Dodaj do ulubionych

Pawlak gra Tuskiem ?

08.10.06, 14:15
Zastanawiam się, czy Tusk nie dał się wkręcić Pawlakowi tak samo jak Giertych
i Lepper dali się wkręcić Kaczyńskiemu. Bo, że tamci dali się wkręcić nie
ulega dla mnie wątpliwości. LPR i Lepper dostali sygnał, że powrót do starej
koalicji jest możliwy, zajarali się i zrobili śmieszną konfe. W ten sposób
ich rękami PiS dał Pawlakowi małą fangę w nos, żeby sie za bardzo nie
stawiał. Ciekawe, czy dzisiaj Pawlak daje fange w nos Kaczyńskiemu za pomocą
Tuska i jego oświadczenia o wspólnym bloku. Interesujące jest to, że Tusk
ogłosił to sam, a przez kolejnych kilka godzin nie pojawiła się ani jedna
oficjalna wypowiedź kogokolwiek z PSLu, któraby to potwierdzała. Tusk w roli
pionka w ręku Pawlaka ?
Obserwuj wątek
    • wartburg4 Re: Pawlak gra Tuskiem ? 08.10.06, 14:28
      franciszekszwajcarski napisał:

> Zastanawiam się, czy Tusk nie dał się wkręcić Pawlakowi tak samo jak Giertych
      > i Lepper dali się wkręcić Kaczyńskiemu. Bo, że tamci dali się wkręcić nie
      > ulega dla mnie wątpliwości. LPR i Lepper dostali sygnał, że powrót do starej
      > koalicji jest możliwy, zajarali się i zrobili śmieszną konfe. W ten sposób
      > ich rękami PiS dał Pawlakowi małą fangę w nos, żeby sie za bardzo nie
      > stawiał. Ciekawe, czy dzisiaj Pawlak daje fange w nos Kaczyńskiemu za pomocą
      > Tuska i jego oświadczenia o wspólnym bloku. Interesujące jest to, że Tusk
      > ogłosił to sam, a przez kolejnych kilka godzin nie pojawiła się ani jedna
      > oficjalna wypowiedź kogokolwiek z PSLu, któraby to potwierdzała. Tusk w roli
      > pionka w ręku Pawlaka ?
      >
      Jeśli się nad tym zastanowić, to mogłoby to oznaczać coś odwrotnego. Że podając
      do wiadomości publicznej, że PO będzie się blokowałą z PSL, Tusk przypiera do
      ściany Kaczyńskiego, który teraz cieniej zaśpiewa...

I to on stanie się pionkiem. Miotanym fobiami i niepewnością pomiędzy Lepperem
      a Pawlakiem.
      • haen1950 Re: Pawlak gra Tuskiem ? 08.10.06, 14:59
        wartburg4 napisał:

Jeśli się nad tym zastanowić, to mogłoby to oznaczać coś odwrotnego. Że podając
        > do wiadomości publicznej, że PO będzie się blokowałą z PSL, Tusk przypiera do
        > ściany Kaczyńskiego, który teraz cieniej zaśpiewa...
        > I to on stanie się pionkiem. Miotanym fobiami i niepewnością pomiędzy Lepperem
        a Pawlakiem.

Jak wysłuchałem tej konferencji Tuska, to przyznaję ci rację. Tusk po prostu
        wezwał Pawlaka do realizacji wczesniejszych i powaznych ustaleń. Walduś jest
        przyciśnięty, dzisiaj mu to nie pasuje. Ale do 13-go listy mają byż zgłoszone i
        wielkiego wyboru nie ma.
        A tak w ogóle, to mi się wydaje, że oni wszyscy grają sobie w ch.ujki z
        kaczorkiem i biorą solidny odwet za wszystkie świństwa i upokorzenia jakich im
        nie szczędził. Bardziej głupiego i aroganckiego chama jak Jaruś nie było
        dotychczas w polityce. Kompletnie mu odbiło po wygranych wyborach.
    • lej_czerwonego Re: Pawlak gra Tuskiem ? 08.10.06, 14:28
      Tusk w roli
      > pionka w ręku Pawlaka ?

Bardzo mozliwe, biorac pod uwage chyba genetycznie wrodzona glupote Tuska,
      ktory bardzo ograniczyl sobie pole manewru w zawieraniu sojuszy. Tak glupiego
      polityka jak Tusk to ze swieca szukac. A glupota PO bylo to, ze go nie
      wymienili.
      • devegas Re: Pawlak gra Tuskiem ? 08.10.06, 14:34
        Mylisz głupotę z otwartością i jednoznacznością intencji.
        Uważasz, że polityk który nie kombinuje, intryguje, porowadzi jakieś podwójne gry jest głupi?
        To jest kwestia wartości i zasad a nie inteligencji.
        • lej_czerwonego Re: Pawlak gra Tuskiem ? 08.10.06, 14:43
          Tandem Tusk - Schetyna i zasady????
          Raczysz chyba zartowac :)))

Trzeba bylo brac polowe rzadu. Kaczor musi sie gimnastykowac - wygral wybory i
          rzadzic jakos trzeba.
          • devegas Re: Pawlak gra Tuskiem ? 08.10.06, 14:50
            Kaczor musi się gimnastykować jak tu zdobyć pełnię władzy, bo tylko to go interesuje. Koalicja z poddanym a nie partnerem to jest koalicja wg Kaczora.
            • lej_czerwonego Re: Pawlak gra Tuskiem ? 08.10.06, 14:53
              Mnie tez by nie interesowalo zakladanie firmy, w ktorej mam 60% udzialow i
              mniej do powiedzenia niz udzialowiec 40%. A tego chciala swego czasu PO. Slynne
              powiedzenia Jasia Marysi "Macie prezydenta to my chcemy wiecej ministerstw"
              serwisy.gazeta.pl/kraj/1,69906,2989484.html
              Kazdy normalny kopnal by kogos takiego w dupe.
              • franciszekszwajcarski Re: Pawlak gra Tuskiem ? 08.10.06, 14:58
                a wszedłbyś w spółkę w której Macierewicz ma 60% ? :)
              • devegas Re: Pawlak gra Tuskiem ? 08.10.06, 15:04
                lej_czerwonego napisał:

> Mnie tez by nie interesowalo zakladanie firmy, w ktorej mam 60% udzialow i
                > mniej do powiedzenia niz udzialowiec 40%. A tego chciala swego czasu PO.

Tak mówi PIS jak napisałeś. A wszedłyś w spółkę gdy dajesz 50% kapitału a dostajesz 20% głosów na walnym? Tak mówi PO.
                To dlaczego myślisz że PIS mówi prawdę a nie PO?
            • franciszekszwajcarski Re: Pawlak gra Tuskiem ? 08.10.06, 14:54
              Kaczora interesuje tylko budowanie partii na przyszłość. Rządzenie krajem tylko
              mu w tym przeszkadza. Zresztą on nie rozumie pojęcia władza. Nie rozumie co to
              znaczy trójpodział władzy i nie rozumie tego, że w państwie demokratycznym
              każdy organ władzy państwowej posiada ograniczenia. Zarówno rząd jak i Sejm. W
              pojęciu PiSu i tych tam innych skoro ludzie wybrali Sejm, to Sejm ( czyli
              większość w nim ) powinien mieć władzę nieograniczoną. No bo skoro ludzie
              wybrali większość polityczną, a prezesa NBP nie wybierali, to dlaczego prezes
              NBP ma sie nie słuchać Sejmu. Albo jakiś sędzia. Przecież ludzie go nie
              wybierali, a posłów wybierali, więc trzeba sie słuchać posłów. Oto logika PiSu.
              • devegas Re: Pawlak gra Tuskiem ? 08.10.06, 15:01
                Masz rację, ale ja myślę że Kaczor władzę rozumie jako jego władza nad Państwem, po prostu. Trójpodział władzy to brak władzy Kaczora albo istotnego wpływu.
    • omar1 Re: Pawlak gra Tuskiem ? 08.10.06, 14:29
      Tusk jest nieudaczniekiem, do tego jest kompletynym zerem.Nie stac go na nic
      oprócz cienkiej krytyki.
      Pawlak liczy na coś wiecej jak na v-ce premiera,niestety znany z knowań i
      refleksie szachisty nie może liczyc na nic wiecej.I tak progu wyborczego ze
      starzejącym sie w eksperesowym tempie ,-Sawickiem nie przeskoczą.
      Szczerze, to obaj moga pograc sobie w przysłowiowego palanta.
      • devegas Re: Pawlak gra Tuskiem ? 08.10.06, 14:45
        omar1 napisał:

> Tusk jest nieudaczniekiem, do tego jest kompletynym zerem.Nie stac go na nic
        > oprócz cienkiej krytyki.
        > Pawlak liczy na coś wiecej jak na v-ce premiera,niestety znany z knowań i
        > refleksie szachisty nie może liczyc na nic wiecej.I tak progu wyborczego ze
        > starzejącym sie w eksperesowym tempie ,-Sawickiem nie przeskoczą.
        > Szczerze, to obaj moga pograc sobie w przysłowiowego palanta.

Ojj, chłopie. Szef partii o największym poparciu społecznym jest dla Ciebie nieudacznikiem.
        Nie wiem czego oczekujesz od polityki. Inteligencji? Umiejętności knowań i gier politycznych? Sprytu polityków? To są wartości dla Ciebie najważniejsze w polityce?
        Pewnie że skuteczność w polityce jest ważna. Ale jeżeli oceniacz jakość polityków po skuteczności to Hitler i Stalin też byli bardzo skutecznymi politykami.
        Ważne jest co sobą reprezentują , jakie mają zasady, wartości itp.
        Niestety wartości i zasady nie zawsze ( w Polsce szczególnie) wygrywają z demagogią i manipulowaniem. Ale Polacy też się powoli uczą jak oceniać polityków i pewnie coraz trudniej będzie manipulatorom być skutecznymi w wyborach.
    • devegas Re: Pawlak gra Tuskiem ? 08.10.06, 14:31
      Pawlakowi wydaje się że przechytrzy mistrza gier politycznych Kaczora.
      Tutaj się pomyli. Pawlak jest sam, a Kaczor ma dwie głowy którymi intryguje, mąci i zastrasza.
      Dla Pawlaka byłoby lepiej aby się jasno na coś zdeklarował bo inaczej Kaczor go załatwi.
      • franciszekszwajcarski Re: Pawlak gra Tuskiem ? 08.10.06, 14:38
        Pogłoski o mistrzostwie Kaczyńskiego uważam za mocno przesadzone. Największy
        błąd zrobił deklarując i przerzekając ludziom w stoczni, że więcej nie będzie
        rozmawiał z ludźmi bez honoru. Głupszej deklaracji złożyć już nie mógł.
        • wartburg4 Re: Pawlak gra Tuskiem ? 08.10.06, 14:52
          Mnie też śmiech pusty bierze, kiedy słyszę o "mistrzostwie" oberkartoffla.
        • devegas Re: Pawlak gra Tuskiem ? 08.10.06, 14:54
          A co to za błąd? Kaczor wie że jego elektoratem bardzo łatwo maniupulować i nie widzę zagrożenia w tym że powiedział że czarne jest białe a potem że jest czarne.
          Powiedział. Najwyżej przeprosi.
    • idiotyzmy-kacze Moja ocena duetu Lepper-Giertych jest inna 08.10.06, 14:51
      Moim zdaniem panowie zawarli rok temu ścisły sojusz i trzymają
      kaczyńskiego za łeb.
    • kaczysta Re: Pawlak gra Tuskiem ? 08.10.06, 14:52
      A Ty franki za kogo robisz w PSL?
    • jaerk Re: Pawlak gra Tuskiem ? 08.10.06, 15:18
      Biedny Kaczor znów jest wpychany w łapy Leppera. Jak on z nim zrobi koalcję skoro nie rozmawia z ludźmi moralnie wątpliwymi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka