Gość: Normalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.02, 22:23 Talibem najpewniej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marek Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: proxy / *.home.cgocable.net 25.11.02, 22:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryszardc Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.dyn.optonline.net 25.11.02, 22:59 Czlowiekiem - naszym bliznim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słuchaczka Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.02, 23:01 Nie rozumiem celu dla którego prowadzi się nagonkę na Radio Maryja? Czy ono komuś przeszkadza? Jeśli tak to komu? Słuchaczka Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaa Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja 25.11.02, 23:43 To nie jest nagonka na Radio Maryja, ale na jego Dyrektora. A konkretniej na jego bogactwo i sposoby, w jakie o. Rydzyk je zdobywał. Miałam okazję w części widzieć dzisiejszy reportaż w TVP1 i mam nadzieję, że otworzy on wielu ludziom oczy. Jeżeli chcemy umacniać naszą wiarę poprzez pomoc bliźnim, to ofiary przekażmy biednym i potrzebującym, a nie o.Rydzykowi ( z tego co wiem, zakon redemptorystów, do którego należy ww, jest zgromadzeniem typowo misyjnym, ale radzę "Przywódcy" Radia Maryja nie wysyłać na misje, bo nie wiem, czy to, co on głosi, jest w pełni zgodne z tym, czego nauczał Chrystus...). Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 07:45 Nie pasuję do kryteriów określonych dla słuchaczy Radia Maryja chociaż nie lubię reklam. Sporadycznie zdarza mi się słuchać tego radia. Nie uważam, żeby trzeba je było ograniczać lub likwidować. Demokracja ma to do siebie, że każdy powinien móc wyrazić swoje poglądy. Zdaje się o tym zapominać Adam Michnik. Na starość odzywają się w Nim chyba nawyki z dzieciństwa z lat 40 i 50. Czyżby według Niego racja była przynależna tylko jednej stronie - Gazecie Wyborczej ?!! A tak nawiasem mówiąc to kościół jest przecież instytucją podobną do wielu innych tylko dysponującą oprócz innych atrybutów wieloletnim doświadczeniem. Na ile ta instytucja jest związana z Bogiem to sprawa nie mojej oceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VOYTEC Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.hnet.pl / 172.20.6.* 26.11.02, 17:32 nataliaa napisała: > To nie jest nagonka na Radio Maryja, ale na jego Dyrektora. A > konkretniej na jego bogactwo i sposoby, w jakie o. Rydzyk je > zdobywał. Miałam okazję w części widzieć dzisiejszy reportaż w > TVP1 i mam nadzieję, że otworzy on wielu ludziom oczy. Jeżeli > chcemy umacniać naszą wiarę poprzez pomoc bliźnim, to ofiary > przekażmy biednym i potrzebującym, a nie o.Rydzykowi ( z tego co > wiem, zakon redemptorystów, do którego należy ww, jest > zgromadzeniem typowo misyjnym, ale radzę "Przywódcy" Radia > Maryja nie wysyłać na misje, bo nie wiem, czy to, co on głosi, > jest w pełni zgodne z tym, czego nauczał Chrystus...). > > Natalia Czy choć jedną złotówkę Ojciec Rydzyk przeznaczył dla siebie? Nie! Wszystko przeznacza namedia niezależne od mośków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja-NATALIA IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.02, 22:57 Pani Natalio ! Pani nie jest słuchaczką tego Radia to niech Pani nie miesza ludzią w głowie . Naród Polski to jak ta pierzyna tu pierdolniesz - tam się wygina. W końcu trzeba odpowiadać za to co sie pisze . RADZĘ PANI POSŁUCHAĆ i wtedy Pani będzie miała swoje zdanieo tym Radiu. które podaje tylko prawdę bo nie jest opłacane prze mamonę więc nie może być manipulowane !!!!!!przykre to z pani strony że brak rozumu u ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek4 Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 26.11.02, 01:20 Gość portalu: Słuchaczka napisał: > Nie rozumiem celu dla którego prowadzi się nagonkę na Radio > Maryja? Czy ono komuś przeszkadza? Jeśli tak to komu? Słuchaczka Mi Odpowiedz Link Zgłoś
robowy Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja 26.11.02, 12:41 to nie jest kwestia nagonki na radio maryja, to kwestia nagonki radia maryja na wszystkich dookoła, nikt ludziom radia maryja nie chce zrobić krzywdy i oni niech krzywdy nikomu nie robią, dlaczego stowarzyszenie wiary rzymsko-katolickiej ma być uprzywilejowane? w czym jest lepsze od innych? dlaczego inne wyznania nie mają takich udogodnień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twin Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.02, 22:01 Gość portalu: jarek4 napisał: > Gość portalu: Słuchaczka napisał: > > > Nie rozumiem celu dla którego prowadzi się nagonkę na Radio > > Maryja? Czy ono komuś przeszkadza? Jeśli tak to komu? Słuchaczka > > Mi To może powinienes się leczyć. Ile jeszcze innych rzeczy Ci przeszkadza. Może tlen w powietrzu albo swiatło słoneczne co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.dip.t-dialin.net 08.12.02, 00:52 Gość portalu: jarek4 napisał(a): > Gość portalu: Słuchaczka napisał: > > > Nie rozumiem celu dla którego prowadzi się nagonkę na Radio > > Maryja? Czy ono komuś przeszkadza? Jeśli tak to komu? Słuchaczka > > Mi To po co tego radia sluchasz, glupi debilu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.dip.t-dialin.net 08.12.02, 01:26 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Gość portalu: jarek4 napisał(a): > > > Gość portalu: Słuchaczka napisał: > > > > > Nie rozumiem celu dla którego prowadzi się nagonkę na Radio > > > Maryja? Czy ono komuś przeszkadza? Jeśli tak to komu? > Słuchaczka > > > > Mi > > To po co tego radia sluchasz, glupi debilu? Przepraszam cie! Chcialem inaczej napisac : To po co tego radia sluchasz, glupi idioto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludzie madrzy... Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.tkb.net.pl 26.11.02, 11:00 Gość portalu: Słuchaczka napisał: > Nie rozumiem celu dla którego prowadzi się nagonkę na Radio > Maryja? Czy ono komuś przeszkadza? Jeśli tak to komu? Słuchaczka mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi i mi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: proxy / 195.205.44.* 26.11.02, 16:21 Ludziom myślącym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.dip.t-dialin.net 08.12.02, 00:55 Gość portalu: ludzie madrzy... napisał(a): > Gość portalu: Słuchaczka napisał: > > > Nie rozumiem celu dla którego prowadzi się nagonkę na Radio > > Maryja? Czy ono komuś przeszkadza? Jeśli tak to komu? Słuchaczka > > mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > i mi > ales madry, glupku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praktykujący Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: 195.94.198.* 26.11.02, 18:44 Droga Słuchaczko! Pytasz komu przeszkadza Radio Maryja? Nasza odpowiedź brzmi: wielu, wielu Twoim Braciom w Chrystusie Panu, którzy chcą iść za Jezusem, a nie za o. Rydzykiem, który ma dla nich gotową papkę nieco odbiegających od Ewangelii demagogicznych haseł na temat tego, co to znaczy być Polakiem, Katolikiem, człowiekiem. Jesteśmy Katolikami, ale nie zgadzamy się na to, aby o. Rydzyk wypowiadał się w naszym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.dip.t-dialin.net 08.12.02, 00:57 Gość portalu: Praktykujący napisał(a): > Droga Słuchaczko! > Pytasz komu przeszkadza Radio Maryja? Nasza odpowiedź brzmi: > wielu, wielu Twoim Braciom w Chrystusie Panu, którzy chcą iść za > Jezusem, a nie za o. Rydzykiem, który ma dla nich gotową papkę > nieco odbiegających od Ewangelii demagogicznych haseł na temat > tego, co to znaczy być Polakiem, Katolikiem, człowiekiem. > Jesteśmy Katolikami, ale nie zgadzamy się na to, aby o. Rydzyk > wypowiadał się w naszym imieniu. To sluchaj SWOJEGO radia i odwal sie od.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 25.11.02, 23:03 dobrze dobrze nie bronie w tym momencie Rydzyka i spółki, ale również nie wierze w reklamy i mnie irytują; nie biorę udziału w teleturniejach gazetowych(baza danych), teatr jest dla mnie marginalną częścia dnia. I tak samo zależy mi na rodzinie. Moim zdaniem interesowanie się polityką i rozgrywkami jest porwokowaniem zawału. Należy zrozumie iż niektórzy potrzebują "opieki" - gdyż przerasta ich rzeczywistość i trwanie w biedzie. Szkoda tylko że tym ludziom daje sie ślepą naDzieję zadośćuczynienia - i ssa z nich pieniądze. PS. artykuł był najbarziej prymitywny - czy dzisiejszy człowiek to zlepek reklam i tandety gazeciarskiej - chodzący teatr? Gdzie Wasz "obiektywizm" - raz na lewo raz na prawo w środku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: North*Pole Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.ucsd.edu 26.11.02, 00:47 Gość portalu: tomek napisał: > PS. artykuł był najbarziej prymitywny - czy dzisiejszy człowiek > to zlepek reklam i tandety gazeciarskiej - chodzący teatr? Ten artykuł nie jest ani prymitywny ani nie jest na nikogo atakiem. Sądzę, że jest to po prostu fragment jakiegoś wewnętrznego raportu Agory o mediach, pod kątem gdzie sie reklamować aby dotrzeć do konkretnego typu widza/słuchacza/czytelnika. Ten tekst to po prostu odpowiedź socjologiczna, jak najbardziej dosłowna, na pytanie "Kim jest słuchacz Radia Maryja". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Cyrankiewicz Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.rsp.ca 26.11.02, 00:06 Reka podniesiona na wladze ludowa zostanie obcieta. J. Cyrankiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.OLEKSY jestem z SLD i tez slucham IP: *.tnt26.mia5.da.uu.net 26.11.02, 00:44 POLECAM WSZYSTKIM TOWARZYSZOM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.daxnet.no 26.11.02, 01:01 Ja też słucham mimo, że nie mieszczę się w profilu ! Zachęcam gorąco, jak już ani kawa ani muzyka nie pomaga to ta rozgłośnia budzi mnie i stawia na nogi jak muszę jechać samochodem w ciemności. Zawsze działa ! Polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek w-wa Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: 213.199.226.* 26.11.02, 14:09 Gość portalu: Toni napisał: > Ja też słucham mimo, że nie mieszczę się w profilu ! > Zachęcam gorąco, jak już ani kawa ani muzyka nie pomaga to ta > rozgłośnia budzi mnie i stawia na nogi jak muszę jechać > samochodem w ciemności. Zawsze działa ! Polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahp@interia.pl Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: 213.199.226.* 26.11.02, 14:14 Kocham ludzi z otwarta przylbica. Prosze odialog. Nie mozna tlumic mysli - cyt. : St. Jerzy LEC. Precz z jednomyslnoscia ! Mirek W-wa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.homechoice.co.uk / 10.16.35.* 26.11.02, 01:15 Słuchaczem Radia Maryja jest mój wójek. Człowek, który ma poważne kłopoty z akceptowniem rzeczywistości. Nie ma przyjaciół, bo jest "oszołomem", awanturuje się z z sąsiadami, z Policją i każdym kto mu się nawinie. Po pijanemu chodzi po domach i zbiera datki na kościół, a jak ktoś mu nie da to ich wyzywa. Miał kilka obiawień Pańskich (zawsze po pijanemu) i wprowadził swoją małżonkę, bardzo zacną kobiete, w depresję i alkoholizm. I tylko zastanawiam się czy zgłupiaj i zaczął słuchać Radia Maryja, czy też zaczął słuchać tego radia i zgłupiał. Nie potrafie na to pytanie odpowiedzieć. Szkoda mi go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: proxy / *.lublin.mm.pl 26.11.02, 01:50 Niech O. Rydzyk blogoslawi Twojego umilowanego w Wierze Wujka! Heil Rydzyk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.dip.t-dialin.net 08.12.02, 01:07 Gość portalu: Jarek napisał(a): > Słuchaczem Radia Maryja jest mój wójek. Człowek, który ma > poważne kłopoty z akceptowniem rzeczywistości. Nie ma > przyjaciół, bo jest "oszołomem", awanturuje się z z sąsiadami, z > Policją i każdym kto mu się nawinie. Po pijanemu chodzi po > domach i zbiera datki na kościół, a jak ktoś mu nie da to ich > wyzywa. Miał kilka obiawień Pańskich (zawsze po pijanemu) i > wprowadził swoją małżonkę, bardzo zacną kobiete, w depresję i > alkoholizm. I tylko zastanawiam się czy zgłupiaj i zaczął > słuchać Radia Maryja, czy też zaczął słuchać tego radia i > zgłupiał. Nie potrafie na to pytanie odpowiedzieć. Szkoda mi go. pewnie masz ty z tym cos do czynienia? przyznaj sie! na pewno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.sympatico.ca 26.11.02, 03:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reszta normalnych Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.tkb.net.pl 26.11.02, 11:01 Gość portalu: Normalny napisał: > Talibem najpewniej otoz to katolickim talibem... jak o.dYREKTOR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek W-wa Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: 213.199.226.* 26.11.02, 14:00 Ja nie jestem stara "baba" jak sugeruje ankieta, lecz widocznie jest niemiarodajna. Jestem po studiach jezykowych UW, oraz drugi mgr po artystycznych i jestem ateista. Slucham czesto RM poniewaz jest mase informacji, ktorych nie ma gdzie indziej. Jedyne co mnie drazni to to, iz czesto sa msze i "rozmodlenie"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: proxy / *.lodz.mm.pl 26.11.02, 11:44 Jak zuważyłam nie tylko tępą babą, ale też tępym facetem. Fanatykiem Guru o imieniu o. Rydzyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchaczka Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.amg.gda.pl 26.11.02, 13:04 jestem zaprzeczeniem anonimowego artykułu. jestem 45-letnią kobietą z wyższym wykształceniem,pracującą aktywnie ,lekarką kształcącą młodzież posiadajacą rodzinę ( w tym kształcące się dzieci i aktywnego zawodowo męża), nie czytam cytowanych przez autora brukowców, chętnie kupuję Twój styl,Vivę i Sukces,Mieszkam w jednym z największych miast polskich uposazenie naszej rodziny jest również o wiele wyższe niż wskazano w artykule, a ponadto wielu moich "nieprymitywnych " znajomych również słucha radia Maryja (szczególnie części poświęconej modlitwie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boyler Zauwazylem ciekawa ceche IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 15:05 Zauwazylem ze sluchacze RM maja jeszcze jedna ciekawa ceche : kretynski wyraz twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afer Re: Zauwazylem ciekawa ceche IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 16:15 sazm jestes kretynem--baranie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt inny jak on Re: Zauwazylem ciekawa ceche IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 16:44 Gość portalu: afer napisał: > sazm jestes kretynem--baranie Co to jest "sazm"? Odpowiedz Link Zgłoś
atak.spawacza Słuchajcie tej rozrywkowej stacji! Jaja ja berety! 26.11.02, 16:47 Nic nie potrafi mnie tak rozbawić jak większość audycji tej rozgłośni !!! Brawo !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baranka Re: Słuchajcie tej rozrywkowej stacji! Jaja ja be IP: 217.153.90.* 26.11.02, 16:51 Tragiczne jest to, ze wiekszosc jej sluchaczy nie ma tak swietnego wyczucia satyry i bierze to wszystko na powaznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenka Re: Zauwazylem ciekawa ceche IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.11.02, 22:46 Ja też to zuważyłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barabek wielkanocny Re: Zauwazylem ciekawa ceche IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.11.02, 22:53 No i wszyscy przeszli radioterapię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Zauwazylem ciekawa ceche IP: *.dip.t-dialin.net 08.12.02, 01:13 Gość portalu: boyler napisał(a): > Zauwazylem ze sluchacze RM maja jeszcze jedna ciekawa ceche : kretynski wyraz > twarzy. Nie wiedzialem,ze sluchasz tak zawziecie tego radia. idiotyczny wyraz twarzy masz coraz bardziej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzik1 ....Podatnikiem....! IP: 195.94.206.* 26.11.02, 17:02 Nie oceniam, nie krytykuję, nie oskarżam.... ale wkurza mnie świat Orwell'a (równi i równiejsi), gdzie obywatel płaci podatki, władza dowala mu z każdej strony, a Państwo Możni są ponad (poza?) prawem. Apeluję - Słuchacze RM ! Zastanówcie się, czy czasem nie warto kupić bułek głodującym dzieciom z sąsiedztwa, zamiast wysyłać pieniądze do RM. Dzieci helikopterem sobie nie polatają, a Wasz uczynek będzie radował Wasze serca bardziej, niż ksero pisma z podziękowaniami od O. Dyrektora. Pomyślcie o tym zanim wypełnicie kolejny przekaz. ...i podzielcie się tą myślą z innymi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: ....Podatnikiem....! IP: *.dip.t-dialin.net 08.12.02, 01:17 Gość portalu: luzik1 napisał(a): > Nie oceniam, nie krytykuję, nie oskarżam.... > ale wkurza mnie świat Orwell'a (równi i równiejsi), gdzie > obywatel płaci podatki, władza dowala mu z każdej strony, a > Państwo Możni są ponad (poza?) prawem. > Apeluję - Słuchacze RM ! Zastanówcie się, czy czasem nie warto > kupić bułek głodującym dzieciom z sąsiedztwa, zamiast wysyłać > pieniądze do RM. Dzieci helikopterem sobie nie polatają, a Wasz > uczynek będzie radował Wasze serca bardziej, niż ksero pisma z > podziękowaniami od O. Dyrektora. > Pomyślcie o tym zanim wypełnicie kolejny przekaz. > ...i podzielcie się tą myślą z innymi... Dziele sie z toba, baranie, glupi jestes i takich polaczkow na sybir - mial racje stalin Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja 26.11.02, 17:19 Kim jest słuchacz Radia Maryja? Wyżej mamy kilka nieszczerze brzmiących wypowiedzi osób, które starają się udowodnić, że nie pasują pod podany w art. tzw. "przeciętny profil". Udowodnić, że RM słucha elita. Kilka lat temu miałem pracownicę, ok. 30-tki, poza tym pasującą do profilu. Została przyłapana na kserowaniu w masowych ilościach jakichś zaproszeń do wpłat na RM, blankietów wpłat, obrazków itp. Na służbowym, czyli moim ksero i papierze. Została ukarana finansowo i zapowiedziano, że "jeśli jeszcze raz..." Powtórzyło się to ze dwa razy. Za drugim razem szlag mnie trafił, bo zobaczyłem (po godzinach) rozprute opakowania po 4 ryzach papieru, rozżarzone do czerwoności xero i stosy znajomych pierdoł. Zwolniłem dyscyplinarnie. Matkę 3 dzieci, mąż był bezrobotny. Myślę, że przede wszystkiem taki jest słuchacz RM. Fanatyk, gotów dla guru poświęcić własną rodzinę. I to dopiero jest przerażające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 26.11.02, 18:11 nastembdzy adolwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: 213.25.195.* 26.11.02, 18:34 Kim jest autor artykułu. Według sony przeprowadzonej pzrzeze mnie - debilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 23:13 Bardzo czsto trafionym ze stosunkowo kontrowersyjnymi szansami na rekonwalescencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dariuszb Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: 80.252.0.* 28.11.02, 12:43 Mam 30 lat nie jestem wdowcem ani nie mam dzieci. A w sobote albo w niedziele słucham tego radia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torunianin Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.esc-clermont.fr 28.11.02, 16:30 czasem przyrko byc torunianinem. chcialem powiedziec ze to jest protest nie tylko przeciw Ojcowi Rydzykowi, ale ROWNIEZ przeciw RADIU MARYJA! mam ciotke i wujka ktorzy sluchaja tego radia. typowi sluchacze, jak pokazuje ankieta. i ci ludzie z normalnych ciotek i wujkow w podeszlym wieku, stali sie kompletnie zamknietymi, ograniczonymi, ksenofobicznymi, prawie nazistowskimi ludzmi! wszystko co nie-jest-z-RM, jest MASONOW I ZYDOW. dialog (kolacja, rodzina) ja: 'wujek, chcesz ryzu?' wujek: 'RYZ? NIE LUBIE, TO JEST CHINSKIE!' --- ja: 'dostalem list od prezydenta Francji' wujek: 'francuzi to wszyscy ZYDZI I MASONI' do jasnej cholery, protestuje przeciwko RADIU MARYJA, nie jako takiej, ale jako organowi ktory robi wode z mozgow naszym ciotkom, wujkom, babciom i dziadkom. PROTESTUJE PRZECIWKO WYKORZYSTYWANIU ICH SZCZEREJ WIARY KTORA TOWARZYSZYLA IM W CZASACH KOMUNIZMU! ODDAJCIE IM NAM JAKIMI BYLI. normalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 19:19 Za klimat rzeczywiście trudno jest odpowiadać i sami mieszkańcy Torunia bez własnej woli w tym zakresie, chcąc nie chcąc zmuszeni sa korzystać z jego dobrodziejstw na co dzień. Jednak zbyt wielkich chęci wprowadzenia zmian nie widać. A bylo to kiedyś takie normalne i przyjazne miasto. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOGDAN Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.debica.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 14:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 777 Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.sympatico.ca 29.11.02, 19:10 Widze ze za wszelka cene stara sie ludzi sluchajacych tego radia zrobic imbecylami do kwadratu osobiscie nie kwalifikuje sie do tego opisu, radia slucham czasami czego sie nie wstydze ze wzgledu na ciekawe informacje ktorych nieraz trudno uslyszec gdzie indziej opinie nawet jezeli nie zawsze sie z nimi zgadzam respektuje i nie przeszkadza mi czyjs inny punkt widzenia.Pytanie do tych co robia to wrzawe ze ojciec Rydzyk to oszust itp.ile pieniedzy daliscie na ta stacje? odnosze wrazenie ze najbardziej pokrzywdzonymi i robiacy najwiecej halasu sa ci co nic nie dali i nie daja.Tak na koniec radio ma to do siebie ze mozna go wylaczyc lub zmienic po prostu stacje i po klopocie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 22:53 Nie mam nic przeciwko słuchaczom nie tylko radia ale i wielu róznych nurtów muzycznych, kulturalnych itp. Ale jeżeli ktoś wyskakuje wiecznie z ryjem dla tego, że słucha jakiegoś radia i poza nim swiata nie widzi, jest delikatnie mówiąc przesadą nie tylko obyczajową. Jeżeli ktoś jest miłośnikiem stojących skarpetek, to niech je zachowa sobie a nie uszczęśliwia nimi na siłę wszystkich dookoła. Nie widzę przeszkód, by spotykanym na swojej drodze wszelkim impertynencjom zwracać uwagę na możliwośc utrzymania znacznie milszej atmosfery przy zachowaniu minimum dobrych obyczajów. A już w całości odrzucam bezczelne próby indoktrynacji przez ludzi, ktorzy nie znając własnej religii tocza o nią na wszystkie strony udziwnione boje. Twój wyważony, choć gorzki post wskazuje, że jeszcze nie wszyscy słuchacze RM zostali straceni dla społeczeństwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkeram Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.acn.pl / 10.68.3.* 02.12.02, 06:53 ciekawe,ja mam wykształcenie wyższe,doktorat,zarabiam ok.17000Pln?miesiąc i słucham Radia. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.tkk.pl 04.12.02, 17:08 a JA na to ze klamiesz,bo jaki doktor zarabia tyle co piszesz i o godz.6.30 w Niedziele siedzi przed "kompem" i przeglada forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: *.tkk.pl 04.12.02, 17:11 wlasnie zorientowalem sie jakie palnalem glupstwo z "doktoratem" a doktorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Kim jest słuchacz Radia Maryja IP: 168.143.123.* 08.12.02, 05:57 Radio Maryja powinno byc zlikwidowane!!! Bog nie lubi fal elektromagnetycznych! :) Odpowiedz Link Zgłoś