Gość: Ewka IP: 213.77.30.* 10.10.01, 08:36 Tylko na kandydatura wchodzi w rachubę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: macmar mamy prezydenta wszystkich bandytów IP: 194.181.186.* 10.10.01, 11:27 Wyszło szydło z wora - mamy prezydenta wszystkich bandytów, a kancelaria prezydencka to kancelaria prawna mafii. Zresztą już od kadencji poprzedniego prezydenta. Jak mocno Kwaśniewski jest uwikłany w sprawy mafii Pruszkowskiej niech świadczy tylko jeden fakt: Ścigany listem gończym niejaki A. Gołota (pupilek śp. Pershinga) otrzymuje list żelazny w polskiej ambasadzie z rąk prezydenta. Pokażcie mi takiego drugiego prezydenta w świecie, który robi podobne numery? A ile (i kogo) ułaskawił - dlaczego jest to tajna lista? Jakie to jest świetne miejsce do totalnej korupcji np. dla prawników prezydenckich (np. przypadek śłowika za czasów Wałęsy)! Opór tzw. "prawników" przed zmianami w kodeksach musi zastanawiać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn macmar, wszystko ci się po(...) IP: *.law.uj.edu.pl 10.10.01, 18:35 Gość portalu: macmar napisał(a): Ścigany listem gończym niejaki A. Gołota > (pupilek śp. Pershinga) otrzymuje list żelazny w polskiej ambasadzie z rąk > prezydenta. Pokażcie mi takiego drugiego prezydenta w świecie, który robi > podobne numery? List żelazny wydaje sąd okręgowy (d.wojewódzki) - w tym konkretnym wypadku był to SW we Włocławku. Prezydent z listami żelaznymi nie ma nic wspólnego. A ile (i kogo) ułaskawił - dlaczego jest to tajna lista? Bo tak przewidują przepisy o ułaskawieniu, zresztą na całym świecie tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macmar Re: macmar, wszystko ci się po(...) IP: 194.181.186.* 16.10.01, 08:10 Gość portalu: mn napisał(a): > Gość portalu: macmar napisał(a): > > Ścigany listem gończym niejaki A. Gołota > > (pupilek śp. Pershinga) otrzymuje list żelazny w polskiej ambasadzie z rąk > > > prezydenta. Pokażcie mi takiego drugiego prezydenta w świecie, który robi > > podobne numery? > > List żelazny wydaje sąd okręgowy (d.wojewódzki) - w tym konkretnym wypadku był > to > SW we Włocławku. Prezydent z listami żelaznymi nie ma nic wspólnego. > > A ile (i kogo) ułaskawił - dlaczego jest to tajna lista? > > Bo tak przewidują przepisy o ułaskawieniu, zresztą na całym świecie tak jest. > Nie ma o czym dyskutować! To jest to samo rozumowanie, które broni hitlerowców, że realizowali tylko ówczesne prawo Niemiec (np. ustawy norymberskie). Broncie nas wszyscy Bogowie przed taką praworządnością. Z drugiej strony, nie chce mi się wierzyć że to są prezentowane własne poglądy - wg mnie są to cytaty z codziennej prasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 9 Re: mamy prezydenta wszystkich bandytów IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.07.02, 05:02 Gość portalu: macmar napisał(a): > Wyszło szydło z wora - mamy prezydenta wszystkich bandytów, a kancelaria > prezydencka to kancelaria prawna mafii. Zresztą już od kadencji poprzedniego > prezydenta. Jak mocno Kwaśniewski jest uwikłany w sprawy mafii Pruszkowskiej > niech świadczy tylko jeden fakt: Ścigany listem gończym niejaki A. Gołota > (pupilek śp. Pershinga) otrzymuje list żelazny w polskiej ambasadzie z rąk > prezydenta. Pokażcie mi takiego drugiego prezydenta w świecie, który robi > podobne numery? A ile (i kogo) ułaskawił - dlaczego jest to tajna lista? Jakie > to jest świetne miejsce do totalnej korupcji np. dla prawników prezydenckich > (np. przypadek śłowika za czasów Wałęsy)! Opór tzw. "prawników" przed zmianami > w kodeksach musi zastanawiać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! IP: *.um.bytom.pl 10.10.01, 12:23 Gość portalu: Ewka napisał(a): > Tylko na kandydatura wchodzi w rachubę! Zastanawia zawrotna kariera tej pani. Wystarczy osądzić porządnie kilku bandziorów i już na fali płyniemy w fotele ministerialne. Jak to długo trwało? Pytam więc w ilu wypadkach fachowa robota jest tak nagradzana. Czy taką mamy potrzebę aby z nizin windować ludzi na takich zasadach - czy nie są oni bardziej tu potrzebni. Przestrzegam. Nagła zmiana ciśnienia nie wpływa zawsze pozytywnie na zdrowie. Czasem więc trzeba otworzyć usta we właściwym czasie aby wyrównać tę różnicę ciśnień. Nie chcę oczywiście przez to powiedzieć, że nie należy nie korzystać z doświadczeń takich ludzi i nagradzać ich pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! IP: 213.77.30.* 10.10.01, 12:50 Gość portalu: danka napisał(a): > Gość portalu: Ewka napisał(a): > > > Tylko na kandydatura wchodzi w rachubę! > Zastanawia zawrotna kariera tej pani. Wystarczy osądzić porządnie kilku > bandziorów i już na fali płyniemy w fotele ministerialne. Jak to długo trwało? > Pytam więc w ilu wypadkach fachowa robota jest tak nagradzana. Czy taką mamy > potrzebę aby z nizin windować ludzi na takich zasadach - czy nie są oni bardzie > j > tu potrzebni. Przestrzegam. Nagła zmiana ciśnienia nie wpływa zawsze pozytywni > e > na zdrowie. Czasem więc trzeba otworzyć usta we właściwym czasie aby wyrównać t > ę > różnicę ciśnień. Nie chcę oczywiście przez to powiedzieć, że nie należy nie > korzystać z doświadczeń takich ludzi i nagradzać ich pracy. > Masz może inną, ciekawszą kandydaturę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 14:02 Danka ma rację. czy tylko pani sedzi B.Piwnik pracuje dobrze, sprawnie i szybko ? Czy też została wykreowana prze media ? Jej praca jest bardzo cenna ale w ten sam spoób pracuje 99% sedziów w POlsce. Czy oni tez mają szansę zostać ministrami sprawidliwości ? Czy wystarczy zaprosić kamerę na salę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! IP: *.law.uj.edu.pl 10.10.01, 18:27 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Danka ma rację. czy tylko pani sedzi B.Piwnik pracuje dobrze, sprawnie i > szybko ? Czy też została wykreowana prze media ? Jej praca jest bardzo cenna > ale w ten sam spoób pracuje 99% sedziów w POlsce. Czy oni tez mają szansę > zostać ministrami sprawidliwości ? Czy wystarczy zaprosić kamerę na salę ? Ano właśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! IP: *.age.pl 22.10.01, 11:51 Gość portalu: mn napisał(a): > Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > > > Danka ma rację. czy tylko pani sedzi B.Piwnik pracuje dobrze, sprawnie i > > szybko ? Czy też została wykreowana prze media ? Jej praca jest bardzo cen > na > > ale w ten sam spoób pracuje 99% sedziów w POlsce. Czy oni tez mają szansę > > zostać ministrami sprawidliwości ? Czy wystarczy zaprosić kamerę na salę ? > > Ano właśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! IP: 213.77.30.* 12.10.01, 10:07 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Danka ma rację. czy tylko pani sedzi B.Piwnik pracuje dobrze, sprawnie i > szybko ? Czy też została wykreowana prze media ? Jej praca jest bardzo cenna > ale w ten sam spoób pracuje 99% sedziów w POlsce. Czy oni tez mają szansę > zostać ministrami sprawidliwości ? Czy wystarczy zaprosić kamerę na salę ? Coś podobnego? To skąd taka krytyka naszych sądów? Nagle się okazuje, że nasz wymiar sprawiedliwości w 99% jest świetny. Pani Piwnik w mojej ocenie pracuje niekonwencjonalnie i ma ciekawą osobowość i tym się wyróżnia. Cieszę się, że wreszcie to doceniono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sedzia Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! IP: *.15.vie.surfer.at 18.10.01, 23:59 Gość portalu: Ewka napisał(a): > Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > > > Danka ma rację. czy tylko pani sedzi B.Piwnik pracuje dobrze, sprawnie i > > szybko ? Czy też została wykreowana prze media ? Jej praca jest bardzo cen > na > > ale w ten sam spoób pracuje 99% sedziów w POlsce. Czy oni tez mają szansę > > zostać ministrami sprawidliwości ? Czy wystarczy zaprosić kamerę na salę ? > > Coś podobnego? To skąd taka krytyka naszych sądów? Nagle się okazuje, że nasz > wymiar sprawiedliwości w 99% jest świetny. Pani Piwnik w mojej ocenie pracuje > niekonwencjonalnie i ma ciekawą osobowość i tym się wyróżnia. Cieszę się, że > wreszcie to doceniono. pani ewo, a skad pani wie, ze nie ma lepszych kandydatow na stanowisko ministra sprawiedliwosci ? pani piwnik nie dokonczyla swojej sprawy (FOZ) i przyjela oferowane jej chytrze stanowisko ministra. dlaczego chytrze ? to jasne: przeciez poprzez to pociagniecie usunieto ja z niewygodnego dla wplywowej mafii stanowiska sedziny. jesli pani piwnik nie zauwazyla tego trick'u tzn., ze nie kojarzy faktow, mysli przyziemnie i tylko w jednej dla jej "kariery" wygodnej dymensji, a taka postawa jest poprostu nic nie warta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! IP: 213.77.30.* 24.10.01, 13:27 Gość portalu: sedzia napisał(a): > Gość portalu: Ewka napisał(a): > > > Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > > > > > Danka ma rację. czy tylko pani sedzi B.Piwnik pracuje dobrze, sprawni > e i > > > szybko ? Czy też została wykreowana prze media ? Jej praca jest bardz > o cen > > na > > > ale w ten sam spoób pracuje 99% sedziów w POlsce. Czy oni tez mają sz > ansę > > > zostać ministrami sprawidliwości ? Czy wystarczy zaprosić kamerę na s > alę ? > > > > Coś podobnego? To skąd taka krytyka naszych sądów? Nagle się okazuje, że n > asz > > wymiar sprawiedliwości w 99% jest świetny. Pani Piwnik w mojej ocenie prac > uje > > niekonwencjonalnie i ma ciekawą osobowość i tym się wyróżnia. Cieszę się, > że > > wreszcie to doceniono. > > > > pani ewo, a skad pani wie, ze nie ma lepszych kandydatow na stanowisko ministra > > sprawiedliwosci ? pani piwnik nie dokonczyla swojej sprawy (FOZ) i przyjela > oferowane jej chytrze stanowisko ministra. dlaczego chytrze ? to jasne: przecie > z > poprzez to pociagniecie usunieto ja z niewygodnego dla wplywowej mafii stanowis > ka > sedziny. jesli pani piwnik nie zauwazyla tego trick'u tzn., ze nie kojarzy > faktow, mysli przyziemnie i tylko w jednej dla jej "kariery" wygodnej dymensji, > a > taka postawa jest poprostu nic nie warta. Panie "sędzio"! Doprawdy dziwię się, że z takim tytułem nie został Pan ministrem sprawiedliwości. Ale nic straconego, jak zdymisjonują Panią Piwnik może Pan startować na jej miejsce. Gratuluję zdolności jasnowidza! Wynika z Pana wypowiedzi, że premier powołując Panią Piwnik na ministra okpił tę część narodu, która nie wykazuje takich nadprzyrodzonych zdolności, jak Pan. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! IP: 217.11.135.* 10.10.01, 16:15 Inni prawnicy uniewinnili niejakiego wałęsę syna poprzedniego prezydenta (mam wewnętrzny opór do napisania tego nazwiska z dużej litery) z zarzutu jazdy w stanie upojenia alkoholowego, stawiania czynnego oporu władzy, zdemolowania komisariatu, uszkodzenia ciała w dodatku w stanie recydywy, ze wzgledu na tzw. "pomroczność jasną". Już przedwojenny kodeks karny stwierdzał, że przebywanie pod wpływem alkoholu nie jest okolicznością łagodzącą a obciążającą. Gołota stanął przed sądem, tyle że z wolnej stopy. Młody wałęsa za swoje czyny nigdy nie odpowiadał. Cóż, drobna różnica, albo narodowo - katolicka amnezja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: pomroczność jasna IP: *.law.uj.edu.pl 10.10.01, 18:32 ze wzgledu na > tzw. "pomroczność jasną". Już przedwojenny kodeks karny stwierdzał, że > przebywanie pod wpływem alkoholu nie jest okolicznością łagodzącą a > obciążającą. > W sprawie o której piszesz biegli psychiatrzy kategorycznie wykluczyli jakikolwiek stan pomroczny (łącznie z pomrocznością jasną). Nic z tego nie zrozumiał jakiś obecny na sali dziennikarzyna i puścił w świat w wersji odwróconej o 180 stopni (albo - jak mawiano na studium wojskowym - o 360 stopni). Od tej pory pomroczność jasna zrobiła zawrotną karierę, stając się wręcz symbolem. Natomiast próby tłumaczenia, że w konkretnej sprawie akurat jej nie było są już dziś równie skuteczne, jak tłumaczenie, że mumia w klasztorze na Świętym Krzyżu nie ma nic wspólnego z Jaremą Wiśniowieckim. Legenda jest silniejsza od wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAT Re: pomroczność jasna IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 18:42 Piwnik,Kwaśniewski-Dużo pieprzą ,mało robią!!!!!!! Ta Polska dąży do gówna -komunistyczno syjonistycznego.Kwaśniewski kadencja się kończy a ty masz kilka spraw do wyjaśnienia!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: pomroczność jasna IP: *.law.uj.edu.pl 10.10.01, 18:58 Gość portalu: KAT napisał(a): Kwaśniewski kadencja się > > kończy a ty masz kilka spraw do wyjaśnienia!!!!!!!! Kat, twoja kadencja na tym forum już się kończy, ale lepiej niczego nie wyjaśniaj tylko idź spać... Może do jutra samo przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAT Re: pomroczność jasna IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 19:02 konkretnie masz na myśli????? jesteś kimś wyjątkowym???? KOmuszek bez milerka to dupek!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezrobot Re: Przywracamy normalność IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 22:38 czyli kop w góre i sprawa fozz-u raczej lezy czy to taką normalność nam obiecywał lesio nie ten od zapitych synów tylko ten co ma przyjaciela co sie zalał w katyniu a moze niech ta sprawna sędzina weżmie sie za sprawe wybrzeża posadzic jenerała w szpitaliku wieziennym z reszta meżów stanu i rozpatrzyc czy było ludobójstwo czy jak to mówia ,,bron sama raz do roku strzela,, a szargają opinie cnotliwym lewicowym politykom czemu tego fozz-u tak sie boja acha i kto sie boi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: pomroczność jasna IP: *.chello.pl 11.10.01, 23:49 Gość portalu: KAT napisał(a): > Piwnik,Kwaśniewski-Dużo pieprzą ,mało robią!!!!!!! > Ta Polska dąży do gówna -komunistyczno syjonistycznego.Kwaśniewski kadencja się > > kończy a ty masz kilka spraw do wyjaśnienia!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: pomroczność jasna IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.01, 18:07 > tłumaczenie, że mumia w klasztorze na > Świętym Krzyżu nie ma nic wspólnego z Jaremą Wiśniowieckim. Legenda jest > silniejsza od wszystkiego. To prawda. W archiwach jest protokoł sekcji J.Wisniowieckiego. Sekcji dokonano wobec podejrzeń o jego otrucie. Dobrze zachowana mumia nie ma śladów sekcji. Pomimo stwierdzenia faktu, księża kościoła gdzie jest ta mumia, nadal okłamują zwiedzających. Byłem tam i zapytalem o to księdza, który nas oprowadzał. Kiedy nazwałem go kłamcą, po prostu uciekł. R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.01, 11:55 Wydaje mi się, ze praktyk na stanowisku ministerialnym jest lepszy od teoretyka prawa. Za dużo w rządzie profesorów oderwanych od praktyki. Nieźle jest też, że pani Piwnik nie kojarzy się za bardzo z polityka. Zobaczymy. R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modaR Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 15:36 Zgadzam się z Bezrobot.SLD rozegrało tą rogrywkę po mistrzowsku.Mianowali ulubienicę publiczności na ministra sprawiedliwości odwracając uwagę od sprawy FOZZ.Teraz , aby sprawę te rozpocząć od nowa potrzeba kolejnych kilku lat.Wg mnie gdyby pani Piwnik miała trochę godności powinna odrzucić judaszowską i intrygancką ofertę SLD oraz doprowadzić rozpoczęte sprawy do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 17:30 Panowie ! Kto by niechcial zostać ministrem? Być wożonym Lancią ,miec dobrą - znacznie wyższą od sędziowskiej pensję ,nie urzerać sie z adwokatami.Malina. Jak pani Piwnik odrzuci ofertę to ja się zgłaszam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 17:51 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Panowie ! Kto by niechcial zostać ministrem? Być wożonym Lancią ,miec dobrą - > znacznie wyższą od sędziowskiej pensję ,nie urzerać sie z adwokatami.Malina. > Jak pani Piwnik odrzuci ofertę to ja się zgłaszam! Od ministra wymagana jest znajomość ortografii (w każdym razie do czasu wejścia Samoobrony do rządu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 22:53 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > > > Panowie ! Kto by niechcial zostać ministrem? Być wożonym Lancią ,miec dobr > ą - > > znacznie wyższą od sędziowskiej pensję ,nie urzerać sie z adwokatami.Malin > a. > > Jak pani Piwnik odrzuci ofertę to ja się zgłaszam! > > Od ministra wymagana jest znajomość ortografii (w każdym razie do czasu wejścia > > Samoobrony do rządu). > Kajam się!!!. Bardzo przepraszam . Błąd był nastepstwem li tylko pośpiechu , i pisania bez zezrkania na monitor. Jest mi bardzo wstyd. Ad rem . Obawiam się ,że posłowie Samoobrony nie znają nie tylko ortografii ale i alfabetu. ,a jedyne co im dobrze wychodzi to popełnianie przestępstw. Chcę wierzyć ,ze Pani Sedzia PIwnik bedzie dbała o dobro Wymiaru Sprawiedliwości . Mam nadzieję ,ze nie skończy się na pokazowym krzyczeniu na durnych adwokatów i niedouczonych prokuratorów na sali bo to każdy potrafi. Ostatnio dadw. Mende i adw.Piesiewicz dali odczuć ,że już boją się ,ze ktoś ukruci ich władzę . Oby to się stało jak najszybciej Oby wyodrębniono budżet sądownictwa Ale tych oczekiwń . Ukłony dla Andrzeja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liza Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! IP: *.15.vie.surfer.at 16.10.01, 01:16 Gość portalu: modaR napisał(a): > Zgadzam się z Bezrobot.SLD rozegrało tą rogrywkę po mistrzowsku.Mianowali > ulubienicę publiczności na ministra sprawiedliwości odwracając uwagę od sprawy > FOZZ.Teraz , aby sprawę te rozpocząć od nowa potrzeba kolejnych kilku lat.Wg > mnie gdyby pani Piwnik miała trochę godności powinna odrzucić judaszowską i > intrygancką ofertę SLD oraz doprowadzić rozpoczęte sprawy do końca. zgadzam sie z ta wypowiedzia. prawdziwy prawnik, a zwlaszcza sedzia, nie daje sie kupic (!). nie ma takiej ceny, ktora by jemu rozum odebrala. niestety pani piwnik nie wykazala instynktu killera prawniczego i poszla na latwy lep polityki, przez co stala sie marionetka w rekach millera. czy sie jej to oplaci, pokaze przyszlosc. mnie wydaje sie osobiscie, ze pani piwnik albo odejdzie wczesniej z rzadu niz mysli albo przetrzyma cala kadencje, co bedzie swiadczyc o tym, ze dala sie kupic. jest tylko malenki problemik: honoru nie da sie odrestaurowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 18:06 Dobry Sędzia i Rzecznik Sądu Okręgowego ale czy będzie dobrym Ministrem, czego życzę i sobie i Pani B. Piwnik. Oby nie sprawdziła się zasada organizatoryki chyba Petera, że ludzie awansują dotąd aż osiągną szczebel niekompetencji. Administrowanie a orzekanie to tak różne dziedziny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indris Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! IP: *.ibspan.waw.pl 11.10.01, 18:27 Podzielam obawy Jolki i mogę je zilustrować przykładem z historii najnowszej. Wiesław Walendziak był ZNAKOMITYM dziennikarzem telewizyjnym. A jakim był szefem TVP to nie napiszę, bo nie używam na forach wulgaryzmów. Ale chciałbym również podzielać jej nadzieje, bo może Czarna Basia wie z praktyki, co najbardziej blokuje sądy. A uczciwie trzeba przyznać Millerowi, że posunięcie było z punktu widzenia socjotechniki mistrzowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vito Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! IP: 10.10.52.* / *.omik.org 12.10.01, 06:59 Zgadzam sie ze bylo to pociagniecie mistrzowskie nie tylko z punktuwidzenia socjotechniki ale i z punktu znajomosci postepowania procesowego. Sprawa FOZ nigdy nie zostanie rozwiazana. W czyim interesie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macmar Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! - ile nas to będzie ko IP: 194.181.186.* 15.10.01, 15:10 Gość portalu: Indris napisał(a): > Podzielam obawy Jolki i mogę je zilustrować przykładem z historii najnowszej. > Wiesław Walendziak był ZNAKOMITYM dziennikarzem telewizyjnym. A jakim był > szefem TVP to nie napiszę, bo nie używam na forach wulgaryzmów. Ale chciałbym > również podzielać jej nadzieje, bo może Czarna Basia wie z praktyki, co > najbardziej blokuje sądy. A uczciwie trzeba przyznać Millerowi, że posunięcie > było z punktu widzenia socjotechniki mistrzowskie. Pani sędzia posmakowała polityki. Jak to się ma do niezależności 3-ciej władzy? Zapowiedziała bowiem że zamierza jeszcze powrócić do zawodu. No i mały drobiazg. Trzeba będzie od nowa rozpocząć proces FOZ. Roczne koszty dotychczasowego procesu łatwą rączką wyrzuca. Czy nas na to stać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macmar Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! - ile nas to będzie ko IP: 194.181.186.* 15.10.01, 15:10 Gość portalu: Indris napisał(a): > Podzielam obawy Jolki i mogę je zilustrować przykładem z historii najnowszej. > Wiesław Walendziak był ZNAKOMITYM dziennikarzem telewizyjnym. A jakim był > szefem TVP to nie napiszę, bo nie używam na forach wulgaryzmów. Ale chciałbym > również podzielać jej nadzieje, bo może Czarna Basia wie z praktyki, co > najbardziej blokuje sądy. A uczciwie trzeba przyznać Millerowi, że posunięcie > było z punktu widzenia socjotechniki mistrzowskie. Pani sędzia posmakowała polityki. Jak to się ma do niezależności 3-ciej władzy? Zapowiedziała bowiem że zamierza jeszcze powrócić do zawodu. No i mały drobiazg. Trzeba będzie od nowa rozpocząć proces FOZ. Roczne koszty dotychczasowego procesu łatwą rączką wyrzuca. Czy nas na to stać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! - ile nas to będzie ko IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 22:05 Gość portalu: macmar napisał(a): > Gość portalu: Indris napisał(a): > > > Podzielam obawy Jolki i mogę je zilustrować przykładem z historii najnowsz > ej. > > Wiesław Walendziak był ZNAKOMITYM dziennikarzem telewizyjnym. A jakim był > > szefem TVP to nie napiszę, bo nie używam na forach wulgaryzmów. Ale chciał > bym > > również podzielać jej nadzieje, bo może Czarna Basia wie z praktyki, co > > najbardziej blokuje sądy. A uczciwie trzeba przyznać Millerowi, że posunię > cie > > było z punktu widzenia socjotechniki mistrzowskie. > > > Pani sędzia posmakowała polityki. Jak to się ma do niezależności 3-ciej władzy? > Zapowiedziała bowiem że zamierza jeszcze powrócić do zawodu. No i mały drobiazg > . > Trzeba będzie od nowa rozpocząć proces FOZ. Roczne koszty dotychczasowego proce > su > łatwą rączką wyrzuca. Czy nas na to stać? A jak się ma do niezawisłości 3 włądzy fakt ,iż adwokat był wiceministrem sprawiedliwosci i gnoił sędziów jak mógł? Nareszcie na czele ministerstwa stanie ten kto zna pracę sędziów i potrafi ja usprawnić a nie adwokacina ,którego celem jest maksymalne zagmatwanie procesu karnego i cywilnego i tylko trzepanie kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! - ile nas to będzie ko IP: *.stalowa-wol.sdi.tpnet.pl 15.10.01, 22:21 Zgadzam się - bardzo dobry sędzia. Marny z Pani Barbary bedzie minister!!!! Kompletna kompromitacja Pani Basi w wywiadzie Moniki Olejnik w TVN o 19.30!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagny Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! - ile nas to będzie ko IP: *.15.vie.surfer.at 16.10.01, 01:05 Gość portalu: ab napisał(a): > Zgadzam się - bardzo dobry sędzia. > Marny z Pani Barbary bedzie minister!!!! > Kompletna kompromitacja Pani Basi w wywiadzie Moniki Olejnik w TVN o 19.30!!! tak jest, pani piwnik jest owszem: wyuczona, ustawiona, wygadana, gotowa do ataku, pseudosprytna a wlasciwie tzw. cwana gapa i oczywiscie zupelnie nie posiadajaca charyzmatu. ale znajomosc paragrafow to nie wszystko. od ministra nalezaloby oczekiwac czegos wiecej. coz, tak jak pani piwnik argumentuja i zachowuja sie osoby, ktore w pierwszej lub najwyzej w drugiej generacji zdobyly cenzus naukowy... a przeciez przyswoic sobie wiedze prawnicza moze de facto kazdy, kto lubi uczyc sie na pamiec i wkuwac... natomiast kultury nie zdobywa sie na uniwersytetach, kulture osobista wynosi sie z domu... pani olejnik to dama w porownaniu z pania piwnik... taka jest prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komodor Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! - ile nas to będzie ko IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.10.01, 15:41 Jeżeli bycie prawnikiem sprowadzasz do wykucia paragrafów to nie dziwią mnie Twoje pozostałe poglądy.Jak czytam to teorie spiskowe mają żywot nieograniczony i dotyczą każdej dziedziny. Porównywanie blondynki z brunetką jest sprawą trochę ryzykowną, szczególnie wtedy kiedy blondynka jest farbowana. Nie ośmielę się twierdzić, że p.Olejnik jest damą (chyba, że przyjmiemy założenie,że różne damy bywają). Jako dziennikarka nie potrafi niestety ukryć swoich sympatii politycznych i niechęci do ludzi których opcja jej nie odpowiada. Nie są to przymioty profesjonalnego dziennikarza ani damy. Osobiście jestem pełem uznania dla wiedzy prawniczej, energii i stanowczości p.Piwnik. Mam nadzieję,że będzie dobrym ministrem sprawiedliwości, który w dodatku , w przeciwieństwie do Kaczora nie będzie uprawiał demagogicznej retoryki i wydżwignie wymiar sprawiedliwości z upadku do którego doprowadził go rząd premiera tysiąclecia. Niezależnie od wszystkiego p.Piwnik jest uroczą kobietą z bardzo ciepłym uśmiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macmar Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! - ile nas to będzie ko IP: 194.181.186.* 16.10.01, 08:15 Gość portalu: ab napisał(a): > Zgadzam się - bardzo dobry sędzia. > Marny z Pani Barbary bedzie minister!!!! > Kompletna kompromitacja Pani Basi w wywiadzie Moniki Olejnik w TVN o 19.30!!! Niestety, prawda! Uniki, brak konkretów, bełkot - żadnych konkretów. Żadnego poprawnie zbudowanego zdania. To niestety dobrze nie wróży na przyszłość. A sposób odniesienia się do sprawy FOZ - tragedia. Chciałoby się tylko wierzyć że nie jest narzędziem w kręgach związanych z tą aferą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sedzia Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! - ile nas to będzie ko IP: *.15.vie.surfer.at 17.10.01, 00:18 Gość portalu: macmar napisał(a): > Gość portalu: ab napisał(a): > > > Zgadzam się - bardzo dobry sędzia. > > Marny z Pani Barbary bedzie minister!!!! > > Kompletna kompromitacja Pani Basi w wywiadzie Moniki Olejnik w TVN o 19.30 > !!! > > Niestety, prawda! Uniki, brak konkretów, bełkot - żadnych konkretów. Żadnego > poprawnie zbudowanego zdania. To niestety dobrze nie wróży na przyszłość. A > sposób odniesienia się do sprawy FOZ - tragedia. Chciałoby się tylko wierzyć że > > nie jest narzędziem w kręgach związanych z tą aferą! pani barbara piwnik wlasciwie nigdy nie powinna zostac ministrem, jest ona bowiem partyjnie zalezna. a w nowoczesnych spoleczenstwach unijnych, dokad rowniez my zmierzamy, ministrowie sprawiedliwosci oraz sedziowe sa bezpartyjni i zupelnie niezalezni. juz podejrzenie ich o sympatyzowanie z jakas partia polityczna moze spowodowac utrate "stolka". pani piwnik stara sie jak moze zachowac klase, ale co tu zachowywac, jesli jej nigdy nie bylo. bo jesliby pani piwnik miala klase, to najpierw doprowadzilaby sprawe FOZ do konca, a potem etablowala sie "u zlobu". tylko przypuszczalnie nikt by jej po FOZie juz nie chcial... czy pani piwnik jest tak naiwna i mysli, ze jej IQ jest faktycznie wyzsze niz przecietnego polaka (narod sprytny, nie ma co gadac!) i ze moze na nim zrobic kariere ministerialna ? sprawa jest ewidentna: pania piwnik w chytry sposob odsunieto od FOZu... ale ona oczywiscie jest slepa, glucha i niemowa, jak te trzy malpy. ciekawe, ile za to dostala ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bah Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! - ile nas to będzie ko IP: *.ORLD.splitrock.net 17.10.01, 04:32 Przeciez polskie sady sa slamazarne, sprawy ciagna sie latami, chodzi o PRZEDAWNIENIE, zeby sprawcy wmieszani w FOZZ unikneli kary. Ile aferzystow wyszlo z sadu z usmiechem na ustach z powodu przedawnienia zamiast za kraty pojsc na dlugie lata? Prawo jest dla maluczkich.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! - ile nas to będzie ko IP: 213.77.30.* 17.10.01, 09:21 Gość portalu: sedzia napisał(a): > Gość portalu: macmar napisał(a): > > > Gość portalu: ab napisał(a): > > > > > Zgadzam się - bardzo dobry sędzia. > > > Marny z Pani Barbary bedzie minister!!!! > > > Kompletna kompromitacja Pani Basi w wywiadzie Moniki Olejnik w TVN o > 19.30 > > !!! > > > > Niestety, prawda! Uniki, brak konkretów, bełkot - żadnych konkretów. Żadne > go > > poprawnie zbudowanego zdania. To niestety dobrze nie wróży na przyszłość. > A > > sposób odniesienia się do sprawy FOZ - tragedia. Chciałoby się tylko wierz > yć że > > > > nie jest narzędziem w kręgach związanych z tą aferą! > > > > pani barbara piwnik wlasciwie nigdy nie powinna zostac ministrem, jest ona bowi > em > partyjnie zalezna. a w nowoczesnych spoleczenstwach unijnych, dokad rowniez my > zmierzamy, ministrowie sprawiedliwosci oraz sedziowe sa bezpartyjni i zupelnie > niezalezni. juz podejrzenie ich o sympatyzowanie z jakas partia polityczna moze > > spowodowac utrate "stolka". pani piwnik stara sie jak moze zachowac klase, ale > co > tu zachowywac, jesli jej nigdy nie bylo. bo jesliby pani piwnik miala klase, to > > najpierw doprowadzilaby sprawe FOZ do konca, a potem etablowala sie "u zlobu". > tylko przypuszczalnie nikt by jej po FOZie juz nie chcial... czy pani piwnik je > st > tak naiwna i mysli, ze jej IQ jest faktycznie wyzsze niz przecietnego polaka > (narod sprytny, nie ma co gadac!) i ze moze na nim zrobic kariere ministerialna > ? > sprawa jest ewidentna: pania piwnik w chytry sposob odsunieto od FOZu... ale on > a > oczywiscie jest slepa, glucha i niemowa, jak te trzy malpy. ciekawe, ile za to > dostala ?! Więcej niż zarobiłeś w swoim całym życiu, miernoto. Podpisujesz się nickiem "sędzia", a nie potrafisz zbudować zdania po polsku, no i ignorujesz podstawowe zasady piswoni. Miałam zlekceważyć Twój post, ale reaguję zawsze na niechlujstwo językowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sedzia Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! - ile nas to będzie ko IP: *.15.vie.surfer.at 18.10.01, 23:37 Gość portalu: Ewka napisał(a): > Gość portalu: sedzia napisał(a): > > > Gość portalu: macmar napisał(a): > > > > > Gość portalu: ab napisał(a): > > > > > > > Zgadzam się - bardzo dobry sędzia. > > > > Marny z Pani Barbary bedzie minister!!!! > > > > Kompletna kompromitacja Pani Basi w wywiadzie Moniki Olejnik w T > VN o > > 19.30 > > > !!! > > > > > > Niestety, prawda! Uniki, brak konkretów, bełkot - żadnych konkretów. > Żadne > > go > > > poprawnie zbudowanego zdania. To niestety dobrze nie wróży na przysz > łość. > > A > > > sposób odniesienia się do sprawy FOZ - tragedia. Chciałoby się tylko > wierz > > yć że > > > > > > nie jest narzędziem w kręgach związanych z tą aferą! > > > > > > > > pani barbara piwnik wlasciwie nigdy nie powinna zostac ministrem, jest ona > bowi > > em > > partyjnie zalezna. a w nowoczesnych spoleczenstwach unijnych, dokad rownie > z my > > zmierzamy, ministrowie sprawiedliwosci oraz sedziowe sa bezpartyjni i zupe > lnie > > niezalezni. juz podejrzenie ich o sympatyzowanie z jakas partia polityczna > moze > > > > spowodowac utrate "stolka". pani piwnik stara sie jak moze zachowac klase, > ale > > co > > tu zachowywac, jesli jej nigdy nie bylo. bo jesliby pani piwnik miala klas > e, to > > > > najpierw doprowadzilaby sprawe FOZ do konca, a potem etablowala sie "u zlo > bu". > > tylko przypuszczalnie nikt by jej po FOZie juz nie chcial... czy pani piwn > ik je > > st > > tak naiwna i mysli, ze jej IQ jest faktycznie wyzsze niz przecietnego pola > ka > > (narod sprytny, nie ma co gadac!) i ze moze na nim zrobic kariere minister > ialna > > ? > > sprawa jest ewidentna: pania piwnik w chytry sposob odsunieto od FOZu... a > le on > > a > > oczywiscie jest slepa, glucha i niemowa, jak te trzy malpy. ciekawe, ile z > a to > > dostala ?! > > Więcej niż zarobiłeś w swoim całym życiu, miernoto. > Podpisujesz się nickiem "sędzia", a nie potrafisz zbudować zdania po polsku, no > i > ignorujesz podstawowe zasady piswoni. Miałam zlekceważyć Twój post, ale reaguję > > zawsze na niechlujstwo językowe. > ewuniu a moze basienko, zlosc pieknosci szkodzi i buzia z fasonu wychodzi. dlatego usmiechnij. ja jestem juz stary, od 40 lat mieszkam z daleka od polski i ciesze sie ze moj jezyk ojczysty jeszcze w miare dobrze funkcjonuje. ale twoj, dziecinko, zwazywszy, ze mieszkasz w polsce, jest w oplakanym stanie. wiec posluze sie idiomem: przygadywal kociol garnkowi (mam tu na mysli twoje zasady "piswoni" - patrz wyzej)... natomiast tresc mojej wypowiedzi jest sluszna, prawdziwa i logiczna, dlatego drazniaca ludzi twojego pokroju. jeszcze raz ja powtorze, w jezyku, ktory ty moze zrozumiesz: jesli ktos podejmuje sie jakiegos nawet najprostrzego zadania i nie doprowadza go do konca, to taka osoba nie jest godna zaufania. a jesli nie jest godna zaufania, to jak mozna ufac takiej osobie jako najwyzszemu organowi, autorytetowi sprawiedliwosci, ze bedzie faktycznie sprawiedliwa, solidna, kompetentna, honorowa i stanowcza w podejmowaniu i realizowaniu decyzji i przedsiewziec ?! niestety, osoba o takim profilu charakteriologicznym nie nadaje sie nawet na przedszkolanke, gdyz juz w przedszkolu nalezy wpajac maluchom system wartosci, zdolnosc roznicowania, weryfikacje, honor itp. jak dlugo w polsce ludzie nieodpowiedzialni, chaotyczni, pazerni na pieniadze (bo przeciez mamona jest w polsce glownym motorem pchania sie do wladzy; jakos w zadnym rzadzie nie widac bylo dotychczas idealistow !) beda rzadzic, to niestety z roku na rok bedzie gorzej niz lepiej. z autopsji moge powiedziec, nie kazdy student jest dobrym studentem, nawet tumani koncza wyzsze uczelnie, tzn. ze kazdy, kto wkuwa, moze uzyskac dyplom uniwersytecki, co wcale nie swiadczy, ze kazdy absolwent jest koryfeuszem w swojej dziedzinie. dziekuje za uwage i jestem bardzo szczesliwy, ze via internet moge podyskutowac z rodakami w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocco Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! - ile nas to będzie ko IP: *.12.vie.surfer.at 19.10.01, 16:50 sedzia ma racje. madry chlop. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! - ile nas to będzie ko IP: *.torun.mm.pl 20.10.01, 14:16 Gość portalu: sedzia napisał(a): ja jestem juz stary, od 40 lat mieszkam z daleka od polski > i > ciesze sie ze moj jezyk ojczysty jeszcze w miare dobrze funkcjonuje. ale twoj, > dziecinko, zwazywszy, ze mieszkasz w polsce, jest w oplakanym stanie. wiec > posluze sie idiomem: przygadywal kociol garnkowi (mam tu na mysli twoje > zasady "piswoni" - patrz wyzej)... natomiast tresc mojej wypowiedzi jest sluszn > a, > prawdziwa i logiczna, dlatego drazniaca ludzi twojego pokroju. jeszcze raz ja > powtorze, w jezyku, ktory ty moze zrozumiesz: jesli ktos podejmuje sie jakiegos > > nawet najprostrzego zadania i nie doprowadza go do konca, to taka osoba nie jes > t > godna zaufania. "Sędzio" na Twoim miejscu nie czułbym się aż tak dobrze w kwestiach językowych, bo popełniasz elementarne błędy; "przyganiał kocioł .." to przysłowie a nie idiom!!!! Ponadto zasady pisowni i kultury nakazują pisać "Twój" z dużej litery, a stosowanie przez Ciebie chwytu erystycznego "ad personam" w wypowiedzi "ludzi twojego pokroju" precyzyjnie określa, nie tylko to, że nie masz lepszych argumentów, ale i, Twój poziom kultury osobistej. Wniosek niestety smutny jesteś nadętym zarozumialcem przy tym niezbyt wykształconym - co starasz się sugerować. Natomiast w kwestii p.Piwnik to zgadzam się z Tobą dała się kupić czyli była na nią cena!! Szkoda miałem o Niej dobre zadanie jako sędzi, ale przyjmując stanowisko w ministerstwie (jeszcze nie ministra) już dała się kupić Iwanickiemu, który przygotowywał sobie w ten sposób miękkie lądowanie. Jakim p. Piwnik będzie ministrem?? Może i dobrym ale już do zawodu nie powinna wracać - niezawisłości bowiem juz nie odzyska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sedzia Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! - ile nas to będzie ko IP: *.15.vie.surfer.at 21.10.01, 15:16 Gość portalu: krotki napisał(a): > Gość portalu: sedzia napisał(a): > > ja jestem juz stary, od 40 lat mieszkam z daleka od polski > > i > > ciesze sie ze moj jezyk ojczysty jeszcze w miare dobrze funkcjonuje. ale t > woj, > > dziecinko, zwazywszy, ze mieszkasz w polsce, jest w oplakanym stanie. wiec > > > posluze sie idiomem: przygadywal kociol garnkowi (mam tu na mysli twoje > > zasady "piswoni" - patrz wyzej)... natomiast tresc mojej wypowiedzi jest s > luszn > > a, > > prawdziwa i logiczna, dlatego drazniaca ludzi twojego pokroju. jeszcze raz > ja > > powtorze, w jezyku, ktory ty moze zrozumiesz: jesli ktos podejmuje sie jak > iegos > > > > nawet najprostrzego zadania i nie doprowadza go do konca, to taka osoba ni > e jes > > t > > godna zaufania. > > > "Sędzio" na Twoim miejscu nie czułbym się aż tak dobrze w kwestiach językowych, > > bo popełniasz elementarne błędy; "przyganiał kocioł .." to przysłowie a nie > idiom!!!! Ponadto zasady pisowni i kultury nakazują pisać "Twój" z dużej litery > , > a stosowanie przez Ciebie chwytu erystycznego "ad personam" w wypowiedzi "ludzi > > twojego pokroju" precyzyjnie określa, nie tylko to, że nie masz lepszych > argumentów, ale i, Twój poziom kultury osobistej. > Wniosek niestety smutny jesteś nadętym zarozumialcem przy tym niezbyt > wykształconym - co starasz się sugerować. > > Natomiast w kwestii p.Piwnik to zgadzam się z Tobą dała się kupić czyli była na > > nią cena!! > Szkoda miałem o Niej dobre zadanie jako sędzi, ale przyjmując stanowisko w > ministerstwie (jeszcze nie ministra) już dała się kupić Iwanickiemu, który > przygotowywał sobie w ten sposób miękkie lądowanie. Jakim p. Piwnik będzie > ministrem?? Może i dobrym ale już do zawodu nie powinna wracać - niezawisłości > > bowiem juz nie odzyska. do krotkiego: nie wiedzialem, ze mam do czynienia z geniuszem diagnozujacym na odleglosc. widac w polsce ludzie nadal koncentruja sie nie na tresci tylko na formie, zapominajac, ze nie wszystko jest zlotem co sie swieci. rozdzieracie ciagle wlosy na wiele czesci, co oczywiscie nie moze prowadzic do sukcesu. ty tez nie wpadles na pomysl, ze pisanie "obca" trzcionka i z malej litery jest powszechnie przyjete w internecie. podpowiem tobie jeszcze jedeno: jak sie nie ma argumentow, to mowi sie, ze dana osoba jest albo nie wyksztalcona, albo nie kulturalna albo psychicznie nie dostosowana. ty "krotki" i tobie podobni, mieliscie nie maly wplyw na to, ze setki tysiecy rodakow wyjechalo z polski uciekajac przed nielogicznoscia i glupota, niesprawiedliwoscia spoleczna i zasciankiem. tam w polsce wazne sa dla was do tej pory formy pisowni, przyczepiacie sie do ludzi, ktorzy usiluja swoimi krytycznymi wypowiedziami ukierunkowac was na inne tory myslenia, ktorzy daja wam poprzez pewne impulsy do zrozumienia, zebyscie wreszcie otworzyli te wasze glupie lby i zaczeli myslec w kategoriach swiatowych a nie prowincjonalnych. moi koledzy zaprzestali juz dyskutowania na forum internetowym twierdzac, ze to syzyfowa praca, ze w polsce profesjonalistow nie ma, nie bylo i nie bedzie, ze czym skorupka nasiaknela za mlodu to (czesto wodka, wiec o czym tu w ogole mowic).... itp. niestety, polskich profesjonalistow mozna znalezc tylko na zachodzie a nie we wlasnym kraju. wiec zyjcie sobie jak zyliscie, "krotki", "ewka" i wielu innych, i cieszcie sie swoja bezmyslnoscia, amatorszczyzna i polska beznadziejnoscia. z waszych wypowiedzi i z wynikow polskich wyborow wynika jednoznacznie, ze nie macie pojecia co i jak uczynic, zeby w polsce (w narodzie i w panstwie) dobrze, prawnie sprawiedliwie i godnie sie dzialo. holdujcie wiec sobie tym wiecznie waszym "sznurom" a o "zlotych rogach" nawet nie marzcie, gdyz ich nie widzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! - ile nas to będzie ko IP: *.torun.mm.pl 21.10.01, 17:40 Do sedziego - prosze bardzo z małej litery- Odpowiedziałeś na jedną -z moich trzech uwag -pisania z dużej litery. Przyjmuje do wiadomości, że masz uboższa wersję klawiatury o klawisz "Shift" - współczuję. Natomiast odnośnie nie odróżniania idiomu od przysłowia i używania "argumentum ad peronam" czyli po prostu odwracania uwagi od istoty sporu poprzez w zwroty "Ty i tobie podobni " - argumentów nie stało. Byc może nawet nie wiesz co to erystyka, zatem stara zdarta płyta "ad personam" oraz zarozumialstwo, że My z poza Polski jestsmy profesjonalistami a reszta chołoty została w Polsce. Rozmumiem i wspólczuję jestes pewnie zerem tam gdzie przebywasz i w ten sposob dowartościowujesz się. Ale musze Cię zmartwić bycie obcokrajowcem imponowało za komuny teraz juz nie. Twój pobyt poza Polską to dla nas błogosławieństwo jednego ordynusa mniej. Nie odpisuje na inwektywy zatem nie ustosujkowuje sie do Twych uwag na mój temat co robiłem za komuny po prostu nie zniżę się do Twego poziomu jestes na dnie a ja tam nie zagladam, Pozdrawiam. Bo my tu w Polsce nadal chołdujemy kulturze osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Dygresjo - refleksja do krotkiego IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 18:25 Zwracasz uwagę, sedziemu mieszkającemu za granicą na popełniane błędy - nie tolerujesz błędów popełnianych przez ludzi posługujących się wieloma językami, a sam także je popełniasz. Otóż hołduję pisze się przez samo h; a spoza przez s a nie z ; także hołota przez samo h. Po co te licytacje kto jest lepszy kto gorszy ? Zasada wyższości treści nad formą oraz tolerancja i wzajemna wyrozumiałość - moim skromnym zdaniem - powinny obowiązywać nas wszystkich. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: Dygresjo - refleksja do krotkiego IP: *.torun.mm.pl 22.10.01, 11:29 Nigdy nie twierdziłem, że jestem nieomylny czy nawet do tego zbliżony w kwestiach językowych sam popelniam sporo błedów w literówkach - nie poprawiam z braku czasu postów- czy wale błedy ortograficzne czy stylistyczne ( co trafnie zauważyłaś) Ale istota sporu z sedziom dotyczy nie ortografi a Jego braku kultury - badź uprzejma przeczytać wczesniejsze posty szczególnie tam gdzie sedzia szczyci sie swą polszczyzna i innych łaje, sam nie odrózniając idiomu od przysłowia, o innych pisząc protekcjonalnie "natomiast tresc mojej wypowiedzi jest sluszna, prawdziwa i logiczna, dlatego drazniaca ludzi twojego pokroju" .Jest to wycieczka personalna - moim zdaniem nie na miejscu i dodatkowo nic nie wnoszaca do dyskusji. Tu na forum mamy dystkutowac a nie obrazac sie jezeli ktos tego nie rozumie - tak jak sedzia - to szkoda i chyba na tym należy zakończyc tą kwestie . \ Pozdrawiam PS gdzies na forum jest moja długa debata z Galbą gdzie broniłem własnie piszących z błędami gramatycznymi i ortograficznymi i typu literówki On absolutny purysta językowy odbierał takim ludziom prawo wypowiedzi ja ich broniłem ale w kwesti aktualnego sporu chodzi nie o błedy a nie brak kultury dyskusji. A to zupełnie co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laska Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! - ile nas to będzie ko IP: *.12.vie.surfer.at 21.10.01, 18:50 Gość portalu: krotki napisał(a): > Do sedziego - prosze bardzo z małej litery- > Odpowiedziałeś na jedną -z moich trzech uwag -pisania z dużej litery. Przyjmuje > > do wiadomości, że masz uboższa wersję klawiatury o klawisz "Shift" - > współczuję. > Natomiast odnośnie nie odróżniania idiomu od przysłowia i używania "argumentum > > ad peronam" czyli po prostu odwracania uwagi od istoty sporu poprzez w > zwroty "Ty i tobie podobni " - argumentów nie stało. Byc może nawet nie wiesz > co to erystyka, zatem stara zdarta płyta "ad personam" oraz zarozumialstwo, że > My z poza Polski jestsmy profesjonalistami a reszta chołoty została w Polsce. > Rozmumiem i wspólczuję jestes pewnie zerem tam gdzie przebywasz i w ten > sposob dowartościowujesz się. Ale musze Cię zmartwić bycie obcokrajowcem > imponowało za komuny teraz juz nie. Twój pobyt poza Polską to dla nas > błogosławieństwo jednego ordynusa mniej. > Nie odpisuje na inwektywy zatem nie ustosujkowuje sie do Twych uwag na mój > temat co robiłem za komuny po prostu nie zniżę się do Twego poziomu jestes na > dnie a ja tam nie zagladam, > Pozdrawiam. Bo my tu w Polsce nadal chołdujemy kulturze osobistej. Oj "krotki", co Ciebie tak skrocilo ? Krytykujesz innych a sam robisz bledy, i to jaaakie: "cholduje" pisze sie przez "h" a nie prze "ch"; nie mowi sie "argumentum ad peronam" tylko "... ad personam"; napisales "ustosujkowuje" zamiast "ustosunkowuje"; itp. Moze zweryfikuj Twoje wypowiedzi i przepros "sedziego", ktory nikogo nie obrazil tylko nazwal sprawy po imieniu. Przypuszczam, ze tak jak on mysli wielu, natomiast tak jak Ty sami idioci. Uzywasz obcych slowek, ktore sa obecnie bardzo modne i poslugiwanie sie nimi swiadczy o jednym: Ci ktorzy je uzywaja sa zakompleksieni i potrzebuja tej formy dowartosciowania. "Krotki" a teraz mnie powinno sie cos od Ciebie dostac, przeciez ja tez do Ciebie na per TY. ... ha, ha, ha ... ciekawa jestem, jak nisko kiedys byles, w jakich dolach i nizinach, ze dzis chcesz byc "Kims" ! Niestety, wiechcie z butow Tobie wychodza, i to rowno ... a "sedzia" i tak ma racje, Ty nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki laska i sedzia to ta sama osoba!!!! IP: *.torun.mm.pl 22.10.01, 11:41 Gość portalu: laska napisał(a): > Gość portalu: krotki napisał(a): > > > Do sedziego - prosze bardzo z małej litery- > > Odpowiedziałeś na jedną -z moich trzech uwag -pisania z dużej litery. Przy > jmuje > > > > do wiadomości, że masz uboższa wersję klawiatury o klawisz "Shift" - > > współczuję. > > Natomiast odnośnie nie odróżniania idiomu od przysłowia i używania "argum > entum > > > > ad peronam" czyli po prostu odwracania uwagi od istoty sporu poprzez w > > zwroty "Ty i tobie podobni " - argumentów nie stało. Byc może nawet nie w > iesz > > co to erystyka, zatem stara zdarta płyta "ad personam" oraz zarozumialstwo > , że > > My z poza Polski jestsmy profesjonalistami a reszta chołoty została w Pols > ce. > > Rozmumiem i wspólczuję jestes pewnie zerem tam gdzie przebywasz i w ten > > sposob dowartościowujesz się. Ale musze Cię zmartwić bycie obcokrajowcem > > imponowało za komuny teraz juz nie. Twój pobyt poza Polską to dla nas > > błogosławieństwo jednego ordynusa mniej. > > Nie odpisuje na inwektywy zatem nie ustosujkowuje sie do Twych uwag na mój > > > temat co robiłem za komuny po prostu nie zniżę się do Twego poziomu jestes > na > > dnie a ja tam nie zagladam, > > Pozdrawiam. Bo my tu w Polsce nadal chołdujemy kulturze osobistej. > > Oj "krotki", co Ciebie tak skrocilo ? Krytykujesz innych a sam robisz bledy, i > to > jaaakie: "cholduje" pisze sie przez "h" a nie prze "ch"; nie mowi sie "argument > um > ad peronam" tylko "... ad personam"; napisales "ustosujkowuje" > zamiast "ustosunkowuje"; itp. Moze zweryfikuj Twoje wypowiedzi i > przepros "sedziego", ktory nikogo nie obrazil tylko nazwal sprawy po imieniu. > Przypuszczam, ze tak jak on mysli wielu, natomiast tak jak Ty sami idioci. > Uzywasz obcych slowek, ktore sa obecnie bardzo modne i poslugiwanie sie nimi > swiadczy o jednym: Ci ktorzy je uzywaja sa zakompleksieni i potrzebuja tej form > y > dowartosciowania. "Krotki" a teraz mnie powinno sie cos od Ciebie dostac, > przeciez ja tez do Ciebie na per TY. ... ha, ha, ha ... ciekawa jestem, jak nis > ko > kiedys byles, w jakich dolach i nizinach, ze dzis chcesz byc "Kims" ! Niestety, > > wiechcie z butow Tobie wychodza, i to rowno ... a "sedzia" i tak ma racje, Ty > nie ! sedzio i laska jesteście pewnie jedna osoba zatem odpisuje wam wspólnie odnosnie uwag ze i ja popełniam błedy prosze przeczytać post do Jolki Wam (Tobie) odpowiem tylko tyle ; potrafi-sz/cie tylko obrażac innych bo nie macie ŻADNYCH merytorycznych argumentów zatem dykusja z Wami (Tobą) nie ma sensu bo nie ma o czym i z kim dyskutować. Jak stara zdarta płyta bedziecie (bedziesz) pisac o słomie z butów, o twoim pokroju itp. zrozum to nie wnosi do dykusji . Zatem żegnaj PS. Niestety ale "ad personam" jest "argumentum" czytając literaturę popularnonaukowa się tego nie dowiecie. Nie mam o to do Ciebie pretensji ze nie wiesz tego sporo ludzi tego nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Piwnik na ministra? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.01, 23:10 Tak sobie czytam to co zostało napisane od ostatniej mojej wizyty w tym miejscu i dochodzę do wniosku ,ze komuś coś się pomyliło. Tematem tutaj jest :Czy "sędzia" Piwnik nadaje sie na Ministra Sprawiedliwosci cz też nie ? Nie powinniśmy rozważać tutaj czy poniektórzy uczestnicy dyskusji mają niskie poczucie wartosci ,czy są głupi czy też nie. Na te rozważania są inne miejsca w sieci AD rem.Obawiam sie ,że pod rządami Pani"minister" Piwnik sądownictwo nie rozwinie się ,nie usamodzielni -nie wyrwie spod kurateli pozostałych dwóch władz.Można spodziewać się posunięc pod publiczkę ,łajania sędziów. Oczywiście znajdzie to poklask. Jednak nie zmieni nic w podłej sytuacji sądów. Pani"sędzia-minister" (te dwa słowa wykluczają się) nie ma wystarczającej siły przebicia-jest tylko listkiem figowym. Ponadto trzeba to przyznać- z niezawisłości to nic już jej nie zostało. Jest byłym sędzią -ministrem. Nie wyobrażam sobie jej powrotu do orzekania. Daj Boże abym się mylił ,aby pod jej rządami sądownictwo rozkiwtło-było więcej etatów dla sędziów ,sekretarzy. Aby udało sie ukrócić wszechwładzę adwokatów, a kpk,kpc służyło do szybkiego rozstrzygania spraw a nie do ich przeciagania. Oby tak się stało. Oby znalazły się środki na stworzenie warunków do godnego orzekania w czystych salach Chyba jednak tak nie będzie.Bedzie tylko gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: Piwnik na ministra? IP: *.torun.mm.pl 24.10.01, 12:47 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Tak sobie czytam to co zostało napisane od ostatniej mojej wizyty w tym > miejscu i dochodzę do wniosku ,ze komuś coś się pomyliło. > Tematem tutaj jest :Czy "sędzia" Piwnik nadaje sie na Ministra Sprawiedliwosci > cz też nie ? Nie powinniśmy rozważać tutaj czy poniektórzy uczestnicy dyskusji > > mają niskie poczucie wartosci ,czy są głupi czy też nie. Na te rozważania są > inne miejsca w sieci > AD rem.Obawiam sie ,że pod rządami Pani"minister" Piwnik sądownictwo nie > rozwinie się ,nie usamodzielni -nie wyrwie spod kurateli pozostałych dwóch > władz.Można spodziewać się posunięc pod publiczkę ,łajania sędziów. Oczywiście > znajdzie to poklask. Jednak nie zmieni nic w podłej sytuacji sądów. > Pani"sędzia-minister" (te dwa słowa wykluczają się) nie ma wystarczającej siły > przebicia-jest tylko listkiem figowym. > Ponadto trzeba to przyznać- z niezawisłości to nic już jej nie zostało. Jest > byłym sędzią -ministrem. Nie wyobrażam sobie jej powrotu do orzekania. > Daj Boże abym się mylił ,aby pod jej rządami sądownictwo rozkiwtło-było więcej > etatów dla sędziów ,sekretarzy. Aby udało sie ukrócić wszechwładzę adwokatów, a > > kpk,kpc służyło do szybkiego rozstrzygania spraw a nie do ich przeciagania. Oby > > tak się stało. Oby znalazły się środki na stworzenie warunków do godnego > orzekania w czystych salach > Chyba jednak tak nie będzie.Bedzie tylko gorzej > > > Masz rację odeszlismy od tematu - zeszliśmy na kwestie kultury pisania postów- to tez ważne a odnośnie powrotu Piwnik do zawodu sędziego to zdecydowanie jestem zdania że nie powinna wracać. Zreszta tej treści był w mój post który spowodował odejście od tematu . Pojawia sie tu pytania co w takim razie maja robic byli ministrowie - z czego życ czy moze lepiej dla czystości reguł demokracji płcic im dozywotnio jakąś pomniejszona pensje ministra po to by nie ryzykowac, że bedą sobie przygotowywac jeszcze ministrując układy czy tak jak Iwanicki "miękkie ladowanie" może zatem cena - ich dożywotnich pensji -nie byłaby za cena wysoka?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Piwnik na ministra? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.01, 22:18 Płacić ministrom za to by nie kradli, nie kombinowali? NIE !!! Było by to akceptowanie złodziejstwa.Jak został ministrem to jest zaszczyt. Sprawa PIwnik to jest jeszcze inna sprawa. Ona była sędzią -zostałą listkiem figowym - przeciwwagą dla Kaczora. Przeczytajcie artykuł w sobotniej 'Wyborczej" i napiszcie co o tym myślicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! - ile nas to będzie ko IP: 213.77.30.* 24.10.01, 13:35 Gość portalu: sedzia napisał(a): > Gość portalu: Ewka napisał(a): > > > Gość portalu: sedzia napisał(a): > > > > > Gość portalu: macmar napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: ab napisał(a): > > > > > > > > > Zgadzam się - bardzo dobry sędzia. > > > > > Marny z Pani Barbary bedzie minister!!!! > > > > > Kompletna kompromitacja Pani Basi w wywiadzie Moniki Olejni > k w T > > VN o > > > 19.30 > > > > !!! > > > > > > > > Niestety, prawda! Uniki, brak konkretów, bełkot - żadnych konkre > tów. > > Żadne > > > go > > > > poprawnie zbudowanego zdania. To niestety dobrze nie wróży na p > rzysz > > łość. > > > A > > > > sposób odniesienia się do sprawy FOZ - tragedia. Chciałoby się t > ylko > > wierz > > > yć że > > > > > > > > nie jest narzędziem w kręgach związanych z tą aferą! > > > > > > > > > > > > pani barbara piwnik wlasciwie nigdy nie powinna zostac ministrem, jes > t ona > > bowi > > > em > > > partyjnie zalezna. a w nowoczesnych spoleczenstwach unijnych, dokad r > ownie > > z my > > > zmierzamy, ministrowie sprawiedliwosci oraz sedziowe sa bezpartyjni i > zupe > > lnie > > > niezalezni. juz podejrzenie ich o sympatyzowanie z jakas partia polit > yczna > > moze > > > > > > spowodowac utrate "stolka". pani piwnik stara sie jak moze zachowac k > lase, > > ale > > > co > > > tu zachowywac, jesli jej nigdy nie bylo. bo jesliby pani piwnik miala > klas > > e, to > > > > > > najpierw doprowadzilaby sprawe FOZ do konca, a potem etablowala sie " > u zlo > > bu". > > > tylko przypuszczalnie nikt by jej po FOZie juz nie chcial... czy pani > piwn > > ik je > > > st > > > tak naiwna i mysli, ze jej IQ jest faktycznie wyzsze niz przecietnego > pola > > ka > > > (narod sprytny, nie ma co gadac!) i ze moze na nim zrobic kariere min > ister > > ialna > > > ? > > > sprawa jest ewidentna: pania piwnik w chytry sposob odsunieto od FOZu > ... a > > le on > > > a > > > oczywiscie jest slepa, glucha i niemowa, jak te trzy malpy. ciekawe, > ile z > > a to > > > dostala ?! > > > > Więcej niż zarobiłeś w swoim całym życiu, miernoto. > > Podpisujesz się nickiem "sędzia", a nie potrafisz zbudować zdania po polsk > u, no > > i > > ignorujesz podstawowe zasady piswoni. Miałam zlekceważyć Twój post, ale re > aguję > > > > zawsze na niechlujstwo językowe. > > > > > ewuniu a moze basienko, zlosc pieknosci szkodzi i buzia z fasonu wychodzi. > dlatego usmiechnij. ja jestem juz stary, od 40 lat mieszkam z daleka od polski > i > ciesze sie ze moj jezyk ojczysty jeszcze w miare dobrze funkcjonuje. ale twoj, > dziecinko, zwazywszy, ze mieszkasz w polsce, jest w oplakanym stanie. wiec > posluze sie idiomem: przygadywal kociol garnkowi (mam tu na mysli twoje > zasady "piswoni" - patrz wyzej)... natomiast tresc mojej wypowiedzi jest sluszn > a, > prawdziwa i logiczna, dlatego drazniaca ludzi twojego pokroju. jeszcze raz ja > powtorze, w jezyku, ktory ty moze zrozumiesz: jesli ktos podejmuje sie jakiegos > > nawet najprostrzego zadania i nie doprowadza go do konca, to taka osoba nie jes > t > godna zaufania. a jesli nie jest godna zaufania, to jak mozna ufac takiej osobi > e > jako najwyzszemu organowi, autorytetowi sprawiedliwosci, ze bedzie faktycznie > sprawiedliwa, solidna, kompetentna, honorowa i stanowcza w podejmowaniu i > realizowaniu decyzji i przedsiewziec ?! niestety, osoba o takim profilu > charakteriologicznym nie nadaje sie nawet na przedszkolanke, gdyz juz w > przedszkolu nalezy wpajac maluchom system wartosci, zdolnosc roznicowania, > weryfikacje, honor itp. jak dlugo w polsce ludzie nieodpowiedzialni, chaotyczni > , > pazerni na pieniadze (bo przeciez mamona jest w polsce glownym motorem pchania > sie do wladzy; jakos w zadnym rzadzie nie widac bylo dotychczas idealistow !) > beda rzadzic, to niestety z roku na rok bedzie gorzej niz lepiej. z autopsji mo > ge > powiedziec, nie kazdy student jest dobrym studentem, nawet tumani koncza wyzsze > > uczelnie, tzn. ze kazdy, kto wkuwa, moze uzyskac dyplom uniwersytecki, co wcale > > nie swiadczy, ze kazdy absolwent jest koryfeuszem w swojej dziedzinie. dziekuje > > za uwage i jestem bardzo szczesliwy, ze via internet moge podyskutowac z rodaka > mi > w polsce. Ja natomiast żyję od 40 lat w Polsce i to jest dla mnie większy powód do dumy niż Twoje 40 lat na obczyźnie. I nie tłumacz się, że zapomniałeś zasad pisowni, bo nawet w językach obcych, jeśli się do kogoś zwracasz per "Ty" szacunek nakazuje robić to dużą literą. Dalszą część Twej wypowiedzi ignoruję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sedzia Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! - ile nas to będzie ko IP: *.15.vie.surfer.at 25.10.01, 23:43 Gość portalu: Ewka napisał(a): > Gość portalu: sedzia napisał(a): > > > Gość portalu: Ewka napisał(a): > > > > > Gość portalu: sedzia napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: macmar napisał(a): > > > > > > > > > Gość portalu: ab napisał(a): > > > > > > > > > > > Zgadzam się - bardzo dobry sędzia. > > > > > > Marny z Pani Barbary bedzie minister!!!! > > > > > > Kompletna kompromitacja Pani Basi w wywiadzie Moniki O > lejni > > k w T > > > VN o > > > > 19.30 > > > > > !!! > > > > > > > > > > Niestety, prawda! Uniki, brak konkretów, bełkot - żadnych k > onkre > > tów. > > > Żadne > > > > go > > > > > poprawnie zbudowanego zdania. To niestety dobrze nie wróży > na p > > rzysz > > > łość. > > > > A > > > > > sposób odniesienia się do sprawy FOZ - tragedia. Chciałoby > się t > > ylko > > > wierz > > > > yć że > > > > > > > > > > nie jest narzędziem w kręgach związanych z tą aferą! > > > > > > > > > > > > > > > > pani barbara piwnik wlasciwie nigdy nie powinna zostac ministrem > , jes > > t ona > > > bowi > > > > em > > > > partyjnie zalezna. a w nowoczesnych spoleczenstwach unijnych, do > kad r > > ownie > > > z my > > > > zmierzamy, ministrowie sprawiedliwosci oraz sedziowe sa bezparty > jni i > > zupe > > > lnie > > > > niezalezni. juz podejrzenie ich o sympatyzowanie z jakas partia > polit > > yczna > > > moze > > > > > > > > spowodowac utrate "stolka". pani piwnik stara sie jak moze zacho > wac k > > lase, > > > ale > > > > co > > > > tu zachowywac, jesli jej nigdy nie bylo. bo jesliby pani piwnik > miala > > klas > > > e, to > > > > > > > > najpierw doprowadzilaby sprawe FOZ do konca, a potem etablowala > sie " > > u zlo > > > bu". > > > > tylko przypuszczalnie nikt by jej po FOZie juz nie chcial... czy > pani > > piwn > > > ik je > > > > st > > > > tak naiwna i mysli, ze jej IQ jest faktycznie wyzsze niz przecie > tnego > > pola > > > ka > > > > (narod sprytny, nie ma co gadac!) i ze moze na nim zrobic karier > e min > > ister > > > ialna > > > > ? > > > > sprawa jest ewidentna: pania piwnik w chytry sposob odsunieto od > FOZu > > ... a > > > le on > > > > a > > > > oczywiscie jest slepa, glucha i niemowa, jak te trzy malpy. ciek > awe, > > ile z > > > a to > > > > dostala ?! > > > > > > Więcej niż zarobiłeś w swoim całym życiu, miernoto. > > > Podpisujesz się nickiem "sędzia", a nie potrafisz zbudować zdania po > polsk > > u, no > > > i > > > ignorujesz podstawowe zasady piswoni. Miałam zlekceważyć Twój post, a > le re > > aguję > > > > > > zawsze na niechlujstwo językowe. > > > > > > > > > ewuniu a moze basienko, zlosc pieknosci szkodzi i buzia z fasonu wychodzi. > > > dlatego usmiechnij. ja jestem juz stary, od 40 lat mieszkam z daleka od po > lski > > i > > ciesze sie ze moj jezyk ojczysty jeszcze w miare dobrze funkcjonuje. ale t > woj, > > dziecinko, zwazywszy, ze mieszkasz w polsce, jest w oplakanym stanie. wiec > > > posluze sie idiomem: przygadywal kociol garnkowi (mam tu na mysli twoje > > zasady "piswoni" - patrz wyzej)... natomiast tresc mojej wypowiedzi jest s > luszn > > a, > > prawdziwa i logiczna, dlatego drazniaca ludzi twojego pokroju. jeszcze raz > ja > > powtorze, w jezyku, ktory ty moze zrozumiesz: jesli ktos podejmuje sie jak > iegos > > > > nawet najprostrzego zadania i nie doprowadza go do konca, to taka osoba ni > e jes > > t > > godna zaufania. a jesli nie jest godna zaufania, to jak mozna ufac takiej > osobi > > e > > jako najwyzszemu organowi, autorytetowi sprawiedliwosci, ze bedzie faktycz > nie > > sprawiedliwa, solidna, kompetentna, honorowa i stanowcza w podejmowaniu i > > realizowaniu decyzji i przedsiewziec ?! niestety, osoba o takim profilu > > charakteriologicznym nie nadaje sie nawet na przedszkolanke, gdyz juz w > > przedszkolu nalezy wpajac maluchom system wartosci, zdolnosc roznicowania, > > > weryfikacje, honor itp. jak dlugo w polsce ludzie nieodpowiedzialni, chaot > yczni > > , > > pazerni na pieniadze (bo przeciez mamona jest w polsce glownym motorem pch > ania > > sie do wladzy; jakos w zadnym rzadzie nie widac bylo dotychczas idealistow > !) > > beda rzadzic, to niestety z roku na rok bedzie gorzej niz lepiej. z autops > ji mo > > ge > > powiedziec, nie kazdy student jest dobrym studentem, nawet tumani koncza w > yzsze > > > > uczelnie, tzn. ze kazdy, kto wkuwa, moze uzyskac dyplom uniwersytecki, co > wcale > > > > nie swiadczy, ze kazdy absolwent jest koryfeuszem w swojej dziedzinie. dzi > ekuje > > > > za uwage i jestem bardzo szczesliwy, ze via internet moge podyskutowac z r > odaka > > mi > > w polsce. > > Ja natomiast żyję od 40 lat w Polsce i to jest dla mnie większy powód do dumy n > iż > Twoje 40 lat na obczyźnie. I nie tłumacz się, że zapomniałeś zasad pisowni, bo > nawet w językach obcych, jeśli się do kogoś zwracasz per "Ty" szacunek nakazuje > > robić to dużą literą. Dalszą część Twej wypowiedzi ignoruję. > ALE JA NIE IGNORUJE TWOJEJ WYPOWIEDZI, Z KTOREJ WYNIKA, ZE NIE MASZ POJECIA O SWIECIE, NIE ZNASZ OBCYCH KULTUR ANI OBYCZAJOW, PRZESYCONA JESTES ZASCIANKIEM, NIE MOWIAC O BRAKU ZNAJOMOSCI JEZYKOW OBCYCH. ZASLEPIONA W SWOJ SZOWINIZM POCHODZENIA ZE WSCHODU (ze wszystko u Ciebie jest naj-, naj-, naj- itp.) NAWET NIE JESTES W STANIE PRZYJAC KRYTYKI, ZASTANOWIC SIE CHOC NA SEKUNDE NAD POLSKA I JEJ DALSZA PERSPEKTYWA... A PONIEWAZ TY MUSISZ MIEC RACJE, WIEC JA SOBIE MIEJ I PSIOCZ NA SYSTEM PRZEZ NASTEPNE 50 LAT. AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.01, 00:07 Obawiam się, że sprawa "pozostawienia" przez Panią Sędzinę sprawy FOZZ może być przyczynkiem do wysnucia wniosków; że niektórzy Sędziowie przedkładają własne interesy (kariery) ponad terminowe rozstrzyganie spraw. Szkoda .. Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! 24.10.01, 13:18 Luuuuuuuuudzie!Czy tego nie widać,że to typowa zagrywka sld? Po co wyjaśniać sprawę FOZZ-u?Przeciągnie się,przedawni się i jakoś be!!! Przecież wiadomo kto ten fundusz zakładał,kto obracał forsą,kto wówczas był przy korycie,przecież wszyscy się wywodzą ze środowiska sld(a właściwie sld z tamtego środowiska)! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Jeszcze słówko do "sędziego" IP: 213.77.30.* 24.10.01, 13:53 Panie "sędzio", ja również oglądałam wywiad p. Olejnik z p. Piwnik. W moich oczach (i nie tylko) to p. Olejnik wypadła gorzej. Moim skromnym zdaniem dziennikarz nie powinien okazywać emocji, tym bardziej negatywnych, podczas przeprowadzania wywiadów. Powinien być obiektywny. Niestety, p. Olejnik coraz częściej zdarza się "kipieć" na oczach milionów widzów niechęcią do swych rozmówców (dowodem również wywiad z obecnym premierem). Może powinna już odejść na wcześniejszą emeryturę? Zresztą, jak może mieć Pan porównanie, jeżeli żyje Pan w obcym kraju i ogląda tylko tendencyjną stację TVN. Ja od pewnego czasu (dokładnie od tragedii w N.Y.)coraz częściej oglądam wiadomości w TVP 1, a raczej po dwóch latach wróciłam do oglądania wiadomości na "jedynce". Nie są dla mnie przepełnione ironią i są bardziej rzetelne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bykk Re: Jeszcze słówko do Ewki IP: *.chello.pl 24.10.01, 14:19 Ewka,czy Ty się dobrze czujesz? Dzisiaj tak bardzo wieje,może Cię zawiało? W TVP wiadomości rzetelne?! Prześpij się z tym. pozdrawiam mimo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: Jeszcze słówko do IP: *.torun.mm.pl 24.10.01, 18:04 Gość portalu: Ewka napisał(a): > Panie "sędzio", > ja również oglądałam wywiad p. Olejnik z p. Piwnik. W moich oczach (i nie > tylko) to p. Olejnik wypadła gorzej. Moim skromnym zdaniem dziennikarz nie > powinien okazywać emocji, tym bardziej negatywnych, podczas przeprowadzania > wywiadów. Powinien być obiektywny. Niestety, p. Olejnik coraz częściej zdarza > się "kipieć" na oczach milionów widzów niechęcią do swych rozmówców (dowodem > również wywiad z obecnym premierem). Może powinna już odejść na wcześniejszą > emeryturę? Zresztą, jak może mieć Pan porównanie, jeżeli żyje Pan w obcym kraju > > i ogląda tylko tendencyjną stację TVN. Ja od pewnego czasu (dokładnie od > tragedii w N.Y.)coraz częściej oglądam wiadomości w TVP 1, a raczej po dwóch > latach wróciłam do oglądania wiadomości na "jedynce". Nie są dla mnie > przepełnione ironią i są bardziej rzetelne. To prawda Olejnikowa przesadza z agresja nie oglądam jej od pewnego czasu z tej przyczyny, dlatego nie widziałem wywiadu z Piwnik ale teraz żałuje. Jeżeli Piwnik wypadła blado to może z prostej przyczyny, że nie mogła nic powiedzieć bo jest w pewnym sensie zakładnikiem . Ewka a jak uważasz na temat powrotu Jej do sądzenia?? Wiekzoćć tutaj i ja tez wątpimy w Jej powrót jako niezależnego sędziego, zatem co ewen. miała by robic Zaznaczam poprzedni ministrowie to jesli byli to sedziowie to jednoczesnie mieli tytuły naukowe i sądy były dodatkiem w ich karierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: js Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! IP: *.pgi.waw.pl 24.10.01, 14:32 Jeden drobiazg. SĘDZINA o czym niektórzy zdają się nie wiedzieć to żona sędziego, pani Piwnik jest SEDZIĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! IP: 213.76.59.* 26.10.01, 21:27 Gość portalu: js napisał(a): > Jeden drobiazg. SĘDZINA o czym niektórzy zdają się nie wiedzieć to żona sędzieg > o, pani Piwnik jest SEDZIĄ. Nie tylko. „W znaczeniu nieco już PRZESTARZAŁYM sędzina to żona sędziego . W znaczeniu potocznym to kobieta będąca sędzią.” Słownik wyrazów kłopotliwych M. Bańko, M. Krajewska , Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 1999 s. 295. i „Sędzina 1. pot. „kobieta sędzia” 2.przestarz.”żona sędziego” Nowy słownik poprawnej polszczyzny, pod. red. A. Markowskiego, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2000, s.911. Uprzejmie wyjaśniam, iż wyrazu Sędzina użyłam w znaczeniu potocznym. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: BARBARA PIWNIK NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI! IP: *.torun.mm.pl 27.10.01, 16:28 Gość portalu: jolka napisał(a): > Gość portalu: js napisał(a): > > > Jeden drobiazg. SĘDZINA o czym niektórzy zdają się nie wiedzieć to żona sę > dzieg > > o, pani Piwnik jest SEDZIĄ. > > Nie tylko. > > „W znaczeniu nieco już PRZESTARZAŁYM sędzina to żona sędziego . W znacze > niu > potocznym to kobieta będąca sędzią.” > Słownik wyrazów kłopotliwych M. Bańko, M. Krajewska , Wydawnictwo Naukowe PWN, > Warszawa 1999 s. 295. > i > „Sędzina > 1. pot. „kobieta sędzia” > 2.przestarz.”żona sędziego” > Nowy słownik poprawnej polszczyzny, pod. red. A. Markowskiego, Wydawnictwo > Naukowe PWN, Warszawa 2000, s.911. > > Uprzejmie wyjaśniam, iż wyrazu Sędzina użyłam w znaczeniu potocznym. > Pozdro. > Widzisz juz jak to jest gdy ktos atakuje ad personam a nie merytoryczne, sama zaataakowana dałas opór i słusznie bo masz racje. Ale czy to potrzebne ?? nie lepiej dyskutowac kulturalnie wybaczajac sobie i innych drobne słaboski np językowe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Krótko do krotkiego poza tematem wątku IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.01, 00:15 Krotki napisał: > Widzisz juz jak to jest gdy ktos atakuje ad personam a nie merytoryczne, > sama zaataakowana dałas opór i słusznie bo masz racje. Ale czy to potrzebne ?? nie lepiej dyskutowac kulturalnie wybaczajac sobie i innych drobne słaboski np językowe. > Pozdrawiam. Witaj krotki ! Nie uważam, że to był atak personalny raczej niesłuszny merytorycznie i tylko nieznacznie obcesowy :) ja jestem zahartowana - nic to. Dałam odpór ale zauważ ; że jedynie merytoryczny. Cieszę się; że mamy uzgodnione poglądy.:) Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: Krótko do krotkiego poza tematem wątku IP: *.torun.mm.pl 29.10.01, 09:56 Pozdrawiam do poczytania Odpowiedz Link Zgłoś