Gość: NeTa Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.rzeszow-staszica.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 10:42 Podziękowanie dla Pana Morawskiego za film. Jeszcze raz okazało się, że czasem warto głośno zadać pytanie. Chyba nikt tak nagle nie zyskał tylu wielbicieli i sojuszników co Pan Morawski. Zwolennicy Rydzyka zamiast się pienić i pluć jadem, powinni nakłonić swojego ojca do udzielenia odpowiedzi. Chyba, że uważają, iż cytat z materiału filmowego "pieniądze to marność" wyjaśnia wszystko i skoro marność to po co płacić podatki lub tłumaczyć się komukolwiek. ...A może nie taka "marność" skoro przez tyle czasu milczą Urzędy Skarbowe, Policje Skarbowe, Prokuratorzy itd. Czyżby taka "marność" czyni takie cuda? A poza tym niech "rydzyki" Boga w to nie mieszają. Film nie opowiada o tym, że Bóg zalega z podatkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "wierny" Rydzyk - to obraza Kościła w Polsce !!! IP: *.poczta.lublin.pl 26.11.02, 10:44 To potwór udający duchownego !!! Jest bezczelny i jest tego świadomy. Spotka go jeszcze Kara Boża !!! ... juz niedlugo !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
holo2 Re: Rydzyk - to obraza Kościła w Polsce !!! 29.11.02, 07:49 Ten potwor powinien odejść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.brz.warszawa.supermedia.pl 26.11.02, 10:49 Jesteśmy, z koleżankami, głęboko poruszone sprawami toczącymi się za sprawą p. Rydzyka i wokół Radia Maryja. Szkoda nam ludzi, którzy zaufali "takiemu" księdzu. Jest w Polsce wielu przestraszonych ludzi, ludzi, którzy boją się jakichkolwiek zmian i ludzi, którzy chcąc zrozumieć otaczjącą ich rzeczywistość szukają prostych rozwiązań. Ksiądz Rydzyk zaszczepił i utwierdził w nich nienawiść - nienawiść do innych, innych pod każdym względem. Kolejnym problemem jest jego "działalność finansowa". Poraża i przeraża zaniechanie działań wyjaśniających przez instytucje państwowe - nie dotyczy to tylko sprawy Rydzyka. "Biznesmen", który płaci gotówką wydobytą z reklamówki, to chyba ktoś kto chce wyprać brudne pieniądze ? Działalność ludzi skupionych wokół Radia Maryja jest oburzająca, ale czy instytucje państwowe (urząd skarbowy, policja, a może i kontrwywiad)są naprawdę bezsilne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Swieta krowa IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 11:02 Ciekawe, ze Rydzyk uchodzi za nietykalna, swieta(w przenosni niestety) krowe. Zastanawiam sie czemu przez ten czas nikt mu nie usiadl na plecach. Ani prokuratura, CBŚ... Nie chce mi sie wierzyc, ze wszedzie ma "swoich" , i ze wszystkim "smaruje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strach Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: proxy / *.glubczyce.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 11:05 naj lepiej by było aby kościuł katolicki zają się tym radiem a jeżeli to by nie pomogło , to są lepsze rozwiązania (najlepiej żeby zgłosili to biskupi )o cofnięcie koncesji i jeszcze jedno aby NIK tym radiem maryja się zają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 11:15 jednym slowem- ciemnogrod!!!Wszyscy boja sie boga ktory jest manipulacja glupich ludzikow w rekach administratorow wszelkich grup religijnych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ira Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 11:24 To niemozliwe, żeby nikt nie mógł poradzić sobie i z radiem i z tym księdzem. Posłowie wypowiadający się za radiem są imbecylami albo siedzą w kieszeni księdza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarekN Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.imipkm.pcz.czest.pl 26.11.02, 11:24 Chcę zaprotestować wobec formy artykułu dziennikarza Gazety Wyborczej, która jest stronnicza, mijając się z zawodowym dziennikarskim obiektywizmem. Rozumiem, że dziennikarze tej gazety nie lubią Radia Maryja i ojca Rydzyka, ponieważ krytykuje tę gazetę. Imperium medialne, finansowe, może mniej polityczne stworzył też Jurek Owsiak (którego chyba każdy ceni za to co robi). Jakoś do niego odnosicie się Państwo z większym szacunkiem. Skoro tak droga Redakcjo cenisz sobie demokrację to należy też szanować tych co mają odmienne zdanie na temat państwa. Radio Maryja i ojciec Rydzyk nie działają po to, żeby kogoś skrzywdzić. Walczą o słuszną sprawę: prawdziwą wolność i dobro ojczyzny. Nie uznają przy tym kompromisu w rodzaju "zgodzimy się na połowę suwerenności". To Wam najwyraźniej przeszkadza. Ale są sytuacje, gdzie nie można ustąpić i trzeba to umieć uszanować a nie wykorzystać potęgę medialną (Gazeta Wyborcza + TVP) to zwalczania tych idei. Na szczęcie prawda zawsze zwycięża... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Rydzyk Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: proxy / 217.153.35.* 26.11.02, 19:51 Gość portalu: MarekN napisał: > Imperium medialne, finansowe, może mniej polityczne > stworzył też Jurek Owsiak (którego chyba każdy ceni za to co > robi). Jakoś do niego odnosicie się Państwo z większym > szacunkiem. Ten krótki cytat obnaża niezmierzoność przepaści, która nas dzieli. Owsiaka mozna rozliczyć co do złotówki, w każdym niemal szpitalu w Polsce jest sprzęt kupiony przez Orkiestrę. Skąd to porównanie z Tadeuszem R.? O jego (Rydzyka) zasługach tylko słychać. Za to na okragło i w jednej tylko stacji oraz gazecie. Ale na ulicy nie ma ich śladu, poza nienawiścią o obelgami z ust zapieniaczonych skinheadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryjan Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: spc:* / 126.49.15.* 28.11.02, 14:36 Gość portalu: o. Rydzyk napisał(a): > Gość portalu: MarekN napisał: > > > Imperium medialne, finansowe, może mniej polityczne > > stworzył też Jurek Owsiak (którego chyba każdy ceni za to co > > robi). Jakoś do niego odnosicie się Państwo z większym > > szacunkiem. O ile pamiętam to o.Rydzyk ma na temat J.Owsiaka wyrobione zdanie a na antenie R.Maryja pare razy można było usłyszeć, że: "wykorzystuje ludzką dobroć i chęć pomocy bliźnim" nie mówiąc o satanistycznych koncertach, gdzie młodzież robi takie rzeczy... toż to szatan wcielony a nie żaden dobroczyńca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik (Niemcy) Ludzka godnosc jest niepodwazalnym dobrem kazdego... IP: *.dip.t-dialin.net 26.11.02, 11:32 Czym jest ludzka godnosc? Czym jest ona dla kazdego z nas? Jest ona najwiekszym i niepodwazalnym dobrem, którego nie wolno szargac i bluznic. A czym jest dobro osobiste? Jak maja sie do tego oszczercze i bluzniercze artykuly, filmy i programy niszczace to, co w nas najwartosciowsze? Apeluje do wszystkich o rozsadek, o zaniechanie medialnej zemsty i niszczenia dobra bliznich. Dominik (student socjologii - Niemcy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berliner Re: Ludzka godnosc jest niepodwazalnym dobrem kaz IP: *.indisoft.com / 192.168.98.* 26.11.02, 11:44 Brawo ale czy tow. socjalisci, Urban (moze jak organizowal nagonke na ks. Popieluszke) czy Michnik (chyba wtady jak wlasna piersia bronil UB-ekow i Kiszczaka) znaja umiar, etyke? To jest walka z kosciolem, o. Rydzyk to pretekst. Gość portalu: Dominik (Niemcy) napisał: > Czym jest ludzka godnosc? Czym jest ona dla kazdego z nas? > Jest ona najwiekszym i niepodwazalnym dobrem, którego nie wolno > szargac i bluznic. A czym jest dobro osobiste? > > Jak maja sie do tego oszczercze i bluzniercze artykuly, filmy i > programy niszczace to, co w nas najwartosciowsze? > > Apeluje do wszystkich o rozsadek, o zaniechanie medialnej zemsty > i niszczenia dobra bliznich. > > Dominik (student socjologii - Niemcy) > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Rydzyk Re: Ludzka godnosc jest niepodwazalnym dobrem kaz IP: proxy / 217.153.35.* 26.11.02, 19:54 Berliner napisał: To jest > walka z kosciolem, o. Rydzyk to pretekst. > Gratuluję inteligecji i syntetycznego wniosku. Wcale nie widac w nim wywróconego ogonem kota. Nic a nic. Naprawdę. Możecie mi wierzyć. Miau! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.ise.polsl.gliwice.pl 26.11.02, 11:41 Nie "włada duszami kilku milionow" tylko wąziutkimi umysłami tych ludzików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Towarzysz Szmaciak Towarzyszu Kołodko do dzieła ! IP: *.czajen.pl / 192.168.3.* 26.11.02, 12:00 Uważam towarzysze, że teraz kiedy wiemy już kto utrzymuje wrogą rozgłośnię, należałoby nie zaniedbujac oczywiście działań propagandowych uderzyć w tych, a raczej w te które żywią i bronią niejakiego Rydzyka. Z wczorajszego programu wynika, że są to głównie emerytki które w głębokim poważaniu mają TVP. Zatem działania medialne mają w tym środowisku ograniczony zasięg. Nalezałoby więc uderzyć je po kieszeni, żeby nie miały czym się dzielić. Szczegóły pozostawiam fachowcom z kierowanego przez towarzysza resortu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcicho Tajemnice ojca Rydzyka IP: 217.96.79.* 26.11.02, 11:46 To robota komunistow!!! Ludzie jak nie macie ochoty placic podatkow, a przyczepi sie Urzad Skarbowy, rozgloscie wiesc, ze komuna Was sciga zakorzeniona w aparacie fiskalnym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pezet Nie jestem fanem Rydzyka, ale... IP: *.zee.agh.edu.pl 26.11.02, 11:49 Hm, nie moge skomentować całego filmu, bo nie widziałem go od początku, a zaledwie ok. 15 minut końca. Mam jednak kilka uwag które nasunęły mi się w trakcie jego oglądania. Patrzyłem i przecierałem oczy ze zdziwienia. Przecież już kiedyś widziałem w TVP tak kręcone materiały: ukryta kamera, nagranie z ukrytego mikrofonu, słodko-zjadliwy komentarz w tle. Poczułem się niesmacznie, troszke tak jakbym wrócił do PRL-u. Okazuje się, że w TVP krążą jeszcze cienie przeszłości,które w roku 50-lecia też chciały się przypomnieć. Cóż można mieć świętą rację, można chcieć pokazać to co razim jednak czy takie powinny być metody? Nie wiedziałem, że ten film miał być wyemitowany, sprawdziłem w gazecie okazało się że nie było go nawet w poniedziałkowym programie. Fe.. panowie brzydko się bawicie - nawet jeśli macie rację. Dzisiaj widzę w gazetach że o emisji był wiadomo od co najmniej kilku dni; artykuły, komentarze itd. itp. No i co ? I zastanawiam się co dalej, bo już wyrosłem z krótkich spodni i od jakiegoś czasu wiem, że rzeczywistość nie jest biało-czarna, a w naszym mieście od dawna nie ma uczciwego szeryfa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kompot Przecież to jest jedna wielka sekta!!!!!!!! IP: 80.48.116.* 26.11.02, 11:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol wrogowie Polski atakują !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 11:52 Ohydny paszkwil w antypolskich mediach !!!! Stalinowski terror w wykonaniu jego sługusów !!!! W tym samym czasie napadli na pozbawioną pracy załogę Kabli Ożarowskich !!!! W Polsce bezrobocie jest 4-ry razy większe niż np. w niemczech i co ?? I wrogowie Polski Niepodległej atakują dalej na wolność słowa i prawo do pracy !!!! Wyprzedają Ojczyznę za srebrniki. To są antypolacy !!! Są przeciw Nam razem z gadzinówką "wybiórczą" !!! Chcą Nas zniewolić do najgorszych prac w eurokomunie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateistka Re: wrogowie Polski atakują !!! IP: *.radom.pilickanet.pl 26.11.02, 12:04 Polaku! najpierw naucz się polszczyzny, a potem pisz, kto tu 'atakuje na wolność'? mamy demokrację Chyba ci wszyscy biedni, słabi ludzie, którym w życiu nie wyszło i zostali wchłonięci przez sektę Rydzyka. Śmiać mi się chce z tych obrońców wiary, biedacy są za głupi aby znaleźć rozsądne argumenty przemawiające za Rydzykiem i szastają do znudzenia sloganami typu komuna i SLD, a przecież sami słodko czas PRL. Rydzyk kup se ten helikopter za krawicę nieudacznikó i leć, leć daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Kilka informacji dla pol-a 26.11.02, 12:11 1. Stalinowski terror wyglądał zupełnie inaczej. Poczytaj źródła. A wolność na tym właśnie polega, że nie ma świętych krów i KAŻDEGO można w mediach zaatakować. 2. Zwracam uwagę, że ten sk...yn Cupiał jest POLAKIEM. Tragedia Ożarowa NIE jest więc związana z wyprzedażą "obcym" tylko z pazernością prywaciarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: wrogowie Polski atakują !!! IP: *.oepd.com.pl 26.11.02, 12:14 Nie wiem czy pamięta pan lekcję o fałszywych prorokach. Myślę iż Rydzyk jest nie tylko fałszywy ale i robaczywy. Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex Nowy polski ajjatollah 26.11.02, 12:30 Obawiam sie ze Polska wyhodowala nowego tym razem nie islamskiego a chrzescijanskiego,wszystko najlepiej wiedzacego cos w rodzaju ajjatollaha.Mam nadzieje ze nie dorwie sie on do rzadzenia,gdyz wtedy czeka nas los Iranu a tam jest raczej jak dla nas niby Europejczykow potwornie.jezeli wszystko co jest w tym artykule to prawda,to o Rydzyk jest zwyklym oszustem podatkowym i hochsztaplerem,ktory dla wlasnej korzysci ludziom oczy mydli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywnie Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: squid:* / 172.30.2.* 26.11.02, 12:24 Mistrzostwo manipulacji GW w podawaniu informacji. Ujmowanie w cudzysłów informacji oznacza, że jest kłamliwa. Jest to nie informacja, tylko narzucenie opinii czytelnikowi. Nie dajmy się sterować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywnie Manipulacja GW - sterowanie opinią IP: squid:* / 172.30.2.* 26.11.02, 12:28 Mistrzostwo manipulacji GW w podawaniu informacji. Ujmowanie w cudzysłów informacji oznacza, że jest kłamliwa. Jest to nie informacja, tylko narzucenie opinii czytelnikowi. Nie dajmy się sterować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronislaw Re: Manipulacja GW - sterowanie opinią IP: proxy / *.home.cgocable.net 26.11.02, 12:39 Gość portalu: Obiektywnie napisał: > Mistrzostwo manipulacji GW w podawaniu informacji. Ujmowanie w > cudzysłów informacji oznacza, że jest kłamliwa. Jest to nie > informacja, tylko narzucenie opinii czytelnikowi. Nie dajmy się > sterować. To dlaczego Nasz Dziennik nazywa tych, ktorzy dokonuja zamachow samobojczych w Izraelu aktywistami, a jesli cytuje czyjes wypowiedzi o nich, ujmuje w cudzyslow: "terrorysci"? To wlasnie nie kto inny, ale Nowy Dziennik i Radio Maryja swoimi wypowiedziami daly ptzyklad swiatu, do jakiego stopnia mozna byc zaklamanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronislaw Re: Manipulacja GW - sterowanie opinią IP: proxy / *.home.cgocable.net 26.11.02, 12:43 Gość portalu: Obiektywnie napisał: > Mistrzostwo manipulacji GW w podawaniu informacji. Ujmowanie w > cudzysłów informacji oznacza, że jest kłamliwa. Jest to nie > informacja, tylko narzucenie opinii czytelnikowi. Nie dajmy się > sterować. To dlaczego Nasz Dziennik nazywa tych, ktorzy dokonuja zamachow samobojczych w Izraelu aktywistami, a jesli cytuje czyjes wypowiedzi o nich, ujmuje to slowo w cudzyslow: "terrorysci"? To wlasnie nie kto inny, ale Nowy Dziennik i Radio Maryja swoimi wypowiedziami daly przyklad swiatu, do jakiego stopnia mozna byc zaklamanym. Zeby to widziec na wylot nie musi sie od razu byc Zydem. Wystarczy myslec i byc przyzwoitym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywnie Do Bronisława IP: squid:* / 172.30.2.* 26.11.02, 13:02 Nie należy się poddawać manipulacjom z żadnej strony. Podobnie ma się rzecz z Izraelem i Palestyną. Byłem w Izraelu tuż przed wybuchem fali zamachów. Całkowicie potępiam morederstwa i zabijanie ludzi. Rozmawiając z Żydami odniosłem jednak wrażenie wielkiej pogardy dla Palestyńczyków - ich dzielnice są brudne, obdrapane, jednak nie wszyscy wiedzą, że Arabowie przez kilkadziesiąt lat mają zakaz remontów budowlanych. Przemoc wyrasta z frustracji, nienawiści polanej sosem religijnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronislaw Re: Do Bronisława IP: *.sympatico.ca 26.11.02, 14:14 Gość portalu: Obiektywnie napisał: > Nie należy się poddawać manipulacjom z żadnej strony. Podobnie > ma się rzecz z Izraelem i Palestyną. Byłem w Izraelu tuż przed > wybuchem fali zamachów. Całkowicie potępiam morederstwa i > zabijanie ludzi. Rozmawiając z Żydami odniosłem jednak wrażenie > wielkiej pogardy dla Palestyńczyków - ich dzielnice są brudne, > obdrapane, jednak nie wszyscy wiedzą, że Arabowie przez > kilkadziesiąt lat mają zakaz remontów budowlanych. Przemoc > wyrasta z frustracji, nienawiści polanej sosem religijnym Nigdy nie bylem w Izraelu. Oglednie mowiac, nie darze Sharona sympatia. Ale nie o to chodzi. Jak napisalem, ze hipokryzja cechuje sie wlasnie Nowy Dziennik ujmujac w cudzyslow slowo "terrorysci" w odniesieniu do autentycznych terrorystow, mianem antypolakow obsmarowuje kazdego, kto ma wizje Polski w Unii Europejskiej. Nie dajmy sie zwariowac. Zaden z dotychczasowych krajow - czlonkow UE nie stracil swej suwerennosci, ani charakteru narodowego, wlacznie z Irlandia - nastionem katolicyzmu. Papiez JPII popiera wejscie do Unii, a ND i RM udaja, ze tego nikt nie slyszal i dalej szerza zwykle klamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajax Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.ite.waw.pl 26.11.02, 12:34 Film był obrzydliwy. Brakowało w nim tylko ukrytej kamery filmującej o.Rydzyka kopulującego z mikrofonem w dłoni z grubaśną gospodynią na plebanii. Jeśli komuniści i neokomuniści mają dowody jego przestępstw, to sądy powszechne stoją przed nimi otworem. To jak to jest ? Polska jest państwem demokratycznym i aspiruje do Europy z jej prawami obywatelskimi, czy też jest zlepkiem prywatnych folwarków ? Równie dobrze dziennikarze mogliby nakręcić film o wystawnym i bogatym w ciekawe wydarzenia życiu członków byłych i obecnego kierownictwa TVP. Nie jestem zwolennikiem o.Rydzyka, film wzbudził mój wielki niesmak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateistka Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.radom.pilickanet.pl 26.11.02, 12:54 Nie tylko zakonnicy z RM nie chcieli rozmawiać, ale jak widzieliście, zwykli ludzie też uciekali przed dziennikarzem (wszyscy, którzy by mogli coś powiedzieć) Czego tak się bali? Czy tylko ostracyzmu społecznego? To, że jeden ksiądz zdecydował się na nielojalność i 'mówienie' (czyli donos) na pewno źle się dla niego skończy, a jednak zdecydował ponieść tego konsekwencje w imię jakiś wartości. Czasem niestety trzeba walczyć o te wartości, o prawdę metodami nie do końca czystymi, a poza tym czy dziennikarz może być obiektywny? I czasem lepszy jest obraz z ukrytej kamery, niż siedzenie cicho, dlatego anonimowe krzyki strażników moralności i etyki traktuję jako szczyt obłudy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzący Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.piap.waw.pl 27.11.02, 11:04 Gość portalu: ateistka napisał: > Nie tylko zakonnicy z RM nie chcieli rozmawiać, ale jak widzieliście, zwykli > ludzie też uciekali przed dziennikarzem (wszyscy, którzy by mogli coś > powiedzieć) > > Czego tak się bali? Czy tylko ostracyzmu społecznego? > > To, że jeden ksiądz zdecydował się na nielojalność i 'mówienie' (czyli donos) > na pewno źle się dla niego skończy, a jednak zdecydował ponieść tego > konsekwencje w imię jakiś wartości. > Ciekaweee KTO lub CO jest źródłem wartości dla ateisty. Czy liberalizm ma jakieś stałe - nieprzemijające wartosci nie pozwalające zejść na moanowce w naprawianiu Świata. > Czasem niestety trzeba walczyć o te wartości, o prawdę metodami nie do końca > czystymi, a poza tym czy dziennikarz może być obiektywny? > > I czasem lepszy jest obraz z ukrytej kamery, niż siedzenie cicho, dlatego > anonimowe krzyki strażników moralności i etyki traktuję jako szczyt obłudy. Czasem lepiej jest nie porządkować tego co niewygodne u siebie a zająć się porządkami u innych. Dlatego wiele Sił jest zainteresowanych zniszczeniem jedynego chyba niezależnego źródła informacji. Stąd nagonki w stylu lat 50 - 80 ubiegłego wieku. Trzeba być super naiwnym - głupim by uwierzyć, że urzędy zdominowane niezmiennie przez post PZPR są tak przychylne Radiu MARYJA. Polecam przypowieść o drzazdze i belce z Pisma Świętego. wierzący chciaż ani strażnik i pewnie nie wzór moralności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Rydzyk Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: proxy / 217.153.35.* 26.11.02, 20:01 Gość portalu: ajax napisał: > Film był obrzydliwy. Brakowało w nim tylko ukrytej kamery filmującej o.Rydzyka > kopulującego z mikrofonem w dłoni z grubaśną gospodynią na plebanii. Waść mnie wyobraźnią porażasz! Alleluja i do przodu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian A co z podatkiem innymi rzeczami? IP: 80.48.101.* 26.11.02, 12:35 A ja jestem ciekaw czy fiskus w koncu zajmie sie sprawa nie placenia podatkow przez ojca dyrektora. Przeciez on sie od tego wymigiwal przez 10 lat (tak uslyszalem w filmie). Ciekawe tez czy ktos zapamietal dlaczego R.Maryja dostalo tak latwo koncesje nanadawanie w Rosji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: A co z podatkiem innymi rzeczami? IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 13:16 Tak rozkręcić interes! Ten Rydzyk musi być rasowym żydem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.task.gda.pl 26.11.02, 13:03 Nie jestenm zwolennikiem poglądów o. Rydzyka i nie pochwalam metod, jakimi działa. Ale wczoraj posadziłem przed telewizorem nastoletniego syna i pokazałem mu na przykładzie filmu J. Morawskiego jak działała telewizja stanu wojennego (ale nie tylko). Te same metody: tzw. pytania, jeden zatroskany z kręgów zbliżonych, jakieś przebitki archiwalne i dużo, dużo komentarza w tle. Znacznie więcej niż konkretnych wiadomości. A więc gdy cel słuszny - furda środki. W całym materiale trudno znaleźć zarzuty warte prawniczej uwagi. Tzw. przewałów tyle co na lekarstwo. Film koncentrował się na tajemnicach, których o. Rydzyk nie ma obowiązku ujawniać. A może by tak teraz program podobny w duchu o tajemnicach pp. Gudzowatego i Czarzastego? "Przylanie" komuś to też umiejętność, a partactwo mści się niekiedy podwójnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: 213.146.61.* 26.11.02, 13:40 Szkoda, że Rzeczpospolita i Gazeta Wyborcza zaśpiewały w jednym chórze z telewizją publiczną. To niweczy wręcz wiarygodność materiałów na temat Radia Maryja i o. Tadeusza Rydzyka. Oglądałem film Morawskiego i co ? Nic, stare informacje, zdjęcia powyciągane z archiwum regionalnej telewizji publicznej w Bydgoszczy i pytania...owszem ważne, ale, na Boga, bez odpowiedzi ! Nie jestem zwolnennikiem ani Radia Maryja, ani o. Rydzyka, ale nie po to gnaliśmy dziennikarzy stanu wojennego z zawodu, by teraz wracać do ich metod działania ! Poza tym ten film tak naprawdę nie pokazywał o. Rydzyka, ani jego stacji, ale stan państwa, w którym żyjemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corleone Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: proxy / 217.153.35.* 28.11.02, 16:56 Gość portalu: erni napisał(a): w > Bydgoszczy i pytania...owszem ważne, ale, na Boga, bez odpowiedzi ! Nie jestem > zwolnennikiem ani Radia Maryja, ani o. Rydzyka, ale nie po to gnaliśmy > dziennikarzy stanu wojennego z zawodu, by teraz wracać do ich metod Zauważyliście, że 90% ludzi którzy bronią tow. Rydzyka pisze, że nie są jego zwolennikami? To ma uwiarygodnić wypowiedź. Jako, że nie jest zwolennikiem Radio Ma Ryja, jego wypowiedź ma być traktowana jako obiektywna. To szkoła tow. Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legalista Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: 217.153.107.* 26.11.02, 13:44 Przewałów tyle co na lekarstwo ???!!!! Chyba oglądaliśmy 2 różne filmy: 1. reklamówki z furą banknotów, wielocyfrowe kwoty wymieniane przez emerytki w kantorach i wywożone za granicę bez zezwolenia dewizowego, próba zakupu tygodnika za walizkę gotówki. 2. brak ewidencji księgowej, obrót wielkimi (jak dla mnie) pieniędzmi z pominięciem rachunków bankowych, niewiadomego pochodzenia finansowanie. Tylko nie ucz swojego dziecka, że to jest cacy, bo wyrośnie z niego nowy Bagsik albo Gawronik. To jest po prostu kryminał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syriusz Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.02, 13:31 Obejrzałam film i mam nadzieję, że podane fakty są prawdziwe. Ten sucho podany zbiór informacji - bez osobistych komentarzy kto i co uważa - jest chyba najlepszą metodą na pokazanie zakłopotanym Polakom co sądzić o całej sprawie. Boli bezradność urzędów, ale one są bezradne wobec wielu innych nieuczciwych obywateli. Boli postawa "kapłana" szastającego datkami od wiernych, ale przecież dali wszystko z własnej woli, a takich co hulają za czyjeś pieniądze też jest wielu. Najbardziej boli jednak fanatyzm, ślepa wiara i ufność, sposób w jaki bohater filmu to wykorzystuje. Osoby, które już zrozumiały co się dzieje stają się zatwardziałe i prawdopodobnie już nikomu nie zaufają. Za sprawą jednej osoby mają żal do całego Kościoła. Osoby, które nadal ufają są jak zombi - nic do nich nie dociera, rzeczywiście czasem postawa bohatera przypomina guru w sekcie - może ze swymi wyznawcami zrobić co tylko zechce. Czyja to wina? Nas wszystkich. Zróbmy coś z tym. Na początek dajmy chociaż szansę reporterom, aby zdobyli dla nas choć trochę konkretnych informacji. Po publicznej debacie narodu może i urzędom będzie raźniej i śmielej rozwikłać sytuację, a my podatnicy wzbogacimy się o parę groszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciesiol Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.ruch.com.pl 26.11.02, 13:31 ja jestem ogromnie ciekaw czemu to sluzy, dlaczego wlasnie teraz po wyborach jakie intencje poza sensacja sluza tej informacji. mam poczucie ze za kilka dni dowiemy sie o kolejnej rzeczywistej aferze kradziezy publicznych pieniedzy zkghm lub glimaru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polityk Miller Glemp wielomiliardowa koncesja na bursztyn IP: *.mikroplan.com.pl 26.11.02, 13:48 A tak sie wszyscy dziwili po co Miller ostatnio calowal Glempa w pierscien? Za co takiego ofiarowal kosciolowi wielomiliardowa koncesje na wydobycie w Polsce bursztynu. Teraz juz wiemy. Z naszej kieszeni placimy kosciolowi. Z naszej kieszeni Miller placi kosciolowi. A to Glemp zlecil Millerowi zniszczenie radia i my za to zaplacimy (jak zwykle). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszub Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 26.11.02, 13:58 skad wy michniki i inni macie tak ogromne pieniadze i wplywy.dlaczego zabraniacie nam posiadac wlasne radio? my to radio utrzymujemy ,wiec dlaczego ma byc opodatkowane.lapy precz od ojca Rydzyka iRM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Rydzyk Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: proxy / 217.153.35.* 26.11.02, 20:07 Gość portalu: kaszub napisał: > my to radio utrzymujemy ,wiec dlaczego ma być opodatkowane. Bo takie jest prawo. Nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eye Of Ra [...] IP: *.wan.pol.pl 26.11.02, 14:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
annemon [...] 26.11.02, 14:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klops Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.indisoft.com / 192.168.98.* 26.11.02, 14:23 W Ozarowie pacyfikuja zaklad. Przez cala noc jezdily karetki. Ale poprawni politycznie znalezli temat- o.Rydzyk. A kasa czerwonych baronow? Odpowiedz Link Zgłoś