Dodaj do ulubionych

Przereklamowane "ałtorytety" - 1. kuroń trockista

13.05.06, 14:43
2.mazowiecki- niedokształcony bezpoglądowiec
3.lem- stalinowski grafoman
4.balcerowicz - lektor PZPR
5.michnik - szkoda słów
6.geremek - stonka narodu polskiego
7.pieronek,życiński,gocławski i reszta zbiorowo - agenturalny zakalec kościoła
8.kołakowski - "myśliciel z kapitałem marksa" pod głową
9 szymborska - kolejna grafomanka stalinowska ukochana przez niedouczone lewactwo
10.wajda - dotknięte na stare lata beztalencie
11.kutz- jeszcze większe beztalencie
i cała reszta bandy salonowców różowych dotkniętych Kantem, zainteresowanych
tylko włąsnymi interesami i kieszeniami
Obserwuj wątek
    • eryk2 Re: Przereklamowane "ałtorytety" - 1. kuroń troc 13.05.06, 15:14
      1. Kaczyścy - SB, które dogadało sie z SB, aby oddać władzę SB (wizja Okrągłego
      Stołu wg Giertycha)
      2. Lepper - kagiebista z Instytutu Schillera
      3. Giertych - faszysta, wielbiciel stanu wojennego i Jaruzelskiego (to u nich
      rodzinne, od dziadka począwszy)
      4. Dorn - syn KPP-owca
      5. Kryże - syn zbrodniarza stalinowskiego
      6. Poręba - beton PZPR-owski
      7. Wolniewicz - "naukawiec" wylany z uczelni
      8. JR Nowak - wielbiciel Kadara i gulaszowego komunizmu, tchórz i dekownik za
      komuny
      9. Bender - kolaborujący z Jaruzelskim "katolik"
      10. o. Detektor - sowiecki agent, szkolony w Niemczech przez 6 miesięcy, o
      których do dziś jego przełożeni nie wiedzą, co wtedy robił
      11. Jurczyk - TW "Święty"
      i cała reszta bandy salonowców brunatnych dotkniętych Nietzschem,
      zainteresowanych tylko włąsnymi interesami i kieszeniami
    • indris Pluć też trzeba umieć 13.05.06, 15:37
      Do Balcerowicza mozna mieć wiele pretensji i ja też je mam. Ale NIE o to,ze był
      lektorem PZPR, bo takich były tysiące, a rola Balcerowicza (wg mnie fatalna)
      była szczególna.
      Nazwanie Lema "stalinowskim grafomanem" dowodzi w najlepszym razie ignorancji.
      Owszem, Lem napisał "Astronautów" i "Obłok Magellana", ale napisał też DUUŻO
      więcej.
      Wajda oprócz produkcji "na stare lata" tworzył tez coś w latach młodszych.
      Szymborska po okresie stalinowskim też coś niecoś napisała. Dobrze wiedzieć co.

Oczywiście, że krytylować można każdego. Ja np. mam pretensje do Michnika za
      popieranie irackiej awantury i kapitalizmu. Ale komentarza "szkoda słów" nawet
      na bani bym nie napisał.
      Są takie plucia, które stają się bumerangiem.
      • jola_iza Re: Pluć też trzeba umieć 13.05.06, 15:40
        indris nie ucz smoka pluć, nie umie -sam się opluwa .
        • mariner4 On odreagowuje swoje 13.05.06, 16:27
          świnstwa z czasów PRL.
          M.
    • xtrin Re: Przereklamowane "ałtorytety" - 1. kuroń troc 13.05.06, 15:42
      Odwalcie się wreszcie od Kuronia, troche szacunku dla zmarłego, katolickie oszołomy.
      • burasuka Re: Przereklamowane "ałtorytety" - 1. kuroń troc 13.05.06, 16:47
        xtrin napisała:
        > Odwalcie się wreszcie od Kuronia, troche szacunku dla zmarłego, katolickie oszo
        > łom
        Wybacz ale czego oczekujesz od wyznawcow ewangelii gloszonej w Real Media ltd Torun?
        • eryk2 Re: Przereklamowane "ałtorytety" - 1. kuroń troc 13.05.06, 16:51
          burasuka napisał:

> xtrin napisała:
          > > Odwalcie się wreszcie od Kuronia, troche szacunku dla zmarłego, katolicki
          > e oszo
          > > łom
          > Wybacz ale czego oczekujesz od wyznawcow ewangelii gloszonej w Real Media ltd
          T
          > orun?

Oczekuje, że nie będą ruchali trupa. Ale z nekrofilami to gadka jak grochem o
          ścianę: oni uznają jedynie groby, żałoby, martyrologie, muzea, pomniki, posepne
          spiewy, rocznice klęsk. A kraj się zapada gospodarczo, młodzież zwiewa na
          potęgę - zostaną chyba tylko Getrych i Leppiej.
          • smok62 Kraj się zapada gospodarczo? 13.05.06, 17:54
            a czyja to wina jak nie większości tych "łałtorytetów"?
            • burasuka Re: Kraj się zapada gospodarczo? 13.05.06, 19:07
              smok62 napisała:

> a czyja to wina jak nie większości tych "łałtorytetów"?
              Masz kontakt z Baza, a z mozgiem? Przepraszam Twa `inteligencje`, pytanie
              retoryczne.
    • marouder Re: Przereklamowane "ałtorytety" - 1. kuroń troc 13.05.06, 15:44
      Wesjdz ty na wikipedie chociaz, odnajdz haslo trockizm, przeczytaj uwaznie, potem wpisz nazwisko Jacek Kuron, znowu przeczytaj uwaznie, nastepnie zestaw ze soba pozyskane w ten sposb informacje i dojdz droga rozumowa do jakichs rozsadnych wnioskow.
      Wtedy przestaniesz pitolic, jak potluczony:))
    • markus.kembi Re: Przereklamowane "ałtorytety" - 1. kuroń troc 13.05.06, 15:47
      12. Macierewicz - wielbiciel "Che" Guevary i Fidela Castro
      13. Pospieszalski - dzieciorób, były gitarzysta peerelowskiego zespołu "Czerwone
      gitary" (czerwone!), z którym koncertował m.in. na Kubie, w NRD i w Związku
      Zdradzieckim.
      • smok62 Nikt z nich nie robi za "ałtorytety" 13.05.06, 18:09
        i kryttka tych osób nie grozi "ekskomuniką" salonu jak w wypadku kreatur
        umieszczonych przeze mnie.
        • eryk2 Re: Nikt z nich nie robi za "ałtorytety" 13.05.06, 18:40
          Chyba sam nie wierzysz w to, co piszesz? Nie słuchasz Radia-Bez-Twarzy?
          Przecież niejaki Bender (marny specjalista od powstania styczniowego) robi tam
          za czołowy ałtorytet historyczny. Przestałem go traktować poważnie, gdy
          powiedział przed kilkoma laty, że dominującym wyznaniem w Gruzji jest islam.
          Kolejny ałtorytet mohairowych beretów, za którego krytykę mogą ci wygryźć
          jądra, to JRNowak, znany kolaborant z czasów komunistycznych, gierkowski sługus
          z SD, przydupas ekipy Jaruzela w ambasadzie na Węgrzech. Dobrze się bawisz,
          broniąc takich kreatur? Uważaj tylko, bo ze śmiechu mogą ci popękać zajady...
    • atropa_belladonna Bez obrazy, Smoku, ale bredzisz dzisiaj wyjątkowo. 13.05.06, 15:54

• joannabarska Re: Bez obrazy, Smoku, ale bredzisz dzisiaj wyjąt 13.05.06, 16:16
        Smoka 62 trudno obrazic. To jest dno, ba - dno dna - od klika stamtąd.
      • elfhelm cóż... 13.05.06, 16:19
        smok 62 reprezentuje tu zwykłe moralne gó.. i szczególnie prymitywne prostactwo
        wyrażające się chociażby w pisaniu nazwiska małą literą.
        • atropa_belladonna Re: cóż... 13.05.06, 17:37
          No cóż, dzisiaj przeszedł samego siebie. Ocenianie twórcy na podstawie jego
          poglądów politycznych, a nie wartości jego dzieł, jest dla mnie kretynizmem
          wołającym o pomstę do nieba :/ To takie charakterystyczne dla publicystów ND:
          Szymborska jest be, bo pisała wiersze ku czci Lenina, a że artystyczna forma
          zarówno tych wierszy, jak i późniejszych, jest świetna, to juz nieistotne.
          Nieistotne, co tworzył Szymanowski, Leonardo czy Michał Anioł, najważniejsze, że
          to pedały. Itepe, itede :/
          • smok62 Wartość dzieł? Które znich napisało dzieła? 13.05.06, 18:03
            Na przykład taki Joyce - antyklerykał - jest wielki i nikt mu tego nieodbierze.
            A te rodzime miernoty, które same siebie wykreowały nawzajem stworzyły dzieła?
            Co wy wiecie o wielkości? Co do Leonardo -nie za wysoko mierzycie czerwone miernoty?
            • marouder Smoku, zakalo bolszewicka, czego chcesz bronic? 13.05.06, 18:17
              Swojego prawa, by zionac jadem, bo do tej pory twojego glosu nikt nie reprezentowal (tak ci sie tylko wydawalo!)?
              Miales i masz takie prawo, nie musisz go przed nikim bronic, nikt ci go nie chce i nie chcial odbierac:)
              Podziekuj za to sp.Kuroniowi "trockiscie"...

Na marginesie; siedziales kiedys w wiezieniu, poza oczywiscie, aresztowaniem na 48 za sikaniem po pijaku na klatce?

smok62 napisała:

> Na przykład taki Joyce - antyklerykał - jest wielki i nikt mu tego nieodbierze.
              > A te rodzime miernoty, które same siebie wykreowały nawzajem stworzyły dzieła?
              > Co wy wiecie o wielkości? Co do Leonardo -nie za wysoko mierzycie czerwone mier
              > noty?
              • smok62 za co ja mam podziękować kuroniowi? 13.05.06, 18:27
                za to że jaruzel nie siedzi w pierdlu?
                za najwyzsze bezrobocie w EU?
                Tyle lat ci tłukli do lewackiegołna ,ze bez kuronia nie byłoby wolnej Polski,ze
                ty nie mozesz uwierzyć,ze nie byłoby niej bez Walentynowicz i milionów zwykłych
                ludzi pierwszej "solidarnosci". To trockista kuroń wypłynął dzięki nam. Mnie jak
                wielu wydawało się ,ze to patriota -nikt nie miał z nas okazji słuchać "na żywo"
                co bredził ten stalinowiec. Walentynowicz o tym DZIS opowiada. Ta kanalia nas
                oszukała tak jak i michnik. My nie chcieliśmy komunizmu z ludzką twarzą jak ta
                wspomniana dwójka. Co do siedzenie w pierdlu - nie, nie siedziałem - miałem
                szczęście, ale w paru głośnych manifestacjach stanu wojennego, które pokazują w
                telewizji brałem udział. To takim jak jamichnik mnie moze podziekowac,ze może
                dzis szczuc i łgac... i indoktrynowac takich jak ty.
                • alistair-p Re: za co ja mam podziękować kuroniowi? 13.05.06, 18:31
                  smok62 napisała:

> za to że jaruzel nie siedzi w pierdlu?
                  > za najwyzsze bezrobocie w EU?
                  > Tyle lat ci tłukli do lewackiegołna ,ze bez kuronia nie byłoby wolnej Polski,ze
                  > ty nie mozesz uwierzyć,ze nie byłoby niej bez Walentynowicz i milionów zwykłych
                  > ludzi pierwszej "solidarnosci". To trockista kuroń wypłynął dzięki nam. Mnie ja
                  > k
                  > wielu wydawało się ,ze to patriota -nikt nie miał z nas okazji słuchać "na żywo
                  > "
                  > co bredził ten stalinowiec. Walentynowicz o tym DZIS opowiada. Ta kanalia nas
                  > oszukała tak jak i michnik. My nie chcieliśmy komunizmu z ludzką twarzą jak ta
                  > wspomniana dwójka. Co do siedzenie w pierdlu - nie, nie siedziałem - miałem
                  > szczęście, ale w paru głośnych manifestacjach stanu wojennego, które pokazują w
                  > telewizji brałem udział. To takim jak jamichnik mnie moze podziekowac,ze może
                  > dzis szczuc i łgac... i indoktrynowac takich jak ty.
                  ===================================
                  Pasja z jaka się wypowiadasz cechuje głównie świeżo nawróconych
                  neofitów,podejrzewam więc że tenże smok62 jeszcze niedawno mówił do
                  Millera towarzyszu.
            • eryk2 Re: Wartość dzieł? Które znich napisało dzieła? 13.05.06, 18:34
              smok62 napisała:

> Na przykład taki Joyce - antyklerykał - jest wielki i nikt mu tego
              nieodbierze.
              > A te rodzime miernoty, które same siebie wykreowały nawzajem stworzyły dzieła?

Np. Wajda - na całym świecie ten człowiek jest ikoną polskiej kinematografii,
              porównywaną z Kurosawą, Fellinim czy Bergmanem. W Polsce zaś, zamieszkiwanej
              przez garkotłuki umiejące pisać (niestety! ale za to chyba niepotrafiące
              czytać ;-) ), jest, cytuję: "dotknięte na stare lata beztalencie". Swoją drogą
              to ciekawe sformułowanie gramatyczne: 1. czy kiedyś był wybitnym twórcą, a na
              stare lata coś mu się stało (to by znaczyło, że jednak COŚ w życiu osiągnął
              przed załapaniem sklerozy) 2. zawsze był beztalenciem (to po co wzmianka o
              starości - czy to też go kompromituje, że urodził się 80 lat temu? to co -
              eutanazja?).
              Ogólnie - żałosne.
    • frau_blada Smoku, swietnie wybrane postacie! 13.05.06, 16:39
      :)
      • indris Dla zademonstrowania ignorancji ? 13.05.06, 16:42
        Np. Lem...
        • frau_blada Re: Dla zademonstrowania ignorancji ? 13.05.06, 17:00
          Lem byl bardzo w porzadku, ale na stare lata mu odbilo.
          Jeszcze 4-5 lat temu trzymala fason. W ostatnim czasie jednak wzial sie
          zapolitykowanie. O ile sprawy miedzynarodowe ocenial ciekawie, o tyle w sprawach
          krajowych wyszly z niego lewicowe poglady. I to takie troche zalatujace komuna.
          Nie mowiac o wypowiedziach na temat lustracji.... A mogl uchodzic za czlowieka
          niezaangazowanego.
          • indris Dla zademonstrowania ignorancji 13.05.06, 17:53
            Ostatnie komentarze Lema tez mi się nie podobały, a to akurat z powodu
            odchodzenia od lewicowości (np aprobata dla amerykańskiego imperializmu). Ale
            sprowadzanie Lema do jego socrealistycznej twórczości z lat 50 jest jednak
            dowodem ignorancji, jeżeli nie tępoty.
      • eryk2 Do pani Bladzi 13.05.06, 16:46
        Nie odpowiedziałaś mi w innym wątku na pytanie - kiedy Wildstein przeprosi
        Polaków za Koniuchy?
        • frau_blada Zapytaj Wildsteina 13.05.06, 16:52
          ww6.tvp.pl/3580,20050218179752.strona
          :)
          • eryk2 Do pani Bladzi 13.05.06, 17:06
            A kiedy Dorn przeprosi Polaków za Koniuchy?
            • frau_blada Nudzi Ci sie? Zapytaj sobie Dorna 13.05.06, 17:43

• eryk2 Do pani Bladzi 13.05.06, 18:27
                Kiedy Wasserwanna przeprosi Polaków za Koniuchy?
    • panzerpapst Te autorytety mają cie w d... To fakt ! :) 13.05.06, 18:36
      nawet gorzej, nawet nie wiedzą o twoim istnieniu, nikt o nim nie wie, i wiedziec nie bedzie, zazwyczaj zero zanika.
      • frau_blada Mylisz sie. 13.05.06, 19:01
        Polowa tych autorytetow potrzebuje uznania i poparcia ludzi, glosow, widzow,
        czytelnikow.
        A tych jest coraz mniej. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka