Dodaj do ulubionych

Wspomnienia sluchacza RM

08.01.03, 16:51
"Ostatnio zainteresowałem się wyjątkowo tą właśnie rozgłośnią, jednakże nie
mogłem się przełamać aby choć przez chwilę jej posłuchać. Nastawiłem więc
mój radioodbiornik na RM a tam ciepły damski głos opowiada coś o jakimś
święcie, jednak szybko kończy. Po chwili dobiegają mnie dźwięki muzyki sacro-
polo i przebój lata `97 wytwórni płytowej Best of parafia`s - jest to
mianowicie Niepokalana. Ach jak szalałem po pokoju w rytm tej muzyki, były to
dźwieki cudowne, wzruszający, głęboki tekst zmusił me gruczoły łzowe do
wydalenia odpowiedniej ilości płynu. Jaki ja byłem głupi, że wcześniej nie
słuchałem tej rozgłośni, dopiero teraz dowiedziałem się co to znaczy
prawdziwe szczęście.

Radio Maryja jest to jedyne radio w Polsce posiadające 100% kapitału
zagranicznego. Jest to filia argentyńskiego radia Maryja, na dodatek Polska
to jedyne państwo w Europie, które zostało przez argentyńskie radio
opanowane. Jak cała Polska wie dyrektorem radia Maryja jest o.Rydzyk, toteż
do niego wydzwaniali słuchacze (głównie słuchaczki około sześćdziesiątki,
lecz o dziwo nie tylko) z najserdeczniejszymi i ciepłymi życzeniami.
Atmosfera w eterze dzięki radiu Maryja jest bardzo ciepła i rodzinna. Na
przykład dzwoni pani z okolic Torunia i opowiada o tym jak jej mąż zmarł pięć
lat temu, że ma dzieci oraz, że gdy tylko usłyszy nazwisko Rydzyk jest już
wniebowzięta. Można również odmówić modlitwę na antenie radia Maryja,
dzwoniąc pod odpowiedni numer telefonu, zapewne 3.70 zł/min+VAT+podatek
powodziowy. Niestety jak się komuś pomyli modlitwa i nie daj boże odczyta nie
to co trzeba, jest przeklęty.

Bardzo polecam widomości radia Maryja, przypominają trochę ogłoszenia
parafialne z całej Polski, ale są niezmiernie interesujące. Można się
dowiedzieć, co ciekawego robił dziś o. Rydzyk, co powiedział papież, jakie
msze są odmawiane w Radomiu. Nie ukrywam, że wiadomości słuchałem z zapartym
tchem. Równie ciekawy był podział polskiego społeczeństwa na trzy grupy:
pijaków, trzeżwych oraz abstynentów. Jest to polskie społeczeństwo w oczach
jakiegoś biskupa, który chyba pija za mocne wino mszalne, a później w głowie
rodzą mu się takie pomysły. Twierdzi on, że zamiast alkoholu można, kupić
książkę religijną z pięknymi obrazkami. Zadzwonił też i czternastoletni
chłopiec z jakiejś małej miejscowości, pozdrowił ojca dyrektora, jakiś zakon
Karmelitanów oraz swego księdza proboszcza. Zapytany przez panią prowadzącą
program, czym się interesuje, odpowiedział, że geografią i sprawami
militarnymi, wojskiem, bronią, itp. Pani Sylwia na antenie zachęcała go do
założenia kółka wojskowego w jego mieście. Czyżby radio Maryja już planowało
zbrojny atak na antychrystów? W ogóle dziwię się o.Rydzykowi, że nazwał swe
radio Maryja, a nie Maria, przecież radio Maryja nie brzmi za ładnie, później
jakaś kompletna szuja może pisać nazwę tejże rozgłośni z myślnikiem pomiedzy
Ma, a ryja.

Każdy do radia Maryja może zadzwonić i zareklamować swą parafię, opowiedzieć
o swych ogromnych osiągnięciach. Bardzo często ludzie dzwonią i szlochają w
słuchawkę. Jest to oczywiście potwornie nudne. Za pierwszym razem bardzo mnie
te telefony bawiły. Jednakże ile można się śmiać z głupoty i naiwności
drugiego człowieka? Po pewnym czasie robi się po prostu smutno. Bardzo
ciekawa jest też sylwetka ojca dyrektora, który jest prawie, że papieżem,
żeby nie powiedzieć bogiem. Jest nieomylny, wszechmogący, jest wyrocznią,
itp. Niektórzy twierdzą nawet, że w radiu Maryja uprawiany jest kult
jednostki, właśnie ojca dyrektora. Jest to taka sama metoda, jak ta, którą
posługiwał się Józef Stalin. Wiem, że jeśli słuchacz radia Maryja, przeczyta
mój artykuł będzie się bardzo cieszył, ponieważ ojciec dyrektor Rydzyk
uprzedził swych słuchaczy, że im więcej jest przeciwników radia i rodziny to
znaczy, iż tym bardziej są potrzebni. Jednak pare milonow (!!!) Polaków to
zbyt wielka siła aby jej nie krytykować i z niej nie szydzić. 10% fanatycznie
religijnej ludności Polski to zbyt duże zagrożenie aby to przemilczeć."
(Michal)

Obserwuj wątek
    • Gość: Oszołom z RM Re: Wspomnienia sluchacza RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.03, 17:18
      No Elojka masz ewidentny przykład ataku niby na radio Maryja ale tak naprawdę
      celem ataków są jego słuchacze ...a to szydzi sie z ich wykształcenia a to znów
      z wieku...ludzie starsi są często schorowani i robienie sobie z nich drwin to
      tak jakby gołota miałby walczyć na ringu z przedszkolakiem...teraz do Oli...co
      ci Olu te słuchaczki że taki ich prześladujesz nienawidzisz ranisz...może są
      twoim wyrzuytem sumienia? Rozumiem że ty byś te starsze panie najchętniej
      poddała eutanazji w nadziei że RM w ten sposób przestanie istnieć...tak się nie
      stanie!!! RM skupia już wokół siebie 85 tys dzieci w Podwórkowych kółkach
      różańcowych jest też kilkanaście tys młodziezy zrzeszonych w Młodzieżowych
      Kołach RM... zadzrościsz ks Rydzykowi sukcresów bo sama pewnie nieczego żeś
      babo pożytecznego nie zrobiłaś a za to chętnie wytykasz wszsytko
      innym...ważniara...zrób choćby 1/10 tego co dokonał przez te wszystkie lata ks
      Rydzyk a potem krytykuj... tak się skłąda że ci postępowi duchowni którzy RM
      krytykują również niewiele im się udało zdzuiałać..są też tacy którzy za co się
      nie wzięli to speirzyli...nie chciałbym źle mówić o ks prymasoie ale niestety
      takie sa fakty...Dziennik katolicki Ład nad którym prymas Glemp sprawował
      pieczę splajtował...ogólnopolska sieć katolicka radia Plus ...nie wytrzymała
      próby czasu i rozleciała się rozpadła z powrotem na rozgłosnie diecezjalne
      cieszące się słuhalnością rzędu setnych części % (wyj Radio Plus w Gdańsku),TV
      PULS też już dogorywa...umiejętności menadżerskie ks Prymasa są więc żadne!
      Myślę ze po 2004 prymas Glemp nie bedzie już przewodniczyć Episkopatowi
      Polski...
      • elojka Re: Wspomnienia sluchacza RM 08.01.03, 18:15
        Oszołomku,

- pod tekstem był podpis Michał więc prawdopodobnie jest to po prostu teks skąś
        tam przeklejony (tak jak twoje teksty z ND i od Łabędzkiego)...

- trudno to traktować jako atak, raczej jako kabaret (przynajmnej ja się
        uśmiałam)... przecież różne kabarety atakują czy to polityków czy niektóre
        instytucje w swoich wystąpieniach... czy wtedy też traktujesz to jako atak? czy
        może śmiejesz się z tego jak ktoś parodiuje Millera, Kwaśniewskiego czy kogoś
        tam...

- nie wiem dlaczego przez cały czas u ciebie RM = Kościół a przecież tak nie
        jest... nie ma oficjalnego patronatu episkopatu nad rozgłośnią a nawet gdyby
        był to i tak postawienie znaku równości nie miałoby sensu... RM nie
        jest 'świętą krową' i też podlega krytyce, jak wszystko... ND przez cały czas
        krytykuje rząd, Łabędzki wymyśla politykom, ekonomistom, socjologom a nawet
        biskupom... czy zaliczanie Pieronka do grona zdrajców nie jest takim samym
        atakiem jak wypowiedzi krytyczne pod adresem RM? niepotrzebnie robicie z tego
        jakąś sensację i wpajacie do głowy tym biednym ludziom, że są prześladowani i
        jedynie RM i o. Rydzyk się o nich troszczą... podkreślam jeszcze raz (a robiłam
        to już przecież tyle razy) - RM jest radiem potrzebnym... są ludzie którym
        odpowiada to, że radio jest wyciszone, spokojne, że nie ma tam muzyki, która
        jest grana w pozostałych rozgłośniach, że mogą wysłuchać modlitw a nawet brać w
        nich udział... chodzi mi tylko o sposób przedstawiania rzeczywistości przez to
        radio, o sianie w ludziach niepokoju, poczucia przegranej i czasami nienawiści
        do innych... sam o. Rydzyk ma w tym swój ogromny udział... to jest
        charyzmatyczny duchowny i doskonale wie jak to wykorzystać... ludzie lgną do
        niego a on wykorzystuje to w, moim zdaniem i podejrzewam ludzi którzy krytykują
        RM z tej strony, szkodliwy sposób... i jak to może być, że RM = Kościół skoro w
        tak wielu kwestiach się nie zgadzacie z Episkopatem? być może rzeczywiście
        zrobił dużo dla tych ludzi... może tym ludziom potrzeba zamiast powiedzieć 'weź
        się o roboty, weź swoje życie w swoje ręce i nie oglądaj się na nic, to jaki
        jesteś i gdzie jesteś zależy w głównej mierze od Ciebie, nie ma sytuacji, w
        której nie można sobie poradzić' rzeczywiście należy przez cały czas powtarzać
        jak jest źle, jak wszyscy kłamią, jak ich okradają, jak chcą zniszczyć Polskę,
        Kościół i co tam jeszcze... tylko, że to nie wpływa na ludzi mobilizująco...
        ale dzięki temu o. Rydzyk wychował sobie przez te wszystkie lata wiernych
        wyznawców, którzy nie bacząc na nic ślepo wierzą w każde jego słowo a on to
        wykorzystuje... i to mi się nie podoba... ludziom, którym z jakiegoś powodu
        jest źle należy mówić, że będzie lepiej a nie utwierdzać ich w poczuciu
        beznadziejności... jak tobie jest źle to co wolisz usłyszeć 'oj stary,
        rzeczywiście kiepsko jest i wcale nie wygląda na to, żeby miało być lepiej' czy
        może 'ej, jutro już będzie lepiej, zobaczysz... dzisiaj minie, słońce wstanie i
        to wszystko przejdzie'? ja zdecydowanie to drugie...
        • Gość: Pr.Oszołom z RM Re: Wspomnienia sluchacza RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.03, 19:00
          elojka napisała:

> Oszołomku,
          >
          > - pod tekstem był podpis Michał więc prawdopodobnie jest to po prostu teks
          skąś
          >
          > tam przeklejony (tak jak twoje teksty z ND i od Łabędzkiego)...
          >
          > - trudno to traktować jako atak, raczej jako kabaret (przynajmnej ja się
          > uśmiałam)... przecież różne kabarety atakują czy to polityków czy niektóre
          > instytucje w swoich wystąpieniach... czy wtedy też traktujesz to jako atak?
          czy
          >
          > może śmiejesz się z tego jak ktoś parodiuje Millera, Kwaśniewskiego czy kogoś
          > tam...
          - Tylko że jakoś nikt nie parodiuje Balcerowicza Michnika Szymborksą itd jakoś
          liberałowie sa oszczędzani przez ostrze satyry podobnie ak ustawodaswto UE a
          tam przeciez bzdurnych norn jest co nie miara!!
          > - nie wiem dlaczego przez cały czas u ciebie RM = Kościół a przecież tak nie
          > jest... nie ma oficjalnego patronatu episkopatu nad rozgłośnią a nawet gdyby
          > był to i tak postawienie znaku równości nie miałoby sensu...

- RM jest rozgłośnią ojców redemptorysytów a zakon ten podlega bezp Watykanowi,
          więc RM nie podlega pod polski episkopat

RM nie
          > jest 'świętą krową' i też podlega krytyce, jak wszystko...

- z wyjątkiem UE środowiska KOR UW PO OBOP CBOS i autorytetów wykreowanych
          przez media np Owsiak, Roettenberg itp itd
          ND przez cały czas
          > krytykuje rząd, Łabędzki wymyśla politykom, ekonomistom, socjologom a nawet
          > biskupom... czy zaliczanie Pieronka do grona zdrajców nie jest takim samym
          > atakiem jak wypowiedzi krytyczne pod adresem RM?

- Łabedzki to osoba prywatna nie jest bezp związana ani z RM ani z ND to Polak
          który mieszka w Kanadzie i który sam założył i redaguje swój portal ojczyzna
          niepotrzebnie robicie z tego
          > jakąś sensację i wpajacie do głowy tym biednym ludziom, że są prześladowani i
          > jedynie RM i o. Rydzyk się o nich troszczą... podkreślam jeszcze raz (a
          robiłam

- ludzie biedni nie są prześladowani?? a Ożarów? a aferalna plata
          stoczniszczecińskiej? gdyby nie ten protest tej stoczni by już nie było a na
          bruku znalazło by się raptem 160-180 tys osób (wwliczając w to zakłady
          kooperujące) Ci ludzie wymusili na rządzie pewne działania i chwała im za to!!
          Upomnieli się o swoją goność! a prowokatorzy linczu sa teraz sadzeni (pobicie
          prezesa Odry oskarżonych 7 osób w tym tylko dwóch stoczniowców reszta to mendy
          które znalazły okazję do rozróby) a widziałaś ty jak skomentowano wtargnięcie
          bezrobbotnych do sejmu??? dzoiennikarze skupili się na probklemie
          bezpieczeństwa sejmu!! a sprawa bezrobotnych zeszła na plan dalszy!!!!!! i to
          wszystkie prawie media tak zrobiły!! (z wyj RM i ND) Nikt poza tymi wyjątkami
          nie drążył sprawy tych zdesperowanych bezrobotych co 8 lat sa bez pracy..za to
          GW i radio ZET zaczęły węszyć polityczna przeszłosć jednego z bezrobotnych że
          był kiedyś w KPN itp czyli media zrobiły z tego sprawę polityczną...żenujące

> to już przecież tyle razy) - RM jest radiem potrzebnym... są ludzie którym
          > odpowiada to, że radio jest wyciszone, spokojne, że nie ma tam muzyki, która
          > jest grana w pozostałych rozgłośniach, że mogą wysłuchać modlitw a nawet brać
          w nich udział...
          chodzi mi tylko o sposób przedstawiania rzeczywistości przez to
          > radio, o sianie w ludziach niepokoju, poczucia przegranej i czasami
          nienawiści
          > do innych...

- a w którym miejscu jest tu głoszenie nienawiści? Jezusa też oskarżano że
          podburza lud Gallilei i Judei przeciw Rzymianom i Cezarowi..fałszywi
          świadklowie sfingowany proces itd...

sam o. Rydzyk ma w tym swój ogromny udział... to jest
          > charyzmatyczny duchowny i doskonale wie jak to wykorzystać... ludzie lgną do
          > niego a on wykorzystuje to w, moim zdaniem i podejrzewam ludzi którzy
          krytykują
          >
          > RM z tej strony, szkodliwy sposób...

- A Mówienie że UE to raj czy to nie jest szkodzenie? a w ogóle co za
          hipokryzja! najpierw wielu z was krzyczało że kościół wara od polityki a teraz
          sami błagacie by ten agitował za UE a przeciez czym jest UE jak nie organizacją
          polityczną i gospodarczą? UE to jest polityka i to przez duże P!!! Jak można
          mówić że dostaniemy od UE 55% dopłat do rolnictwa w I roku członkowstwa skoro
          dostaniemy od UE tylko 25% a reszta ma być uzupełniona wkładem z polskiego
          budeżetu a ten przeciez jest dziurawy!!!!!?????? RM mówi o tym głosno i za to
          obrywa!!!!
          i jak to może być, że RM = Kościół skoro w
          >
          > tak wielu kwestiach się nie zgadzacie z Episkopatem?

- w jakich wielu? gdzie ty widzisz niezgodność? kto ci takich bzdur
          naopowiadał? Kobieto! ty puchu marny!! widać że w ogóle nigdy nie słuchałaś
          RM ..a RM przedstawia codziennie bez skrótów encykliki papieskie..widac nie
          znasz do końca stanowiska kościoła w wielku kwestiach zwłaszcza
          obyczajowych...czego nie da się powiedzieć o środowisku lewicowo liberalnym
          które kwestionuje zakaz aborcji a to przecie podpada pod V przykazanie, nie
          cudzołóż również jest przez was wyśmiewane...a rewolucjonisci roku 68 próbowali
          obalić przykazanie IV zastępując je hasłem nie wierz nikomu po 30-stce..w
          kwestii masońskiej obowiązują po dziś dzień wszystkie encykliki wydane w tej
          sprawie a Jan Paweł II potwierdził ich ważność w tym i Syllabusa....tymczasem
          to co my nazywamy katolewica sprzeniewierza sie nauczaniu kościoła w tej sprawie

być może rzeczywiście
          > zrobił dużo dla tych ludzi... może tym ludziom potrzeba zamiast
          powiedzieć 'weź
          >
          > się o roboty, weź swoje życie w swoje ręce i nie oglądaj się na nic, to jaki
          > jesteś i gdzie jesteś zależy w głównej mierze od Ciebie, nie ma sytuacji, w
          > której nie można sobie poradzić' rzeczywiście należy przez cały czas
          powtarzać
          > jak jest źle, jak wszyscy kłamią, jak ich okradają, jak chcą zniszczyć
          Polskę,
          - alez RM to robi!!! dużo już dzieł wokół tej rozgłośni powstało..IEN PKRD
          dwie fundacje trzy szkoły wyższe kilka średnich każda z instytucji prowadzi
          włąsną działalność oświatową i wydawniczą... a poxa tym uważasz że nasz kraj
          jest mlekiem i miodem płynącym? nie ma bezrobocia afer korupcji pospolitego
          bandytyzmu???? RM próbowało zapobiegać tym złymrzeczom..staje w obronie
          bezrobotnych (wyrzuceni z Tormięsu pracują dziś w RM lub powstałych przy nim
          instytutach, RM pomagało powodzianom w 1997 i 1998 roku..Mieszkańcy Lewina
          Brzeskiego (Opolskie) pamietają i odwczięczaja się tym, ze głosują na
          ugrupowania sympatyzujące z RM...tak było w 1998 w 2001 i w ostanich wyborach
          samorządowych
          wybory2002.pkw.gov.pl/grada/gw1/w16/p1601/g160104/index.html
          > Kościół i co tam jeszcze... tylko, że to nie wpływa na ludzi mobilizująco...
          > ale dzięki temu o. Rydzyk wychował sobie przez te wszystkie lata wiernych
          > wyznawców, którzy nie bacząc na nic ślepo wierzą w każde jego słowo a on to
          > wykorzystuje... i to mi się nie podoba... ludziom, którym z jakiegoś powodu
          > jest źle należy mówić, że będzie lepiej a nie utwierdzać ich w poczuciu
          > beznadziejności... jak tobie jest źle to co wolisz usłyszeć 'oj stary,
          > rzeczywiście kiepsko jest i wcale nie wygląda na to, żeby miało być lepiej'
          czy
          >
          > może 'ej, jutro już będzie lepiej, zobaczysz... dzisiaj minie, słońce wstanie
          i
          >
          > to wszystko przejdzie'? ja zdecydowanie to drugie...
          >
          - tu już nie polemizuję bo to zaczyna być niesmaczne i ochydne ..zwykłe
          naznaczanie i etykietowanie byleby tylko udowodnic że ty jesteś cacy a RM jest
          be
          • elojka Re: Wspomnienia sluchacza RM 08.01.03, 19:23
            Oszołom, denerwujesz mnie jeszcze na sam koniec dnia a ja zmeczona już jestem
            bo od rana w pracy :(

- nie uważam wcale, że jestem 'cacy'

- stanowisko RM wobec przystąpienia Polski do UE jest sprzeczne ze stanowiskiem
            Episkopatu i chyba nie zaprzeczysz tutaj

- nie twierdzę, że kraj jest mlekiem i miodem płynący... twierdzę, że nie
            należy czekać na to aż ktoś coś da tylko samemu trzeba wziąć się do roboty
            (patrz pracownicy Ożarowa - stracili już tyle czasu a i tak niczego nie
            wskurają; nie zaczynaj tu tylko bandycie Cupiale bo nie będziesz miał racji)

- jakie kwalifikacje mają bezrobotni? w większości raczej ograniczone...
            ostatnio usłyszałam, że w Estonii wyższe wykształcenie ma ponad 20%
            społeczeństwa a u nas? 7-8%... tylko, że ludzie nie potrafią zobaczyć
            zależności (chociaż teraz to i tak się poprawia) - lepiej się w młodości
            pobawić niż się uczyć... a 30 lat później...

- i chwała RM za to, że pomaga bezrobotnym... zbierają sobie punkty na bilet na
            górę...

- baaaardzo mi się nie podobają takie twoje osobiste wycieczki... skąd ty
            wiesz, jakie jest moje zdanie na temat aborcji, eutanazji... nic nie wiesz...
            ja nie wyzywam cie od jakis ksenofobów, zacofańców i innych więc ty też się
            uspokój bo to przestanie być przyjemnie dla kogokolwiek...

- nie wiem dlaczego tak się obruszyłeś na ostatnią część...
            • Gość: Oszołom z RM Re: Wspomnienia sluchacza RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.03, 19:51
              elojka napisała:

> Oszołom, denerwujesz mnie jeszcze na sam koniec dnia a ja zmeczona już jestem
              > bo od rana w pracy :(
              - aja też jestem zmęczony mam nienormowany czas pracy...
              > - nie uważam wcale, że jestem 'cacy'
              >
              > - stanowisko RM wobec przystąpienia Polski do UE jest sprzeczne ze
              stanowiskiem
              >
              > Episkopatu i chyba nie zaprzeczysz tutaj
              - katolicy nie muszą mieć identycznych pogladów z duchownymi z episkopatem w
              sprawach które wykraczają poza oficjalne nauczanie koscioła człowiek ma własną
              wolną wolę i nie jest on od nikogo uzalezniony ..może mieć odrębne zdamnie w
              kwestiach które nie stanowią fundamentów wiary którą wyznaje a co jest tym
              fundamentem? przykazania encykliki biblia... TU RM jest zgodne..podkreślają to
              nawet przeciwnicy RM..RM stawia pytania o UE o warunki o to co z tego będzie
              miał przeciętny Polak i czy ta dyskusja jest uczciwie prowadzona...ma
              zastrzeżenia i co? i z miejsca wylewacie na to radio kubły
              pomyj...jednomyślność to już żeśmy przerabiali za komuny i jak sę to skńczyło
              to sama wiesz..UE stała się takim liberalnym dogmatem...katolicy nie powinni
              uznawać żadnych dogmatów poza religijnymi płynacymi ze wspomnianych już źródeł

> - nie twierdzę, że kraj jest mlekiem i miodem płynący... twierdzę, że nie
              > należy czekać na to aż ktoś coś da tylko samemu trzeba wziąć się do roboty
              > (patrz pracownicy Ożarowa - stracili już tyle czasu a i tak niczego nie
              > wskurają; nie zaczynaj tu tylko bandycie Cupiale bo nie będziesz miał racji)
              - Uważasz że tu wszytsko było o.k? byłas ty kiedyś w Ameryce PŁd? ja z moim
              kuzynem forumowym GMRem byłem w Kolumbii i Brazyli oraz w Chile szczególnie te
              dwa pierwsze kraje mnie zaszokowały jak tam się traktuje pracowników... a jaka
              tam nedza!! ale z drugiej strony podobne obrazki widziałem na pólnocy polski
              popegeerowej...tych ludzi skrzywdzono podwójnie wpierw komuna im wybiła
              samodzielność a potem o 1989 roku zostawiono ich samych sobie..
              > - jakie kwalifikacje mają bezrobotni? w większości raczej ograniczone...
              > ostatnio usłyszałam, że w Estonii wyższe wykształcenie ma ponad 20%
              > społeczeństwa a u nas? 7-8%... tylko, że ludzie nie potrafią zobaczyć
              > zależności (chociaż teraz to i tak się poprawia) - lepiej się w młodości
              > pobawić niż się uczyć... a 30 lat później...
              - bezrobocie zaczyna dotykac też ludzi z wyższym wykształceniem...normalne
              bzerobocie to bezrobocie rzędu 3-5% w skali kraju a bezroboice sięgające 20% to
              patologia!! koleżanka po studiach z doktorskimi ambicjami z trrzema językami
              pracuje jako..sekretarka na pól etatu!!!!!! za 850 zł!!!!!!!
              > - i chwała RM za to, że pomaga bezrobotnym... zbierają sobie punkty na bilet
              na
              >
              > górę...
              >
              > - baaaardzo mi się nie podobają takie twoje osobiste wycieczki... skąd ty
              > wiesz, jakie jest moje zdanie na temat aborcji, eutanazji... nic nie wiesz...
              > ja nie wyzywam cie od jakis ksenofobów, zacofańców i innych więc ty też się
              > uspokój bo to przestanie być przyjemnie dla kogokolwiek...
              - Jest taka dziwna prawidłowośc że ci co są np przeciwnikami kary śmierci
              agitują za aborcją i eutanazją sądząc po akceptacji dla UE dla zachodniego
              stylu bycia można te ż z wysokim prawdopodobieństwem można stwierdzic że
              poglądy w tych sprawach również są "postępowe"...było juz tu kilku forumowiczów
              zajadłych liberałów którzy sprzeciwiają się karze śmierci a jednocześnie
              agitują na tym forum za aborcją i eutanazją (Kagan!) zabić dziecko w łonie
              matki to dobrze ale zabić seryjnego mordercę to źle? jeszcze się nad nim
              litować? darować mu życie i utrzymywac go do końca swoich dni w sanatorium
              zwanym więzieniem? a co z rodziną zabitego???
              > - nie wiem dlaczego tak się obruszyłeś na ostatnią część...
      • elojka Re: Wspomnienia sluchacza RM 08.01.03, 18:29
        a co do biznesów... niekażdemu się udaje... TV PULS nie była telewizją
        katolicką, to był pomysł chory od samego początku... tworzenie medium z
        pieniędzy spółek skrabu państwa i Prokomu... żeby taki pomysł się udał trzeba
        gigantycznych pieniędzy na inwestycję, na reklamę i na ofertę programową a ta w
        przypadku TV PULS była marniutka... nie mieli szans się przebić... a do tego
        jeszcze ambicje panów założycieli, żeby pokazywać się jakim się jest bogatym...
        tak to jest jak prawicowi politycy biorą się za zakładanie telewizji jako
        swojego politycznego przekaźnika...

Glepm nie musi być managerem... ma być przywódcą duchowym...
        • Gość: Pr.Oszołom z RM Re: Wspomnienia sluchacza RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.03, 19:11
          elojka napisała:

> a co do biznesów... niekażdemu się udaje... TV PULS nie była telewizją
          > katolicką, to był pomysł chory od samego początku... tworzenie medium z
          > pieniędzy spółek skrabu państwa i Prokomu... żeby taki pomysł się udał trzeba
          > gigantycznych pieniędzy na inwestycję, na reklamę i na ofertę programową a ta
          w
          >
          > przypadku TV PULS była marniutka... nie mieli szans się przebić... a do tego
          > jeszcze ambicje panów założycieli, żeby pokazywać się jakim się jest
          bogatym...
          >
          > tak to jest jak prawicowi politycy biorą się za zakładanie telewizji jako
          > swojego politycznego przekaźnika...
          >
          > Glepm nie musi być managerem... ma być przywódcą duchowym...
          >
          - Masz rację..ale prymas zawodzi również jako ten "duchowy przewodnik
          stada"...za prymasa Wyszyńskiego byłoby to niemozliwe!! O tak prymas Wyszyński
          to był prawdziwy mąż stanu jaka szkoda że kard Macharski nie został jego
          nastepcą....
          • elojka Re: Wspomnienia sluchacza RM 08.01.03, 19:24
            szkoda, że ludzie nie są nieśmiertelni bo moja babcia też była fajna...
            • Gość: Oszołom z RM Re: Wspomnienia sluchacza RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.03, 19:51
              elojka napisała:

> szkoda, że ludzie nie są nieśmiertelni bo moja babcia też była fajna...

- znów drwina...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka