Dodaj do ulubionych

Prasa o koalicji - sukces czy kompromitacja?

• solphernus Kleptokracja 06.05.06, 09:18
      Władza złodziei i wyrokowców nam nastała. To, że wstyd przed światem, to jeszcze
      pikuś, ale to, co wspólnie z cynikami z PiSu zrobią z krajem, by się doszczętnie
      skompromitować i odejść w niesławie, to już nie jest takie śmieszne.
      Gospodarcza cena, jaką bedziemy musieli zapłacić za odejście kaczorów, Giertycha
      i Leppera tam, gdzie ich miejsce, czyli na polityczny śmietnik, może być,
      niestety, dla kraju diablo wysoka.
    • skuro Re: Prasa o koalicji - sukces czy kompromitacja? 06.05.06, 09:18
      dla mnie tragedia. wybory, pół roku dna, ten rząd, to wszystko przyspieszyło
      decyzję o wyjeździe kierunek Uk. spoko mogę być brytyjczykiem a zaoferować co
      mam. i z przyjemnością będe tam płacił podatki. do rozwoju państwa
      narodowo-socjalistyczno-porypanego nie mam zamiaru przykładać ręki. a na każde
      wybory chodzę.

---
      www.buhaha.pl
      • solphernus Parteigenosse Galba 06.05.06, 09:26
        Posłuszny, zdyscyplinowany, karny, z mózgiem świeżo, co czysta, wypranym.
        Takich ludzi potrzeba IV Rzeczypospolitej. :))
      • 13deszcz Re: Prasa o koalicji - sukces czy kompromitacja? 06.05.06, 09:38
        kompromitacja. Zwłaszcza w wydaniu Giertycha. Najlepiej o tym świadczą głosy tych, którzy go na tym
        forum popierają.
    • wlodeusz Piszcie co chcecie,papier wszystko przyjmie.... 06.05.06, 09:30
      Jest to niewątpliwie duży sukces Panów Kaczyńskich.Praca w Rządzie to nie
      zajęcie dla samotnych strzelców,to zespół, który za twarz trzyma Premier.Jako
      liderzy partii Giertych i Lepper mogli pokazywać rogi i kontestować Rząd.Teraz
      są w zespole i muszą wykonywać założenia programowe.To był znakomity sposób na
      okiełznanie watażków.Kaganiec został nałożony,brawo Panowie Kaczyńscy!.O randze
      sukcesu świadczy bezsilna i furiacka wściekłość liderów PO,SLD i pozostałych
      kontestujących,nawet na tym"domowym" Forum.
      • battosai [...] 06.05.06, 09:51
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • zaifi Najbliższa mojemu sercu i poglądom,jest wypowiedz 06.05.06, 09:33

P.Łuczywo,dlatego też obecność na tym forum nie wiąże się z przymusem,jakiego
      doznaje Galba,przyjemnie byc wśród Swoich.
    • 54bodek Re: Prasa o koalicji - sukces czy kompromitacja? 06.05.06, 09:59
      Galba, czy nie zauważyłeś że na wszystkich forach traktują ciebie jak idiotę.
      Daj sobie siana, i nie wypisuj bzdur, i nie obrażaj ludzi, a sygnaturkę lepiej
      zmień, bo nie masz żadnego prawa pchać się do czyjegoś domu, samowolnie
      nazywając się głosem rozsądku. Ty i rozsądek to dwie diametralnie różne sprawy.
    • eurobiskup Helena Łuczywo zamknij sie klamczucho 06.05.06, 10:02
      Helena Łuczywo wystarczy twojej krytyki i opiniowania. Twoje artykuje sieja
      zamet nie wnosza nic konstruktywnego do rzeczy i celowo deformuja fakty.
      Radzimy poprawic twoj styl i skorygowac twoje punkty widzenia inaczej bedziemy
      tego zadac na drodze prawnej.
    • jurwal Pełna kompromitacja 06.05.06, 10:05
      Tu niema się z czego śmiać. To jest bliskie tragedii. Kaczyńscy nic nie będą w
      stanie uchwalić dobrego dla kraju. W dodatku ci ministrowie nie mający pojęcia o
      tym czym się będą zajmować narozrabiają ogromnie. Nawet nie dlatego, że będą to
      robić celowo. Po prostu będą działać tak jak działali w polityce. każda ich
      decyzja w partii nic nie zmieniała. Jeśli ktoś na tym ucierpiał to tylko
      nieliczna grupka takich samych nierobów jak oni. Teraz każda ich decyzja będzie
      miała wpływ na nasz kraj. Kto i czy ich rozliczy po rozpadnieciu sie tego
      kuriozalnego rządu. Kto nma odda naszą codzienną pracę i lata wysiłku na
      poprawianiu tego co nawywija dwóch nic nie potrafiących nierobów. Powiedzmy
      sobie szczerze. Do polityki garna sie ci, którzy nic nie potrafią zrobić. Gadać
      każdy może ale z tego nie przybywa chleba.
      Panowie Kaczyńscy, coście zrobili ?
      • eurobiskup Re: Pełna kompromitacja 06.05.06, 10:09
        a gdzie ty byles i jestes? Taki analityczny i dobry Polak czemu nie dzialasz
        politycznie w Twoim kraju tylko zostawiasz go na pastwe tych niby nie
        kompetentnych ludzi? Co zrobiles w swoim zyciu dla Polski poza tym ze nazekarz
        i gledzisz? Tolerujesz ze taka Luczywo neguje wszystko co polskie i teskni za
        starym ukladem zmalwersowanch komuchow? To bylo dobre dla Polski? Opamietaj sie.
    • redsmoq Reakcje 06.05.06, 10:07
      Nie wiem czy zauważyliście, reakcja 'Gazety Wyborczej' jest bardziej histeryczna
      od 'Trybuny'. W takim przypadku należy się zastanowić, która z tych gazet jest
      bardziej lewicowa. ;)

I jeszcze obrazek, bardzo na czasie:
      ludzie.wprost.pl/sawka/?O=43735#PI
    • premier_pacynka Z.E.N.A.D.A - czasy spieprzaj dziadu,burej suki,do 06.05.06, 10:08
      stania w pape nadchodza wielkimi krokami - bydlo polityczne jest obecnie u
      zloba bez zadnych zasad i zachamowan
      • rodosek Re: Z.E.N.A.D.A - czasy spieprzaj dziadu,burej su 06.05.06, 11:43
        a inni politycy to nie przeklinają prawda?
    • cy24 To jest tragedia Polski 06.05.06, 10:31
      prawo i sprawiedliwość zostały tylko w nazwie, a ambicyjki polityków górą. Niech
      mi teraz ktoś zaprzeczy, że Kaczyńscy nie posiadają chorobliwych ambicji. Miał
      Wałęsa rację, że ci panowie do rządów, to się nie nadają.
    • puuchatek Re: Prasa o koalicji - sukces czy kompromitacja? 06.05.06, 10:40
      Galba, jak Ty nisko upadłeś razem z tym Twoim PiSem... Chcesz konkretów? Proszę bardzo (choć w Twoim tekście ich niewiele):

galba napisał:

> pośmiewiskiem to byliśmy przez ostatnie 16 lat - mafia rządząca krajem, SBecy
      > w biznesie zamiast za kratami (...)

Teraz za to mamy wicepremiera przestępcę, w dodatku szefa partii, o której Twój PiS uparcie twierdzi, że powstała z inicjatywy tych samych służb specjalnych, o których piszesz. Czyli mam rozumieć, że teraz jest LEPIEJ? Bo przestępcy wprawdzie nadal nie są za kratkami, ale zamiast w biznesie siedzą w rządzie?

A że pan Lepper był w PZPR, to już nawet wspominać się nie chce...

DRugi wicepremier - prorosyjska miernota, której współpracowników sam pan Kaczyński nazywał "ruskimi agentami". To jest ta IV RP i rewolucja moralna? No to gratuluję i czekam na jeszcze...

> prezydent alkoholik dwa razy w roku dający
      > pokaz pijaństwa za granicą

Teraz za to jest prezydent, który wprawdze nie pije i niewątpliwie (mówię to bez ironii) ma lepszą przeszłość, za to nie umie sklecić dwóch sensowanych zdań, boi się dziennikarzy, nie ma pojęcia o protokole dyplomatycznym... Tys piknie.

> , kanalie jako autorytety moralne

A teraz mamy kanalię jako ministra edukacji, czyli takoż "autorytet" niby.

> , złodzieje jako
      > wzory ludzi sukcesu

No, to się akurat nie zmieniło - pan Lepper w końcu jest wicepremierem. Co by nie mówić - to sukces.

> , bezrobocie niespotykane gdzie indziej, wzrost PKB
      > najniższy w regionie, miliony dzieci chodzące do szkoły z pustym brzuchemm...

A, to teraz nam wzrośnie PKB i dzieci nie będą głodne? Galbuniu, prosiaczku, bida to jest właśnie dlatego, że kolejne rządy albo zajmowały się wyłącznie własnymi brzuchami (jak SLDowcy), albo nie miały dosyć odwagi, żeby przeprowadzić ostre reformy. A ten rząd na pewno ich nie przeprowadzi, bo przeciwnicy reform i normalnej gospodarki są w nim wicepremierami.

Dotąd myślałem przynajmniej, że będziemy w światowej czołówce w ilości komisji śledczych na głowę ludności, ale przy Lepperze w rządzie z tego też chyba Kaczyńscy zrezygnują, bo musieliby prędzej czy później ściąć koalicjanta...

Galbuniu, jak chcesz odpowiedać, to pisz KONKRETNIE z czym się nie zgasdzasz w mojej wypowiedzi. Sentymentalne historyjki o lewicowych krytykach zostaw dla sienie i swoich fanów - mnie nie ruszają, zwłaszcza w wykonaniu apologety tak lewackiego rządu.
    • 5t3f4n to jest WIELKA porażka koalicji 06.05.06, 10:44
      SLD i PO.
    • hippo Alternatywa dla tego "sukcesu" i 'elit'' III R.P 06.05.06, 10:56
      już dłużej nie da się biednym i sfrustowanym ludziom, 20 lat wmawiać ,że jesti
      bedzie dobrze.. każdy przeciętny Polak widzi jak jest..... powszechne
      złódziejstwo, korupcja, powszechna ośmiornica partyjno-mafijna wszystkich
      ''słusznych parti '' z PO na czele...... w cichym sojuszu z sojuszem
      komuchów,kwachów i innych drani bez sumienia i odrobiny miłości prawdziwej do
      Polski.... ich miłość to własna..... przyjaciele na Kremlu lub Berlinie
      i Paryżu. Sprzedawczyki mają pietra ,że idzie Sprawiedliwość ! nie
      szanowaliście ciężko i wytrwale przacujących Polaków za marne grosze,daremnie
      czekających 20 lat na owoce harówy ,wyrzeczeń i upokorzeń. Bójcie się!!!!
      skoro sumienia nie mieliście dotąd za grosz..... żarli,hulali, mająć na
      pyskach Ojczyznę!!! Europę!!!!! wasza europa to śycylia, a ojczyzna
      -moskwa lub israel razem do kupy jesteście postZydokomuną... tak powinno
      was się określać naukowohistorycznie i politologicznie....bez złośliwości- to
      czysty fakt biorąć waszą dotychczsową ''dziłalność'' i zasługi-dla
      siebie.Bójcie ,Bójcie!!!! IV Najaśniejsza Rzeczpospolita nadchodzi...STOP
      Targowicy XX wiecznej
      • wieslaw_szu Bełkot, ale wybitny bełkot 06.05.06, 11:16
        Co za wspaniały post! Wprawdzie wyraża patologiczne poglądy z odcieniem
        antysemityzmu i zdradza szaleństwo autora, ale w tym szaleństwie jest przebłysk
        geniuszu literackiego. Prawie jak Łojek!
      • vrilix Re: Alternatywa dla tego "sukcesu" i 'elit'' II 06.05.06, 11:52
        Jest takie proste prawo skutku i przyczyny..
        Im głośniej krzyczy GW to oczywiście dzieje się krzywda- ale ICH krzywda. Nie nasza.
        Jeśli ktoś kiedykolwiek miał jakieś iluzje, że GW jest medium opiniotwórczym,
        demokratycznym lub polskim? ;) musiał je stracić dość dawno.
        Jeśli nadal jest wyznawcą tej antypolskiej propagandowej masówki, wybiórczo
        dawkującej fakty i "wychowującej" kolejne pokolenia to albo jest idiotą
        albo..wyznawcą. Co jest zabawne, bo przecież w większości czytelnicy GW to
        antyklerykałowie lub ateiści..
        Po wejściu Dziennika na rynek GW mieni się obrońcą wiary i wartości..
        Niezła Ewangelia Judasza, co?
        ;-)
        Chciałem tutaj pozdrowić mojego ulubionego redaktora Pacewicza :)
        Trzymaj się chłopie i nadal pisz te swoje głupstwa. Dostaniesz kosz czerwonych,
        nomen omen, róż ;-)
        PS. 2. Yo Galba
    • krytyka.org Koalicja wielkich (a przynajmniej wysokich) 06.05.06, 10:58
      krytyka.org/pokaz_opinie.php?id=29
    • miszung GAZETA wycina oponentów 06.05.06, 11:20
      Siedzi tam sobie gość,czyta co my piszemy i jak mu sie coś nie spodoba
      np.krytyka Michnika albo Gazety natychmiast wycina ją.Fajne "demokratyczne
      forum".
      • t-800 Re: GAZETA wycina oponentów 06.05.06, 11:36
        Jak Urban lży "ciemnogród", to to jest wolność słowa.
        Jak Michalkiewicz krytykuje "biznesmenów", to to jest "antysemityzm".
        • mg2005 Szczekające Łuczywo... 06.05.06, 11:44
          LPR - pro-rosyjska, SO - pro-sowiecka, a SLD - koszerny ?...
          • tadeusz_ja Re: Szczekające Łuczywo... 06.05.06, 11:52
            Antysemickimi tekstami kompromitujesz się Polaku, czy wiesz o tym?
            • mg2005 Tropicielu antysemityzmu ! 06.05.06, 13:07
              Co było antysemickiego w moim tekście?

Za dużo mamy tropicieli antysemityzmu, za mało tropicieli antypolonizmu...

tadeusz_ja napisał:

> Antysemickimi tekstami kompromitujesz się Polaku, czy wiesz o tym?
      • 5t3f4n Re: GAZETA wycina oponentów 06.05.06, 12:11
        tak wygląda tzw. wolność słowa wg. GWna
    • maciek20001 ""Sukcesy"" odczujemy za 3-4 lata. 06.05.06, 11:36
      Bo chyba nikt nie wierzy,że obecny wzrost gospodarczy zawdzięczamy obecnemu
      rządowi.Ekonomiści twierdzą iż po tym właśnie czasie gospodarka odczuje
      legislacyjne działania nowego rządu.
      • vrilix Re: ""Sukcesy"" odczujemy za 3-4 lata. 06.05.06, 12:11
        Sukces zawdzięczamy tylko i wyłącznie GW oraz SLD plus redaktor Żakowski, który
        jest dumny, że głosował na SLD;_) Ach zapomniałem o M. Ungierze- cóż za lewicowa
        wrażliwość- prawie jak P. Misztal ;-)
        Siwiec- osocze, Kwaśniewski w prokuraturze, Millerz przesłuchany, Huszcza
        maltretowany.. Oj, co za krwawa IV RP. Czas aby "elyty" doniosły na antysemityzm
        Polakow i ich tani populizm- najlepiej do LeSoir-u nich wszystko jest naj..Nawet
        zamieszki i rasizm..
        Następnie Michnik i consortes wychowają sobie kolejnych "pożytecznych idiotów"
        spełniających się na takich forach jak to..
        Piękna sprawa..
        Jak i to_>> najpierw panie, potem panowie w różnych konfiguracjach, zieloni,
        alter-, na koniec pedofile i zoofile..
        www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=62911
        psph-antyhomofob.toplista.info/ ->> Zobaczcie na ranking...
        drugie miejsce.. No comments.
        Ale pewnie i tak jestem homofobem;-)
        LOL
        • maciek20001 Re: ""Sukcesy"" odczujemy za 3-4 lata. 06.05.06, 12:35
          Miałem na myśli wyłącznie gospodarkę ,a nie działalność kryminalną
          poszczególnych osób.Czym wg ciebie może się pochwalić 6 miesięcy rządu PiS-u?
    • drozdow Re: Prasa o koalicji - sukces czy kompromitacja? 06.05.06, 12:16
      Skonczylem w Polsce renomowane studia,a teraz musze siedziec w w Anglii i
      pracowac jako fizol i miec tylko pieniadze na wegetacje,bo oszukala mnie
      agencja.Chociaz mam lewicowe poglady i nie jestem chrzescijaninem,to ciesze
      sie,ze powstala koalicja i zycze jak najlepiej premierowi Marcinkiewiczowi i
      panom wicepremierom Lepperowi i Giertychowi.Moze mam shizofrenie polityczna,ale
      tak jak cenie Adama Michnika za trzezwy oglad na Polske,tak samo wierze,ze ten
      rzad zmieni nasza ojczyzne na lepsze,bo jak w tym powiedzeniu jest juz tak
      zle,ze nie moze byc gorzej.Marze o tym,zeby wrocic do mojego ukochanego
      kraju,byc wrescie u siebie,bo naprawde tesknie za moja ojczyzna,za kotletem
      schabowym,tworczoscia W. Mlynarskiego,J. Kofty... That`s it!
    • kolargolo SB-ecy sa teraz w rzadzie 06.05.06, 12:26
      przynajmniej tak mowil Jaroslaw Kaczynski. A bezrobocie jest spowodowane przez
      socjalistow do ktorych naleza PiS, LPR i Samoobrona.
    • patriotajaipoeta Prasa ubecka o koalicji -sukces czy kompromitacja? 06.05.06, 14:26
      galba napisał:
      > Tania "Droga" Gazeto Wybiórczo,
      > w biznesie zamiast za kratami, prezydent alkoholik dwa razy w roku dający
      > pokaz pijaństwa za granicą, kanalie jako autorytety moralne, złodzieje jako
      > wzory ludzi sukcesu, bezrobocie niespotykane gdzie indziej, wzrost PKB
      > Tego Judaszówka się nie wstydziła...

antypolska chołota
      z pod sierpa i młota
      tak się teraz mota
      bo odsunięta od koryta
      • czarytka SB, faszyści, kryminaliści..to co było za komuchó 06.05.06, 15:32
        to było właśnie za komuchów!.. teraz ci sami bandyci są z PIS-em,i jest w
        porządku!...już esbecy,kryminaliści są cacy?..co się zmieniło?
    • arian3 Re: Prasa o koalicji - sukces czy kompromitacja? 06.05.06, 17:10
      Moim zdaniem stworzenie koalicji większościowej budzi nadzieję,że zapowiadana
      przez Kaczyńskich sanacja-naprawa Rzeczpospolitej stanie się rzeczywistością.
      Czas najwyźszy na wyrwanie naszej Ojczyzny z rąk postkomunistycznej łże-elity
      dla której, zachowanie tego bagna posowieckiego jest warunkiem zachowania
      przywilejów,rozkradzionego mienia państwowego i ukrywania swojej przeszłości.Mam
      na myśli nie tylko zakonspirowanych złodzieji ale równieź wielu pracujacych w
      mediach.Kaczyńscy i ich najbliźsze otoczenie są z pewnoscią uczciwymi Polakami,a
      pozostali w interesie własnym i Polski się dostosują.arian3
    • n0str0m0 a skad szmaciannej przyszla kompromitacja? 06.05.06, 17:22
      politycy w kraju demokratycznym sa reprezentatami spoleczenstwa
      nes pa?

takom gazetem reprezentuja pejsy i kibol tusk
      wybory pokazaly ze to margines spoleczny jest

sukcesem zas jest niezlapanie sie w popisowa pulapke :)
      pora na rzadzenie!
    • zzamiedzy Re: Prasa o koalicji - sukces czy kompromitacja? 06.05.06, 17:27
      galba napisał:

> Droga Gazeto Wybiórczo,
      >
      A gdzies ty sie w tym materiale doszukal opinii GW. Moze ci nie pasuje
      stanowisko Naszego Dziennika, co?
    • zyks Sukces? Żurnalistycznego włazidupstwa. Nawet Leppe 06.05.06, 20:15
      rowi wlezą...
    • niewir Czytam wpisy "galby"... 07.05.06, 10:01
      galba napisał:

> Droga Gazeto Wybiórczo,
      >

Często czytam kretyńskie wpisy "galby". Zastanawiam się przy tym, czy "galba"
      jest naprawdę idiotą, czy też tylko chce podnieść emocje Czytelników. Jedno jest
      pewne - leczenie psychiatryczne nie zaszkodziłoby temu głąbowi.
    • rybka_89 Re: Prasa o koalicji - sukces czy kompromitacja? 07.05.06, 15:00
      to chyba oczywiste że kompromitacja-no coments-

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka