solphernus Kleptokracja 06.05.06, 09:18 Władza złodziei i wyrokowców nam nastała. To, że wstyd przed światem, to jeszcze pikuś, ale to, co wspólnie z cynikami z PiSu zrobią z krajem, by się doszczętnie skompromitować i odejść w niesławie, to już nie jest takie śmieszne. Gospodarcza cena, jaką bedziemy musieli zapłacić za odejście kaczorów, Giertycha i Leppera tam, gdzie ich miejsce, czyli na polityczny śmietnik, może być, niestety, dla kraju diablo wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
skuro Re: Prasa o koalicji - sukces czy kompromitacja? 06.05.06, 09:18 dla mnie tragedia. wybory, pół roku dna, ten rząd, to wszystko przyspieszyło decyzję o wyjeździe kierunek Uk. spoko mogę być brytyjczykiem a zaoferować co mam. i z przyjemnością będe tam płacił podatki. do rozwoju państwa narodowo-socjalistyczno-porypanego nie mam zamiaru przykładać ręki. a na każde wybory chodzę. --- www.buhaha.pl Odpowiedz Link Zgłoś
solphernus Parteigenosse Galba 06.05.06, 09:26 Posłuszny, zdyscyplinowany, karny, z mózgiem świeżo, co czysta, wypranym. Takich ludzi potrzeba IV Rzeczypospolitej. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
13deszcz Re: Prasa o koalicji - sukces czy kompromitacja? 06.05.06, 09:38 kompromitacja. Zwłaszcza w wydaniu Giertycha. Najlepiej o tym świadczą głosy tych, którzy go na tym forum popierają. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeusz Piszcie co chcecie,papier wszystko przyjmie.... 06.05.06, 09:30 Jest to niewątpliwie duży sukces Panów Kaczyńskich.Praca w Rządzie to nie zajęcie dla samotnych strzelców,to zespół, który za twarz trzyma Premier.Jako liderzy partii Giertych i Lepper mogli pokazywać rogi i kontestować Rząd.Teraz są w zespole i muszą wykonywać założenia programowe.To był znakomity sposób na okiełznanie watażków.Kaganiec został nałożony,brawo Panowie Kaczyńscy!.O randze sukcesu świadczy bezsilna i furiacka wściekłość liderów PO,SLD i pozostałych kontestujących,nawet na tym"domowym" Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai [...] 06.05.06, 09:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zaifi Najbliższa mojemu sercu i poglądom,jest wypowiedz 06.05.06, 09:33 P.Łuczywo,dlatego też obecność na tym forum nie wiąże się z przymusem,jakiego doznaje Galba,przyjemnie byc wśród Swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
54bodek Re: Prasa o koalicji - sukces czy kompromitacja? 06.05.06, 09:59 Galba, czy nie zauważyłeś że na wszystkich forach traktują ciebie jak idiotę. Daj sobie siana, i nie wypisuj bzdur, i nie obrażaj ludzi, a sygnaturkę lepiej zmień, bo nie masz żadnego prawa pchać się do czyjegoś domu, samowolnie nazywając się głosem rozsądku. Ty i rozsądek to dwie diametralnie różne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
eurobiskup Helena Łuczywo zamknij sie klamczucho 06.05.06, 10:02 Helena Łuczywo wystarczy twojej krytyki i opiniowania. Twoje artykuje sieja zamet nie wnosza nic konstruktywnego do rzeczy i celowo deformuja fakty. Radzimy poprawic twoj styl i skorygowac twoje punkty widzenia inaczej bedziemy tego zadac na drodze prawnej. Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal Pełna kompromitacja 06.05.06, 10:05 Tu niema się z czego śmiać. To jest bliskie tragedii. Kaczyńscy nic nie będą w stanie uchwalić dobrego dla kraju. W dodatku ci ministrowie nie mający pojęcia o tym czym się będą zajmować narozrabiają ogromnie. Nawet nie dlatego, że będą to robić celowo. Po prostu będą działać tak jak działali w polityce. każda ich decyzja w partii nic nie zmieniała. Jeśli ktoś na tym ucierpiał to tylko nieliczna grupka takich samych nierobów jak oni. Teraz każda ich decyzja będzie miała wpływ na nasz kraj. Kto i czy ich rozliczy po rozpadnieciu sie tego kuriozalnego rządu. Kto nma odda naszą codzienną pracę i lata wysiłku na poprawianiu tego co nawywija dwóch nic nie potrafiących nierobów. Powiedzmy sobie szczerze. Do polityki garna sie ci, którzy nic nie potrafią zrobić. Gadać każdy może ale z tego nie przybywa chleba. Panowie Kaczyńscy, coście zrobili ? Odpowiedz Link Zgłoś
eurobiskup Re: Pełna kompromitacja 06.05.06, 10:09 a gdzie ty byles i jestes? Taki analityczny i dobry Polak czemu nie dzialasz politycznie w Twoim kraju tylko zostawiasz go na pastwe tych niby nie kompetentnych ludzi? Co zrobiles w swoim zyciu dla Polski poza tym ze nazekarz i gledzisz? Tolerujesz ze taka Luczywo neguje wszystko co polskie i teskni za starym ukladem zmalwersowanch komuchow? To bylo dobre dla Polski? Opamietaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
redsmoq Reakcje 06.05.06, 10:07 Nie wiem czy zauważyliście, reakcja 'Gazety Wyborczej' jest bardziej histeryczna od 'Trybuny'. W takim przypadku należy się zastanowić, która z tych gazet jest bardziej lewicowa. ;) I jeszcze obrazek, bardzo na czasie: ludzie.wprost.pl/sawka/?O=43735#PI Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Z.E.N.A.D.A - czasy spieprzaj dziadu,burej suki,do 06.05.06, 10:08 stania w pape nadchodza wielkimi krokami - bydlo polityczne jest obecnie u zloba bez zadnych zasad i zachamowan Odpowiedz Link Zgłoś
rodosek Re: Z.E.N.A.D.A - czasy spieprzaj dziadu,burej su 06.05.06, 11:43 a inni politycy to nie przeklinają prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
cy24 To jest tragedia Polski 06.05.06, 10:31 prawo i sprawiedliwość zostały tylko w nazwie, a ambicyjki polityków górą. Niech mi teraz ktoś zaprzeczy, że Kaczyńscy nie posiadają chorobliwych ambicji. Miał Wałęsa rację, że ci panowie do rządów, to się nie nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Prasa o koalicji - sukces czy kompromitacja? 06.05.06, 10:40 Galba, jak Ty nisko upadłeś razem z tym Twoim PiSem... Chcesz konkretów? Proszę bardzo (choć w Twoim tekście ich niewiele): galba napisał: > pośmiewiskiem to byliśmy przez ostatnie 16 lat - mafia rządząca krajem, SBecy > w biznesie zamiast za kratami (...) Teraz za to mamy wicepremiera przestępcę, w dodatku szefa partii, o której Twój PiS uparcie twierdzi, że powstała z inicjatywy tych samych służb specjalnych, o których piszesz. Czyli mam rozumieć, że teraz jest LEPIEJ? Bo przestępcy wprawdzie nadal nie są za kratkami, ale zamiast w biznesie siedzą w rządzie? A że pan Lepper był w PZPR, to już nawet wspominać się nie chce... DRugi wicepremier - prorosyjska miernota, której współpracowników sam pan Kaczyński nazywał "ruskimi agentami". To jest ta IV RP i rewolucja moralna? No to gratuluję i czekam na jeszcze... > prezydent alkoholik dwa razy w roku dający > pokaz pijaństwa za granicą Teraz za to jest prezydent, który wprawdze nie pije i niewątpliwie (mówię to bez ironii) ma lepszą przeszłość, za to nie umie sklecić dwóch sensowanych zdań, boi się dziennikarzy, nie ma pojęcia o protokole dyplomatycznym... Tys piknie. > , kanalie jako autorytety moralne A teraz mamy kanalię jako ministra edukacji, czyli takoż "autorytet" niby. > , złodzieje jako > wzory ludzi sukcesu No, to się akurat nie zmieniło - pan Lepper w końcu jest wicepremierem. Co by nie mówić - to sukces. > , bezrobocie niespotykane gdzie indziej, wzrost PKB > najniższy w regionie, miliony dzieci chodzące do szkoły z pustym brzuchemm... A, to teraz nam wzrośnie PKB i dzieci nie będą głodne? Galbuniu, prosiaczku, bida to jest właśnie dlatego, że kolejne rządy albo zajmowały się wyłącznie własnymi brzuchami (jak SLDowcy), albo nie miały dosyć odwagi, żeby przeprowadzić ostre reformy. A ten rząd na pewno ich nie przeprowadzi, bo przeciwnicy reform i normalnej gospodarki są w nim wicepremierami. Dotąd myślałem przynajmniej, że będziemy w światowej czołówce w ilości komisji śledczych na głowę ludności, ale przy Lepperze w rządzie z tego też chyba Kaczyńscy zrezygnują, bo musieliby prędzej czy później ściąć koalicjanta... Galbuniu, jak chcesz odpowiedać, to pisz KONKRETNIE z czym się nie zgasdzasz w mojej wypowiedzi. Sentymentalne historyjki o lewicowych krytykach zostaw dla sienie i swoich fanów - mnie nie ruszają, zwłaszcza w wykonaniu apologety tak lewackiego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
hippo Alternatywa dla tego "sukcesu" i 'elit'' III R.P 06.05.06, 10:56 już dłużej nie da się biednym i sfrustowanym ludziom, 20 lat wmawiać ,że jesti bedzie dobrze.. każdy przeciętny Polak widzi jak jest..... powszechne złódziejstwo, korupcja, powszechna ośmiornica partyjno-mafijna wszystkich ''słusznych parti '' z PO na czele...... w cichym sojuszu z sojuszem komuchów,kwachów i innych drani bez sumienia i odrobiny miłości prawdziwej do Polski.... ich miłość to własna..... przyjaciele na Kremlu lub Berlinie i Paryżu. Sprzedawczyki mają pietra ,że idzie Sprawiedliwość ! nie szanowaliście ciężko i wytrwale przacujących Polaków za marne grosze,daremnie czekających 20 lat na owoce harówy ,wyrzeczeń i upokorzeń. Bójcie się!!!! skoro sumienia nie mieliście dotąd za grosz..... żarli,hulali, mająć na pyskach Ojczyznę!!! Europę!!!!! wasza europa to śycylia, a ojczyzna -moskwa lub israel razem do kupy jesteście postZydokomuną... tak powinno was się określać naukowohistorycznie i politologicznie....bez złośliwości- to czysty fakt biorąć waszą dotychczsową ''dziłalność'' i zasługi-dla siebie.Bójcie ,Bójcie!!!! IV Najaśniejsza Rzeczpospolita nadchodzi...STOP Targowicy XX wiecznej Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw_szu Bełkot, ale wybitny bełkot 06.05.06, 11:16 Co za wspaniały post! Wprawdzie wyraża patologiczne poglądy z odcieniem antysemityzmu i zdradza szaleństwo autora, ale w tym szaleństwie jest przebłysk geniuszu literackiego. Prawie jak Łojek! Odpowiedz Link Zgłoś
vrilix Re: Alternatywa dla tego "sukcesu" i 'elit'' II 06.05.06, 11:52 Jest takie proste prawo skutku i przyczyny.. Im głośniej krzyczy GW to oczywiście dzieje się krzywda- ale ICH krzywda. Nie nasza. Jeśli ktoś kiedykolwiek miał jakieś iluzje, że GW jest medium opiniotwórczym, demokratycznym lub polskim? ;) musiał je stracić dość dawno. Jeśli nadal jest wyznawcą tej antypolskiej propagandowej masówki, wybiórczo dawkującej fakty i "wychowującej" kolejne pokolenia to albo jest idiotą albo..wyznawcą. Co jest zabawne, bo przecież w większości czytelnicy GW to antyklerykałowie lub ateiści.. Po wejściu Dziennika na rynek GW mieni się obrońcą wiary i wartości.. Niezła Ewangelia Judasza, co? ;-) Chciałem tutaj pozdrowić mojego ulubionego redaktora Pacewicza :) Trzymaj się chłopie i nadal pisz te swoje głupstwa. Dostaniesz kosz czerwonych, nomen omen, róż ;-) PS. 2. Yo Galba Odpowiedz Link Zgłoś
krytyka.org Koalicja wielkich (a przynajmniej wysokich) 06.05.06, 10:58 krytyka.org/pokaz_opinie.php?id=29 Odpowiedz Link Zgłoś
miszung GAZETA wycina oponentów 06.05.06, 11:20 Siedzi tam sobie gość,czyta co my piszemy i jak mu sie coś nie spodoba np.krytyka Michnika albo Gazety natychmiast wycina ją.Fajne "demokratyczne forum". Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: GAZETA wycina oponentów 06.05.06, 11:36 Jak Urban lży "ciemnogród", to to jest wolność słowa. Jak Michalkiewicz krytykuje "biznesmenów", to to jest "antysemityzm". Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Szczekające Łuczywo... 06.05.06, 11:44 LPR - pro-rosyjska, SO - pro-sowiecka, a SLD - koszerny ?... Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Szczekające Łuczywo... 06.05.06, 11:52 Antysemickimi tekstami kompromitujesz się Polaku, czy wiesz o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Tropicielu antysemityzmu ! 06.05.06, 13:07 Co było antysemickiego w moim tekście? Za dużo mamy tropicieli antysemityzmu, za mało tropicieli antypolonizmu... tadeusz_ja napisał: > Antysemickimi tekstami kompromitujesz się Polaku, czy wiesz o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
5t3f4n Re: GAZETA wycina oponentów 06.05.06, 12:11 tak wygląda tzw. wolność słowa wg. GWna Odpowiedz Link Zgłoś
maciek20001 ""Sukcesy"" odczujemy za 3-4 lata. 06.05.06, 11:36 Bo chyba nikt nie wierzy,że obecny wzrost gospodarczy zawdzięczamy obecnemu rządowi.Ekonomiści twierdzą iż po tym właśnie czasie gospodarka odczuje legislacyjne działania nowego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
vrilix Re: ""Sukcesy"" odczujemy za 3-4 lata. 06.05.06, 12:11 Sukces zawdzięczamy tylko i wyłącznie GW oraz SLD plus redaktor Żakowski, który jest dumny, że głosował na SLD;_) Ach zapomniałem o M. Ungierze- cóż za lewicowa wrażliwość- prawie jak P. Misztal ;-) Siwiec- osocze, Kwaśniewski w prokuraturze, Millerz przesłuchany, Huszcza maltretowany.. Oj, co za krwawa IV RP. Czas aby "elyty" doniosły na antysemityzm Polakow i ich tani populizm- najlepiej do LeSoir-u nich wszystko jest naj..Nawet zamieszki i rasizm.. Następnie Michnik i consortes wychowają sobie kolejnych "pożytecznych idiotów" spełniających się na takich forach jak to.. Piękna sprawa.. Jak i to_>> najpierw panie, potem panowie w różnych konfiguracjach, zieloni, alter-, na koniec pedofile i zoofile.. www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=62911 psph-antyhomofob.toplista.info/ ->> Zobaczcie na ranking... drugie miejsce.. No comments. Ale pewnie i tak jestem homofobem;-) LOL Odpowiedz Link Zgłoś
maciek20001 Re: ""Sukcesy"" odczujemy za 3-4 lata. 06.05.06, 12:35 Miałem na myśli wyłącznie gospodarkę ,a nie działalność kryminalną poszczególnych osób.Czym wg ciebie może się pochwalić 6 miesięcy rządu PiS-u? Odpowiedz Link Zgłoś
drozdow Re: Prasa o koalicji - sukces czy kompromitacja? 06.05.06, 12:16 Skonczylem w Polsce renomowane studia,a teraz musze siedziec w w Anglii i pracowac jako fizol i miec tylko pieniadze na wegetacje,bo oszukala mnie agencja.Chociaz mam lewicowe poglady i nie jestem chrzescijaninem,to ciesze sie,ze powstala koalicja i zycze jak najlepiej premierowi Marcinkiewiczowi i panom wicepremierom Lepperowi i Giertychowi.Moze mam shizofrenie polityczna,ale tak jak cenie Adama Michnika za trzezwy oglad na Polske,tak samo wierze,ze ten rzad zmieni nasza ojczyzne na lepsze,bo jak w tym powiedzeniu jest juz tak zle,ze nie moze byc gorzej.Marze o tym,zeby wrocic do mojego ukochanego kraju,byc wrescie u siebie,bo naprawde tesknie za moja ojczyzna,za kotletem schabowym,tworczoscia W. Mlynarskiego,J. Kofty... That`s it! Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo SB-ecy sa teraz w rzadzie 06.05.06, 12:26 przynajmniej tak mowil Jaroslaw Kaczynski. A bezrobocie jest spowodowane przez socjalistow do ktorych naleza PiS, LPR i Samoobrona. Odpowiedz Link Zgłoś
patriotajaipoeta Prasa ubecka o koalicji -sukces czy kompromitacja? 06.05.06, 14:26 galba napisał: > Tania "Droga" Gazeto Wybiórczo, > pośmiewiskiem to byliśmy przez ostatnie 16 lat - mafia rządząca krajem, SBecy > w biznesie zamiast za kratami, prezydent alkoholik dwa razy w roku dający > pokaz pijaństwa za granicą, kanalie jako autorytety moralne, złodzieje jako > wzory ludzi sukcesu, bezrobocie niespotykane gdzie indziej, wzrost PKB > najniższy w regionie, miliony dzieci chodzące do szkoły z pustym brzuchemm... > Tego Judaszówka się nie wstydziła... antypolska chołota z pod sierpa i młota tak się teraz mota bo odsunięta od koryta Odpowiedz Link Zgłoś
czarytka SB, faszyści, kryminaliści..to co było za komuchó 06.05.06, 15:32 to było właśnie za komuchów!.. teraz ci sami bandyci są z PIS-em,i jest w porządku!...już esbecy,kryminaliści są cacy?..co się zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
arian3 Re: Prasa o koalicji - sukces czy kompromitacja? 06.05.06, 17:10 Moim zdaniem stworzenie koalicji większościowej budzi nadzieję,że zapowiadana przez Kaczyńskich sanacja-naprawa Rzeczpospolitej stanie się rzeczywistością. Czas najwyźszy na wyrwanie naszej Ojczyzny z rąk postkomunistycznej łże-elity dla której, zachowanie tego bagna posowieckiego jest warunkiem zachowania przywilejów,rozkradzionego mienia państwowego i ukrywania swojej przeszłości.Mam na myśli nie tylko zakonspirowanych złodzieji ale równieź wielu pracujacych w mediach.Kaczyńscy i ich najbliźsze otoczenie są z pewnoscią uczciwymi Polakami,a pozostali w interesie własnym i Polski się dostosują.arian3 Odpowiedz Link Zgłoś
n0str0m0 a skad szmaciannej przyszla kompromitacja? 06.05.06, 17:22 politycy w kraju demokratycznym sa reprezentatami spoleczenstwa nes pa? takom gazetem reprezentuja pejsy i kibol tusk wybory pokazaly ze to margines spoleczny jest sukcesem zas jest niezlapanie sie w popisowa pulapke :) pora na rzadzenie! Odpowiedz Link Zgłoś
zzamiedzy Re: Prasa o koalicji - sukces czy kompromitacja? 06.05.06, 17:27 galba napisał: > Droga Gazeto Wybiórczo, > pośmiewiskiem to byliśmy przez ostatnie 16 lat - mafia rządząca krajem, SBecy > w biznesie zamiast za kratami, prezydent alkoholik dwa razy w roku dający > pokaz pijaństwa za granicą, kanalie jako autorytety moralne, złodzieje jako > wzory ludzi sukcesu, bezrobocie niespotykane gdzie indziej, wzrost PKB > najniższy w regionie, miliony dzieci chodzące do szkoły z pustym brzuchemm... > Tego Judaszówka się nie wstydziła... > A gdzies ty sie w tym materiale doszukal opinii GW. Moze ci nie pasuje stanowisko Naszego Dziennika, co? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Sukces? Żurnalistycznego włazidupstwa. Nawet Leppe 06.05.06, 20:15 rowi wlezą... Odpowiedz Link Zgłoś
niewir Czytam wpisy "galby"... 07.05.06, 10:01 galba napisał: > Droga Gazeto Wybiórczo, > pośmiewiskiem to byliśmy przez ostatnie 16 lat - mafia rządząca krajem, SBecy > w biznesie zamiast za kratami, prezydent alkoholik dwa razy w roku dający > pokaz pijaństwa za granicą, kanalie jako autorytety moralne, złodzieje jako > wzory ludzi sukcesu, bezrobocie niespotykane gdzie indziej, wzrost PKB > najniższy w regionie, miliony dzieci chodzące do szkoły z pustym brzuchemm... > Tego Judaszówka się nie wstydziła... > Często czytam kretyńskie wpisy "galby". Zastanawiam się przy tym, czy "galba" jest naprawdę idiotą, czy też tylko chce podnieść emocje Czytelników. Jedno jest pewne - leczenie psychiatryczne nie zaszkodziłoby temu głąbowi. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka_89 Re: Prasa o koalicji - sukces czy kompromitacja? 07.05.06, 15:00 to chyba oczywiste że kompromitacja-no coments- Odpowiedz Link Zgłoś