Dodaj do ulubionych

Macierewicz ucieka

23.08.06, 14:49
"Posiedzenie komisji zostało przerwane, bo pan minister Macierewicz nie
udzielił wyjaśnień dotyczących jego wypowiedzi (w niedzielę na antenie
Telewizji Trwam -PAP) i uzasadnienia, które spoczywało za tymi wypowiedziami"
- powiedział Biernacki.Macierewicz wychodząc z posiedzenia komisji powiedział
dziennikarzom, że jej członkom przedstawił przebieg swojej rozmowy
z premierem Jarosławem Kaczyńskim. "Zgodnie z faktami pełną informację
przekazałem premierowi i tym samym sprawa została zamknięta. To jest
wszystko, co w tej sprawie mogę powiedzieć. Jest zupełnie oczywiste, że pan
premier jest gospodarzem tej informacji, ja jestem podporządkowany panu
premierowi" - podkreślił."
wiadomosci.onet.pl/1374920,11,item.html

Zgodnie ze swoją starą metodą - "napluć i uciec" Macierewicz ucieka przed
odpowiedzialnością za słowa, tym razem rzucając na pożarcie mediom Jarosława
Kaczyńskiego.
Ciekawe tylko czy premier zechce robić za Antkowego barana?
Obserwuj wątek
    • mariner4 To jest tchórz bez cienia honoru. 23.08.06, 14:50
      Ale przyjdzie na niego kreska.
      M.
    • mmikki Re: Macierewicz ucieka 23.08.06, 14:52
      rządząca nami mniejszość pisowska chrakryzuje sie wyjatkową hucpą, jakby wyssaną
      z mlekiem matki
    • bush_w_wodzie zenujace 23.08.06, 14:57
      rozumiem zatem ze pan premier potwierdzi informacje lub ja zdementuje. a jesli
      bedzie musial zdementowac - to chyba surowo swojego ministra ukaze ze brak
      odpowiedzialnosci ktorym niewatpliwie jest oszczercze atakowanie instytucji
      panstwowych
      • nurni Re: zenujace 23.08.06, 15:01
        bush_w_wodzie napisał:

> rozumiem zatem ze pan premier potwierdzi informacje lub ja zdementuje. a jesli
        > bedzie musial zdementowac - to chyba surowo swojego ministra ukaze ze brak
        > odpowiedzialnosci ktorym niewatpliwie jest oszczercze atakowanie instytucji
        > panstwowych

Jakich instytucji panstowych?

Ktory paragraf prawa stanu wojennego zostal naruszony?
        • bush_w_wodzie Re: zenujace 23.08.06, 15:08
          nurni napisał:
          >
          > Jakich instytucji panstowych?
          >

poprzednich rzadow rp i ich ministrow. tak sie sklada ze autorytet panstwa i
          jego instytucji to cos wiecej niz ego pana jarka czy lesia. kwestionujac w
          sposob zasadniczyc (zeby napisac delikatnie) rzetelnosc wiekszosci msz
          macierewicz podwaza wiarygodnosc panstwa

>
          > Ktory paragraf prawa stanu wojennego zostal naruszony?
          >

raczej ktory punkt regulaminu psychiatryka.
          • nurni Re: zenujace 23.08.06, 15:14
            bush_w_wodzie napisał:

> nurni napisał:
            > >
            > > Jakich instytucji panstowych?
            > >
            >
            > poprzednich rzadow rp i ich ministrow.

To sa instytucje panstwowe?

Czy dobrze rozumiem ze brutalna nagonka na towarzysza Jaruzleskiego znanego
            ostatnio lepiej jako TW Wolski jest rowniez atakiem na instytucje panstwowa?

Wybacz - takiej bzdury to nawet TW Wolski nie wymyslil.

tak sie sklada ze autorytet panstwa i
            > jego instytucji to cos wiecej niz ego pana jarka czy lesia. kwestionujac w
            > sposob zasadniczyc (zeby napisac delikatnie) rzetelnosc wiekszosci msz
            > macierewicz podwaza wiarygodnosc panstwa

A to mysle zobaczymy jak to jest z wiarygodnoscia wszystkich uczestnikow tej
            gry.
            • bush_w_wodzie Re: zenujace 23.08.06, 15:18
              nurni napisał:
              > >
              > > poprzednich rzadow rp i ich ministrow.
              >
              > To sa instytucje panstwowe?
              >

wydawalo mi sie ze rzady sa instytucjami panstwowymi. ministrowie zas sa
              urzednikami ktorzy reprezentuja panstwo

> Czy dobrze rozumiem ze brutalna nagonka na towarzysza Jaruzleskiego znanego
              > ostatnio lepiej jako TW Wolski jest rowniez atakiem na instytucje panstwowa?

jaruzelskiego mozna i trzeba krytykowac za jego dzialania. nie wyobrazam sobie
              jednak aby urzednik panstwowy mogl - nie posiadajac dowodow - twierdzic:
              prezydent rp - wojciech jaruzelski - pelniac ten urzad - byl moskiewskim agentem.

>
              > tak sie sklada ze autorytet panstwa i
              > > jego instytucji to cos wiecej niz ego pana jarka czy lesia. kwestionujac
              > w
              > > sposob zasadniczyc (zeby napisac delikatnie) rzetelnosc wiekszosci msz
              > > macierewicz podwaza wiarygodnosc panstwa
              >
              > A to mysle zobaczymy jak to jest z wiarygodnoscia wszystkich uczestnikow tej
              > gry.

na razie wlasnie wyglada ze zobaczymy tylko tajemnicza mine jarka a jak bedziemy
              nalegac to jeszcze gest kozakiewicza.
              • nurni Re: zenujace 23.08.06, 15:29
                bush_w_wodzie napisał:

> nurni napisał:
                > > >
                > > > poprzednich rzadow rp i ich ministrow.
                > >
                > > To sa instytucje panstwowe?
                > >
                >
                >
                > wydawalo mi sie ze rzady sa instytucjami panstwowymi. ministrowie zas sa
                > urzednikami ktorzy reprezentuja panstwo

Jesli piszesz ze "wydawalo" Ci sie to ja zmieniam ton na bardziej ojcowski.

Przyjmij prosze do wiadomosci ze urzednikiem panstowym nie jest sie na cale
                zycie.

> > Czy dobrze rozumiem ze brutalna nagonka na towarzysza Jaruzleskiego znane
                > go
                > > ostatnio lepiej jako TW Wolski jest rowniez atakiem na instytucje panstwo
                > wa?
                >
                >
                > jaruzelskiego mozna i trzeba krytykowac za jego dzialania. nie wyobrazam sobie
                > jednak aby urzednik panstwowy mogl - nie posiadajac dowodow - twierdzic:
                > prezydent rp - wojciech jaruzelski - pelniac ten urzad - byl moskiewskim
                agente
                > m.

Tak zawsze uwazala ogromna wiekszosc moich rodakow- Jaruzelski,Gierek,
                Gomulka,Bieut to sowieccy namiestnicy. Ale skoro powiadzasz ze potrzeba na to
                dowodow (wszak mogli prowadzic samodzielna polityke) to ja chyba jestem bliski
                poddania sie. "Rence" mi opadly.

> > A to mysle zobaczymy jak to jest z wiarygodnoscia wszystkich uczestnikow
                > tej
                > > gry.
                >
                >
                > na razie wlasnie wyglada ze zobaczymy tylko tajemnicza mine jarka a jak
                bedziem
                > y
                > nalegac to jeszcze gest kozakiewicza.

Mam nadzieje ze byli tajni wspolpracownicy komunistycznej policji nie odpuszcza.
                Wszak nie ma zadnych dowodow by donosili rowniez do KGB. Moze jakos to nawet
                zastrzeglai: "moje raporty sa wylacznie do widomosci prl-owskich sluzb.

A te ich oszukaly.....
                • bush_w_wodzie Re: zenujace 23.08.06, 21:30
                  nurni napisał:

> >
                  > > wydawalo mi sie ze rzady sa instytucjami panstwowymi. ministrowie zas sa
                  > > urzednikami ktorzy reprezentuja panstwo
                  >
                  > Jesli piszesz ze "wydawalo" Ci sie to ja zmieniam ton na bardziej ojcowski.
                  >

nie mam nic przeciwko takim sposobom dowartosciowania sie

>
                  > Przyjmij prosze do wiadomosci ze urzednikiem panstowym nie jest sie na cale
                  > zycie.
                  >

rozumiem ze enuncjacje macierewicza nie dotycza tego ktore obce mocarstwo
                  aktualnie koordynuje dzialalnosc pana rosatiego tylko analogicznego problemu z
                  czasu gdy pan rosati byl ministrem . dlatego wlasnie pwoiedzial `wiekszosc
                  ministrow'. takie stwierdzenie zas - wziete serio - podwarza cala polska
                  polityke zagraniczna oraz wiarygodnosc polski jako powiernika jakichkolwiek
                  tajemnic natowskich czy informacji zastrzezonych dla czlonkow ue

no - rozumiem ze pan macierewicz moglby miec dowody. wtedy jednak mowimy o
                  jednej z najciezszych zbrodni przewidzainych przez polskie prawo - jaka mieliby
                  popelnic ci ministrowie. wydawaloby sie wiec ze prokuratura wojskowa winna od
                  dawna prowadzic tajne sledztwo. w takim wypadku pan macierewicz zdradzil
                  tajemnice panstwowa (w co watpie)

> > > Czy dobrze rozumiem ze brutalna nagonka na towarzysza Jaruzleskiego
                  > znane
                  > > go
                  > > > ostatnio lepiej jako TW Wolski jest rowniez atakiem na instytucje p
                  > anstwo
                  > > wa?
                  > >
                  > >
                  > > jaruzelskiego mozna i trzeba krytykowac za jego dzialania. nie wyobrazam
                  > sobie
                  > > jednak aby urzednik panstwowy mogl - nie posiadajac dowodow - twierdzic:
                  > > prezydent rp - wojciech jaruzelski - pelniac ten urzad - byl moskiewskim
                  > agente
                  > > m.
                  >
                  > Tak zawsze uwazala ogromna wiekszosc moich rodakow- Jaruzelski,Gierek,
                  > Gomulka,Bieut to sowieccy namiestnicy.

no - agent a namiestnik to jednak pewna roznica. w szczegolnosci agenta na ogol
                  kontroluje sie do konca zycia - namiestnik moze przestac byc dyspozycyjny.

jesli masz jakies istone i rzeczywiste informacje na temat tego ze jaruzelski
                  bedac prezydentem polsi pracowal na jej szkode - a dla moskwy - to lec do
                  prokuratury - bo ukrywanie takich informacji jest ciezkim przestepstwem. a jesli
                  nie masz to poszostaje ci chyba tylko udawanie ze nie wiesz o co mi chodzi

> Ale skoro powiadzasz ze potrzeba na to
                  > dowodow (wszak mogli prowadzic samodzielna polityke) to ja chyba jestem
                  > bliski poddania sie. "Rence" mi opadly.

wyraznie pisalem - jaruzelski jako prezydent rp

---------

z calej dyskusji wnosze ze macierewicz chlapie co mu slina na jezyk przyniesie i
                  jest mile dla ucha. liczacych sie przed jakimkolwiek arbitrazem (a nie klaka)
                  dowodow nie posiada. no ale `generalnie' ma slusznosc. czy tak?
    • a.adas Macierewiczowi brakło instynktu samozachowawczego 23.08.06, 14:58
      Takie brednie (i podobne) pewnie plótł u Ojczulka od lat. Tym razem nie
      zauważył, ze nie przemawia z kanapy, a jako wiceminister rzadu RP. I jak
      poprzednio robił ino za folklor polityczny, to teraz jest folklorem państwowym.

Przykre jest to, że PiS zamyka gębę i chce przejść nad tym do porządku
      dziennego. Dla mnie to kolejny, bardzo ważny wyznacznik moralnosci i - uwaga -
      profesjonalizmu tej ekipy. Ale znowu nie wydarzy się nic, mam tylko nadzieję, ze
      media (oczywiście łże) przycisna naszego męża stanu w tym zakresie. Bo to jedna
      z tych spraw gdzie ujawnia się wielkość prawdziwa, a nie urojona. Teoretycznie
      jest to sytuacja z serii albo-albo (albo mamy dowody na zdradę państwa albo
      Macierewicz leci w niebyt)... teoratycznie...
      • entefuhrer Czy jeśli Pan Prezes jednak zdymisjonuje Antka to 23.08.06, 15:03
        ...nazajutrz sam zostanie sowieckim agentem ?... ;-)
        • a.adas Re: Czy jeśli Pan Prezes jednak zdymisjonuje Antk 23.08.06, 17:21
          Obawiam sie, że dla Pana Antoniego jedynie Ojczulek nie jest agentem KGB (bo
          pracuje dla BND;)), cała reszta jest w najwyższym stopniu podejrzana, łącznie z
          nim samym
    • nowytor3 No już nie płaczcie biedaczki, głowa do góry 23.08.06, 15:02
      ale Antosiowi nie fikajcie, bo tupnie, albo was nosem wciagnie.
      • alek06 Re: No już nie płaczcie biedaczki, głowa do góry 23.08.06, 15:14
        Oliwa nieżywa....
      • buffalo_bill Przecież to zwykły śmierdzący tchórz 23.08.06, 15:18
        I chyba nie znajdziesz drugiego takiego głuptaska, oprócz samego siebie
        oczywiście, który by się go bał :-)))
        Swoją drogą ciekawe, że takie indywiduum postawiono na czele MON-u. To ma
        być przykład dla żołnierzy?
    • jrjrjr Mamy niezwykły urodzaj na oszołomów 23.08.06, 17:53
      Mamy niezwykły urodzaj na oszołomów. Nasi władcy bez żadnych zahamowań bredzą
      straszliwie, a ogłupiały ludek słucha w zachwycie. Wystarczy głośno wrzasnąć,
      aby mieć posłuch i rację. Co się jeszcze musi wydarzyć, aby wyborcy
      oprzytomnieli?
    • douglasmclloyd Re: Macierewicz ucieka 23.08.06, 18:22
      buffalo_bill napisał:

> "Posiedzenie komisji zostało przerwane, bo pan minister Macierewicz nie
      > udzielił wyjaśnień dotyczących jego wypowiedzi (w niedzielę na antenie
      > Telewizji Trwam -PAP) i uzasadnienia, które spoczywało za tymi wypowiedziami"
      > - powiedział Biernacki.Macierewicz wychodząc z posiedzenia komisji powiedział
      > dziennikarzom, że jej członkom przedstawił przebieg swojej rozmowy
      > z premierem Jarosławem Kaczyńskim. "Zgodnie z faktami pełną informację
      > przekazałem premierowi i tym samym sprawa została zamknięta. To jest
      > wszystko, co w tej sprawie mogę powiedzieć. Jest zupełnie oczywiste, że pan
      > premier jest gospodarzem tej informacji, ja jestem podporządkowany panu
      > premierowi" - podkreślił."
      > wiadomosci.onet.pl/1374920,11,item.html
      >
      > Zgodnie ze swoją starą metodą - "napluć i uciec" Macierewicz ucieka przed
      > odpowiedzialnością za słowa, tym razem rzucając na pożarcie mediom Jarosława
      > Kaczyńskiego.
      > Ciekawe tylko czy premier zechce robić za Antkowego barana?

Ten szajbus nie powinien zajmowac zadnego odpowiedzialnego stanowiska.
      • dewot007 Macierewicz daje przykład ! To wzór ! 23.08.06, 18:38
        Dla wszystkich wezwanych przed komisję sejmową !
        Gdy komisja zadaje swe zwykłe, głupie pytania należy odpowiadać jak
        Macierewicz - "powiedziałem wszystko koledze i teraz on wam powie albo nie"
        Wzorowe rżnięcie głupa a' la Macierewicz !

. . .

Jeżeli zdarzenie miało miejsce, dowody z pewnością są zniszczone
        - prezes (spółki ZOO) Jarosław Kaczyński.
        • douglasmclloyd Re: Macierewicz daje przykład ! To wzór ! 23.08.06, 23:15
          dewot007 napisał:

> Dla wszystkich wezwanych przed komisję sejmową !
          > Gdy komisja zadaje swe zwykłe, głupie pytania należy odpowiadać jak
          > Macierewicz - "powiedziałem wszystko koledze i teraz on wam powie albo nie"
          > Wzorowe rżnięcie głupa a' la Macierewicz !

Balcerowicz powinien odpowiedziec, ze wszystko powiedzial zonie i nie ma nic do
          dodania.
    • p.smerf Re: Macierewicz ucieka 23.08.06, 18:47
      Pan premier poinformował dziennikarzy, iż z Antkiem znają się od wielu lat, ale
      ich rozmowa była męska. Pewnie wyglądało to tak;

Wchodzi Macierewicz wachulując się znajomą teczką. Pan premier przypomina, że
      widok tej teczki go rozprasza ale pyta grzecznie: czego się Antoś napijesz? Może
      być czysta, byle nie z czerwoną kartką. Pogadali, ocenili urodę pani Sobeckiej,
      i... to by było na tyle. Jak to mężczyzna z mężczyzną.
    • goniacy.pielegniarz Macierewicz ucieka, a Jarek może być sobą 23.08.06, 18:56
      Czy nie macie wrażenia, że to wręcz sytuacja modelowa dla sposobu uprawiania
      polityki przez Kaczyńskiego?
      Macierewicz coś palnął, po czym umył ręce, że on już wszystko powiedział
      Kaczorowi. Teraz Kaczor mógłby rzucać aluzjami, powołując się na informacje
      pozyskane od Macierewicza, wiceministra. U nich to norma z takimi oskarżeniami.
      Lech potwierdzał słowa Jarka w Zetce o Wałęsie, Wachowskim i przestępstwach,
      Jarek mówił o Samoobronie jako tworze WSI na podstawie jakiegoś raportu, o
      którym się niby od Lecha dowiedział czy jak to tam było.
      Tylko gdy przychodzi do konkretów, które trzeba przedstawić pod własnym
      nazwiskiem, to się okazuje, że to taka zabawa w głuchy telefon.
      • pies_na_czarnych Macierewicz ucieka, a Jarek 23.08.06, 18:59
        obrazi sie na wszystkich i nic nie powie!
        :o))
        Ludzie przeciez to cyrk, albo piaskownica.
      • entefuhrer IMO pytanie brzmi raczej "kiedy" niż "czy"... ;-) 23.08.06, 19:03
        .
      • mmikki Re: Macierewicz ucieka, a Jarek może być sobą 23.08.06, 21:04
        teraz słowo "insynuacja" można zastąpić wyrazem "pisynuacja"
        • alistair-p Re: Macierewicz ucieka, a Jarek może być sobą 23.08.06, 23:07
          No cóż,dowody zostały zniszczone.Jarosław K. doskonale się zna na takich
          matactwach.Doradza mu Kurski w chwilach przebłysku niewielkiej zreszta inteligencji.
    • frank_drebin Ucieka, ale chociaz nie po drabinie jak "magister" 23.08.06, 23:16
      ;)
      • alistair-p Re: Ucieka, ale chociaz nie po drabinie jak "magi 23.08.06, 23:18
        frank_drebin napisał:

> ;)
        Nawet po drabinie nie potrafi,zapomniał jak się to robi,demencja i kompletny
        brak kondycji.
        • frank_drebin No coz "magister" podczas tamtej ucieczki nie mial 23.08.06, 23:28
          akurat przypadkowo bolesnej goleni ;)
          alistair-p napisał:

> frank_drebin napisał:
          >
          > > ;)
          > **************************
          > Nawet po drabinie nie potrafi,zapomniał jak się to robi,demencja i kompletny
          > brak kondycji.
          >
    • zablokowany Jak maciorę kopniesz w zad to spieprza i ucieka 23.08.06, 23:27
      kwicząć przy tym jakby ją chcieli zarżnąć.
    • www.nasznocnik.pl RAZ o Antku "Rozpylaczu" 24.08.06, 04:18
      "W telewizji "Trwam" oznajmił, że większość byłych ministrów spraw zagranicznych Rzeczpospolitej Polskiej była rosyjskimi agentami. Zwróćcie państwo uwagę, że choć właściwie obraził wszystkich, to nie obraził nikogo konkretnego, bo większość nie jest osobą prawną i jej dobra osobiste nie mogą być chronione. Poza tym większość nie może złożyć pozwu do sądu. Na tej samej zasadzie można by publicznie powiedzieć, że większość ministrów rządu Kaczyńskiego to złodzieje. Albo - twórczo pomysł Macierewicza modyfikując - że jeden z wiceministrów obrony narodowej ma nierówno pod stropem."

fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/Rewolucja_w_g%EAbie,783875
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka