taziuta 11.02.06, 07:02 Panie Michnik, patrz Pan jakie robactwo zawłaszcza teraz państwo. Skutecznie powstrzymał Pan lewicę, gratuluję! Zamienił stryjek siekierkę na kijek :-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w.antoni Re: Kto kłamie ws. podziale stanowsik? 11.02.06, 07:15 Giertych mija się z prawdą, zresztą ma to we krwi. Spotkanie z Kulczykiem, egzaminy żony, teraz to. Żałosny obraz żebrzącego o przetrwanie faceta, który imponuje tylko długością korpusu ( nie mylić z wysokością ). Żałosny obraz kanapowej partii, która znalazła chwilową ochronkę. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorka1 Re: Kto kłamie ws. podziału stanowisk? 11.02.06, 07:39 To przykre,smutne...a zarazem przerażające :(( Kłamie w żywe oczy,a potem się tego wypiera... Oto,Ludu nasi przedstawiciele :(( Myślę,że przynakmniej część z nas zasłużyłana coś lepszego!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 09:43 widac ma za duzo u siebie dzienikarzy szkolonych w szkole medialnej z Torunia Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Sprywatyzować PAP! 11.02.06, 13:50 A w ogóle to dlaczego PAP jest jeszcze państwowe?! Nie jest to żadne strategiczne przedsiębiorstwo, więc po co trzymać w rękach polityków firmę, która zawsze będzie celem walki o wpływy i synekury?! Rząd ma rzecznika prasowego i to mu powinno wystarczyć! Inaczej dochodzi tylko do tak żałosnych targów o PAP jak w przypadku Giertycha i Kaczyńskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
zazam piąte dziecko Walendziaka 12.02.06, 06:42 ultra-komunistyczny "centrolew" nagłym rzecznikiem prywatyzacji??? to jakieś jaja - jeszcze większe niż pseudo-katolicka hucpa akolitów "Frondy" opisana w "Bessa~Lali" Giedrowicza... Kraina żenua - usta Romana, bywaj zdrów :o) Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew PAP 12.02.06, 11:11 zazam napisał: > ultra-komunistyczny "centrolew" nagłym rzecznikiem prywatyzacji??? Wiem, że prawicy nie podobają się prywatne media, one powinny być państwowe (podczas rządów PiS) albo kościelne (we wszystkich pozostałych przypadkach). Nie ma żadnego racjonalnego powodu, aby PAP pozostawał państwowy. Prywatyzacja nie musi być przeprowadzona metodą "kto da więcej", ale może mieć charakter pracowniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz ** Spojrzcie na to zdjecie: GW nie jest normalna ! 11.02.06, 18:06 GW nie wie co ma juz robic aby dopiec prawicy w obronie SLD i PO. To jest chore postepowanie godne psychopatow. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk131 LEPPER BYLYM SEKRETARZEM PZPR W PGR 11.02.06, 18:21 fritz.fritz napisał: > GW nie wie co ma juz robic aby dopiec prawicy w obronie SLD i PO. > > To jest chore postepowanie godne psychopatow. Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: ** Spojrzcie na to zdjecie: GW nie jest norma 11.02.06, 22:44 fritz.fritz napisał: > GW nie wie co ma juz robic aby dopiec prawicy w obronie SLD i PO. > To jest chore postepowanie godne psychopatow. powiedzial co wiedzial co jest chore ,to ze GW przytacza slowa Giertych i Kaczynskiego ktore sa sprzeczne????? gdzie tu wina GW !!!!! maja nie pisac bo j.w. panu fritz.fritz to nie odpowiada ? Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 10:53 kolter... teraz trafiłes kulą w łeb Giertycha!... wychodzi na to że GW. to ulubiona gazeta rydzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 12:28 wilmor1 napisał: > kolter... teraz trafiłes kulą w łeb Giertycha!... wychodzi na to że GW. to > ulubiona gazeta rydzyka! ... do opluwania... jadowitą sliną - tak! Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 13:04 sclavus..... piszesz rzeczy w których tylko ty rozeznać sie możesz!.. brałes leki?.. nie pomyliłeś?....te czerwone ,to dwie..niebieską tylko jedną! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 13:19 wilmor1 napisał: > sclavus..... piszesz rzeczy w których tylko ty rozeznać sie możesz!.. brałes > leki?.. nie pomyliłeś?....te czerwone ,to dwie..niebieską tylko jedną! Są tylko dwie możliwości: Albo NAsz Dziennik cię tu nasłał... Albo w czytaniu jesteś nietęgi.... Spróbuj jeszcze raz przeczytać - potem podaj, z której pozycji rzecz czytasz.... Odpowiedz Link Zgłoś
alfred73 wyborcza -szmatławiec gorszy od TRYBUNY, faktów... 11.02.06, 13:28 dziennika rydzyka i inych badziewi razem wziętych miał być sprzeciw wobec komuny została tylko komuna i krycie swoich Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: wyborcza -szmatławiec gorszy od TRYBUNY, fakt 11.02.06, 13:38 alfred73 napisał: > dziennika rydzyka i inych badziewi razem wziętych > miał być sprzeciw wobec komuny została tylko komuna i krycie swoich ... a jednak daleko mu... oj! jak daleko... do Naszego Dziennika i tym podobnych gadzinówek... katolickich... Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 14:33 ty naprawde nosisz wirusa.. esbeka! gdybyś mnie czytał , nie piprzył bys bzdur! ...ja i rydzyk...! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 15:02 wilmor1 napisał: > ty naprawde nosisz wirusa.. esbeka! gdybyś mnie czytał , nie piprzył bys > bzdur! ...ja i rydzyk...! Właśnie!!! Gdybyś czytał uważniej... też łatwo byś zauważył: Ja i rydzyk??? Paranoja! Dasz łapę? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
henryad CuD Diabła 12.02.06, 08:31 To cud diabelski, że taka Zydo-ubecka agentura w narodzie polskim mordując go i wysyłając na Sybir rządzi i egzystusje w Polsce 62 lata. Nagle Zydom polskim się zrobiło przykro i zabrali emeryturę zbrodniarzowi przeciw narodowi polskiemu Samuelowi Morelowi co miesiąc wysyłaną do Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
bromba12 Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 10:44 Michnik i Wyborcza mają swoje preferencje. Giertych akurat do ich ulubieńców nie należy. Spójrzcie tylko na zdjęcie jakie jest przy tym artykule. W ogóle tak zwane media polskojęzyczne czyli nie polskie prowadzą politykę im gorzej z rządem tym lepiej dla nich. A że Polska na tym ucierpi no to co przecież mają innych mocodawców, żydów, niemców t.zw europejczyków. Przecież Polskę już chcieli rozbierać za Jagieły i potem rozebrali przy pomocy takich Michników i innych sprzedawczyków. Szkoda gadać, przepraszam trochę się uniosłem ale taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 11:53 Był już taki czas, że wszystkie oficjalne polskie media były za rządem... A tak w ogóle, to mam rozumieć, że krytykować komuchów - dobrze, krytykować Kaczynskich - źle?? Wszystko jasne :) Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 22:53 swoboda_t napisał: > Był już taki czas, że wszystkie oficjalne polskie media były za rządem... A > tak w ogóle, to mam rozumieć, że krytykować komuchów - dobrze, krytykować > Kaczynskich - źle?? Wszystko jasne :) no co sie dziwisz ,sa w pulapce ! nie ma dobrego (dla chwalcow tych panow) wyjscia z sytuacji - albo jeden albo drugi klamie w zywe oczy a oni ich obu kochaja bezgranicznie mozna sie frustracji nabawic hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 13:01 A że Polska na tym ucierpi no to co przecież mają > innych mocodawców, żydów, niemców t.zw europejczyków. Przecież Polskę już > chcieli rozbierać za Jagieły i potem rozebrali przy pomocy takich Michników i > innych sprzedawczyków. Szkoda gadać, przepraszam trochę się uniosłem ale taka > jest prawda. bromba lecz sie koniecznie, no chyba że jestes wrednym kameleonem super, ktory podaje sie za brombę i porwał glusia.... a tak na serio... po pierwsze to watpie zeby Michnik aż tak strasznie się cieszył jak w Polsce zle się dzieje, jesli by tak było to powinien recami i nogami popierac Kaczynskich, bo ci dwaj przykrótcy faceci rozwalają wszystko czego sie tkną, zwłaszcza Jareczek po drugie za rozbiory nie sa odpowiedzialni (ciemnoto) Żydzi tylko rdzennie polska szlachta,ktora uprawiała na wielka skalę warcholstwo, prywatę i samowolę! poczytaj książek trochę a po trzecie co to za sformułowanie 'tzw. europejczycy?' czyżby niemiec nie był europejczykiem? coś nowego... ------------- Polska to postaw czerwonego sukna, my zaś ciągnąć będziem, by nam się najwięcej w garści zostało Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 13:59 ... przykrótcy! ... doskonałe.... Za pozwoleniem - będę stosował... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 14:28 sclavus napisał: > ... przykrótcy! ... doskonałe.... > Za pozwoleniem - będę stosował... :-) ależ proszę bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 15:04 stary_szczur napisał: > sclavus napisał: > > > ... przykrótcy! ... doskonałe.... > > Za pozwoleniem - będę stosował... :-) > ależ proszę bardzo :) No to na początek: przykrótki Kaczor w przykrótkim fraku.... jak to widać na salonach... władzy?? Odpowiedz Link Zgłoś
0x0001 Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 12.02.06, 00:30 >polska szlachta,ktora uprawiała na wielka skalę warcholstwo, prywatę i >samowolę! Ale chodzi Ci o AWS czy SLD? Bo te kryteria są mało precyzyjne :) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 13:57 bromba12 napisał: > Michnik i Wyborcza mają swoje preferencje. Giertych akurat do ich ulubieńców > nie należy. Spójrzcie tylko na zdjęcie jakie jest przy tym artykule. W ogóle > tak zwane media polskojęzyczne czyli nie polskie prowadzą politykę im gorzej z > rządem tym lepiej dla nich. A że Polska na tym ucierpi no to co przecież mają > innych mocodawców, żydów, niemców t.zw europejczyków. Przecież Polskę już > chcieli rozbierać za Jagieły i potem rozebrali przy pomocy takich Michników i > innych sprzedawczyków. Szkoda gadać, przepraszam trochę się uniosłem ale taka > jest prawda. Szaleju się nażarłeś???? A może forum Naszego Dziennika ma przerwę obiadową??? Odpowiedz Link Zgłoś
tantal1 scalvus prawdę mówi 11.02.06, 15:18 Masz rację scalvus Tylko gazeta wyborcza wyraża właściwy punkt widzenia. Gdyby nasze społeczeństwo było mądrzejsze i szło za tym pasterzem i wyrocznią mielibyśmy u nas już amerykę. A tak ciemnogród i zacofanie.Podobno ze żródeł dobrze poinformowanych GW władze już planują budowę fabryk mocherowych beretów i dekretem prezydenckim wszyscy obywatele będą zobowiązani do ich zakupu i noszenia w miejscach publicznych. Trwają zakulisowe rozgrywki aby Rydzyka mianować przewodniczącyn Episkopatu a Leppera przewodniczącym Trybunału Konsytucyjnego. Musimy być czujni i wspierać naszego Redaktora i wiernych jemu kolegów bo ojczyzna jest w potrzebie. Vivat Michnik Vivat Gazeta Vivat Prawda Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: scalvus prawdę mówi 11.02.06, 16:07 tantal1 napisał: > Masz rację scalvus Tylko gazeta wyborcza wyraża właściwy punkt widzenia. Gdyby > nasze społeczeństwo było mądrzejsze i szło za tym pasterzem i wyrocznią > mielibyśmy u nas już amerykę. A tak ciemnogród i zacofanie.Podobno ze żródeł > dobrze poinformowanych GW władze już planują budowę fabryk mocherowych beretów > > i dekretem prezydenckim wszyscy obywatele będą zobowiązani do ich zakupu i > noszenia w miejscach publicznych. Trwają zakulisowe rozgrywki aby Rydzyka > mianować przewodniczącyn Episkopatu a Leppera przewodniczącym Trybunału > Konsytucyjnego. Musimy być czujni i wspierać naszego Redaktora i wiernych jemu > kolegów bo ojczyzna jest w potrzebie. Vivat Michnik Vivat Gazeta Vivat Prawda Byłbym musiał odpowiedziec ci jak brombie... to było krótkie.. Nie jestem bożkiem ani wyrocznią... Jedynie pierdoły wypisywane na temat Michnika... sa jak żywcem wzięte z Naszego Dziennika, Radio Ma Ryja i Trwam (póki mogę)... W sumie - jakby pod dyktando.... Skoro nie widzisz różnicy między Gazetą Wyborczą a Naszym Dziennikiem, to znaczy, że jesteś już stracony dla społeczeństwa... myślącego samodzielnie... Odpowiedz Link Zgłoś
tantal1 Re: scalvus prawdę mówi 11.02.06, 19:48 Wiedz ,że nie czytam Naszego Dziennika bo przecież w GW przeczytam nie tylko co tam piszą ale również podadzą mi już właściwą interpretację tych "herezji". Jeśli jednak jak mówisz jest tak grożny dla wolnego społeczeństwa które Ty reprezentujesz i jest zdolny nie tylko zagłuszyć ale przekrzyczeć tak potężne media jak twoja gazeta i powiązane z nią media to czas na zadumę nad sobą i filozofią wyznawaną przez GW. Wasz problem polega na tym,że chcecie być jedynym interpretatorem rzeczywistości i przewodnikiem ciemnego ludu a w waszym widzeniu świata nie ma żadnego poszanowania dla inaczej myślących niż gazeta i jej ideolodzy. Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: scalvus prawdę mówi 11.02.06, 17:36 tantal1 napisał: Podobno ze żródeł dobrze poinformowanych GW władze już planują budowę fabryk mocherowych beretów......... =================================================== też o tym słyszałem od anonimowego rozmówcy jednego z redaktorów GW, który odmówił ujawnienia nazwiska ale potwierdziło to grono anonimowych, wybitnych profesorów z UJ i innych czołowych uczelni przerażonych, że Rokita wstępuje do zakonu redemptorystów i razem z Tuskiem ma służyć do mszy w Łagiewnikach, podczas której ojciec Dyrektor zostanie wyniesiony na ołtarze.......... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 15:36 bromba12 napisał: > Michnik i Wyborcza mają swoje preferencje. Giertych akurat do ich ulubieńców > nie należy. Spójrzcie tylko na zdjęcie jakie jest przy tym artykule. W ogóle > tak zwane media polskojęzyczne czyli nie polskie prowadzą politykę im gorzej z > rządem tym lepiej dla nich. A że Polska na tym ucierpi no to co przecież mają > innych mocodawców, żydów, niemców t.zw europejczyków. Przecież Polskę już > chcieli rozbierać za Jagieły i potem rozebrali przy pomocy takich Michników i > innych sprzedawczyków. Szkoda gadać, przepraszam trochę się uniosłem ale taka > jest prawda. Prawda powiadasz? Ta prawda to tylko twoja prawda, dla czlowieka choc odrobine kumatego, ta twoja prawda jest zupelnie niezrozumiala, a co za tym idzie nie jest prawda lecz klamstwem. Powiedz mi przyjacielu, jak idziesz do spowiedzi, wczesniej robisz rachunek sumienia i co w nim sobie zazucasz?Nic? tak wlasnie myslalem, ale nie martw sie, bo to nie jest grzech, ze nie przyznajesz sie przed soba do tego ze zyjesz klamstwem i tylko w nnie wierzysz, jak rowniez to, ze sam klamca w ten sposob sie stajesz. Bog ci tego nie ma za zle, no bo jak by mogl miec glupcowi za zle grzech ktorego nie jest swiadomy? Odpowiedz Link Zgłoś
rdb Re: wyborcza to manipulacje i zero obiektywizmu 11.02.06, 23:22 > innych mocodawców, żydów, niemców t.zw europejczyków. zapomniales o masonach i cyklistach Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do Doktorki1 ! 11.02.06, 20:38 Wiem, iż przybierając nick o podobnym brzmieniu do mojego, działasz z całą premedytacją i wyrachowaniem. Liczysz na to, że forumowicze będą Ciebie kojarzyć ze mną, zwłaszcza, że pod tym nickiem piszę komentarze od roku 2002. Ponieważ Twoje poglądy są jakże diametralnie różne od moich, to liczysz na to, że niektórych forumowiczów w pierwszej chwili wprowadzisz w błąd. Nie przeczę - "jednorazowo" możesz odnieść sukces, ale zdemaskowanie będzie bolesne dla Ciebie. Ot, taka typowa i elementarna "sztuczka" socjotechniczna, o której można wyczytać w podstawowych podręcznikach o manipulacji medialnej, - i tak charakterystyczna dla "narodu wybranego". A wracając do tematu artykułu, to mam do ciebie pytanie : - czy materiałem do pozyskania przez ciebie wiedzy na wymieniony temat - była tylko GW czy też jeszcze jakieś inne źródła ? Jeśli jakieś inne, to proszę o ich podanie. ___________ qvovadis.eblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: Do Doktorki1 ! 12.02.06, 11:05 doktor.1 napisał: > Wiem, iż przybierając nick o podobnym brzmieniu do mojego, > działasz z całą premedytacją i wyrachowaniem. > Liczysz na to, że forumowicze będą Ciebie kojarzyć ze mną, >Ot, taka typowa i elementarna "sztuczka" socjotechniczna, >o której można wyczytać w podstawowych podręcznikach >o manipulacji medialnej, - i tak charakterystyczna >dla "narodu wybranego". przeceniasz zdecydowanie swój wpływ na tym forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
henryad ZYDO-UBECJA i jej agentury mossadowskie o Prawdzie 12.02.06, 08:25 Jest zabawne, że ta mordercza kłamliwa agentura która rządzi tym krajem od 1945 roku śmie mówić o jakielkowiek prawdzie Michnik, Gieremk, Urban ich żydo-ubecko- mossadowskie agentury prasowe ...O prawdzie.. co kto powiedział lub nie... zabawne W normalnym państwie takie agentury obcego wywiadu by nie mogły egzystować. Odpowiedz Link Zgłoś
ronsorensen Re: ZYDO-UBECJA i jej agentury mossadowskie o Pra 12.02.06, 11:54 henryad napisał: > Jest zabawne, że ta mordercza kłamliwa agentura która rządzi tym krajem od 1945 > > roku śmie mówić o jakielkowiek prawdzie Michnik, Gieremk, Urban ich żydo- ubecko > - > mossadowskie agentury prasowe ...O prawdzie.. co kto powiedział lub nie... > zabawne > W normalnym państwie takie agentury obcego wywiadu by nie mogły egzystować. > W NORMLNYM PANSTWIE TAKIE KREATURY JAK TY , SA DO ZNALEZIENIA W KOSZU DO SMIECI Odpowiedz Link Zgłoś
zaifi Podpisał Pan cyrograf-Panie Giertych. 11.02.06, 09:50 Kaczyński nie musi już nic Panu dawać. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Czy TAZIUTA to Dzierżyński? Oto jest pytanie! 11.02.06, 11:34 Tęsknota za "idolem" Stalinem? Józio dałby wszystko: papu, pićku a nawet...zdrówko, co? I kobitkę na noc by podrzucił? No, tak... głupich nie sieją! Odpowiedz Link Zgłoś
neoart Re: Czy TAZIUTA to Dzierżyński? Oto jest pytanie! 11.02.06, 12:39 " Zakup pakietu Polkomtela wpisuje się w polityczne pomysły tworzenia narodowego operatora - skomentował dla Reuters analityk Domu Maklerskiego BZ WBK Paweł Puchalski. Coraz więcej sygnałów potwierdza, że taki pomysł jest rozważany. " i ty mi mówisz o porównaniach??? jeżeli rząd chce stworzyć kolejnego państwowego giganta to co to ma być? kapitalizm?? obudź sie człowieku bo juz czytać twych postów nie można bez uśmiechu:) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Czy TAZIUTA to Dzierżyński? Oto jest pytanie! 11.02.06, 14:04 neoart napisał: > " Zakup pakietu Polkomtela wpisuje się w polityczne pomysły tworzenia > narodowego operatora - skomentował dla Reuters analityk Domu Maklerskiego BZ > WBK Paweł Puchalski. Coraz więcej sygnałów potwierdza, że taki pomysł jest > rozważany. > " i ty mi mówisz o porównaniach??? jeżeli rząd chce stworzyć kolejnego > państwowego giganta to co to ma być? kapitalizm?? > obudź sie człowieku bo juz czytać twych postów nie można bez uśmiechu:) ..."u" bym skreślił... bez radości acz z potrzeby - na pewno... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kim jest realista? Oto jest pytanie! 11.02.06, 14:02 realista1000 napisał: > Tęsknota za "idolem" Stalinem? Józio dałby wszystko: papu, pićku a > nawet...zdrówko, co? I kobitkę na noc by podrzucił? > No, tak... głupich nie sieją! Ejże realisto! A PiSior Główny i Drugi... to tylko...Salazarki, Frankusie, Pinocheciki... czy też wyżej... hmmm... mierzą: Hitlerki czy Stalinki???? Wzrostem - ci ostatni... Paranoją jeszcze nie dorównuja... ale cóż - zaledwie "sto dni" mają... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorka1 Od czasów Częstochowy wiadomo że kłamie giertych 11.02.06, 07:43 A może to tylko niepamięć wsteczna... Pytany czy kogoś tam proponował odpowiada,żeby zapytać o to Jarka...?? pANIE rOMANIE może warto wybrać sie do neurologa...może coś zaradzi...służę dobrym adresem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
maria291 Re: Od czasów Częstochowy wiadomo że kłamie giert 11.02.06, 09:09 i to dla mnie jest zagadkowe jak takiego klamce jak Giertycha mozna brac powaznie. Czy nikogo nie razi, ze czlonek komisji sledczej spotyka sie z podejrzanym i nikt nie uwaza tego za czyn nieetyczny? Czy nadeszly czasy ze zadne wartosci sie nie licza. Przeciez kazde jego slowo zgodnie z polskim porzekadlem o "kant d... mozna potluc" !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madziaba1 Re: Od czasów Częstochowy wiadomo że kłamie giert 11.02.06, 11:26 Niestety teraz nie jest ważne, co mówi, tylko kto mówi. Pan Giertych i nie tylko uważa, że z samego faktu, że jest Giertychem jasno wynika, że jest prawdomówny, uczciwy oraz, ze ma patent na wszystko i zjadł wszystkie rozumy. Inni się nie liczą w jego mniemaniu ponieważ nie należą do LPR więc są z gruntu rzeczy kłamcami. Poza tym przeraża mnie ta butność, łgarstwo w żywe oczy, pomimo, że jest pod ścianą, kłamie.... Panie Giertych jest Pan spalony... jeżeli kłamie Pan w rzeczach małych to tym bardziej będzie Pan kłamał i mataczył w rzeczach dużych i nie różni się Pan niczym o tych którym udownodniono kłamstwo gdy rządziło SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
marc1951 Re: Od czasów Częstochowy wiadomo że kłamie giert 11.02.06, 15:24 giertych ,zalatwil sie sam,reaktywujac komisje do spraw Orlenu,jako swiadek w co nie watpiem,bedziemusial zlozyc zeznania,czy spotkal sie z Kulczykiem w drzwiach,potem okazalo sie ,ze trwalo to dwie godziny przy obiedzie .Giertych bedzie zeznawal pod przysiega,a Temida jest slepa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Od czasów Częstochowy wiadomo że kłamie Giert 11.02.06, 09:28 To ze Giertych klamie wiadomo nie od czestochowy ,ale od chwili w ktorej po raz pierwszy w zyciu usta otworyl Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 ... a Kulczyk mówi prawdę! I Miller też! I Olek! 11.02.06, 11:36 majaczenie! Odpowiedz Link Zgłoś
jona12 Re: ... a Kulczyk mówi prawdę! I Miller też! I Ol 11.02.06, 11:42 to sie obudz przetrzyj oczy napij sie kawki pomysl nad swoja glupota Odpowiedz Link Zgłoś
justyn69 Zastapienie jednych klamliwych drani innymi 11.02.06, 13:19 to ta slynna naprawa Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Kto kłamie ws. podziale stanowisk? 11.02.06, 07:31 Jakie powstrzymał? Jedna lewica zamieniła się miejscami z drugą. :) Tyle że tamta była bezczelna, a ta jest obłudna. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Kto kłamie ws. podziale stanowisk? 11.02.06, 07:54 Tamta lewica była głupia, przede wszystkim. Ciut bezczelna i ogłudna też, przy okazji. Natomiast PiS to żadna lewica. Chyba, że uznać iż wszelki populizm, obiecujący ludziom gruszki na wierzbie, jest lewicowy. Natomiast jeśli chodzi o bezczelność, obłudę i kłamstwo w żywe oczy, to triumwiratu Kaczyńskiego z Giertychem i Lepperem, nikt nie pokona :-) maaac napisał: > Jakie powstrzymał? Jedna lewica zamieniła się miejscami z drugą. :) > Tyle że tamta była bezczelna, a ta jest obłudna. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Nie mylcie socjalizmu z lewicą 11.02.06, 08:48 Zapominacie, że istnieją dwie osie określające położenie danej partii na scenie politycznej: jedna to lewicowość-prawicowość, określające ukierunkowanie na balans między priorytetami obywatela a narodu. Druga oś rynkowo-socjalna określa, w jakim stopniu partia chce sterować gospodarką i redystrybuować PKB. Jako, że koalicja PiS-Samoobrona-LPR na pierwszej osi znajduje się na pozycji wyskalowanej jako narodowa, na drugiej jako 50% socjalizmu, można tę formę śmiało nazwać NARODOWY SOCJALIZM. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nie mylcie socjalizmu z lewicą 11.02.06, 13:27 ave_duce napisała: > Kaczyzm to faszyzm. > Jeśli chodzi o autorytarność to tak! Jak jednak nazwać narodowo-katolicko-populistyczny styl kaczeńców??? We francji padło określenie: jumeauxkratie... bliźniakokracja... To dużo mówi znając nasze realia... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Nie mylcie socjalizmu z lewicą 11.02.06, 09:33 Za czasów Gomułki też podkreślano narodowy charakter i socjalistyczny - a ich nie nazywano narodowymi socjalistami :). Zresztą flaga naszych najbliższych sąsiadów z zachodu była tak samo nieprzypadkowo czerwonego koloru :). Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Re: Nie mylcie socjalizmu z lewicą 11.02.06, 09:56 "Za czasów Gomułki też podkreślano narodowy charakter i socjalistyczny" .............. Jednak będę się upierał, że mimo narodowych odcyleń, za które zresztą Gomułka za Stalina siedział w więzieniu, w jego socjalizmie więcej było internacjonalizmu ;) Podkreślanie narodowego charakteru państwa - członka bloku socjalistycznego było czymś zupełnie innym, niż nacjonalizm kaczystów w państwie suwerennym. Tej oceny nie zmienia nawet członkostwo (dobrowolne) w Unii Europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Nie mylcie socjalizmu z lewicą 11.02.06, 10:04 Ok :) cóż mamy inne zdanie. Zresztą nawet wspominane tu już wcześniej dwuwymiarowa (lewicowość- prawicowość - ja bym to nazwał inaczej, i rynkowość-socjalność) metoda podziału partii politycznych jest zbyt uboga do pełnej oceny. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Nie mylcie socjalizmu z lewicą 11.02.06, 09:49 > NARODOWY SOCJALIZM Ameryki nie odkryłeś tylko żali tego głupiego społeczeństwa znowu obudzi się po czterech latach z ręką w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nie mylcie socjalizmu z lewicą 11.02.06, 13:24 patman napisał: > Zapominacie, że istnieją dwie osie określające położenie danej partii na scenie > politycznej: jedna to lewicowość-prawicowość, określające ukierunkowanie na ba > lans między priorytetami obywatela a narodu. Druga oś rynkowo-socjalna określa, > w jakim stopniu partia chce sterować gospodarką i redystrybuować PKB. Jako, że > koalicja PiS-Samoobrona-LPR na pierwszej osi znajduje się na pozycji wyskalowa > nej jako narodowa, na drugiej jako 50% socjalizmu, można tę formę śmiało nazwać > NARODOWY SOCJALIZM. > > A jeśli na dodatek jest to mocno podlane sosem katolickim??? Raczej: rydzowo-katolickim, to co??? Odpowiedz Link Zgłoś
patman Re: Nie mylcie socjalizmu z lewicą 12.02.06, 10:05 Istotnie, możnaby jeszcze wprowadzić skalowanie stosunku do religii, ale to w dużym stopniu jest odzwierciedlane na skali lewica-prawica. Im bardziej ktoś jest na prawo, tym większe przywiązanie do religii dominującej, jako części kultury narodowej. Pewnym zakłóceniem na tej linii jest nazizm, który aspirował do miana religii narodowej, stąd niezbyt przychylnym okiem patrzył na kościoły, zwłaszcza katolicki. Jeśli odnieść to do naszej sytuacji, to sekta Rydzyka też zaczyna mieć zapędy, żeby stać się religią państwową. Odpowiedz Link Zgłoś
miguel1977 Re: Kto kłamie ws. podziale stanowisk? 11.02.06, 12:27 Pazerność i Szachrajstwo = PiS Lewica Pana Romana = LPR :-) Na szczęście za rogiem jest żubr hehe Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kto kłamie ws. podziale stanowisk? 11.02.06, 13:22 maaac napisał: > Jakie powstrzymał? Jedna lewica zamieniła się miejscami z drugą. :) > Tyle że tamta była bezczelna, a ta jest obłudna. Czerwone i czarne... to akurat Stendhala... może prorocze?? Pierwsze łatwiej strawne... Odpowiedz Link Zgłoś
viking-05 wybiórcza kłamie! 11.02.06, 07:52 ludzie namaszczeni przez ojca dyrektora są prawdomowni;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Jeśli chodzi o kłamstwo... 11.02.06, 08:00 ...to doświadczenie mówi mi żeby postawić na "GW"...W temacie kłamstwa i manipulacji to pewniak... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Jeśli chodzi o kłamstwo... 11.02.06, 08:05 Chyba jesteś uprzedzony :-) stagaz napisał: > ...to doświadczenie mówi mi żeby postawić na "GW"...W temacie kłamstwa i > manipulacji to pewniak... Odpowiedz Link Zgłoś
patman Jesteś geniuszem antylogiki 11.02.06, 08:51 Poczytaj sobie co powiedział Giertych, co powiedział Kaczyński. A później GW kłamie wyciągając wnioski, że Kaczyński zaprzecza Giertychowi. Logika przednia, godna Radyja Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jesteś geniuszem antylogiki 11.02.06, 15:05 patman napisał: > Poczytaj sobie co powiedział Giertych, co powiedział Kaczyński. A później GW kł > amie wyciągając wnioski, że Kaczyński zaprzecza Giertychowi. Logika przednia, g > odna Radyja Maryja. > Zapewne... Zapewne mówisz o sobie.... Przeczytaj - ty, jeszcze raz... Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Re: Jeśli chodzi o kłamstwo... 11.02.06, 09:33 > ...to doświadczenie mówi mi żeby postawić na "GW". Wiem, że umiejętność czytania ze zrozumieniem nie każdemu jest dana, ale spróbuj jeszcze raz literka po literce. Ewentualnie możesz sobie to rozrysować jeżeli będzie Ci łatwiej. A Twój dylemat jest mniej więcej taki: jeśli kłamie GW to kłamie i Kaczka jeśli Kaczka nie kłamie, to nie kłamie GW, a kłamie Romuś Odpowiedz Link Zgłoś
koniecdemokracji Re: Kto kłamie ws. podziale stanowsik? 11.02.06, 08:19 Niestety nowym obowiązującym polityków standardem teraz będzie Co innego myśli, co innego mówi,co innego robi? Biorąc pod uwagę, że na to wszystko nałoży się teraz cenzurę trzeba będzie wymyślać takie sposoby obrażania władzy by w żaden sposób nie być pociągniętym do odpowiedzialności Jak na razie niczego nie trzeba wymyślać Czy nikomu z władców nie przyjdzie do głowy, że tylko używając rozumu można zbudować prawdziwy autorytet? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Kto kłamie ws. podziale stanowsik? 11.02.06, 08:22 A po co im autorytet, jak już będą mieć władzę absolutną? :-) koniecdemokracji napisał: > Niestety nowym obowiązującym polityków standardem teraz będzie > Co innego myśli, co innego mówi,co innego robi? > Biorąc pod uwagę, że na to wszystko nałoży się teraz cenzurę trzeba będzie > wymyślać takie sposoby obrażania władzy by w żaden sposób nie być > pociągniętym do odpowiedzialności > Jak na razie niczego nie trzeba wymyślać > Czy nikomu z władców nie przyjdzie do głowy, że tylko używając rozumu można > zbudować prawdziwy autorytet? Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Kto kłamie ws. podziale stanowsik? 11.02.06, 10:26 > A po co im autorytet, jak już będą mieć władzę absolutną? :-) --------------------------- Ziobro, Dorn, Wasserman, Kaminski - nie nasuwaja wam sie analogie? Wyszynski (nie kardynal ma sie rozumiec),Beria...... I nad wszystkimi Slonce Narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 MOIM ZDANIEM.... 11.02.06, 08:27 Rzadzace dzisiaj ugrupowania powinny rozwiazac problem przeszlosci,po prostu ja ujawniajac.Zniknie z naszej sceny wiele skompromitowanych nazwisk.Trzeba to zrobic szybko gdyz media dokladnie szkodza Polsce majac nadzieje na gabinet fantomow z PO co pomoze zachowac ciaglosc czyli dalsze rozgrabianie panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecdemokracji Re: MOIM ZDANIEM.... 11.02.06, 09:44 Jak nie można sobie poradzić z teraźniejszością i nie bardzo ma się sensowny plan na przyszłość to próbuje się wmówić społeczeństwu, że winę za to ponosi historia? W latach 70 urodziło się pokolenie, które teraz funkcjonuje w dorosłym życiu Czy myślicie, że ich interesują pożółkłe teczki z, IPN że fascynują się, kto i co, na kogo donosił, jeżeli tak jest to bardzo niedobrze, bo to zabiera czas na zajmowanie się teraźniejszością i budowaniem pomyślnej przyszłości? Istnieje wina skrucha i przebaczenie Trzeba ujawnić wszystko osadzić i nie manipulować przeszłością Odciąć się od złych wzorów a nie je powielać Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: MOIM ZDANIEM.... 11.02.06, 13:12 > W latach 70 urodziło się pokolenie, które teraz funkcjonuje w dorosłym życiu > Czy myślicie, że ich interesują pożółkłe teczki z, IPN że fascynują się, kto i > co, na kogo donosił, jeżeli tak jest to bardzo niedobrze, myslę, że to mało kogo interesuje kto na kogo donosił, ale ponieważ PiS to partia gawiedzi a gawiedź jest głupia i lubi igrzyska, to się takie igrzyska zapewnia, niestety gawiedź nie rozumie,że w gruncie rzeczy nie ma to już ŻADNEGO znaczenia...bo po odkryciu kto na kogo donosił sytuacja gospodarcza się nie polepszy... -------------------------------- Polska to postaw czerwonego sukna, my zaś ciągnąć będziem, by nam się najwięcej w garści zostało Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: MOIM ZDANIEM.... 11.02.06, 13:25 Czy ty cos rozumiesz? Nie chodzi o stary system ale tego noworodka ktory rozebral dorobek Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: MOIM ZDANIEM.... 11.02.06, 14:39 presentation1 napisał: >"Rzadzace dzisiaj ugrupowania powinny rozwiazac problem przeszlosci,po prostu >ja >ujawniajac.Zniknie z naszej sceny wiele skompromitowanych nazwisk.Trzeba to >zrobic szybko gdyz media dokladnie szkodza Polsce majac nadzieje na gabinet >fantomow z PO co pomoze zachowac ciaglosc czyli dalsze rozgrabianie panstwa" > Nie chodzi o stary system ale tego noworodka ktory rozebral dorobek Polski. wyrazaj się z sensem! jesli stary system to lata 1945-1989,a może też 1989-2005 to przepraszam kto jest tym noworodkiem???PO?jesli tak to co jest dorobkiem naszego panstwa, wszystko do 1945 roku?bo rozumiem, ze według ciebie 'stary system' niczego sie chyba nie dorobił, bo jakby sie dorobił, to nie byłby taki zły... %-) > Czy ty cos rozumiesz? jesli Jarek K., twierdzi że jest w nim SAMO dobro, to bez oporów mogę przyznać, że WSZYSTKO rozumiem :P Odpowiedz Link Zgłoś
lodz123 Re: Kto kłamie ws. podziale stanowsik? WYBIORCZA 11.02.06, 08:30 Kto klamal w aferze rywina, kryl prezia i zwlekal z ujawnieniem tasm? Michnki i GW. Te metody ich sa stare. Adas napewno od brata sie nauczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
lodz123 JAKIE GOEBELSOWE ZDJECIE GIERTYCHA!!! 11.02.06, 08:31 GW nie daje ludzia nawet szans obrony. Odpowiedz Link Zgłoś
witaschek GW klamie 11.02.06, 08:46 Czytam te gazete od poczatku. GW klamie. To bardzo skrzywiona gazeta. Niewiele ma wspolnego z obiektywnym dziennikarstwem. To jest gazeta dla zalatwiania spraw pewnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Re: GW klamie 11.02.06, 09:38 Ja nie mogę. Takiego masochisty to ze świecą szukać. I po co tak się umęczasz człowieku? He,he,he ... Idźcie Wy sobie pisać na forum ND, jeżeli takowe istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: GW klamie 11.02.06, 13:54 witaschek napisał: > Czytam te gazete od poczatku. GW klamie. To bardzo skrzywiona gazeta. Niewiele > ma wspolnego z obiektywnym dziennikarstwem. Proponuje przerwać męki i włączyć odbiornik na "Radjo Maryja", jest jeszcze TV TRWAM, taka konkurencyjna stacja dla TVN24! Czasami ludzie lubią sobie sprawiać cierpienie... Odpowiedz Link Zgłoś
witaschek patologicznego klamce obserwuje ze wzgledow 11.02.06, 22:22 naukowych. Nie kazdy sie tak meczy jak wszmosciowie oraz wasi kompani z GWnianej. Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: GW klamie 12.02.06, 02:18 witaschek napisał: > Czytam te gazete od poczatku. GW klamie. To bardzo skrzywiona gazeta. Niewiele > ma wspolnego z obiektywnym dziennikarstwem. To jest gazeta dla zalatwiania > spraw pewnych ludzi. To po co czytasz? Czytaj Wasz Dziennik, będziesz miał Prawdę Objawioną! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp1 Re: GW klamie do Marii333 13.02.06, 17:36 Jeżeli ktoś interesuje się polityką czyta / i myśli przy tym/ rózne czasopisma i gazety nawet GW. Mario333 ty pewnie czytasz tylko GW. Odpowiedz Link Zgłoś
test-wo Re: JAKIE GOEBELSOWE ZDJECIE GIERTYCHA!!! 11.02.06, 08:59 Faktycznie!Politycy prześcigają się w udowadnianiu,że uczciwy,porządny człowiek powinien być jak najdalej od moralnego dna jakim jest polityka w wykonaniu naszych elit/?/.Cynizm,obłuda i pogarda dla "ciemnego ludu" są aż nadto widoczne u wielu polityków , nie tylko opcji "TKM ".Prym jednak wiodą przedstawiani wyżej... Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: JAKIE GOEBELSOWE ZDJECIE GIERTYCHA!!! 11.02.06, 09:42 Jak mówić o obronie tego, który nie robi niczego innego poza atakowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: JAKIE GOEBELSOWE ZDJECIE GIERTYCHA!!! 11.02.06, 10:06 Ja sobie zbieram zdjęcia z Wyborczej. Potem wydam galerie pt. Politycy lubiani/nielubiani przez Wyborczą. Zdjęcia sa super obiektywne. Jak ktos ma cos fajnego, to prosze o przesłanie na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: JAKIE GOEBELSOWE ZDJECIE GIERTYCHA!!! 11.02.06, 18:58 To GW też winna, że Giertych ma mordę jak cholewę? Polecam "Adams Family" hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
ania_lock Re: JAKIE GOEBELSOWE ZDJECIE GIERTYCHA!!! 11.02.06, 19:45 kiedy widzę pana Romana G to niestety niejestem w stanie skupić sie na tym o czym mówi.może to i lepiej, bo przecież od nadmiaru informacji,które serwuje może rozboleć głowa-mnie już boli :D a jak jego musi boleć kiedy słucha sondaży :) wkońcu jest taaaaka wielka, kwadratowa Odpowiedz Link Zgłoś
ania_lock Re: JAKIE GOEBELSOWE ZDJECIE GIERTYCHA!!! 12.02.06, 09:58 a pan G nadal wygląda jak mutant,gada jak potłuczony,mnie boli głowa - kolejna spokojna niedziela ;) i tylko zdjecie ciągle to samo Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: JAKIE GOEBELSOWE ZDJECIE GIERTYCHA!!! 11.02.06, 12:06 nie obrażaj Goebelsa ! to był inteligentny człowiek ! Odpowiedz Link Zgłoś
basia.p Re: Kto kłamie ws. podziale stanowsik? 11.02.06, 08:46 droga gazeto! w tej świetej trojce PIS, LPR i Samoobrona klamac moga wszysycy ... w koncu kazde rozgrzeszenie dostana od rydzyka. Cala nadzieja tkwi wlasnie w was, w dziennikarzach, ktorzy nie dacie sie zastraszyc zadnej z ww opcji i bedziecie pisac prawde i ujawniac takie wlasnie kretactwa. odwagi! Naprawde licze na was i dziekuje za taka prace!! b. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaba1 Re: Kto kłamie ws. podziale stanowsik? 11.02.06, 11:42 Właśnie czy nikomu nie przyszło do głowy, że opluwana GW przez polityków, w tym Giertycha, po prostu jest dla nich niewygodna.... tak samo niewygodna była dla SLD (stąd osławiona ustawa miedialna, która miała osłabić jej wzrost! kuriozum w Państwie wolnorynkowym). Nalepsza droga to ją opluć, albo stowrzyć Ośrodek Monitorowania Mediów (!!!!) - następny urząd nie wiadomo po co, chyba tylko po to, zeby były nowe posady dla słabych merytorycznie członków Świętej Trójcy. Powiem tak, gdyby nie GW, Rzeczpospolita i kilka pomniejszych gazet nie wiedzielibyśmy o 99% afer (które niezalezne przeciez w Polsce służby) maskowałyby na każdym kroku... To jest granda, że w tym Państwie słuzby do tego powołane nie realizują swoich zadań, są po prostu sterowane! A gazetami nie da się sterować i to polityków bardzo boli. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 GW kłamie coraz rzadziej,a mozecie to poprawic 11.02.06, 09:01 Obiektywnie trzeba przyznac,zecoraz mniej klamiecie.Byc moze wynika to z faktu,ze Adas nie ma takiego przekretnego wplywu jak kiedys.Mysle,ze doczekam momentu,ze bez wzgledu co kto,z jakiej opcji co mowi,robi,przedstawicie to objektywnie np. jesli to bedzie Ojciec Rydzyk z mojego ukochanego Torunia Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Zebrali się kłamcy, oszołomy i wyrokowcy... 11.02.06, 09:13 Cóż uczynią dobrego? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Zebrali się kłamcy, oszołomy i wyrokowcy... 11.02.06, 09:18 Sobie? Wiele! :-) sumienie.lk napisał: > Cóż uczynią dobrego? Odpowiedz Link Zgłoś
gw_klamie Nikczemność GW-niarzy nie zna granic 11.02.06, 09:17 tak jak klamali o aferze Michnika_rywina, tak i o najlepszej komisji sledczej ds Orlenu. Dla nich tylko liczą się mordercy narodu, esbecja, prezio i uklad zdrady narodu przy okrąglym stole, oszolomstwo zaklamane. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Nikczemność GW-odszkodowania za szkody? 11.02.06, 10:03 Ano nie zna. mnie tylko interesuje czy mozna od GW zażadac odszkodowania za szkody moralne wyrządzone czytelnikom tymi kłamstwami. Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Nikczemność GW-odszkodowania za szkody? 11.02.06, 12:14 THebil masz szansę. W twoim przypadku nietrudno będzie udowodnić, że twoje niskie IQ jest przesłanką wystarczającą do wystąpienia o takie roszczenie. Resztę załatwi Ziobro z Wassermanem. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: Dla taziuty... 11.02.06, 09:19 Nie uważam, że to Michnik jest winien temu, że ogłupiały, niedouczony naród wybrał oszustów, oszołomów i wyrokowców... Sam też w części uważam się za winnego (choć bez zbędnego samobiczowania), bo nazbyt mało wysiłku włożyłem w to, aby przed wyborami uświadomić bliźnim powagę sytuacji - faktem jest, że wówczas nie bardzo chcieli uwierzyć, gdy ostrzegałem kim zacz są Kaczyńscy i ich pomocnicy. Mimo wszystko czeka teraz wielka potężna praca, w której Kaczyńscy także mają swój udział - to oni teraz pracują na to, aby wszyscy wyborcy przekonali się naocznie kim tak naprawdę są. Tym razem nie słowa będą świadczyć o nich, ale ich czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 o.Rydzyk wyspowiada całą koalicję, gdzie problem 11.02.06, 09:20 To jest odnowa moralna i koniec! Jestem z PiS-em, może jakieś stanowisko... Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus ignorancja jest gorsza od faszyzmu 11.02.06, 09:21 "pan Roman Giertych chyba nie wiedział o tym przepisie tej ustawy. Ja nie ukrywam, że ja też nie wiedziałem" ............. A ja chciałbym wiedzieć, o jakich to jeszcze przepisach najważniejszych ustaw nie wiedzą nasi współobywatele, "panowie" Kaczyński Jarosław i Giertych Roman, uważający się za właścicieli Rzeczypospolitej? I co planują zrobić ze swoimi przeciwnikami politycznymi w Sejmie i poza nim, może pozbawić praw obywatelskich, a może tylko wysłać na Kamczatkę? Od razu informuję, że pewna ważna ustawa zasadnicza takiej możliwości nie przewiduje. Żeby potem przed jakimś trybunałem międzynarodowym nie było, że nie wiedzieli o tym przepisie. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: ignorancja jest gorsza od faszyzmu 11.02.06, 09:23 To się zmieni Konstytucję RP, przecież o TO chodzi. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: ignorancja jest gorsza od faszyzmu 11.02.06, 09:26 A jeśli się trafi jakiś nieposłuszny Trybunał Konstytucyjny, to też się go zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: ignorancja jest gorsza od faszyzmu 11.02.06, 09:27 Jasne! Jak rewolucja to rewolucja! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk KACZKI TEŻ PODLEGAJĄ WYMIANIE... 11.02.06, 09:36 Niczego nie sugeruję - tylko tak sobie... przypominam. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: KACZKI TEŻ PODLEGAJĄ WYMIANIE... 11.02.06, 12:33 sumienie.lk napisał: > Niczego nie sugeruję - tylko tak sobie... przypominam. A sezony polowań??? Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus pociesza mnie jedno 11.02.06, 09:39 trudno zmienić ustawę, której się nie zna, nawet tę najbardziej zasadniczą :) Natomiast ignorancja w parze z coraz potężniejszą arogancją ponownie zmiotą to towarzystwo ze sceny politycznej, tym razem w otchłań niebytu. I nie pomoże poparcie nawet wszystkich Polaków po sześćdziesiątce, z wykształceniem podstawowym niepełnym, żyjących w małych miasteczkach i wybudowaniach pozbawionych energii nie tylko elektrycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Mnie to nie pociesza - szkoda mi straconego czasu 11.02.06, 09:45 Zmiany trzeba wprowadzić już zaraz, niemal natychmiast, jak tylko będzie to możliwe. Nie wolno umożliwiać pisiorkom dalszego psucia Polski, dalszego dzielenia nas na dobrych i lepszych, na słusznych i niesłusznych - to już przerabialiżmy przez 45 lat. Pisiorki muszą czuć na plecach nasz oddech. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Mnie to nie pociesza - szkoda mi straconego c 11.02.06, 13:28 sumienie.lk napisał: > Zmiany trzeba wprowadzić już zaraz, niemal natychmiast, jak tylko będzie to > możliwe. Nie wolno umożliwiać pisiorkom dalszego psucia Polski, dalszego > dzielenia nas na dobrych i lepszych, na słusznych i niesłusznych - to już > przerabialiżmy przez 45 lat. Pisiorki muszą czuć na plecach nasz oddech. Więc... PiSiaj... PiSianie ma wszak kolosalną przyszłość... JA PiSiałem, PiSiam i PiSiał będę... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: pociesza mnie jedno 11.02.06, 12:36 a.barbarus napisał: > trudno zmienić ustawę, której się nie zna, nawet tę najbardziej zasadniczą :) > Natomiast ignorancja w parze z coraz potężniejszą arogancją ponownie zmiotą to > towarzystwo ze sceny politycznej, tym razem w otchłań niebytu. I nie pomoże > poparcie nawet wszystkich Polaków po sześćdziesiątce, z wykształceniem > podstawowym niepełnym, żyjących w małych miasteczkach i wybudowaniach > pozbawionych energii nie tylko elektrycznej. Przecież wcale nie chodzi o to, żeby znać ustawę, którą chce się zmienić - trzeba znać ustawę NA JAKĄ chce się zmienić.... Następnie, to już żaden problem,... większość do tego gwarantuje pakt... stabilizacyjny... Pocieszmy się, że do zmiany konstytucji pakt nie wystarcza... Bójmy się, kiedy posłowie z PO zaczną przechodzić do PiSiorów.... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ignorancja jest gorsza od faszyzmu 11.02.06, 12:32 ave_duce napisała: > Jasne! Jak rewolucja to rewolucja! > > ;) ... ale tylko moralna... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vanici Re: ignorancja jest gorsza od faszyzmu 11.02.06, 09:46 zawsze moga wystapic z UE i powiedziec, ze ich te przepisy nie obowiazuja, bo sa stronnicze i nie respektuja naszej polskiej tradycji, nie szanuja uczuc religijnych i w ogole, ze sa wymyslone przez bande eurokratow, ktorzy wspiraja srodowiska masonsko-gejowsko-zydowsko-kosmiczne Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Strach ma wielkie oczy 11.02.06, 09:50 Myślę że do wystąpienia z UE - jak i do wstąpienia - potrzebne jest referendum. Ale "pisiorki" zapewne i tego się nie doszukają w ustawach, więc ich decyzja będzie nieskuteczna prawnie. Strach ma wielkie oczy. Poza tym nic tak nie wyprowadza ignoranta z równowagi jak żart i kpina. A ignorant wyprowadzony z równowagi popełnia błędy i odsłania swoje najsłabsze miejsca :) Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: ignorancja jest gorsza od faszyzmu 11.02.06, 15:20 Polaks tradycja nie jest masonsko-zydowsko-zydokomuno-komuno-kosmiczna. Tego niektorzy nie moga zapamietac. Jest taka republika (obwod autonomiczny) w Rosji gdzie powinni byc szczesliwi. Tuzo miejsca i swiezego powietrza. W Palestynie to jest ze 2 miliony samych z Rosji i straszny tlok, giewalt, mafijnosc i koprupcja. Lepsza ta Rosja. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ignorancja jest gorsza od faszyzmu 11.02.06, 12:31 a.barbarus napisał: > "pan Roman Giertych chyba nie wiedział o tym przepisie tej ustawy. Ja nie > ukrywam, że ja też nie wiedziałem" > ............. > A ja chciałbym wiedzieć, o jakich to jeszcze przepisach najważniejszych ustaw > nie wiedzą nasi współobywatele, "panowie" Kaczyński Jarosław i Giertych Roman, > uważający się za właścicieli Rzeczypospolitej? I co planują zrobić ze swoimi > przeciwnikami politycznymi w Sejmie i poza nim, może pozbawić praw > obywatelskich, a może tylko wysłać na Kamczatkę? Od razu informuję, że pewna > ważna ustawa zasadnicza takiej możliwości nie przewiduje. Żeby potem przed > jakimś trybunałem międzynarodowym nie było, że nie wiedzieli o tym przepisie. Giertych już zasugerował: zmienić ustawę o PAPie.... wtedy ta pani z doktoratem, co to się habilituje... będzie mogła śmiało próg PAPu przekroczyć... PAP natychmiast będzie dysponował najnowszymi wiadomościami... prosto z elpeeru... Odpowiedz Link Zgłoś
borsuuk Gazeta robi duży błąd 11.02.06, 09:34 Gazeta Wyborcza robi duży błąd stając się stroną sporu z PiSem i jego "koalicjantami". Gazeta ma prawo i obowiązek komentować i krytykować poczynania PiSu i rządu. Jednak ostatnie artykuły zaczynają opisywac konflikt pomiędzy władzą a mediami a często pomiędzy Gazetą i TVNem a PiSem i LPRem. I tak jak od wyborów jestem przeciwny polityce Kaczyskich, tak przyjdzie mi zmienić GW na inną, ponieważ jako strona sporu nie są już w moich oczach obiektywni. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk NIE MA JUZ MIEJSCA I CZASU NA ZABAWĘ... 11.02.06, 09:41 W OBIEKTYWNOŚĆ. Zobacz do czego to nasze (prawe i etyczne) postępowanie doprowadziło. U władzy znajdują się kłamcy w koalicji z wariatami i wyrokowcami. Sytuacja jest na tyle poważna, że nie ma już miejsca na ukłony i grzeczne słówka, bo te koalicjanci mają w najgłębszym poważaniu. Teraz trwa walka polityczna i jest to już walka na noże - o ile tego nie widać z twojej perspektywy, to uprzejmie informuję, że tak właśnie jest. W Warszawie ta walka trwa od trzech lat, ale jakoś nikt w Polsce tego nie raczył zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Opis to błąd? 11.02.06, 09:44 "ostatnie artykuły zaczynają opisywac konflikt pomiędzy władzą a mediami a często pomiędzy Gazetą i TVNem a PiSem i LPRem" ............... czy opis rzeczywistości stoi w konflikcie z obiektywizmem? Czasem i mnie brakuje obiektywizmu w opisie np. faszyzmu, ale nie przesadzajmy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koniecdemokracji do borsuuk 11.02.06, 09:57 Ależ masz absolutną racje to jest konflikt władzy z mediami media oceniają bardzo negatywnie poczynania rządu Rząd jest z tego niezadowolony i mówi ze media są nieobiektywne Za chwilę się dowiemy (a oby długo nie trzeba było czekać), że mamy nieobiektywne społeczeństwo Media można wymienić na bardziej obiektywne, ale co ze społeczeństwem też się je wymieni Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: do borsuuk 11.02.06, 10:33 ale co ze społeczeństwem też się > je wymieni ------------ Wezmie sie je za morde. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: do borsuuk 11.02.06, 16:46 amhu napisała: > ale co ze społeczeństwem też się > > je wymieni > ------------ > Wezmie sie je za morde. To już było... Poprawka (z) historii ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 Re: do borsuuk 11.02.06, 16:54 sclavus... ja się z Tobą mam!....ŁAPA...! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: do borsuuk 11.02.06, 16:55 wilmor1 napisał: > sclavus... ja się z Tobą mam!....ŁAPA...! No widzisz!... A mogłes się wcześniej zorientować... po sygnaturce... Łapa! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Mit obiektywności. 11.02.06, 09:58 Chłopie już ci wmówili że prywatna gazeta ma być obiektywna?!!!!!! Gazeta ma pisać wyłącznie prawdę, a nie kłamstwa bo za to jest kara. To jaką linię polityczną/filozoficzną ma wydawnictwo to jest jedynie problem jej redakcji i udziałowców. Jak ci się nie podoba linia GW to czytaj NIE lub Trybunę, to też ci się nie podoba - masz Nasz Dziennik. Każda z tych gazet ma swoje poglądy na świat. Nawet nie ma co mówić że obiektywne to mogą być tylko pomiary fizyczne - a każda wypowiedź człowieka jest subiektywna i jest wyłącznie odbiciem jego poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecdemokracji Re: Mit obiektywności.do maaac 11.02.06, 10:18 zgadzam sie z tobą Istnieje cos takiego jak pluralizm stanowisko w dziedzinie ontologii, według którego rzeczywistości nie daje się sprowadzić do jednej zasady, lecz musi być wyjaśniana przez ich wielość Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Mit obiektywności. 11.02.06, 10:43 nie przesadzajmy, porownaj sobie "obiektywnosc" GW i Rzepy, zobaczysz roznice. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Mit obiektywności. 11.02.06, 10:45 Bzdura - jedni mają bliższe tobie poglądy i tych uważasz za "obiektywnych" drudzy dalsze. Ile ludzi tyle poglądów na świat - nie ma obiektywnego poglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Mit obiektywności. 11.02.06, 10:52 nieprawda, czytasz czasem cos poza GW zeby moc porownac? GW i SuperExpress to ta sama polka. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Mit obiektywności. 11.02.06, 13:15 :) Naprawdę nie rozumiesz o czym piszę? Czytasz sam cos poza GW, SuperExpressem czy innymi dziennikami? Może jakąś książkę? Czy rozumiesz w ogóle znaczenie słów obiektywny i subiektywny? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Mit obiektywności. 11.02.06, 16:11 maaac, przecież widać, że on nie rozumie, więcej on nie rozumie tego, co Ty piszesz, a Ty wymagasz od niego, aby rozumiał prawo prasowe, którego pewnie w zyciu na oczy nie widział; większość osób nie rozumie, że każda gazeta moze wybrać sobie opcję polityczną, której ideały później propaguje na swoich łamach, stąd m.in. Trybuna o wyraźnie lewicowej linii; a co do "Rzepy" i "GW", to mimo wszystko jednak trudno porównywać oba dzienniki, ponieważ Rz jest nastawiona b. na gospodarkę, prawo itd., a GW to dziennik gł. informacyjny i opiniotwórczy. Tu także pojawia się kwestia prawa, wg Konstytucji RP mamy zagwarantowaną wolność głoszenia własnych opinii, więc GW nie łamie prawa, więcej - ona realizuje jego idee... można byłoby tak długo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do maac 11.02.06, 16:18 maaac napisał: > :) > > Naprawdę nie rozumiesz o czym piszę? Czytasz sam cos poza GW, SuperExpressem > czy innymi dziennikami? Może jakąś książkę? Czy rozumiesz w ogóle znaczenie > słów obiektywny i subiektywny? Z tym obietywizmem to zupelnie przesadzasz. W Polsce mamy DWA rodzaje srodkow masowego przekazu: jedynie sluszne i politycznie poprawne (prawie wszystkie) oraz politycznie niepoprawne - TV Trwam, RM, Nasza Polska, Nasz Dziennik i chyba gazety wydawane przez Bubla. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do Wet3 ! 11.02.06, 18:18 Nie wiem czy zauważyłeś, że na tym forum pojawił/a się forumowicz/ka o nicku "doktorka1". Nie pomyśl, że to moja żona. - Nie ten styl ! A wracając do meritum, to w oparciu o informację z GW - przenigdy nie pokusiłbym się na wyrażenie swojej opinii w przedmiotowej sprawie. Jestem teraz na etapie pozyskiwania wiedzy z innych źródeł. Potem porównam, przeanalizuję i jak czas pozwoli, - skomentuję. Pozdrawiam. P.S. Materiał, który wczoraj mnie przesłałeś jest ... porażający !!! - Ot, do czego są zdolni najwięksi intryganci świata ! ( redaktorzy GW wiedzą, co ich pobratymcy kombinują ). Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do doktor.1 11.02.06, 19:07 Zauwazylem "doktorke.1". Na tym forum pojawilo sie mnostwo klonow. Przewaznie wybieraja ksywy forumowiczow krytykujacych GW - takich jak np. "silesius.monachijski" - mamy teraz "silenius.monachijski", "silesuis.monachijski" itd. Pamietam, ze podczas jednej dyskusji wlozylem kij w mrowisko tytulujac moj post "kloniki, kloniki, kloniki - przylecialy z czerwonej bojowki i nadwerezaja swoje makowki". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Mit obiektywności. 11.02.06, 16:54 michalo8 napisał: > nie przesadzajmy, porownaj sobie "obiektywnosc" GW i Rzepy, zobaczysz roznice. Ludzie!!! Obiektywny - co to jest??? Każda komentowana wiadomość traci obiektywizm!!! Tam gdzie jest komentarz, zaczyna obiektywizm subiektywny... PAP jest od tego, żeby podawać "czyste" wiadomości, fakty... Inne media je biorą i przetwarzają... i podają "swoim" czytelnikom z komentarzem (nota bene, od tego są)... Fun Naszego Dziennika nie powinien brać do ręki Gazety... bo będzie się czuł jakby diabłu rękę podał - tak umysły tych fanów są przerobione... Stąd: nie wiadomo co ci ludzie robią na forach Gazety... Chyba, że im za to płacą... to by tłumaczyło wielość kretyńskich postów... A chęć zagarnięcia PAPu przez Giertycha tym jednym można wytłumaczyć: pod butem Giertycha, PAP podawałby .. jedynie słuszne fakty... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Gazeta robi duży błąd 11.02.06, 10:39 ha ha obiektywni??? czy wg Ciebie tacy byli do niedawna?? dobre, naprawde Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Gazeta robi duży błąd 11.02.06, 13:39 borsuuk napisał: > Gazeta Wyborcza robi duży błąd stając się stroną sporu z PiSem i jego > "koalicjantami". Gazeta ma prawo i obowiązek komentować i krytykować poczynania > PiSu i rządu. Jednak ostatnie artykuły zaczynają opisywac konflikt pomiędzy > władzą a mediami a często pomiędzy Gazetą i TVNem a PiSem i LPRem. > I tak jak od wyborów jestem przeciwny polityce Kaczyskich, tak przyjdzie mi > zmienić GW na inną, ponieważ jako strona sporu nie są już w moich oczach obiekt > ywni. > A szkoda. Nie wiem czy dobrze zrozumiałeś o co Gazecie tu chodzi.... Dementi... słyszałes o czymś takim...? Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: Gazeta robi duży błąd CIOS 11.02.06, 14:49 > I tak jak od wyborów jestem przeciwny polityce Kaczyskich, tak przyjdzie mi > zmienić GW na inną, ponieważ jako strona sporu nie są już w moich oczach obiekt > ywni. > A szkoda. jak się GW po tym ciosie podniesie to ja nie wiem.... :( ps. czy dopiero dzisiaj zauwazyłeś, że kazda gazeta prowadzi wlasną politykę informacyjną, nie ma gazet obiektywnych, moga byc co najwyżej takie, które pomimo sympatyzowania z jakimiś poglądami politycznymi, pisza o rzeczywistości w sposób niezbyt DRASTYCZNIE odbiegający od prawdy o tej właśnie rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
mk159156 alternatywna rzeczywistość Wyborczej 11.02.06, 15:31 Akurat GW odbiega od rzeczywistości BARDZO DRASTYCZNIE. Przykłady można by mnożyć, ale taki na czasie: rura Wassermanna. Po kilkudniowej kampanii kłamstw w GW i Nowym Dniu okazało się, że Wassermann interweniował, ale w zupełnie innej sprawie i w dodatku tydzień po całej historii z rurą. Co na to GW? Krótka, pokrętna notatka z PAPu, bardziej gmatwająca sprawę niż wyjaśniająca, nie mówiąc o przeprosinach. ----------------- "Blue pill? Red pill? Remember, all I'm offering is the truth. Nothing more." > ps. czy dopiero dzisiaj zauwazyłeś, że kazda gazeta prowadzi wlasną politykę > informacyjną, nie ma gazet obiektywnych, moga byc co najwyżej takie, które > pomimo sympatyzowania z jakimiś poglądami politycznymi, pisza o rzeczywistości > w sposób niezbyt DRASTYCZNIE odbiegający od prawdy o tej właśnie rzeczywistości > . Odpowiedz Link Zgłoś
jassut czyżby kolejny cichy sztabowiec 12.02.06, 11:07 Pisuaru odgrywający zatroskanego czytelnika. Stare dobre Cze-Ka nie umarło. Odpowiedz Link Zgłoś
vanici Michnik powstrzymal lewice? 11.02.06, 09:43 Czyli co mial Michnik zrobic? Przychodzi do niego Rywin, on co? "Stary, ja tego nie slyszalem, prosze nie powtarzaj tego, bo sie rozplacze" - cos takiego mial powiedziec? To samo mialby zrobic, gdyby teraz przyszedl do niego ktos z nowej, obecnie rzadzacej partii (trudno dociec czy nie bardziej lewicowej niz tamta, na pewno bardziej socjalnej czy tez socjalistycznej) Od kiedy to ujawnianie korupcji szkodzi uczciwym ludziom? SLD sie pozbiera, a dzieki temu moze w przyszlosci beda bardziej pilnowali, zeby nie miec doczynienia z ludzmi pokroju Rywina czy minister Jakubowska. Polsce potrzebna jest normalna i silna prawica (tej ciagle nie mamy, bo partii socjalno-rydzykowych nie licze), porzadne centrum (tu bym widzial kandydata) i uczciwa, takze silna lewica (niewatpliwym kandydatem jest SLD + borowiki). Wtedy bedziemy mieli normalna, zdrowa konkurencje. Tak nam dopomoz ... (tu wpisz co chcesz: Bog, Ewolucja, Wielki Architekt Wszechswiata, Historia) Odpowiedz Link Zgłoś
robi101 Re: Kto kłamie ws. podziale stanowsik? 11.02.06, 10:38 Robactwem to są komuchy i PO. Ponieważ jesteś ich zwolennikiem to należysz do tego samego kręgu. Odpowiedz Link Zgłoś
dont_touch Re: Kto kłamie ws. podziale stanowsik? 11.02.06, 10:39 no tak.... pan giertych, jak byl na slynnym spotkaniu na jasnej gorze, pokazal na co go stac. krzewiciel dobrego wychowania, kroczacy z dekalogiem i krzyzem, zapomnial, ze pijanstwo to jeden z grzechow. do tej pory czestochowsccy taksowkarze wspominaja jak go wozili i jak nim pomiatalo na zakretach, w takim byl stanie... w sumie czy jest pijany, czy z piana na ustach (pierwszy krzykacz i klamca) wyglada tak samo. szalony wzrok - dobre cechy na dyktatora. wstydze sie (jednak), ze mieszkam w tym kraju. do bialorusi i rosji nam niedaleko. :(((((((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
gramat5 apropos: już chyba czas... 11.02.06, 10:55 ... żeby ktoś wkoncu przeanalizował wypowiedź Kaczora z jego pierwszej konferencji prasowej po zawaleniu się hali w katowicach, jeśli ktoś twierdzi że to czlowiek chonoru itp to niech się ktoś pokusi o wsluchanie się w text owej wypowiedzi, gdzie w obliczu tragedii ten idiota załatwia sprawy z wszystkimi którzy nie są "dobrymi katolikami"- nie pamiętam dokladnej treści wypowiedzi (ale napewno jest ktoś kto to może sprawdzić)- kaczor mowi- "że należalo by się przy okazji przyjżeć masowym imprezą związanym z szeroko pojętą wolnością, którą ja za takową nie uważam" pisze o tym dopiero dziś, bo wreszcie przycichł szum medialny ktory mógłby zagluszyć ten fakt (a jak widać zagluszył- bo chyba wszyscy już zapomnieli) Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: apropos: nie zapomnieli - pamiętają więcej. 11.02.06, 10:59 Pamiętają też i to, że "orędzie" nadane tego samego dnia wieczorem nie było wygłoszone przez Lecha tylko przez Jarosława (Lech był wówczas ciężko chory, miał wysoką temperaturę, katar, kaszel - a en, ktory mówił na chorego nie wyglądał nawet w najmniejszym stopniu). Pamiętają to wszystko i przypomną we właściwym momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
gramat5 Re: apropos: nie zapomnieli - pamiętają więcej. 11.02.06, 11:05 to bylo chyba rano o ile mnie pamięc nie myli, i to był na 100% lechu, bo i kaszlal i prawie płakal z bólu Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 Re: Kto kłamie ws. podziale stanowsik? 11.02.06, 10:51 Moim skromnym zdaniem, Giertych oskarżył Kaczyńskiego o kłamstwo!..Teraz Kaczyński powinien wziąć stołeczek i z niego ..luuu...Giertycha w piegi!.. za oczernianie brata Prezydenta..... Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: Kto kłamie ws. podziale stanowisk? 11.02.06, 10:55 Noooooo... i ja bym tak przywalił... w te piegi... Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiek1952 Re: Kto kłamie ws. podziale stanowsik? 11.02.06, 11:02 Pan Giertych jest "zawodowym kłamcą". Kłamał pytany o spotkanie z Kulczykiem na Jasnej Górze (tamto kłamstwo powinno być ukarane za fałszywe zeznania), zapewne kłamie i teraz. Ciekawe czy dostaje rozgrzeszenie od O. Dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Kto kłamie w każdej sprawie? - oczywiście GW! 11.02.06, 11:10 "Gazeta Wyborcza" opublikowała ankietę, w której pyta czytelników, kogo ona, "Gazeta", obecnie zwalcza, a kogo popiera. Sama już nie wie. Istotnie, łatwo się pogubić. Moim zdaniem popiera Leppera, bo pisze o nim codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Kto kłamie w każdej sprawie? - oczywiście GW! 11.02.06, 11:39 Oni robia ta ankiete, aby wiedziec w kogo i jak walić To normalne. Po co im diagnoza? Aby sie utrzymac na rynku i aby wiedziec jak i w kogo uderzać, aby zyskac jak najwiekszy wpływ. To jest Pałka Wyborcza a nie gazeta. Jak sie pisze prawdę to takie badania nie sa potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 Re: Kto kłamie w każdej sprawie? - oczywiście GW! 11.02.06, 11:57 the.bill1... skoro tak uważasz, to po co czytasz? ..rydzyk w swoich mediach podaje tylko prawdę.... czytaj jego mądrości!.Moze podałbyś parę przykładów kłamstw wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor Czy doktorat jest miarą Kaczyńskich ? 11.02.06, 11:12 Przedziwne upodobanie do tytułów doktorskich pojawia się coraz częściej. Znam wielu ludzi z doktoratami. Wielu jest znakomitymi fachowcami w swojej dziedzinie. Próbuję sobie wyobrazić niektórych z nich w roli dyrektora, członka rady nadzorczej. I wynikiem tego myślenia jest stwierdzenie faktu, że posiadanie doktoratu w żadnym stopniu nie jest wyznacznikiem przydatności do pełnienia funkcji zarządczych. No chyba że na uczelni. Znam wiele osób pełniących funkcje kierownicze. Zajmuję się pracą związaną z zarządzaniem i w projektach, którymi kierowałem lub uczestniczyłem przewaliło się mnóstwo różnych osób. Nie chęć szczera ale i nie doktorat. Praktyka i skuteczność, znajomość metodyk zarządzania i doświadczenie, znajomość budżetowania, zarządzania, ludzkiej psychiki, cechy charakteru, wiedza merytoryczna. To tak w skrócie. Czy doktorat do tego przygotowuje - wątpię. Więc doktorat nie jest wytrychem do grupy nadającej się do rządzenia. Może to ktoś przeczyta i przemyśli. Odpowiedz Link Zgłoś