Dodaj do ulubionych

Nienormalne co do Kosciola Kat. w Polsce jest...

27.11.02, 19:52
traktowanie go albo z pozycji ugietych kolan, albo tez plucie na niego z
nienawiscia. To jest chore i coraz chorsze. Dowodem reakcja na film o
o.Rydzyku i RM. A mozna przeciez normalnie... Zachecam - jako myslacy,
katolik i madrala.
Obserwuj wątek
    • Gość: marek Re: Nienormalne co do Kosciola Kat. w Polsce jest IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 19:57
      wątpie czy normalna rozmowa jest mozliwa.... w tym kraju kazda nieprzychylna
      opinia na temat instytucji jaka jest KK jest traktowana jako podły atak na
      przenajswietsze Wartosci Chrzescijanskie.... no i wez tu porozmawiaj...
      • talisker Re: Nienormalne co do Kosciola Kat. w Polsce jest 27.11.02, 20:01
        No tu sie nie zgadzam. Bo zalezy to w duzej mierze od medium i papieru. GW ma
        swoja publike. Ale Rzepa tak na przyklad juz innnnnaczej. Ale ze KK wzbudza
        takie intensywne uczucia wskazje na jego... hmmm istotnosc w Polsce, ze tak
        pukne.
      • Gość: Ed Re: Nienormalne co do Kosciola Kat. w Polsce jest IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 20:07
        Czy w swym poście przedstawiłeś coś innego niż zawarł to powyżej marek?
        • talisker Do Eda 27.11.02, 20:12
          A czy o to chodzi)))) Ech, Ed...
          • talisker Gdzie podzial sie inteligenty Ed 27.11.02, 20:43
            odpowiedzi czakam
            • Gość: Ed Re: Gdzie podzial sie inteligenty Ed IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 20:44
              Inteligencja jest pojęciem bardzo względnym, ale dziekuję za uznanie :-))

talisker napisał:

> odpowiedzi czakam
          • Gość: Ed Re: Do Eda IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 20:43
            talisker napisał:

> A czy o to chodzi)))) Ech, Ed...

Nie bardzo wiem o co Tobie chodziło w tym poście. Ale pukania wszędzie i na
            każdy temat z wręcz zwierzęcym atakiem - zamiast wyważonej dyskusji - kto
            odważy sie mieć nieco inny pogląd jest daleko idąca farsą nie mającą nic
            wspólnego nawet z normalnie pojmowanym społeczeństwem. Przykładów na forum (a
            chyba nie tylko) masz sporo i nie trzeba być wybitnym eurudystą, by wyciągnąc
            w miarę rozsądne wnioski. Próba obniżenia temperatury forum wywołanej
            wieloletnim tolerowaniem działalności Rydzyka i zachowaniem się Oszołoma z RM
            właśnie w tym miejscu zbyt otwarcie wskazuje na prezentowane w sposób
            zaowuolowany intencje. Mnie taka postawa raczej smuci, niż cieszy.
            • talisker Re: Do Eda 27.11.02, 20:50
              Ano chodzi o to,by promowac postawy normalne: otwarte, krytyczne i kulturalne.
              Bo inne sam sobie samoboja strzelaja.
              Co do Rydzyka i Oszolama z RM to przeciez nie caly KK, a tak sugerujesz. A
              jeszcze z innej beczki - oszolomow lewicowych sie toleruje, a prawicowych
              opluwa. Tak jest niestety koniunktura. Ladne to nie jest, choc psychologie tego
              rozumiem i to dobrze.
              Ed, chodzi o zobaczenie wlasnych granic - a to pieronsko trudne, zapewniam.
              T.
              • Gość: Ed Re: Do Eda IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 21:06
                Ach te granice :-))
                I tu się z Tobą w pełni zgadzam. Ale by poznać granice, należy też posiadać
                pewne minimum wiedzy o środku. Niestety, dla wielu ludzi wystarczy sam
                sztandar. :-(((
                • talisker do Kamfory 27.11.02, 21:09
                  A znasz Ty Eddziu powiedzenie Bartoszewskiego, ktore moze byc - smialo wystukam-
                  przypisem do Mistrza Sokratesa -: prawda nie lezy posrodku. Prawda lezy tam,
                  gdzie lezy.
                  P.S. Uwaga o inteligencji byla zartem))))
                  • talisker Do Eda 27.11.02, 21:10
                    Do Kamfory to oczwiscie do Eda!!! Sooooooooooorki
                    • Gość: Ed Re: Do Eda IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 21:30
                      Dobre :-)))

Pozdrawiam
                      • talisker Do Eda na powaznie 27.11.02, 22:27
                        Ed, chcialbym sprawdzic, czy jestes inteligentny i czy masz dobra pamiec - ot
                        takie 2 w 1.
                        Juz kiedys z Toba dyskutowalem - troche dawno, pod innym, starym nickiem. Wiesz
                        jakim?
                        P.S. Jak bys kiedys nie wiedzial co o Kolesiu sadzic, to powinienes mu zadac
                        pytanie proste i wprost. Tak jak kiedys licealista zadal zadanie z fizyki
                        Kaganowi. No i Kagan sie zblaznil. Ale kto oprocz mnie o tym pamieta...))) Ech
                        Ed, ech Kagan... T.
                        • Gość: Ed Re: Do Eda na powaznie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 23:00
                          Pamiętam tę naszą wymianę poglądów - skąd innąd także bardzo sympatyczną mimo
                          bardzo rozbieżnych poglądów - również zakończoną wiele mówiącym
                          stwierdzeniem "Ech".

Mimo wszystko na poważnie pozdrawiam i życzę dobrego samopoczucia się.
                          Zresztą mam nadzieję, że nie jest to nasz ostatnia wymiana poglądów.

Z poważaniem
                          Ed
                          • talisker Do Eda na jeszcze powazniej 27.11.02, 23:04
                            Ed,
                            nie odpowiadasz na pytanie, nie jest to ladne))) No jaki nick???
                            Nie zwracasz mi uwagi na bledy ort. i sam je popelniasz (oczywiscie dla jaj!!!)
                            Ech Ed, a ja myslalem, ze to JA jestem powazny...
                            Ech,ZYCIE...
                            • Gość: Ed Re: Do talisker'a IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 23:50
                              Szczerze mówiąc nie pamiętam Twego poprzedniego nicka, a na perspektywę
                              analizy dyskusji ogarnia mnie niezbyt chwalebne lenistwo. No, chyba że do tego
                              mnie zmusisz :-)).
                              Ale będzie musiało wymagać czasu :o((
    • Gość: mark Re: A gdzie szukać normalnego Krk? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 28.11.02, 16:26
      • talisker Re: A gdzie szukać normalnego Krk? 28.11.02, 17:12
        tam, gdzie normalnych - krytycznych i otwartych katolikow))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka