Dodaj do ulubionych

Kto kłamie ws. podziale stanowsik?

11.02.06, 07:02
Panie Michnik, patrz Pan jakie robactwo zawłaszcza teraz państwo. Skutecznie
powstrzymał Pan lewicę, gratuluję! Zamienił stryjek siekierkę na kijek :-(
Obserwuj wątek
    • w.antoni Re: Kto kłamie ws. podziale stanowsik? 11.02.06, 07:15
      Giertych mija się z prawdą, zresztą ma to we krwi. Spotkanie z Kulczykiem,
      egzaminy żony, teraz to. Żałosny obraz żebrzącego o przetrwanie faceta, który
      imponuje tylko długością korpusu ( nie mylić z wysokością ). Żałosny obraz
      kanapowej partii, która znalazła chwilową ochronkę.
      • doktorka1 Re: Kto kłamie ws. podziału stanowisk? 11.02.06, 07:39
        To przykre,smutne...a zarazem przerażające :((
        Kłamie w żywe oczy,a potem się tego wypiera...
        Oto,Ludu nasi przedstawiciele :((
        Myślę,że przynakmniej część z nas zasłużyłana coś lepszego!!
        • 80662270a wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 09:37
          • kolter Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 09:43
            widac ma za duzo u siebie dzienikarzy szkolonych w szkole medialnej z Torunia
            • plmlp Big Horse nigdy nie kłamie! Howgh! 11.02.06, 09:57
              • centrolew Sprywatyzować PAP! 11.02.06, 13:50
                A w ogóle to dlaczego PAP jest jeszcze państwowe?!

Nie jest to żadne strategiczne przedsiębiorstwo, więc po co trzymać w rękach
                polityków firmę, która zawsze będzie celem walki o wpływy i synekury?! Rząd ma
                rzecznika prasowego i to mu powinno wystarczyć! Inaczej dochodzi tylko do tak
                żałosnych targów o PAP jak w przypadku Giertycha i Kaczyńskiego...
                • zazam piąte dziecko Walendziaka 12.02.06, 06:42
                  ultra-komunistyczny "centrolew" nagłym rzecznikiem prywatyzacji??? to jakieś
                  jaja - jeszcze większe niż pseudo-katolicka hucpa akolitów "Frondy" opisana
                  w "Bessa~Lali" Giedrowicza... Kraina żenua - usta Romana, bywaj zdrów :o)
                  • semkozolza Re: piąte dziecko Walendziaka 12.02.06, 07:48
                    Co masz na myśli?
                  • centrolew PAP 12.02.06, 11:11
                    zazam napisał:
                    > ultra-komunistyczny "centrolew" nagłym rzecznikiem prywatyzacji???

Wiem, że prawicy nie podobają się prywatne media, one powinny być państwowe
                    (podczas rządów PiS) albo kościelne (we wszystkich pozostałych przypadkach). Nie
                    ma żadnego racjonalnego powodu, aby PAP pozostawał państwowy. Prywatyzacja nie
                    musi być przeprowadzona metodą "kto da więcej", ale może mieć charakter pracowniczy.
              • fritz.fritz ** Spojrzcie na to zdjecie: GW nie jest normalna ! 11.02.06, 18:06
                GW nie wie co ma juz robic aby dopiec prawicy w obronie SLD i PO.

To jest chore postepowanie godne psychopatow.
                • henryk131 TATUS GIERTYCHA KUMPLEM JARUZELA, ALE KOMPANIA 11.02.06, 18:20
                • henryk131 LEPPER BYLYM SEKRETARZEM PZPR W PGR 11.02.06, 18:21
                  fritz.fritz napisał:

> GW nie wie co ma juz robic aby dopiec prawicy w obronie SLD i PO.
                  >
                  > To jest chore postepowanie godne psychopatow.
                • zgryzliwy1 Re: ** Spojrzcie na to zdjecie: GW nie jest norma 11.02.06, 22:44
                  fritz.fritz napisał:

> GW nie wie co ma juz robic aby dopiec prawicy w obronie SLD i PO.
                  > To jest chore postepowanie godne psychopatow.

powiedzial co wiedzial
                  co jest chore ,to ze GW przytacza slowa Giertych i Kaczynskiego ktore sa
                  sprzeczne?????
                  gdzie tu wina GW !!!!!
                  maja nie pisac bo j.w. panu fritz.fritz to nie odpowiada ?
            • wilmor1 Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 10:53
              kolter... teraz trafiłes kulą w łeb Giertycha!... wychodzi na to że GW. to
              ulubiona gazeta rydzyka!
              • sclavus Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 12:28
                wilmor1 napisał:

> kolter... teraz trafiłes kulą w łeb Giertycha!... wychodzi na to że GW. to
                > ulubiona gazeta rydzyka!

... do opluwania... jadowitą sliną - tak!
                • wilmor1 Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 13:04
                  sclavus..... piszesz rzeczy w których tylko ty rozeznać sie możesz!.. brałes
                  leki?.. nie pomyliłeś?....te czerwone ,to dwie..niebieską tylko jedną!
                  • sclavus Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 13:19
                    wilmor1 napisał:

> sclavus..... piszesz rzeczy w których tylko ty rozeznać sie możesz!.. brałes
                    > leki?.. nie pomyliłeś?....te czerwone ,to dwie..niebieską tylko jedną!

Są tylko dwie możliwości: Albo NAsz Dziennik cię tu nasłał... Albo w czytaniu
                    jesteś nietęgi.... Spróbuj jeszcze raz przeczytać - potem podaj, z której
                    pozycji rzecz czytasz....
                    • alfred73 wyborcza -szmatławiec gorszy od TRYBUNY, faktów... 11.02.06, 13:28
                      dziennika rydzyka i inych badziewi razem wziętych
                      miał być sprzeciw wobec komuny została tylko komuna i krycie swoich
                      • sclavus Re: wyborcza -szmatławiec gorszy od TRYBUNY, fakt 11.02.06, 13:38
                        alfred73 napisał:

> dziennika rydzyka i inych badziewi razem wziętych
                        > miał być sprzeciw wobec komuny została tylko komuna i krycie swoich

... a jednak daleko mu... oj! jak daleko... do Naszego Dziennika i tym
                        podobnych gadzinówek... katolickich...
                    • wilmor1 Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 14:33
                      ty naprawde nosisz wirusa.. esbeka! gdybyś mnie czytał , nie piprzył bys
                      bzdur! ...ja i rydzyk...!
                      • sclavus Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 15:02
                        wilmor1 napisał:

> ty naprawde nosisz wirusa.. esbeka! gdybyś mnie czytał , nie piprzył bys
                        > bzdur! ...ja i rydzyk...!

Właśnie!!! Gdybyś czytał uważniej... też łatwo byś zauważył: Ja i rydzyk???
                        Paranoja!
                        Dasz łapę? :-)
                        • henryk131 OGLUPIENIE TOTALNE TO CUD RYDZYKA NAD WISLA 11.02.06, 18:23
                          • henryad CuD Diabła 12.02.06, 08:31
                            To cud diabelski, że taka Zydo-ubecka agentura w narodzie polskim mordując go i
                            wysyłając na Sybir rządzi i egzystusje w Polsce 62 lata.
                            Nagle Zydom polskim się zrobiło przykro i zabrali emeryturę zbrodniarzowi
                            przeciw narodowi polskiemu Samuelowi Morelowi co miesiąc wysyłaną do Izraela.
          • bromba12 Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 10:44
            Michnik i Wyborcza mają swoje preferencje. Giertych akurat do ich ulubieńców
            nie należy. Spójrzcie tylko na zdjęcie jakie jest przy tym artykule. W ogóle
            tak zwane media polskojęzyczne czyli nie polskie prowadzą politykę im gorzej z
            rządem tym lepiej dla nich. A że Polska na tym ucierpi no to co przecież mają
            innych mocodawców, żydów, niemców t.zw europejczyków. Przecież Polskę już
            chcieli rozbierać za Jagieły i potem rozebrali przy pomocy takich Michników i
            innych sprzedawczyków. Szkoda gadać, przepraszam trochę się uniosłem ale taka
            jest prawda.
            • swoboda_t Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 11:53
              Był już taki czas, że wszystkie oficjalne polskie media były za rządem... A
              tak w ogóle, to mam rozumieć, że krytykować komuchów - dobrze, krytykować
              Kaczynskich - źle?? Wszystko jasne :)
              • zgryzliwy1 Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 22:53
                swoboda_t napisał:

> Był już taki czas, że wszystkie oficjalne polskie media były za rządem... A
                > tak w ogóle, to mam rozumieć, że krytykować komuchów - dobrze, krytykować
                > Kaczynskich - źle?? Wszystko jasne :)

no co sie dziwisz ,sa w pulapce !
                nie ma dobrego (dla chwalcow tych panow) wyjscia z sytuacji - albo jeden albo
                drugi klamie w zywe oczy a oni ich obu kochaja bezgranicznie
                mozna sie frustracji nabawic hehehe
            • stary_szczur Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 13:01
              A że Polska na tym ucierpi no to co przecież mają
              > innych mocodawców, żydów, niemców t.zw europejczyków. Przecież Polskę już
              > chcieli rozbierać za Jagieły i potem rozebrali przy pomocy takich Michników i
              > innych sprzedawczyków. Szkoda gadać, przepraszam trochę się uniosłem ale taka
              > jest prawda.
              bromba lecz sie koniecznie, no chyba że jestes wrednym kameleonem super, ktory
              podaje sie za brombę i porwał glusia....

a tak na serio...
              po pierwsze to watpie zeby Michnik aż tak strasznie się cieszył jak w Polsce
              zle się dzieje, jesli by tak było to powinien recami i nogami popierac
              Kaczynskich, bo ci dwaj przykrótcy faceci rozwalają wszystko czego sie tkną,
              zwłaszcza Jareczek

po drugie za rozbiory nie sa odpowiedzialni (ciemnoto) Żydzi tylko rdzennie
              polska szlachta,ktora uprawiała na wielka skalę warcholstwo, prywatę i
              samowolę! poczytaj książek trochę

a po trzecie co to za sformułowanie 'tzw. europejczycy?' czyżby niemiec nie był
              europejczykiem? coś nowego...

-------------
              Polska to postaw czerwonego sukna,
              my zaś ciągnąć będziem,
              by nam się najwięcej w garści zostało

• sclavus Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 13:59
                ... przykrótcy! ... doskonałe....
                Za pozwoleniem - będę stosował... :-)
                • stary_szczur Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 14:28
                  sclavus napisał:

> ... przykrótcy! ... doskonałe....
                  > Za pozwoleniem - będę stosował... :-)
                  ależ proszę bardzo :)
                  • sclavus Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 15:04
                    stary_szczur napisał:

> sclavus napisał:
                    >
                    > > ... przykrótcy! ... doskonałe....
                    > > Za pozwoleniem - będę stosował... :-)
                    > ależ proszę bardzo :)

No to na początek: przykrótki Kaczor w przykrótkim fraku.... jak to widać na
                    salonach... władzy??
                • jassut Ja proponuje TWIN TOWERS 12.02.06, 11:03

• 0x0001 Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 12.02.06, 00:30
                >polska szlachta,ktora uprawiała na wielka skalę warcholstwo, prywatę i
                >samowolę!

Ale chodzi Ci o AWS czy SLD? Bo te kryteria są mało precyzyjne :)
            • sclavus Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 13:57
              bromba12 napisał:

> Michnik i Wyborcza mają swoje preferencje. Giertych akurat do ich ulubieńców
              > nie należy. Spójrzcie tylko na zdjęcie jakie jest przy tym artykule. W ogóle
              > tak zwane media polskojęzyczne czyli nie polskie prowadzą politykę im gorzej
              z
              > rządem tym lepiej dla nich. A że Polska na tym ucierpi no to co przecież mają
              > jest prawda.

Szaleju się nażarłeś???? A może forum Naszego Dziennika ma przerwę obiadową???
              • tantal1 scalvus prawdę mówi 11.02.06, 15:18
                Masz rację scalvus Tylko gazeta wyborcza wyraża właściwy punkt widzenia. Gdyby
                nasze społeczeństwo było mądrzejsze i szło za tym pasterzem i wyrocznią
                mielibyśmy u nas już amerykę. A tak ciemnogród i zacofanie.Podobno ze żródeł
                dobrze poinformowanych GW władze już planują budowę fabryk mocherowych beretów
                i dekretem prezydenckim wszyscy obywatele będą zobowiązani do ich zakupu i
                noszenia w miejscach publicznych. Trwają zakulisowe rozgrywki aby Rydzyka
                mianować przewodniczącyn Episkopatu a Leppera przewodniczącym Trybunału
                Konsytucyjnego. Musimy być czujni i wspierać naszego Redaktora i wiernych jemu
                kolegów bo ojczyzna jest w potrzebie. Vivat Michnik Vivat Gazeta Vivat Prawda
                • sclavus Re: scalvus prawdę mówi 11.02.06, 16:07
                  tantal1 napisał:

> Masz rację scalvus Tylko gazeta wyborcza wyraża właściwy punkt widzenia.
                  Gdyby
                  > nasze społeczeństwo było mądrzejsze i szło za tym pasterzem i wyrocznią
                  > mielibyśmy u nas już amerykę. A tak ciemnogród i zacofanie.Podobno ze żródeł
                  > dobrze poinformowanych GW władze już planują budowę fabryk mocherowych
                  beretów
                  >
                  > i dekretem prezydenckim wszyscy obywatele będą zobowiązani do ich zakupu i
                  > noszenia w miejscach publicznych. Trwają zakulisowe rozgrywki aby Rydzyka
                  > mianować przewodniczącyn Episkopatu a Leppera przewodniczącym Trybunału
                  > Konsytucyjnego. Musimy być czujni i wspierać naszego Redaktora i wiernych
                  jemu
                  > kolegów bo ojczyzna jest w potrzebie. Vivat Michnik Vivat Gazeta Vivat Prawda

Byłbym musiał odpowiedziec ci jak brombie... to było krótkie..
                  Nie jestem bożkiem ani wyrocznią... Jedynie pierdoły wypisywane na temat
                  Michnika... sa jak żywcem wzięte z Naszego Dziennika, Radio Ma Ryja i Trwam
                  (póki mogę)... W sumie - jakby pod dyktando....
                  Skoro nie widzisz różnicy między Gazetą Wyborczą a Naszym Dziennikiem, to
                  znaczy, że jesteś już stracony dla społeczeństwa... myślącego samodzielnie...
                  • tantal1 Re: scalvus prawdę mówi 11.02.06, 19:48
                    Wiedz ,że nie czytam Naszego Dziennika bo przecież w GW przeczytam nie tylko co
                    tam piszą ale również podadzą mi już właściwą interpretację tych "herezji".
                    Jeśli jednak jak mówisz jest tak grożny dla wolnego społeczeństwa które Ty
                    reprezentujesz i jest zdolny nie tylko zagłuszyć ale przekrzyczeć tak potężne
                    media jak twoja gazeta i powiązane z nią media to czas na zadumę nad sobą i
                    filozofią wyznawaną przez GW. Wasz problem polega na tym,że chcecie być jedynym
                    interpretatorem rzeczywistości i przewodnikiem ciemnego ludu a w waszym
                    widzeniu świata nie ma żadnego poszanowania dla inaczej myślących niż gazeta i
                    jej ideolodzy.
                • aisug Re: scalvus prawdę mówi 11.02.06, 17:36
                  tantal1 napisał:
                  Podobno ze żródeł dobrze poinformowanych GW władze już planują budowę fabryk
                  mocherowych beretów.........
                  ===================================================
                  też o tym słyszałem od anonimowego rozmówcy jednego z redaktorów GW, który
                  odmówił ujawnienia nazwiska ale potwierdziło to grono anonimowych, wybitnych
                  profesorów z UJ i innych czołowych uczelni przerażonych, że Rokita wstępuje do
                  zakonu redemptorystów i razem z Tuskiem ma służyć do mszy w Łagiewnikach,
                  podczas której ojciec Dyrektor zostanie wyniesiony na ołtarze..........
            • kralik11 Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 15:36
              bromba12 napisał:

> Michnik i Wyborcza mają swoje preferencje. Giertych akurat do ich ulubieńców
              > nie należy. Spójrzcie tylko na zdjęcie jakie jest przy tym artykule. W ogóle
              > tak zwane media polskojęzyczne czyli nie polskie prowadzą politykę im gorzej z
              > rządem tym lepiej dla nich. A że Polska na tym ucierpi no to co przecież mają
              > jest prawda.

Prawda powiadasz?
              Ta prawda to tylko twoja prawda, dla czlowieka choc odrobine kumatego, ta twoja
              prawda jest zupelnie niezrozumiala, a co za tym idzie nie jest prawda lecz
              klamstwem.
              Powiedz mi przyjacielu, jak idziesz do spowiedzi, wczesniej robisz rachunek
              sumienia i co w nim sobie zazucasz?Nic? tak wlasnie myslalem, ale nie martw sie,
              bo to nie jest grzech, ze nie przyznajesz sie przed soba do tego ze zyjesz
              klamstwem i tylko w nnie wierzysz, jak rowniez to, ze sam klamca w ten sposob
              sie stajesz.
              Bog ci tego nie ma za zle, no bo jak by mogl miec glupcowi za zle grzech ktorego
              nie jest swiadomy?
            • rdb Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 23:22
              > innych mocodawców, żydów, niemców t.zw europejczyków.

zapomniales o masonach i cyklistach
        • doktor.1 Do Doktorki1 ! 11.02.06, 20:38
          Wiem, iż przybierając nick o podobnym brzmieniu do mojego,
          działasz z całą premedytacją i wyrachowaniem.
          Liczysz na to, że forumowicze będą Ciebie kojarzyć ze mną,
          zwłaszcza, że pod tym nickiem piszę komentarze od roku 2002.
          Ponieważ Twoje poglądy są jakże diametralnie różne od moich,
          to liczysz na to, że niektórych forumowiczów w pierwszej chwili
          wprowadzisz w błąd. Nie przeczę - "jednorazowo" możesz odnieść
          sukces, ale zdemaskowanie będzie bolesne dla Ciebie.
          Ot, taka typowa i elementarna "sztuczka" socjotechniczna,
          o której można wyczytać w podstawowych podręcznikach
          o manipulacji medialnej, - i tak charakterystyczna
          dla "narodu wybranego".

A wracając do tematu artykułu, to mam do ciebie pytanie :
          - czy materiałem do pozyskania przez ciebie wiedzy
          na wymieniony temat - była tylko GW czy też jeszcze jakieś
          inne źródła ?
          Jeśli jakieś inne, to proszę o ich podanie.

qvovadis.eblog.pl

• stary_szczur Re: Do Doktorki1 ! 12.02.06, 11:05
            doktor.1 napisał:

> Wiem, iż przybierając nick o podobnym brzmieniu do mojego,
            > działasz z całą premedytacją i wyrachowaniem.
            > Liczysz na to, że forumowicze będą Ciebie kojarzyć ze mną,
            >Ot, taka typowa i elementarna "sztuczka" socjotechniczna,
            >o której można wyczytać w podstawowych podręcznikach
            >o manipulacji medialnej, - i tak charakterystyczna
            >dla "narodu wybranego".

przeceniasz zdecydowanie swój wpływ na tym forum :)
        • henryad ZYDO-UBECJA i jej agentury mossadowskie o Prawdzie 12.02.06, 08:25
          Jest zabawne, że ta mordercza kłamliwa agentura która rządzi tym krajem od 1945
          roku śmie mówić o jakielkowiek prawdzie Michnik, Gieremk, Urban ich żydo-ubecko-
          mossadowskie agentury prasowe ...O prawdzie.. co kto powiedział lub nie...
          zabawne
          W normalnym państwie takie agentury obcego wywiadu by nie mogły egzystować.
          • ronsorensen Re: ZYDO-UBECJA i jej agentury mossadowskie o Pra 12.02.06, 11:54
            henryad napisał:

> Jest zabawne, że ta mordercza kłamliwa agentura która rządzi tym krajem od
            1945
            >
            > roku śmie mówić o jakielkowiek prawdzie Michnik, Gieremk, Urban ich żydo-
            ubecko
            > -
            > mossadowskie agentury prasowe ...O prawdzie.. co kto powiedział lub nie...
            > zabawne
            > W normalnym państwie takie agentury obcego wywiadu by nie mogły egzystować.
            >
            W NORMLNYM PANSTWIE TAKIE KREATURY JAK TY , SA DO ZNALEZIENIA W KOSZU DO SMIECI
      • zaifi Podpisał Pan cyrograf-Panie Giertych. 11.02.06, 09:50

Kaczyński nie musi już nic Panu dawać.
        • realista1000 Czy TAZIUTA to Dzierżyński? Oto jest pytanie! 11.02.06, 11:34
          Tęsknota za "idolem" Stalinem? Józio dałby wszystko: papu, pićku a
          nawet...zdrówko, co? I kobitkę na noc by podrzucił?
          No, tak... głupich nie sieją!
          • neoart Re: Czy TAZIUTA to Dzierżyński? Oto jest pytanie! 11.02.06, 12:39
            " Zakup pakietu Polkomtela wpisuje się w polityczne pomysły tworzenia
            narodowego operatora - skomentował dla Reuters analityk Domu Maklerskiego BZ
            WBK Paweł Puchalski. Coraz więcej sygnałów potwierdza, że taki pomysł jest
            rozważany.
            " i ty mi mówisz o porównaniach??? jeżeli rząd chce stworzyć kolejnego
            państwowego giganta to co to ma być? kapitalizm??
            obudź sie człowieku bo juz czytać twych postów nie można bez uśmiechu:)
            • sclavus Re: Czy TAZIUTA to Dzierżyński? Oto jest pytanie! 11.02.06, 14:04
              neoart napisał:

> " Zakup pakietu Polkomtela wpisuje się w polityczne pomysły tworzenia
              > narodowego operatora - skomentował dla Reuters analityk Domu Maklerskiego BZ
              > WBK Paweł Puchalski. Coraz więcej sygnałów potwierdza, że taki pomysł jest
              > rozważany.
              > " i ty mi mówisz o porównaniach??? jeżeli rząd chce stworzyć kolejnego
              > państwowego giganta to co to ma być? kapitalizm??
              > obudź sie człowieku bo juz czytać twych postów nie można bez uśmiechu:)

..."u" bym skreślił... bez radości acz z potrzeby - na pewno...
          • sclavus Re: Kim jest realista? Oto jest pytanie! 11.02.06, 14:02
            realista1000 napisał:

> Tęsknota za "idolem" Stalinem? Józio dałby wszystko: papu, pićku a
            > nawet...zdrówko, co? I kobitkę na noc by podrzucił?
            > No, tak... głupich nie sieją!

Ejże realisto! A PiSior Główny i Drugi... to tylko...Salazarki, Frankusie,
            Pinocheciki... czy też wyżej... hmmm... mierzą: Hitlerki czy Stalinki????
            Wzrostem - ci ostatni... Paranoją jeszcze nie dorównuja... ale cóż -
            zaledwie "sto dni" mają...
    • krzych.korab Od czasów Częstochowy wiadomo że kłamie Giertych. 11.02.06, 07:27
      • doktorka1 Od czasów Częstochowy wiadomo że kłamie giertych 11.02.06, 07:43
        A może to tylko niepamięć wsteczna...
        Pytany czy kogoś tam proponował odpowiada,żeby zapytać o to Jarka...??
        pANIE rOMANIE może warto wybrać sie do neurologa...może coś zaradzi...służę
        dobrym adresem :))
        • maria291 Re: Od czasów Częstochowy wiadomo że kłamie giert 11.02.06, 09:09
          i to dla mnie jest zagadkowe jak takiego klamce jak Giertycha mozna brac
          powaznie. Czy nikogo nie razi, ze czlonek komisji sledczej spotyka sie z
          podejrzanym i nikt nie uwaza tego za czyn nieetyczny? Czy nadeszly czasy ze
          zadne wartosci sie nie licza. Przeciez kazde jego slowo zgodnie z polskim
          porzekadlem o "kant d... mozna potluc" !!!!
          • madziaba1 Re: Od czasów Częstochowy wiadomo że kłamie giert 11.02.06, 11:26
            Niestety teraz nie jest ważne, co mówi, tylko kto mówi. Pan Giertych i nie
            tylko uważa, że z samego faktu, że jest Giertychem jasno wynika, że jest
            prawdomówny, uczciwy oraz, ze ma patent na wszystko i zjadł wszystkie rozumy.
            Inni się nie liczą w jego mniemaniu ponieważ nie należą do LPR więc są z gruntu
            rzeczy kłamcami. Poza tym przeraża mnie ta butność, łgarstwo w żywe oczy,
            pomimo, że jest pod ścianą, kłamie.... Panie Giertych jest Pan spalony...
            jeżeli kłamie Pan w rzeczach małych to tym bardziej będzie Pan kłamał i
            mataczył w rzeczach dużych i nie różni się Pan niczym o tych którym
            udownodniono kłamstwo gdy rządziło SLD.
          • marc1951 Re: Od czasów Częstochowy wiadomo że kłamie giert 11.02.06, 15:24
            giertych ,zalatwil sie sam,reaktywujac komisje do spraw Orlenu,jako swiadek w
            co nie watpiem,bedziemusial zlozyc zeznania,czy spotkal sie z Kulczykiem w
            drzwiach,potem okazalo sie ,ze trwalo to dwie godziny przy obiedzie .Giertych
            bedzie zeznawal pod przysiega,a Temida jest slepa!!!
      • kolter Re: Od czasów Częstochowy wiadomo że kłamie Giert 11.02.06, 09:28
        To ze Giertych klamie wiadomo nie od czestochowy ,ale od chwili w ktorej po raz
        pierwszy w zyciu usta otworyl
        • realista1000 ... a Kulczyk mówi prawdę! I Miller też! I Olek! 11.02.06, 11:36
          majaczenie!
          • jona12 Re: ... a Kulczyk mówi prawdę! I Miller też! I Ol 11.02.06, 11:42
            to sie obudz przetrzyj oczy napij sie kawki pomysl nad swoja glupota
          • justyn69 Zastapienie jednych klamliwych drani innymi 11.02.06, 13:19
            to ta slynna naprawa Polski?
    • maaac Re: Kto kłamie ws. podziale stanowisk? 11.02.06, 07:31
      Jakie powstrzymał? Jedna lewica zamieniła się miejscami z drugą. :)
      Tyle że tamta była bezczelna, a ta jest obłudna.
      • taziuta Re: Kto kłamie ws. podziale stanowisk? 11.02.06, 07:54
        Tamta lewica była głupia, przede wszystkim. Ciut bezczelna i ogłudna też, przy
        okazji. Natomiast PiS to żadna lewica. Chyba, że uznać iż wszelki populizm,
        obiecujący ludziom gruszki na wierzbie, jest lewicowy.

Natomiast jeśli chodzi o bezczelność, obłudę i kłamstwo w żywe oczy, to
        triumwiratu Kaczyńskiego z Giertychem i Lepperem, nikt nie pokona :-)

maaac napisał:

> Jakie powstrzymał? Jedna lewica zamieniła się miejscami z drugą. :)
        > Tyle że tamta była bezczelna, a ta jest obłudna.
        • patman Nie mylcie socjalizmu z lewicą 11.02.06, 08:48
          Zapominacie, że istnieją dwie osie określające położenie danej partii na scenie politycznej: jedna to lewicowość-prawicowość, określające ukierunkowanie na balans między priorytetami obywatela a narodu. Druga oś rynkowo-socjalna określa, w jakim stopniu partia chce sterować gospodarką i redystrybuować PKB. Jako, że koalicja PiS-Samoobrona-LPR na pierwszej osi znajduje się na pozycji wyskalowanej jako narodowa, na drugiej jako 50% socjalizmu, można tę formę śmiało nazwać NARODOWY SOCJALIZM.
          • ave_duce Re: Nie mylcie socjalizmu z lewicą 11.02.06, 09:03
            Kaczyzm to faszyzm.
            • sclavus Re: Nie mylcie socjalizmu z lewicą 11.02.06, 13:27
              ave_duce napisała:

> Kaczyzm to faszyzm.
              >

Jeśli chodzi o autorytarność to tak!
              Jak jednak nazwać narodowo-katolicko-populistyczny styl kaczeńców???
              We francji padło określenie: jumeauxkratie... bliźniakokracja...
              To dużo mówi znając nasze realia...
          • maaac Re: Nie mylcie socjalizmu z lewicą 11.02.06, 09:33
            Za czasów Gomułki też podkreślano narodowy charakter i socjalistyczny - a ich
            nie nazywano narodowymi socjalistami :). Zresztą flaga naszych najbliższych
            sąsiadów z zachodu była tak samo nieprzypadkowo czerwonego koloru :).
            • a.barbarus Re: Nie mylcie socjalizmu z lewicą 11.02.06, 09:56
              "Za czasów Gomułki też podkreślano narodowy charakter i socjalistyczny"
              ..............
              Jednak będę się upierał, że mimo narodowych odcyleń, za które zresztą Gomułka za
              Stalina siedział w więzieniu, w jego socjalizmie więcej było internacjonalizmu
              ;) Podkreślanie narodowego charakteru państwa - członka bloku socjalistycznego
              było czymś zupełnie innym, niż nacjonalizm kaczystów w państwie suwerennym. Tej
              oceny nie zmienia nawet członkostwo (dobrowolne) w Unii Europejskiej.
              • maaac Re: Nie mylcie socjalizmu z lewicą 11.02.06, 10:04
                Ok :) cóż mamy inne zdanie.

Zresztą nawet wspominane tu już wcześniej dwuwymiarowa (lewicowość-
                prawicowość - ja bym to nazwał inaczej, i rynkowość-socjalność) metoda podziału
                partii politycznych jest zbyt uboga do pełnej oceny.
          • natural7 Re: Nie mylcie socjalizmu z lewicą 11.02.06, 09:49
            > NARODOWY SOCJALIZM
            Ameryki nie odkryłeś tylko żali tego głupiego społeczeństwa znowu obudzi się po
            czterech latach z ręką w nocniku.
          • sclavus Re: Nie mylcie socjalizmu z lewicą 11.02.06, 13:24
            patman napisał:

> Zapominacie, że istnieją dwie osie określające położenie danej partii na
            scenie
            > politycznej: jedna to lewicowość-prawicowość, określające ukierunkowanie na
            ba
            > lans między priorytetami obywatela a narodu. Druga oś rynkowo-socjalna
            określa,
            > w jakim stopniu partia chce sterować gospodarką i redystrybuować PKB. Jako,
            że
            > koalicja PiS-Samoobrona-LPR na pierwszej osi znajduje się na pozycji
            wyskalowa
            > nej jako narodowa, na drugiej jako 50% socjalizmu, można tę formę śmiało
            nazwać
            > NARODOWY SOCJALIZM.
            >
            >

A jeśli na dodatek jest to mocno podlane sosem katolickim???
            Raczej: rydzowo-katolickim, to co???
            • patman Re: Nie mylcie socjalizmu z lewicą 12.02.06, 10:05
              Istotnie, możnaby jeszcze wprowadzić skalowanie stosunku do religii, ale to w dużym stopniu jest odzwierciedlane na skali lewica-prawica. Im bardziej ktoś jest na prawo, tym większe przywiązanie do religii dominującej, jako części kultury narodowej. Pewnym zakłóceniem na tej linii jest nazizm, który aspirował do miana religii narodowej, stąd niezbyt przychylnym okiem patrzył na kościoły, zwłaszcza katolicki. Jeśli odnieść to do naszej sytuacji, to sekta Rydzyka też zaczyna mieć zapędy, żeby stać się religią państwową.
      • miguel1977 Re: Kto kłamie ws. podziale stanowisk? 11.02.06, 12:27
        Pazerność i Szachrajstwo = PiS
        Lewica Pana Romana = LPR
        :-)
        Na szczęście za rogiem jest żubr hehe
      • sclavus Re: Kto kłamie ws. podziale stanowisk? 11.02.06, 13:22
        maaac napisał:

> Jakie powstrzymał? Jedna lewica zamieniła się miejscami z drugą. :)
        > Tyle że tamta była bezczelna, a ta jest obłudna.

Czerwone i czarne... to akurat Stendhala... może prorocze??
        Pierwsze łatwiej strawne...
    • viking-05 wybiórcza kłamie! 11.02.06, 07:52
      ludzie namaszczeni przez ojca dyrektora są prawdomowni;-)
    • stagaz Jeśli chodzi o kłamstwo... 11.02.06, 08:00
      ...to doświadczenie mówi mi żeby postawić na "GW"...W temacie kłamstwa i
      manipulacji to pewniak...
      • taziuta Re: Jeśli chodzi o kłamstwo... 11.02.06, 08:05
        Chyba jesteś uprzedzony :-)

stagaz napisał:

> ...to doświadczenie mówi mi żeby postawić na "GW"...W temacie kłamstwa i
        > manipulacji to pewniak...
      • patman Jesteś geniuszem antylogiki 11.02.06, 08:51
        Poczytaj sobie co powiedział Giertych, co powiedział Kaczyński. A później GW kłamie wyciągając wnioski, że Kaczyński zaprzecza Giertychowi. Logika przednia, godna Radyja Maryja.
        • sclavus Re: Jesteś geniuszem antylogiki 11.02.06, 15:05
          patman napisał:

> Poczytaj sobie co powiedział Giertych, co powiedział Kaczyński. A później GW

> amie wyciągając wnioski, że Kaczyński zaprzecza Giertychowi. Logika przednia,
          g
          > odna Radyja Maryja.
          >

Zapewne... Zapewne mówisz o sobie....
          Przeczytaj - ty, jeszcze raz...
      • abstracto Re: Jeśli chodzi o kłamstwo... 11.02.06, 09:33
        > ...to doświadczenie mówi mi żeby postawić na "GW".

Wiem, że umiejętność czytania ze zrozumieniem nie każdemu jest dana, ale spróbuj
        jeszcze raz literka po literce. Ewentualnie możesz sobie to rozrysować jeżeli
        będzie Ci łatwiej.
        A Twój dylemat jest mniej więcej taki:
        jeśli kłamie GW to kłamie i Kaczka
        jeśli Kaczka nie kłamie, to nie kłamie GW, a kłamie Romuś
    • koniecdemokracji Re: Kto kłamie ws. podziale stanowsik? 11.02.06, 08:19
      Niestety nowym obowiązującym polityków standardem teraz będzie
      Co innego myśli, co innego mówi,co innego robi?
      Biorąc pod uwagę, że na to wszystko nałoży się teraz cenzurę trzeba będzie
      wymyślać takie sposoby obrażania władzy by w żaden sposób nie być pociągniętym
      do odpowiedzialności
      Jak na razie niczego nie trzeba wymyślać
      Czy nikomu z władców nie przyjdzie do głowy, że tylko używając rozumu można
      zbudować prawdziwy autorytet?
      • taziuta Re: Kto kłamie ws. podziale stanowsik? 11.02.06, 08:22
        A po co im autorytet, jak już będą mieć władzę absolutną? :-)

koniecdemokracji napisał:

> Niestety nowym obowiązującym polityków standardem teraz będzie
        > Co innego myśli, co innego mówi,co innego robi?
        > Biorąc pod uwagę, że na to wszystko nałoży się teraz cenzurę trzeba będzie
        > wymyślać takie sposoby obrażania władzy by w żaden sposób nie być
        > pociągniętym do odpowiedzialności
        > Jak na razie niczego nie trzeba wymyślać
        > Czy nikomu z władców nie przyjdzie do głowy, że tylko używając rozumu można
        > zbudować prawdziwy autorytet?
        • amhu Re: Kto kłamie ws. podziale stanowsik? 11.02.06, 10:26
          > A po co im autorytet, jak już będą mieć władzę absolutną? :-)
          ---------------------------
          Ziobro, Dorn, Wasserman, Kaminski - nie nasuwaja wam sie analogie? Wyszynski
          (nie kardynal ma sie rozumiec),Beria...... I nad wszystkimi Slonce Narodu.
    • presentation1 MOIM ZDANIEM.... 11.02.06, 08:27
      Rzadzace dzisiaj ugrupowania powinny rozwiazac problem przeszlosci,po prostu ja
      ujawniajac.Zniknie z naszej sceny wiele skompromitowanych nazwisk.Trzeba to
      zrobic szybko gdyz media dokladnie szkodza Polsce majac nadzieje na gabinet
      fantomow z PO co pomoze zachowac ciaglosc czyli dalsze rozgrabianie panstwa.
      • koniecdemokracji Re: MOIM ZDANIEM.... 11.02.06, 09:44
        Jak nie można sobie poradzić z teraźniejszością i nie bardzo ma się sensowny
        plan na przyszłość to próbuje się wmówić społeczeństwu, że winę za to ponosi
        historia?
        W latach 70 urodziło się pokolenie, które teraz funkcjonuje w dorosłym życiu
        Czy myślicie, że ich interesują pożółkłe teczki z, IPN że fascynują się, kto i
        co, na kogo donosił, jeżeli tak jest to bardzo niedobrze, bo to zabiera czas na
        zajmowanie się teraźniejszością i budowaniem pomyślnej przyszłości?
        Istnieje wina skrucha i przebaczenie
        Trzeba ujawnić wszystko osadzić i nie manipulować przeszłością
        Odciąć się od złych wzorów a nie je powielać
        • stary_szczur Re: MOIM ZDANIEM.... 11.02.06, 13:12
          > W latach 70 urodziło się pokolenie, które teraz funkcjonuje w dorosłym życiu
          > Czy myślicie, że ich interesują pożółkłe teczki z, IPN że fascynują się, kto
          i
          > co, na kogo donosił, jeżeli tak jest to bardzo niedobrze,

myslę, że to mało kogo interesuje kto na kogo donosił, ale ponieważ PiS to
          partia gawiedzi a gawiedź jest głupia i lubi igrzyska, to się takie igrzyska
          zapewnia, niestety gawiedź nie rozumie,że w gruncie rzeczy nie ma to już
          ŻADNEGO znaczenia...bo po odkryciu kto na kogo donosił sytuacja gospodarcza się
          nie polepszy...

--------------------------------
          Polska to postaw czerwonego sukna,
          my zaś ciągnąć będziem, by nam się
          najwięcej w garści zostało
          • presentation1 Re: MOIM ZDANIEM.... 11.02.06, 13:25
            Czy ty cos rozumiesz?
            Nie chodzi o stary system ale tego noworodka ktory rozebral dorobek Polski.
            • stary_szczur Re: MOIM ZDANIEM.... 11.02.06, 14:39
              presentation1 napisał:

>"Rzadzace dzisiaj ugrupowania powinny rozwiazac problem przeszlosci,po prostu
              >ja
              >ujawniajac.Zniknie z naszej sceny wiele skompromitowanych nazwisk.Trzeba to
              >zrobic szybko gdyz media dokladnie szkodza Polsce majac nadzieje na gabinet
              >fantomow z PO co pomoze zachowac ciaglosc czyli dalsze rozgrabianie panstwa"

> Nie chodzi o stary system ale tego noworodka ktory rozebral dorobek Polski.

wyrazaj się z sensem!
              jesli stary system to lata 1945-1989,a może też 1989-2005 to przepraszam kto
              jest tym noworodkiem???PO?jesli tak to co jest dorobkiem naszego panstwa,
              wszystko do 1945 roku?bo rozumiem, ze według ciebie 'stary system' niczego sie
              chyba nie dorobił, bo jakby sie dorobił, to nie byłby taki zły... %-)

> Czy ty cos rozumiesz?
              jesli Jarek K., twierdzi że jest w nim SAMO dobro, to bez oporów mogę przyznać,
              że WSZYSTKO rozumiem :P

• lodz123 Re: Kto kłamie ws. podziale stanowsik? WYBIORCZA 11.02.06, 08:30
      Kto klamal w aferze rywina, kryl prezia i zwlekal z ujawnieniem tasm? Michnki i
      GW. Te metody ich sa stare. Adas napewno od brata sie nauczyl.
    • lodz123 JAKIE GOEBELSOWE ZDJECIE GIERTYCHA!!! 11.02.06, 08:31
      GW nie daje ludzia nawet szans obrony.
      • witaschek GW klamie 11.02.06, 08:46
        Czytam te gazete od poczatku. GW klamie. To bardzo skrzywiona gazeta. Niewiele
        ma wspolnego z obiektywnym dziennikarstwem. To jest gazeta dla zalatwiania
        spraw pewnych ludzi.
        • abstracto Re: GW klamie 11.02.06, 09:38
          Ja nie mogę. Takiego masochisty to ze świecą szukać. I po co tak się umęczasz
          człowieku?
          He,he,he ... Idźcie Wy sobie pisać na forum ND, jeżeli takowe istnieje.
        • nicalek Re: GW klamie 11.02.06, 10:56
          To po co czytasz, czytaj "Wasz Dziennik"!
        • centrolew Re: GW klamie 11.02.06, 13:54
          witaschek napisał:

> Czytam te gazete od poczatku. GW klamie. To bardzo skrzywiona gazeta. Niewiele
          > ma wspolnego z obiektywnym dziennikarstwem.

Proponuje przerwać męki i włączyć odbiornik na "Radjo Maryja", jest jeszcze TV
          TRWAM, taka konkurencyjna stacja dla TVN24! Czasami ludzie lubią sobie sprawiać
          cierpienie...
          • witaschek patologicznego klamce obserwuje ze wzgledow 11.02.06, 22:22
            naukowych. Nie kazdy sie tak meczy jak wszmosciowie oraz wasi kompani z
            GWnianej.
        • maria333 Re: GW klamie 12.02.06, 02:18
          witaschek napisał:
          > Czytam te gazete od poczatku. GW klamie. To bardzo skrzywiona gazeta.
          Niewiele > ma wspolnego z obiektywnym dziennikarstwem. To jest gazeta dla
          zalatwiania > spraw pewnych ludzi.

To po co czytasz? Czytaj Wasz Dziennik, będziesz miał Prawdę Objawioną!
          • tomekp1 Re: GW klamie do Marii333 13.02.06, 17:36
            Jeżeli ktoś interesuje się polityką czyta / i myśli przy tym/ rózne czasopisma
            i gazety nawet GW.
            Mario333 ty pewnie czytasz tylko GW.
      • test-wo Re: JAKIE GOEBELSOWE ZDJECIE GIERTYCHA!!! 11.02.06, 08:59
        Faktycznie!Politycy prześcigają się w udowadnianiu,że uczciwy,porządny człowiek
        powinien być jak najdalej od moralnego dna jakim jest polityka w wykonaniu
        naszych elit/?/.Cynizm,obłuda i pogarda dla "ciemnego ludu" są aż nadto
        widoczne u wielu polityków , nie tylko opcji "TKM ".Prym jednak wiodą
        przedstawiani wyżej...
      • sumienie.lk Re: JAKIE GOEBELSOWE ZDJECIE GIERTYCHA!!! 11.02.06, 09:42
        Jak mówić o obronie tego, który nie robi niczego innego poza atakowaniem?
      • the.bill1 Re: JAKIE GOEBELSOWE ZDJECIE GIERTYCHA!!! 11.02.06, 10:06
        Ja sobie zbieram zdjęcia z Wyborczej. Potem wydam galerie pt. Politycy
        lubiani/nielubiani przez Wyborczą.
        Zdjęcia sa super obiektywne.
        Jak ktos ma cos fajnego, to prosze o przesłanie na maila.
        • dccircle Re: JAKIE GOEBELSOWE ZDJECIE GIERTYCHA!!! 11.02.06, 18:58
          To GW też winna, że Giertych ma mordę jak cholewę? Polecam "Adams Family"
          hi hi
          • ania_lock Re: JAKIE GOEBELSOWE ZDJECIE GIERTYCHA!!! 11.02.06, 19:45
            kiedy widzę pana Romana G to niestety niejestem w stanie skupić sie na tym o
            czym mówi.może to i lepiej, bo przecież od nadmiaru informacji,które serwuje
            może rozboleć głowa-mnie już boli :D
            a jak jego musi boleć kiedy słucha sondaży :)
            wkońcu jest taaaaka wielka, kwadratowa
            • ania_lock Re: JAKIE GOEBELSOWE ZDJECIE GIERTYCHA!!! 12.02.06, 09:58
              a pan G nadal wygląda jak mutant,gada jak potłuczony,mnie boli głowa - kolejna
              spokojna niedziela ;)
              i tylko zdjecie ciągle to samo
      • jerzy.kosecki Re: JAKIE GOEBELSOWE ZDJECIE GIERTYCHA!!! 11.02.06, 12:06
        nie obrażaj Goebelsa ! to był inteligentny człowiek !
    • basia.p Re: Kto kłamie ws. podziale stanowsik? 11.02.06, 08:46
      droga gazeto! w tej świetej trojce PIS, LPR i Samoobrona klamac moga wszysycy
      ... w koncu kazde rozgrzeszenie dostana od rydzyka. Cala nadzieja tkwi wlasnie w
      was, w dziennikarzach, ktorzy nie dacie sie zastraszyc zadnej z ww opcji i
      bedziecie pisac prawde i ujawniac takie wlasnie kretactwa. odwagi! Naprawde
      licze na was i dziekuje za taka prace!!
      b.
      • madziaba1 Re: Kto kłamie ws. podziale stanowsik? 11.02.06, 11:42
        Właśnie czy nikomu nie przyszło do głowy, że opluwana GW przez polityków, w tym
        Giertycha, po prostu jest dla nich niewygodna.... tak samo niewygodna była dla
        SLD (stąd osławiona ustawa miedialna, która miała osłabić jej wzrost! kuriozum
        w Państwie wolnorynkowym). Nalepsza droga to ją opluć, albo stowrzyć Ośrodek
        Monitorowania Mediów (!!!!) - następny urząd nie wiadomo po co, chyba tylko po
        to, zeby były nowe posady dla słabych merytorycznie członków Świętej Trójcy.
        Powiem tak, gdyby nie GW, Rzeczpospolita i kilka pomniejszych gazet nie
        wiedzielibyśmy o 99% afer (które niezalezne przeciez w Polsce służby)
        maskowałyby na każdym kroku... To jest granda, że w tym Państwie słuzby do tego
        powołane nie realizują swoich zadań, są po prostu sterowane! A gazetami nie da
        się sterować i to polityków bardzo boli.
    • slavik222 GW kłamie coraz rzadziej,a mozecie to poprawic 11.02.06, 09:01
      Obiektywnie trzeba przyznac,zecoraz mniej klamiecie.Byc moze wynika to z
      faktu,ze Adas nie ma takiego przekretnego wplywu jak kiedys.Mysle,ze doczekam
      momentu,ze bez wzgledu co kto,z jakiej opcji co mowi,robi,przedstawicie to
      objektywnie np. jesli to bedzie Ojciec Rydzyk z mojego ukochanego Torunia
    • sumienie.lk Zebrali się kłamcy, oszołomy i wyrokowcy... 11.02.06, 09:13
      Cóż uczynią dobrego?
      • taziuta Re: Zebrali się kłamcy, oszołomy i wyrokowcy... 11.02.06, 09:18
        Sobie? Wiele! :-)

sumienie.lk napisał:

> Cóż uczynią dobrego?
    • gw_klamie Nikczemność GW-niarzy nie zna granic 11.02.06, 09:17
      tak jak klamali o aferze Michnika_rywina, tak i o najlepszej komisji sledczej ds Orlenu. Dla nich tylko liczą się mordercy narodu, esbecja, prezio i uklad zdrady narodu przy okrąglym stole, oszolomstwo zaklamane.
      • the.bill1 Re: Nikczemność GW-odszkodowania za szkody? 11.02.06, 10:03
        Ano nie zna. mnie tylko interesuje czy mozna od GW zażadac odszkodowania za
        szkody moralne wyrządzone czytelnikom tymi kłamstwami.
        • lks17 Re: Nikczemność GW-odszkodowania za szkody? 11.02.06, 12:14
          THebil masz szansę. W twoim przypadku nietrudno będzie udowodnić, że twoje
          niskie IQ jest przesłanką wystarczającą do wystąpienia o takie roszczenie.
          Resztę załatwi Ziobro z Wassermanem.
    • sumienie.lk Re: Dla taziuty... 11.02.06, 09:19
      Nie uważam, że to Michnik jest winien temu, że ogłupiały, niedouczony naród
      wybrał oszustów, oszołomów i wyrokowców... Sam też w części uważam się za
      winnego (choć bez zbędnego samobiczowania), bo nazbyt mało wysiłku włożyłem w
      to, aby przed wyborami uświadomić bliźnim powagę sytuacji - faktem jest, że
      wówczas nie bardzo chcieli uwierzyć, gdy ostrzegałem kim zacz są Kaczyńscy i
      ich pomocnicy. Mimo wszystko czeka teraz wielka potężna praca, w której
      Kaczyńscy także mają swój udział - to oni teraz pracują na to, aby wszyscy
      wyborcy przekonali się naocznie kim tak naprawdę są. Tym razem nie słowa będą
      świadczyć o nich, ale ich czyny.
    • chris12 o.Rydzyk wyspowiada całą koalicję, gdzie problem 11.02.06, 09:20
      To jest odnowa moralna i koniec! Jestem z PiS-em, może jakieś stanowisko...
    • a.barbarus ignorancja jest gorsza od faszyzmu 11.02.06, 09:21
      "pan Roman Giertych chyba nie wiedział o tym przepisie tej ustawy. Ja nie
      ukrywam, że ja też nie wiedziałem"
      .............
      A ja chciałbym wiedzieć, o jakich to jeszcze przepisach najważniejszych ustaw
      nie wiedzą nasi współobywatele, "panowie" Kaczyński Jarosław i Giertych Roman,
      uważający się za właścicieli Rzeczypospolitej? I co planują zrobić ze swoimi
      przeciwnikami politycznymi w Sejmie i poza nim, może pozbawić praw
      obywatelskich, a może tylko wysłać na Kamczatkę? Od razu informuję, że pewna
      ważna ustawa zasadnicza takiej możliwości nie przewiduje. Żeby potem przed
      jakimś trybunałem międzynarodowym nie było, że nie wiedzieli o tym przepisie.
      • ave_duce Re: ignorancja jest gorsza od faszyzmu 11.02.06, 09:23
        To się zmieni Konstytucję RP, przecież o TO chodzi.

;)
        • p.smerf Re: ignorancja jest gorsza od faszyzmu 11.02.06, 09:26
          A jeśli się trafi jakiś nieposłuszny Trybunał Konstytucyjny, to też się go zmieni.
          • ave_duce Re: ignorancja jest gorsza od faszyzmu 11.02.06, 09:27
            Jasne! Jak rewolucja to rewolucja!

;)
            • sumienie.lk KACZKI TEŻ PODLEGAJĄ WYMIANIE... 11.02.06, 09:36
              Niczego nie sugeruję - tylko tak sobie... przypominam.
              • sclavus Re: KACZKI TEŻ PODLEGAJĄ WYMIANIE... 11.02.06, 12:33
                sumienie.lk napisał:

> Niczego nie sugeruję - tylko tak sobie... przypominam.

A sezony polowań???
            • a.barbarus pociesza mnie jedno 11.02.06, 09:39
              trudno zmienić ustawę, której się nie zna, nawet tę najbardziej zasadniczą :)
              Natomiast ignorancja w parze z coraz potężniejszą arogancją ponownie zmiotą to
              towarzystwo ze sceny politycznej, tym razem w otchłań niebytu. I nie pomoże
              poparcie nawet wszystkich Polaków po sześćdziesiątce, z wykształceniem
              podstawowym niepełnym, żyjących w małych miasteczkach i wybudowaniach
              pozbawionych energii nie tylko elektrycznej.
              • sumienie.lk Mnie to nie pociesza - szkoda mi straconego czasu 11.02.06, 09:45
                Zmiany trzeba wprowadzić już zaraz, niemal natychmiast, jak tylko będzie to
                możliwe. Nie wolno umożliwiać pisiorkom dalszego psucia Polski, dalszego
                dzielenia nas na dobrych i lepszych, na słusznych i niesłusznych - to już
                przerabialiżmy przez 45 lat. Pisiorki muszą czuć na plecach nasz oddech.
                • sclavus Re: Mnie to nie pociesza - szkoda mi straconego c 11.02.06, 13:28
                  sumienie.lk napisał:

> Zmiany trzeba wprowadzić już zaraz, niemal natychmiast, jak tylko będzie to
                  > możliwe. Nie wolno umożliwiać pisiorkom dalszego psucia Polski, dalszego
                  > dzielenia nas na dobrych i lepszych, na słusznych i niesłusznych - to już
                  > przerabialiżmy przez 45 lat. Pisiorki muszą czuć na plecach nasz oddech.

Więc... PiSiaj... PiSianie ma wszak kolosalną przyszłość...
                  JA PiSiałem, PiSiam i PiSiał będę... :-))
              • sclavus Re: pociesza mnie jedno 11.02.06, 12:36
                a.barbarus napisał:

> trudno zmienić ustawę, której się nie zna, nawet tę najbardziej zasadniczą :)
                > Natomiast ignorancja w parze z coraz potężniejszą arogancją ponownie zmiotą to
                > towarzystwo ze sceny politycznej, tym razem w otchłań niebytu. I nie pomoże
                > poparcie nawet wszystkich Polaków po sześćdziesiątce, z wykształceniem
                > podstawowym niepełnym, żyjących w małych miasteczkach i wybudowaniach
                > pozbawionych energii nie tylko elektrycznej.

Przecież wcale nie chodzi o to, żeby znać ustawę, którą chce się zmienić -
                trzeba znać ustawę NA JAKĄ chce się zmienić....
                Następnie, to już żaden problem,... większość do tego gwarantuje pakt...
                stabilizacyjny...
                Pocieszmy się, że do zmiany konstytucji pakt nie wystarcza...
                Bójmy się, kiedy posłowie z PO zaczną przechodzić do PiSiorów....
            • sclavus Re: ignorancja jest gorsza od faszyzmu 11.02.06, 12:32
              ave_duce napisała:

> Jasne! Jak rewolucja to rewolucja!
              >
              > ;)

... ale tylko moralna... :-)
      • vanici Re: ignorancja jest gorsza od faszyzmu 11.02.06, 09:46
        zawsze moga wystapic z UE i powiedziec, ze ich te przepisy nie obowiazuja, bo sa
        stronnicze i nie respektuja naszej polskiej tradycji, nie szanuja uczuc
        religijnych i w ogole, ze sa wymyslone przez bande eurokratow, ktorzy wspiraja
        srodowiska masonsko-gejowsko-zydowsko-kosmiczne
        • a.barbarus Strach ma wielkie oczy 11.02.06, 09:50
          Myślę że do wystąpienia z UE - jak i do wstąpienia - potrzebne jest referendum.
          Ale "pisiorki" zapewne i tego się nie doszukają w ustawach, więc ich decyzja
          będzie nieskuteczna prawnie. Strach ma wielkie oczy. Poza tym nic tak nie
          wyprowadza ignoranta z równowagi jak żart i kpina. A ignorant wyprowadzony z
          równowagi popełnia błędy i odsłania swoje najsłabsze miejsca :)
        • barbara444 Re: ignorancja jest gorsza od faszyzmu 11.02.06, 15:20
          Polaks tradycja nie jest masonsko-zydowsko-zydokomuno-komuno-kosmiczna.
          Tego niektorzy nie moga zapamietac.

Jest taka republika (obwod autonomiczny) w Rosji gdzie powinni byc szczesliwi.
          Tuzo miejsca i swiezego powietrza.

W Palestynie to jest ze 2 miliony samych z Rosji i straszny tlok, giewalt,
          mafijnosc i koprupcja. Lepsza ta Rosja.
      • sclavus Re: ignorancja jest gorsza od faszyzmu 11.02.06, 12:31
        a.barbarus napisał:

> "pan Roman Giertych chyba nie wiedział o tym przepisie tej ustawy. Ja nie
        > ukrywam, że ja też nie wiedziałem"
        > .............
        > A ja chciałbym wiedzieć, o jakich to jeszcze przepisach najważniejszych ustaw
        > nie wiedzą nasi współobywatele, "panowie" Kaczyński Jarosław i Giertych Roman,
        > uważający się za właścicieli Rzeczypospolitej? I co planują zrobić ze swoimi
        > przeciwnikami politycznymi w Sejmie i poza nim, może pozbawić praw
        > obywatelskich, a może tylko wysłać na Kamczatkę? Od razu informuję, że pewna
        > ważna ustawa zasadnicza takiej możliwości nie przewiduje. Żeby potem przed
        > jakimś trybunałem międzynarodowym nie było, że nie wiedzieli o tym przepisie.

Giertych już zasugerował: zmienić ustawę o PAPie.... wtedy ta pani z
        doktoratem, co to się habilituje... będzie mogła śmiało próg PAPu przekroczyć...
        PAP natychmiast będzie dysponował najnowszymi wiadomościami... prosto z
        elpeeru...
    • borsuuk Gazeta robi duży błąd 11.02.06, 09:34
      Gazeta Wyborcza robi duży błąd stając się stroną sporu z PiSem i jego
      "koalicjantami". Gazeta ma prawo i obowiązek komentować i krytykować poczynania
      PiSu i rządu. Jednak ostatnie artykuły zaczynają opisywac konflikt pomiędzy
      władzą a mediami a często pomiędzy Gazetą i TVNem a PiSem i LPRem.
      I tak jak od wyborów jestem przeciwny polityce Kaczyskich, tak przyjdzie mi
      zmienić GW na inną, ponieważ jako strona sporu nie są już w moich oczach obiektywni.
      A szkoda.
      • sumienie.lk NIE MA JUZ MIEJSCA I CZASU NA ZABAWĘ... 11.02.06, 09:41
        W OBIEKTYWNOŚĆ. Zobacz do czego to nasze (prawe i etyczne) postępowanie
        doprowadziło. U władzy znajdują się kłamcy w koalicji z wariatami i
        wyrokowcami. Sytuacja jest na tyle poważna, że nie ma już miejsca na ukłony i
        grzeczne słówka, bo te koalicjanci mają w najgłębszym poważaniu. Teraz trwa
        walka polityczna i jest to już walka na noże - o ile tego nie widać z twojej
        perspektywy, to uprzejmie informuję, że tak właśnie jest.
        W Warszawie ta walka trwa od trzech lat, ale jakoś nikt w Polsce tego nie
        raczył zauważyć.
      • a.barbarus Opis to błąd? 11.02.06, 09:44
        "ostatnie artykuły zaczynają opisywac konflikt pomiędzy
        władzą a mediami a często pomiędzy Gazetą i TVNem a PiSem i LPRem"
        ...............
        czy opis rzeczywistości stoi w konflikcie z obiektywizmem? Czasem i mnie brakuje
        obiektywizmu w opisie np. faszyzmu, ale nie przesadzajmy ;)
      • koniecdemokracji do borsuuk 11.02.06, 09:57
        Ależ masz absolutną racje to jest konflikt władzy z mediami media oceniają
        bardzo negatywnie poczynania rządu
        Rząd jest z tego niezadowolony i mówi ze media są nieobiektywne
        Za chwilę się dowiemy (a oby długo nie trzeba było czekać), że mamy
        nieobiektywne społeczeństwo
        Media można wymienić na bardziej obiektywne, ale co ze społeczeństwem też się
        je wymieni
        • amhu Re: do borsuuk 11.02.06, 10:33
          ale co ze społeczeństwem też się
          > je wymieni
          ------------
          Wezmie sie je za morde.
          • sclavus Re: do borsuuk 11.02.06, 16:46
            amhu napisała:

> ale co ze społeczeństwem też się
            > > je wymieni
            > ------------
            > Wezmie sie je za morde.

To już było... Poprawka (z) historii ???
            • wilmor1 Re: do borsuuk 11.02.06, 16:54
              sclavus... ja się z Tobą mam!....ŁAPA...!
              • sclavus Re: do borsuuk 11.02.06, 16:55
                wilmor1 napisał:

> sclavus... ja się z Tobą mam!....ŁAPA...!

No widzisz!... A mogłes się wcześniej zorientować... po sygnaturce...
                Łapa!
      • maaac Mit obiektywności. 11.02.06, 09:58
        Chłopie już ci wmówili że prywatna gazeta ma być obiektywna?!!!!!!

Gazeta ma pisać wyłącznie prawdę, a nie kłamstwa bo za to jest kara. To jaką
        linię polityczną/filozoficzną ma wydawnictwo to jest jedynie problem jej
        redakcji i udziałowców. Jak ci się nie podoba linia GW to czytaj NIE lub
        Trybunę, to też ci się nie podoba - masz Nasz Dziennik. Każda z tych gazet ma
        swoje poglądy na świat.

Nawet nie ma co mówić że obiektywne to mogą być tylko pomiary fizyczne - a
        każda wypowiedź człowieka jest subiektywna i jest wyłącznie odbiciem jego
        poglądów.
        • koniecdemokracji Re: Mit obiektywności.do maaac 11.02.06, 10:18
          zgadzam sie z tobą
          Istnieje cos takiego jak pluralizm

stanowisko w dziedzinie ontologii, według którego rzeczywistości nie daje się
          sprowadzić do jednej zasady, lecz musi być wyjaśniana przez ich wielość
        • michalo8 Re: Mit obiektywności. 11.02.06, 10:43
          nie przesadzajmy, porownaj sobie "obiektywnosc" GW i Rzepy, zobaczysz roznice.
          • maaac Re: Mit obiektywności. 11.02.06, 10:45
            Bzdura - jedni mają bliższe tobie poglądy i tych uważasz za "obiektywnych"
            drudzy dalsze. Ile ludzi tyle poglądów na świat - nie ma obiektywnego poglądu.
            • michalo8 Re: Mit obiektywności. 11.02.06, 10:52
              nieprawda, czytasz czasem cos poza GW zeby moc porownac?
              GW i SuperExpress to ta sama polka.
              • maaac Re: Mit obiektywności. 11.02.06, 13:15
                :)

Naprawdę nie rozumiesz o czym piszę? Czytasz sam cos poza GW, SuperExpressem
                czy innymi dziennikami? Może jakąś książkę? Czy rozumiesz w ogóle znaczenie
                słów obiektywny i subiektywny?
                • isa.stern Re: Mit obiektywności. 11.02.06, 16:11
                  maaac, przecież widać, że on nie rozumie, więcej on nie rozumie tego, co Ty
                  piszesz, a Ty wymagasz od niego, aby rozumiał prawo prasowe, którego pewnie w
                  zyciu na oczy nie widział;
                  większość osób nie rozumie, że każda gazeta moze wybrać sobie opcję polityczną,
                  której ideały później propaguje na swoich łamach, stąd m.in. Trybuna o wyraźnie
                  lewicowej linii;
                  a co do "Rzepy" i "GW", to mimo wszystko jednak trudno porównywać oba
                  dzienniki, ponieważ Rz jest nastawiona b. na gospodarkę, prawo itd., a GW to
                  dziennik gł. informacyjny i opiniotwórczy. Tu także pojawia się kwestia prawa,
                  wg Konstytucji RP mamy zagwarantowaną wolność głoszenia własnych opinii, więc
                  GW nie łamie prawa, więcej - ona realizuje jego idee...
                  można byłoby tak długo ;)
                • wet3 do maac 11.02.06, 16:18
                  maaac napisał:

> :)
                  >
                  > Naprawdę nie rozumiesz o czym piszę? Czytasz sam cos poza GW, SuperExpressem
                  > czy innymi dziennikami? Może jakąś książkę? Czy rozumiesz w ogóle znaczenie
                  > słów obiektywny i subiektywny?

Z tym obietywizmem to zupelnie przesadzasz. W Polsce mamy DWA rodzaje srodkow
                  masowego przekazu: jedynie sluszne i politycznie poprawne (prawie wszystkie)
                  oraz politycznie niepoprawne - TV Trwam, RM, Nasza Polska, Nasz Dziennik i
                  chyba gazety wydawane przez Bubla.
                  • doktor.1 Do Wet3 ! 11.02.06, 18:18
                    Nie wiem czy zauważyłeś, że na tym forum pojawił/a
                    się forumowicz/ka o nicku "doktorka1".
                    Nie pomyśl, że to moja żona. - Nie ten styl !

A wracając do meritum, to w oparciu o informację
                    z GW - przenigdy nie pokusiłbym się na wyrażenie
                    swojej opinii w przedmiotowej sprawie.
                    Jestem teraz na etapie pozyskiwania wiedzy z innych źródeł.
                    Potem porównam, przeanalizuję i jak czas pozwoli, - skomentuję.

Pozdrawiam.

P.S.
                    Materiał, który wczoraj mnie przesłałeś
                    jest ... porażający !!! - Ot, do czego są zdolni
                    najwięksi intryganci świata !
                    ( redaktorzy GW wiedzą, co ich pobratymcy kombinują ).
                    • wet3 do doktor.1 11.02.06, 19:07
                      Zauwazylem "doktorke.1". Na tym forum pojawilo sie mnostwo klonow. Przewaznie
                      wybieraja ksywy forumowiczow krytykujacych GW - takich jak
                      np. "silesius.monachijski" - mamy
                      teraz "silenius.monachijski", "silesuis.monachijski" itd. Pamietam, ze podczas
                      jednej dyskusji wlozylem kij w mrowisko tytulujac moj post "kloniki, kloniki,
                      kloniki - przylecialy z czerwonej bojowki i nadwerezaja swoje makowki".
                      Pozdrawiam.
          • sclavus Re: Mit obiektywności. 11.02.06, 16:54
            michalo8 napisał:

> nie przesadzajmy, porownaj sobie "obiektywnosc" GW i Rzepy, zobaczysz roznice.

Ludzie!!! Obiektywny - co to jest??? Każda komentowana wiadomość traci
            obiektywizm!!! Tam gdzie jest komentarz, zaczyna obiektywizm subiektywny...
            PAP jest od tego, żeby podawać "czyste" wiadomości, fakty... Inne media je
            biorą i przetwarzają... i podają "swoim" czytelnikom z komentarzem (nota bene,
            od tego są)...
            Fun Naszego Dziennika nie powinien brać do ręki Gazety... bo będzie się czuł
            jakby diabłu rękę podał - tak umysły tych fanów są przerobione...
            Stąd: nie wiadomo co ci ludzie robią na forach Gazety... Chyba, że im za to
            płacą... to by tłumaczyło wielość kretyńskich postów...
            A chęć zagarnięcia PAPu przez Giertycha tym jednym można wytłumaczyć: pod butem
            Giertycha, PAP podawałby .. jedynie słuszne fakty... :-)
      • michalo8 Re: Gazeta robi duży błąd 11.02.06, 10:39
        ha ha obiektywni??? czy wg Ciebie tacy byli do niedawna?? dobre, naprawde
      • sclavus Re: Gazeta robi duży błąd 11.02.06, 13:39
        borsuuk napisał:

> Gazeta Wyborcza robi duży błąd stając się stroną sporu z PiSem i jego
        > "koalicjantami". Gazeta ma prawo i obowiązek komentować i krytykować
        poczynania
        > PiSu i rządu. Jednak ostatnie artykuły zaczynają opisywac konflikt pomiędzy
        > władzą a mediami a często pomiędzy Gazetą i TVNem a PiSem i LPRem.
        > I tak jak od wyborów jestem przeciwny polityce Kaczyskich, tak przyjdzie mi
        > zmienić GW na inną, ponieważ jako strona sporu nie są już w moich oczach
        obiekt
        > ywni.
        > A szkoda.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałeś o co Gazecie tu chodzi....
        Dementi... słyszałes o czymś takim...?
      • stary_szczur Re: Gazeta robi duży błąd CIOS 11.02.06, 14:49
        > I tak jak od wyborów jestem przeciwny polityce Kaczyskich, tak przyjdzie mi
        > zmienić GW na inną, ponieważ jako strona sporu nie są już w moich oczach
        obiekt
        > ywni.
        > A szkoda.
        jak się GW po tym ciosie podniesie to ja nie wiem.... :(

ps. czy dopiero dzisiaj zauwazyłeś, że kazda gazeta prowadzi wlasną politykę
        informacyjną, nie ma gazet obiektywnych, moga byc co najwyżej takie, które
        pomimo sympatyzowania z jakimiś poglądami politycznymi, pisza o rzeczywistości
        w sposób niezbyt DRASTYCZNIE odbiegający od prawdy o tej właśnie rzeczywistości.
        • mk159156 alternatywna rzeczywistość Wyborczej 11.02.06, 15:31
          Akurat GW odbiega od rzeczywistości BARDZO DRASTYCZNIE. Przykłady można by mnożyć, ale taki na czasie: rura Wassermanna. Po kilkudniowej kampanii kłamstw w GW i Nowym Dniu okazało się, że Wassermann interweniował, ale w zupełnie innej sprawie i w dodatku tydzień po całej historii z rurą. Co na to GW? Krótka, pokrętna notatka z PAPu, bardziej gmatwająca sprawę niż wyjaśniająca, nie mówiąc o przeprosinach.

-----------------

"Blue pill? Red pill? Remember, all I'm offering is the truth. Nothing more."

> ps. czy dopiero dzisiaj zauwazyłeś, że kazda gazeta prowadzi wlasną politykę
          > informacyjną, nie ma gazet obiektywnych, moga byc co najwyżej takie, które
          > pomimo sympatyzowania z jakimiś poglądami politycznymi, pisza o rzeczywistości
          > w sposób niezbyt DRASTYCZNIE odbiegający od prawdy o tej właśnie rzeczywistości
          > .
          • sclavus Re: alternatywna rzeczywistość Wyborczej 11.02.06, 16:01
            ... a wanna???
        • jassut czyżby kolejny cichy sztabowiec 12.02.06, 11:07
          Pisuaru odgrywający zatroskanego czytelnika. Stare dobre Cze-Ka nie umarło.
    • vanici Michnik powstrzymal lewice? 11.02.06, 09:43
      Czyli co mial Michnik zrobic? Przychodzi do niego Rywin, on co?

"Stary, ja tego nie slyszalem, prosze nie powtarzaj tego, bo sie rozplacze" -
      cos takiego mial powiedziec?

To samo mialby zrobic, gdyby teraz przyszedl do niego ktos z nowej, obecnie
      rzadzacej partii (trudno dociec czy nie bardziej lewicowej niz tamta, na pewno
      bardziej socjalnej czy tez socjalistycznej)

Od kiedy to ujawnianie korupcji szkodzi uczciwym ludziom? SLD sie pozbiera, a
      dzieki temu moze w przyszlosci beda bardziej pilnowali, zeby nie miec
      doczynienia z ludzmi pokroju Rywina czy minister Jakubowska. Polsce potrzebna
      jest normalna i silna prawica (tej ciagle nie mamy, bo partii
      socjalno-rydzykowych nie licze), porzadne centrum (tu bym widzial kandydata) i
      uczciwa, takze silna lewica (niewatpliwym kandydatem jest SLD + borowiki). Wtedy
      bedziemy mieli normalna, zdrowa konkurencje. Tak nam dopomoz ... (tu wpisz co
      chcesz: Bog, Ewolucja, Wielki Architekt Wszechswiata, Historia)
    • robi101 Re: Kto kłamie ws. podziale stanowsik? 11.02.06, 10:38
      Robactwem to są komuchy i PO. Ponieważ jesteś ich zwolennikiem to należysz do
      tego samego kręgu.
    • dont_touch Re: Kto kłamie ws. podziale stanowsik? 11.02.06, 10:39
      no tak.... pan giertych, jak byl na slynnym spotkaniu na jasnej gorze, pokazal na co go stac. krzewiciel dobrego wychowania, kroczacy z dekalogiem i krzyzem, zapomnial, ze pijanstwo to jeden z grzechow. do tej pory czestochowsccy taksowkarze wspominaja jak go wozili i jak nim pomiatalo na zakretach, w takim byl stanie... w sumie czy jest pijany, czy z piana na ustach (pierwszy krzykacz i klamca) wyglada tak samo. szalony wzrok - dobre cechy na dyktatora. wstydze sie (jednak), ze mieszkam w tym kraju. do bialorusi i rosji nam niedaleko. :((((((((((((((((((((((((((((((
      • gramat5 apropos: już chyba czas... 11.02.06, 10:55
        ... żeby ktoś wkoncu przeanalizował wypowiedź Kaczora z jego pierwszej
        konferencji prasowej po zawaleniu się hali w katowicach, jeśli ktoś twierdzi że
        to czlowiek chonoru itp to niech się ktoś pokusi o wsluchanie się w text owej
        wypowiedzi, gdzie w obliczu tragedii ten idiota załatwia sprawy z wszystkimi
        którzy nie są "dobrymi katolikami"- nie pamiętam dokladnej treści wypowiedzi
        (ale napewno jest ktoś kto to może sprawdzić)- kaczor mowi- "że należalo by się
        przy okazji przyjżeć masowym imprezą związanym z szeroko pojętą wolnością, którą
        ja za takową nie uważam" pisze o tym dopiero dziś, bo wreszcie przycichł szum
        medialny ktory mógłby zagluszyć ten fakt (a jak widać zagluszył- bo chyba
        wszyscy już zapomnieli)
        • sumienie.lk Re: apropos: nie zapomnieli - pamiętają więcej. 11.02.06, 10:59
          Pamiętają też i to, że "orędzie" nadane tego samego dnia wieczorem nie było
          wygłoszone przez Lecha tylko przez Jarosława (Lech był wówczas ciężko chory,
          miał wysoką temperaturę, katar, kaszel - a en, ktory mówił na chorego nie
          wyglądał nawet w najmniejszym stopniu). Pamiętają to wszystko i przypomną we
          właściwym momencie.
          • gramat5 Re: apropos: nie zapomnieli - pamiętają więcej. 11.02.06, 11:05
            to bylo chyba rano o ile mnie pamięc nie myli, i to był na 100% lechu, bo i
            kaszlal i prawie płakal z bólu
    • wilmor1 Re: Kto kłamie ws. podziale stanowsik? 11.02.06, 10:51
      Moim skromnym zdaniem, Giertych oskarżył Kaczyńskiego o kłamstwo!..Teraz
      Kaczyński powinien wziąć stołeczek i z niego ..luuu...Giertycha w piegi!.. za
      oczernianie brata Prezydenta.....
      • sumienie.lk Re: Kto kłamie ws. podziale stanowisk? 11.02.06, 10:55
        Noooooo... i ja bym tak przywalił... w te piegi...
    • wiesiek1952 Re: Kto kłamie ws. podziale stanowsik? 11.02.06, 11:02
      Pan Giertych jest "zawodowym kłamcą". Kłamał pytany o spotkanie z Kulczykiem na
      Jasnej Górze (tamto kłamstwo powinno być ukarane za fałszywe zeznania), zapewne
      kłamie i teraz. Ciekawe czy dostaje rozgrzeszenie od O. Dyrektora.
    • gogol66 Kto kłamie w każdej sprawie? - oczywiście GW! 11.02.06, 11:10
      "Gazeta Wyborcza" opublikowała ankietę, w której pyta czytelników, kogo ona,
      "Gazeta", obecnie zwalcza, a kogo popiera. Sama już nie wie. Istotnie, łatwo się
      pogubić. Moim zdaniem popiera Leppera, bo pisze o nim codziennie.
      • the.bill1 Re: Kto kłamie w każdej sprawie? - oczywiście GW! 11.02.06, 11:39
        Oni robia ta ankiete, aby wiedziec w kogo i jak walić
        To normalne. Po co im diagnoza? Aby sie utrzymac na rynku i aby wiedziec jak i w
        kogo uderzać, aby zyskac jak najwiekszy wpływ.
        To jest Pałka Wyborcza a nie gazeta.
        Jak sie pisze prawdę to takie badania nie sa potrzebne.
        • wilmor1 Re: Kto kłamie w każdej sprawie? - oczywiście GW! 11.02.06, 11:57
          the.bill1... skoro tak uważasz, to po co czytasz? ..rydzyk w swoich mediach
          podaje tylko prawdę.... czytaj jego mądrości!.Moze podałbyś parę przykładów
          kłamstw wyborczej?
    • 1korektor Czy doktorat jest miarą Kaczyńskich ? 11.02.06, 11:12
      Przedziwne upodobanie do tytułów doktorskich pojawia się coraz częściej. Znam
      wielu ludzi z doktoratami. Wielu jest znakomitymi fachowcami w swojej dziedzinie.
      Próbuję sobie wyobrazić niektórych z nich w roli dyrektora, członka rady
      nadzorczej. I wynikiem tego myślenia jest stwierdzenie faktu, że posiadanie
      doktoratu w żadnym stopniu nie jest wyznacznikiem przydatności do pełnienia
      funkcji zarządczych. No chyba że na uczelni.
      Znam wiele osób pełniących funkcje kierownicze. Zajmuję się pracą związaną z
      zarządzaniem i w projektach, którymi kierowałem lub uczestniczyłem przewaliło
      się mnóstwo różnych osób.
      Nie chęć szczera ale i nie doktorat.
      Praktyka i skuteczność, znajomość metodyk zarządzania i doświadczenie, znajomość
      budżetowania, zarządzania, ludzkiej psychiki, cechy charakteru, wiedza
      merytoryczna. To tak w skrócie. Czy doktorat do tego przygotowuje - wątpię.

Więc doktorat nie jest wytrychem do grupy nadającej się do rządzenia.
      Może to ktoś przeczyta i przemyśli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka