0skar 01.11.06, 13:59 biznes.onet.pl/0,1426489,wiadomosci.html Wzrost gospodarczy zaczyna tracić na dynamice. Przejadamy koniunkturę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mr_perfekt_2 A jakie to zanichania? 01.11.06, 14:01 "ekspercie" od siedmiu boleści Odpowiedz Link Zgłoś
0skar Re: A jakie to zanichania? 01.11.06, 14:10 Wiedziałem, że szybko się zjawi jakiś PiSi komuszek. Zaniechaniem jest kompletne położenie lachy na sprawy gospodarcze. Przez rok PiSiory nie zrobiły nic. Nie dotrzymły żadnej obietnicy. Ich rządy ograniczają się do awantur, nawet igrzyska nie wychodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt_2 Re: A jakie to zanichania? 01.11.06, 14:20 Czy Ci odbiło? Czy już nic do Ciebie nie dociera poza informacjami z WSI-24? Przecież kraj rozwija się w tempie niespotykanym! Benzyna staniała do 3,60zl czyli kwoty sprzed panowania MilleraBelki i ferajny! Bezrobocie spadło do 15% z 20% za MilleraBelki i ferajny! I ciagle spada! Budowa drog nareszcie ruszyla z miejsca! Za MilleraBelki nie dzialo sie na drogach nic. Teraz wystarczy wyjechac w trase i serce rosnie! Inwestycje nabieraja tempa! Chlopie! Gdzie ty zyjesz? Wroc na ziemie! Odpowiedz Link Zgłoś
0skar Re: A jakie to zanichania? 01.11.06, 14:27 I myślisz, że to zasługa PiS?? Chłopie wróć na ziemie. Wszelkie błędne decyzje czy zaniechania wychodzą po pewnym czasie. Równie dobrze możnaby powiedzieć, że obecny w miarę dobry stan to efekt działań Belki. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt_2 Nie - to efekt działania Bolesława Chrobrego 01.11.06, 14:39 szkoda słów... przypadek beznadziejny... Odpowiedz Link Zgłoś
0skar Re: Nie - to efekt działania Bolesława Chrobrego 01.11.06, 14:53 Masz rację, jesteś przypadkiem beznadziejnym. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: A jakie to zanichania? 01.11.06, 19:00 A gdzie w tym wszystkim działania PiSu? Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad 0skar, błąd: 01.11.06, 14:23 0skar napisał: > Zaniechaniem jest kompletne położenie lachy na sprawy gospodarcze. Przez rok > PiSiory nie zrobiły nic. Nie dotrzymły żadnej obietnicy. Ich rządy > ograniczają się do awantur, nawet igrzyska nie wychodzą. Gdyby więcej w gospodarce robili (a przynajmniej jeśli robiliby to, co mówią, że chcą zrobić) problemy pojawiłyby się zapewne wcześniej. Na razie przynajmniej nie bardzo przeszkadzają. A to też jest jakiś pozytyw... Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: 0skar, błąd: 01.11.06, 15:01 Wiesz, 0skar, to moje to było trochę takie "a mógł zabić". Co gorsza mam tu wraże że i mógł, i chciał, a tylko nie bardzo wie jak... Odpowiedz Link Zgłoś
0skar Re: 0skar, błąd: 01.11.06, 15:03 Dla mnie zbrodnią jest przeżeranie koniunktury. Ale co zrobić - jaki elektorat tacy politycy. Na PiS głosowali głównie nieudacznicy więc siłą rzeczy badziewiaki są zakładnikiem swojego elektoratu. Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: 0skar, błąd: 01.11.06, 15:07 O co my się właściwie spieramy, jak my się zgadzamy? Tyle że ja się po nich spodziewałem jeszcze większej szkodliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
0skar Re: 0skar, błąd: 01.11.06, 15:18 My się nie spieramy. My się upajamy zgodą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Nadchodzą pierwsze oznaki zaniechań PiS 01.11.06, 14:11 koniunktura nie jest wieczna, z tego co uczyłem się się na ekonomii socjalizmu ;-), kapitalizm cechuje właśnie taka cykliczna koniunktura. BA, powiem , ze tę ekonomię kapitalizmu zdolałem pojąc w parę godzin, podczas gdy jak zabrałem się za kucie ekonomii socjalizmu - to nic z tego nie mogłem pojąć - popyty "sztywne, elestyczne, WOG'i etc.- jakiś matajęzyk wraz z tworzonymi nierzprzystającymi do rzeczywstosci tworami , mechanizmami, majacymi rację bytu li tylko w sferze teoretycznej... Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze widzocznie nie do końca pojąłeś ekonomię 01.11.06, 15:05 kapitalizmu skoro nie wiesz jaka jest różnica między popytem sztywnym a elastycznym Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: widzocznie nie do końca pojąłeś ekonomię 01.11.06, 15:13 ok, wyraziłe sie nieprecyzyjnie , nie chodziło mi o okreslenia popyt sztywny , elestyczny tylko ich definicje w godpodarce socjalistycznej ( tych chorych wzorów juz niestety nie pomnę ) - ale zdaje możmna odszukac pozycje naszych geniuszy od planowej gospodarki socjalistycznej gdzie te terminy saą wyjasnione - oczywista w ramch wyżej wspomnianych... Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm koniunkturę można wydłużyć 01.11.06, 16:58 jak też można zabezpieczyć się przed jej wahaniami - a rząd ma tu spore instrumenty w postaci polityki fiskalnej (podatki i obciążenia parapodatkowe) Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczonyryj [...] 01.11.06, 15:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
0skar Re: czyje to?, bo dobre 01.11.06, 15:22 Nie wiem. Słyszałem to od dziadka. Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: Nadchodzą pierwsze oznaki zaniechań PiS 01.11.06, 16:56 Rządzący w KaczejRP chwalą się spadającym bezrobociem.Gdyby jeszcze więcej naszych rodaków zmusili do emigracji to bezrobocie jeszcze bardziej by spadło. PISokaczki chwalą się również niską inflacją.Jakby nie wiedzieli,że to wyłączna zasługa Balcerowicza,na którym razem z Burakiem psy wieszają. Jak można takie banały prawić i sądzić,że naród to kupi.Ciemnoty w narodzie coraz mniej i ten proces jest nieodwracalny.Niedługo rządzący KacząRP będą mówić do siebie. --------------------- Kaczyści kłamią,bo prawda jest dla nich bolesna. Odpowiedz Link Zgłoś
pink.freud Re: Nadchodzą pierwsze oznaki zaniechań PiS 01.11.06, 17:09 Gospodarka na razie ma się dobrze, ale wcześniej czy później przyjdzie moment, gdy Polacy nie będą w stanie się już bardziej zadłużać a pensje nie będą szły na konsumpcję tylko na spłatę do banków.. zagranicznych, dzieki Balcerowiczowi i rózowo-czerwonej spółce. Odpowiedz Link Zgłoś
0skar Re: Nadchodzą pierwsze oznaki zaniechań PiS 01.11.06, 17:12 Przedstaw, poproszę, działania jakie podjął PiS podczas ostatniego roku celem zmniejszenia zadłużenia państwa. Zamieniam się w słuch. Odpowiedz Link Zgłoś
pink.freud Re: Nadchodzą pierwsze oznaki zaniechań PiS 01.11.06, 17:27 Mógłbyś podsunąć jakiś pomysł komu piS powinien zabrać żeby starczyło na spłatę długów zaciągniętych przez lewactwo? jakie posuniecia byś radził teraz przed wyborami samorzadowymi?:) Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Nadchodzą pierwsze oznaki zaniechań PiS 01.11.06, 17:56 Miałeś opisać działania PiS służące powstrzymaniu lub nawet redukcji zadłużenia. Są takowe? Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Re: Nadchodzą pierwsze oznaki zaniechań PiS 01.11.06, 18:59 pink.freud napisał: > Mógłbyś podsunąć jakiś pomysł komu piS powinien zabrać żeby starczyło na spłatę > długów zaciągniętych przez lewactwo? jakie posuniecia byś radził teraz przed w > yborami samorzadowymi?:) Zmniejszyć lub odciąć fundusze państwowe dla kościołów, Zmniejszyć koszt działania administracji (tańsze państwo!) Wykorzystać fundusze UE, które aż się proszą aby je wykorzystać - bezskutecznie! Na komputeryzację urzędów UE dała 800 milionów. Rząd Kaczyńskiego wykorzystał 3%. Teszta - 776 milionów przeminęło z wiatrem bezpowrotnie. Typowy grzech zaniechania! Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: Nadchodzą pierwsze oznaki zaniechań PiS 01.11.06, 18:03 Czy mam rozumieć Pinku ,że banki polskie jak PKOBP inne będą darować pożyczki?. Co ty Kaczy Głąbie wypisujesz?.Do kogo ty piszesz?.Tu na FK głupszych od ciebie nie ma!!!. ---------------- Kaczyści kłamią,bo prawda jest dla nich bolesna. Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Nadchodzą pierwsze oznaki zaniechań PiS 01.11.06, 18:07 Cóż. Przy gorszej koniunkturze przewiduję zapaść. Ale wtedy już ich u władzy nie będzie, więc oni znowu będą czyści. Cwaniaczki Odpowiedz Link Zgłoś
klarek_i Co to za kominktura, która trwa 2 lata. Chłopie 01.11.06, 18:52 idź sobie golnij z gwinta i dalej siedź pod sklepem. Odpowiedz Link Zgłoś
0skar Re: Co to za kominktura, która trwa 2 lata. Chłop 01.11.06, 19:16 Kominktura? Widzę, że nieźle sobie golnąłeś z gwinta pod sklepem, klarku_i. Nie zmarzłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szwajcner Re: Nadchodzą pierwsze oznaki zaniechań PiS 01.11.06, 19:54 0skar napisał: > Wzrost gospodarczy zaczyna tracić na dynamice. Przejadamy koniunkturę. Spoko, nie tak dawno Kaczynscy odzyskali GUS. Nawet nie zauwazymy pogorszenia koniunktury .... Odpowiedz Link Zgłoś