Dodaj do ulubionych

IV RP a patroni

10.04.06, 09:14
serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3271470.html
IV RP rozkwita :).
Obserwuj wątek
    • bebe3 Re: IV RP a patroni 10.04.06, 09:44
      Czy do LPRu przyjmują "specjalnych" ludzi? IQ < 80pkt?
      Myślałam,że mnie już niczym nie zaskoczą , myliłam się
    • indris Obywatelska inicjatywa ustawodawcza... 10.04.06, 11:31
      ..jest tu PILNIE potrzebna, bo inaczej oszołomy wejdą nam na głowę.
      Możliwe ograniczenia to np.:
      1. Obowiązkowe referendum wśród zainteresowanych, BEZ wymogu frekwencyjnego dla
      jego ważności.
      2. Obowiązek pokrycia wszelkich kosztów wynikłych ze zmiany nazwy przez organ
      władzy, który nazwę zmienił.

Myślę, że jakaś partia opozycyjna mogłaby też podjąć ten temat. Skorzystałaby
      na tym i ona i obywatele.
    • ben-oni Re: IV RP a patroni 10.04.06, 11:46
      Tylko czekać kiedy zaczną zmieniać nazwy miast. Proponuję nazwy: Wojtyłów,
      Papieżów, Janpawłów, Księżygród itd. W końcu w ojczyźnie Santo Subito nie ma
      miejsca dla takich miast jak Rypin czy Rokitnica.
      • kunce zająć sie trzaba i to koniecznie tymi łżepatronami 10.04.06, 12:01
        wiadomo: Mickiewicz - dziwkarz i sekciarz, Słowacki - pedał, Konopnickiej tez
        trzeba sie przyjrzeć, czy nie kryptokomucha - bo czy patriota mąciłby w jasnych
        główkach młodzierzy opowiastkami o krasnoludkach? bo przecież krasny to czerwony...
        • obseerwator Re: zająć sie trzaba i to koniecznie tymi łżepatr 10.04.06, 12:07
          mickiewicz to żyd, proszę pana

a siatką pedofilską, założoną przez 7 krasnoludków, celem nawiązania kontaktów
          z ubogą sierotą Marią, to powinien się prokgenr Ziobro zająć

i wtedy będzie wiadomo, czy Maria Konopnicka nie jest przypadkiem w układzie!!!

a poważnie zupełnie - mam propozycję: Polska zachodnia niech pozostanie IIIRP,
          a wszystko co na wschód od Wisły niech sobie buduje IV RP
          • cics Re: zająć sie trzaba i to koniecznie tymi łżepatr 10.04.06, 12:13
            > a poważnie zupełnie - mam propozycję: Polska zachodnia niech pozostanie
            IIIRP,
            > a wszystko co na wschód od Wisły niech sobie buduje IV RP

Tak się nie da, Komuś trzeba zabrać pieniądze na ufundowanie IV RP wschodniej .
            A pieniądze i podatki płaci sie na zachód od Wisły - w III RP.
          • jola_iza Re: zająć sie trzaba i to koniecznie tymi łżepatr 10.04.06, 16:38
            Dla jakiegoś widzimisię kaczki nie będę się przenosić z pięknego
            podkarpacia.Proszę o inną propozycję :))
        • eryk2 Re: zająć sie trzaba i to koniecznie tymi łżepatr 10.04.06, 16:32
          Konopnicka rozwiodła się ze swoim ślubnym mężem, w dodatku miała dość liberalne
          poglądy (zwł. w sferze obyczajowej i w kwestii kobiecej), była przyjaciółka
          lesbijki Żmichowskiej. Kościuszko przejściowo współpracował z Rosjanami (zwł. w
          okresie panowania Pawła I i Aleksandra I). I tak można o wszystkich... Debilizm
          polityków polskich nie ma granic (niestety, nie dotyczy to jedynie miasta
          Brzeska, ale także szczebla parlamentarno-rzowego - i to jest prawdziwy
          dramat)...
    • pandada Zmienić Mickiewicza na Macierewicza 10.04.06, 12:41
      Kościuszki na Kościelną
      Słowackiego na Polskiego.
      Joselewicza na Michalkiewicza.
      Królowej Jadwigi na Maryi Królowej Polski.
    • trevik Re: IV RP a patroni 10.04.06, 16:41
      Czyli Brzesc ma szanse byc jedynym miastem, w ktorym zaden slawny Polak (oprocz
      JPII) nie bedzie mial ulicy swojego imienia,

T.
    • xtrin Re: IV RP a patroni 10.04.06, 17:59
      Komizm sytuacji jest niezaprzeczalny, ale jeszcze bardziej niż śmieszy głupota
      owych radnych to przeraża mnie fakt, że takie cyrki będą wyprawiać za publiczne
      pieniądze.

Swoją drogą - nikt z wyznawców "IV RP" nie będzie tego pomysłu bronił?
      • trevik Re: IV RP a patroni 10.04.06, 18:05
        Sympatycy IVRP nie sa tutaj od obrony - oni sa tylko od atakowania opozycji,
        ktora nie ma zadnej wladzy,

T.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka