rm429 Re: Zamiast Czwartej gorsza Trzecia? 11.02.06, 07:49 Proponuję już zacząć budowę pomników czwartej Rzeczpospolitej, na cokole odpowiednio wysokim stoi dwóch kurdupli. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Zamiast Czwartej gorsza Trzecia? 11.02.06, 08:27 rm429 napisał: > Proponuję już zacząć budowę pomników czwartej Rzeczpospolitej, na cokole > odpowiednio wysokim stoi dwóch kurdupli. Taka inicjatywa juz dawno została podjeta spontanicznie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=31824393 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: Zamiast Czwartej gorsza Trzecia? 11.02.06, 13:23 > > Proponuję już zacząć budowę pomników czwartej Rzeczpospolitej, na cokole > > odpowiednio wysokim stoi dwóch kurdupli. > > Taka inicjatywa juz dawno została podjeta spontanicznie Spokojnie, sami sobie postawią. Drugi kapelan IV RP (pierwszym jest o. Dyrektor) - ks. Jankowski już sobie stawia sam pomniki. PiS za jakiś czas też zacznie to robić ze środków publicznych. Tyle, że na razie z IV RP wychodzi raczej II PRL, ale to szczegół... Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek To jakas brzydka propaganda 11.02.06, 14:34 Kazdy widzi, ze juz teraz rosna PiSowskie gruszki na jabloniach i jest doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
trollskog Coz, kompromitacja jest faktem... 11.02.06, 15:11 Gdyby nie Marcinkiewicz, PiS miałby już pewnie 10% poparcia mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
79er kto o to dba IIIRP czy IVRP - Kwach nadal kradnie 11.02.06, 18:25 Ostatni skok Kwaśniewskiego na kase podatnika Prezydent Aleksander Kwaśniewski przygotował sobie w ostatnich dniach urzędowania miękkie lądowanie za pieniądze podatników. Sam sobie i swoim fundacjom wynajął państwowy budynek. Za grosze i na pięć lat, czyli całą kadencję Lecha Kaczyńskiego. Luksusów prywatnemu obywatelowi Kwaśniewskiego nie zabraknie, bo w 2005 r. jego kancelaria przeznaczyła na remont budynku prawie milion złotych. Działania byłego prezydenta potępiają zgodnie przedstawiciele zwalczających korupcję organizacji – Transparency International, stowarzyszenia Stop Korupcji i Programu przeciw Korupcji Fundacji im. Stefana Batorego. – To ewidentne nadużycie funkcji publicznej dla celów prywatnych. Z pewnością należy je zaliczyć do szeroko rozumianej korupcji – mówi Małgorzata Wojciechowska- Brennek, prezes Transparency International Polska. Kominki, cokoły, klimatyzacja Willa przy ulicy Bacciarellego 4 w Warszawie. Do niedawna mieszkali tu pracownicy Kancelarii Prezydenta. Ale w ubiegłym roku w budynku rozpoczął się wielki remont. Zainstalowano klimatyzację, wybudowano ozdobne kamienne cokoły, przeprowadzono renowację kominków, wbudowano w ściany meble, wstawiono nowe drzwi, przeprowadzono malowanie i położono nową posadzkę. Wymieniono też instalację elektryczną i wodno-kanalizacyjną. Na te i inne remonty Kancelaria Prezydenta wydała prawie milion złotych z pieniędzy podatników (dokładnie 981 tys. 130 zł i 34 gr). Gdy nowy prezydent Lech Kaczyński wprowadził się do Pałacu Prezydenckiego, okazało się, że to nie jego pracownicy mają zamieszkać pośród tych luksusów. Bo tuż przed zakończeniem kadencji Kwaśniewskiego jego urzędnicy zawarli po cichu i w wielkim pośpiechu trzy umowy, przekazujące willę w prywatne ręce. Kiedy Kaczyński składał przysięgę... 23 grudnia 2005 r. Polacy oglądali w telewizji zaprzysiężenie prezydenta Lecha Kaczyńskiego. W tym samym czasie będący na wylocie urzędnicy Kwaśniewskiego nie próżnowali. Właśnie podpisywali umowę najmu części willi przy Bacciarellego dla biura byłego prezydenta. Dlaczego tylko części? Bo reszta budynku była w prywatnych rękach już od miesiąca. 17 listopada i 21 listopada inne części kamienicy trafiły w ręce Fundacji Jolanty Kwaśniewskiej „Porozumienie bez barier” i nowej fundacji samego Kwaśniewskiego – Amicus Europae (niewielki fragment budynku wynajmował też jeden z urzędników). Umowy podpisano na pięć lat. Tyle, ile trwać będzie kadencja prezydenta Kaczyńskiego. Wyremontowaną willę wynajęto po 5,50 zł za m kw. Oznacza to, że za wynajem mającej ogółem ponad 300 m kw. willi trzy instytucje zapłacą grosze. Biuro Aleksandra Kwaśniewskiego – 856,90 zł miesięcznie, Fundacja Amicus Europae – 470,25 zł miesięcznie, Fundacja „Porozumienie bez barier” – 530,59 zł miesięcznie. Umowy podpisali dyrektorzy Biura Administracyjno-Gospodarczego oraz Finansowego po akceptacji kierownictwa Kancelarii. Na wolnym rynku wynajem podobnych lokali kosztowałby wielokrotnie więcej. Parę miesięcy wcześniej, we wrześniu 2005 r., urzędnicy kancelarii Kwaśniewskiego podpisali umowę najmu na znajdujący się tuż obok, przy Klonowej 6, budynek Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych. Płaci ona za metr kwadratowy 12 euro, czyli ponad 40 zł. Jak dowiedzieliśmy się w Agencji Nieruchomości „Finpol”, jest to cena zbliżona do rynkowej. – W przypadku starych willi w okolicach ulicy Klonowej cena wynajmu kształtuje się w granicach 30-40 zł za m. Jeśli chodzi o biurowce czy budynki lepszej jakości, może być to znacznie więcej – powiedziano nam w agencji. Przyjaciele Europy, Ordynackiej i PZPR Tymczasem Waldemar Dubaniowski, były szef kancelarii prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego, nie widzi w zawarciu umów nic złego. – O remontach nic mądrego nie powiem, bo nie znam szczegółów. Mogę tylko powiedzieć, że remontowaliśmy np. dach w Kancelarii Prezydenta czy ośrodki wypoczynkowe wiedząc, że korzystać z nich będzie następca Aleksandra Kwaśniewskiego – mówi „Gazecie Polskiej”. Jak wspomina, kancelaria szukała wcześniej odpowiedniego lokalu w mieście, ale to co jej oferowano, nie nadawało się, bo standard nie zadowalał byłego prezydenta. – Były prezydent nie może urzędować w suterenie czy miejscu nadającym się na magazyn. Dubaniowski niczego wstydliwego nie widzi też w niskiej cenie wynajmu. – Taka cena zbliżona jest do tego, co miasto oferuje niekomercyjnym instytucjom – uważa. Co ciekawe, fundacji Kwaśniewskiego Amicus Europae (Przyjaciel Europy) lokal wynajęto na preferencyjnych warunkach zanim zdołała się jakąkolwiek pożyteczną działalnością wykazać. Choć na papierze istniała od lata 2004 r., to działalność zainaugurowała dopiero 13 grudnia 2005 r. Szefem rady fundacji jest Wiesław Olszewski, działacz SLD i Stowarzyszenia Ordynacka. Prezesem – Marek Słęcki, były pracownik Biura Prac Sejmowych PZPR. Z wypowiedzi Olszewskiego wynika, że fundacja zamierza strzec „dorobku prezydenta Kwaśniewskiego”. Publiczny urząd i prywatne cele Z tłumaczeniami Dubaniowskiego nie zgadzają się organizacje walczące z korupcją. Według Janusza Kowalskiego, prezesa stowarzyszenia Stop Korupcji, zachowanie kancelarii Kwaśniewskiego było skandaliczne. – To niesłychane. Jest oczywiste, że mamy tu do czynienia z działaniem nieetycznym. Istnieje także domniemanie korupcji. Wszystko wskazuje na to, że prezydent Kwaśniewski wykorzystał sprawowany urząd i majątek publiczny dla prywatnych celów – uważa Kowalski. Jego zdaniem, prezydent Kaczyński powinien rozwiązać umowę z wszystkimi trzema instytucjami. – I wszcząć kontrolę w kancelarii, by sprawdzić, czy ci, którzy je podpisali, nie złamali prawa. Waldemar Dubaniowski przyznaje, że Kaczyński ma prawo wypowiedzieć umowę. – Ale to świadczyłoby tylko o jego klasie – szantażuje jednak. Także Grażyna Kopińska, dyrektor Programu przeciw Korupcji Fundacji im. Stefana Batorego, krytykuje działania kancelarii prezydenta Kwaśniewskiego. – Wynajęcie przez prezydenta budynku samemu sobie jest bardzo nieeleganckie. Prezydent powinien poczekać, aż urząd obejmie jego następca i wtedy mógłby wnioskować o biuro dla siebie. Krętactw od metra Organizacji zwalczających korupcję nie przekonuje też obniżenie czynszu do 5,50 zł za m kw. Same, mimo że są organizacjami pożytku publicznego, płacą więcej. – Za wynajem naszej siedziby w Opolu płacimy 25 zł za m kw. – mówi Janusz Kowalski, prezes Stop Korupcji. – Takiej ceny jak 5,50 za m kw. na rynku nie ma. Kiedy my rozmawialiśmy na temat lokalu z warszawskim ZDM, to usłyszeliśmy wyjściowo o 15 zł – wspomina Małgorzata Wojciechowska-Brennek. Jak mówi dyrektor Grażyna Kopińska, najniższą stawkę w Warszawie, 7 zł za m, płaci grupa organizacji pozarządowych, które umowy podpisały 5-6 lat temu. Rzecz w tym, że takie uregulowania trudno odnosić do biura byłego prezydenta, bo przecież nie jest ono organizacją pozarządową. – Jeśli zaś chodzi o wspomniane fundacje, to lepiej by było, gdyby miały one podobne warunki rozwoju jak wszystkie inne – mówi Kopińska. Jak wynika z informacji na stronie internetowej Ministerstwa Sprawiedliwości, Fundacja Amicus Europae nie figuruje obecnie w rejestrze organizacji pożytku publicznego. Kowalskiego nie przekonuje tłumaczenie, że trzy instytucje dostały lokal taniej, bo są niekomercyjne. – Jeśli byłoby tak, że prezydent chciał wynająć lokale pożytecznym organizacjom, powinien to ogłosić publicznie i dać równe szanse innym organizacjom charytatywnym i pozarzadowym. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: kto o to dba IIIRP czy IVRP - Kwach nadal kr 12.02.06, 16:15 i Ty uważasz, że ktoś to przeczyta? Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Re: Coz, kompromitacja jest faktem... 12.02.06, 10:06 A kto to jest Marcinkiewicz,szofer prezia czy dorożkarz.Przecież on nawet nie wie co się dzieje w jego partii.Jak są dzielone stołki,on dostaje gotowce do wykonania.A tak niedawno wyśmiewano Buzka. Odpowiedz Link Zgłoś
sansibar GW: Kaczyńscy są naszym nieszczęściem 11.02.06, 15:56 Gazeta sugeruje, że IV RP powinna powstać, ot tak, któregoś dnia, z poniedziałku na wtorek lub ze środy na czwartek, choc wie dobrze, że będzie to kilkuletni proces zakończony zmianą konstytucji. Prośba do Wyborczej aby nie stosowała chwytów propagandowych jakby zaczerpniętych z nazistowskiego Der Stürmer. Odpowiedz Link Zgłoś
muflonex II PRL 11.02.06, 18:47 To nie jest żadna IV RP, tylko II PRL. Zgodnie z tradycją Rzeczpospolite (tu pomijając PRL, która była wolnym krajem tylko z nazwy) kończyły się tragicznie- I RP rozbiorami, II RP II wojną światową, no to żeby była IV RP, III RP musiałaby się skończyć jakoś tragicznie- taka tradycja. Chyba, że twórcy nawiązują do drugiej tradycji- tej Bieruta i Tymczasowego Rządu Jedności Narodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
aster5 II PRL, to nie szczegol, tylko koszmarna wizja 11.02.06, 15:57 z "czarnego snu" nie tylko Adama Michnika. Czy Polacy - my Polacy - jestesmy tak bezwolni i bez wyobrazni, zeby sobie fundowac Narodowo-Katolicka Socjalistyczna Republike Ludowa (sorry, mialo byc "Solidarna)?... Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Zamiast Czwartej gorsza Trzecia? 11.02.06, 17:34 rm429 napisał: > Proponuję już zacząć budowę pomników czwartej Rzeczpospolitej, na cokole > odpowiednio wysokim stoi dwóch kurdupli. a może, Jarek na plecach Lecha Aleksandra Odpowiedz Link Zgłoś
awe Kompromituje to się GW 11.02.06, 08:01 która nie napisała nic o ostatnim przekręcie Kwaśniewskiego z wynajmem swojej fundacji [prezydenckiej willi. To ma być rzetelne dziennikarstwo?? Jasne, walcie w PiS bo się boicie że pozna wasze układy z postkomunistami. Odpowiedz Link Zgłoś
tpolar1 Re: Kompromituje to się GW 11.02.06, 14:21 Być może. Tylko, że ani Ty, ani ja NIE musimy utrzymywać GW z naszych podatków. A za wożenie autem dziennikarza Faktu przez usłużnego ministra płacimy. I chyba będziemy płaćić więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
johndoe Re: Kompromituje to się GW 11.02.06, 17:15 tpolar1 napisał: > Być może. Tylko, że ani Ty, ani ja NIE musimy utrzymywać GW z naszych podatków. > A za wożenie autem dziennikarza Faktu przez usłużnego ministra płacimy. > I chyba będziemy płaćić więcej. ale za remont willi /1 mln/ straty z tytulu zanizonych kosztow wnajmu przez 5 lat /300 m2 za 5.5 pln zamiast kilkudziesieciu/ to akurat zaplacimy. i to wiecej ni za benzyne zuzta przez rydzyka. wiec zanim cos napiszesz, przemysl to. Odpowiedz Link Zgłoś
diefenbaker Re: Kompromituje to się GW 12.02.06, 22:16 > ale za remont willi /1 mln/ straty z tytulu zanizonych kosztow wnajmu przez 5 l > at /300 m2 za 5.5 pln zamiast kilkudziesieciu/ to akurat zaplacimy. i to wiecej > ni za benzyne zuzta przez rydzyka Czy Ty naprawdę stwierdzenie "a wasi też kradną" uważasz za jakikolwiek argument? Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa Po-wcy i ich tuba propagandy wybiórcza 12.02.06, 23:43 Drzodzy Po-wcy zupełnie nie rozumiem waszego wściekłego ataku na IV RP. Przecież jako normalni ludzie żyjący w realnym świecie dobrze wiecie że IV RP wymyśliła Platforma Obywatelska i jej czólowy polityk prof. Śpiewak. To przecież Po chciała jako pierwsza wprowadzać IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
johndoe Re: Kompromituje to się GW 13.02.06, 10:26 diefenbaker napisał: > Czy Ty naprawdę stwierdzenie "a wasi też kradną" uważasz za jakikolwiek argumen > t? uwazam, ze artykuly i opinie redaktorow gazety o wiarygodnosci takiej jak gw sa g... warte. staram sie po prostu, zeby inni tez zauwazyli roznice miedzy obiektywizmem, a obiektywizmem wg. gw Odpowiedz Link Zgłoś
jackmal Re: Kompromituje to się GW 11.02.06, 15:44 Gazeta Stołeczna str3, najgorsze jest ideologiczne zaślepienie... Odpowiedz Link Zgłoś
johndoe Re: Kompromituje to się GW 11.02.06, 17:21 zacytuje Ci pewnego forumowicza: "wyborcza zamieściła artykuł na trzeciej str dodatku stołecznego, gdy chodziło o rurkę Wassermana to fotostory było na całą drugą stronę gazety ogólnopolskiej; świat wg Michnika" Odpowiedz Link Zgłoś
swoj1112 Re: Kompromituje to się GW 11.02.06, 17:49 Fajny cytat.Bezwzglednie zastosuj. Odpowiedz Link Zgłoś
johndoe Re: Kompromituje to się GW 11.02.06, 22:04 swoj1112 napisał: > Fajny cytat.Bezwzglednie zastosuj. cytat to byl powyzej. to nizej nazywa sie sygnaturka i slusznie zauwazyles, ze dotyczy ona rowniez forumowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Kompromituje to się GW 12.02.06, 10:45 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3158919.html Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 SPOKO, SPOKO PISMACZKI! UJRZYCIE I WY, NIEDOWIARKI 11.02.06, 09:05 IV RP ma mieć mocne fundamenty, więc nie można jej zbudować w 3 miesiące, bo wy, "czwarta władzo", byście ją wtedy szybciutko zniszczyli! Ale dajcie Kaczyńskim czas a w naszym kraju będzie sie wreszcie żyło normalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
tmkmk realista, ha, ha 11.02.06, 10:03 realista1000, ale sobie wybrales nicka, badz wreszcie realista i przestan gadac takie bzdury.. chyba ze wiesz cos wiecej niz my, ze IV-a wcale nie byla celem samym w sobie, a jedynie pomostem do V, ktora juz widac na horzyncie, czyli w IV totalny burdel, a w V pelna szczesliwosc.. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: realista, ha, ha 11.02.06, 12:40 Ty się mojego nicka nie czepiaj, bo twój też jest bardzo "symboliczny": tmkmk, co można by przy odrobinie wyobraźni w wolnym tłumaczeniu przeczytać jako: TERAZ MY K..., MY K..., czyli podobnie jak TKM (Teraz K... My!), tylko tak po... Platformersku!(z zaciętą tęsknotą, ha, ha, ha!) A znasz przysłowie: Nie od razu Kraków zbudowano! I pamiętaj, że jak Noe budował Arkę przez kilkadziesiąt lat, to też się z niego różni tacy śmiali, ale potem potonęli! Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: realista, ha, ha 11.02.06, 15:41 Co robili? Płoneli? Realisto, zmień nick, to ten Ci nie przystoi. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: realista, ha, ha 11.02.06, 15:44 Powiedz mi Realisto, czy analogia do Noego jest słuszna? No to czarno widze i zwolenników PO i ..... PiS, bo do arki zmieści sie tylko jedna para ludzi. Pewnie Kurski z małżonka ;-) bo kaczki przecież beda w zagrodzie dla drobiu. Odpowiedz Link Zgłoś
hkudlicki Re: SPOKO, SPOKO PISMACZKI! UJRZYCIE I WY, NIEDOW 11.02.06, 15:43 W PEłNI PODZIELAM TEN POGLĄD, ALE NA TYM FORUM, ZDOMINOWANYM PRZEZ ZWOLENNIKóW, SYMPATYKóW I DZIAłACZY PO,SLD, PD, I INNYCH DEMOKRATóW PL SZKODA COKOLWIEK PISAć! POZDRAWIAM REALISTĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rojczer Re: SPOKO, SPOKO PISMACZKI! UJRZYCIE I WY, NIEDOW 11.02.06, 21:48 ...pod warunkiem, że dom wariatów uznamy za synonim normalności. Odpowiedz Link Zgłoś
antygo Re: SPOKO, SPOKO PISMACZKI! UJRZYCIE I WY, NIEDOW 12.02.06, 12:02 Pytanie tylko jak długo można czekać?A gdzie gwarancja że czekanie nie okaże się stratą czasu i daremnym czekaniem na Godota?A wreszcie co to znaczy "żyć normalnie"? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Czrnowidztwo! GWyborczy ciemnogród? Kto ich czyta 11.02.06, 09:09 różowoczerwoni ateiści o "przeorientowanych" osobowościach, myślący "inaczej"! Odpowiedz Link Zgłoś
trollskog Re: Czrnowidztwo! GWyborczy ciemnogród? Kto ich 11.02.06, 15:07 > Czrnowidztwo! GWyborczy ciemnogród? Kto ich czyta > różowoczerwoni ateiści o "przeorientowanych" osobowościach, myślący "inaczej"! Ludzie ? Jakby PiS nie dostarczał powodów, to by GW nie miała o czym pisać, a maja prawo pisać o czym chcą. Są państwa, w których gazety nie moga pisać krytycznie o władzy, ale ja w takim nie chcę żyć. Każdy dziennikarz ma swoje poglądy, a inteligentni ludzie nie słuchają, że to jest złe, tylko sami dochodzą do swoich wniosków. A informację mogą czerpać z nieobiektywnych, byle rzetelnych, źródeł. Jeśli uważasz, że gazeta może kreować mój światopogląd, to widocznie sam jesteś podatny na taki wpływ. I szkoda. TS Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Czrnowidztwo! GWyborczy ciemnogród? Kto ich 11.02.06, 15:47 Takie właśnie bezkrytyczne trolle stanowią pożywkę dla GW! Jesteś letni jak obwarzanek! Bardziej ci spaprali psychikę i osobowość niż myślisz! Spytaj pacjenta w Tworkach czy jest głupi, a on ci na pewno odpowie, że nie! Inni są głupi, a on jest normalny! Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Czrnowidztwo! GWyborczy ciemnogród? Kto ich 11.02.06, 15:52 A Ty jesteś głupi czy.... Normalny? Odpowiedz Link Zgłoś
trollskog Re: Czrnowidztwo! GWyborczy ciemnogród? Kto ich 11.02.06, 16:51 > Takie właśnie bezkrytyczne trolle stanowią pożywkę dla GW! Jesteś letni jak > obwarzanek! Bardziej ci spaprali psychikę i osobowość niż myślisz! I co tu na to odpowiedziec... Nie znasz mnie, a mowisz, ze mam spaprana psychike. Niby na jakiej podstawie tak twierdzisz ? Zapewne, ale nie wiem jakim cudem, z mojego postu wyniklo Ci, ze jestem zwolennikiem, ba, slugusem, GW. Otoz tak nie jest. Bardzi sie szczyce tym, ze mam swoje poglady, ktore wynikaja nie z wpojonej mi ideologii i wiedzy, ale wlasnych przemyslen. Te poglady, w przeciwienstwie do Twoich nie sa sztywne i moga ulec zmianie pod wplywem rzeczowej dyskusji. Ty takowej jednak nie prowadzisz. Nie wiem skad przyszlo Ci do glowy, ze jestem bezkrytyczny. Sam pisalem, ze krytycznie podchodze do tekstow GW. Nie wszystkie mi sie podobaja i rzeczywiscie czesc nadmiernie epatuje wrogoscia do PiSu. Niemniej informacja jest informacja. Wkurza mnie jak ludzie probuja usprawiedliwic pomysly PiS tym, że GW jest stronnicze, bo o tym powiedzialo. Zamiast tego powinni tlumaczyc dlaczego PiS to zrobil. No i tyle na razie. :) TS Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: Czrnowidztwo! GWyborczy ciemnogród? Kto ich 11.02.06, 15:56 trollskog napisał: > > Czrnowidztwo! GWyborczy ciemnogród? Kto ich czyta > > różowoczerwoni ateiści o "przeorientowanych" osobowościach, myślący "inac > zej"! > > Ludzie ? > > Jakby PiS nie dostarczał powodów, to by GW nie miała o czym pisać, > a maja prawo pisać o czym chcą. Są państwa, w których gazety nie moga > pisać krytycznie o władzy, ale ja w takim nie chcę żyć. > > Każdy dziennikarz ma swoje poglądy, a inteligentni ludzie nie słuchają, > że to jest złe, tylko sami dochodzą do swoich wniosków. A informację > mogą czerpać z nieobiektywnych, byle rzetelnych, źródeł. > Jeśli uważasz, że gazeta może kreować mój światopogląd, to widocznie > sam jesteś podatny na taki wpływ. I szkoda. > > TS >Tylko w dziennikarz w GW nie ma poglądów tylko pisze to co naczelny każe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sansibar Re: Czrnowidztwo! GWyborczy ciemnogród? 11.02.06, 16:09 trollskog napisał: > Jakby PiS nie dostarczał powodów, to by GW nie miała o czym pisać, > a maja prawo pisać o czym chcą. Są państwa, w których gazety nie moga > pisać krytycznie o władzy, ale ja w takim nie chcę żyć. Ty chyba nie bardzo wiesz o czym piszesz. Gazety powinny zdobyc sie na minimu obiektywizmu. W obrębie tego obiektywizmu mieści się prawo do krytyki,ale nie poza nim. Jeśli w ostatni czwartek GW na 32 kolumnach zamieszcza 16 napastliwych tekstów na temat PiS, z tego 13 na pierwszych sześciu stronach, to co to ma oznaczać? Czy przypominasz sobie aby GW w ten sposób krytykowała SLD? SLD wprawdzie okradał państwo niemal na oczach prokuratorów, ale ideologicznie był/jest bliski GW. Odpowiedz Link Zgłoś
trollskog Re: Czrnowidztwo! GWyborczy ciemnogród? 11.02.06, 17:02 > Czy przypominasz sobie aby GW w ten sposób krytykowała SLD? SLD > wprawdzie okradał państwo niemal na oczach prokuratorów, ale ideologicznie > był/jest bliski GW. No to GW robila zle. Ale nie widze, jak to ma usprawiedliwiac PiS. To kolejny przyklad rzeczowej krytyki w stylu tlumaczen zlodzieja: - No kradne, ale Jozek to nie kradl ? Spojrzcie na to choc troche obiektywnie, tak z boku. Swiat nie jest czarnobialy. To, ze pisze cos zlego o PiSie NAPRAWDE nie oznacza, ze jestem pupilkiem GW. Jest inne proste wyjasnienie - nie podoba mi sie ich zachowanie. Troche luzu i dystansu. TS Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Czrnowidztwo! GWyborczy ciemnogród? 11.02.06, 17:26 sansibar napisał: > Ty chyba nie bardzo wiesz o czym piszesz. Gazety powinny zdobyc sie na minimu > obiektywizmu. W obrębie tego obiektywizmu mieści się prawo do krytyki,ale nie > poza nim. Jeśli w ostatni czwartek GW na 32 kolumnach zamieszcza 16 napastliwyc > h > tekstów na temat PiS, z tego 13 na pierwszych sześciu stronach, to co to ma > oznaczać? Że rządowi stuknęło 100 dni? A przez ten czas niewiele zrobił, ani niewiele zaplanował? Krytyka w "Rzepie" ci nie przeszkadzała? > Czy przypominasz sobie aby GW w ten sposób krytykowała SLD? SLD > wprawdzie okradał państwo niemal na oczach prokuratorów, ale ideologicznie > był/jest bliski GW. Ja sobie przypominam. Różne historie. Na przykład wywiad z Kaczmarkiem, który był przyczynkiem do komisji ws. PKN Orlen. Odpowiedz Link Zgłoś
swoj1112 Re: Czrnowidztwo! GWyborczy ciemnogród? 11.02.06, 18:04 To oznacza ze GW jest przeciwna doktrynerskim i dyktatorskim zapedom PIS. Jezeli uwazasz ze nie ma racji,to wyjasnij dlaczego.Gazety maja prawo miec swoje zdanie i przedstawiac sprawy tak jak one je widza.Nie maja prawa klamac i bezpodstawnie oczerniac ludzi.Ja widze tendencyjnosc Gazety,ale to nie jest ani klamstwo ,ani szerzenie nienawisci,ani oczernianie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Czrnowidztwo! GWyborczy ciemnogród? 11.02.06, 19:46 Swoj, to do mnie było? swoj1112 napisał: > To oznacza ze GW jest przeciwna doktrynerskim i dyktatorskim zapedom PIS. > Jezeli uwazasz ze nie ma racji,to wyjasnij dlaczego.Gazety maja prawo miec > swoje zdanie i przedstawiac sprawy tak jak one je widza.Nie maja prawa klamac i > > bezpodstawnie oczerniac ludzi.Ja widze tendencyjnosc Gazety,ale to nie jest ani > > klamstwo ,ani szerzenie nienawisci,ani oczernianie. Czym zasłużyłam? :) Odpowiedz Link Zgłoś
etc_etc Tales1 Odp. Ty ich czytasz, ja ich czytam i 11.02.06, 17:54 wszyscy co sa na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika miala byc praworzadna i sprawiedliwa, a bedzie 4ta 11.02.06, 09:15 i to ma byc postep? Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: ...sprawiedliwa i praworządna! Słusznie mówis 11.02.06, 15:43 I znowu klamiesz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
faffaraffa BURDEL NA KOLKACH 11.02.06, 11:23 Dwa kurduple robia burdel na kolkach...Po prostu kiszka; baza pisuarow: staruchy i intelektualne menele wytaczaja kierunki rozwoju Polski, kiszka, biada Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Zamiast Prawdy w GW gorsze Kłamstwa? 11.02.06, 11:23 "Gazeta Wyborcza" opublikowała ankietę, w której pyta czytelników, kogo ona, "Gazeta", obecnie zwalcza, a kogo popiera. Sama już nie wie. Istotnie, łatwo się pogubić. Moim zdaniem popiera Leppera, bo pisze o nim codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
sabrinara Re: Zamiast Prawdy w GW gorsze Kłamstwa? 11.02.06, 12:05 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3159107.html .........super prawda, koniecznie przeczytaj Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 To są ... Czułe Słówka, tylko czułe "inaczej"! 11.02.06, 12:44 Tak po GWyborczemu! Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Oszolomy atakuja gazete . 11.02.06, 14:01 gazeto nie daj sie . gazeta nikogo nie atakuje . krytykuje bo ma do tego prawo . za to ci ktorzy na nia najezdzaja dopiero robia na nia ataki . ci ludzie dopiero wykazuja sie niesamowita iloscia jadu , chamstwa i nienawisci . no ale w kraju ludzi ktorzy atakuja gazete jak najgorszego wroga nie ma miejsca dla nikogo innego poza nimi ktorzy atakuja . ci ludzie chca narzucic gazecie kto ma prawo zyc w Polsce . kto ma prawo czuc sie tu dobrze . na szczescie wiekszosc ludzi w Polsce nie chce by ich kraj wygladal jak bojowki mlodziezy wszechpolskiej . i nie bedzie chocbyscie nie wiem ile jadu wylali wsrod ludzi napelnieni jadem nieudacznicy zyciowi . Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: Oszolomy atakuja gazete . 11.02.06, 15:51 adam81w napisał: > gazeto nie daj sie . > > gazeta nikogo nie atakuje . krytykuje bo ma do tego prawo . za to ci ktorzy na > nia najezdzaja dopiero robia na nia ataki . ci ludzie dopiero wykazuja sie > niesamowita iloscia jadu , chamstwa i nienawisci . no ale w kraju ludzi ktorzy > atakuja gazete jak najgorszego wroga nie ma miejsca dla nikogo innego poza nimi > > ktorzy atakuja . ci ludzie chca narzucic gazecie kto ma prawo zyc w Polsce . > kto ma prawo czuc sie tu dobrze . na szczescie wiekszosc ludzi w Polsce nie > chce by ich kraj wygladal jak bojowki mlodziezy wszechpolskiej . i nie bedzie > chocbyscie nie wiem ile jadu wylali wsrod ludzi napelnieni jadem nieudacznicy > zyciowi . >Michnik i ta cała śmietanka NKWD-owsko-UB-ecka jątrza w polsce bo się boją o swojich mocodawców z SLD i PO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Oszolomy atakuja gazete . 11.02.06, 17:29 leon9910 napisał: > Michnik i ta cała śmietanka NKWD-owsko-UB-ecka jątrza w polsce bo się boją > o > swojich mocodawców z SLD i PO!!! Czas, Leonie, ustalić jakieś spójne stanowisko - albo Michnik rządzi, albo rządzą Michnikiem. Te dwie sytuacje są sprzeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
sansibar Co skrywa GW? Kolejną aferę A. Kwaśniewskiego 11.02.06, 18:45 adam81w napisał: > gazeto nie daj sie . A tymczasem Gazeta daje - ciała. Dziś zamieszcza, ale nie w wydaniu ogólnokrajowym tylko w dodatku lokalnym (warszawskim), na trzeciej stronie, informacje o tym, że w ostatnich dniach prezydentury Kwasniewski wynajął dla dwóch fundacji (swojej i małżonki) willę w najdroższym miejscu Warszawy (obok Łazienek), należącą do Urzędu Prezydenckiego i to nadzwyczaj tanio, 5 zł za metr kw. - mniej niz lokatorzy płacą za metr powierzchni w mieszkaniach komunalnych i to w gorzych dzielnicach. W ostatni czwartek natomiast GW na 32 kolumnach zamieściła 16 napastliwych tekstów na temat PiS, z tego 13 na pierwszych sześciu stronach. Wszystko w wydaniu ogólnokrajowym. Kwasniewski nie potrafi już uczciwiej, jego przyjaciele z Gazety też. Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Re: Oszolomy atakuja gazete . 11.02.06, 18:53 adam81w napisał: > gazeta nikogo nie atakuje . krytykuje bo ma do tego prawo . za to ci ktorzy na > nia najezdzaja dopiero robia na nia ataki . Kali atakować to nie są ataki Kalego atakować o ty taki nietaki o wy sługusy PRL i SBcji niezłomni nie pozostaniecie w IV RP bezdomni minister Ziobro się o was zatroszczy wybuduje wam więzienie w Bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś
tpolar1 Re: Zamiast Prawdy w GW gorsze Kłamstwa? 11.02.06, 14:24 gogol66 napisał: > Moim zdaniem popiera Leppera, bo pisze o nim codziennie. A moim popiera pogodę i śmierć. Bo zawsze jest o pogodzie i nekrologi. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: Zamiast Prawdy w GW gorsze Kłamstwa? 11.02.06, 14:28 Pisanie o Lepperze nie jest rownoznaczne z popieraniem go. 1Lepper to zatwierdzona urzedowo jednostka prawa i sprawiedliwosci w IVRP. kto byl uczciwy w IIIRP tak jak Lepper,ten moze spac spokojnie w IVRP. Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Zamiast bełkotu lepszy jazgot ? 11.02.06, 12:00 wasza krytyka totalitarna jest taka jak i wy: marna nie jest warta ani grosza nadaje się tylko do kosza Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Dziękuję! Mój zbiór kaczych grafomańskich 11.02.06, 12:09 wierszydełek-klecidełek wciąż się wzbogaca! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Re: Dziękuję! Mój zbiór kaczych grafomańskich 11.02.06, 13:05 ave_duce napisała: > wierszydełek-klecidełek wciąż się wzbogaca! ave duce: jeśli jesteś tylko zerem dostaw pięć zer będziesz milionerem Odpowiedz Link Zgłoś
insite nieuku, szesc zer to tyle samo co jedno, JEDYNKA 11.02.06, 13:30 na poczatku jest niezbedna. Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Przyganiał kocioł garnkowi 11.02.06, 13:45 insite napisał: nieuku, szesc zer to tyle samo co jedno, JEDY > na poczatku jest niezbedna. no to ja nieukim już być wolę niż takim głąbem jak ty matole Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Przyganiał kocioł garnkowi 11.02.06, 17:03 gogol66 napisał: > > no to ja nieukim już być wolę > Jesteś, jesteś, gogolu166;))) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Zamiast Czwartej gorsza Trzecia? 11.02.06, 13:46 Trochę za wczesnie żeby zobaczyć IV wokół siebie - zwłaszcza jeśli samemu nic sie nie robi oprócz krtykowania kolejnych rządów. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w oby 4 rp nigdy nie powstala ! 11.02.06, 13:54 poroniony pomysl . 4 rp = polska homofobow , nienawidzaca kazdego kto jest inny niz modelowo wywyzszany katolik . i z krolem " same dobro " kaczynskim . fuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh A co dalej z psem Kaczyńskiego?? Taki fajny 11.02.06, 14:07 poczatek nowego "serialu" w GW !! Odpowiedz Link Zgłoś
marekgdan Re: Zamiast Czwartej gorsza Trzecia? 11.02.06, 14:37 Fachowcy z PiSu zastapia fachowcow z SLD!I juz bedzie IV RP! Odpowiedz Link Zgłoś
gw_klamie Głos Pacewicza głosem całego UB-ekistanu 11.02.06, 14:53 któremu nie w smak IV RP, prezioland był taki cacy, aferzysci razem Michnikiem, ale było dobrze, dzis nawet Rywin nie chce przyjsc, ale za to wola na pana Adasia: chodz do mnie. Oj przyjdzie pan Adas , przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof3 Widzę wokół siebie tych samych fajnych ludzi 11.02.06, 14:54 a zabawy na wiejskiej mam w głębokim poważaniu. a w wyborach samorzadowych i tak wybierzemy u nas w gminie porzadnych ludzi - pis nie przejdzie, bo go tu na szczęście nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Pisiorki gotowi byli obiecać wszystko - dla władzy 11.02.06, 15:01 Jeśli ktokolwiek pamięta jeszcze to, co pisiorki mówiły w trakcie kampanii wyborczej i porówna tamte słowa i obietnice z aktualną rzeczywistością sam zrozumie, że jedynym ich celem było zdobycie władzy, a nie uczynienie czegokolwiek pozytywnego. Gotowi byli na każde oszustwo, każde szalbierstwo, każdą nieprawość - taką zresztą kampanię wyborczą prowadzili. Ja jednak czegoś takiego nie akceptuję i dlatego na każdym kroku, przy każdej okazji zwalczam tych oszustów, tego też oczekuję od wszystkich nieskażonych pisiorkowatością Polek i Polaków. Pisiorków należy zniszczyć zanim zdołają uczynić jeszcze cokolwiek więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: Pisiorki gotowi byli obiecać wszystko - dla w 11.02.06, 15:54 sumienie.lk napisał: > Jeśli ktokolwiek pamięta jeszcze to, co pisiorki mówiły w trakcie kampanii > wyborczej i porówna tamte słowa i obietnice z aktualną rzeczywistością sam > zrozumie, że jedynym ich celem było zdobycie władzy, a nie uczynienie > czegokolwiek pozytywnego. Gotowi byli na każde oszustwo, każde szalbierstwo, > każdą nieprawość - taką zresztą kampanię wyborczą prowadzili. Ja jednak czegoś > takiego nie akceptuję i dlatego na każdym kroku, przy każdej okazji zwalczam > tych oszustów, tego też oczekuję od wszystkich nieskażonych pisiorkowatością > Polek i Polaków. Pisiorków należy zniszczyć zanim zdołają uczynić jeszcze > cokolwiek więcej. > Przestań pierdzielić bo od trzech miesięcy nadjesz to samo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: Pisiorki gotowi byli obiecać wszystko - dla w 11.02.06, 20:39 Czytaj i dobrze zapamiętaj! I żebyś przy najbliższych wyborach się nie pomylił... Odpowiedz Link Zgłoś
prozac.pl Re: Pisiorki gotowi byli obiecać wszystko - dla w 11.02.06, 16:26 www.wybory.pis.org.pl/program.php Az dziwne, ze to jeszcze jest na stronie. Polecam zapisac sobie na dysku i przypomniec przy okazji najblizszych wyborow.. mam dziwne wrazenie ze pamiec rzadzacych dziwnie sie wtedy pogorszy. Chociaz proces ten juz jakby sie zaczal. Odpowiedz Link Zgłoś
ljblues1 Re: Zamiast Czwartej gorsza Trzecia? 11.02.06, 15:09 q_q_q napisał: > Zaorać???? NIE - spedzic wszystkich sku..eli w Bialostockie i ogrodzic teren - A.Mleczko Odpowiedz Link Zgłoś
viking-02 no cóż wypaczyli Rzeczpospolitę.... 11.02.06, 15:24 .... nawiedzeni postsolidarnościuchy, a teraz nawraca klerykalno-popustoliczny beton... kiedy ten naród zmadrzeje i da kopa tym nawiedzonym politykom kasa... kasa! misiu (skąd to znamy) Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Czerwonoróżowi żywią się już tylko paradoksami! 11.02.06, 15:41 A właściwie paradoksalnymi sondażami! Jak tylko zażegnana została groźba wcześniejszych wyborów, to nagle drastycznie spadły notowania PO! Dlaczego? Bo wcześniej tradycyjnie były "naduchane" w stronę PO! Odpowiedz Link Zgłoś
mirek800 Re: Czerwonoróżowi żywią się już tylko paradoksam 11.02.06, 16:21 > A właściwie paradoksalnymi sondażami! Jak tylko zażegnana została groźba > wcześniejszych wyborów, to nagle drastycznie spadły notowania PO! Dlaczego? Bo > wcześniej tradycyjnie były "naduchane" w stronę PO! Widziales juz nowy sondaz Pentora? Jak ty to powiesz "nadmuchany" w strone PO. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Czerwonoróżowi żywią się już tylko paradoksam 12.02.06, 12:34 Ależ oczywiście, że "nadmuchany" a raczej "naddzwoniony"! Odpowiedz Link Zgłoś
kura69 Oddać te kraj w ajencję. 2 mln głosowało na lepper 11.02.06, 15:42 a - to odbiera naszemu narodowi prawo do samostanowienia Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf q_q_q - TAK! 11.02.06, 15:43 zdecydowanie zaorac! Juz raz sie udalo, miejmy nadzieje ze i tym razem sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: Zamiast Czwartej gorsza Trzecia? 11.02.06, 15:59 mldzierz w polsce chce wszystko bardzo szybko. sto dni to jest za malo czsu na dobre czy zle wyniki.musimy dac dla rzadu wiecej czasu bo problemy nie sa proste.zrobino kilka pomylek np: ataki na wolnosc prasy i slowa .pozatym miesznie sie kosciola do polityki rp. Odpowiedz Link Zgłoś
bo23 Re: Zamiast Czwartej gorsza Trzecia? 11.02.06, 17:16 Czy atak na wolnośc słowa to tylko pomyłka? Wątpię. Co następne? Chorych wytłuic? Bo zwolennicy PiS co chwila grożą Tworkami. Tam są ludzie chorzy nie zwłasnego wyboru jak niektórzy nakierowani na Rm. Odpowiedz Link Zgłoś