freemason 28.04.06, 00:15 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060427/publicystyka/publicystyka_a_2.html ... no i wypowiedź Stanisława Michalkiewicza w Radiu Maryja odniosła zamierzony skutek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t-800 Re: Jean Kahn: Polacy odpowiedzialni za Holocaust 28.04.06, 00:16 Michalkiewicz cytował tylko Tuwima i Felksteina (czy jak mu tam). Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Jean Kahn: Polacy odpowiedzialni za Holocaust 28.04.06, 00:17 zaden Polak nie skrzywdził zyda chociaz nim gardzi i itd to jest wiadome kazdemu na swiecie ze my Polacy jestesmy wyjatkowi tzn swieci,dobrzy i wiecznie krzywdzeni przez naszych sasiadów Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: Jean Kahn: Polacy odpowiedzialni za Holocaust 28.04.06, 00:19 Za chwilę okaże się, ze to Polacy wywołali II wojnę światową. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Jean Kahn: Polacy odpowiedzialni za Holocaust 28.04.06, 00:21 jak to nie wiesz ze wywołalismy ja by hitler mógł rozwiazac nasz problem z zydami ten fakt jest powszechnie znany Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: Jean Kahn: Polacy odpowiedzialni za Holocaust 28.04.06, 00:24 Ten pan zdolal "zapomniec", ze np. Francuzi sami ciupasem odstawiali swoich Zydow Niemcom do obozow koncentracyjnych i byli przy tym bardzo humanitarni - Odpowiedz Link Zgłoś
gdotb Re: Jean Kahn: Polacy odpowiedzialni za Holocaust 28.04.06, 06:26 (oczywiscie blizej niezidentyfikowani nazisci - nie > majacy narodowosci i w ogole oni spadali z ksiezyca ci nazisci) :))) Ale tez mi juz zbrzydlo cale to zydowskie paplanie - nudne robi sie gadanie w kolko macieju o tym samym. 'My dobrzy, wy antysemici'. Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski To nieprawda 28.04.06, 09:42 frank_drebin napisał: > Wszystkie panstwa gdzie zamieszkiwali Zydzi ma na sumieniu Najsłynniejszy jest przykład Duńczyków, którzy demonstracyjnie przypinali sobie gwiazdę Dawida, żeby Niemcom utrudnić odseparowanie Żydów. Nie zapominajmy, że bez pomocy miejscowej ludności Niemcom nie udałoby się odseparować Żydów i zamknąć ich w gettach. Gdyby Żydzi w Polsce przebierali się za Polaków, a Polacy za Żydów, to Niemcy byliby w wielkim kłopocie, a my jako naród mielibiśmy czyste sumienie, jak Duńczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Jean Kahn: Polacy odpowiedzialni za Holocaust 28.04.06, 00:24 Trzeba przyznać że Żydzi maja za sobą ciężką historię. Pragnę tylko przypomnieć ża nasz poprzedni prezio przepraszał za Jedwabne. Druga sprawa to to że rola rządu Vichy to jednak co innego niż zachoawania poszczególnych Polaków. Pan Kahn powinien to chyba zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Ktos wczoraj (ty?) postawil sprawe jasno: panstwo 28.04.06, 01:08 polskie NIGDY nie zaakceptowalo zbrodni na Zydach, ba...organizacje podziemne za szmalcownictwo karaly. W przeciwienstwie do pozostalych wymienionych przez Kohna panstw, placacych Niemcom radosnie i gorliwie 30 Reichsmarks od zydowskiej glowy za transport do Auschwitz. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Ktos wczoraj (ty?) postawil sprawe jasno: pan 28.04.06, 01:10 Nioe ja, ale fakt- tak to wyglądało. Dlatego napisałem, że u nas to była działalność kanalii, nie państwowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford A polski rzad milczy. Milczy prezio Kaczka...Czy 28.04.06, 01:17 wyobrazasz sobie, by podobne teksty o Brytach pozostaly bez odpowiedzi? Pamietasz, co bylo z niemiecka sugestia przepraszania ich przez Krolowa?To glupie, niedyplomatyczne i nawet ciezko chore: rzad, ktory milczeniem akceptuje najbardziej prymitywny antysemityzm w stylu Radyja, nabiera wody w gebe na oczywiste i krzywdzace dla Polski i Polakow klamstwo. Ten rzad, ten prezio NIE NADAJA SIE DO RZADZENIA. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: A polski rzad milczy. Milczy prezio Kaczka... 28.04.06, 01:24 Ja nie wiem czy ten rzad w tej chwili funkcjonuje wogóle:) Wiesz, Meller jest bardzo ostrożny jak się zdaje. Zastanawia mnie co tam z preziem naszym małym. Żeby chociaż ambasada zadziałała. Za mało śledze doniesienia:/ Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek_x Re: A polski rzad milczy. Milczy prezio Kaczka... 28.04.06, 01:25 >(...) Ten rzad, ten prezio NIE NADAJA SIE DO RZADZENIA. I tyle. ================ Polski prezydent powinien odpowiadac Prezydentowi Republiki Francuskiej.(?) Nic mi o tym nie widomo, aby akurat Jean Kahn zostal wybrany na prezydenta Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: A polski rzad milczy. Milczy prezio Kaczka... 28.04.06, 01:27 Nie no... nie prezydentowi. Jako współtwórca naszej polityki zagranicznej mógłby się odezwać. Choć to jest bardziej robota ambasady i ministra chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek_x Re: A polski rzad milczy. Milczy prezio Kaczka...M 28.04.06, 01:30 Kropek Oxford napisal: "Milczy prezio Kaczka..." Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford W imieniu Krolowej wypowiedziala sie...jej dama 28.04.06, 01:33 dworu. I nie do oranizacji niemieckich, a raptem niemieckich mediow - dla obytego w dyplomacji nie ma nic trudnego, gorzej gdy Zlota Kaczka w towarzystwie zenujaco nieobyta:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Prezydent moglby dac kopa odpowiedniemu urzedasowi 28.04.06, 01:31 Zreszta skoro Krolowej w podobnych okolicznosciach korona Imperium Brytyjskiego (bylego, ale zawszec) z glowy nie spadla, to by nie spadla i Zlotej Kaczce;) Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek_x Re: Prezydent moglby dac kopa odpowiedniemu urzed 28.04.06, 01:37 Zbliza sie rocznica tzw. pogromu w Kielcach i dzialacze roznych organizacji zydowskich zaczynaja sprawe naglasniac, czesto stawiajac absurdalne zarzuty stawiajac druga strone w niezrecznej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: I Polak znow da sie wyrolowac Zydowi? Bo glup 28.04.06, 01:40 Żyd głośniejszy;) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Nie: Zyda lepiej slychac - bo wogole pyszczy. 28.04.06, 01:44 Polakom komunistyczne wychowanie (a moze i cos wczesniej) wbilo do upartego polskiego lba, ze "sami was odkryja", "oliwa sprawiedliwa na wierzch wyplywa" i pare innych socjalnie idiotycznych bredni. I to jedna z przyczyn, dla ktorych Polak przegrywa nawet tam, gdzie kazda inna nacja musi wygrac. Smutne, ale Polakom niemal calkowicie udalo sie wyeliminowac z populacji bardzo przydatny typ inteligencji - tzw. inteligencje spoleczna. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Nie: Zyda lepiej slychac - bo wogole pyszczy 28.04.06, 01:46 Niekoniecznie. Masz przykład w postaci tych hipków www.ozon.pl/tygodnikozon_2_15_1495_2006_17_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Ano wlasnie - a kto Kaczce zabronil zrobic z Kahna 28.04.06, 01:50 happening? Mogl im jego lokaj odpowiedziec abo co;) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Ano wlasnie - a kto Kaczce zabronil zrobic z 28.04.06, 01:51 Lokajem opikietować Kahna. Dobre:D Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek_x Jean Kahn "tłumaczy". 28.04.06, 01:49 Tu nie chodzi o to , ze glupszy, ale jak polemizowac z takim oto "talmudycznym" zarzutem: "W samym Jedwabnem zginęło z rąk Polaków więcej Żydów, niż zostało zamordowanych w czasie okupacji we Francji" - uważa Jean Kahn." Albo inny fragment: "Jego zdaniem typowy jest przypadek premiera Izraela Yitzhaka Shamira, który po wojnie przyjechał do Polski, aby zobaczyć rodzinny dom. Przekopał ogródek i odkrył ciało ojca bez głowy. Okazało się, że Polak, który w czasie okupacji zapewnił mu schronienie, ostatecznie go zamordował. "To dlatego Shamir uważał, że Polacy wyssali antysemityzm z mlekiem matki" - tłumaczy Jean Kahn." Rozumiejac tragedie jaka spotkala niezyjacego juz Yitzakha Shamira, Jean Khan daje przyklad braku logicznego myslenia. Nie mozna niczego wykluczyc, ale nie trzeba byc tutaj zadnym detektywem, aby wykazac, ze nie ma podstaw do obwiniania tego akurat Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Jean Kahn "tłumaczy". 28.04.06, 01:50 A ile zginęło podczas okupcji Francji? Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek_x Re: Jean Kahn "tłumaczy". 28.04.06, 01:53 humbak napisał: > A ile zginęło podczas okupcji Francji? ========== Tego nie wie nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Juz tylko proces tzw. Kata z Lyonu rzucilby na 28.04.06, 01:54 sprawe ciekawe swiatlo... Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Jean Kahn "tłumaczy". 28.04.06, 06:28 diabelek_x napisał: > humbak napisał: > > > A ile zginęło podczas okupcji Francji? > ========== > Tego nie wie nikt. Powiedział że wysłano około 40000 do obozów , ale to chyba na wczasy. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Jean Kahn "tłumaczy". 28.04.06, 10:16 I dzieki tej wysyłce Francja może się dzisiaj chlubić, że na jej terytorium zginęło tak mało Żydów. Zaprawdę powiadam wam, że eksport jest podstawą pomyślności narodów. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Jean Kahn "tłumaczy". 28.04.06, 10:13 Ani jeden. Nie oglądałeś "Allo,allo!" ? Monsieur Kahn oglądał, więc wie. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Jean Kahn "tłumaczy". 28.04.06, 10:23 Nie przypominam sobie żeby występowali tam jacyś Żydzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Jean Kahn "tłumaczy". 28.04.06, 10:29 No właśnie - nie występowali, bo zostali wyeksportowani. Jaka szkoda, że władze naszego państwa podziemnego nie wpadły na tak rewelacyjny pomysł. Niestety - nasi konspiratorzy woleli uganiać się za szmalcownikami, zamiast przezornie zatroszczyć się u sumienie i dobre samopoczucie przyszłych pokoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Jean Kahn "tłumaczy". 28.04.06, 15:54 Hę? Przwecież nabazgrane że F ma teraz największą w Europie mniejszość żydowską. Poza tym nie wiem skąd mysl że w ten psosób oczyścilibyśmy sobie sumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford I swietnie - niech sie jawna glupota podklada: z 28.04.06, 01:53 tym chyba latwiej walczyc niz z madroscia? Szyderstwo nie musi byc znow tak bardzo merytoryczne:))) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: I swietnie - niech sie jawna glupota podklada 28.04.06, 01:55 Tylko po co go komentowć jak jawnie ze się robi wariata? Odpowiedz Link Zgłoś
krollear Ty antysemito! 28.04.06, 00:28 Skutek? Zmierzony przez KOGO? Co Ty sugerujesz, podły, spiskowy antysemito?! lear.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Wylacznie bezgraniczna, samobojcza za to "honorna" 28.04.06, 01:05 POLSKA GLUPOTE:))) Nawet gdy Zydzi - jak ten Szymon z Paryza od Kalwaryji - sami glupio tylek do kopa wystawia, to Polak i tak cos "honornie" wymysli, by od Zyda kopa w tylek dostac...CO z wami jest, Polacy? Odpowiedz Link Zgłoś
lux_et_veritas A co ma do tego Michalkiewicz? 28.04.06, 01:23 Tylko daruj sobie swą oklepaną gadkę i postaraj się merytorycznie (choć wiem - będzie to dla ciebie nie lada wysiłek). Odpowiedz Link Zgłoś
krollear Re: Jean Kahn: Polacy odpowiedzialni za Holocaust 28.04.06, 02:09 Czy ktoś ma pełny tekst wypowiedzi Kahna??? Proszę o linka... Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Jean Kahn wypowiadał się do Rzeczpospolitej 28.04.06, 07:11 I nie ma co z tego robic hecy na cały świat. Ja zresztą takie wypowiedzi przedstawicieli organizacji Żydowskich traktuję jako poczynione w szoku. Holokaust to było coś niebywałego/ Opartego zresztą chyba też o coś niebywałego - diaspora Zydowska. Być może mylę się, ale wydaje mi się że diaspora była ojczyzną Judajczyków - specjalnie używam tego okreslenia, bo nie uważam je za obraźliwe. Żydzi na całym świecie mieli jakby podwójne obywatelstwo. Nie będę rozwijać tego tematu, ale bardzo jestem ciekawa jak to widzą ci nasi Polacy którzy wiedzą o swoich judajskich korzeniach? Wracając jednak do wypowiedzi Kahna. Moim zdanie wypowiedź MSZ, że są to sprawy religii - ta wypowiedź jest jak najbardziej na miejscu. I tyle... koniec. MOzna tylko wspólczuć manii prześladowczej. Linku poszukam. Dawałam go chyba dwa dni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Link do wypowiedzi Jean Kahn... 28.04.06, 07:17 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060427/publicystyka/publicystyka_a_2.html Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Jean Kahn wypowiadał się do Rzeczpospolitej 28.04.06, 07:33 sawa.com napisała: > I nie ma co z tego robic hecy na cały świat. Ja zresztą takie wypowiedzi > przedstawicieli organizacji Żydowskich traktuję jako poczynione w szoku. > Holokaust to było coś niebywałego/ Opartego zresztą chyba też o coś > niebywałego - diaspora Zydowska. Być może mylę się, ale wydaje mi się że > diaspora była ojczyzną Judajczyków - specjalnie używam tego okreslenia, bo nie > uważam je za obraźliwe. Żydzi na całym świecie mieli jakby podwójne > obywatelstwo. Nie będę rozwijać tego tematu, ale bardzo jestem ciekawa jak to > widzą ci nasi Polacy którzy wiedzą o swoich judajskich korzeniach? > > Wracając jednak do wypowiedzi Kahna. Moim zdanie wypowiedź MSZ, że są to sprawy > > religii - ta wypowiedź jest jak najbardziej na miejscu. I tyle... koniec. MOzna > > tylko wspólczuć manii prześladowczej. Linku poszukam. Dawałam go chyba dwa dni > temu. Mylą mi się juz te wątki antypolskie w wydaniu judejskim. Oczywiście moja wypowiedź dotyczy "antysemityzmu w drodze krzyżowej". Cie kawe jest, że ci którzy spodziewali sie ataku propagandowego przed rocznicą sprawy kieleckiej, mieli rację. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Chyba tylko Bóg jeden wie co Michalkiewicz 28.04.06, 06:54 ma wspolnego z holokaustem... on przynajmniej nie pasozytuje na ofiarach holokaustu jak ci antysemici z WJC. Odpowiedz Link Zgłoś
memor3 Sa glupi Zyd i byli podli Polacy 28.04.06, 07:14 Podly Polak wydawal Zyda a glupi Zyd zwala wina na Polske,Polaka wtedy byla okupowana. Mieszkancy Jedwabnego do dzisiaj nie potrafia wyrazic skruchy za zamordowanie i ograbienie Zydow. A glupi Zydzi nie widza Polakow ratujacych Zydow. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford To po kiego w Kohnie ZYda widzisz? Nie wystarczy 28.04.06, 08:02 dostrzec w nim SZKODLIWEGO IDIOTE? -- Ein Volk, IV Reich, Zwei Katschoren ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Widzę w nim tego, za kogo jest uważany -w nagłówku 28.04.06, 08:12 jest napisane: czołowy przedstawiciel społeczności żydowskiej Europy. Ja Żydom czołowych przedstawicieli nie wybieram. Jeżeli Żydzi uważają go za autorytet, oceniam poprzez niego społeczność żydowską. Wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford To wg. Kaczek swiat ma oceniac Polakow? 28.04.06, 08:17 A moze wg. mordy Leppera? A urode Polek po Mance Kaczorowej? Buhahaha!! A pojdz ty raz po rozum do glowy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra To męczące wymyślanie co tydzień nowego 28.04.06, 08:26 usprawiedliwienia dla nowej żydowskiej głupoty. Pieprzę to. Już mi się nie chce. Nie ma o czym rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Takie wypowiedzi są od dawna. Po prostu ktoś w 28.04.06, 08:33 w Rzepie się odważył i oinformował o tym, podkreślam jednak że takich słów z ust prominentnych działaczy żydowskich jest bardzo wiele. Niestety przez lata milczano o nich i dopuszczano wyłącznie niekończące się dyskusje o rzekomym polskim antysemityźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
bagarmosen Re: Mamy rezultat nie dokonczonego dochodzenia!! 28.04.06, 08:37 w jedwabnem ,ktore zostalo przerwane na zadanie strony zydowskiej!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Mamy rezultat nie dokonczonego dochodzenia! 28.04.06, 08:52 bagarmosen napisał: > w jedwabnem ,ktore zostalo przerwane na zadanie strony zydowskiej!!!!! Dokladnie. Dzieki naciagaczowi pojawila sie wiec doskonala okazja do jego wznowienia. Naciagacz zatrzymal sie bowiem na opinii innego klamcy Grossa. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni naciagacze 28.04.06, 08:49 Kahn uważa wręcz, że kraje Europy "ponoszą zbiorową odpowiedzialność" za Holokaust i dopóki tego nie wyznają, walka o pamięć ofiar nie może zostać zakończona. a wczesniej wymienia owe kraje Europy: Polska, Węgry, Rumunia i Ukraina. Kahn naciagacz szuka oczywiscie pieniedzy. "Walka o kase nigdy nie zostanie zakonczona" poki bedzie cien szansy na wyrwanie jej od frajerow. Poniewaz wyrwigrosz dopuscil sie do tego oszczerstw powinien je najpierw odszczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Kahnkahn na kirkucie 28.04.06, 09:06 "W samym Jedwabnem zginęło z rąk Polaków więcej Żydów, niż zostało zamordowanych w czasie okupacji we Francji — uważa Jean Kahn" "Jego zdaniem wzorem dla naszego kraju powinna być deklaracja prezydenta Jacques'a Chiraca z 1995 roku o haniebnej roli policji reżimu Vichy w deportacji ok. 40 tys. francuskich Żydów do hitlerowskich obozów zagłady." Wielce czcigodny panie Kahn! Serdeczne dzięki za pańską światłą i z serca płynącą radę, ale obawiam się, że nam, Polakom, trudno będzie z niej skorzystać. Nasz powszechnie znany historyczny pech polega między innymi na tym, że choć mamy Ciechocinek, Nałęczów, Busko-Zdrój i jeszcze parę innych podobnych miejscowości, to własnego Vichy jakoś się nie dorobiliśmy. W branży uzdrowiskowej, a szczególnie w dziedzinie uzdrawiania swojego zbolałego sumienia, Francuzi rzeczywiście biją nas na głowę. Z pewnością wiele moglibyśmy się od nich nauczyć, lecz jako naród niepraktyczny i nieprzewidujący, pozostaniemy pewnie przy swoich Ciechocinkach i nawet nie przyjdzie nam do głowy, żeby komukolwiek kurortów zadrościć. Zadowalamy się swoim skromnym Konstancinem, choć doskonale wiemy, że nie umywa się on do francuskiego Vichy, albo niemieckiego Wannsee. Na koniec niech mi będzie wolno podziękować Panu za przypomnienie tak często zapominanej prawdy, że nie ma na tym świecie kraju i narodu, w którym nie znalazłoby się przynajmniej jednego człowieka głupiego i nikczemnego. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Bardzo inteligentnie napisany post 28.04.06, 12:40 ... brawo, Witek! PS. Ciekawe, że idiotyczna wypowiedź Kahna następuje akurat tuż po bezmyślnym ataku Michalkiewicza na Żydów. Przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Bardzo inteligentnie napisany post 28.04.06, 12:59 Byc moze nie jest to przypadek, ale z drugiej strony, kto z konca swiata przejmowalby sie tak bardzo jakims tam Michalkiewiczem. Polska powinna bronic swojego imienia, ale nie przez ataki na wypowiedzi poszczegolnych zydow ubierajac wlasne reakcje w slowa-wytrychy jak "przedsiebiorstwo holokaust", czy "judajczykowie". Michalkiewicz pisze swoje felietony jak pisze, bo lubi popularnosc a jest duza grupa ktora chce go sluchac - niestety grupa to dosc specyficzna. Felietonista moze i dobry warsztatowo, ale bez tej odwagi, aby postawic swoja opinie czasem wbrew temu, co mysla czytelnicy, czy sluchacze. T. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka7112 Re: Kahnkahn na kirkucie 28.04.06, 13:00 Polak NIGDY niczego nie jest winien, ofira peknietego kondoma. Odpowiedz Link Zgłoś