Dodaj do ulubionych

Dlaczego na Zachodzie nie szanują Polaków?

15.07.06, 19:06
Wcale nie z powodu naszej rzekomej nietolerancji etc. Nie szanują nas
dlatego, że jesteśmy jedynym narodem, który szydzi i wyśmiewa własny kraj,
własnych rodaków, polityków i historię. To swoisty sport - dla wielu kto
lepiej i dosadniej "skala własne gniazdo"! Co widać równiez na tym forum i po
tym co niektórzy piszą.

Wielu polityków nie cofnie się przed żadną okazją przyłożenia Polsce pod
rządami kolalicj PiS, LPR i Samoobrony, kompromitują najwyższe organy mojego
państwa - a czy jak ew. PO już będzie rządzić to czy to co zostanie
splugawione teraz złym językiem (np. urząd prezydenta) będzie darzone
szacunkiem?
Obserwuj wątek
    • mariner4 Gdyby część Polaków nie szydziła 15.07.06, 19:33
      z naszej rzeczywistości, to wszsytkich Polaków na świecie traktowano by jak
      buraków.
      A ja nie zgadzam się z kompromitowaniem mojego kraju przez faceta, który
      tłumaczy się sraczką wobec świata. Który ma dziurawe zęby, brudne buty,
      mlaszcze, i który wreszcie budzi we mnie odruch wymiotny!
      M.
      • stranger.pl Re: Gdyby część Polaków nie szydziła 15.07.06, 19:45
        Ach tak - ty uważasz, że jak będziesz szydził np. z p.L Kaczyńskiego
        (Prezydenta Polski) to nie będziesz traktowany jak burak.

A jakbys prostestował przeciw obrażaniu Polski i urzędów sprawowanych przez
        jakiś polityków to będziesz burakiem?

Nigdy nie słyszałeś o tym, że czasmi nie wypada zabrać głos i lepiej się w
        ogóle nie odzywać? Bo powiedzieć coś napastliwego żle i bronić żle...
        • mariner4 Wiekszość zycia spędziłem poza krajem 15.07.06, 19:50
          i nigdy z cudzoziemcami nie mówiłem źle o Polsce. Czasem tylko nie przyznawałem
          się do narodowości. Teraz znów się nie przyznaję.
          Klęska zwolennikow postępu kosztowała nas kiedyś rozbiory. Teraz też ciemnnogród
          rozwala kraj.
          M.
          • stranger.pl Re: Wiekszość zycia spędziłem poza krajem 15.07.06, 20:00
            To tylko twoje subiektywne zdanie - z którym inni (jak np. moja skromna osoba)
            nie zgadzają się - w II turze głosowałem na p. L. Kaczyńskiego jak większość
            wyborców i dziś uważam ,że dobrze zrobiłem.

Pan L. Kaczyński nie jest moim idolem ale gdy spoglądam na to co wprawia p. D.
            Tusk Bogu dziękuję, że tym razem Polacy okazali swoją mądrość i nie dali szansy
            D. Tuskowi zostania prezydentem RP!

Należy szanować wybory Demokracji - a nie uznawać że demokracja jest tylko
            wtedy kiedy rządzą ci z którymi ktoś się zgadza a nie ma demokracji gdy nie
            rządzą.
            • mariner4 Prezydent sam zwolnił mnie od 15.07.06, 20:05
              wszelkiej wobec niego lojalności. Jestem wśród tych paru milionów Polaków,
              których pan prezydent uznaje za obywateli 2 kategorii.
              M.
              • annamarta8 Re: Prezydent sam zwolnił mnie od 15.07.06, 20:20
                - nie piszesz dlaczego czujesz sie obywatelem 2-giej kategorii. Moze dasz
                jakies wyjasnienie?
                Nie slyszalam jeszcze, zeby inne narodowosci tak ujadaly na swoje demokratycznie
                wybrane wladze. Wszyscy wykazuja pewien stopien kultury i godnosci. Niestety nie
                polska opozycja. Zlamdanie na "obcych dworach", oczernianie swojego narodu
                podpisywanie swoimi polskimi rekami rezolucji potepiajacych Polske.... To jest
                hanba tak postepowac. I jesli myslicie, ze obcy was rozumieja i wspolczuja to
                sie grubo mylicie! Patrza na was i kiwaja glowami, a jak wyjdziecie to mowia cos
                o idiotach.

mariner4 napisał:

> wszelkiej wobec niego lojalności. Jestem wśród tych paru milionów Polaków,
                > których pan prezydent uznaje za obywateli 2 kategorii.
                > M.

• venus99 Re: Prezydent sam zwolnił mnie od 15.07.06, 21:13
                  osobiście uważam,że to kaczory są obywatelami 2 albo i 3 kategorii.te miernoty
                  nie wykazują ani kultury ani godności ani obycia.
                  obcy nie muszą nam współczuc.wystarczy,że się dziwia.
                • mariner4 Re: Prezydent sam zwolnił mnie od 16.07.06, 11:10
                  Od wyborów co jakiś czas zwycięzcy wyborów poniewieraja tym w co wierzę.
                  Prezydent, ktory powinien łagodzic spory (nie wymagam wcale od niego, aby wyparł
                  sie swoich poglądow) bez przerwy ubliża tym, co na niego nie głosowali. Uważa
                  nas wręcz za wrogów państwa. A ono jest, a przynajmniej powinno być dobrem nas
                  wszystkich. On stawia sprawę tak: Albo popoeracie koalicję, albo niec nie macie
                  do powiedzenia. My jestesmy jego osobistymi wrogami. Jaki mam więc powód, aby go
                  szanować? Tak jak ja dla niego, on jest dla mnie wrogiem. Miałem szczerą i go,
                  ale on nie dal mi wyboru.
                  Pan Słomka został w spektakularny sposób aresztowany za przestępstwo, za które
                  panią Begier spotykają splendory. Sędzia, ktory skazał B.Komorowskiego na
                  więzienie za poglądy bryluje w tym rządzie. Tylko krowa podobno nie ma
                  wątpliwości, ale jak widać zwolennicy PiS też.
                  M.
            • venus99 Re: Wiekszość zycia spędziłem poza krajem 15.07.06, 21:10
              nie głosowałem na miernotę i uważam,że bardzo dobrze zrobiłem.
              ten facet ośmiesza i kompromituje kraj.
        • wanda43 Re: Gdyby część Polaków nie szydziła 15.07.06, 21:05
          Z naszych wladcow szydzic nie trzeba,oni wystarczająco osmieszają sie sami.
        • venus99 Re: Gdyby część Polaków nie szydziła 15.07.06, 21:09
          burakiem będę jak będę bronił taką miernotę jak Kaczyński jeden i drugi.
          nikt nie obraża kaczorów - wystarczy,że się z nich smieja.mnie to nie
          przeszkadza.robię to samo!
      • capitalissimus Re: Gdyby część Polaków nie szydziła 16.07.06, 10:51
        mariner4 napisał:

> z naszej rzeczywistości, to wszsytkich Polaków na świecie traktowano by jak
        > buraków.
        > A ja nie zgadzam się z kompromitowaniem mojego kraju przez faceta, który
        > tłumaczy się sraczką wobec świata. Który ma dziurawe zęby, brudne buty,
        > mlaszcze, i który wreszcie budzi we mnie odruch wymiotny!
        > M.

dokładnie! a w dodatku w pierwszym wystąpieniu po dojściu do siebie mówi, że
        nie nażarł się tak jak lubi.
      • karbat Re: Gdyby część Polaków nie szydziła 16.07.06, 15:38
        mariner4 napisał:

> z naszej rzeczywistości, to wszsytkich Polaków na świecie traktowano by jak
        > buraków.

:)
    • dr.krisk Mylisz się. 15.07.06, 20:27
      Mam wielu znajomych w tzw. Europie Zachodniej. Jeżeli nas szanują to własnie za
      niezalezne myślenie i dystans do władzy.
      Daruj sobie te głupoty o "kalaniu własnego gniazda". Nie wiesz nic o tamtych
      społeczeństwach.
      • stranger.pl Re: Mylisz się. 15.07.06, 20:35
        Tiaa - na Zachodzie (zwłaszcza w niektórych krajach i kręgach) lubią
        takich "Polaków" co mają niezależne myślenie i dystans do władzy polskiej
        (zwłascza takiej która nie robi co karze Zachód)i powiedzą coś niemiłego o
        Polsce i Polakach.

Ich symaptia dla takich "niezależnych Polaków" jest wprost propocjonalna do
        żółci jaką wylewaja na Polskę - im więcej zółci tym bardziej ich cenią:P
        • dr.krisk Piszesz głupoty. 15.07.06, 20:46
          Nie czytaj głupich szowinistycznych pisemek, przedstawiających Polskę jako kraj
          oblężony przez wrogów.
          Wyjedź na kilka lat z aZAchód, znajdź dobrą pracę, zaprzyjaźnij się z
          tubylcami - wtedy zobaczysz że jest zupełnie inaczej niż piszesz.
          Nie zamierzam udawać przed moimi zagranicznymi przyjaciólmi, że popieram
          Kaczyńskich w ich idiotyzmach.
          • stranger.pl Re: Piszesz głupoty. 15.07.06, 20:48
            ? Ja mieszkam na stałe i w Polsce i Niemczech? I często bywam we Francji i
            kilku innych krajach ze wzgl. choćby na moją rodzinę.
            Więc wiem co mówię!
            • dr.krisk Re: Piszesz głupoty. 15.07.06, 21:08
              No to już nic na to nie poradzę.
              Oczywiście - wiesz co mówisz, ale absolutnie nie masz racji.
              To co piszesz przypomina mi oficjalna propagandę PRL, zarzucającą polskim
              dysydentom "kalanie własnego gniazda"....
            • venus99 Re: Piszesz głupoty. 15.07.06, 21:14
              a wiesz co piszesz?
              • stranger.pl Re: Piszesz głupoty. 15.07.06, 22:23
                Wiem co piszę i wiem że mogę się mylić bo jestem tylko człowiekiem - a ty
                uważasz że jesteś nieomylna? Nie masz wrażenia czasami że twoje wypowiedzi to
                błądzenie a pewność naiwnością?
    • hrabia.m.c R czy mozna szanować kartofle???? 15.07.06, 20:38

• stranger.pl A czy Niemcy mówią o Merkel, że to stara panna 15.07.06, 20:47
        która mieszka ze swoim owczarkiem niemieckim bez ślubu?
        • venus99 Re: A czy Niemcy mówią o Merkel, że to stara pann 15.07.06, 21:16
          jestes pewny,że to stara panna a nie rozwódka?
          coś kiepsko,znawco Niemiec ze znajomością rzeczywistosci.
          • stranger.pl Re: A czy Niemcy mówią o Merkel, że to stara pann 15.07.06, 21:53
            A czy media interesuje prawda? Panna, rozwódka czy wdowa to nie istotne! - ale
            ten owczrek niemiecki bez ślubu? No no - i co gdzie niemieckie poczucie humoru
            i szydzenie z własnych polityków?
            • jola_iza Re: A czy Niemcy mówią o Merkel, że to stara pann 15.07.06, 21:55
              pokazałam Ci w poście poniżej, i to nie w gazecie a na paradzie :))
              • stranger.pl Re: A czy Niemcy mówią o Merkel, że to stara pann 15.07.06, 22:07
                Hmm:) Ja ty tylko sprzątam:)

PS
                Nie znałem tego wcześniej - moze dlatego że nie oglądam takich rzeczy. To nawet
                nie jest satyra ale coś co uznaję za zdziczenie obyczajów.
                • jola_iza Re: A czy Niemcy mówią o Merkel, że to stara pann 15.07.06, 22:11
                  Ja wcześniej też nie znałam, znalazłam po twoim poście :))
                  .
                  wiadomosci.wp.pl/gid,8211777,kat,21114,galeriazdjecie.html?G%5Bpage%5D=7&ticaid=11f7e
                  a to u nas i też nic :))
                  • ave.duce Re: A czy Niemcy mówią o Merkel, że to stara pann 15.07.06, 22:13
                    jola_iza napisała:

> Ja wcześniej też nie znałam, znalazłam po twoim poście :))
                    > .
                    > <a
                    href="wiadomosci.wp.pl/gid,8211777,kat,21114,galeriazdjecie.html?G%5Bpage%5D=7&ticaid=11f7e"
                    target="_blank">wiadomosci.wp.pl/gid,8211777,kat,21114,galeriazdjecie.html?G%5Bpage%5D=7&ticaid=11f7e</a>
                    > a to u nas i też nic :))
                    >

Nie ma za euro honoru ta Angela! Powinna już dawno wyzwać ich na pojedynek!

;)
      • karbat Re: strangera nie szanuja :o 15.07.06, 20:47
        z jakiego powodu maja szanowac ,

bo rzadza kacze kaczany z giertychami i lepperami przy akompaniamencie
        wielebnych kacykow ,bo mamy krolowa Polski ,

jest Bialorus jest Slowacja jest Rumunia i jest Polska w czym problem
    • humbak Re: Dlaczego na Zachodzie nie szanują Polaków? 15.07.06, 20:57
      Jedynym? Amerykańskich filmów nie oglądasz?:) Chłopaki z Moty Pythona też się wcale ze swoich wspólobywateli nie śmiali... woooogóle:)
      • stranger.pl Re: Dlaczego na Zachodzie nie szanują Polaków? 15.07.06, 21:03
        Ale czy obrażali Premiera Wlk. Brytanii? Czy szydzili z Królowej? Czy obrażali
        Izbę Gmin czy Izbę Lordów?
        Pewnej granicy nie przekraczali - tak czy przywoitość?
        • gat45 Re: Dlaczego na Zachodzie nie szanują Polaków? 15.07.06, 21:08
          stranger.pl napisał:

> Ale czy obrażali Premiera Wlk. Brytanii? Czy szydzili z Królowej? Czy
          obrażali
          > Izbę Gmin czy Izbę Lordów?
          > Pewnej granicy nie przekraczali - tak czy przywoitość?

=================
          Nie wiem, jak to wyglada dokladnie w Wlk Brytanii, chociaz troche o ich
          tabloidach sluchow do mnie doszlo. I zdaje sie, ze sposob traktowania rodziny
          JKM nieco odbiega nie tylko od salonowych standardow, ale nawet od najbardziej
          elementarnej przyzwoitosci.

Za to sluze Panu pelnym wachlarzem tekstow prasy francuskiej, wysmiewajacych
          tak wlasne narodowe przywary, jak i wszelkie instytucja panstwowe, od
          najglowniejszych poczynajac. Na dodatek z zupelnym brakiem patriotyzmu, to
          znaczy przejmowania sie, co o tym mowia poza granicami.
          e
        • jola_iza Re: Dlaczego na Zachodzie nie szanują A Merkel? 15.07.06, 21:29
          Hi hi co by Kaczki zrobiły ?
          bjf.id.au/images/blog/20041230-angela-merkel.jpg
    • panzerpapst Bo kradną, rzygaja na chodnik, śpia na ulicy, maja 15.07.06, 21:59
      brudne, stare buty ala prezes, brak zebów, rzadko uzywają mydła itd. To można ciągnąc, to co w Polsce uchodzi w tłumie to widac innym przeszkadza i słusznie, jak Polak nie umie o sobie zadbać to nie dziwi później generalizowanie na cały naród.
    • karbat Re: na zachodzie szanuja i lubia Polakow 15.07.06, 22:26
      generalizujesz , upraszczasz ,pocieszasz sie

ignoruja wlasciwsze slowo ,jestes jakby ciebie nie bylo
      czasami folklorystyczne ciekawostki prezentuja
    • t0g Re: Ja tam braku szancunku do mnie jakos nigdy nie 16.07.06, 05:54
      stwierdzilem, choc nigdy nie ukrywalem swej polskosci. Mieszkam poza Krajem juz
      od 24 lat.

Cywilizowanego Polaka nikt nigdzie nie traktuje z jawnym brakiem szacunku.

Ale niektorych rodakow, jesli bym byl cudzoziemcem, to bym istotnie traktowal
      bez szacunku.
    • abstrakt2003 masz potężnego kompleksiora 16.07.06, 06:06
      jak wszyscy pisiory zresztą!
    • pl.adex Re: Dlaczego na Zachodzie nie szanują Polaków? 16.07.06, 07:39
      Jezeli przyjechala tam cala masa imigrantow z Polski ktorzy gotowi sa pracowac
      za jedna trzecia czy nawet polowe tego co do tej pory placono miejscowym,to jak
      takich ludzi szanowac.Niby wymyslili solidarnosc ale solidarni nie sa i chetnie
      czy to ze zwyklej glupoty czy z samolubstwa czy tez zwyklej polskiej zawisci
      podcinaja zarobki miejscowym i jeszcze sa z tego dumni.Jak takich szanowac?
    • az30 to nie narod szydzi z siebie tylko medialne madie 16.07.06, 09:02
      • janosik6 a jest jakis konkretny powod do dumy ? 16.07.06, 10:10
        Mieszkacy Bolandii sa dumni z tego ze wojtyla wybrany przez CIA i za jej
        kapuste na tronie watykanskim otumanil 39 mln bolandczykow, i zrobil z nich
        talibanow vatykanskich.

Byc dumnym z najwyzszego bezrobocia w europie ?

Byc dumnym z kraju gdzie zamykaja szkoly i przedszkola z braku kasy ,w chwili
        gdy marnuja ja na glupoty jak dofinansowania sukienkowych i ich szkol na ch..
        komus poczebnych.

Z tego wyscigu miast i przescigania sie gdzie i u kogo jest wiecej pomnikow i
        nazw ulic wojtyly ? a takze szkol i przedszkoli U KOGO jest najwiecej imieniem
        i nazwiskiem wojtyly ?

Zamykaja rozkradzione PRZEZ TYCH SKU..SYNOW PO >SOLIDARNOSCIOWYCH zaklady
        pracy ludzi wyrzucaja na bruk .
        Budowane przez dziesiatki laT PRZEZ SYSTEM TAK BARDZO ZNIENAWIDZONY PRZEZ KK ..
        Z tego mam byc dumny ?
        Czy z tego ze CHODZIMY SPAC w porze RAZEM Z KURAMI ?
        Z tych podwojnych drzwi w mieszkaniach i kilku kluczy otwierajacych te
        mieszkanie ?
        Z TEGO BARYKADOWEANIA SIE PRZED WSPOLMIESZKANCAMI ?
        Z tego ze nikt juz w blokach prawie z nikim nie rozmawia ?
        Z tego ze bolandczycy jeden na drugiego na ulicy bykiem patrzy ?
        T tego ze wychodzisz z domu i nie jestes pewien czy do niego wrocisz ?
        Z tego ze jak ci dziecko zapowie ze chce isc na disco jestes o krok przed
        zawalem ?
        Z tego ze w polsce jest wiecej rozbojow i morderstw w porownaniu do liczby
        mieszkancow niz np w USA ?
        Z tego ze jak wsiadam do pociagu i gdzies tam jade jak tylko wracam poczebna
        jest kompletna dezynfekcja moich ubran ? i pelnego na fuull odkazania samego
        siebie w wannie ?
        Ze autobusy , pociagi i tramwaje smierdza gorzej jak wysypiska na zachodzie ?
        Z chamstwa bolandczykow na kazdym kroku ?
        Z tego ze jak w zimie jade na narty musze uruchamiac czasowe wylaczniki
        swiatla aby wygladalo ze jest ktos w domu caly czas gdyz w innym przypadku
        wruce do pustych scian ?
        Z tego ze musze targac ja i moja rodzina rowery na ktores tam pietro w wiezowcu
        pomimo ze mamy piwnice ?
        Z tego ze marze o skuterku a jest poprostu niemozliwoscia jego zakup gdzyz
        gdzie go uchowam ? a do windy nie wejdzie a schodami nie da rady za ciezki i
        za wysoko do targania.
        Z tego ze ceny sa jak w zachodniej juropie a natomiast zarobki wyzsze tylko od
        albanskich.
        Z tego ze mamy park ale strach do niego isc na spacer bo albo cie okradna albo
        skaczysz w szpitalu nawet moga cie wydupczyc przy okazji..
        moge jeszcze wiecej powodow podac..
        • az30 Re: a jest jakis konkretny powod do dumy ? 16.07.06, 10:13
          To wszystko o czym piszesz to robota zdradzieckich rzadow Polski po 1989 r. Nie
          narood jest winien, tylko samowladni zdrajcy w naszych rzadach. Teraz oni pluja
          na Polske w obcych mediach. vide Geremek czy Walesa.
    • derduch Piszesz bdury! 16.07.06, 10:30
      Ńigdy i niegdzie nie spotkałem sie z gorszym traktowaniem mnie ze wzgledu na
      narodowość. Jak zatrzyma durnego Polaka policja np. we Francji to ten zaraz
      jęczy ze to z powodu polskich tablic, nie debilu, to z powodu ze wleczesz sie
      lewym pasem. Obsługa w restauracji źle traktuje Polaka? A jak ma traktować
      kretyna który mówi p o w o l i i w y r a ź n i e po polsku dziwiąc się że go
      obsługa nie rozumie. Autentyczny przypadek w tym roku w maju w Paryżu, sedzimy
      sobie we dwie rodzinki z dziećmi i wsuwamy obiadek, włazi trójka Polaków w
      wieku różnym plus nastolatek, zaczynają zamawiac :-)))) Nie orientowali się ze
      równiez jesteśmy z Polski, takze nie hamowali się w mówieniu głupot, w koncu
      zaczeliśmy się śmiać na głos i rozmawiać po Polsku. Tamte baranki przesiadły się
      ze wstydem w inny koniec sali :-)))
    • joella.r czy szanuje się kogoś, kto się DOMAGA 16.07.06, 10:31
      szacunku?
      kto nie umie się posmiać z siebie i uważa, że jest bez wad?
      silny nie boi się smiechu
      • joella.r ani krytyki 16.07.06, 10:35
    • jimmu82 Sami się nie szanujemy to i nas nie szanują. 16.07.06, 16:11
    • capitalissimus Re: Dlaczego na Zachodzie nie szanują Polaków? 16.07.06, 18:07
      'największą krzywdę jaką można zrobić polakom to pozwolić im samym się rządzić'
      powiedział bismarck.

spójrz kto nami rządzi: dwa ponure, ksenofobiczne gnomy do spółki z pospolitym
      przestępcą i faszyzującym drągalem. no i jak, rozumiesz już dlaczego się z nas
      śmieją?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka