Gość: janusz IP: *.7bulls.com 13.01.03, 19:44 Penwie Rywin za tym Stoi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: serce szczerozlote Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.proxy.aol.com 13.01.03, 20:26 Gość portalu: janusz napisał(a): > Penwie Rywin za tym Stoi i tez nie zaplaci! - nie dostal kasy od Michnika -:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 21:56 Owsiak poda do publicznej wiadomości dane osobowe tego gościa! He , he .Wtedy ten gość poda owsika do prokuratury i sądu o ujawnienie danych osobowych i biedny dobroczyńca dzieci zapłaci sowite odszkodowanie za wylicytowane serduszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sliedz-ik Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.01.03, 22:11 Gość portalu: kacper napisał(a): > Owsiak poda do publicznej wiadomości dane osobowe tego gościa! > He , he .Wtedy ten gość poda owsika do prokuratury i sądu o > ujawnienie danych osobowych i biedny dobroczyńca dzieci zapłaci > sowite odszkodowanie za wylicytowane serduszka. sc-ichnij:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yzrej Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 22:33 Jedna łapówka = 14 złotych serduszek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deri Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.bas.roche.com 14.01.03, 08:13 Kacper,nie wiem kim jesteś,ale z twojej wypowiedzi wynika ,że za dużo mądrości to ty nie posiadasz,współczuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apbl Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: spc:* / 126.39.71.* 14.01.03, 10:31 kacper ma racje za przypiecie takiego napisu mozna niezle beknac inna sprawa ze moze o to chodzi gosciowi w mysl kretynskiej zasady naszych czasow -nie wazne dobrze czy zle wazne by otobie pisano-zob. BIG BRATHER, IDOL, BAR, DWA SWIATY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: ZBIERZMY PIENIĄDZE DLA MATRIXA IP: *.rokiet.am.poznan.pl 14.01.03, 14:19 sam sie zbierz i spadaj z takim propozycjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charta Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 14.01.03, 14:44 Gość portalu: apbl napisał(a): > zob. BIG BRATHER, IDOL, BAR, DWA SWIATY bary to jeszcze kumam, ale reszta - co to takiego i gdzie to mozna zobaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ik Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.acn.pl 14.01.03, 02:13 he he he a czy nie jest tak, ze licytujący musi przystać na pewnie warunki?Jeżeli chciał licytowac, to musiał sie na to zgodzic..no a skoro sie zgodził.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: 213.155.189.* 14.01.03, 10:30 Gość portalu: kacper napisał(a): > Owsiak poda do publicznej wiadomości dane osobowe tego gościa! > He , he .Wtedy ten gość poda owsika do prokuratury i sądu o > ujawnienie danych osobowych i biedny dobroczyńca dzieci zapłaci > sowite odszkodowanie za wylicytowane serduszka. Idiota jesteś ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 13.01.03, 23:19 Zawsze może zapłacić 5 mln starych złotych z renty babci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deri Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.bas.roche.com 14.01.03, 08:15 Popieram pomysł:)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos 13.01.03, 23:26 Gość portalu: janusz napisał(a): > Pewnie Rywin za tym Stoi Za tym stoi SLD, Rywin tylko licytował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.03, 00:01 zwykla pomylka starych i nowych zlotych i tyle szumu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mason To nie RYWIN! TO Michnik i Soros IP: *.biuro.kom / 10.103.2.* 14.01.03, 00:09 Za wszyskim stoi zydokomunistyczna masoneria! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Papiez, Rydzyk i inne nie licytowaly? IP: proxy / *.mega.tmns.net.au 14.01.03, 01:41 Gość portalu: mason napisał(a): > Za wszyskim stoi zydokomunistyczna masoneria! Wychodzi mi ze nasz papiez i reszta instytucji to kutwy. Albo sie obrazily ze nie dla nich ta forsa. Ciekawe czy jak by Owsik zbieral na Swiatynie Opatrznosci Bozej to by wzieli od masonow i zydokomunistow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzz... Re: Papiez, Rydzyk i inne nie licytowaly? IP: *.acn.pl 14.01.03, 11:44 by wzięli ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charta Re: Papiez, Rydzyk i inne nie licytowaly? IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 14.01.03, 15:50 licytowaly, nie licytowaly... ja bym to pytanie postawil inaczej: zalozywszy jednoste A, ktora hipotetycznie nie jest w stanie wywiazac sie ze zobowiazan... co zrobilaby jednostka B, jesli zalezaloby jej na osmieszeniu licytacji jednostki C? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.acn.waw.pl 14.01.03, 03:18 Gość portalu: janusz napisał(a): > Penwie Rywin za tym Stoi Na miejscu tego z drugiego miejsca raczej nie przyjąłbym tego honoru. W końcu przegrana licytacja to przegrana licytacja. Ain't it? C. Odpowiedz Link Zgłoś
phantom_shitter Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos 14.01.03, 03:55 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Gość portalu: janusz napisał(a): > > > Penwie Rywin za tym Stoi > > > Na miejscu tego z drugiego miejsca raczej nie przyjąłbym tego honoru. > > W końcu przegrana licytacja to przegrana licytacja. > > > Ain't it? > > C. Phantom Shitter Strikes Again !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.sympatico.ca 14.01.03, 15:22 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Gość portalu: janusz napisał(a): > > > Penwie Rywin za tym Stoi > > > Na miejscu tego z drugiego miejsca raczej nie przyjąłbym tego honoru. > > W końcu przegrana licytacja to przegrana licytacja. > > > Ain't it? > > C. A ja mysle ze chodzi tez o pozyskanie funduszy na orkiestre. A jak bylo w zeszlym roku albo dwa lata temu jak jakis "byznesmen" zlicytowal chyba samolot i zeby ratowac honor miasteczka ludzie sie zlozyli i wykupili bo "byznesmen" sie jakos rozplynal. Nieuczciwych jest wiele.Szkoda tylko ze niektorzy sie tak wydurniaja.No ale coz.Miejmy nadzieje ze jednak pomimo mlodego wieku okaze sie ze to nie chlopczyk ale facet z jajami. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.dialup.mindspring.com 14.01.03, 06:36 Czy to bylo naprawde 5 mln zlotych czy 500 zl...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca debili Wariaci są przebiegli! IP: *.bielsko.msk.pl 14.01.03, 06:49 Przy całym szacunku dla akcji Owsiaka ( sam zawsze daję jakąś kwotę), jakoś mi sie nie wydaje, żeby ten małolat z Ustki był normalny. No bo jeśli miał taką bogatą babcie to czemu wcześniej mu nie pomogła. A jeśli się nic nie ma i czeka na spadek to raczej chyba się w pierwszej kolejności myśli o swoich sprawach a dopiero potem o filantropii. Wydaje mi się, że chłoptaś chciał po prostu zaistnieć w mediach i dowartościować się co nieco. Kosztowało go to kilkanaście impulsów telefonicznych a uciechy ma co niemiara. No cóż, wariaci bywają przebiegli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: Wariaci są przebiegli! IP: *.ipartners.pl / 157.25.119.* 14.01.03, 11:59 zgadzam sie. nu pagadi matrix Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MALY Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.rop / 10.104.0.* 14.01.03, 07:27 Jesli nie zaplaci, Balcerowicz musi odejsc!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK juz widze tego drugiego! bubuhahaha IP: *.kalisz.mm.pl 14.01.03, 09:11 zapewne taki sam kretacz jak ten cwaniaczek z ustko-krotoszyna. Ten zapewne powie, ze znalazl skarb na tytaniku, i nie wiedzial co z nim zrobic no to sobie wziol telefon i sobie do owsiaka zadzwonil...i jak tu sie dziwic, ze caly swiat postrzega nas jako narod pijakow, brudasow i OSZUSTOW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Co się czepiasz Kraju? IP: *.acn.waw.pl 14.01.03, 09:30 Gość portalu: POLAK napisał(a): > zapewne taki sam kretacz jak ten cwaniaczek z ustko-krotoszyna. > Ten zapewne powie, ze znalazl skarb na tytaniku, i nie wiedzial > co z nim zrobic no to sobie wziol telefon i sobie do owsiaka > zadzwonil...i jak tu sie dziwic, ze caly swiat postrzega nas > jako narod pijakow, brudasow i OSZUSTOW Skąd zaraz pijacy, brudasi i oszuści, skąd cały świat? Myślisz, że cały świat wysłuchiwał chrypki Owsiaka przy licytacji? Czepnij się lepiej samego Owsiaka i ludzi, którzy dla niego pracują. Do tego, żeby przy takich sumach nie sprawdzić tożsamości licytujących, trzeba kolego zadufanego w siebie ciemniaka. Widziałem końcówkę tej licytacji i widziałem jak wił się na scenie w zachwycie nad własną wszechmocą wywołujacą u innych ludzi taki wspaniały odruch dzielenia się każdą sumą pieniędzy. Myślę, że Matrix wszedł w rolę. On też podzielił się tym, czym miał - fantazjami i marzeniami. I tyle. Hasło dnia: Ziemia dla Ziemniaków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek_5710 Re: Co się czepiasz Kraju? IP: *.cezex.pl 14.01.03, 09:59 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Gość portalu: POLAK napisał(a): > > > zapewne taki sam kretacz jak ten cwaniaczek z ustko-krotoszyna. > > Ten zapewne powie, ze znalazl skarb na tytaniku, i nie wiedzial > > co z nim zrobic no to sobie wziol telefon i sobie do owsiaka > > zadzwonil...i jak tu sie dziwic, ze caly swiat postrzega nas > > jako narod pijakow, brudasow i OSZUSTOW > > Skąd zaraz pijacy, brudasi i oszuści, skąd cały świat? Myślisz, że cały świat w Poczekajmy. Ja typuję na żula. Kara żadna (dozór) a przed znajomymi chwała. Wiadomo Polak może wszystko a Niemiec.. no cóż średnio zarabia 5 razy więcej (chyba wiecie dlaczego). Pozdrawiam P.S. Żule wszystkich krajów łączcie się w ... Afganistanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawcio Każdy się dzieli tym co ma!!!!! IP: *.acn.pl / 10.65.5.* 14.01.03, 15:03 Widziałem końcówkę tej licytacji i widziałem jak wi > ł się na scenie w zachwycie nad własną wszechmocą wywołujacą u innych ludzi tak > i wspaniały odruch dzielenia się każdą sumą pieniędzy. > > Myślę, że Matrix wszedł w rolę. On też podzielił się tym, czym miał - fantazjam > i i marzeniami. > > I tyle. Zgadzam sie z tym w pełni!!!! Pawcio > > > Hasło dnia: Ziemia dla Ziemniaków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqse zgadzam sie 2-gi tez blefowal IP: *.kalisz.mm.pl 14.01.03, 10:59 to, ze ktos sobie robie jaja to kij mu w oko ale jakim glupkiem musi byc ten co w to WIERZY! Owsiak w licytacji zachowywal sie jak babcia ktora uwierzyla, ze dosatala przesylke pocztowa "wygrala pani 500 tys. ... ale musi pani kupuc czajnik za 60 itp.". Czulem, ze predzej czy pozniej musi dojsc do takiej kompromitacji, co qwa orkiestra gra w calej rzeczypospolitej i nikt nie moze rzetelnie i szybko sprawdzic co za jakis matrix. I tak oszusto-zlodziej zrobil sobie jaja nie tylko z owsaika ale rowniez z nas wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franc Re: juz widze tego drugiego! bubuhahaha IP: *.univ / *.univ-lille1.fr 14.01.03, 16:55 nie taki caly swiat ostatnio lepen powiedzial ze jestesmy pracowici a we francji tez sie o nas zle nie mowi. tylko od polakow slyszalem ze jestesmy brudasy i zlodzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.dip.t-dialin.net 14.01.03, 09:29 Robta co chceta no i chlop zrobil co chcial a co nie wolno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Dokładnie IP: *.acn.waw.pl 14.01.03, 09:32 Gość portalu: Max napisał(a): > Robta co chceta no i chlop zrobil co chcial a co nie wolno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo911 Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.ipartners.pl / *.bcf.pl 14.01.03, 10:18 Jak czytam to co tu piszecie, to zastanawiam się czy czytacie wogóle artykuł którego dotyczyć powinny Wasze komentarze. Obejrzałem licytację tego serduszka za 5 mln zł i uważam że jej przebieg budził wątpliwości. Jeżeli zostaje dwóch licytujących, którzy co chwila zmieniaja strategię i raz brzebijają poprzednika o 100 tys. raz o 200 tys. potem raptem o 1 mln i 1,5 mln to jeżeli są to osoby prywatne przy całym szacunku zaczynają być mało wiarygodne. Dlatego choć popieram akcję Owsiaka i cenię Go jako człowieka, który robi naprawdę wiele dobrego uważam że gdzieś przy tej licytacji popełniono błąd. Natomiast jest mi naprawdę żal ludzi, którzy chyba li tylko z zawiści opluwają Owsiaka i insynuują że zarabia On ciężkie pieniądze na WOŚP, bierze procenty itp. Nie wierzę w te bzdury, ale choćby się okazało że się mylę, to moim zdaniem i tak jest wspaniałym człowiekiem. Wszędzie widać namacalne dowody pracy fundacji w postaci sprzętu i aparatury jaki został kupiony za zebrane pieniądze. Pokażcie mi druga taką akcję jak WOSP , która pomaga nam Polakom a nie wysyła transporty w Świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj BRAWO BRAWO BRAWO IP: 213.155.189.* 14.01.03, 10:39 Gość portalu: Pablo911 napisał(a): > Jak czytam to co tu piszecie, to zastanawiam się czy czytacie > wogóle artykuł którego dotyczyć powinny Wasze komentarze. > Obejrzałem licytację tego serduszka za 5 mln zł i uważam że jej > przebieg budził wątpliwości. Jeżeli zostaje dwóch licytujących, > którzy co chwila zmieniaja strategię i raz brzebijają > poprzednika o 100 tys. raz o 200 tys. potem raptem o 1 mln i > 1,5 mln to jeżeli są to osoby prywatne przy całym szacunku > zaczynają być mało wiarygodne. > Dlatego choć popieram akcję Owsiaka i cenię Go jako człowieka, > który robi naprawdę wiele dobrego uważam że gdzieś przy tej > licytacji popełniono błąd. Natomiast jest mi naprawdę żal ludzi, > którzy chyba li tylko z zawiści opluwają Owsiaka i insynuują że > zarabia On ciężkie pieniądze na WOŚP, bierze procenty itp. > Nie wierzę w te bzdury, ale choćby się okazało że się mylę, to > moim zdaniem i tak jest wspaniałym człowiekiem. Wszędzie widać > namacalne dowody pracy fundacji w postaci sprzętu i aparatury > jaki został kupiony za zebrane pieniądze. Pokażcie mi druga taką > akcję jak WOSP , która pomaga nam Polakom a nie wysyła > transporty w Świat. Sam bym tego lepiej nie ujął ... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek_5710 Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.cezex.pl 14.01.03, 10:39 Gość portalu: Pablo911 napisał(a): > Jak czytam to co tu piszecie, to zastanawiam się czy czytacie > wogóle artykuł którego dotyczyć powinny Wasze komentarze. > Obejrzałem licytację tego serduszka za 5 mln zł i uważam że jej > przebieg budził wątpliwości. Jeżeli zostaje dwóch licytujących, > którzy co chwila zmieniaja strategię i raz brzebijają > poprzednika o 100 tys. raz o 200 tys. potem raptem o 1 mln i > 1,5 mln to jeżeli są to osoby prywatne przy całym szacunku > zaczynają być mało wiarygodne. > Dlatego choć popieram akcję Owsiaka i cenię Go jako człowieka, > który robi naprawdę wiele dobrego uważam że gdzieś przy tej > licytacji popełniono błąd. Natomiast jest mi naprawdę żal ludzi, > którzy chyba li tylko z zawiści opluwają Owsiaka i insynuują że > zarabia On ciężkie pieniądze na WOŚP, bierze procenty itp. > Nie wierzę w te bzdury, ale choćby się okazało że się mylę, to > moim zdaniem i tak jest wspaniałym człowiekiem. Wszędzie widać > namacalne dowody pracy fundacji w postaci sprzętu i aparatury > jaki został kupiony za zebrane pieniądze. Pokażcie mi druga taką > akcję jak WOSP , która pomaga nam Polakom a nie wysyła > transporty w Świat. Popieram Cię Tak trzymaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.polcard.com.pl 14.01.03, 14:30 Pablo, popieram Cię! Myślę, że jednak nas jest wielu. Niech Zyje Jurek Owsiak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.sympatico.ca 14.01.03, 15:30 Gość portalu: Pablo911 napisał(a): > Jak czytam to co tu piszecie, to zastanawiam się czy czytacie > wogóle artykuł którego dotyczyć powinny Wasze komentarze. > Obejrzałem licytację tego serduszka za 5 mln zł i uważam że jej > przebieg budził wątpliwości. Jeżeli zostaje dwóch licytujących, > którzy co chwila zmieniaja strategię i raz brzebijają > poprzednika o 100 tys. raz o 200 tys. potem raptem o 1 mln i > 1,5 mln to jeżeli są to osoby prywatne przy całym szacunku > zaczynają być mało wiarygodne. > Dlatego choć popieram akcję Owsiaka i cenię Go jako człowieka, > który robi naprawdę wiele dobrego uważam że gdzieś przy tej > licytacji popełniono błąd. Natomiast jest mi naprawdę żal ludzi, > którzy chyba li tylko z zawiści opluwają Owsiaka i insynuują że > zarabia On ciężkie pieniądze na WOŚP, bierze procenty itp. > Nie wierzę w te bzdury, ale choćby się okazało że się mylę, to > moim zdaniem i tak jest wspaniałym człowiekiem. Wszędzie widać > namacalne dowody pracy fundacji w postaci sprzętu i aparatury > jaki został kupiony za zebrane pieniądze. Pokażcie mi druga taką > akcję jak WOSP , która pomaga nam Polakom a nie wysyła > transporty w Świat. Nic dodac nic ujac. siema Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Proponuję przepuścić tekst przez korektę!! IP: *.zigzag.pl 14.01.03, 10:25 "Matrixsem", "zagranicą" i dwa akapity powtórzone dwa razy, coś się redakcja nie postarała... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Proponuję przepuścić tekst przez korektę!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.03, 10:35 "Matrix" oszukiwał już wcześniej! 18-letni Damian Wierzbiński z Ustki, który pod pseudonimem "Matrix" zlicytował złote serduszko WOŚP za 5 mln zł pochodzi z Krotoszyna (woj. wielkopolskie) i jest dobrze znany tamtejszej policji oraz prokuraturze. W 2001 r. chłopak usiłował wyłudzić towary za 100 tys. zł. Zamówił je w 27 firmach, którym wysyłał faksem sfałszowane własnoręcznie dowody zapłaty - informował wówczas PAP rzecznik prasowy Prokuratury Okręgowej w Kaliszu Janusz Walczak. Część towarów policja odnalazła w mieszkaniu nastolatka. Według Walczaka, chłopiec składał zamówienia najczęściej na książki, kosmetyki, kurtki, poduszki. Pierwszymi jego zakupami był Kodeks karny oraz Biblia. Sprawą zajęła się prokuratura rejonowa w Krotoszynie, która w maju 2002 r. przekazała materiały do miejscowego Sądu Rodzinnego i Nieletnich. W sierpniu 2002 r. sąd ten wszczął postępowanie. Ponieważ od czerwca ub.r. chłopak zameldowany jest na stałe w Ustce, krotoszyński sąd stwierdził "swoją niewłaściwość" i w październiku 2002 r. przekazał sprawę do sądu rejonowego w Słupsku. Podczas niedzielnej licytacji jego twarz rozpoznali policjanci z krotoszyńskiej komendy oraz kobieta, która pracowała kiedyś z jego matką - powiedział jeden z funkcjonariuszy Mariusz Jaśniak. Policja w Krotoszynie twierdzi, że nastoletni oszust lubi pokazywać się w telewizji. W czasie śledztwa prosił nawet, by gazety drukowały jego nazwisko w całości. "Ten chłopak usilnie zabiegał, by o nim pisano i mówiono" - dodał Jaśniak. Według prokuratury, Wierzbiński oszukiwał firmy w bardzo prosty sposób - wycinał stempel pocztowy i naklejał go na wypisany przez siebie przekaz pieniężny. Tak spreparowany dowód wpłaty wysyłał faksem do firm. Te nie czekając na uzyskanie potwierdzenia z banku, wysyłały zamówiony towar. Po zakończeniu licytacji złotego serduszka "Matrix" twierdził, że jest bogaty, a pieniądze otrzymał w spadku po babci. źródło: onet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj Chm ... IP: 213.155.189.* 14.01.03, 10:44 Trochę to ryzykowne, ale co jeśli prawdziwe ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BL Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.proxyplus.cz / 10.142.26.* 14.01.03, 11:14 a) dane osobowe - czy Owsiak jest ponad prawem? Nie wolno takich danych udostępniać!!! b) czy drugi w kolejce do serduszka nr 1 zapłąciłby tyle, gdyby "Matrix ne licytował" ? To jest trochę nie fair. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.adslplus.ch 14.01.03, 12:43 1. Dziwne pytanie czy licytacja jest fair. Kazdy kto przystepuje do licytacji, zaklada sobie kwote jaka jest gotow zaplacic i skoro wylicytowal za ponad 3mln to znaczy ze byl gotowy tyle przeznaczyc. W koncu to nie jest taka sobie zwykla licytacja, a serduszka maja tylko taka wartosc na jaka zgadzaja sie licytujacy 2. Codziennie przy roznych okazjach podawane sa nazwiska roznych osob do poblicznej wiadomosci, widocznie pan Damian nie zastrzegl sobie anonimowosci wiec jego nazwisko padlo i nie widze w tym nic dziwnego 3. Obwinianie teraz Owsiaka za ta sprawe jest ciosem ponizej pasa, cala idea Orkiestry opiera sie na wierze w czlowieka i jezeli jest prowadzone cos takiego jak licytacja internetowa to tym bardziej, bo kazdy moze sie na taka aukcje zapisac bez poddawania sie testom na uczciwosc. Owsiak mial prawo sie cieszyc i nie musi kazdej sumy podawac w watpliwosc, a co mial pytac sie czy licytujacy sa pewni, dac namiary Policji by grzebala w kartotekach a pozniej zrobila rewizje Jezeli ktos szuka powodu by przyczepiac sie Owsiaka wolno mu, ale i tak nic lepszego i wiekszego nie zrobi, bo nie popelnia bledow tylko ten co nic nie robi i tak widocznie widza to malostkowi ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.acn.waw.pl 14.01.03, 16:49 Gość portalu: iza napisał(a): > 1. Dziwne pytanie czy licytacja jest fair. Kazdy kto > przystepuje do licytacji, zaklada sobie kwote jaka jest > gotow zaplacic i skoro wylicytowal za ponad 3mln to > znaczy ze byl gotowy tyle przeznaczyc. W koncu to nie > jest taka sobie zwykla licytacja, a serduszka maja tylko > taka wartosc na jaka zgadzaja sie licytujacy > 2. Codziennie przy roznych okazjach podawane sa nazwiska > roznych osob do poblicznej wiadomosci, widocznie pan > Damian nie zastrzegl sobie anonimowosci wiec jego > nazwisko padlo i nie widze w tym nic dziwnego > 3. Obwinianie teraz Owsiaka za ta sprawe jest ciosem > ponizej pasa, cala idea Orkiestry opiera sie na wierze w > czlowieka i jezeli jest prowadzone cos takiego jak > licytacja internetowa to tym bardziej, bo kazdy moze sie > na taka aukcje zapisac bez poddawania sie testom na > uczciwosc. Owsiak mial prawo sie cieszyc i nie musi > kazdej sumy podawac w watpliwosc, a co mial pytac sie czy > licytujacy sa pewni, dac namiary Policji by grzebala w > kartotekach a pozniej zrobila rewizje > Jezeli ktos szuka powodu by przyczepiac sie Owsiaka wolno > mu, ale i tak nic lepszego i wiekszego nie zrobi, bo nie > popelnia bledow tylko ten co nic nie robi i tak widocznie > widza to malostkowi ludzie. Wszystko to wyłozone logicznie, ale to nie znaczy, że masz Izo rację. Przy licytacjach do jakiejś stosunkowo niewielkiej sumy sam podjałbym ryzyko. Ale przy licytacji, przy której wchodzą w grę wielkie sumy, przekraczające roczny budżet niejednej polskiej instytucji państwowej, rzecz wygląda całkiem inaczej. Sądzę, ze obowiązkiem Owsiaka było sprawdzenie przynajmniej, kto zacz ten Matrix i czy cieszy się w swojej miejscowości opinia człowieka majętnego i poważnego. Owsiak w zachwycie nie zrobił tego. Naraził się sam na śmieszność. Żeby tylko. Naraził również opinię przedsięwzięcia Orkiestry. Każdy teraz ma prawo zapytać, czy takie samo głupawe zaufanie Owsiak przejawia również, kiedy wybiera firmy, od których kupuje sprzęt. Ja osobiście mam już poważne wątpliwości. C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo911 APEL O KARĘ DLA MATRIXA IP: *.ipartners.pl / *.bcf.pl 14.01.03, 11:15 Proponuję ukarać Matrixa. Niech zbiera teraz pieniążki do puszki dla WOSP, aż uzbiera 5 mln zł. Przyczepić mu etykietke żeby ludzie wiedzieli komu wpłacają. Jestem ciekaw ile lat by zbierał. Kto sądzi podobnie niech się przyłączy. Pozdrawiam Pablo 911 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieracz-szperacz Re: APEL O KARĘ DLA MATRIXA IP: 212.244.163.* 14.01.03, 11:28 POPIERAM RECAMI, NOGAMI I OOSZAMI ;-)) Gość portalu: Pablo911 napisał(a): > Proponuję ukarać Matrixa. > Niech zbiera teraz pieniążki do puszki dla WOSP, aż uzbiera > 5 mln zł. Przyczepić mu etykietke żeby ludzie wiedzieli komu > wpłacają. Jestem ciekaw ile lat by zbierał. > > Kto sądzi podobnie niech się przyłączy. > > Pozdrawiam Pablo 911 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek_5710 Re: APEL O KARĘ DLA MATRIXA IP: *.cezex.pl 14.01.03, 12:57 Co Ty - jaja sobie robisz? Sprzedałby cały kraj - to Cwaniak - ukradłby. Wykastrować - to by na pewno podziałało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: APEL O KARĘ DLA MATRIXA IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.03, 13:49 przyłączam się!!uważam,że powinien zostać ukarany(Matrix).Ale nie wiem,czy on przypadkiem nie jest zagrożeniem dla społeczeństwa i nie powinien się leczyć psychiatrycznie?Chyba powinien się nim zająć prokurator,również w związku z jego wcześniejszymi przestępstwami!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myrdral Re: APEL O KARĘ DLA MATRIXA IP: 62.233.185.* 14.01.03, 14:14 Czynność prawna dokonana przez nieletniego przekraczająca zwykły zarząd jego majątkiem jest nieważna. Wystarczyło zapytać Matrixa ile ma lat... Ale dramaturgia programu by na tym ucierpiała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: APEL O KARĘ DLA MATRIXA IP: *.polcard.com.pl 14.01.03, 14:35 Proponuję licytację: ile razy kopnąć w dupę tego gnoja Matrixa. Ja go kopię raz, ale dobrze. Kto mnie przelicytuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: APEL O KARĘ DLA MATRIXA IP: *.sympatico.ca 14.01.03, 15:43 Gość portalu: Pablo911 napisał(a): > Proponuję ukarać Matrixa. > Niech zbiera teraz pieniążki do puszki dla WOSP, aż uzbiera > 5 mln zł. Przyczepić mu etykietke żeby ludzie wiedzieli komu > wpłacają. Jestem ciekaw ile lat by zbierał. > > Kto sądzi podobnie niech się przyłączy. > > Pozdrawiam Pablo 911 Przylaczam sie.I czyba moja poprzednia wypowiedz ze mam nadzieje ze okaze sie ze to nie chlopczyk ale facet z jajami staje sie niniejszym niewazna.Co za duren z tego Matrikxa.No ale glupich nie sieja sami sie rodza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McGuyver Re: APEL O KARĘ DLA MATRIXA IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.03, 15:12 Dobre!! Ten matriks, czy jak go zwą to żul!! Jeszcze nie pełnoletni, a już mu rogi rosną!!! Niech go do pudła wsadzą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena-W-wa Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 14.01.03, 12:27 Jeżlei chłopak nie wpłaci wylicytowanych 5 mln. a podjął publiczne zobowiązanie powinien zostać zobowiązany do konkretnej pracy społecznej np. na rzecz domu dzicka etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggreg Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.01.03, 14:16 Moim zdaniem najbardziej pokrzywdzony jest Przywidz, który przegrał licytację serduszka nr 1. Taka licytacja to zwykłe naciągactwo. Ciekawe co zrobi w tej sprawie naczelny dyrygent? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdab Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.01.03, 14:56 Niewywiązywanie sie z przyrzczeń publicznych winno być karane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peescekadziewiec ale kicha, zalosne IP: *.dynamic.umr.edu 14.01.03, 15:16 ja mam tylko jedno pytanie, jak, KURWA JAK udalo sie jakiemus gowniazowi zajsc tak daleko w licytacji??? czy wy ludzie z WOSP jestescie jacys naiwni, czemu nikt nie sprawdzil kolesia??? czemu???? zalosne, zalosne zalosne psck9 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez Janosik Re:Owsiak:jeśli nr 1 nie zapłaci, nr 2 bedzie idiota IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.03, 16:41 tylko kretyn moze wydumac cos tak idiotycznego. Jezeli nr 2 wyplaci deklarowana wczesniej kase to podwazy wszystkie rozumne reguly licytacji. A nawet jesli sie tak stanie to roznice do 5mln powinien pokryc z wlasnej kieszeni ksiaze Owsiak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ö Na miejscu # 2 powiedziałbym IP: *.acn.waw.pl 14.01.03, 17:29 Owsiakowi, żeby się wziął i pocałował w dupę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Na miejscu # 2 powiedziałbym IP: *.acn.waw.pl 15.01.03, 05:48 Gość portalu: Ö napisał(a): > Owsiakowi, żeby się wziął i pocałował w dupę. Donoszą jednakowoż (vide dzisiejsza Rzplita), że znaleźli się jacyś dobroczyńcy, którzy tę stratę chcą za wszelką cenę Owsiakowi wynagrodzić. Owsiakowi zrobiło by dobrze, gdyby przestał się aż tak podniecać i produkować 24-godzinne orgazmy dobroci; zamiast tego niech się trochę uspokoi i zabierze do skonstruowania systemu, dzieki któremu mógłby sprawdzić wiarygodność osób licytujacych powyżej pewnej granicy. Inaczej będzie wychodził regularnie na kretyna. Przykład Matrixa może sie okazać zaraźliwy. Nie wykluczone, ze za rok będzie miał w licytacji juz nie jednego a kilkunastu, którzy zaoferuja mu po kilka-kilkadziesiąt milionów dolarów. A niby dlaczego nie? Warto pamiętać opowieść Szwejka o tym, jak to w gospodzie doszło do gry w karty o wielkie sumy. Początkowo niewinna, skromna pula zaczęła się od pewnej chwili gwałtownie zwiększać; kiedy na miejscu pojawiła się na wezwanie przerażonego szynkarza policja, w kapeluszu znaleziono weksle i skrypty dłuzne opiewajace na cięzkie miliony. C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Na miejscu # 2 powiedziałbym IP: *.acn.waw.pl 15.01.03, 06:13 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Gość portalu: Ö napisał(a): > > > Owsiakowi, żeby się wziął i pocałował w dupę. > > Donoszą jednakowoż (vide dzisiejsza Rzplita), że znaleźli się jacyś dobroczyńcy > , którzy tę stratę chcą za wszelką cenę Owsiakowi wynagrodzić. > > Owsiakowi zrobiło by dobrze, gdyby przestał się aż tak podniecać i produkować 2 > 4-godzinne orgazmy dobroci; zamiast tego niech się trochę uspokoi i zabierze d > o skonstruowania systemu, dzieki któremu mógłby sprawdzić wiarygodność osób lic > ytujacych powyżej pewnej granicy. > > Inaczej będzie wychodził regularnie na kretyna. > > Przykład Matrixa może sie okazać zaraźliwy. > > Nie wykluczone, ze za rok będzie miał w licytacji juz nie jednego a kilkunastu, > którzy zaoferuja mu po kilka-kilkadziesiąt milionów dolarów. > > A niby dlaczego nie? > > Warto pamiętać opowieść Szwejka o tym, jak to w gospodzie doszło do gry w karty > o wielkie sumy. Początkowo niewinna, skromna pula zaczęła się od pewnej chwili > gwałtownie zwiększać; kiedy na miejscu pojawiła się na wezwanie przerażonego s > zynkarza policja, w kapeluszu znaleziono weksle i skrypty dłuzne opiewajace na > cięzkie miliony. > > C. Wg dzisiejszego Superexpressu ten # 2 już wpłacił. Co do Matrixa natomiast, gazeta pisze: "Gdy dwóch policjantów wczoraj po południu wyprowadzało Damiana z mieszkania, ten nie wyglądał na przejętego zamieszaniem, jakiego narobił. Zadowolony z siebie niósł dwie siatki i torbę podróżną. Kilka godzin później przyznał się policjantom, że nie ma pięciu milionów. Stwierdził, że wyda oświadczenie na ten temat po powrocie z pogotowia opiekuńczego. Nieoficjalnie wiemy, że chłopak chciał w ten sposób pokazać Owsiakowi i wszystkim związanym z WOŚP, że system licytacji jest do niczego." www.se.com.pl/iso/Dzisiaj/Wiadomosci/Kraj/kraj_2.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
lemog Re: Na miejscu # 2 powiedziałbym 15.01.03, 16:15 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Gość portalu: CCCP napisał(a): > > > Gość portalu: Ö napisał(a): > > > > > Owsiakowi, żeby się wziął i pocałował w dupę. Ja mu też ,dupie wołowej jednej, nie dam odtąd ani grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irimi Pozytywy z "dziela" matrixa i nie tylko IP: *.au.poznan.pl 15.01.03, 13:31 1. Ujawnil slabosci licytacji, o ktorych zapewne bylo wiadomo, ale teraz wiadomo na pewno. 2. Znaczaco podbil cene serduszka. Na szczescie dziekowac mu nie musimy, bo wszystkiego "dokonal" bedac niespelna rozumu, wiec nieswiadomie. Palant jeden. Mysle, ze licytacja serduszek (czy co innego teraz to bedzie) powinna byc poprzedzona np. dwutygodniowym okresem zglaszania chetnych do niej i weryfikacja ich mozliwości finansowych, a w skrajnych przypadkach takze stanu zdrowia psychicznego. I nie zachwycajmy sie ze jestesmy tacy hojni, bo statystycznie kazdy z Polakow dal mniej niz 1zl... Zatem jesli niektorzy daja po kilkaset, czy kilka tysiecy zlotych to znaczy ze kase daje 1 na 1000 Polakow albo gozej, hurra! Chyba stac nas na to by przez miesiac nie pic piwka, nie zjesc batonika, lub nie spalic paczki papierosow i dac te kase na orkiestre. Cala akcja jest bezpornie pozytywna (banal) tylko zal d.. sciska jak sie potem slyszy, ze koles pada na zawal w karetce bo SLUZBA zdrowia go miala gdzies. Bez powolania mozna pracowac w struzowce na parkingu, ale nie w szpitalu. Ale to sprawa na osobna dyskusje. To tyle. PS. Jurek nic sie nie martw. Najwazniejsze ze kupa dzieci jest dzieki orkiestrze zdrowsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irimi Pozytywy z "dziela" matrixa i nie tylko... cd. IP: *.au.poznan.pl 15.01.03, 13:47 Zapomnialem dodac jedna smutna prawde, ktorej mnie zawsze uczyl ojciec: "Jesli masz miekkie serce, musisz miec twarda dupe". Jurek mial za miekkie serce w kwestii licytacji. Ale nie ma tego zlego... Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOBACZ.GLT.PL Ten człowiek jest żałosny................ IP: 80.48.251.* 15.01.03, 15:27 Jeżeli matrix chcial być "sławny" przez ten czyn to w sumie jest. Tylko że za debilizm się płaci i chłopaka czeka chyba więzienie... wg mnie wcale to nie było śmieszne, raczej żałosne --- zobacz.glt.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowany Re: Owsiak: jeśli nr 1 nie zapłaci, serduszko dos IP: 213.158.197.* 16.01.03, 15:40 Kill him, czy w tej Ustce nie ma tzw. "półświatka" ??? Może by tak dali baranowi skierowanie na chirurgię, to więcej by się nie wychylał (przy okazji poznałby ciężar sławy o której szeroko opowiadają gwiazdy show biznesu na całym świecie). Jeżeli nie ma w Ustce "ludzi z miasta" odpowiednio wrażliwych w temacie dzieci i chcących zrobić to dla własnej satysfakcji i przyjemności to proponował bym zrobienie ogólno-polskiej zbiórki pieniędzy na opłacenie odpowiednio wykwalifikowanych ludzi. Może ktoś stworzyłby stronę www.wosp.com.pl (wosp - skrót od Wielka Organizacja Strasznego Wpierdolu) i na jej łamach zorganizował podobną zbiórkę ??? Odpowiedz Link Zgłoś