Dodaj do ulubionych

Afera Kuronia

05.09.06, 09:26

www.polskieradio.pl/_repository/_folders/f_20_704/6049.mp3
Warto posłuchac Dudka, zeby dowiedziec sie jakie byly przyczyny rozpetania tej
histerii. Ale nie ma obowiazku. Mozna pozostac przy malpim rozumie.
Obserwuj wątek
    • kataryna.kataryna Re: Afera Kuronia 05.09.06, 11:10
      eric_theodore_cartman napisał:

>
      > www.polskieradio.pl/_repository/_folders/f_20_704/6049.mp3
      > Warto posłuchac Dudka, zeby dowiedziec sie jakie byly przyczyny rozpetania tej
      > histerii. Ale nie ma obowiazku. Mozna pozostac przy malpim rozumie.

Dudek zrozumiale wyjaśnia dlaczego afery nie ma i dlaczego próbuje się ją
      zrobić z niczego. Zgadzam się z Dudkiem. A także z Ziemkiewiczem w Newsweeku.
    • idiotyzmy-kacze Aferę Kuronia rozpętało PiSowskie ŻW, aby 05.09.06, 12:39
      pomóc kaczyńskim w utopieniu lustracji. To dla mnie oczywiste. Artykuły antylustracyjne w PiSowskim Wprost (o Herbercie) i PiSowskim Dzienniku służyły dokładnie temu samemu celowi.
      • eric_theodore_cartman Re: Aferę Kuronia rozpętało PiSowskie ŻW, aby 05.09.06, 12:50
        idiotyzmy-kacze napisał:

> pomóc kaczyńskim w utopieniu lustracji. To dla mnie oczywiste. Artykuły antylus
        > tracyjne w PiSowskim Wprost (o Herbercie) i PiSowskim Dzienniku służyły dokładn
        > ie temu samemu celowi.
        >

A bieg sprawie nadala PISowska Gazeta Wyborcza. Snij dalej.
        • cics Re: Aferę Kuronia rozpętało PiSowskie ŻW, aby 05.09.06, 15:12
          eric_theodore_cartman napisał:

> A bieg sprawie nadala PISowska Gazeta Wyborcza. Snij dalej.

A wątek pociągnął nowy naczelny redaktor GW - Roman Giertych.
        • idiotyzmy-kacze Artykuł w GW był skutkiem artykułu w ŻW 05.09.06, 16:22
          Czy myślisz, że autor artykułu w PiSowskim ŻW nie wiedział jaka będzie reakcja Gazety ?
      • premier.z.krakowa powiedział ciołek z PO który każdą analizę 05.09.06, 16:29
        i krytykę wobec PO traktuje jako spisek i niedopuszczalne w demokracji wydarzenie.
        Przeciez jak prasa moze pisaćcoś niemiłego o PO.
        To niedopuszczalne.
        ŻW jest w układzie z PIS prawda?
        Co ty masz wspólnego z demokracją i wolnością?

idiotyzmy-kacze napisał:

> pomóc kaczyńskim w utopieniu lustracji. To dla mnie oczywiste. Artykuły antylus
        > tracyjne w PiSowskim Wprost (o Herbercie) i PiSowskim Dzienniku służyły dokładn
        > ie temu samemu celowi.
        >
        • idiotyzmy-kacze ŻW to gazeta powiązana z PiSem, w której 05.09.06, 16:44
          wielokrotnie ukazywały się artykuły na zamówienie PiSsu, chociażby te atakujące LPR czy PO. Artykuły te zazwyczaj nie miały nic wspólnego z prawdą - miały jedynie na celu wywołać ferment w tych ugrupowaniach. Również na zlecenie PiSsu powstał artykuł o Kuroniu
    • stef111 Re: Afera Kuronia 05.09.06, 15:05
      Słuchamy.
      • janbezziemi Re: Afera Kuronia 05.09.06, 16:35
        Jaka afera Kuronia? Afera ,ale bandziorów słowa!
    • nowytor3 Niechby gadał i z samym diabłem, ale on milczał 05.09.06, 16:42
      na ten temat.
      No to ja mam pytanie, co jeszcze Jacek Kuroń i ci tzw. "umiarkowani od 1983
      roku, skupieni wokół Lecha Wałęsy", co jeszcze oni ukrywają?
      Te rozmowy, w tamtej sytuacji, mogłyby być usprawiedliwione, zrozumiane, a
      jednak zrobiono z tego największą tajemnicę? Co jeszcze było przedmiotem tych
      rozmów?
      Więc utrata zaufania dla takich "troszeczkę zakłamanych" ludzi jest zupełnie
      uzasadniona.
      • wirwieder Re: Niechby gadał i z samym diabłem, ale on milcz 05.09.06, 17:42
        nowytorze maja racje ci,co mowia tu o twojej glupocie...
      • ojciec_dyktator Jasne nowytorku. Najlepiej by było, żeby w 1989 05.09.06, 18:39
        doszlo do przykładnej, krwawej rewolty, najlepiej tak z 5000 - 10000 zabitych.
        Wtedy byloby czysto, pryncypialnie, bez zakłamania, ku uciesze Nowegotorka.
        Cóż to jest owe 10000 dla zachowania racji i czystości idei, co nowytorku?
        • nowytor3 15 lat na to, żeby teraz nie było tej jatki to 05.09.06, 18:45
          było aż nadto. Wyłuszcz choć jeden powód, dlaczego Kuroń o tym nie powiedział.
          Nie powiedział o 'negocjacjach', czego jeszcze nie powiedział.
        • eric_theodore_cartman Re: Jasne nowytorku. Najlepiej by było, żeby w 19 05.09.06, 18:51
          ojciec_dyktator napisał:

> doszlo do przykładnej, krwawej rewolty, najlepiej tak z 5000 - 10000 zabitych.

Tak wlasnie powinno sie stac. Wytlukloby sie najpierw te 5-10 tysiecy pzprowcow
          i zaczelo budowac wolna Polske bez sowieckich pacholkow. Niestety agentura
          zadbala, zeby zaniechano tego bardzo praktycznego rozwiazania.
      • minimal Re: Niechby gadał i z samym diabłem, ale on milcz 05.09.06, 19:11
        nowytor3 napisał:

> na ten temat.
        > No to ja mam pytanie, co jeszcze Jacek Kuroń i ci tzw. "umiarkowani od 1983
        > roku, skupieni wokół Lecha Wałęsy", co jeszcze oni ukrywają?

lub co jeszcze zaklamali. mnie by interesowalo na przyklad co tak naprawde
        Michnik robil w Moskwie w czerwcu 1989 roku. oficjalna wersja GW jakos malo do
        mnie przemawia.
    • fredoo Re: Afera Kuronia 05.09.06, 19:03
      Nie ma afery Kuronia tylko afera PIS.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka