Dodaj do ulubionych

pod szkłem powiększającym

08.09.06, 13:52
W tej bezsensownej zbrodni różnica cywilizacyjna pomiędzy Polską a Zachodem
staje się widoczna jak pod szkłem powiększającym. Dwóch kretynów znalazło
ofiarę. Amerykańskiego studenta, który chciał kupić sobie samochód.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3603677.html
Obserwuj wątek
    • loppe Re: pod szkłem powiększającym 08.09.06, 13:58
      Wiele można powiedzieć na temat tej zbrodni, ale to co ty powiedziałeś to
      niestety debilne - próba syntezy na podstawie jednego zdarzenia które mogło
      zdarzyć się wszędzie, także w USA, w wykonaniu umysłu słabego.
      • mgr.imprezio Sensacja-Ludzie w Polsce zabijają ludzi.! 08.09.06, 14:01
        W cywilizowanej Europie kajie przypadki się nie zdarzają
        • husyta Bagatelizujesz potworną zbrodnię 08.09.06, 14:12
          I sądzę, że w Polsce coraz trudniej zaufać drugiemu człowiekowi;
          Polak nie dałby się tak załatwić, bo zna mentalność Polaków;
          ten Amerykanin okazał się ofiarą naiwnoci i zaufania do ludz.
        • x2468 Re: Sensacja-Ludzie w Polsce zabijają ludzi.! 08.09.06, 14:23
          Lecz to sie zdazylo nie w cywlizowanej Jewropie,lecz w katolickiej Polsce.Biorac
          za prawde twierdzenie ze Polak to katolik to zrobili to katolicy No moze jeden
          lekko(w okolo 8%)watpiacy.
      • haen1950 Re: pod szkłem powiększającym 08.09.06, 14:02
        Przyznaję rację oponentowi, nie wszyscy katolicy są mordercami, bo w
        katolickiej szkole psychol zadźgał dziewczynę nożem. Takie osądy zostawmy
        wykwalifikowanym idiotom.
      • lux_et_veritas Kompleksy. Biedaczysko musi się strasznie męczyć 08.09.06, 14:04
        > ale to co ty powiedziałeś to
        > niestety debilne - próba syntezy na podstawie jednego zdarzenia które mogło
        > zdarzyć się wszędzie, także w USA, w wykonaniu umysłu słabego.
    • trawozerca Re: pod szkłem powiększającym 08.09.06, 14:00
      ...a kretynem nie byl tez ten Amerykanin, ktory pakuje sie po auto z jakimis
      obcymi goscmi i 14000 euro do Niemiec?
      • wartburg4 zabić kretyna 08.09.06, 14:18
        trawozerca napisał:

> ...a kretynem nie byl tez ten Amerykanin, ktory pakuje sie po auto z jakimis
        > obcymi goscmi i 14000 euro do Niemiec?

Widać był. Zabić kretyna naiwniaka.
        • trawozerca Re: zabić kretyna 08.09.06, 15:14
          wartburg4 napisał:

> trawozerca napisał:
          >
          > > ...a kretynem nie byl tez ten Amerykanin, ktory pakuje sie po auto z jaki
          > mis
          > > obcymi goscmi i 14000 euro do Niemiec?
          >
          > Widać był. Zabić kretyna naiwniaka.

Chodzi mi o to ze dziwi mnie aby po Polsce krecic sie z 14000 euro w gotowce.
          Chyba ze sie jest z mafii. To nie jest bezpieczny kraj. A Amerykanin powinien o
          tym sobie przeczytac w przewodniku turystycznym.
    • lux_et_veritas Stwierdzić, żeś głupi jak but byłoby komplementem 08.09.06, 14:01
      A children's court prosecutor said that Milwaukee police are still trying to
      find all the individuals involved in the apparent gang rape of an 11-year-old girl.

A 16-year-old girl and a 15-year-old boy have been charged in the assault.

Criminal complaints said that the young girl was repeatedly assaulted by up to
      19 boys in a north side home on Monday night as the 16-year-old girl told her
      what sex acts to perform.

The complaints filed in Milwaukee County Children's Court said that a
      40-year-old relative of the 16-year-old also participated in the assault.

www.channel3000.com/news/9803171/detail.html
    • loppe Re: pod szkłem powiększającym 08.09.06, 14:02
      Natomiast ja bym się pokusił o następująca refleksję: nikt nie jest bezpieczny
      ponieważ wielu zabójców to kretyni którym się wydaje że popełniają zbrodnię
      doskonałą w sytuacji gdy ewidentnie schwytanie ich przez wymiar to kwestia dni.
      • loppe Re: pod szkłem powiększającym 08.09.06, 14:23
        - i dlatego każdy może zostać zaatakowany przez kretyna w najmniej spodziewanej
        sytuacji
      • x2468 Re: pod szkłem powiększającym 08.09.06, 14:26
        Nie kretyni lecz gleboko wierzacy.Krzyzyk na piersiach,przezegnal sie zanim
        zadal smiertelny cios,wiec wierzyl ze opatrznosc nad nim czuwa.Przeciez tego
        uczyl ksiadz i katecheta.
    • kapucynka9 Re: pod szkłem powiększającym 08.09.06, 14:05
      Dogadać się z byle majstrem co ma warstat, wsadzić w kieszeń 14 tys. euro i
      beztrosko wsiadać z tym ledwie poznanym pośrednikiem do samochodu by do Niemiec
      pojechać, to trzeba być tęgim frajerem. A bańdziorów to u nas ci dostatek.
      Staramy się ich wyeksportować, do USA również, no ale ci wredni Amerykanie wciąż
      nie chcą bez wiz nas tam za oceanem widzieć. Wstrząsające, za prawdę powiadam
      wam wstrząsające. Tylko po co z grubej rury temu wątkowi nadawać taki
      pompatyczny tytuł o cywilizacyjnych różnicach. Ta różnica jest w tym, że nasza
      policja sprawę szybko rozszyfrowała. A ilu naszych przez ostatnie lata zaginęło
      bez wieści w Jeuropie Zachodniej ?
    • wartburg4 Re: pod szkłem powiększającym 08.09.06, 14:06
      Zdarzyło się w Polsce. I to nie po raz pierwszy. W Polsce długo by szukać
      naiwnego, który z sumą 14 tysięcy euro w gotówce wybierze się w daleką podróż z
      parą nieznajomych mechaników samochodowych. Amerykanin, właśnie dlatego, że
      przyjechał do Polski z Zachodu, był w oczach Polaków frajerem. Nie posiadał
      wiedzy, która nad Wisłą jest rozpowszechniona.

I dlatego padł ofiarą dwóch odmóżdżonych ameb, a jego zwłoki znaleziono w lesie.
      • lux_et_veritas Kruszyno, ja rozumiem, iż czujesz cywilizacyjny 08.09.06, 14:16
        związek z tymi bandziorami i przez to wysuwasz takie wnioski, niemniej zapewniam
        cię, iż znakomita większość Polaków takie czyny zdecydowanie potępia. Racz się
        więc łaskawie pod nich nie podczepiać.
        • karlin Blaszanka nie czuje 08.09.06, 14:22
          Blaszanka truje.

Taka piąta kolumna z niemieckiego brukowca.
        • joannabarska Strach jechać do Polski 08.09.06, 14:26
          Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn podejrzewanych o uprowadzenie i
          zabójstwo młodego studenta - obywatela Stanów Zjednoczonych. Zwłoki chłopaka
          znaleziono w czwartek późnym wieczorem pod Warszawą - poinformował rzecznik
          komendanta stołecznego policji Mariusz Sokołowski. 25-letni Michael C. próbował
          sprowadzić z zagranicy samochód. W tym celu skontaktował się z Grzegorzem K.,
          właścicielem warsztatu samochodowego. Razem z nim i jego kolegą miał 1 września
          wyjechać po auto do Niemiec. Wziął ze sobą 14 tys. euro. Gdy nie odzywał się
          przez kilkanaście godzin, jego znajoma próbowała najpierw skontaktować się z
          nim, później zadzwoniła do K."Powiedział jej, że wyjazd się nie udał i musieli
          wrócić do Warszawy" - relacjonował Sokołowski. Przerażona kobieta 2 września
          powiadomiła policję z warszawskiej Ochoty.Komendant Stołeczny Policji powołał w
          tej sprawie specjalny zespół funkcjonariuszy z wydziału do walki z terrorem i
          zabójstw KSP z Ochoty. Współpracowali oni m.in. z policjantami z komend
          wojewódzkich w Łodzi i Gdańsku.Przełomem było zatrzymanie w podwarszawskich
          Ząbkach ukrywającego się 34-letniego Grzegorza K. Mężczyzna przyznał, że wraz z
          kolegą, 30-letnim Krzysztofem M., zamordował studenta, a zwłoki jego porzucili
          w lesie koło Bełchatowa.Rozpoczęły się poszukiwania zwłok i wspólnika
          właściciela warsztatu. Policjanci przeczesywali las, gdzie miały znajdować się
          zwłoki Amerykanina, wykorzystując do tego m.in. śmigłowiec z kamerą
          termowizyjną. Równocześnie uzyskali informacje, że Krzysztof M. może ukrywać
          się w Sopocie. Ostatecznie udało się go zatrzymać w czwartek. Tego dnia, późnym
          wieczorem, odnaleziono również zwłoki Amerykanina - nie w okolicach Bełchatowa,
          a pod Warszawą.Grzegorzowi K. postawiono już zarzuty pozbawienia wolności i
          zabójstwa, za co grozi nawet dożywocie; został też aresztowany. Jego wspólnik
          został przewieziony do stołecznej komendy, zarzuty prawdopodobnie zostaną mu
          postawione jeszcze w piątek. Przeczytałam to, a wczoraj był telefon z USA
          do "Szkła kontaktowego". Nasz rodak boi sie przyjechac do Polski. Uspokajano
          go, ale po lekturze tego,co wyzej w "GW" tez bym sie bała!

"Chcieliście Polski? No to ja macie. Skumbrie w tomacie, pstrąg."
          K.I.GAŁCZYŃSKI
        • wartburg4 Re: Kruszyno, ja rozumiem, iż czujesz cywilizacyj 08.09.06, 14:28
          lux_et_veritas napisał:

> związek z tymi bandziorami i przez to wysuwasz takie wnioski, niemniej
          zapewnia
          > m
          > cię, iż znakomita większość Polaków takie czyny zdecydowanie potępia.

Potępia, czy broni? Ty np. sądząc z tego, co wypisujesz, bronisz ich, jak
          możesz.

• lux_et_veritas Według logiki Herr Trabanta Amerykanie 08.09.06, 14:22
      narodem nożowników i szmuglerów:

serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3542258.html
      serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3170980.html
      • kapucynka9 Herr Trabant - fajne określenie. 08.09.06, 14:25
        .
    • leszek.sopot niestety 08.09.06, 14:32
      My nad Wisłą wiemy, że nie należy się puszczać z nieznajomymi z większą sumą
      pieniędzy w portfelu. W Stanach wszelkie transakcje odbywają się za
      pośrednictwem kart kredytowych. My i Zachód to ciągle dwa różne światy.
      • johndoe Re: niestety 08.09.06, 14:54
        leszek.sopot napisał:

> My nad Wisłą wiemy, że nie należy się puszczać z nieznajomymi z większą sumą
        > pieniędzy w portfelu. W Stanach wszelkie transakcje odbywają się za
        > pośrednictwem kart kredytowych. My i Zachód to ciągle dwa różne światy.

w razie jakbys nie zuwazyl, to on /ten Amerykanin/ sie po auto wlasnie do tego drugiego swiata wybieral. czyzby za odra nie wiedzieli co to karta kredytowa?
        • leszek.sopot Re: niestety 08.09.06, 14:57
          johndoe napisał:

> leszek.sopot napisał:
          >
          > > My nad Wisłą wiemy, że nie należy się puszczać z nieznajomymi z większą s
          > umą
          > > pieniędzy w portfelu. W Stanach wszelkie transakcje odbywają się za
          > > pośrednictwem kart kredytowych. My i Zachód to ciągle dwa różne światy.
          >
          > w razie jakbys nie zuwazyl, to on /ten Amerykanin/ sie po auto wlasnie do
          tego drugiego swiata wybieral. czyzby za odra nie wiedzieli co to karta
          kredytowa?
          >

I ty byś z nieznajomymi pojechał z taką gotówką w nieznane? To, że z Polski
          trzeba wyjeżdżać za granicę by kupić taniej dobre auto świadczy o tym także, że
          z przynależności do UE w sprawie ceł, akcyzy i jakichś innych duperel nic się
          nam nie poprawiło bo państwo działa jak złodziej ściągając z ludzi haracz. To
          tak jaby w USA obowiązywały jakieś miedzystanowe opłaty. Tylko człowiek znad
          Wisły moż się w tym bajzlu urządzonym przez państwowych urzędników rozpoznać.
          • johndoe Re: niestety 08.09.06, 15:08
            leszek.sopot napisał:

> I ty byś z nieznajomymi pojechał z taką gotówką w nieznane?

a po co? mam karte kredytowa.

> To, że z Polski.....

to ze piszesz o zadupiu cywilizacyjnym nad Wisla, podajac za przyklad Amerykanina jadacego do Niemiec z gotowka swiadczy.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka