu PiS+PO+jakies ugrupowanie kabaretowe, byłby całkiem niezły.
      • marianna_777 Re: PiS? Moze sie bardzo przeliczyc 13.01.06, 11:43
        yarecki21 napisał:

> W zasadzie skład sejmu PiS+PO+jakies ugrupowanie kabaretowe, byłby
        > całkiem niezły.

Tyle ze nierealny - Pis nadal moze nie miec wiekszosci bez SO (lub bez
        szczatkowego SLD)

... a Lepper sie uczy ...
    • alexcomp Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 07:36
      To nie jest sfera kabaretowa, to Kaczorland (nie mylić z Disneylandem, czyli
      największy w Europie lunapark obłudy, nepotyzmu i fałszu. Doprawiony polityczną
      prostytucją.
      • rtg Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 08:04
        alexcomp napisał:

> To nie jest sfera kabaretowa, to Kaczorland (nie mylić z Disneylandem, czyli
        > największy w Europie lunapark obłudy, nepotyzmu i fałszu. Doprawiony
        polityczną
        >
        > prostytucją.

potwierdzam Twoje zdanie, tak samo to widzę, z tym że trzeba pamietać o
        pierwszej wojnie na górze którą przygotowywali Kaczyńscy i zaczęli uruchamiać
        ale Wałęsa się przewidując do czego to doprowadzi przecioł problem w swoim
        stylu.
        Teraz nie ma tego co by przecinał i jest jak jest. Stracone lata dla Polski i
        ośmieszanie naszego kraju na arenie międzynarodowej. Na dobre nam to nie
        wyjdzie.
        • igel1 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 08:15
          Przyznaje acje..Przygladam sie temu z boku i zastanawiam sie na ile trzeba
          jeszcze byc w d.... kopany by wreszczie zrozumiec,ze polska jest krajem
          wszystkich polakow i czas by budowac ja na miare czasu.
          Nawet Komunisci i katolickie partie w niemczech sie dogaduja....choc w
          narodzie wrze i niezadowowlenie wzrasta i wzrasta..
    • koloratura1 To już jest nas dwoje 13.01.06, 07:36
      taziuta napisał:

> Jestem dobry, chcę do rządu, oczekuję propozycji :-)

Ja też!
    • mrlusiek rząd kłopotów, ministerstwo zamieszania, 13.01.06, 07:37
      rząd kłopotów, ministerstwo zamieszania, cyrkowy parlament, ot na nic więcej
      nas nie stać ?
      • javart Jak Lepper będzie w rządzie to ja przestaję 13.01.06, 08:11
        czytać gazety i oglądać TV. Ale buractwo.
    • palestrina2005 Kaczyński otworzył przetarg na najtańszą ofertę... 13.01.06, 07:46
      Prezes Kaczyński otworzył przetarg i wybierze najtańszą ofertę - wreszcie celny
      komentarz ze strony PO !!!!!!!!!!!!!!!

Tak właśnie to wygląda PiS chce maksymalnie rządzić sam, ale teraz widzi jakie
      to trudne gdy nie ma większości.
      Tak więdz sonduje, straszy LPR i Samoobronę że wejdzie w koalicję z PO, a PO że
      wejdzie w koalicję z Samoobroną i LPRem (albo PSLem), a poza tym straszy
      wszystkich przyspieszonymi wyborami...
      Niejchętniej pewnie Kaczyński wywiódłby wszystkie w/w partie na manowce i
      rządził sam. Pewnie dalej będzie tego próbował, czy mu się to uda nie wiem.
      Jakby mu się udało byłby to polityczny majstersztyk... Wywieść wszstkich w pole
      to nie lada sztuka...
      • radek_sim Re: Kaczyński otworzył przetarg na najtańszą ofer 13.01.06, 07:54
        Jak komuś się to uda to znaczy że politykiem jest Wielkim. Bo polityka na tym
        polega, aby przeforsować bez karabinów (czasami blefem, podstępem i
        kompromisem) swoje cele (coś więcej niż krzesełko czy kasiorka, to dobre dla
        maluczkich z opozycji).
        Najlepiej byłoby gdyby rzeczywiście wybory przyspieszono. Polsce jest potrzebna
        silna ręka i Rząd, aby uspokoić rozochocone złodziejstwem watahy. PiS z
        pewnością to gwarantuje.
        • rtg Re: Kaczyński otworzył przetarg na najtańszą ofer 13.01.06, 08:16
          radek_sim napisał:
          ...
          > Najlepiej byłoby gdyby rzeczywiście wybory przyspieszono. Polsce jest
          potrzebna
          >
          > silna ręka i Rząd, aby uspokoić rozochocone złodziejstwem watahy. PiS z
          > pewnością to gwarantuje.
          pobożne życzenia ...
          PiS gwarantuje jak dotychczas potężna "rozpierdziawę" we wszystkich dziedzinach
          życia. Jest potrzebny silny rząd ale umiejący rządzić a nie waśnić wszystkich
          ze wszystkimi nie widzisz co się dzieje we weszystkich dziedzinach do czego się
          nie wezmą kaczory? Spektakularnym pokazem wszczynania waśni jest sejm ostatnio.
          Parady równości - juz międzynarodowe organizację ślą zapytania i MSZ odpowiada
          traci czas na głupotę zamiast pracować nad sprawami zasadniczymi dla naszego
          kraju. Załosne... A postkomunistom i tak nic nie zabiorą co najwyżej sami
          nakradną; ot cała odnowa.
          • mehow78 Re: Kaczyński otworzył przetarg na najtańszą ofer 13.01.06, 10:16
            A Ty wolisz, żeby ciągle ktoś mamił Cię pozornym spokojem z ekranu tv? Żeby mówił Ci jacy jesteśmy
            piękni,etc, a pod stołem załatwiał brudne interesy??

Zmiana celów rządzenia jest z założenia radykalna. Nie może inna być, bo to skazywałoby ją na fiasko.
            Ja nie rozuemime, czemu nam przeszkdza fakt, że w parlamencie się żrą? Przecież parlamanet od tego
            jest. Lcizą się konkretne efekty, a nie stołkowe spekulacje? Już 50 razy słyszałem z ust polityków PO co
            PiS dał, a czego nie dał; tymczasem jakoś się panowie ciągle nie mogą z proroctwami wstrzelić, są
            żałosni.

Nie daj się nabrać na pozory spokoju i ładu, bo w rzeczywistości stary układ służb specjalnych (to nie
            spiskowa teoria dziejów, tylko fakty, które mam nadzieję poznamy) działa i mąci dalej?Szkoda, że PO
            jest w tych ukąłdach umoczone, szkoda?

Pzdr.
            • radek_sim Re: Kaczyński otworzył przetarg na najtańszą ofer 13.01.06, 11:35
              Tak ostro jest dlatego iż cwaniaki mają jeszcze dojścia i dalej chcieliby
              okradać Polskę i doskonale zdają sobie radę że PiS pozbawić może ich źródełka z
              płynąca kasiorką. Najlepiej jest krytykować, ale żeby pomóc z zaangażowaniem
              nikogo. Tylko PiS próbuje coś robić, ale lobby hochsztaplerów i oszustów
              darmozjadów jest ogromne, dlatego taka ostra gra.
              • gromek1 Re: Kaczyński otworzył przetarg na najtańszą ofer 13.01.06, 11:39
                Nie bądź naiwny. Jeżlei pozbawi to tylko na zasadzie zmiany gardeł przy korytku.
                Wsciekają się tylko, że muszą dopuścić do korytka SO i PSL.

Jedyną drogą do ograniczenia korupcji jest ograniczenie roli Państwa. A PiS chce
                tę rolę wzmacniać.
      • koloratura1 Re: Kaczyński otworzył przetarg na najtańszą ofer 13.01.06, 07:55
        palestrina2005 napisał:

>
        > Niejchętniej pewnie Kaczyński wywiódłby wszystkie w/w partie na manowce i
        > rządził sam. Pewnie dalej będzie tego próbował, czy mu się to uda nie wiem.
        > Jakby mu się udało byłby to polityczny majstersztyk... Wywieść wszstkich w
        > pole to nie lada sztuka...

To, że Kaczyński najchętniej rządziłby sam nie jest niczym dziwnym ani zdrożnym.
        W końcu każda partia, startująca w wyborach, o niczym innym nie marzy.
        Natomiast polityczym majstersztykiem i nielada sztuką jest niewątpliwie to, że
        mając niewiele ponad 1/3 miejsc w sejmie, można całą resztę tegoż trzymać za twarz.
        Tylko pytanie: jak długo i z jakim ostatecznym skutkiem?

• radek_sim Re: Kaczyński otworzył przetarg na najtańszą ofer 13.01.06, 08:03
          Widać, że dobrym. Gdyż w moich oczach pozostałe partie kreują się na idiotów i
          tchórzy, cwaniaków i oszołomów jak również zwykłych krętaczy łaknących
          krzesełek i utrzymania nawet za własna duszę (honoru nie posiadają) stanowisk
          (ala-Dyzma).
        • palestrina2005 Chyba dobrze byłoby... 13.01.06, 08:51
          Gdyby w przyszłości jakaś partia w końcu miała stabilną większość i mogła
          rządzić sama.
          Wtedy wreszcie może nie mielibyśmy ustaw-potworków będących wynikami różnych
          ustaleń i kompromisów...
          • palestrina2005 Niesamowite w PiSie jest to... 13.01.06, 08:54
            że jest to pierwsza partia która już chwilę po wyborach, chwilę po objęciu
            władzy myśli o następnych wyborach i o sondażach.
            Trzeba przyznać że strasznie dbają od chwili objęcia władzy o swój wizerunek i
            mają dobrych doradzców PR.
            Robią wszystko, aby nie podzielić (w sensie wizerunkowym i sondaży) losu AWS i
            SLD. Ciekawe czy im się to uda ?
        • pro-adas313 Re: Kaczyński otworzył przetarg na najtańszą ofer 13.01.06, 09:27
          palestrina2005 napisał:
          „Najchętniej pewnie Kaczyński wywiódłby wszystkie w/w partie na manowce (…)
          Jakby mu się udało byłby to polityczny majstersztyk... „

na to koloratura1 napisał:
          „To, że Kaczyński najchętniej rządziłby sam nie jest niczym dziwnym ani
          zdrożnym. (…)”

Ja na to odpowiadam: Właśnie na tym polega pozytywna polityka w jej ujęciu
          OSOBOWYM. Nie ma co obrażać się. Ideałem zaś jest, jeśli polityk tak działający
          jest skuteczny prowadząc do celów akceptowanych społecznie. Nie w imię jakiś
          tam ideałów, ale rozsądnie, dla prostych ludzi.

Opis i komentarze prasowe wydarzeń sejmowych z ostatnich dwóch dni są wyraźnie
          nieprzekonujące. W relacjach brakuje określenia sensu, dla którego działaliby
          poszczególni autorzy zdarzeń. Inaczej mówiąc, brakuje analizy, co się tak
          naprawdę wydarzyło i co może jeszcze nawet trwa. Założenie, że autorzy ci
          działali w chaosie bez własnego planu przewodniego wydaje się idiotyczne.

W końcu grudnia (becikowe) PO przeprowadziła w Sejmie test: jaka będzie reakcja
          społeczna, jeśli PO zadziała w sejmie w sojuszu (na razie doraźnym) m.in. z
          Samoobroną i LPR. Czy dla pozytywnego odbioru wystarczy samo to, że akcja
          będzie przeciw PiS. Samą społeczną potrzebę becikowego PO przecież co najmniej
          olewała.
          Test wypadł pomyślnie. PiS został wyraźnie zaskoczony. A co najważniejsze: nikt
          z „ludzi rozumnych” nie zakwestionował, że dla samego dołożenia PiSowi może PO
          skojarzyć się choćby i z diabłem, nie mówiąc o panach Giertychu i Lepperze.
          Rozbudzana PiSofobia przyniosła więc rezultaty. Wniosek PO i SLD: trzeba to
          powtórzyć, ale w kierunku obalenia rządu.

PiS nie jest aż tak głupi, aby wierzyć w sondaże i tylko na ich podstawie
          doprowadzać do wyborów, a przynajmniej już teraz. Po co teraz, skoro w
          długookresowym ujęciu im RACZEJ rośnie a przeciwnikom spada. Dlatego
          parlamentarny strach przed wyborami (w zw. z budżetem) został przedwczoraj
          sztucznie wywołany. Dzień wczesniej go nie było. W tym zakresie owe ostatnie
          sondaże pomogły, ale właśnie w zorganizowaniu strachu w SLD i w LPR.

Celem wprowadzenia przedwczorajszego zamieszania w Sejmie było wywołanie
          podstaw emocjonalnych i organizacyjnych dla koalicji parlamentarnej „wszyscy
          przeciw PiS”. Ugruntowanie tej koalicji a jednocześnie wykopanie przepaści
          przede wszystkim między PiS a Samoobroną.
          I to się zaczęło udawać. Udałoby się, gdyby nie czujne postępowanie Marszałka.
          PiS wyraźnie nie poddał się zaskoczeniu (jak przy becikowym). Chłopcy z PO, SLD
          sami się widać wstydzili i na rozgrywającego wyznaczyli LPR. To oni
          się „zakiwali” a nie PiS proszę panów baranów dziennikarzy. Do tego stopnia, że
          wypełnili przesłanki puczu sejmowego. Ciekawe natomiast, że najbardziej
          wstrzemięźliwie zachowywała się Samoobrona. I kto tu mówi, że p. Lepper jest
          głupi ?

Ale PO CO to wszystko ? Otóż efekt miał być najprawdopodobniej WKRÓTCE
          skonsumowany przystąpieniem praktycznie uformowanej koalicji (PO, SLD,
          Samoobrona, LPR, PSL) do usunięcia PiS od rządu poprzez konstruktywne wotum
          nieufności. Byle szybko, bo wtedy premią byłaby także kontrola nowej KRRiTV.
          Koalicja ta spokojnie obsadziłaby 3 miejsca w tej radzie. Potem spółki
          handlowe, itd.

Dla konstruktywnego wotum nieufności pozostawało znaleźć osobę nowego premiera,
          który byłby STRAWNY dla wszystkich koalicjantów, DLA MEDIÓW i dla całkiem
          sporych rzesz społecznych. Jest tylko jeden polityk, który spełnia ten warunek,
          a jednocześnie mógłby być osobowym zwornikiem między PO a Samoobroną. Obecnie
          przebywa w Szwajcarii, skąd dla dobra powszechnego i ratowania Kraju mógłby
          tryumfalnie (niczym z Sulejówka) przybyć. Tak skonstruowany rząd, mając
          wsparcie całego dotychczasowego (a zagrożonego przez PiS) układu byłby nie do
          ruszenia. Media zaś ponownie splantowałyby PiS do poziomu oszołomów i szafa gra.

Jest więc na miejscu pytanie pod adresem wszystkich forumowiczów, którzy PiSu
          nienawidzą, albo nim tylko pogardzają. Czy takiej alternatywy chcecie? Innej, a
          nadającej się do politycznej realizacji po prostu obecnie nie ma.

PiS z tego (jak się już dziś wydaje) wybrnął. Efektem ubocznym jest zaś, że
          teraz PiS nie ma żadnego, a juz na pewno lepszego wyboru jak koalicja RZĄDOWA z
          Samoobroną plus PSL lub LPR. Innej, a racjonalnej alternatywy PiS już nie ma.
          Czy stronnicy PO są teraz zadowoleni ?
          • hudges koloratura1 i "czujne postepowanie marszalka" 13.01.06, 09:33
            koloratura1, kto ci placi za ta propisowska analize?
          • gromek1 Re: Kaczyński otworzył przetarg na najtańszą ofer 13.01.06, 09:54
            A Strlitz wiedział, że Kaltenbrunner wie ale nie wiedział czy Kaltenbrunner wie
            że Stirlitz wie , że Kaltenbrunner wie..... da capo al fine
    • kriswas Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 08:00
      W dn.wczorajszym PiSuary miały szczytowanie, a ja myślałem i miałem nadzieję,
      że to ptasia grypa w wersji najgorszej H5N1! Dowód: durna mina ministra Durna,
      ojoj sorki DORNA ;-)
      • zadarek Wyborcy PiS czy ne czujecie się oszukani ???? 13.01.06, 08:07
        Zastanawiam się, kim są ludzie którzy głosowali na PiS i jak teraz oni się
        czują przecież gołym okiem widac PiS roluje wszystkich ale z Lepperem wyroluje
        sam siebie
        • radek_sim Re: Nie!!!! 13.01.06, 08:22
          Ja głosowałem za PiS do Rządu i na Tuska jako Prezydenta i choć wypaliło
          połowicznie czuje się dobrze. Bo zagłosowałem trafnie. Szkoda że nie było nas
          więcej, bo wtedy nie było by takich jaj. W Polsce jest potrzebny mocny Rząd i
          Posłowie patrzący na coś więcej niż własny zad. Mam nadzieje że ten Sejm się
          sypnie, czym prędzej tym lepiej. A później zostanie utworzony nowy Sejm i Rząd
          Marcinkiewicza z porządnym zapleczem głosów (uczciwych, a nie za krzesła za
          łapówki).
          • kriswas Re: Nie!!!! 13.01.06, 08:31
            Swięte słowa, szczególnie z perspektywą Leppera jako wicepremiera! Czy Ty
            jesteś ślepy i głuchy???
          • koloratura1 Re: Nie!!!! 13.01.06, 08:37
            radek_sim napisał:

> Mam nadzieje że ten Sejm się sypnie, czym prędzej tym lepiej.

Ja też mam taką nadzieję, choć wolałabym, żeby się "sypnął" za jakiś, powiedzmy,
            rok. Niech w międzyczasie PiSie mają szansę porządzić, najlepiej - w koalicji z
            Lepperem. Kraj to jakoś przetrzyma (nie takie rzeczy rzetrzymywał), a po owym
            "sypnięciu", stanie się z PiSiami dokładnie to, co z poprzednikami spod znzku
            TKM, tj. AWS-em. I bardzo dobrze.
          • trasat Re: Nie!!!! 13.01.06, 10:14
            Cała dyskusja o koalicji wskazuje na obłudę posłów, szczególnie PO lub ich
            głupotę. Dlaczego oni tego nie rozumieją, że niemożliwa jest koalicja PIS-PO,
            bo to oznaczyłoby podzielenie sie władzą. A na to Kaczyńscy nigdy nie zgodzą
            sie. Zawsze wybiorą koalicje ze słabszymi partnerami, którzy zadowolą się mniej
            znaczącymi stanowiskami w Rzadzie, albo w agencjach rządowych. Poza tym
            elektoraty takich słabszych partnerów zostana przy okazji włączone w obszar
            duzego elektoratu PIS. PO nie jest alternatywą dla PIS. Alternatywa dopiero
            ujawni się po okresie kłótliwych rządów PIS.
            Trasat
          • piss2pis Re: Nie!!!! 13.01.06, 10:30
            ja głosowałem odmiennie a i tak rzygać mi się chce
        • stinger47 ja sie nie czuje 13.01.06, 08:35
          posuniecia PiS-U sa genialne. najwiekszy konkurent polityczny czyli PO zostal
          sprowadzony do parteru. i juz sie nie podniesie. ale takim nieudacznikom to sie
          nalezalo

www.towarzyska.pl
          • koloratura1 Re: ja sie nie czuje 13.01.06, 08:42
            stinger47 napisał:

> posuniecia PiS-U sa genialne. najwiekszy konkurent polityczny czyli PO zostal
            > sprowadzony do parteru. i juz sie nie podniesie. ale takim nieudacznikom to
            > się nalezalo

Pożyjemy, zobaczymy, zwłaszcza, gdy oglądać będziemy rządy koalicji PiS +
            Samoobrona.

Lepper na wicepremiera!
            Pani Beger na ministra finansów!

• nawrocony1 Re: ja sie nie czuje 13.01.06, 09:18
            > .. PO zostal sprowadzony do

a spoleczenstwo polskie w bloto
            gratuluje samopoczucia

i nowego wicepremiera Buraka
        • mario.osh pytanie bezcelowe. 13.01.06, 10:44

• horode Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 08:11
        kriswas napisał:

> W dn.wczorajszym PiSuary miały szczytowanie, a ja myślałem i miałem nadzieję,
        > że to ptasia grypa w wersji najgorszej H5N1! Dowód: durna mina ministra
        Durna,
        > ojoj sorki DORNA ;-)
        Chba masz kłopoty z myśleniem i ze wzrokiem. Przedwczoraj szczytowało
        histerycznie ze strachu o posady ponad dwustu wesołków, których na wiosnę
        należy rozgonić.
        • kriswas Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 08:41
          Kłopoty ze wzrokiem? Tak, -4d.A myślenie nie sprawia mi bólu, jak Tobie! Ludzie
          różnie reagują przecież na poczynania oszołomów! Śmiech i wesołość, to tylko
          jedna z reakcji. Życzę Ci, abyś nie miał miny Durna /Dorna/ jak zrozumiesz co
          się dzieje!
    • koham.mihnika do trzech razy sztuka, moze Rokita sie wreszcie 13.01.06, 08:06
      ocknie.
      Jak na wytrawnego polityka, to niesamowita naiwnosc.

Jasiu, daj sobie z kaczorami spokoj. Twoj czas moze przyjdzie.
    • stinger47 i znowu rokita zrobiony w bambuko!!! 13.01.06, 08:07
      To, że PO ogarnęła totalna frustracja nie ulega żadnej wątpliwości. Drugie
      miejsce jest dla członków PO klęską, która nie podlega dyskusji. Nastawienie
      przedwyborcze pozwalające myślec o rządzeniu krajem (ba!!! nawet strach przed
      zbyt dużym zwycięstwem i rządzenim samodzielnie) spowodowało w szeregach
      euforię, ustawianie przyszłego rządu (premier już był). A co działo się w
      terenie i jakie były apetyty to ho ho!!! (wojewodowie, wice, agencje, spólki
      itp.) Jak wielu było takich co już przymierzali się do miękkich fotelików. I
      nagle nic. Po prostu zero. Stąd ta frustracja. I co pozostało? Rzucanie
      obraźliwych inwektyw na „moherowe bereciki”. Tak na marginesie to moja mama też
      taki nosi i głosowała na PO. Tym bardziej jest to przykre. Szkoda tylko, że
      liderzy PO nie mogą zrozumieć dlaczego tak przerżnęli. A sprawa jest prosta.
      Bardzo prosta. Ich elektorat ich olał. Nie zdołali przekonać swojego elektoratu
      do pójścia na wybory. Zresztą nie za bardzo do tego się wysilali. Byli
      przekonani, że i tak wygrają. A elektorat pojedynczo uważał, że jak tam ktoś
      nie pójdzie to i tak się nic nie stanie. Przecież wiadomo, że wygramy. Co dalej
      z PO? Raczej wiadomo. Liderom nie jest już do niczego potrzebna. No! Może
      jeszcze do wyborów samorządowych, chociaż myślę kandydaci PO będą startować z
      list jakiś nowoutworzonych organizacji typu „Koalicja dla miasta”, „My 2006”
      itp. Bo teraz obawa przed przerznięciem jest już jak najbardziej. Liderzy do
      parlamentu się dostali. Maja na razie z czego żyć. W następnych wyborach
      stworzy się jakąś nową partię, nowe hasła, nowy bajer i paru znowu wjedzie do
      sejmu. Zobaczycie, że tak będzie. Przypomnijcie sobie taką partie jak SKL.
      Całkiem sobie dobrze radziła. Aż do czasu jak szefem został Rokita. Jak mu nie
      była potrzebna do ja rozp….ił. I już. I w PO nic się nie
      dzieje. A po co ma się dziać? Jaki interes mają liderzy Po w tym?. I tak tę
      partię spisali na straty. Razem z jej członkami. Oni sobie dadzą radę. To
      gracze polityczni z doświadczeniem w tej grze. Starzy wyjadacze. Tusk,
      Komorowski, Schetyna, Zdrojewski inni. Prześledzcie ich drogę polityczną. Komu
      i kiedy byli wierni? Jak coś się zawirowało to pierwsi spieprzali jeszcze
      niszcząc wszystko za sobą bo po co komu konkurencja. Zobaczycie. Tak będzie.
      Oni nie popełniają żadnych błedów. Realizuja swoje cele. Te cele to utrzymanie
      się na topie politycznym za wszelka cene, nawet kosztem rozpieprzenia PO. A
      reszte to maja gdzieś . PO jest w totalnej rozsypce a liderom wcale nie zalezy
      na ratowaniu. Bo po co? Jak nie wierzycie to zobaczcie strone www wrocławskiej
      PO.
      Nawet lista parlamentarzystów jest z zeszłej kadencji. Nikt nie wpadł na pomysł
      zeby uaktualnić. Napisałem 18 maili do wrocławskiego biura poselskiego z prośbą
      o podanie godzin i dni urzędowania posłów. Nie dostałem odpowiedzi na żaden.
      Zapisałem się na rozmowę z jednym z posłów dwa dni po wyborach. Byłem sześc
      razy spytać się czy jakiś termin jest możliwy. Dzwoniłem chyba ze 20 razy. Za
      każdym razem ze dadza znac. Podałem maile, telefony i dupa do dzisiaj. Totalny
      rozp....ach. Mają wszystko gdzies co tylko potwierdza moja opinie. I na koniec.
      Nie jestem w organizacji PO przypadkowym czlonkiem. Twierdze to wszystko bo
      bylem przez dlugi czas blisko tych panów. Poznałem ich dobrze. I nie jestem
      zawiedzionym czlonkiem ktory nie zalapal sie na stołek bo taki juz mam. Wlasny
      i dobry. I dobrze płatny. Lepszy niż poselski.
      Rokita i Tusk nie pasuja do ZADNEJ PARTII !!!!!!! Jak tylko sie do niej
      dopasuja to zaraz ja rozpieprza. widzialem to z bliska. Ich nie interesuja
      zadna partia!!!! Ich interesują oni sami. A partia to tylko narzedzie. A ludzie
      w tych partiach to tumany co daja sie nabierac. Dotyczy to nie tylko tych dwoch
      ale jeszcze paru w PO. Trzeba byc naiwnym zeby myslec ze PO chciala rzadzic w
      koalicji z PIS. Apo co im to by było???. Teraz to maja komfortowa sytuacje.
      Cztery lata luzu na fajnych poselskich stoleczkach.
      A co do Rokity!. Ja go dobrze poznałem jako szefa SKL-u. Ciekawe kiedy znajdzie
      się w Pis-ie? Zapewne niedługo.

www.towarzyska.pl

• nawrocony1 Re: i znowu rokita zrobiony w bambuko!!! 13.01.06, 09:20
        sfrustrowany to chyba jestes ty a jesli jeszcze nie
        to cie o to zapytam jak twoj prezes z burakiem sobie wazelinowac beda
      • xabc123 To niesamowite 13.01.06, 11:47
        To niesamowite, ile energii i czasu POświęcasz na analizę działań PO.
        Proponuję przeprowadzić podobnie wnikliwe studium nad historią i działalnością
        PiS. To może być bardzo ciekawe. Czekamy na [obiektywne] wnioski.

Pozdrawiam
        xabc
    • lolektyrmand Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 08:12
      BIGDA IDZIE!
    • abstracto Nic się kaczory nie zmieniły 13.01.06, 08:14
      Gdziekolwiek się pojawią rozpierducha musi być. Ech, szkoda słów...
      • igel1 Re: Nic się kaczory nie zmieniły 13.01.06, 08:18
        Tylko kto za to wszystko poniesie odpowiedzialnosc ????!!!!!!
        Juz nie bedzie szansy by powiedziec wszystkiemu winni kimunisci...

Ale wniosek juz bedzie chyba taki ,ze nikt z prawicy nie potrafi i
        niepowinien nigdy byc w rzadzie !!! Sa dobrzy tylko jako opozycjonalisci ..bo
        tego sie uczyli...
        • rtg Re: Nic się kaczory nie zmieniły 13.01.06, 08:29
          igel1 napisał:

> Tylko kto za to wszystko poniesie odpowiedzialnosc ????!!!!!!
          > Juz nie bedzie szansy by powiedziec wszystkiemu winni kimunisci...
          >
          > Ale wniosek juz bedzie chyba taki ,ze nikt z prawicy nie potrafi i
          > niepowinien nigdy byc w rzadzie !!! Sa dobrzy tylko jako opozycjonalisci ..bo
          > tego sie uczyli...
          a sa na tyle tępi, że niewyuczalni nowego... ??
    • dolegapit Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 08:23
      tylko ci się tak wydaje
    • t-800 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 08:25
      Tylko nie z Samoobroną, bo to będzie wał roku!
      • koloratura1 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 08:48
        t-800 napisał:

> Tylko nie z Samoobroną, bo to będzie wał roku!

No to z kim? Z SLD? Nie będzie chciało.
      • taziuta Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 09:13
        Wał roku? Którego roku? I kto, Jareczek? Ten "człowiek roku" wg WPROST?!

Bo Lepper, jak na razie to stara się usilnie zasłużyć na początek choć na miano
        człowieka. Dość ma już tego wyzywania go od trędowatych, a wała robi z Rokity :)

t-800 napisał:

• nawrocony1 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 09:23
          jesli juz kogos wala zrobil to przede wszystkim z wyborcow PISu :)
        • shavaa Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 09:25
          Małe pytanko... czy ci, co a akcie desperacji głosowali na PiS chcieli koalicji
          z Samoobroną i Leppera jako wice?
          • jerzy.kosecki Re: shaava 13.01.06, 12:15
            Nie widzisz że na tym ma polegać ich "Rewolucja Moralna" !? Tworzenie koalicji
            z przestępcami i hołotą ! To są zakompleksiali neurotycy.
            • gromek1 do moderatora 13.01.06, 12:42
              Czy post po zmianie treści:

Najwięszy gnój płynie wzdłuż wiejskich dóżek przejdzie?
      • losiu4 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 09:19
        t-800 napisał:

etam :)

Pozdrawiam

Losiu
    • stinger47 wiadomo jaka koalicja!!! 13.01.06, 08:29
      chyba nikt nie ma watpliwosci ze bedzie koalicja PiS, PSL i SO. PO znowu
      przerobiona. chyba chlopaki sie zaplacza. PSL to genialna partia. jak ta
      panienka co daje kazdemu i wszedzie. wczoraj SLD dzisiaj PiS-owi.
      • koloratura1 Re: wiadomo jaka koalicja!!! 13.01.06, 08:50
        stinger47 napisał:

> chyba nikt nie ma watpliwosci ze bedzie koalicja PiS, PSL i SO. PO znowu
        > przerobiona. chyba chlopaki sie zaplacza.

Na pewno. Ze śmiechu. I nie tylko oni.
    • nawrocony1 No to moze poobstawiamy? 13.01.06, 08:29
      KTO pierwszy straci cierpliwosc wsrod politykow w czasie kolalicji PIS+SO+PSL
      1. prezes Jarek?
      2. ojciec Deyektor?
      3. zelazna Zyta
      4. naczelny burak?
      5. strus pedzikiewicz?
      6. pawlak?
      • stinger47 obstawiam 13.01.06, 08:31
        Pawlak!!!

www.towarzyska.pl
    • a.k.traper Zdziwienie? 13.01.06, 08:37
      Logicznie myslący ludzie określili swój wybór juz dawno.Ubodzy duchem dalej
      licza na cud to znaczy PIS.Cudów nie ma, a w PIS-ie fachowców, za to lewusów
      podobnie jak w PZPR.Nie bójcie sie oni wam ....zabiora tak jak
      powiedzieli.Bolszewik jak mówi ze weźmie to weźmie, jak mówi ze da to mówi.
    • jerzy.kosecki Re: zawsze na forum twierdziłem: 13.01.06, 08:38
      Polacy to może i wspaniały naród, ale żadne społeczenstwo. Póki będziemy
      wybierać przedstawicieli hołoty, to w Sejmie szerzyć się będzie warcholstwo.
      Opozycji, nie o uchwalenie budżetu chodzi, a utrzymanie się w Sejmie. Z kolei
      PiS, przez "gierki" obu gnomów, ich osobiste urazy i fobie do
      ćwierćinteligentów z PO uwikłał ich w układy z populistami spod znaku
      szubienicy (z Samoobrony) i zdrady interesów narodowych (LPR). Nad tym
      wszystkim krąży widmo szarlatana o. Rydzyka. Na ch.. to wszystko !
    • charnel Re: Lepier 13.01.06, 08:40
      ...nasz NaPoleOn będzie rządził :)
      • viiva WYBORCOM PiSu GRATULUJE ! CZY TEGO CHCIELISCIE ? 13.01.06, 09:34
        Gratuluje wszystkim osobom, ktore glosowaly na PIS ich wyboru.
        Oto macie koalicje PiS-Samoobrona z niewielkim dodatkiem tych ktorzy przezyli z PSL.

POLSCE WSPOLCZUJE. Sam jestem przerazony.

Lepper wicepremierem! Nawet w najczarniejszych snach sobie tego przed wyborami nie wyobrazalem!!!
      • parazyd Re: Lepier 13.01.06, 10:10
        Dobre! "NaPoleOn" to wspaniały przydomek dla Leppera (Lepra?)
    • wojtekmt Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 08:42
      Lepper wicepremierem
      berger ministrem kultury!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka