Dodaj do ulubionych

piwnik z jajami

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 23:54
Podoba mi sie ta p. Piwnik. Nie pozwalała sobie jezdzic po głowie na sali
sadowej, nie przejmuje się nagłym wybuchem histeryków z "Wyborczej" i tzw.
warszawki - w sprawie prokuratora Kaucza. Nawet Labuda, której sprawy - jak sie
okazuje - Kaucz w ogóle nie prowadził robi miny Matki Boskiej cierpiacej. A p.
minister Piwnik robi to, co uważa za słuszne i za to odpowiada. To dobrze
wróży, bo pewnie, gdy bedzie trzeba postawi się także Millerowi, Kwasowi itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: syf Re: piwnik z jajami IP: 10.128.138.* 10.11.01, 01:31
      piwnik jest taką samą głupią kurwą jak ty, kiedyś to pojmiesz
      • Gość: ar Re: piwnik z jajami IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 10.11.01, 01:51
        Lola jak sam napisałeś kiedyś to pojmie, ale ty tu i teraz wystawiłeś sobie
        świadectwo.
      • Gość: lola Re: piwnik z jajami IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.01, 02:48
        ale syf!
        • Gość: al Re: piwnik z jajami IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 13:43
          tak to jest jak sie jest serwilistycznie nastwionym wobec wladzy
    • Gość: Ruby No! Piwnik z jajami - Kauczukowymi!! IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.01, 08:06
    • Gość: Ruby Labuda i Frasyniuk mają cholerne szczęście ... IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.01, 08:42
      ..., że nie sądziła ich Pani Piwnik w czasie, gdy oskarżał Kaucz.
    • Gość: Gwendal Re: piwnik z jajami IP: *.chello.pl 10.11.01, 08:44
      > To dobrze
      > wróży, bo pewnie, gdy bedzie trzeba postawi się także Millerowi, Kwasowi itp.

Tjaaa ... i następnego dnia min. sprawiedliwości zostanie Ryszard Kalisz.

Gwendal
    • Gość: eres Re: Piwnik mi się nie podoba! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.01, 23:45
      Gość portalu: lola napisał(a):

> Podoba mi sie ta p. Piwnik. Nie pozwalała sobie jezdzic po głowie na sali
      > sadowej, nie przejmuje się nagłym wybuchem histeryków z "Wyborczej" i tzw.
      > warszawki - w sprawie prokuratora Kaucza.

I mnie podobała się p. Piwnik, ale tylko wówczas, gdy gromiła bandziorów, a
      teraz, kiedy kpi sobie z opinii publicznej i kiedy stała się bezwolną
      wykonawczynią woli swoich pezetperowsko-eseldowskich pryncypałów straciła swój
      image.

Nawet Labuda, której sprawy - jak sie okazuje - Kaucz w ogóle nie prowadził robi
      miny Matki Boskiej cierpiacej. A p. minister Piwnik robi to, co uważa za słuszne
      i za to odpowiada. To dobrze wróży, bo pewnie, gdy bedzie trzeba postawi się
      także Millerowi, Kwasowi itp.

Uwierzyłeś w pokrętne argumenty p. Piwnik (w wywiadzie TVP). Były one całkowicie
      nieprzekonywujące. Już sam fakt powołania Kaucza na tak ważne stanowisko świadczy
      o jej bezwolności i dyspozycyjności wobec jej komunistycznych szefów. Przecież w
      tymże wywiadzie w TVP dała do zrozumienia, że wybór Kaucza to nie jej pomysł.
      Natomiast twarde wypowiedzi p. Łabudy, sprawującej przecież intratną funkcję na
      dworze wytrawnego komunistycznego propagandzisty, świadczą, że wie, co mówi, nie
      ryzykowała by przecież swojej synekury narażając się szefowi, oskarżając jego
      pobratymcy - bolszewika Kaucza o esbeckie metody prowadzenia śledztwa. A na
      przyszłość daruj sobie wulgaryzmy, bez nich Twoje komentarze będą także
      zrozumiałe.
      A pani Labudy nie lubię. Właśnie dla faktu jej dla mnie niepojętej służby (czytaj
      służalczości) swoim dawnym ciemięzcą.

• Gość: OLDBOY Piwnik mi się JUŻ nie podoba! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 01:55
        JELENIE DLA OBIECANEJ TRAWY ZAGŁOSOWAŁY NA MYŚLIWEGO, A TERAZ LAMENTUJĄ NA
        WIDOK JEGO WIERNEGO PSA.
    • Gość: ethanol Re: piwnik z jajami IP: 151.112.27.* 13.11.01, 01:26
      lola - co do pani Piwnik, to ona miala by jaja jak by do konca poprowadzila
      afere FOZZ, ale to jest niestety bardzo niebezpieczne.
    • Gość: L eonid Re: piwnik z jajami IP: *.czajen.pl 13.11.01, 08:45
      Gratulacje dla Labudy. Niech się teraz zajmie SBkami i antysyjonistami z
      Kancelari Prezydenta. Myślę że Michnik jej pomoże.
    • Gość: lesio Kałcz, Piwnik i Miller to jedna sitwa ! IP: *.*.*.* 13.11.01, 08:49
      Teraz to widać jak na dłoni.
      Bo jeżeli ktoś mysli że Piwnik to robi wbrew Millerowi
      to jest chyba dzieckiem.
      :)
      Komuna wróciła
      :(
      Podziękujmy wyborcom.
    • Gość: ds Re: piwnik z jajami IP: 212.160.204.* 13.11.01, 09:01
      piwnik jest z jajami ale jak sie okazuje klamie i wykonuje polecenia tow.Milera
      • czarna_wdowka Re: piwnik z jajami 13.11.01, 09:06
        czyli piwnik z jajami millera
      • pypa Re: piwnik z jajami 16.11.01, 17:58
        Gość portalu: ds napisał(a):

> piwnik jest z jajami ale jak sie okazuje klamie i wykonuje polecenia tow.Milera

hje hje myślałam, ze urzekła cie moja historia:)
        pozdrawiam

ps. masz racje, może byc niezła "beka" hihi
        sorki za niewyszukane słownictwo, ale wiadomo o co chodzi:))

• Gość: Galba Ohyda! IP: 213.17.161.* 13.11.01, 09:08
      Kobieta z jajami? Ohyda!
      A tak poważnie: mało kto pamięta jak się skończył ten głośny proces, na którym
      to pani minister wpadła w histerię. Otóż pani Piwnik ku zdziwieniu obserwatorów
      uniewinniła wszystkich kolegów „Rympałka”. To się nazywa mieć jaja!
    • Gość: krotki Re: piwnik z jajami IP: *.torun.mm.pl 13.11.01, 09:09

> warszawki - w sprawie prokuratora Kaucza. Nawet Labuda, której sprawy - jak sie
      >
      > okazuje - Kaucz w ogóle nie prowadził robi miny Matki Boskiej cierpiacej. A p.
      > minister Piwnik robi to, co uważa za słuszne i za to odpowiada. To dobrze

Jak tam Twoja wiara w kłamstwa Kaucza po ujaWNIENIU ŻE JEDNAK BRAŁ UDZIAŁ!!
      pOZDRAWIAM
      • Gość: L eonid Re: piwnik z jajami IP: *.czajen.pl 13.11.01, 11:03
        Nie mogę zrozumieć Mihnika i Labudy. Nie mają nic przeciwko temu że w roku 1983
        Jaruzelski, Kiszczak, Kwaśniewski, Miller czy Urban nie byli
        ludżmi "nieskazitelnego harakteru",a oczekują tego od prokuratora który
        realizował ich polecenia. Dziwię się tylko pani Piwnik że przystąpiła do
        takiego towarzystwa.
        • Gość: bykk Re: piwnik z jajami IP: *.chello.pl 13.11.01, 11:45
          Leonid,właśnie tak,właśnie,dokładnie to napisałeś,a Lola chyba zmieni nicka
          lub uderzy się w piersi.
          Przecież sld-owcom nie można wierzyć!To urodzeni kłamcy i oszuści!
          pozdrawiam
        • Gość: harry MOJE UWAGI . IP: *.net.autocom.pl 13.11.01, 11:49
          Po nominacji p. Piwnik na ministra "sprawiedliwości" w postkomunistcznym
          rządzie zupełnie zmieniłem zdanie na jej temat. Bo teraz juz wiem, że robienie
          z niej bohaterki przez media było z góry zaplanowane jak cała propaganda na
          rzecz SLD w tvp-1 (patrz np. "wiadomości").

Nominacja Kaucza (który jednak PROWADZIŁ SPRAWY OPOZYCJONISTÓW )to tylko jeden
          z wielu klocków w całej mafijnej układance nowej ekipy.
          Najbardziej smuci jednak to , że ludzie uwierzyli w dobre intencje tych
          czerwonych oszustów i dali się zmanipulować oddając na nich głos w wyborach.

Na efekty nie trzeba będzie długo czekać. Skoro na tak ważne stanowiska mianuje
          się osoby o takim charakterze to czy w naszym kraju będzie można liczyć na choć
          jeden uczciwy proces w jakiejś sprawie związanej ze zorganizowaną
          przestępczością?
        • Gość: bykk Re: piwnik z jajami IP: *.chello.pl 13.11.01, 11:55
          lub uderzy się w piersi.
          pozdrawiam
        • Gość: bykk Re: piwnik z jajami IP: *.chello.pl 13.11.01, 12:03
          lub uderzy się w piersi.
          pozdrawiam
        • Gość: bykk Re: piwnik z jajami IP: *.chello.pl 13.11.01, 12:07
          lub uderzy się w piersi.
          pozdrawiam
    • Gość: Kaz Re: piwnik z jajami IP: *.klobuck.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 13:05
      Kaucz był dobry, jak pracował dla nas. Teraz jest kanalią, bo służy innym. Tyle
      zdaje się chce powiedzieść środowisko "wyborczej". Nie jest to oczywiście
      nieprzyzwoitość obrzydliwa, bo nam więcej wolno. I właśnie - wolno!
      A ci z '"wyborczej" mogliby przekazać swoim żołnierzom (p. Olejnik), że
      przekroczyli dawno próg śmieszności. Olejnikowa, pomimo wielu interesujących
      wydarzeń w minionym tygodniu, cały tydzień "kropkowała" sprawę Kaucza. No ale
      facet jeszcze do końca nie wdeptany w błoto - więc boju nie kończym...
      Myślę, że dożyjemy i do prawdy w sprawie Kaycza.
      • Gość: jolka Re: piwnik z jajami IP: 212.244.45.* 13.11.01, 14:56
        Twoim zdaniem nie doszliśmy jeszcze do końca sprawy Kaucza- strach się bać co
        jeszcze usłyszymy - powinien zostać nagrodzony za godność osobistą . Pani
        Piwnik w jakby miała odrobinę godności też podałaby się do dymisji.
        • Gość: walczak Re: piwnik z jajami IP: *.el-4100100.acn.pl 13.11.01, 15:11
          Jolka, jolka, pamiętaj, że polityka to skomplikowana materia. Jeżeli nagle
          zaczyna się poświęcać tyle uwagi jakiejs prokuratorzynie, to nie dla idei.
          Jeżeli Wyborcza i Olejnik już tydzień poświęcają swoje łamy (jakie są łamy
          Olejnik?) sprawie Kaucza, to znaczy, że dalszy ciąg na pewno będzie i ze sprawa
          ma co najmniej drugie dno. Trochę spokoju, poczekajmy, zufajmy nieco p.
          Piwnik.
        • Gość: jolka Re: piwnik z jajami IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 03:03
          Gość portalu: jolka napisał(a):

> Twoim zdaniem nie doszliśmy jeszcze do końca sprawy Kaucza- strach się bać co
          > jeszcze usłyszymy - powinien zostać nagrodzony za godność osobistą . Pani
          > Piwnik w jakby miała odrobinę godności też podałaby się do dymisji.

Moim zdaniem Pani Minister Piwnik odpowiada jedynie przed Premierem Rządu; Pan
          Premier powinien w ramach nadzoru polecić sprawdzenie wyjaśnień Pana Kaucza przed
          udzielaniem wywiadów prasie - mając na uwadze opinie Barbary Labudy i GW; jeśli
          tego nie zlecił podporządkowanym służbom to ....

W tej sprawie napewno nie można mówić o godności Pana Kaucza chyba, że z ironią.

Pozdrawiam zwłaszcza drugą jolkę.
          jolka ze Szczecina
    • Gość: lola Re: piwnik z jajami IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 14:12
      No ładnie. Niektórzy koledzy z tego forum umieją młówić (i mysleć?)
      tylko "wyborczą". Zupełnie, jakby się czytało artykuł. Co robicie, gdy ktoś
      spyta was o opinię w jakieś sprawie, zanim przyczytacie gazetę? To musi być dla
      was koszmar. Gdyby nie było Wyborczej niektórzy z was na pewno straciliby
      tozsamość i wylądowali w psychiatryku. Gdy wasz czołowy autorytet w sprawach
      szeroko rozumianego "wymiaru sprawiedliwości", redaktor Jachowicz pisał w
      wyborczej (za Buzka), że Kaucz jest super fachowiec, to nikt tu nie
      polemizował. teraz, gdy Wyborcza "rozrabia" sprawę Kaucza, to wszyscy nagle
      macie na ten temat opinię (wiadomo jaką). Czy to myslenie "Wyborczą" wam nie
      ciąży? Czy w ogóle zdajecie sobie z niego sprawę? Ja nie piszę, czy Kaucz jest
      dobry (jescze) czy zły (już), ja nie piszę o Łubudbudzie (soory Łubudzie...
      nie, Labudzie). Ja piszę, że Piwnik jest kobita z jajami i tyle.
      • Gość: L eonid Re: piwnik z jajami IP: *.czajen.pl 13.11.01, 14:59
        Lolu informuję cię że prokurator Kaucz jednak oskarżał Labudę za którą ja
        również nie przepadam. Dzisiejsza prasa publikuje xero wyroku w tej
        sprawie.Chodzi mi tylko o to że minister Piwnik którą wylansowała millerowska
        telewizja jest tylko figurantką a resortem zarządzają wypróbowani towarzysze.
        • Gość: GoGo Re: piwnik z jajami IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 15:17
          Lola i walczak i tak w to nie uwieżą
          • Gość: walczak Re: piwnik z jajami IP: *.el-4100100.acn.pl 13.11.01, 15:23
            Gość portalu: GoGo napisał(a):

> Lola i walczak i tak w to nie uwieżą

Ja wierzę.
        • Gość: Kraken Re: piwnik z jajami IP: *.ipt.aol.com 13.11.01, 16:51
          Czy Kaucz oskarzal Laboge,czy nie -to przeciez jest nieistotne-WSZYSCY pomineli
          jedna zasadnicza moim zdaniem kwestie-JAKO PROKURATOR STAL NA STRAZY
          OBOWIAZUJACEGO WOWCZAS PRAWA!!!!Jak mawiali Rzymianie-DURA LEX-SED LEX.O tym,ze
          w pewnych aspektach prawo to bylo znacznie lepsze anizeli obowiazujace dzisiaj
          (mam na mysli zwlaszcza wykonywana wowczas kare smierci za morderstwa i
          niepatyczkowanie sie sadow z bandziorami)przekonywac chyba nie trzeba.Inna
          sprawe stanowi rozdzial tego prawa dotyczacy dzialalnosci desydenckiej-moze
          bylo zbyt restrykcyjne wobec niektorych,jednak BYLO TO PRAWO OBOWIAZUJACE
          OBYWATELI PRL i wszyscy desydenci zdawali sobie sprawe z ewentualnych
          konsekwancji swej dzialalnosci,wiec niejako wpisywali ryzyko w te dzialalnosc-
          wiec nie czas i miejsce na rozdzieranie szatek przez Laboge,ze prokurator
          dobrze wykonywal swa robote(wszak to nie on stanowil prawo-byl tylko jego
          egzekutorem)-sadze,ze wlasnie to daje gwarancje jego bezkompromisowosci i
          surowosci w ferowaniu przyszlych decyzji.
          Nie rozumiem calego zamieszania wokol osoby Barbary Piwnik-w koncu zostala
          powolana na stanowisko Prokuratora Generalnego i jej zadaniem jest takie
          dobieranie pracownikow,ktorzy pomoga jej w kierowaniu resortem-TO,ZE STARA SIE
          NIE NALEGAC NACISKOM "OPINII" PUBLICZKI JEST TYLKO GWARANCJA,ZE TRUDNO BEDZIE
          NIA MANIPULOWAC!!!
          Jeszcze nie widzialem takiego szefa,ktory w wyborze swego zastepcy kierowalby
          sie opinia pracownikow-czy p.Piwnik miala racje-czas pokaze( ale Polaczki
          uwielbiaja tego typu "igrzyska" w ktorych prawica daje pokaz dreczacych ja
          frustracji po przejebanych w zalosnym stylu wyborach)
          Swoja droga zachodze w glowe,czy zacietrzewienie niektorych w stosunku do
          p.Piwnik nie bierze sie z obawy,ze nadchodzi czas rozrachunku wielu afer
          bedacych udzialem wlasnie prawicy-czy wlasnie nie obawa surowego rozliczenia
          ich "radosnej tworczosci" z okresu TERAZ KURWA MY! rzekoma "troska" o obsade
          stanowsk,ktora nie po ich mysli jest raczej podyktowana obawa o to,ze wiele
          przekretow ujrzy swiatlo dzienne-niestety( a raczej na szczescie) prawica miala
          4 "tluste" lata na zbudowanie swego wizerunku-i spoleczenstwo wystawilo
          rachunek,Jezeli jakies prawicowe swinie twierdza,ze spoleczenstwo nie dojrzalo
          do demokracji nie umiejac ocenic ich "zaslug" proponuje-ABY ZABRALI SWE ZABAWKI
          I POSZLI SZUKAC BARDZIEJ DOJRZALEGO SPOLECZENSTWA(a nawet parszywy pies za nimi
          nie zaplacze)
          A swoja droga Laboga(ktora widzi jakies "trupy w szafach" moze zaczelaby od
          przewietrzenia swych wlasnych mozliwosci intelektualnych i udala sie
          na "zasluzony" odpoczynek
          • Gość: niunia Re: do Krakena IP: *.opole.dialup.inetia.pl 13.11.01, 17:03
            informuje, że twych pierdol nie czytalam
            • Gość: Grammar Re: do Krakena IP: 195.15.57.* 15.11.01, 10:02
              Twoj komentarz dobry. Powinien jednak byc przedstawiony w innym czasie (o ile
              znasz mozliwosci intelektualne Krakena): "informuje, że twych pierdol nie
              czytam", badz "nie czytuje". To znaczy NIGDY.
        • Gość: harry Do Leonida IP: *.net.autocom.pl 13.11.01, 20:57
          Gość portalu: L eonid napisał(a):

> Lolu informuję cię że prokurator Kaucz jednak oskarżał Labudę za którą ja
          > również nie przepadam. Dzisiejsza prasa publikuje xero wyroku w tej
          > sprawie.Chodzi mi tylko o to że minister Piwnik którą wylansowała millerowska
          > telewizja jest tylko figurantką a resortem zarządzają wypróbowani towarzysze.

Miło mi , że są osoby którym udało się oprzeć praniu mózgu prowadzonemu przez
          ekipę SLD. TAK TRZYMAĆ!!!
      • bykk Re: do Loli 13.11.01, 16:38
        Lolu,nie przesadzaj!
        Ja nie lubię GW(ponieważ wypisuje często bzdury),ale opieram się na innych
        źródłach!!!
        Co teraż masz skarbie do powiedzenia,po ujawnieniu ,że Kaucz jednak brał
        udział w tamtych procesach(IPN)!?
        pozdrawiam mimo
        • Gość: greg Re: Do Krakena IP: *.nwinfo.net 13.11.01, 23:55
          Kraken czytales co co madrzy
          ludzie jak niunia do ciebie mowia?
      • Gość: henio Re: piwnik z jajami IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 14.11.01, 00:20
        Loleczko kochana, juz lepiej myslec Wyborczą niz - podobnie jak Ty - tym, co
        się tu przypisuje pani Piwnik. No a przy Krakenie to dinozaury są zwierzętami
        XXI wieku.
        • Gość: sopel Re: piwnik z jajami IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 14.11.01, 00:33
          Nie łącz henio Krakena z dinozaurami. Krakeny istniały i istnieć będą zawsze.
          Są niesmiertelne i bezkresne. Jak ludzka głupota.Ty się podniecasz, a ich nic
          nie boli. Nic i nigdy. Podobnie jest też z Lolą. Daj im Boże zdrowie.
    • Gość: bzyk Re: piwnik z jajami IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 00:10
      No i jak się dziś czujesz lola? Kaucz jednak sprawę Labudy prowadził.
      Karierowicz i oszust, to chyba dobre słowa o Kauczu.
      Nie głupio Ci teraz za to szybkie ferowanie wyroków? Nie dziwiło Cię, że
      wspaniała Pani Minister za nic ma zeznania świadków?
      Gratuluję idoli.
    • Gość: karol3 Re: piwnik z jajami IP: 212.160.238.* 14.11.01, 08:29

> warszawki - w sprawie prokuratora Kaucza. Nawet Labuda, której sprawy - jak sie
      >
      > okazuje - Kaucz w ogóle nie prowadził robi miny Matki Boskiej cierpiacej. A p.
      =============================================
      I jak ty "lola" teraz wyglądasz ???
      dziś mamy 14 listopad; sytuacja częściowo wyklarowała się. Kaucz zmuszony był
      podać się do dymisji w obliczu dowodów pani Labudy i Gazety Wyborczej.
      Jeżeli znasz się na polityce jak żaba na kompasie, to nie zabieraj głosu bo się
      osmieszasz !!!
      Sprzedaj komputer i znajdź sobie jakąś prace, np. sprzątaczki u jakiegoś wójta na
      prowincji. To będzie racjonalne i adekwatne.

• Gość: L eonid Re: piwnik z jajami IP: *.czajen.pl 14.11.01, 10:08
        Karolu tak jak lola myśli 90% polaków dla których prawdą jest to co pokazali w
        telewizorze. Wie otym również tow. Miller i dlatego powołał panią Basię.
    • Gość: lola Re: piwnik z jajami IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 10:10
      Idę sobie wczoraj po ulicy, patrzę - coś leży, podnoszę, ogladam, a to jaja p.
      Piwnik.
      Mieliscie rację, Kaucz jest kłamca, karierowicz itp. Ale mi chodzilo o p.
      Piwnik. Ogłaszam, że p. Piwnik nie ma jaj (zostały wrzucone do studzienki
      ściekowej przy roku Krakowskiego przemiescia i Miodowej w Warszawie).
      Pozdrawiam wszystkich zabierajacych głos w tym watku.
      Informacja dla Karola3 Nie będę szukać pracy, bo z reguły to praca mnie szuka i
      raczej staram się przynajmniej przed częścią tej pracy schować (może pomysł z
      wyjazdem na prowincję jest niezły...).Komputer moge ci tanio sprzedac (mam
      kilka.
      • Gość: BOAZ Re: piwnik z jajami IP: 172.16.15.* 14.11.01, 13:44
        TO CUDOWNE, ZE ROZMOWA MIEDZY INTELIGENTNYMI OSOBAMI MOZE TAK BARDZO WPLYNAC NA
        LOSY SWIATA. OTO PO KILKU DNIACH ZAZARTEJ DYSKUSJI LOLA ZMIENILA ZDANIE I
        PRZYZNALA SIE DO BLEDU - ZE WSZYSTKIMI TEGO KONSEKWENCJAMI DLA NASZEJ PLANETY.
        NIECH CI BOG BLOGOSLAWI, LOLU. NIECH ZYJE FORUM.
        POZDRAWIAM, BOAZ
      • bykk Re: do Loli 15.11.01, 16:04
        Witaj,Lola masz lepszy charakter niż Miller,Kaucz i Piwnik!!!
        Tak trzymaj,do błędów trzeba umieć się przyznać!
        Właśnie o to mi chodziło i Ty potrafiłaś to zrobić,czego nie mogę powiedzieć
        o p.Piwnik i Millerze!
        pozdrawiam Cię
    • Gość: WALUSZ Piwnik z jajami, ale...bez ptaszka! IP: *.caffe.com.pl 14.11.01, 12:43
      Ta pani może też sprawiać odrębne wrażenie. Kwestia interpretacji.
    • Gość: ethanol Re: piwnik z jajami IP: *.proxy.aol.com 15.11.01, 04:34

>

Jak czytam te nazwiska,to zdaje mi sie,ze Polska jakies WYMIOTY PODMIOTOW
      PRZYMIOTNIKOWYCH rzadza,same pomioty bez -ski na koncu.
    • Gość: PRAWDOMO Re: piwnik z jajami IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 08:28
      SLUCHAM DZISIAJ W RADIU ZET WYWIAD Z P. MINISTER SPRAWIEDLIWOSCI I DOWIADUJE
      SIE ZE P. MINISTER PIWNIK NIE CHCE PRZYZNAC SIE ZE P. KAUCZ KLAMAL. PANI
      MINISTER POWINNA USTAPIC-PANI MINISTER TAZ KLAMIE-NIEWIARYGODNE-ONA SIE NIE
      NADAJE NA TO STANOWISKO-KLAMCZUCHA-BRONI KOLEZKI.LUDZIE ROZGLOSCIE TO NA CALA
      POLSKE.TA KOBIETA SIE NIE NADAJE NA TO STANOWISKO.
      • Gość: Kaz Re: piwnik z jajami IP: *.klobuck.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 09:43
        Istotnie, Pani Piwnik mąci. Miast powiedzieć, no nie wyszło; Pan Kaucz zakręcił
        mną i powinien odejść... Słuchałem jej w "zetce" i nie najlepiej wypadła. Może
        urzędnikiem będzie lepszym.
        Ta sprawa jest bardzo dziwna i nie najlepsze świadectwo wystawia tzw. klasie
        politycznej. Myślę tu również o mediach, zwłaszcza "wyborczej". Bo przecież
        to "wyborczej" nie spodobał się nagle urzędnik, który zweryfikowany pozytywnie,
        ciągle awansował w III RP. Dobry był przez przeszło 10 lat i nagle okazał się
        kanalią - "obrzydliwie nieprzyzwoitym". "Wyborcza" powinna postulować, by
        ponownie przeprowadzić weryfikację. Ale pewnie będzie jej żal pozbyć
        się "broni". Bo przecież w każdej chwili można "wystrzelić" Kauczem czy
        innym "pospolitym draniem".
    • Gość: Klamczuc Re: piwnik z jajami IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 08:31
      Pani Piwnik tez klamie jak p. Kaucz-to jest jawne kurestwo.Pani minister
      powinna sie podac do dymisji.Ludzie -otworzcie oczy.
      • Gość: RIP Re: piwnik z jajami IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.01, 02:13
        Zgadzam się z Tobą. Niestety P.Minister kłamie ! To co pokazała w
        dzisiejszej "Kropce nad I" to żenada. P.Olejnik zadawała swoje pytania, P.Piwnik
        odpowiadała na inny zestaw. - Na marginesie wielkie brawo dla znakomitej w dniu
        dzisiejszym P.Olejnik !- To zabawne jak role odwróciły się w tym programie.
        Zobaczylismy P.Minister miotającą się jak podsądni pod gradem jej pytań na sali
        sądowej! POza tym Pani Minister zdarza się zmieniać zdanie: raz dokonuje pełnej
        i wnikliwej analizy pozwalającej podjąć jej trafną decyzję(pozostawić Kaucza na
        stanowisku), po dwóch dniach doznaje olśnienia. Pojawiają się rzekomo
        nieistniejące, bądź zniszczone dokumenty. Pani Minister ! Jak by nie patrzeć
        Kaucz oskarżał: czy to faktycznie na sali, czy to formalnie podpisując akt
        oskarżenia, więc niech się Pani nie wykręca sianem. Jestem prawnikiem więc
        troszkę się na tym znam. Z drugiej strony po co było ryzykować swoją reputacją
        na rzecz Kaucza.(obiło mi się o uszy jak w niektórych wypadkach wyglądała
        weryfikacja z 1990 r.)Nie chodzi o to, że P.Kaucz jest merytorycznie
        niekompetentny. Twierdzę, że jako fachowiec jest naprawdę dobry; chodzi o
        nieskazitelność charakteru, która powinna wykluczać go automatycznie z owiele
        niższych szczebli prokuratury, nieskazitelności której mu brakuje.
        Pani Sędzio ! Sadze, że polityka to nie jest właściwe dla Pani miejsce.
        Sądownictwo to dziedzina, w której sprawdza sie Pani znakomicie. (Sądze,że robi
        to Pani z pasją, bezkompromisowo, a tym samym dobrze)Dygresyjka:Zaraz po"Kropce
        nad i" była reklama z naszym Adasiem. Sądzę, że Adaś jest kiepski przed kamerą,
        na skoczni "debeściak", resztę łatwo sobie dopowiedzieć... Pora wracać póki nie
        straci Pani reszty autorytetu tych 90 % wierzących w TV polskich obywateli.
        Sądzę, że Stryj P.Minister (Wielki, choć niezasłużenie nieznany Polak)nie byłby
        zadowolony z tego co robi P.Basia.
        RIP
        Ps.(Wcale "nie przepadam" za P.Labudą)
    • Gość: ABACAB Re: Michnik futblista IP: *.pekao.com.pl 15.11.01, 16:18

Michnik nadal nie może przeboleć, że UW wypadła z gry
      i znów próbuje ustawiać politykę kadrową. To nic, że
      za Iwanickiego chwalił co teraz gani. Kalisz nie został
      ministrem sprawiedliwości tylko Piwnik. Nie można tego
      tolerować, bo Kalisza forytował jego przyjaciel
      Kwaśniewski. Grają więc sobie Kauczem jako piłką w meczu
      z ministerką Piwnik.

P.S. Kaucz jednak oskarżał Labudę. Każdy może mieć swoje
      zdanie czy robił słusznie...

• Gość: Jakub Przecież tu chodzi o FOZZ IP: 217.8.179.* 16.11.01, 20:43
      Powołanie Piwnik miało na celu ukręcenie sprawy FOZZ-u. Miller ma Piwnik w
      głębokim poważaniu. Wywali ją pod byle pretekstem. Nie znam kpk i nie wiem, czy
      Piwnik mogłaby teraz wrócić do sprawy FOZZ-u. Ale w momencie kiedy kpk jej to
      uniemożliwi (np. nowy sędzia poprowdzi pierwszą rozprawę) pod byle pretekstem
      wyleci z rządu. Sprawa Kaucza jest Millerowi na rękę, bo wmanewrowała Piwnik w
      niezręczną sytuację i podważyła jej autorytet. Łatwiej ją będzie usunąć pod
      byle pretekstem w dogodnym momencie. A tak swoją drogą, jeśli ta Piwnik to
      kwiat polskich sędziów, to rzeczywiście z tym środowiskiem nie jest dobrze!
      Może na fali zmian w urzędach i planowanych zmian w ustwach dot. służb
      specjalnych warto pomyśleć o wymianie sędziów. Zdaje się tak postąpiła parę lat
      temu Łotwa...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka