Dodaj do ulubionych

Ale maja srula, histeria

11.05.06, 13:43
starego okladu na wiesc objecia TV publicznej przez Wildsteina dobila szerokie grona towarzyszy.
GW przechodzi sama siebie, TVN wtoruje jej wiernie. Strach.
Obserwuj wątek
    • loppe Re: Ale maja srula, histeria 11.05.06, 13:49
      Trzeba przyznać że w IV RP nikt się salonowi nie podlizuje nominacjami he he
      • sklerotycznylud Re: Ale maja srula, histeria 11.05.06, 13:51
        Wszystko albo nic. Teraz albo nigdy. Tak trzymac,trzeba jeszcze zatrudnic A.Gwiazde i A;Walentynowicz.
        • loppe Re: Ale maja srula, histeria 11.05.06, 13:56
          Stara prawda (sam Jerzy Urban, mędrzec) głosi, że aby sie komuś przypodobac, to
          trzeba mieć szansę się przypodobać. Więc mądry Urban nie próbował he
          he ...tylko założył NIE w 1990 r.

Niesłychanie nieprzychylne agresywne powitanie zwycięzców wyborów przez
          salnowców - jakże słusznie - nakazuje by JKaczyński nawet już nie próbował się
          im przypodobać!
    • wiewiorzasta Raczej zażenowanie 11.05.06, 13:53
      Facet na pytanie o etykę dziennikarską robi się czerwony na twarzy i zaciska
      nerwowo zęby, a w dodatku nie ma pojęcia o zarządzaniu własnym budżetem, a chce
      zarządzać milionami w TVP, nie ma pojęcia o współpracy z ludźmi, a ma zarządzać
      tysiącami pracowników...

Żenada i TKM w najgorszym wydaniu.
      • no.logo Re: Raczej zażenowanie 11.05.06, 13:56
        > tysiącami pracowników...

Tysiącami, których w nowoczesnej firmie już dawno by nie było.

Powodzenia, prezesie :-)
        • wiewiorzasta Re: Raczej zażenowanie 11.05.06, 14:03
          no.logo napisał:

> > tysiącami pracowników...
          >
          > Tysiącami, których w nowoczesnej firmie już dawno by nie było.

Co racja, to racja. Ale co to zmienia w przypadku Wildsteina? Nic - dalej nie ma
          kwalifikacji, żeby prowadzić tak dużą firmę za nasze podatki. No chyba, że
          główną kwalifikacją w tym momencie jest TKM.
          • sklerotycznylud Nie panikuj, jak masz czyste sumienie 11.05.06, 14:06
            to mozesz spac spokojnie. Spal tylko legitymacje PZPR ktora zachowalas na pamiatke i bedzie dobrze.
            • wiewiorzasta Za młoda jestem na legitymację PZPR 11.05.06, 14:08
              więc nie mam co palić. Ale ty jesteś świetnym spadkobiercą "ideałów" PZPR - SLD
              przy tobie to pikuś.
              • no.logo Re: Za młoda jestem na legitymację PZPR 11.05.06, 14:11
                Trochę mi to przypomina sytuację, gdy Helena Łuczywo pisała o "potomkach ubeków"...
                • wiewiorzasta Re: Za młoda jestem na legitymację PZPR 11.05.06, 14:19
                  no.logo napisał:

> Trochę mi to przypomina sytuację, gdy Helena Łuczywo pisała o "potomkach ubeków
                  > "...
                  >

Myślisz, że sklerotyczny lud do takich właśnie należy? Tak mi się właśnie
                  wydaje. Pewne rzeczy się po prostu z domu wynosi, niezależnie od poglądów.
              • sklerotycznylud Spal ojcowska legitymację PZPR 11.05.06, 14:12
                • wiewiorzasta O mojego ojca się nie martw 11.05.06, 14:18
                  Swojego zapytaj ilu opozycjonistów spałował w trakcie swojej kariery w MO. Złe
                  wzorce ci przekazał... Stanowczo złe.
      • sklerotycznylud Twoja etyka to banda SLD 11.05.06, 13:59
        • t-800 Re: Twoja etyka to banda SLD 11.05.06, 13:59
          Etyka według SLD: Chwała nam i naszym kolegom! Ch... precz!
          • sklerotycznylud Re: Twoja etyka to banda SLD 11.05.06, 14:02
            Piekny cytat. Brawo za przypomnienie.:)
        • wiewiorzasta Strasznie to niespójne 11.05.06, 14:06
          Ale dlaczego się dziwię - sklerotyczny lud chyba ma problem ze składnią -
          zapomniał wszystkiego, czego się w szkole uczył...

dziecineostrady.prv.pl/
          • sklerotycznylud Re: Strasznie to niespójne 11.05.06, 14:11
            To z emocji, skladnia w leb wziela. Czy dociera do Ciebie, Kobito, ze Dream Team, wystapi juz na dniach,
            w najlepszym swoim skladzie ? jeszcze tylko kilka nominacji i zaczniemy rozgrywki z czerwonymi
            pomazancami.
            • wiewiorzasta Re: Strasznie to niespójne 11.05.06, 14:21
              sklerotycznylud napisał:

> To z emocji, skladnia w leb wziela. Czy dociera do Ciebie, Kobito, ze Dream Tea
              > m, wystapi juz na dniach,
              > w najlepszym swoim skladzie ?

No, jak to ma być Dream Team PiSu, to ja długiej kariery politycznej temu
              ugrupowaniu nie wróżę.

> jeszcze tylko kilka nominacji i zaczniemy rozgryw
              > ki z czerwonymi
              > pomazancami.

Wy zaczniecie? Buhahahaha :))))))

dziecineostrady.prv.pl/
      • gniewko_syn_ryba Re: Raczej zażenowanie 11.05.06, 14:11
        wiewiorzasta napisała:

> Facet na pytanie o etykę dziennikarską robi się czerwony na twarzy i zaciska
        > nerwowo zęby

Żebyś ty widziała minę red. Czuchnowskiego jak go przepytywałem w sądzie !!!
        :)))))))))))))))))))))))) To jest prawdziwy miszcz takiej "etyki" !!! :(((
        (konkretne przykłady na życzenie)
        • wiewiorzasta Re: Raczej zażenowanie 11.05.06, 14:15
          gniewko_syn_ryba napisał:

> Żebyś ty widziała minę red. Czuchnowskiego jak go przepytywałem w sądzie !!!
          > :)))))))))))))))))))))))) To jest prawdziwy miszcz takiej "etyki" !!! :(((
          > (konkretne przykłady na życzenie)

A co mnie obchodzi Czuchnowski? Ani go nie lubię, ani jego kandydatury nikt
          zdaje się nie zgłasza na stanowisko prezesa TVP.
          • gniewko_syn_ryba Re: Raczej zażenowanie 11.05.06, 15:07
            wiewiorzasta napisała:

> A co mnie obchodzi Czuchnowski?

To GW nie jest dla ciebie wzorcem dziennikarskiej etyki ??? :-000
            • wiewiorzasta Re: Raczej zażenowanie 11.05.06, 15:21

> wiewiorzasta napisała:
              >
              > > A co mnie obchodzi Czuchnowski?
              >
              > To GW nie jest dla ciebie wzorcem dziennikarskiej etyki ??? :-000

Ano nie.

Tak się składa, że jednym z takich wzorców jest to bliski znajomy Bronka :D
              • gniewko_syn_ryba Re: Raczej zażenowanie 11.05.06, 15:36
                To miło, że choć w tym się zgadzamy :)))
        • no.logo Poproszę! 11.05.06, 14:16
          Dawaj te przykłady, bo ja jestem fanem obiektywnego i uczciwego dziennikarstwa w wykonaniu red.
          Czuchnowskiego :-)
          • gniewko_syn_ryba Re: Poproszę! 11.05.06, 15:35
            Silwuple:

Nieco ponad 3 lata temu p. Czuchnowski wraz ze swoją koleżanką p. Olgą Szpunar
            wytropił wielką aferę z udziałem mojej osobistej małżonki (nauczycielki w jednej
            z krakowskich szkół), a mianowicie odkrył, że "pobiła" ona kilku swoich uczniów.
            Poświęcił tej sprawie kilka artykułów (w tym 2 na czołówkę), przy czym w
            pierwszym zamieścił zdjęcie wejścia do szkoły z podpisem "Dzieci na Kazimierzu
            są przejete, że w piątek w szkole była policja i że ich kolega jest w szpitalu".
            "Zapomniał" jednak wyjaśnić, że interwencja policji nie miała z tym zdarzeniem
            NIC wspólnego (!!!). Artykuł podsumowujący "śledztwo" GW nosił tytuł "Pobicie
            uczniów było ukrywane przez szkołę" (wersja w sieci) i zaczynał się tak:
            „Nauczycielka uderzyła uczniów (...) - stwierdza komisja kuratorium oświaty
            powołana po artykułach „Gazety” o wypadku w SP nr 14.” Tymczasem faktyczna treść
            ustaleń kuratorium wyglądała następująco:

"Pani (...), stojąc tyłem do chłopców, wyciągnęła w bok ręce nie w celu ani nie
            z zamiarem uderzenia chłopców" Istotnie uderzyła niechcący Marcina, który
            przewrócił się na Karola, czym przyczyniła się w sposób przypadkowy do upadku
            Karola."

Z zestawienia obu tekstów wynika jednoznacznie, że uderzenie "przypadkowe,
            niechcące, nie w celu ani nie z zamiarem" jest dla GW równoznaczne z pobiciem (!!!)

Jednak najdobitniejszym dowodem szczególnej rzetelności i staranności
            dziennikarskiej P. Czuchnowskiego (o etyce nie wspominając) jest fakt, że przed
            opublikowaniem ŻADNEGO z tych artykułow nie wymienił z moją małżonką nawet
            spojrzenia (!!!)

Jeśli masz inne przykłady, to będę wdzięczny za przesłanie na prywa.
    • scoutek Re: Ale maja srula, histeria 11.05.06, 14:19
      wiesz, moznaby jeszcze myslec, ze Wildstein wyniosl liste z IPN bo mial jakies
      IDEALY i miec szacunek, ze taki szlachetny, ma cel i jest mu wierny...
      a on za posade... za kase...
      WSTYD
      zenada kompletna
      • loppe uuuuuu, ale zapaszek 11.05.06, 15:10
        scoutek, ta wypowiedź mówi dużo o tobie, nie o Wildsteinie:))
    • gniewko_syn_ryba "idiotKą" 11.05.06, 14:27
      bo to baba... (gwoli informacji)

A co do meritum, Wildstein już te kilka lat temu wiedział, że Kaczory wygrają
      zeszłoroczne wybory i chcąc się im przypodobać wyniósł listę z IPNu dla
      zapewnienia sobie posady prezesta TVP... Tak przynajmniej z toku twojego
      myślenia (chłechłechłe, myślenia) wynika... ;>
      • scoutek Re: "idiotKą" 11.05.06, 14:29
        w kazdym razie NAGRODE dostanie za swoj szlachetny wyczyn
        i przyjmie
        • gniewko_syn_ryba Re: "idiotKą" 11.05.06, 16:37
          Ty byś odmówiła ?...
      • wiewiorzasta Re: "idiotKą" 11.05.06, 14:31

> bo to baba... (gwoli informacji)
        >
        > A co do meritum, Wildstein już te kilka lat temu wiedział, że Kaczory wygrają
        > zeszłoroczne wybory i chcąc się im przypodobać wyniósł listę z IPNu dla
        > zapewnienia sobie posady prezesta TVP... Tak przynajmniej z toku twojego
        > myślenia (chłechłechłe, myślenia) wynika... ;>

Nie kilka lat temu, a rok z kawałkiem, czyli w momencie, gdy wiadomo było, że
        SLD w mniejszym lub większym stopniu odejdzie w niebyt. I może nie tyle liczył
        na objęcie prezesury TVP, ale liczył na to, że stanie się "głosem prawicy", a
        jak już prawica dojdzie do władzy, to coś mu skapnie z 'pańskiego stołu'. Trochę
        to trwało, ale się doczekał, jak widać.
        • scoutek Re: "idiotKą" 11.05.06, 15:04
          hahaha
          wiewiorzasta, dzieki
          jak widac chlopy przezuwaja ..... i mysla, ze mysla....
          • gniewko_syn_ryba Re: "idiotKą" 11.05.06, 16:16
            Przypomnieć ci twoje własne słowa ?... Proszę:

"a on za posade... za kase...
            WSTYD
            zenada kompletna"

Czy nie wynika z nich, że już wtedy myślał tylko o "posadzie i kasie" ?...
        • palnick Re: "idiotKą" 11.05.06, 15:09
          wiewiorzasta napisała:

> gniewko_syn_ryba napisał:
          >
          > > bo to baba... (gwoli informacji)
          > >
          > > A co do meritum, Wildstein już te kilka lat temu wiedział, że Kaczory wyg
          > rają zeszłoroczne wybory i chcąc się im przypodobać wyniósł listę z IPNu dla
          > > zapewnienia sobie posady prezesta TVP... Tak przynajmniej z toku twojego
          > > myślenia (chłechłechłe, myślenia) wynika... ;>
          >
          > Nie kilka lat temu, a rok z kawałkiem, czyli w momencie, gdy wiadomo było, że
          > SLD w mniejszym lub większym stopniu odejdzie w niebyt. I może nie tyle liczył
          > na objęcie prezesury TVP, ale liczył na to, że stanie się "głosem prawicy", a
          > jak już prawica dojdzie do władzy, to coś mu skapnie z 'pańskiego stołu'.
          Trochę to trwało, ale się doczekał, jak widać.
          ----------
          Kolejna idiotka :-) Ale dziś wysyp!
          Podobnie Kuroń przebiegle przesiadywał w więzieniach schyłkowej komuny aby
          objąć tekę ministra :-)))))))))))))))))))))))))
          • loppe Re: "idiotKą" 11.05.06, 15:11
            wiewiorzasta słynie z zakłamania:)
            • wiewiorzasta Re: "idiotKą" 11.05.06, 15:23
              loppe napisał:

> wiewiorzasta słynie z zakłamania:)

Mogłabym cię poprosić o udowodnienie tej obelgi, ale z forumowiczem, który
              słynie z chamstwa jakoś nie chce mi się dyskutować...
              • loppe Re: "idiotKą" 11.05.06, 15:28
                ja jestem raczej bliżej forumowych gentlemanów
                owszem czasem pozwolę sobie na ostrzejsze słowo, ale tylko wtedy kiedy
                interlokutor zionie agresywnym zakłamaniem
                bo forum to miejsce wyminay myśli, anie agresywnych kompleksów
                • wiewiorzasta Niech ci będzie 11.05.06, 15:30
                  Gdzie te moje rzekome agresywne (!) kompleksy i gdzie to moje rzekome agresywne
                  (!) zakłamanie?
                  • loppe Re: Niech ci będzie 11.05.06, 15:36
                    wydaje mi się, mogę sie mylić, że przejawiasz agresywny kompleks wyższości
                    wobec osób które jednak dalej od ciebie zaszły w strukturach Państwa:)
                    przejawia sie to w bardzo jednstronnej treści wypowiedzi, słabo uzasadnionych a
                    sążnistych ocenach na temat ludzi (zakłamanie wypowiedzi)
                    • wiewiorzasta Re: Niech ci będzie 11.05.06, 15:46
                      loppe napisał:

> wydaje mi się, mogę sie mylić, że przejawiasz agresywny kompleks wyższości
                      > wobec osób które jednak dalej od ciebie zaszły w strukturach Państwa:)

Albo kompleks wyższości, albo wobec osób, które zaszły dalej ode mnie w
                      strukturach państwa czyli raczej niższości.

> przejawia sie to w bardzo jednstronnej treści wypowiedzi, słabo uzasadnionych a
                      >
                      > sążnistych ocenach na temat ludzi (zakłamanie wypowiedzi)

Czy oceny (uzasadnione czy też nie) mogą być nieszczere, zakłamane? Cos ci się
                      chyba pomyliło...
            • krystian71 przeciez to czysta glupota,jakie tam zaklamanie.. 11.05.06, 15:25

• wiewiorzasta A gdzie ta głopota? 11.05.06, 15:28
                Możesz czy jak przeważnie pozostaniesz przy obelgach, świadczących jedynie o
                twoim chamstwie i potwierdzającym chamowatość forumowych PiSiaków?
                • krystian71 w kazdej wypowiedzi 11.05.06, 15:30
                  gdyby bylo inaczej , rozwinalbym temat, poniewaz nie jest,to strata czasu, bye
                  • wiewiorzasta Bidulek... 11.05.06, 15:32
                    To że nie rozumiesz, co czytasz, świadczy o tobie, a nie o autorze czytanego...

Ale masz rację - szkoda czasu na pierdoły.
          • scoutek Re: "idiotKą" 11.05.06, 15:13

hahahahahaha
            palnick, myslalam jednak ze jestes inteligentniejszy
            a ty po prostu taki zwykly ciemniak....
            szkoda czasu
            • palnick Re: "idiotKą" 11.05.06, 15:20
              scoutek napisała:

>
              > hahahahahaha
              > palnick, myslalam jednak ze jestes inteligentniejszy
              > a ty po prostu taki zwykly ciemniak....
              > szkoda czasu
              -----------
              Radzę przestać ryzykownie sugerować swoją zdolność myślenia. To zwykłe, skrajne
              oszustwo.
          • wiewiorzasta Re: "idiotKą" 11.05.06, 15:27
            palnick napisał:

> Kolejna idiotka :-) Ale dziś wysyp!

Jakoś mnie nie ruszają chamowate odzywki pod moim adresem, bo pewnie świadczą
            jedynie o tym, że mam rację.

> Podobnie Kuroń przebiegle przesiadywał w więzieniach schyłkowej komuny aby
            > objąć tekę ministra :-)))))))))))))))))))))))))

Cóż, siedział w pierdlu m.in. dlatego, że próbował zmienić polską rzeczywistość
            i żeby ludzie w imieniu których walczył przejęli władzę. Analogia nie dość, że
            obraźliwa dla Kuronia, to jeszcze potwierdzająca niejako moją tezę... Dziękuję.
            • scoutek Re: "idiotKą" 11.05.06, 15:32
              wiewiorzasta napisała:
              Cóż, siedział w pierdlu m.in. dlatego, że próbował zmienić polską rzeczywistość
              > i żeby ludzie w imieniu których walczył przejęli władzę. Analogia nie dość, że
              > obraźliwa dla Kuronia, to jeszcze potwierdzająca niejako moją tezę...
              Dziękuję.

do tego siedzial w latach, w ktorych NIKOMU sie nie snilo, ze to o co walczy
              moze sie udac, ze moze upasc socjalizm (czy co to tu bylo) i ze ktokolwiek z
              dysydentow bedzie malo, ze zyc normalnie i nie byc inwigilowanym to jeszcze
              moze zostac poslem, senatorem, ministrem, premierem i wreszcie prezydentem....
              trzeba byc naprawde niespelna rozumu, zeby to porownac z "odwaga" pana BW...
        • gniewko_syn_ryba Re: "idiotKą" 11.05.06, 16:31
          wiewiorzasta napisała:

> Nie kilka lat temu, a rok z kawałkiem

A dokładnie blisko 1,5 roku temu (styczeń 2005)

czyli w momencie, gdy wiadomo było, że
          > SLD w mniejszym lub większym stopniu odejdzie w niebyt.

To było wiadome znacznie wcześniej...

I może nie tyle liczył
          > na objęcie prezesury TVP, ale liczył na to, że stanie się "głosem prawicy", a
          > jak już prawica dojdzie do władzy, to coś mu skapnie z 'pańskiego stołu'.

Hm... w taki sam sposób można interpretować wszystkie działania wszytskich ludzi
          i twierdzić np., że Wałesa skakał przez płot tylko dlatego, żeby za 10 lat
          zostać prezydentem RP... Absurd oczywisty.

Aha, a ile prawdy jest w tym twierdzeniu, że Wildstein ma zostać prezesem TVP ?
          Już dostał nominację ?...
    • haen1950 Re: Ale maja srula, histeria 11.05.06, 15:13
      Skleroza ze schizofrenią cię męczy. Nie widzę żadnej paniki, raczej ulgę, że
      nie jakaś kompletnie niemoralna swołocz pisowska typu Kurski nie objeła tego
      stanowiska. Wildstein przynajmniej nie nakradnie i kupy w studio nie narobi.
      • sklerotycznylud Re: Ale maja srula, histeria 11.05.06, 15:41
        GW sie nie czyta ? TVN sie nie oglada ? no, no no
    • michal00 Nie ma sie co dziwic 11.05.06, 15:17
      Agentura esbecka w mediach wyje ze strachu slusznie przypuszczajac, ze w
      bronkowej krucjacie lustracyjnej jencow brac nie beda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka