hrabia.m.c 23.01.06, 15:52 Czy ktos wierzy w niego? Ciekawe kto z forumowiczów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wladyslaw.studnicki Wierzę że jeszcze dużo dobrego zrobi. Ale w 23.01.06, 15:55 jego słowa, deklaracje, obietnice bieżące nie wierzę anie trochę. Nikt mu już nie wierzy, i tu się otwiera pole dla Lecha. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski popuścmy wodze fantazji...PiS bez Jarosława K.... 23.01.06, 16:04 ale by pięknie było... Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: popuścmy wodze fantazji...PiS bez Jarosława K 23.01.06, 16:10 franciszekszwajcarski napisał: > ale by pięknie było... Z Jarkiem marzenia często się spełniają. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak a jakie sie dotad spelnialy? Bo ja go pamietam 24.01.06, 00:04 jako jednego z glownych architektow upadku rzadu Suchockiej, po czym rzady przejely komuchy... Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Jarosław Kaczyński przeszkodą do koalicji PO-PiS? 23.01.06, 16:11 w sumie teza całkiem prawdopodobna. Kaczyński był zawsze destruktorem polskiej prawicy. Wysokie ego, zamknięcie na kontrargumenty, wyjście z założenia, że wszyscy inni są głupi. Gdyby PiS pozbył się JK z jego zapleczem (około 30 posłów), mogłaby to być przyzwoita konserwatywno-chadecka partia z Marcinkiewiczem, Ujazdowskim, Lipińskim. Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Jarosław Kaczyński przeszkodą do koalicji PO- 23.01.06, 22:06 elfhelm napisał: > w sumie teza całkiem prawdopodobna. Kaczyński był zawsze destruktorem polskiej > prawicy. Wysokie ego, zamknięcie na kontrargumenty, wyjście z założenia, że > wszyscy inni są głupi. > Gdyby PiS pozbył się JK z jego zapleczem (około 30 posłów), mogłaby to być > przyzwoita konserwatywno-chadecka partia z Marcinkiewiczem, Ujazdowskim, > Lipińskim. Powtarzasz prasowe slogany. Kaczyński był zawsze destruktorem, ale komuny i to ona mu łatkę destruktora przypięła. Także człowieka niezdolnego do kompromisów - co jest zgodne z prawdą bo z komuną ani z różowymi nigdy nie szedł na kompromisy - niektórzy tego mu nie mogą darować. Gdyby PiS pozbył sie jak tego chcesz JK z jego zapleczem - partia by się rozleciała, na różne ZChNy, które rzeczywiście dla naszej pseudolewicy nie stanowiłyby żadnej przeszkody. Tyle że Marcinkeiwicz Ujazdowski czy Lipiński to właśnie jego zaplecze, więc nici z pozbycia się. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Czy różowe hieny to UD/KLD? 23.01.06, 23:58 Jarosław chciał bardzo najpierw poszerzyć koalicję Olszewskiego o UD/KLD/PPG. Potem z nimi negocjował po obaleniu mecenasa. Co się stało z PC? Ś.p. prof. Eysymontt, prof. Liszcz, mec. Edward Rzepka, solidarnościowiec Czesław Nowak, historyk Lasota i wielu innych poodchodziło z PC. Kto został? Np. w Elblągu? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford !Nigdy nie szedl na kompromisy z komuna i 24.01.06, 04:01 rozowymi"? O, jakzes nieoswiecona i naiwna, pralinko - zastanawiam sie, jak swe dziecinne slowa bedziesz juz wkrotce odszczekiwac. Poki co, uwieczniam twa wypowiedz - gwoli swietnej zabawy na tym forum w bardzo niedalekiej przyszlosci:) Odpowiedz Link Zgłoś
pindolina Re: Kto ufa Kaczyńskiemu? 23.01.06, 18:44 NIe wiem czy ufam. Widze jednak, ze proba uzyskania poparcia od wszystkich partii (z wyjatkiem SLD) jest przez ludzi zle odbierana. 155 poslow to za malo, zeby porywac sie z motyka na slonce. I tak udalo mu sie doprowadzic do sytuacji takiej, ze ludzie zakceptowali LPR i SO jako ewnetualnych koalicjantow. To sukces. To tej pory wkoncu panowal ostracyzm wobec politykow tych partii. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Osobiscie stracilem zaufanie nie tylko do Kaczora 23.01.06, 18:45 ale do calej pisowskiej partii. Nie wierze im, jak psu. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Osobiscie stracilem zaufanie nie tylko do Kac 23.01.06, 19:09 Nigdy nie wierzylam i nigdy nie uwierze. Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Ja wierzę że jest uczciwy. 23.01.06, 19:17 Kaczyńscy i min Ziobro. to mnie jakotako trzyma w obywatelskiej kondycji:) reszta to bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak a w poprzednich wyborach komu wierzyles? 24.01.06, 00:05 AWSowi na przyklad tez? Odpowiedz Link Zgłoś
kitop Re: Kto ufa Kaczyńskiemu? 23.01.06, 20:53 Chyba tylko ostatni idiota. Albo niewidomy i głuchy jednocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Kto ufa Kaczyńskiemu? 23.01.06, 20:56 hrabia.m.c napisał: > Czy ktos wierzy w niego? > Ciekawe kto z forumowiczów? Z forumowiczów to nie wiem, ale na pewno wierzy w niego bliźniak i vice versa;))) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Ja wiem, że on chce dobrze ale... 23.01.06, 21:06 dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane:( Ktoś tu słusznie napisał, że Jarosław nadaje ton PiSowi - ton agresji. Gdyby nie był głównym (i chyba jedynym) rozgrywającym to nie byłoby problemu z koalicją POPiS. W sobotniej Rzepie (+ -) jest analiza sytuacji, której dokonała prof. Grabowska. I ona również coś takiego napisała tzn. że widać nieumiejętność negocjacji, nieumiejętność zawierania kompromisów, agresję i traktowanie polityki jako gry. Postulowała, żeby dalsze negocjacje prowadzone były nie przez Kaczyńskiego i Tuska, bo tak wiele sobie nieprzyjemnych rzeczy powiedzieli, że nie ma najmniejszych szans na porozumienie tych dwóch osób. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ja wiem, że on chce dobrze ale... 23.01.06, 21:11 Kiedys im wierzylem.Nie calkiem,lecz wystarczajaco aby na nich zaglosowac.Jednak pluszaki a szczegolnie afera z Ku...rskim obrzydzily mi ich do cna. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Ja wiem, że on chce dobrze ale... 23.01.06, 21:53 Akurat...Juz to widzę, że Kaczor odda (choćby i na chwilę) lejce władzy w PiS komuś innemu... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
cruq Ja ufam. 23.01.06, 21:20 Bo umiem samodzielnie myśleć. Znam świat i jestem bardzo dobrze wykrztałcony. W ogóle zajebisty ze mnie facet. Prawie jak Jarek Kaczyński. :) Odpowiedz Link Zgłoś
melisa-bb Re: "Krztałć się" zatem dalej :) 23.01.06, 21:50 Do Kaczyńskiego miałam zawsze i mam zaufanie . Żadne manipulacje mediów tego nie zmienią. Obserwuję dokładnie cały czas sytuacje i to mnie utwierdza w przekonaniu. Jest najlepszym polskim politykiem, umie rozgrywac, umie spokojnie i rzeczowo mówić bez piany ,ale do gry trzeba miec przeciwników godnych siebie , a nie jakiś sfrustrowanych mięczaków, lub bazarowych plotkarzy do tego obrazonych na cały świat .Szkoda że w PO nie doszło do zmiany liderów może by coś ruszyło. Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro To nic by nie dało :) 23.01.06, 22:05 melisa-bb napisała: > Szkoda że w PO nie doszło do zmiany liderów może by coś ruszyło. Problemem nie jest obrażalstwo czy urażone ambicje tego czy innego polityka. Problemem jest całkowita niezdolnośc Kaczyńskiego do zawierania związków partnerskich (jak myślisz czemu jest starym kawalerem ;) Dla Kaczyńskiego istnieją tylko dwa rodzaje polityków: wasale i wrogowie. Jednym słowem, kazdy kto nie złoży mu hołdu lennego staje sie automatycznie jego wrogiem. I dlatego (co widać) polski parlament składa sie z PiS i wrogów PiS :) Sprawa jest z grubsza rzecz biorąc beznadziejna :( Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Kaczynski mowi bez piany, i bez piany klamie. 24.01.06, 08:44 "umie spokojnie i rzeczowo mówić bez piany" tak jak z tym stwierdzeniem, ze PO chce zabrac Komendzie Glownej 100 mln (sto) zlotych i tym samym rozwalic CBS? wczoraj w Panoramie to powiedzial. bardzo spokojnie. to jest normalne klamstwo. zadna taka poprawka nie zostala zgloszona, ale Jarkowi wygodniej jest mowic, ze PO chce rozwalic kraj. Poprawka zas dotyczyla dolozenia 45 mln :) Tyle o merytorycznosci Jarka. bez piany. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Kto ufa Kaczyńskiemu? 23.01.06, 21:57 nie wierze w niego , nie wierze mu . nie ufam mu . dowodow dal wiele . np zakazujac legalnej parady rownosci , o ktorej legalnosci potem orzekl sad i trubynal stanu , nie podoba mi sie tez to jak sie obnosi ze swoja religijnoscia . chyba ma sluzyc ludziom a nie tylko katolikom ? Odpowiedz Link Zgłoś
melisa-bb Re: Kto ufa Kaczyńskiemu? 23.01.06, 22:12 Dlatego mu nie wierzysz ,że zakazał parady ... dziecinada i że jest wierzący. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil faszysta czy komunista? 23.01.06, 22:13 adam81w napisał: >ludziom a nie tylko katolikom ? Hitler i Stalin też wyrózniali kategorie "nie-ludzi" Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Ja nie mogę. Jestem katolikiem 23.01.06, 22:07 hrabia.m.c napisał: > Czy ktos wierzy w niego? My ktolicy mamy takie przepisy... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka7111 Ja ufam ze to kretacz. 23.01.06, 22:07 zalosne te tance, bezholowie, brak centrum, koordynacji. POLSKA w pelnej krasie! Jak sie czujecie pod wodza kaczki? Bezpieczni? Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Kto ufa Kaczyńskiemu? 23.01.06, 22:08 hrabia.m.c napisał: > Czy ktos wierzy w niego? > Ciekawe kto z forumowiczów? Ja ufam, bo wiem, ze nie da się kupić za srebrniki, ani za stanowisko. Władza, o której się tyle pisze, jest mu potrzebna do realizacji zadań - przemiany państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro Re: Kto ufa Kaczyńskiemu? 23.01.06, 22:14 pralinka.pralinka napisała: > Władza, o której się tyle pisze, jest mu potrzebna do realizacji zadań - > przemiany państwa. ...w kacznik :) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Kto ufa Kaczyńskiemu? 23.01.06, 23:32 pralinka.pralinka napisała: > hrabia.m.c napisał: > > > Czy ktos wierzy w niego? > > Ciekawe kto z forumowiczów? > > Ja ufam, bo wiem, ze nie da się kupić za srebrniki, ani za stanowisko. Władza, > o > której się tyle pisze, jest mu potrzebna do realizacji zadań - przemiany państw > a. "Pięknie napisane" Tylko co to znaczy (realizacji zadań - przemiany państwa) ??? Odpowiedz Link Zgłoś
nurni -----------Pralinko :) 24.01.06, 00:11 pralinka.pralinka napisała: > hrabia.m.c napisał: > > > Czy ktos wierzy w niego? > > Ciekawe kto z forumowiczów? > > Ja ufam, bo wiem, ze Oni wszyscy (ci wyzej) wiedza lepiej od Ciebie. Ufac nie masz prawa :) Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
free.mind Ale któremu Kaczyńskiemu? 23.01.06, 23:53 Ja ufam Bogusławowi Kaczyńskiemu. Uważam, że zna się na muzyce. W każdym razie lepiej ode mnie. - Dołącz do normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Kto ufa Kaczyńskiemu?..hehehe..P. Hrabio ! :-) 24.01.06, 00:16 Pana ino żarty i żarty się trzymią .. :-))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm a Pan Panie Henryku nie ufa?? 24.01.06, 00:18 toż zaraz Dorn w kamasze Pana weźmie... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: a Pan Panie Henryku nie ufa?? 24.01.06, 03:05 elfhelm napisał: > toż zaraz Dorn w kamasze Pana weźmie... ! :-) A mnie tam, P. e..., Pan Doorń to tak mniej więcej może zrobić .. jak P. Mariannie.. , wiele chciał i.. co z tego wyszło..hy hy :-) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny.prawicowiec Ja z moją rodzinom ufam Mu bezgranicznie ! 24.01.06, 10:42 I Panu Wasemanowi i Panu Dornowi i Panu Bielanowowi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Ja 24.01.06, 10:44 Ufam ,że wszystko czego się dotknie w proch i pył się zamieni. Odpowiedz Link Zgłoś