Dodaj do ulubionych

Dlaczego prawica ma utrzymywac lewice?

22.06.06, 12:07
Wskaznik dzietnosci kobiet z tzw. domow katolickich i prawicowej konserwy jest
wyzszy niz osob o pogladach mocno zliberalizowanych w sensie spolecznym.

Dlaczego prawica ma utrzymywac gardlujaca lewice? Lewica ma czas na parady, to
niech lewica zatroszczy sie o swoje emerytury. Dlaczego dzieci prawicy maja
zarabiac na emerytury komuszysk?

:)
Tak pytam.... :)
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych To po co płodzisz te dzieci, babo? 22.06.06, 12:09

• trouble_maker Nie wiemy, czy bladź płodzi dzieci; na pewno to... 22.06.06, 14:30
        ...płodzi wątki...(mątki?) ;-)
        • frau_blada Ktore uwielbiacie i sie do nich wpisujecie :) 22.06.06, 16:00

• trouble_maker Powiedzmy, że tym razem masz rację... 23.06.06, 01:16
            ...w 50%... ;->
    • capitalissimus Re: Dlaczego prawica ma utrzymywac lewice? 22.06.06, 12:09
      masz rację. jako liberał i libertyn zadam jeszcze jedno pytanie: dlaczego ja,
      ateista, mam utrzymywać kościół katolicki?
      • frau_blada Re: Dlaczego prawica ma utrzymywac lewice? 22.06.06, 12:13
        A dajesz na tace?
        • bajeranek Re: Dlaczego prawica ma utrzymywac lewice? 22.06.06, 12:14
          www.michalkiewicz.obciach.pl
          www.frau_blada.porazka.pl
        • pandada Na kościół idą pieniądze z podatków /bt 22.06.06, 12:14
          • frau_blada NIe na kosciol, ale na dziedzictwo kulturowe 22.06.06, 12:25
            Jak trzeba remontowac zabytki, to panstwo musi dac i tyle.

Czy sadzisz, ze Grecy dalej wierza w Zeusa? NIe! To po co placa na te kupe
            kamieni na Akropolu?
            • pandada nie o to chodzi 22.06.06, 12:43
              a o to
              pl.wikipedia.org/wiki/Fundusz_Kościelny
              o piegrzymki papieskie, opłacanie katechetów itd.
              • frau_blada Katecheci sa oplacani jak etycy 22.06.06, 12:49
                w szkolach, wiec sprawa jest jasna. Jedni chca religiii i inni etyki.

Co do wizyty osoby z innego panstwa, to te wydatki zawsze przejmuje kraj
                przyjmujacy. Takie sa zasady.

Jak ktos nie chce Bendykta w Polsce, to niech pracuje, glosuje i uzyska
                wiekszosc w parlamencie. :)

To proste jak drut!
                • sierzant_nowak taaak.. tylko dlaczego jak ktos chce np. 22.06.06, 13:24
                  lekcji judaizmu to takiej mozliwosci nie ma? Dlaczego ateista ma placic za krzewienie religii katolickiej (bo tym sa lekcje religii, nie zadna nauka).
                  • pandada zazwyczaj to reklamodawca płaci za możliwość 22.06.06, 13:28
                    promocji.

Tu za promocję swej firmy reklamodawca kasę bierze.
                  • frau_blada A po co? 22.06.06, 13:35
                    Przeciez u nas wiecej Tatarow i muzulman niz zadeklarowanych zydow.

To moze KOran wprowadzic, co?
                    :)))))))))))))0
                    Buahahahahaha
                    Prowokatorzy do wora, a wor do jeziora!
                    I to sobie moze dam do sygnaturki. :)
                    • ave.duce Re: A po co? 23.06.06, 07:01
                      frau_blada napisała:

> Przeciez u nas wiecej Tatarow i muzulman niz zadeklarowanych zydow.
                      >
                      > To moze KOran wprowadzic, co?

A dlaczego nie?
                      Jeśli jakieś dziecko wyznaje islam, to powinno mieć możliwość nauki jako
                      muzułmanin, czy nie powinno?

> :)))))))))))))0
                      > Buahahahahaha

"Śmiej się, pajacu"...

> Prowokatorzy do wora, a wor do jeziora!
                      > I to sobie moze dam do sygnaturki. :)
                      >

Ta sygnaturka to o tobie samej, frau_blada. Bardzo adekwatna!
                      Tylko why liczba mnoga?
                      Masz schizofrenię?! Współczuję.
                      Chyba, że ta sygnaturka obejmuje równiez smoka & resztę kaczych prowokatorów...

;)
                • ave.duce Re: Katecheci sa oplacani jak etycy 23.06.06, 06:55
                  frau_blada napisała:

> w szkolach, wiec sprawa jest jasna. Jedni chca religiii i inni etyki.
                  >

Podaj, jeśli możesz, dane n/t ilu katechetów jest zatrudnionych, a ilu etyków.
                  Można potem "rozpracować" to na liczbę "słusznie" wierzących, "innowierców"
                  i niewierzących...

:P

;)
            • sierzant_nowak dziedzictwo w postaci swiatyni opatrznosci np.?? 22.06.06, 13:24

• ave.duce Re: Tak, to wspaniały zabytek! Ale raczej jest to 23.06.06, 07:07
                Światynia OpaCZności... kaczej i glempiej...

;)
            • ave.duce Re: NIe na kosciol, ale na dziedzictwo kulturowe 23.06.06, 06:52
              frau_blada napisała:

> Jak trzeba remontowac zabytki, to panstwo musi dac i tyle.
              >
              > Czy sadzisz, ze Grecy dalej wierza w Zeusa? NIe! To po co placa na te kupe
              > kamieni na Akropolu?
              >

Właśnie: nikt w Grecji juz nie wierzy!
              A z KK sytuacja jest inna - jedni wierzą w Boga, inni - nie!

;)
        • capitalissimus Re: Dlaczego prawica ma utrzymywac lewice? 22.06.06, 12:15
          nie. ale kupuję np. pieczywo w sklepie czyli płacę podatki (w tym przypadku
          vat). a kościól katolicki na podstawie umowy wasalnej zwanej konkordatem doi
          budżet. nie sądzę byś nie była tego świadoma.
          • frau_blada Jak doi? 22.06.06, 12:26
            Jestem swiadoma....
            • capitalissimus Re: Jak doi? 22.06.06, 12:27
              bez skrupułów.
              • frau_blada Kolego opisz mechanizm. NIe kompromituj sie 22.06.06, 12:29
                lewackimi haslami!
                capitalissimus do czegos zobowiazuje, chyba, ze ty Tak talmudycznie do tego
                podchodzisz.
                • capitalissimus Masz wyjątkowo histeryczny charakter.Nie rób scen 22.06.06, 12:31
                  zachęcam do lektury

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=31874991&a=31880246
                  • frau_blada Palnicku, jestem choleryczka. Przeczekaj, zaraz mi 22.06.06, 12:40
                    przejdzie. :)
                    • frau_blada A tak serio, to widocznie jest na to 22.06.06, 12:42
                      zgoda spoelecznstwa, skoro mozna wydawac pieniadze, na cele skaralne.

Ja jestem od zawsze przeciwna. Zreszta KK pewnie tez by te rewolucje
                      przetryzmal. W koncy przez 19000 lat nie byl zasilany z pieniedzy podatnikow, a
                      przez 100 lat jest. :)))
                      Spokojna glowa :)
                      • capitalissimus Re: A tak serio, to widocznie jest na to 22.06.06, 12:43
                        skąd wiesz, że jest zgoda?
                        • frau_blada Jesli mozna przeznaczac pieniadze na FK 22.06.06, 12:46
                          to znaczy, ze to wyplywa z decyzji d**kratycznie wybranego parlamentu i potem
                          rzadu, a wiec z konstytucji, umow miedzynarodowych i ustaw...

To proste, na tym polega demokracja, ze rzadzi wiekszosc. :)
                          I nic sie z tym nie da zrobic.
                          • obraza.uczuc.religijnych To znaczy że w Polsce jest homofobia 22.06.06, 12:48
                            i antysemityzm skoro demokratycznie to przegłosowano w PE.
                            • frau_blada NIc nie przeglosowano 22.06.06, 13:00
                              Glosowac to mozna ustawy, dyrektywy, przepisy, ale nie stanowisko eurokolchozu.
                              Bez jaj.
                              • capitalissimus Re: NIc nie przeglosowano 22.06.06, 13:00
                                :-)))

ty naprawdę jesteś tępa.
                                • frau_blada Konserwatysta i niekulturalny? Podszywko zmien 22.06.06, 13:05
                                  poglady albo slownictwo.
                                  • capitalissimus Re: Konserwatysta i niekulturalny? Podszywko zmie 22.06.06, 13:07
                                    no cóż nazywam rzeczy po imieniu. skoro jesteś tępa to dlaczego nie mam ci o
                                    tym mówić?
                                    jesteś też niekonsekwentna. no chyba, że nie rozumiesz co znaczy EOT.
                                    • frau_blada Re: Konserwatysta i niekulturalny? Podszywko zmie 22.06.06, 13:18
                                      Tu nie dalam EOT-a, kolego podszywko. :)
                              • ave.duce Re: NIc nie przeglosowano? Co ty bredzisz... 23.06.06, 07:15
                                frau_blada napisała:

> Glosowac to mozna ustawy, dyrektywy, przepisy, ale nie stanowisko eurokolchozu.
                                > Bez jaj.
                                >

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

To są "gupoty", co wyżej naPiSałaś, frau_blada!
                            • ave.duce Re: To znaczy że w Polsce jest homofobia 23.06.06, 07:10
                              obraza.uczuc.religijnych napisał:

> i antysemityzm skoro demokratycznie to przegłosowano w PE.

Zgadza się!

;)
                          • capitalissimus Re: Jesli mozna przeznaczac pieniadze na FK 22.06.06, 12:50
                            mówiłaś o zgodzie społeczeństwa, myślałem, że masz na myśli 'demokrację
                            bezpośrednią' czyli referendum. przecież nie ma polityka, z którego poglądami w
                            100% zgadza się każdy kto na niego głosował. mi odpowiadają poglądy jkm na
                            gospodarkę dlatego na niego głosuję mimo, że nie zgadzam się z jego poglądami w
                            temacie gejów, kościoła, żydów - ale to są sprawy trzeciorzędne, nieistotne.
                            • reakcjonista1 Re: Jesli mozna przeznaczac pieniadze na FK 22.06.06, 12:52
                              Czy JKM popiera dotowanie KK z budzetu? Co Ci nie pasuje w jego poglądach
                              "koscielnych"?
                              • capitalissimus Re: Jesli mozna przeznaczac pieniadze na FK 22.06.06, 12:57
                                napisałem ogólnie, że nie zgadzam się z jego konserwatyzmem obyczajowym. ale
                                jak, wspomniałem, są to sprawy trzeciorzędne. nie mam nic przeciwko
                                dobrowolnemu finansowaniu kościoła przez wiernych.
                                • frau_blada O dzieki laskawco. Tos prawdziwy liberal! 22.06.06, 13:00

• capitalissimus Re: O dzieki laskawco. Tos prawdziwy liberal! 22.06.06, 13:02
                                    drobiazg.
                                • frau_blada A co Ty masz do gadania na co ja wydaje swoje pien 22.06.06, 13:02
                                  iadze?
                                  Nie masz nic przeciwko?
                                  No dzieki zbawco!
                                  • capitalissimus Re: A co Ty masz do gadania na co ja wydaje swoje 22.06.06, 13:04
                                    nie mam nic do gadania w temacie na co wydajesz swoje pieniądze, znów nie
                                    zrozumiałaś ale zaczynam się przyzwyczajać ;-)).
                                    i oby państwo też nie miało w tym temacie nic do gadania (poza kwotą podatku
                                    pogłównego, którym to zasilalibyśmy państwową kasę)
                                    • frau_blada Najpierw musi runac d**kracja i erokolchoz 22.06.06, 13:08
                                      dopiero potem mozna mowic o podatku poglownycm, likwidacji ZUS-u i wielu innych
                                      zbawiennych rzeczach.
                                      • capitalissimus Re: Najpierw musi runac d**kracja i erokolchoz 22.06.06, 13:10
                                        miło mi się z tobą zgodzić.
                                      • sierzant_nowak cywilizowany kraj to nie tylko demokracja... 22.06.06, 13:31
                                        w demokratyczny sposob wybrano Hitlera, niewolnictwo tez byloby w demokratycznym referendum obywateli USA utrzymane dluzej.

chodzi o to, ze pewne decyzje to po prostu wyzysk jednej grupy przez druga - dlatego demokracja zeby zapewniala porzadek musi zawierac zabezpieczenia przed dyskryminacja.

Finansowanie KK przez wszystkich obywateli RP to jest dyskryminacja wszystkich innych wyznan (+ ateistow). To jest OKRADANIE ludzi innych wyznan przez katolikow.
                                        • frau_blada Czyzbys chcial zlikwidowac demokracje? Ty narachis 22.06.06, 14:43
                                          to!
                                          Orzywoluje Cie jako sierzanta do porzadku!
                                          • sierzant_nowak wiem ze jest upal, ale SPRObuj pomyslec 22.06.06, 14:49
                                            czytajac co inni pisza... Ja nie mowie ze trzeba demokracje likwidowac - pisze, ze nie wystarczy sam proces decydowania przez glosowanie i uznanie zdania wiekszosci. Chodzi o to, ze demokracja musi byc uzupelniona gwarancjami rownosci ludzi - np. ze wzgledu na wyznanie czy rase.
                                            • frau_blada Jak jest demokracja to nie ma gwarancji 22.06.06, 14:58
                                              Decyduje wiekszosc w wyborach i do widzenia.
                                              • sierzant_nowak jest. Wlasnie dlatego np. panstwa maja konstytucje 22.06.06, 15:13
                                                do ktorych zmian potrzeba duzo wiecej niz zwyklej wiekszosci. A konstytucja owa naklada na demokracje ograniczenia, wlasnie przez definiowanie np. zakresu wolnosci, jakich nie wolno naruszac nawet wtedy, gdy wiekszosc wygra wybory albo referendum.
                                                • frau_blada No i to robi, ale gwarancji nie ma! 22.06.06, 15:15
                                                  Zeby mniejszosc miala prawa musi zgodzic sie wiekszosc!
                                                  To poroste jak drut!
                                                  • sierzant_nowak Re: No i to robi, ale gwarancji nie ma! 22.06.06, 15:57
                                                    > Zeby mniejszosc miala prawa musi zgodzic sie wiekszosc!
                                                    > To poroste jak drut!

tak, masz racje. I te kraje w ktoryc wiekszosc zdecydowala np. o akceptowaniu niewolnictwa albo ukamienowaniu zgwalconej kobiety nazwiemy bandyckimi (mimo ze dziala demokracja) a te, w ktorych prawa slabszych sa respektowane - cywilizowanymi.

A zmuszanie mniejszosci (btw: ciekawe, jaka czesc tej wiekszosci placilaby na KK gdyby to bylo zwiazane z przekazaniem co miesiac przekazu do parafii...) do doplacania do interesow wiekszosci to zlodziejstwo.
                            • frau_blada A..... Ty jeste libaeralem inaczej! To mow tak od 22.06.06, 13:04
                              razu....
                              Czyli liberal lewacki?
                              Nie podpisuj sie pod UPR i JKM, bo to nie Twoja bajka kolego.
                              • capitalissimus Ależ ci ciśnienie podniosłem :-)) 22.06.06, 13:05
                                uważaj na żyłkę bo może pęknąć.
                                • frau_blada Nic mi nie podniosles. Ja jestem spokojna i blada 22.06.06, 13:21
                                  Nie wzruszaja mnie osoby, ktorych liberalizm sie sprowadza do libealizmu
                                  gospodarczego. :)
                                  Dlatego nie podszywaj sie pod JKM i NCz, bo gubisz to, co jest zawarte w slowie
                                  konserwatyzm.
                                  Buzi, podszywko!
                                  • capitalissimus Re: Nic mi nie podniosles. Ja jestem spokojna i b 22.06.06, 13:26
                                    nie ma we mnie nic z konserwatysty. głosuję na człowieka, który zostawi mi
                                    najwięcej pieniędzy w kieszeni i swobody w podejmowaniu decyzji dotyczących
                                    moich finansów. jak już wspomniałem konserwatyzm obyczajowy jest nieistotny.
                                    igrzyska typu geje, aborcja, żydzi, koniuchy itp. mnie nie interesują dopóki
                                    nie drenują moich kieszeni.
                                    • frau_blada No to pogodz sie z tym, ze jestes liberalem gospo 22.06.06, 13:41
                                      darczym, niektorzy mowia nawet o libertarianizmie, ale to kolejny wymysl dupka -
                                      i syna pewnego noblisty. Nie bede wymieniac nazwiska.

Nie mow wiec o JKM, bo Twoje poglady sa zbiezne z jego pogladami tylko w 40-50%.
                                      Tak ja sadze po krotkiej wymianie zdan. Oczywiscie FK to nie normalna rozmowa.
                                      Nie widze Twojej twarzy, intonacji, tzw. komunikatow niewerbalnych. :)
                                      • capitalissimus Re: No to pogodz sie z tym, ze jestes liberalem g 22.06.06, 13:47
                                        ???
                                        przecież ja o tym piszę, że jestem liberałem gospodarczym. zauważyłem, że
                                        elektorat jkm na tym forum bierze z upr to co nieistotne czyli konserwatyzm
                                        obyczajowy. ba, wielu z nich wydaje się popierać obecną koalicję ze względu na
                                        ich niechęć do gejów, aborcji itp. jest to coś czego nie mogę zrozumieć,
                                        wydawało mi się, że na jkm głosują ludzie, którzy mają dość bycia okradanym
                                        przez władzę.
                                        • reakcjonista1 Re: No to pogodz sie z tym, ze jestes liberalem g 22.06.06, 14:03
                                          Jedno i drugie. Aborcja połączenie nazizmu z komunizmem w mysleniu o człowieku -
                                          dlatego kazdy człowiek powinien byc przeciwny. Zresztą co to za czasy gdy
                                          przeciwnik mordowania nienarodzonych jest uwazany za konserwatystę...
                                          • capitalissimus Re: No to pogodz sie z tym, ze jestes liberalem g 22.06.06, 14:06
                                            ależ ja nie sprzeciwiam się temu by ktoś był przeciwny aborcji. to już kwestia
                                            światopoglądu - dla jednych zygota jest człowiekiem, dla innych nie. wg mnie
                                            człowiekiem stajemy się wtedy gdy rodzi się w nas świadomość czyli około 3-4
                                            miesiąca od zapłodnienia.
                                            • reakcjonista1 Re: No to pogodz sie z tym, ze jestes liberalem g 22.06.06, 14:36
                                              życie zaczyna się wraz z zapłodnieniem...
                                              przerywanie ciąży w jakimkolwiek stadium jest przerwaniem życia ludzkiego.
                                              Najczesciej zwolennicy legalizacji tzw aborcji sprzeciwiają sie wprowadzeniu
                                              kary śmierci - jak to jest u Ciebie?
                                              • sierzant_nowak zauwaz, ze ten paradoks dziala w druga strone... 22.06.06, 14:55
                                                > Najczesciej zwolennicy legalizacji tzw aborcji sprzeciwiają sie wprowadzeniu
                                                > kary śmierci - jak to jest u Ciebie?

PiS na ten przyklad jest przeciw aborcji a za kara smierci...

U mnie jest spojnie - jestem za mozliwoscia aborcji na zyczenie i za kara smierci. Zakazanie aborcji na zyczenie rozwazalbym jako dopuszczalne wtedy, gdyby edukacja i dostepnosc skutecznej antykoncepcji byly solidnie promowane przez panstwo.
                                                • capitalissimus Re: zauwaz, ze ten paradoks dziala w druga strone 22.06.06, 15:00
                                                  jak wyżej - jestem za karą śmierci i aborcją na życzenie do momentu, w którym
                                                  zarodek staje się płodem.
                                                  • reakcjonista1 Re: zauwaz, ze ten paradoks dziala w druga strone 22.06.06, 15:10
                                                    to jest igranie z życiem, wyznacz ten moment!
                                                    Ciąża to proces rozwoju płodu !!!PROCES!!!JEDNOŚĆ!!! zapłodniona komórka jajowa
                                                    to początek procesu - urodzenie koniec! Proces ten powoduje narodzenie nowego
                                                    człowieka tak wiec wszystkie cześći rzekome tego procesu stanowią JEDNOŚĆ
                                                    poczatek życia człowieka!
                                                  • capitalissimus Re: zauwaz, ze ten paradoks dziala w druga strone 22.06.06, 15:26
                                                    nie zgadzam się z tobą. mamy po prostu różne poglądy. dla mnie zarodek to
                                                    zaledwie przyczynek do tego aby w sprzyjających warunkach powstał czlowiek. nie
                                                    chroni się jajeczka ani pojedynczego plemnika a przecież one też są początkiem
                                                    człowieka,p rawda? nasza dyskusja jest więc jałowa i nie ma sensu bo nikt
                                                    nikogo nie przekona. ja chciałbym mieć natomiast wybór i chciałbym aby kwestia
                                                    usuwania ciąży była kwestią ludzkiego sumienia a nie odgórnego zakazu.
                                                  • sierzant_nowak Re: zauwaz, ze ten paradoks dziala w druga strone 22.06.06, 15:55
                                                    > to jest igranie z życiem, wyznacz ten moment!
                                                    > Ciąża to proces rozwoju płodu !!!PROCES!!!JEDNOŚĆ!!! zapłodniona komórka jajowa
                                                    > to początek procesu - urodzenie koniec! Proces ten powoduje narodzenie nowego
                                                    > człowieka tak wiec wszystkie cześći rzekome tego procesu stanowią JEDNOŚĆ
                                                    > poczatek życia człowieka!

a do rozpoczecia tego procesu potrzebny jest plemnik i komorka jajowa - je tez nalezaloby "prawnie" chronic? W ktorym momencie zaczyna sie zycie? Czy jest juz wtedy, gdy plemnik wniknal do komorki ale jeszcze DNA sie nie polaczylo? Zaplodniony zarodek nie jest czlowiekiem - ma POTENCJAL stania sie czlowiekiem tak samo, jak taki potencjal ma pojedynczy plemnik i pojedyncza komorka jajowa.
                                                • reakcjonista1 Re: zauwaz, ze ten paradoks dziala w druga strone 22.06.06, 15:02
                                                  > PiS na ten przyklad jest przeciw aborcji a za kara smierci...

Pisz kto dokladnie bo sie nie orientuję... wiem ze cos tam Ziobro przebakiwal...

> U mnie jest spojnie - jestem za mozliwoscia aborcji na zyczenie i za kara smier
                                                  > ci. Zakazanie aborcji na zyczenie rozwazalbym jako dopuszczalne wtedy, gdyby ed
                                                  > ukacja i dostepnosc skutecznej antykoncepcji byly solidnie promowane przez pans
                                                  > two.
                                                  >
                                                  Przez państwo?? Od edukacji seksualnej są rodzice a środki antykoncepcyjne są
                                                  niepotrzebne gdy mozliwe jest naturalne planowanie rodziny - trzeba miec tylko
                                                  łeb i pieć klepek w głowie.
                                                  • sierzant_nowak Re: zauwaz, ze ten paradoks dziala w druga strone 22.06.06, 15:15
                                                    > Przez państwo?? Od edukacji seksualnej są rodzice a środki antykoncepcyjne są
                                                    > niepotrzebne gdy mozliwe jest naturalne planowanie rodziny - trzeba miec tylko
                                                    > łeb i pieć klepek w głowie.

tak - i uprawiac seks dwa dni w miesiacu :D Dobre sobie - nic dziwnego za katoliccy konserwatysci tacy sfrustrowani :D
                                                  • ave.duce Re: zauwaz, ze ten paradoks dziala w druga strone 23.06.06, 07:30
                                                    reakcjonista1 napisał:

> Przez państwo?? Od edukacji seksualnej są rodzice a środki antykoncepcyjne są
                                                    > niepotrzebne gdy mozliwe jest naturalne planowanie rodziny - trzeba miec tylko
                                                    > łeb i pieć klepek w głowie.

I być FACETEM!

;)
                                  • ave.duce Re: Trochę teorii nie zaszkodzi, frau_blada ;))) 23.06.06, 07:25
                                    frau_blada napisała:

> :)
                                    > Nie wzruszaja mnie osoby, ktorych liberalizm sie sprowadza do libealizmu
                                    > gospodarczego. :)
                                    > Dlatego nie podszywaj sie pod JKM i NCz, bo gubisz to, co jest zawarte w slowie
                                    > konserwatyzm.
                                    >

Poczytaj sobie, a potem PiSz... do rzeczy.

pl.wikipedia.org/wiki/Konserwatyzm

pl.wikipedia.org/wiki/Konserwatywny_liberalizm

pl.wikipedia.org/wiki/Liberalizm

To PODSTAWY jedynie...

;)
                          • ave.duce Re: Jesli mozna przeznaczac pieniadze na FK 23.06.06, 07:09
                            Na FK? Chyba ci się coś pociamkało...
                            To uzależnienie od interneru daje o sobie znać!

;)
                • ave.duce Re: Kolego opisz mechanizm. NIe kompromituj sie 23.06.06, 07:05
                  frau_blada napisała:

> lewackimi haslami!
                  > capitalissimus do czegos zobowiazuje, chyba, ze ty Tak talmudycznie do tego
                  > podchodzisz.
                  >

Odróżniasz już talmud od tory?!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44015480
                  To gUd, że się szybko uczysz...
                  Planowana sygnaturka się sprawdza w 100%!

;)
        • ave.duce Re: Dlaczego prawica ma utrzymywac lewice? 23.06.06, 06:50
          frau_blada napisała:

> A dajesz na tace?
          >

Nie, ale idą na KK pieniądze z moich podatków!

;)
      • reakcjonista1 Re: Dlaczego prawica ma utrzymywac lewice? 22.06.06, 12:14
        Nie powinieneś, to oczywiste ale wspieranie jednych z najlepszych szkół w kraju,
        mimo ze katolickich i w rekach Koscioła nie jest taką zbrodnią. :)
        Jak zareagujesz gdy państwo polskie kiedys postanowi dofinansowywac gumki i inne
        srodki antykoncepcyjne???
        • capitalissimus Re: Dlaczego prawica ma utrzymywac lewice? 22.06.06, 12:17
          jestem przeciwny jakiemukolwiek dofinansowywaniu czegokolwiek. nie ma znaczenia
          czy to są 'gumki' czy kościół. rolą państwa jest stanowienie dobrego prawa i
          dbanie o jego przestrzeganie. resztą powinien się zająć obywatel.
          • reakcjonista1 Re: Dlaczego prawica ma utrzymywac lewice? 22.06.06, 12:20
            No to się zgadzamy :)
            • capitalissimus Re: Dlaczego prawica ma utrzymywac lewice? 22.06.06, 12:21
              :-)))

czyżby żelazny elektorat JKM?
              • reakcjonista1 Re: Dlaczego prawica ma utrzymywac lewice? 22.06.06, 12:25
                A jesli tak to co? ;-)
                • capitalissimus Re: Dlaczego prawica ma utrzymywac lewice? 22.06.06, 12:26
                  nic. po prostu głosujemy na tego samego człowieka. ja już od 17 lat.
                  • reakcjonista1 Re: Dlaczego prawica ma utrzymywac lewice? 22.06.06, 12:27
                    Heh, to gratuluję samozaparcia... ja zaledwie od 5 i juz trace nadzieje :))
                    • capitalissimus Re: Dlaczego prawica ma utrzymywac lewice? 22.06.06, 12:30
                      nadzieja umiera ostatnia! przynajmniej mam czyste sumienie, że nie głosuję na
                      socjalistów pobożnych (pis) lub bezbożnych (sld).
                      • reakcjonista1 Re: Dlaczego prawica ma utrzymywac lewice? 22.06.06, 12:33
                        kurczę, widze nie tylko ja to robie dla spokoju sumienia :))
                        • capitalissimus Re: Dlaczego prawica ma utrzymywac lewice? 22.06.06, 12:37
                          jest nas więcej, uwierz mi! wielu nie głosuje pod wpływem fatalnych dla jkm
                          sondaży.
                      • frau_blada NIe poddszywaj sie pod elektorat JKM 22.06.06, 12:33
                        JKM nigdy nie negowal dawania na tace, ani na Kosciol.
                        • capitalissimus Re: NIe poddszywaj sie pod elektorat JKM 22.06.06, 12:36
                          tępa jesteś czy tylko udajesz?
                          dla mnie sprawy kościółkowe nie mają najmniejszego znaczenia pod warunkiem, że
                          finansowane są dobrowolnie. gdzie napisałem, że jestem przeciwny dawaniu na
                          tacę? nie mam nic przeciwko temu bo to dobrowolny wybór parafianina - da czy
                          nie da.
                          • frau_blada Czlowiek, ktory podziela poglady JKM 22.06.06, 12:44
                            nie zachowuje sie na FK jak cham, podszywko.
                            Albo zmien ton, albo wypad z mojego watku.
                            • capitalissimus Re: Czlowiek, ktory podziela poglady JKM 22.06.06, 12:47
                              już cię prosiłem byś nie robiła scen. przecież nie moją winą jest, że jesteś
                              tępa.
                              • frau_blada EOT, kolego 22.06.06, 12:57
                                Wybacz, ale do Twojego poziomu sie znize dzisiaj.
                                Za goraco jest!
                                • capitalissimus Re: EOT, kolego 22.06.06, 13:00
                                  spoko, pozdrawiam serdecznie. nie obrażaj się.
                                  • frau_blada Ja sie na nikogo na FK nie obrazam 22.06.06, 13:43
                                    chyba, ze ma esbectwo we krwi i donosi. Wtedy nie reaguje nawet na ewidentne
                                    zaczepki.
                                    Tu ten przypadek nie wystepuje. :)
                                    Heja! Jakby bylo nudno, jak bysmy sie we wszystkim zgadzali, nie?
                                    Hej ho!
                                    • capitalissimus Re: Ja sie na nikogo na FK nie obrazam 22.06.06, 13:48
                                      buźka!
    • reakcjonista1 Niestety musimy - mamy solidaryzm społeczny 22.06.06, 12:12
      wpisany do konstytucji...
      • frau_blada A ja mam w zy*i solidaryzm z komuchami! 22.06.06, 12:14
        I co mam zrobic?
        • reakcjonista1 Szczerze mówiąc ja tez 22.06.06, 12:15
          ale prawo jest prawo :)
          • pandada Tylko prawo? 22.06.06, 12:19
            toś ty legalista, ale chyba nie patriota.
            • reakcjonista1 nie ekscytuj się tak 22.06.06, 12:43

• frau_blada No wiem. Prawo trzeba szanowac. 22.06.06, 13:25
            Ja tez mam z lekka pruski porzadek we krwi. :(
        • pandada emigruj 22.06.06, 12:16
          i czy ty jesteś wielodzietna osobiście, czy w ramach opcji polityczno-wyznaniowej?
        • sierzant_nowak a kto sponsoruje zasilki dla rodzicow rodzin 22.06.06, 13:21
          wielodzietnych, ktore w znakomitej wiekszosci to albo rodziny na skraju ubostwa, dofinansowywane zasilkami z moich podatkow albo rodziny rolnicze, ktorych np. ubezpieczenie zdrowotne albo emerytalne tez ja sponsoruje.
    • pandada każdy sam zbiera na swoją emeryturę 22.06.06, 12:13
      a na szkoły dla tych dzieci to kto płaci? Bezdzietni opłacają kształcenie cudzym dzieciom, zasiłki macierzyńskie i urlopy wychowawcze.

Zatem kwita - i nie podjudzaj.
    • homosovieticus Bo lewica nie jest od pracy. lewica jest od walki 22.06.06, 12:14
      o lepsze jutro.
      • frau_blada Ty mi tutaj kitu nie wciskaj :) 22.06.06, 12:15
        Chca se walczyc, to za swoje!
        • bajeranek Re: Ty mi tutaj kitu nie wciskaj :) 22.06.06, 12:16
          www.frau_blada.porazka.pl
          • frau_blada Jak starsi stazem na FK rozmawiaja to milcz 22.06.06, 12:23
            I nie wciskaj sie w dyskusje, bo to nie kulturalne jest.
            • bajeranek Re: Jak starsi stazem na FK rozmawiaja to milcz 22.06.06, 12:30
              www.frau_blada.masakra.pl
        • homosovieticus walczą o swoje ale za Twoje. Kumasz? Szmaja wie. 22.06.06, 12:17
        • pandada Re: Ty mi tutaj kitu nie wciskaj :) 22.06.06, 12:22
          a jaki ja mam pożytek z twojego dziecioróbstwa? Skąd niby w mojej dyspozycji mają być "twoje"?
          • frau_blada Zarob se sama na swoja emeryture, kolezanko! 22.06.06, 12:27
            :))))
            • obraza.uczuc.religijnych A ty egoistko produkujesz bachory 22.06.06, 12:41
              żeby niewolniczo pracowały na twoje starcze fanaberie?
              • frau_blada Czy kolega sugeruje, ze jestem lewacka podszywka? 22.06.06, 13:47

• mariner4 "Dal nam przykład Kaczory, jak się płodzić mamy" 22.06.06, 12:19
      Nie widzę związku.
      M.
    • bush_w_wodzie jakosc 22.06.06, 12:21
      moze trzeba najpierw sprawdzic kto placi wyzsze podatki i skladki na zus:
      malodzietne rodziny o pogladach liberalnych czy wielodzietne o pogladach
      konserwatywnych
    • jola_iza Re: Dlaczego prawica ma utrzymywac lewice? 22.06.06, 12:27
      To mnie od dzisiaj proszę się nie czepiać ja u jednej córy mam czworo wnucząt, druga jeszcze stanu wolnego, ale myślę, że dwójkę będzie miała.Zarobimy sami na siebie. Możemy spokojnie chodzić na parady i gardłować :)
      • ave.duce Re: Jako liberałka - wiem, że z moich podatków 23.06.06, 07:42
        utrzymywana jest/bedzie i pseudo-prawica, i lewica...

jola_iza napisała:

> To mnie od dzisiaj proszę się nie czepiać ja u jednej córy mam czworo wnucząt,
        > druga jeszcze stanu wolnego, ale myślę, że dwójkę będzie miała.Zarobimy sami na
        > siebie. Możemy spokojnie chodzić na parady i gardłować :)
        >

Nie poszczycę się takim "dorobkiem" - mam jednego syna, wnuków niet,
        ale na emeryturę pracuję sama dla siebie! Na grosze z ZUS nie liczę!
        W odpowiednim czasie przeznaczę je na schronisko dla zwierząt...

I też mogę "spokojnie chodzić na parady i gardłować".

:P

;)
    • eboshi Głupio pytasz jak zwykle 22.06.06, 12:35
      Przespałaś ostatnich kilka lat i nie zauważyłaś, że system emerytalny w Polsce
      się zmienił.

Emerytury wypłacane są z kapitału i odsetek od wpłat składek do II i III filaru
      ubezpieczeń.

Jednym słowem - każdy sam wypłaci sobie emeryture

A co do dzieci - to właśnie ci zliberalizowani lewacy utrzymują baby jurnych
      prawicowców w postaci dopłat, zasiłków i ulg wypłacanych im przez państwo z
      naszych podatków :)
    • kaczy_mozdzek Jeśli prawica jest patriotyczna i obowiązkowa... 22.06.06, 12:45
      ... to powinna wręcz płodzić polską lewicę.
      I dogadzać jej i hołubić, władzą się dzielić i dobrem wszelkim.
      Żeby nie było obcej, tylko nasza. Własna!
    • sierzant_nowak tak? A jaki procent tej dziatwy to dzieci 22.06.06, 13:10
      rolnikow, bezrobotnych czy innych grup, ktore utrzymuja sie dzieki zasilkom od panstwa? Czyli - dzieki np. mojej "lewicowej" pracy?

duza dziatwa u biedoty to nie efekt pogladow tylko ciemnoty i braku odpowiedzialnosci.
    • frau_blada Ale lewactwo zatkalo!!!! No prosze o nowe teorie 22.06.06, 13:36
      ze rolnicy to geje, lewacy i ateisci!
      Buahahhahahahhaha
      • obraza.uczuc.religijnych Reprezentujesz najbardziej nieludzką teorię 22.06.06, 13:45
        że dzieci płodzi się po to aby później cię utrzymywały. Po co o tym gadać?
        • frau_blada Jak nieludzka. Gdzie Ty zyjesz? 22.06.06, 13:49
          W ktorym wymiarze.
          4 miliardy ludzi nie ma systemow emerytalnych i zyje na koszt rodziny!
          Tys jest w mniejszosci, ...... Nie wpisze, bo sie obrazisz.
          • obraza.uczuc.religijnych A ty też żyjesz bez systemu emerytalnego? 22.06.06, 13:56
            Dzieci cię utrzymują?
            • capitalissimus Re: A ty też żyjesz bez systemu emerytalnego? 22.06.06, 13:58
              obowiązkiem obywatela jest zadbanie o rodziców i wychowanie potomstwa w ten
              sposób aby nie być na starość obciążeniem dla społeczeństwa. jak sobie
              pościelesz tak się wyśpisz.
              • obraza.uczuc.religijnych Re: A ty też żyjesz bez systemu emerytalnego? 22.06.06, 14:03
                capitalissimus napisał:

> jak sobie
                > pościelesz tak się wyśpisz.
                >

Dokładnie. Cenię to sobie bardziej niż płodzenie dzieci aby pracowały na moje
                wymysły. Zawsze wydawało mi się, że nie przepadam za dziećmi, ale widzę że
                można się na nie zapatrywać zupełnie inaczej, jako na korzyści materialne w
                postaci pieniądza.
                • capitalissimus Re: A ty też żyjesz bez systemu emerytalnego? 22.06.06, 14:07
                  oczywiście! te pieniądze, które wydałbyś na wychowanie dzieci odłóż na własną
                  starość i wówczas nie będziesz obciążeniem dla społeczeństwa, prawda? nie
                  rozumiem natomiast jak można karać człowieka za to, że nie chce mieć dzieci.
                  każe mu się płacić podatki (w tym zus) na cudze bachory!!!
                  • obraza.uczuc.religijnych No właśnie. 22.06.06, 14:15

• frau_blada Bez? NIe. Ja na niego zarabiam! 22.06.06, 15:58

• sierzant_nowak dlaczego mi nie odpowiesz? 22.06.06, 15:59
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44013722&a=44025989
        • capitalissimus Re: Reprezentujesz najbardziej nieludzką teorię 22.06.06, 13:54
          po to właśnie ma się dzieci aby mieć z nich pociechę na starość! dopiero
          socjalistyczne wymyśły typu zus doprowadzają do katastrofy demograficznej bo
          posiadanie dzieci przestało być opłacalne ekonomicznie. istnienie zus-u to
          zbrodnia!
          • obraza.uczuc.religijnych To jest zbrodnia 22.06.06, 13:57
            rozważanie ekonomicznej opłacalności posiadania dzieci. Czy pociecha z dzieci
            na starość musi mieć przełożenie w pieniądzu?
            • capitalissimus Re: To jest zbrodnia 22.06.06, 13:59
              oczywiście, że tak. po co masz dzieci? by zaspokoić kaprysy i instynkty? czy
              też żeby w jesieni życia cieszyć się ich obecnością i wsparciem (także
              ekonomicznym)? dzieci to inwestycja.
              • obraza.uczuc.religijnych Co innego wsparcie (ekonomiczne) 22.06.06, 14:06
                a co innego płodzenie dzieci żeby pracowały na moją emeryturę. A takie są
                teorie tych, którzy np. straszą kryzysem demograficznym. Mowa tam jest także o
                zmienianiu pieluch i możliwym pobycie w domu starców. Nie ma chyba bardziej
                egoistycznych teorii.
                • capitalissimus Re: Co innego wsparcie (ekonomiczne) 22.06.06, 14:12
                  chyba nie zrozumieliśmy się. patrz wyżej: jeśli nie chcesz mieć dzieci to odłóż
                  tą kasę, którą wydałbyś na nie na własną emeryturę i na opiekunkę, która ci
                  zmieni pampersa. jeśli chcesz mieć potomstwo to wychowaj je tak aby chciały cię
                  utrzymywać na starość. dzięki zusowi większość nie posiada pieniędzy ani na
                  dobre wychowanie ani na emeryturę.
                  • obraza.uczuc.religijnych Nie mogę wymagać od własnych dzieci 22.06.06, 14:16
                    utrzymywania mnie. To nie jest wówczas życie tylko transakcja handlowa.
                    • capitalissimus Re: Nie mogę wymagać od własnych dzieci 22.06.06, 14:18