konrad.frankowski Jaroslaw Sellin: 21.06.06, 09:07 Jarosław Sellin, PiS, wiceminister kultury: - Każdy z nas popełnia jakieś błędy w młodości. Ja np. byłem zaangażowanym hipisem. Staram się zrozumieć Farfała - mieszkał wtedy w Głogowie, gdzieś w blokowisku, koledzy mogli go wciągnąć w złe towarzystwo. Ale ja tez bylem hipisem i wcale nie uwazam, ze byl to blad. Hipisi bowiem nie katuja plytami chodnikowymi bezdomnych i nie scigaja wlascicieli orientalnych fast foodów. Porównywanie hipisa (pewnie PiS utozsamia to z lewactwem) do faszysty, to czysta demagogia. Poza tym dziwi mnie, ze Sellin (a nad nim zielone wzgórza;)) broni neonazisty, jezeli utozsamial sie z subkultura hipisowska. Moze po prostu nie musial uciekac przed lysymi osilkami, uzbrojonymi w paly, "pieszczochy" i bullteriery bez kaganców. I czasami smyczy... Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Re: Jaroslaw Sellin: 21.06.06, 11:01 Jarosław Sellin, PiS, wiceminister kultury: - Każdy z nas popełnia jakieś błędy w młodości. Ja np. byłem zaangażowanym hipisem. Staram się zrozumieć Farfała - mieszkał wtedy w Głogowie, gdzieś w blokowisku, koledzy mogli go wciągnąć w złe towarzystwo. Jakis ty Jarku dla swoich kumpli partyjnych i zdeklarowanych nazistow wyrozumialy?! Jestem zdziwiony, poniewaz pamietam nasz wspolny pobyt w wojsku (IX 1989-I 1990 WSOWInz. Wroclaw) i takich postaw (jak Farfacel) nie akceptowales, mowiles o prawym charakterze, polskosci, sumieniu.Jak latwo sie skrzywic i przestac miec prawy kregoslup! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_klewek Re: Farfał: To było gó..arstwo, dałem tylko nazwi 21.06.06, 09:07 spieprzaj_dziaduu napisał: > to jest gó..arstwo, a Farfał jest żenujący To samo moge napisac o Adamie Michniku , bylym Stalinista , "blad" mlodosci Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke zestawcie te dwie wypowiedzi... 21.06.06, 09:08 "Marek Kotlinowski, lider LPR: - Nazwisko Piotra Farfała pojawiało się w tym piśmie kiedy miał 16-17 lat. " ..... "- Czemu pan jej nie autoryzował, skoro dostał maila z jej treścią? Farfał: - Bo miałem ważne spotkanie." Ci panowie nawet nie potrafią wspólnych zeznań ustalić. Odpowiedz Link Zgłoś
leszeksa no i się ze sr ał! 21.06.06, 09:09 a wczoraj podawał wszystkich do trybunałów, sądów, do prokuratury... Co za kozi bobek. Ale popie dolony kraj, gdzie rządzące bydlęta, tudzież drób (kaczki...) robią kupę na obywateli... __ Leszeksa. Odpowiedz Link Zgłoś
stopzionism neonazism to betka w porównaniu z syjonizmem 21.06.06, 09:11 który od ponad 60 lat jest oficjalna ideologia ludobójczych działań żydów na narodzie arabów palestyńskich w okupowanej arabskiej palestynie. syjonizm to rasizm i ksenofobia żydowska który sięga od lat po polskie pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Farfał: To było gó..arstwo, dałem tylko nazwi 21.06.06, 09:12 Tematy zastępcze gazetki. Czy pan Maleszka, pracujący dziś w gazetce wybiórczej współpraacownik SB w czasach kiedy SB mordowało ludzi (śmierć Stanisława Pyjasa) również popełniał błędy młodości? Odpowiedz Link Zgłoś
tofik79 Ciekawe, że jakoś nigdy... 21.06.06, 09:29 ...w GW nie piętnują ludzi którzy pisali poematy na temat Józefa Stalina i wychwalali system który zabił 5 razy więcej ludzi niż idea Hitlera. A są przecież wśród nich i nobliści (jeszcze nawet żyjący) i pan prezydent i wszelkiej maści inni poeci wielcy i mężowie stanu, którzy zawsze mogą liczyć na lizanie ich tyłków w naszym najpoczytniejszym dzienniku... Bynajmniej nie próbuje bronić pana Farfała ale poziom obłudy w GW sięga szczytów... Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: Ciekawe, że jakoś nigdy... 21.06.06, 09:46 > ...w GW nie piętnują ludzi którzy pisali poematy na temat Józefa Stalina i wych > walali system który zabił 5 razy więcej ludzi niż idea Hitlera. A są przecież w > śród nich i nobliści (jeszcze nawet żyjący) i pan prezydent i wszelkiej mylisz się, pan prezydent Kaczyński wychwalał w swojej pracy Lenina a nie Stalina Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ciekawe, że jakoś nigdy... 21.06.06, 09:48 Bynajmniej bronisz pana Farfała. Poprostu na temat zbrodni komunistów tyle powiedziano że już nie warto mówić więcej (zreszta się mówi w GW tylko nie widzisz tego). Gdyby pan Farfała nie zgrywał idioty tylko się uczciwie przyznał, że za młodu był głupi i wpadł w złe towarzystwo, a teraz z niego wyszedł i jakże porządnie zyje, nie było by sprawy. A on się wije niby jaki Kwaśniewski pytany o wykształcenie... Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Ciekawe, że jakoś nigdy... 21.06.06, 11:09 Zresztą w Polsce kraju gdzie komunizm usiłowano wprowadzić, nieszczęśnicy wierzący wciąż w zwycięstwo światowego proletariatu budzą śmiech i politowanie. Natomiast neonazim budzi obrzydzenie i wrogość. Odpowiedz Link Zgłoś
motylek1601 Re: Ciekawe, że jakoś nigdy... 21.06.06, 11:21 odpow. do tofik79 ,,GW nie piętnują ludzi" ..... GW jest od tego aby pokazywać skrzętnie ukrywaną rzeczywistość obecnie rządzących,aby społeczeństwo wiedziało kogo mianuje się na eksponowane stanowiska za NASZE pieniądze. MYśLENIE NIE BOLI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Mozna sie mylic, zmieniac poglady ale stale 21.06.06, 09:13 traktowanie innych jak kompletnych debilow (co swoim tlumaczeniem potwierdza pan Farfal) dyskwalifikuje takich ludzi jako kandydatow na wysokie stanowiska. Skad sie tacy bufoni biora ? Jak to sie dzieje ze demonstrujac smiesznosc osiagaja wysokie pozycje spoleczne? Przeciez te odpowiedzi smiesza 14 letnie dzieci . Kto w to wierzy i dlaczego ? Bo chce wierzyc ? Dlatego ze "gosc" jest w garniturze i krawacie ? Ze moze ma kilka dyplomow ? Jest niemniej smieszny jakby ich nie mial. Odpowiedz Link Zgłoś
kosiem Farfał: To było gó***arstwo 21.06.06, 09:15 Czy w takim razie obywatel Farfał Piotr jednoznacznie potępia zbliżone do przykładu z pisma postępowanie niejakiego Giertycha (i jego koleżków z faszystowskich bojówek), pełniącego tymczasowo funkcję ministra od edukacji? Odpowiedz Link Zgłoś
au_rebours Re: Farfał: To było gó***arstwo 21.06.06, 09:19 Błędy młodości, teraz jest już mocno zgrzybiały, ma 28 lat, a to było aż 10 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 Re: Farfał: To było gó***arstwo 21.06.06, 09:23 au_rebours napisał: > Błędy młodości, teraz jest już mocno zgrzybiały, ma 28 lat, a to było aż 10 lat > > temu. I wcale nie miał 18 lat tylko 16.Prawda was wyzwoli??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Farfała-mięczak bez kręgosłupa 21.06.06, 09:22 Chaire, rozumiem, że poglądy Farfały przez 10 lat ewoluowały i obecnie po tylu latach przemyśleń by nie pisał takich artykułów jak wtedy. To nie znaczy jednak, że ma on padać na kolana przez talmudystami i sam siebie opluwać i poniżać. To jest dopiero obrzydliwe. Albo ówczesne poglądy Farfały były początkiem jego drogi do obecnych, nie ma wiec on za co przepraszać, bo postęp naukowy polega na tym, że co dziennie nowe osiągnięcia obalają wczorajsze odkrycia, albo faktycznie jest on chorągiewką, która nie ma poglądów i nie wie co robi - jeżeli tak jest lepiej go usunąć z polityki. Zarówno poglądy astronomiczne Ptolemeusza, jak i Kopernika dzisiaj są uznawane za błędne. Bez Ptolemeusza i Kopernika byśmy jednak nie mieli dzisiejszej wiedzy o astronomii. Podobnie bez prymitywnych antysemitów by nie było rzeczowych badań nad żydostwem i byśmy nie wiedzieli o nim tyle, co wiemy obecnie. T. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Farfał: To było gó..arstwo, dałem tylko nazwi 21.06.06, 09:23 Co to jest? Obiektywny charakter praw przyrody i społeczeństwa w świetle pracy J.W.Stalina "Ekonomiczne problemy socjalizmu". Otóż to tytuł pracy "naukowej" towarzysza Wiatra, ministra Oświaty sprzed paru lat. Co na to gó..ażeria z SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
kosiem Brak autoryzacji to tylko drobiazg 21.06.06, 09:28 Brak autoryzacji to tylko drobiazg wynikający z chwilowego braku czasu, a nie z tego, że tekst w którymkolwiek miejscu odbiega od farfalskiego oryginału. "- Czemu pan jej nie autoryzował, skoro dostał maila z jej treścią? Farfał: - Bo miałem ważne spotkanie." Więc odwracanie kota ogonem, że jakoby coś nie tak zrobił wydawca jest zwykłą ucieczką przed odpowiedzialnością Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Farfał: To było gó..arstwo, dałem tylko nazwi 21.06.06, 09:31 poczytajmy o "błędach młodości" towarzyszy z SLD. System stalinowski był w tym kraju faktem (w przeciwieństwie do wyimaginowanych obozów koncentracyjnych w których moherowe babcie zamykaja gejów) W wydanej w 1953 r. propagandowej pracy "Obiektywny charakter praw przyrody i społeczeństwa w świetle pracy J.W. Stalina 'Ekonomiczne problemy socjalizmu w ZSRR'" J. Wiatr do spółki z innym fałszerzem Z. Baumanem wychwalał już na pierwszej stronie tekstu "ostatnią pracę Towarzysza Stalina" jako "potężną dźwignię rozwoju wszystkich nauk, które z bezcennej skarbnicy stalinowskiej filozofii czerpią i czerpać będą". Obaj stalinowscy propagandyści wysławiali pod niebiosa "nieśmiertelne" wskazania Józefa Stalina, a zarazem chwalili kierownictwo PZPR za zdemaskowanie w porę "kliki odchyleńców prawicowych". Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Farfał: To było gó..arstwo, dałem tylko nazwi 21.06.06, 09:33 orzko, a donośnie opłakiwał J. Wiatr śmierć Stalina, pisząc na łamach "Po Prostu" w 1953 r.: "Dziś, gdy zabrakło wśród nas największego Człowieka naszej epoki, Jego dzieła są nam jeszcze droższe i cenniejsze. Stają się one w coraz większym stopniu busolą kierującą naszą pracą. Dzięki Stalinowi żyjemy w pięknej epoce". Minęło 13 lat od tego "wiekopomnego tekstu", a wierny komunistycznemu reżimowi J. Wiatr zalecał w poradniku dla nauczycieli "Ideologia i wychowanie" (z 1965 r.): "Przestrzeganie internacjonalizmu ruchu socjalistycznego, a w obliczu zagrożenia ze strony imperializmu kapitalistycznego przestrzeganie solidarności z udzielaniem sobie wzajemnej pomocy - w razie potrzeby - również zbrojnej". www.polonica.net/czerwone-zyciorysy_JWiatr.htm Odpowiedz Link Zgłoś
maaac A w Ameryce dla komuchów dalej bija Murzynów 21.06.06, 09:44 Czy chociażby i tysiąc skomuszałych starców w LSD umniejszy niechęc antykomunistycznego i antynazistowskiego społeczeństwa do p. Farfały? Naprawde musisz być komunistom na opak i przejmować się losem biednych bitych Murzynów w Ameryce? Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Farfał: To było gó..arstwo, dałem tylko nazwi 21.06.06, 09:46 Sa i inni czlonkowie SLD i SdP wiekszosc dzialaczy PD obecnie Onyszkiewicza, a korzenie p. prezydenta Kwasniewskiego? To byli aktywni na roznych poziomach dzialacze zbrodniczej formacji jaka byla PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
golem_t Re: Farfał: To było gó..arstwo, dałem tylko nazwi 21.06.06, 10:15 www.polonica.net/ - wspaniałe źródło wiedzy Sprawdź sobie na tej stronie takie nazwisko Kalkstein - i wszytko bedzie jasne ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Farfał: To było gó..arstwo, dałem tylko nazwi 21.06.06, 10:33 Dzieki, wlasnie korzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Farfał: To było gó..arstwo, dałem tylko nazwi 21.06.06, 11:11 W obecnym rządzie jakoś też nie brak byłych aparatczyków PZPR i jej sługusów i jakoś to waszego obrzydzenia nie wzbudza. Należy stosować potępienie w obie strony a nie tylko w stronę przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Farfał: To było gó..arstwo, dałem tylko nazwi 21.06.06, 13:13 No to zacytuj np. tow. Gieremka z czasow stalinowskich lub tow. Balcerowicza z okresu Gierkowskiego, oj bedze wesolo. Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca Re: Farfał: To było gó..arstwo, dałem tylko nazwi 21.06.06, 19:59 tom1003 napisał: > orzko, a donośnie opłakiwał J. Wiatr śmierć Stalina, pisząc na łamach "Po > Prostu" w 1953 r.: "Dziś, gdy zabrakło wśród nas największego Człowieka naszej > epoki, Jego dzieła są nam jeszcze droższe i cenniejsze. Stają się one w coraz > większym stopniu busolą kierującą naszą pracą. Dzięki Stalinowi żyjemy w piękne > j > epoce". > > > Minęło 13 lat od tego "wiekopomnego tekstu", a wierny komunistycznemu reżimowi > J. Wiatr zalecał w poradniku dla nauczycieli "Ideologia i wychowanie" (z 1965 > r.): "Przestrzeganie internacjonalizmu ruchu socjalistycznego, a w obliczu > zagrożenia ze strony imperializmu kapitalistycznego przestrzeganie solidarności > z udzielaniem sobie wzajemnej pomocy - w razie potrzeby - również zbrojnej". > >PRZEPRASZAM, MOZE NIE NA TEMAT. CZLOWIEKU A JAKIE STANOWISKO CZY URZAD PIASTUJE DZIS J.WIATR,BO MAM TYLY I NIE WIEM CZY POWINNO SIE REAGOWAC NA POROWNANIE WIATRA Z FARFALEM. Odpowiedz Link Zgłoś
krystynaer Re: Farfał: To było gó..arstwo, dałem tylko nazwi 21.06.06, 09:44 ...dałem tylko nazwisko...A właśnie, nazwisko. Farfał czyli motyl /po włosku farfalla to motyl/. A motyl... z kwiatka na kwiatek. No i wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
drogba666 Gó..arzu do piaskownicy a nie do TVP 21.06.06, 09:48 Koles moze myśli ze mu ktoś uwierzy w te bajki. Był skinhedem z tego co widać a teraz sie tego wypiera. Tchórzowi mówie nie! Odpowiedz Link Zgłoś
corradocatani Pierwszy polityk z PiS-u 21.06.06, 09:53 który wyraził jakąs tam skruchę wobec swojego zachowania. 99,9% pisuarów oskarżyłoby prasę, TV, żydów, masonów, gejów i cyklistów o porwokację i zapałało świętym gniewem. czyżby to ta jaskółka, która jednak wiosny nie czyni? Odpowiedz Link Zgłoś
panikazia hippis rowny naziscie 21.06.06, 10:00 wg panow z pisu czyli tak samo mroczna karta jest bycie hippisem co nazista ladne ladne ja niby wiem ze oni sa inni, ale za kazdym razem mnie zdumiewaja Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Re: Farfał: To było gó..arstwo, dałem tylko nazwi 21.06.06, 10:00 I tak nie znoszę w ogóle obłudnych gó..arzy, Ale gdy mymi przyjaciółmi jeszcze śmieli być I potem się zdemaskowali - Tym gorzej, jeśli się w gó..arstwie swym tak długo dekowali - To taki mnie porywa wstyd, że mi jest z tym wprost nie do twarzy! Precz ode mnie, gatunku wraży! Niech mi się nie śmie żaden z was nawet śnić, Bo będę pluć jak Arab i bić! Niech mi się o nim nigdy więcej najlżej nawet nie zamarzy, Bo wszystkich razem w kupie Zwalę czym popadło - dla ekonomii - po olbrzymiej wspólnej dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Farfał: To było gó..arstwo, dałem tylko nazwi 21.06.06, 10:04 Tak jak Kaczynski, dal tylko nazwisko a to jest go...niarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
tomecki27 Re: Farfał: To było gó..arstwo, dałem tylko nazwi 21.06.06, 10:09 Wielka żenada. Tutaj mówią o błędach młodości, a co ma powiedzieć Tusk, kiedy wyciągneli akta, kiedy to dziadek byl rzekomo w Wermahcie? Żenada i jeszcze raz żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Farfał: To było gó..arstwo, dałem tylko nazwi 21.06.06, 10:16 Jak mówią na wsi, kiedy kto chce psa uderzyć, to zawsze kija znajdzie. Ciekawe dlaczego nie wyciaga sie przeszlosci takim wybitnym dzialaczom PZPR jak np. Kwasniewski, Miller, Oleksy, Borowski, Gieremek, Kuron, Kolakowski, Jaskiernia, Olejniczak itd.. Jezeli kogos pominolem to prosze uzupelnic. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: Farfał: To było gó..arstwo, dałem tylko nazwi 21.06.06, 11:29 todundliebe napisał: > Ciekawe dlaczego nie wyciaga sie przeszlosci takim wybitnym dzialaczom PZPR > jak np. Kwasniewski, Miller, Oleksy, Borowski, Gieremek, Kuron, Kolakowski, > Jaskiernia,Olejniczak itd...... Jezeli kogos pominolem to prosze uzupelnic. Jesteś żałosny w swojej argumentacji i robisz to w stylu Vice. Albo staraj się zrobić z tego "kabaret" albo mów na temat! "Lepiej milczeć niż pieprzyć głupoty" jak mawiał znany polski robotnik. Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Farfał: To było gó..arstwo, dałem tylko nazwi 21.06.06, 13:01 To juz na tych lamach nawet pytac nie wolno?? Wymienienia tych kila nazwisk czerwonej arystokracji to obraza swietosci? I kto tu jesz faszysta?! Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: Farfał: To było gó..arstwo, dałem tylko nazwi 21.06.06, 13:38 todundliebe napisał: > To juz na tych lamach nawet pytac nie wolno?? Pytaj ile wlezie i ile masz sił! Pytanie to droga do szczęścia, rozwoju intelektualnego, pozwala zaspokoić ambicje i osiągnąć orgazm intelektualny. Lecz w sprawie tych kilku zmruszałych dziadków należy zwrócic się z zapytaniem do IPN, Prokuratury itp. Idż na dwór, pograj w piłkę i przejdzie Ci chęć walki z czerwoną arystokracją! Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Farfał: To było gó..arstwo, dałem tylko nazwi 21.06.06, 15:22 Ty nigdy o nic nie pytales, dlatego Twoj inelekt jest plaski jak biust kulturystki. Odpowiedz Link Zgłoś
motylek1601 Re: Farfał: To było gó..arstwo, dałem tylko nazwi 21.06.06, 11:58 do todundliebe ,,Jak mówią na wsi".... PYTANIE :Czy ktoś te osoby sadza na stołku w TVP,za nasze pieniądze? MYSLENIE NIE BOLI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Farfał: To było gó..arstwo, dałem tylko nazwi 21.06.06, 13:06 No tak PrezydentRP, czy Marszalek Sejmu to pryszcz w porownaniu z v-ce prezesem TV. A byl jeszcz nie tak dawno taki wybitny dzialacz PZPR prezes p.Kwiatkowski i jak bylo pieknie i nikomu to nie przeszkadzalo. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl todundliebe jak będziesz gryzł to stracisz zęby 21.06.06, 13:50 todundliebe napisał: >A byl jeszcz nie tak dawno taki wybitny dzialacz PZPR prezes p.Kwiatkowski > i jak bylo pieknie i nikomu to nie przeszkadzalo. Nasz kochany kolega doczepił się do czerwonych jak komar. Gryzie ze wszystkich stron bo tylko to potrafi a okazuje się, że krwi jak na lekarstwo! Nie siadaj tylko na tyłku bo cię łatwo rozgniotą zwykłym klapsem. I kolejny zatwardziały antykomunista będzie musiał dać se na wstrzymanie! Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: todundliebe jak będziesz gryzł to stracisz zę 21.06.06, 15:18 Cos bredzisz, chyba dostales biegunki jezykowej adwokacie czerwonych; Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca [...] 21.06.06, 20:26 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca [...] 21.06.06, 20:22 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Ja tylko firmowałem jak w stanie wojennym 21.06.06, 10:30 Miałem tylko 16-18 lat, błędy młodości,błądziłem, koledzy namawiali do firmowania tych wypocin bo sami się bali, dałem mieszkanie na ten cel itp. itd. Prezes zwykle ostry w swych osądach, tym razem bardzo łagodny dla błędów młodości.Wcześniej dowiaduję się, że przywódcy LPR wiedzieli,że był grzecznym, dobrym chłopcem, chodził do kościoła, nosił długie włosy jak każdy zbuntowany młodzieniec! Czyli jest dobrym i szanowanym Polakiem, te dwa lata w jego życiorysie to była gra w Teatrze Jednego Aktora w sztuce "Mały solidarnościowiec".Każdy artysta będący pod opieką kochanych rodziców musi to zaliczyć za czym rozpocznie karierę zawodową! Dlatego to wszystko da się porównać do kabaretu. Bo nasze orły i sokoły na Mundialu są słabe fizycznie a kruki i wrony w KRiTV są słabe moralnie! Odpowiedz Link Zgłoś