Dodaj do ulubionych

Czemu Semka sam siebie zaprasza ?

29.05.06, 23:15
Piotr Semka jest współautorem programu Warto rozmawiać w TVP, jednocześnie
siedzi sobie wśród komentatorów zaproszonych i odpowiada na pytania
prowadzącego, które pewnie sam przygotowywał.
Może wszyscy autorzy programu powinni ze sobą porozmawiać, w końcu i tak
wiedzą najlepiej wszystko.
Obserwuj wątek
    • t-800 Re: Czemu Semka sam siebie zaprasza ? 29.05.06, 23:21
      U nas to normalne. Niedawno prof. Zoll sam sobie jakąś nagrodę przyznał.
      • dr.szfajcner Kłamiesz , oszukujesz i pomawaisz jak zwykle. 29.05.06, 23:57
        t-800 napisał:

> U nas to normalne. Niedawno prof. Zoll sam sobie jakąś nagrodę przyznał.

• ave_duce Re: Może jakiś konkret? 30.05.06, 05:26
        t-800 napisał:

> U nas to normalne. Niedawno prof. Zoll sam sobie jakąś nagrodę przyznał.

Jaką?

;)
    • rzewuski1 Re: Czemu Semka sam siebie zaprasza ? 29.05.06, 23:22
      Semka powinien zapisac sie do PiS
      po co ten cyrk panie Semka
      • ab554 Re: Czemu Semka sam siebie zaprasza ? 29.05.06, 23:24
        Intryguja mnie te twoje placki - jakie placki lubisz?Ziemniaczane?
        • rzewuski1 Re: Czemu Semka sam siebie zaprasza ? 29.05.06, 23:26
          ab554 napisała:

> Intryguja mnie te twoje placki - jakie placki lubisz?Ziemniaczane?

tez
          • ab554 Re: Czemu Semka sam siebie zaprasza ? 29.05.06, 23:28
            Ale jakie najbardziej?Ja lubie babke ziemniaczana , jutro upieke.
            • marouder Dawno nie jadlem, tu w Krakowie nie do dostania:( 30.05.06, 00:00
              ab554 napisała:

> Ale jakie najbardziej?Ja lubie babke ziemniaczana , jutro upieke.
    • eryk2 Re: Czemu Semka sam siebie zaprasza ? 30.05.06, 00:23
      Takiego steku bzdur dawno już nie słyszałem - ostatni program Pospieszalskiego
      pobił poprzednie rekordy (własne).
      1. jakiś gostek chwalił sam siebie za hasło "Nasz papież u nas w Polsce"
      (genialne sformułowanie, drugie i trzecie dno, międzynarodowe podteksty,
      biskupi byli zachwyceni - on też, sobą);
      2. ten sam facet stwierdził, że fraza "Polska Chrystusem narodów" jest złą
      metaforą literacką (czekam teraz na lustrację romantyków: pół-Żyda Mickiewicza,
      pederastę Słowackiego i Krasińskiego, niekochającego własnej żony);
      3. pajac z Londynu (Zdzisław Drzewiecki czy jakoś tak) ogłosił, że Polacy nie
      jeżdżą już teraz do Europy Zachodniej na saksy, ale dokonują tam rzeczy
      imponujących, wielkich i wzbudzających podziw u miejscowych (większy niż
      naprawa kranu, zmywanie naczyń, czyszczenie kibli czy budowa domu): jako
      przykład podał... paradę 3000 polskich gastarbeiterów w Londynie z okazji
      rocznicy śmierci papieża, 2 kwietnia 2006;
      4. jako przykład wybitnego przesłania teologicznego Ratzingera (co najmniej na
      miarę Ojców Kościoła) zacytowano myśl, że polscy księżą "powinni uwierzyć w
      swoje święcenia";
      5. na koniec Semka stwierdził, że wierność papiestwu w średniowieczu uratowała
      Polaków w czasach klęsk powstaniowych w XIX wieku, bowiem katolicyzm i polskość
      to jedno.
      Chyba zacznę te programy nagrywać, kopiować i sprzedawać jako kasety z
      występami kabaretowymi (wysiada "HBO na stojaka" i Kabaret "Mumio"). Już wiem,
      komu sprzedam wypowiedź Semki - luteranom na Śląsku Cieszyńskim. Pośmieją się.
      • elfhelm Re: Czemu Semka sam siebie zaprasza ? 30.05.06, 00:25
        > 5. na koniec Semka stwierdził, że wierność papiestwu w średniowieczu uratowała
        > Polaków w czasach klęsk powstaniowych w XIX wieku, bowiem katolicyzm i polskość

???
        • eryk2 Do elfhelma 30.05.06, 00:35
          A mógłbyś dokładniej sprecyzować swoje pytanie?
          I jeszcze, przypomniało mi się kolejne durne bzdnięcie z inkryminowanego
          programiku: ksiądz Isakiewicz-Zaleski stwierdził, iż dotychczasowe zbywanie
          przez hierarchię duchowną tematu lustracji Kościoła katolickiego jest wynikiem
          UKŁADU istniejącego w tejże organizacji (sic!). Ciekawe, czy ma stałą opiekę
          psychiatryczną, bo widać pierwsze symptomy pisicy - a to groźna choroba,
          atakuje mózg i wyniszcza bezpowrotnie...
          • elfhelm Re: 30.05.06, 00:40
            5. na koniec Semka stwierdził, że wierność papiestwu w średniowieczu uratowała
            Polaków w czasach klęsk powstaniowych w XIX wieku, bowiem katolicyzm i polskość
            to jedno.

w zasadzie powinno być ???!!! jako wyraz mojego zdumienia twierdzeniami Semki.
            Semka po raz kolejny udowodnił, że on jest niezależny... ale od rozumu.
            • eryk2 Re: 30.05.06, 00:49
              Aaa, to teraz rozumiem. I się zgadzam :-)))))))))))))))))))))))))
              Wszelkie tego rodzaju baśnie historiozoficzne, najczęściej budowane przez
              niehistoryków, są zabawne dla specjalistów. Czasami odbija nawet prawidłowo
              wykształconym (idiotyczne teorie niejakiego Konecznego). Na każdy taki przykład
              można bowiem podać setki kontrprzykładów, ponieważ niespecjalista zna tylko
              wycinek rzeczywistości, na którym buduje cały system. Np. w średniowieczu Litwa
              była porośnięta świętymi gajami, ale to właśnie "Kronika Kościoła katolickiego
              na Litwie" była pierwszym regularnym opozycyjnym pismem w ZSSR - więc można
              było być antykomuchem, żarliwym katolikiem i w XIV wieku modlić się do Peruna...
              Inny przykład: protestanckim krajom skandynawskim, które "zdradziły Stolicę
              apostolską" (w myśl kategorii pojęciowych Piotra S.) udało się zbudować
              stabilne systemy demokratyczne, uniknąć katastrof wojennych od czasu wojen
              napoleońskich (chyba że w postaci agresji III Rzeszy i ZSSR w latach 1939-
              1940), a luterańskim Finom udało się zachować język, kulturę, a nawet
              sfinizować Jeana Sibeliusa, dziś podziwianego przez cały świat (istnieją
              towarzystwa jego imienia). I to wszystko bez świętopietrza - no, no, no...
              • elfhelm Re: 30.05.06, 00:52
                Ja czasami żałuję, że u nas reformacja nie wyszła :)
                • a.adas Re: 30.05.06, 01:08
                  ja będę bardziej radykalny i żałuję, że Polska nie przeszła prawdziwej wojny
                  religijnej... załatwiliśmy to fałszywą tolerancją i przez 50 lat był spokój, ale
                  ja juz się zaczęło...
                  • eryk2 Adasiu! 30.05.06, 01:12
                    Nie przejmuj się! Katolickie Semki, nawiedzone Pospieszalskie i Wildsteiny z
                    Wielkiego Wschodu Francji zniszczą Kościół katolicki jeszcze za naszego
                    pokolenia! Jako prawica, rzucając granat do szmba w postaci teczek, rozwalą Krk
                    w Polsce w try miga. SLD nie będzie musiało nawet kiwnąć palcem - Mielcarek,
                    Ryziol i Maciej Pawlicki zrobią to za Piechotę, Napier(d)alskiego i
                    Olejniczaka. Bezpłatnie.
    • ave_duce Re: Czemu Semka sam siebie zaprasza ? 30.05.06, 05:40
      wuj.truj napisał:

> Piotr Semka jest współautorem programu Warto rozmawiać w TVP, jednocześnie
      > siedzi sobie wśród komentatorów zaproszonych i odpowiada na pytania
      > prowadzącego, które pewnie sam przygotowywał.

> Może wszyscy autorzy programu powinni ze sobą porozmawiać, w końcu i tak
      > wiedzą najlepiej wszystko.

Tylko o czym?

Piotr Semka dobrze się wPiSuje w kaczystów:

www.naszapolonia.com/mozaic/16co4.jpg

bi.gazeta.pl/im/7/3128/z3128827N.jpg

bi.gazeta.pl/im/3/2941/z2941713N.jpg

Już nie mogę...

;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka