Dodaj do ulubionych

Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować brutalnie

• mc.baren Kuźwa, w co tu się gra? 29.11.06, 11:01
      jestem elektoratem PO, a Rokita wydawał mi się charyzmatyczną postacią, która
      wiele może zrobić w polityce dobrego.
      a po tym co przeczytałem to ja już nic nie rozumiem - o co tu chodzi? do czego
      on zmierza i po co to wszystko co wyprawia?
      • bryt.bryt Re: Kuźwa, w co tu się gra? 29.11.06, 11:05
        mc.baren napisał:

> jestem elektoratem PO, a Rokita wydawał mi się charyzmatyczną postacią, która
        > wiele może zrobić w polityce dobrego.
        > a po tym co przeczytałem to ja już nic nie rozumiem - o co tu chodzi? do czego
        > on zmierza i po co to wszystko co wyprawia?

Gdyby premier nie wystrzelil swego czasu z ZOMO i zbrodniarzem, to sytuacja
        bylaby jakos tam jasna.
      • uu1 Re: Kuźwa, w co tu się gra? 29.11.06, 11:05
        > jestem elektoratem PO, a Rokita wydawał mi się charyzmatyczną postacią, która
        > wiele może zrobić w polityce dobrego.
        Gość jest w siódmej partii - w ciągu 17 lat.
        • qawsedrftg to gra kaczych braci. Pitera na szefa PO 29.11.06, 11:11
          chyba tak by było najlepiej. Z Tuska uszła para...
    • uu1 Re: Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować bruta 29.11.06, 11:03
      "Przy zwycięstwie Majchrowskiego - jego ubezwłasnowolnienie. Trzeba postępować
      wobec Majchrowskiego drastycznie, brutalnie, stosować represje. Wszystko musi
      dostać PO, a Majchrowski powinien być marionetką" - miał mówić Rokita.
      Jeżeli ten tekst jest prawdziwy, Rokita powinien trafić do więzienia.
      Prokuratura winna to sprawdzić z urzędu.
      • pokla Re: Rokita- kolejny oszołom? 29.11.06, 11:13
        Zaczyna gonić własny ogon
      • lothar_m Re: Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować bruta 29.11.06, 11:17
        słowa i czyny Pana Rokity nie po raz pierwszy są zaprzeczeniem tego co mówił i
        czynił wcześniej. ujawniony protokół z posiedzenia zarządu partii jest
        świadectwem (celowo nie użyłem sformułowania "dowodem") na to, iż jak przystało
        na typową "chorągiewkę" Pan Rokita po raz kolejny usiłuje ugrać na swojej klęsce
        jeszcze coś co dawałoby mu możliwość pozostania na firnamencie polityki.
        nie jestem członkiem PO, nie jestem zwolennikiem PO ale cieszę się niezmiernie,
        że w końcu pojawił się ktoś, kto głośno mówi NIE takiemu politycznemu
        warcholstwu, jakie reprezentuje "premier z krakowa".
        układy i układziki, manipulacje i dogadywanie się oraz szafowanie stanowiskami
        jest działaniem dalece nieetycznym i korupcyjnogennym.
        rozumiem, ze stara gwardia na czele z Panem Fijakiem nie może się pogodzić z
        tym, że odsunięto ich od kontroli nad organizacją w krakowie....ale to są fakty

dlatego i tu skieruje słowa do Przewodniczącego Sularza - chłopaki trzymajcie
        się!! i nie dajcie się betonowej namenklaturze PO!

wierzę w mądrość ludzi i wierzę w to, iż samorząd będzie wolny od polityków
        pokroju Rokity i Fijaka

howgh
        • uu1 Re: Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować bruta 29.11.06, 11:19
          > wierzę w mądrość ludzi i wierzę w to, iż samorząd będzie wolny od polityków
          > pokroju Rokity i Fijaka
          Ja też. :-)
      • palestrina2005 Re: Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować bruta 29.11.06, 11:22
        Ciekawe dlaczego Rokita powinien trafić do więzienia.
        Jeśli chciał postępować drastycznie i brutalnie i uczynić Majchrowskiego
        marionetką poprzez działania tzw. "parlamentarne", "polityczne", zgodne z
        prawem to nie wiedze tu nic dla prokuratury.
        Przecież Rokita nie namawia do łamania prawa...
        • uu1 Re: Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować bruta 29.11.06, 11:28
          > Przecież Rokita nie namawia do łamania prawa...
          Namawia. Przejrzyj kodeks karny. J. Majchrowski jest wybranym w demokratycznych
          wyborach prezydentem miasta.
          • palestrina2005 Re: Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować bruta 29.11.06, 11:50
            I demokratycznie wybrani członkowie rady miasta mogą przy pomocy
            demokratycznych metod (o ile są zgodne z prawem) jakie im przysługują mandatem
            radnego ograniczać władzę Majchrowskiego.
            • uu1 Re: Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować bruta 29.11.06, 11:57
              o ile są zgodne z prawem
              Przejrzyj kk.
              • palestrina2005 Re: Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować bruta 29.11.06, 12:02
                Dokładnie. Mają wlasne poglądy i mogą głosować wszystko przeciw Majchrowskiemu
                w koalicji z PiS, bo uważają że nie będą popierali lewicowych pomysłów. Nikt im
                tego nie zabroni.
                Tak samo robi opozycja w Sejmie. NAjczęściej torpeduje wszystko co się da...
                • iedsupo Re: Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować bruta 29.11.06, 13:30
                  "Trzeba postępować wobec Majchrowskiego drastycznie, brutalnie, stosować
                  represje" - prokuratura musi zbadać, co właściwie autor tego zdania miał na
                  myślim, bo na pierwszy rzut oka wygląda to na podżeganie do stosowania przemocy.
                  • palestrina2005 Re: Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować bruta 29.11.06, 13:40
                    Z tego co wiem to istnieje domniemanie niewinności w polskim prawie. Więc jeśli
                    Rokita jawnie nie nawoływał żeby "skopać Majchrowskiego w ciemnym zaułku" to
                    prokuraturze nic do tego...
                    Wg niektórych forumowiczow ja np. brutalnie traktuję Haniusię G. a wcale jej
                    nie biję...
                    • iedsupo Re: Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować bruta 29.11.06, 16:04
                      palestrina2005 napisał:

> Z tego co wiem to istnieje domniemanie niewinności w polskim prawie.

Z tego co widzę, nie rozumiesz rudymentarnych pojęć z zakresu prawa, co zresztą
                      nie przeszkadza ci w wygłaszaniu kategorycznych opinii - zgodnie z naczelną
                      zasadą obecnej władzy, że im ktoś większym jest ignorantem, tym bardziej
                      kompetentnego udaje. Zapamiętaj sobie raz na zawsze (może ci się to jeszcze
                      przydać): dla prokuratora coś takiego jak "domniemanie niewinności" po prostu
                      nie istnieje - tą zasadą ma kierować się sąd i tylko sąd.
                      • palestrina2005 Re: Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować bruta 29.11.06, 16:31
                        Ale prokurator na zasadzie mętnych poszlak nie może zajmowac się sprawą. Jakby
                        tak każdy sąsiad nagrywał sąsiada i przychodził do prokuratury z nagraniem że
                        ktoś mówił że kogoś trzeba brutalknie potraktować, to chyba 50% Polaków
                        musiałoby pracować w prokuraturze.
                        Prokuratura nie może zajmować się bzdetami - nie ma jakiegoś nawoływania do
                        przemocy - nalezy domniemywać że Rokicie chodziło o działania polityczne bo o
                        to mu chodziło - prokuraturze nic do tego, a prokurator który zająłby się ta
                        sprawą zrobiłby z siebie głupka.
        • yeellow Re: Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować bruta 29.11.06, 11:37
          a niedawno zarzucales komus brak "kregoslupa etycznego" :). A tu prosze, Rokita
          popiera kiepskiego kandydata i publicznie nam klamie, a do tego zamiast myslec
          o dobru miasta, planuje destrukcje. Pieknie.
          • eexmd2 Re: Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować bruta 29.11.06, 11:41
            znaczy, tego, hm, no, ze, rozumiecie ogolnie to my pryncypialnie i zgodnie z
            linia partii walczymy o odnowe moralna i kregoslup etyczni, ale tego, no, ze
            bo, nie jestesmy na tyle niepragmatyczni i oderwani o zycia zeby w konkretnych
            przypadkach nie zrozumiec wyzszej koniecznosci, napawajacej nas oczywiscie
            odraza, o ktorej to koniecznosci dlatego to jutro zapomnimy i dalej bedziemy z
            jasnym czolem prowadzic nasza krucjate moralna...

banda obludnikow i hipokrytow
          • palestrina2005 Re: Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować bruta 29.11.06, 11:55
            A co ma "kręgosłup etyczny" do prokuratora i łamania prawo o której pisał
            kolega....
            Poza tym nie oszukujmy się - podobne rozmowy wewnątrzpartyjne prowadzą
            wszystkie partie w Polsce. I nie ma tu przebacz - jest ostra walka i nawalanie
            nie ważne czy konkurenci robią dobrze czy źle. I pocieszę Cię jest tak nie
            tylko w Polsce lecz na całym świecie. Polityka to nie jest zabawa dla
            grzecznych chłopców. Zresztą osoby które daleko zaszły w koncernach
            międzynarodowych też zazwyczaj muszą wykazywać bardzo wysokie umiejętności
            polityczne. Taki jest ten świat.
            Myślisz że o czym rozmawiał Tusk z Borowskim ??? To były normalne rozmowy
            handlowe.
            Jeśli więc myślisz że Rokita jest jakąś czarną owca wśród polityków PO pod
            względem moralności, to jesteś naiwny...
            • yeellow Re: Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować bruta 29.11.06, 12:00
              > Jeśli więc myślisz że Rokita jest jakąś czarną owca wśród polityków PO pod
              > względem moralności, to jesteś naiwny...

nie uwazam tak. Inni sa jego warci. Ale on dal sie zlapac za reke.

Watly ten kregoslup etyczny, skoro wspiera go zalosne tlumaczenie: "wszyscy tak
              robia". Nawet jezeli to prawda. Wegierski przyklad uczy, ze chwila szczerosci
              polityka, chociaz powiedzial oczywistosci pod ktorymi kazdy inny polityk moglby
              sie popisac, konczy sie czasem prawie wojna domowa.

Raz jestes delitates i piszesz o kregoslupie moralnym, a raz twardziel i "nie
              ma przebacz". Zdecyduj sie na jedna wersje, bo jestes malo wiarygodny :).
              • palestrina2005 Re: Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować bruta 29.11.06, 12:07
                Wegierski przyklad uczy, ze chwila szczerosci
                > polityka, chociaz powiedzial oczywistosci pod ktorymi kazdy inny polityk
                moglby
                No ale jakoś jednak na Węgrzech niewiele się jednak zmieniło.
                Oczywiście mogą być głosy oburzenia na Rokitę, ale generalnie mnie takie
                zachowanie nie rusza, bo wiem że taka jest polityka. Wojny podjazdowe,
                koalicje, targi są jej nieodłączną częścią.
                • yeellow Re: Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować bruta 29.11.06, 12:10
                  przypomne Ci to w odpowiednim czasie :)
    • blendyks Terlecki - brudna zagrywka wobec Przewoźnika 29.11.06, 11:13
      Terlecki wspólnie z Kurtyką stworzyli brudna zagrywkę wobec Andrzeja
      Przewoźnika (szefa Rady Pamięci) uniemożliwiając jego wybór na szefa IPN.
      Wieloletnią inwiligacje przez SB przerobili na podejrzenie o współpracę. Gdy
      sprawa została wyjaśniona było już po wyborze.
      Jest pan niegodzień jakiegokolwiek szacunku za to postępowanie panie Terlecki.
      • uu1 Re: Terlecki - brudna zagrywka wobec Przewoźnika 29.11.06, 11:18
        > Jest pan niegodzień jakiegokolwiek szacunku za to postępowanie panie Terlecki.
        Jak to? Ryszard Pawka Terlecki Morozow nie jest godzien szcunku? Przecież
        pryncypialnie, wykazując rewolucyjną czujność zadenuncjował własnego ojca? To
        jest członek PiS w najczystszej postaci. Wzór do naśladowania.
    • eexmd2 Re: Komunisci znowu judza a jesli PO zacznie sluc 29.11.06, 11:18
      niby tak ale jest zadra na dnie serca ze ojcowie tkwia w herezji i nie podazyli
      za swiatlem odnowienia, co nie junkier?
      • junkier Re: Komunisci znowu judza a jesli PO zacznie sluc 29.11.06, 11:31
        Tobie jedno powiem skoro tak cie temat ten interesuje: wszyscy moi przodkowie
        mieli antykomunistyczne i tradycjonalistyczne poglady, 100% Polacy.
        • topol Re: Komunisci znowu judza a jesli PO zacznie sluc 29.11.06, 11:36
          junkier napisał:

> Tobie jedno powiem skoro tak cie temat ten interesuje: wszyscy moi przodkowie
          > mieli antykomunistyczne i tradycjonalistyczne poglady, 100% Polacy.
          Nie byłbym taki pewny, tyle wojen i zawieruch przetoczyło się przez nasze
          ziemie....
          • eexmd2 Re: Komunisci znowu judza a jesli PO zacznie sluc 29.11.06, 11:37
            a w dodatku te wybory tez o czyms swiadcza...
        • lwowiak5 Re: Komunisci znowu judza a jesli PO zacznie sluc 29.11.06, 11:57
          junkier,to widać że twoja rodzina chodziła w jednych łapciach na zmianę,nie
          musisz się chwalić.
    • klex1 Kolejne klamstwo gaziety: 29.11.06, 11:19
      Tresc artykulu: "W Czeladzi sojusz Pis i SLD" jest zaprzeczeniem jego tytulu!!
      Krasnale, przestancie oklamywac ludzi!!! Jestescie szczurami tego zawodu!!
      • y.y Re: Kolejne klamstwo gaziety: 29.11.06, 11:49
        klex1 napisał:

> Tresc artykulu: "W Czeladzi sojusz Pis i SLD" jest zaprzeczeniem jego
        tytulu!!
        > Krasnale, przestancie oklamywac ludzi!!! Jestescie szczurami tego zawodu!!

Naprawdę? A w którym miejscu napisano tam kłamstwa i jakie masz na to dowody?
    • robertpk Oj Panie Janku... 29.11.06, 11:23
      przekombinował Pan

plan był pewnie taki :

łajza - Terlecki na stołku - rządzą nasi wiceprezydenci i rada

tyle, że słowo PIS i słowo obietnice

- bardzo się gryzą

Wyszło nieciekawie:

- porażka w Krakowie, porażka w Warszawie.

Kraków przeszedł obok a Pan pozostał ze swoimi wielkimi planami...

- który to już raz ?

• iedsupo Rokita już tak ma... 29.11.06, 13:39
        1. Inicjatywa 3/4
        2. "Nicea albo śmierć"
        3. Poparcie Terleckiego

Ergo: to nie jest przypadek, to stała tendencja...
    • scofield Rokity Żal 29.11.06, 11:23
      Cieszę się z tego, że PO się rozwala musi się tak stać jeśli partię tworzą
      hipokryci i gaduły. W PO poza kilkoma osobami, które mają poglądy znajduje się
      klika zgromadzona wokól Donalda T., który jest straszną miernota bez poglądów a
      potrafi opowiadac tylko o swoich uczuciach. Jedynym utalentowanym politykiem w
      PO jest właśnie Jan Rokita, konserwatywny jak cała PO, która tylko udaje
      nowoczesną i liberalną, gdy w rzeczywistości skrzydło liberalne zostało wycięte
      zaraz po poczęciu wraz z Olechowskim, zostały miernoty i Pitera, której zadanie
      polega na mówieniu głupot i oburzaniu sie na wszystko często bez uzasadnienia
      jak ostatnio przy mieszkaniach dla komuchów w Warszawie, z którymi wszystko
      było tip-top. Rokita chcialby nadać partii jakiś wyraz, ale już go koledzy
      załatwili, chyba, że sprytny Pan Janek cos wymyśli, żeby to ich dotknęła każąca
      ręka Tuska-wymoczka.
      Krótko mówiąc jesli Rokita sie skończy skończy się szansa na normalną prawicową
      partię, uczciwą i z programem. Będziemy mieli badziewny PiS o twarzy
      Gosiewskiego i Kaczora, i wymoczkowata PO o twarzy Tuska i Pitery.
      • yeellow mnie nie zal 29.11.06, 11:42
        Rokita, to zaden wielki polityk. Zapomniany i przegrany siedzial w cieniu i
        wyszedl dopiero w komisji, gdzie dawal show, z ktorego jednak nic nie wynikalo.
        To sfrustrowany facet, ktoremu jedyne co w zyciu wyszlo, to wlosy. Cyniczny
        gracz, co wlasnie wyszlo na jaw. W dodatku bufon, o przecietnej inteligencji i
        nadprzecietnym mniemaniu o sobie. Powinien isc do PiSu, bo tam pasuje.
        • eexmd2 Re: mnie nie zal 29.11.06, 11:44
          pieknie by brzmial w chorze z kaczynskim, lepperem i giertychem, spiewajac o
          rewolucji moralnej i przyzwoitosci w polityce
          wzmocnilby 'inteligenckie' skrzydlo pisu swoim kapeluszem
          • scofield Re: mnie nie zal 29.11.06, 11:52
            Nie zgadzam się z wami, owszem w komisji średnio mi się podobał, głównie
            dlatego, że podobnie jak Ziobro uznaje pomówienie za najbardziej wiarygodne
            informacje, i równiez budował wielką teorię spiskową co swiadczy o tym, że jak
            każdy za bardzo na prawo na nawalone w głowie. ale mimo tego ma równiez jakies
            poglądy i zdaje się, że jest jednym z niewielu w PO i PiS człowiekiem, który
            zna reguły politycznej gry, a może przede wszystkim przeczytał z raz
            konstytucję i wie jak działa państwo. Jego krytyka piSu, rzadko bywała
            pieniactwem i głupawymi okrzykami a częściej kryły się za nią jakieś treści.
            Ja się z nim nigdy nie zgadzam, i uważam jego poglądy na lustrację,
            dekomunizacje etc. za głupawe, ale jednak dobrze jeśli głowna postacią po
            prawej stronie byłby czlowiek, któremu zostało więcej mozgu niż cześci
            odpowiadające za ruch i mowę.
            • yeellow Re: mnie nie zal 29.11.06, 11:56
              tyle ze to wszystko pic i pozor, pod ktorym kryje sie maly kuglarz i kretacz.
              Rokita lubuje sie w kwiecistych wypowiedziach, z ktorych nic nie wynika.
              Owszem, jest pozyteczny jak miesza z blotem kaczorow, ale faktem jest tez, ze
              pierwszy poleci do nich budowac koalicje.

Facet jest groteskowy, "Premier z Krakowa" to byl jeden z najpiekniejszych
              samobojow na polskiej scenie politycznej.

Ciekawe gdzie wyladuje. Nie zdziwie sie, jak niedlugo kaczory przytula go do
              serca. Taki rozpad PO bylby bardzo ciekawy, chociaz niestety, na krotko, dalby
              pisiorom pewne umocnienie.
              • uu1 Re: mnie nie zal 29.11.06, 12:01
                > Facet jest groteskowy, "Premier z Krakowa" to byl jeden z najpiekniejszych
                > samobojow na polskiej scenie politycznej.
                Piękna była również inicjatywa 3/4. A obecne działania przeciwko J.
                Majchrowskiemu dały 61 % poparcie. Jaś i Marysia są wyjątkowo skuteczni - inaczej.
            • eexmd2 Re: mnie nie zal 29.11.06, 11:57
              coz, nikt ci nie odmawia prawa do lubienia rokity
              ja na przyklad lubie tam komorowskiego i uwazam go za goscia z glowa na karku ,
              mimo ze prawicowy tez jest dosc mocno
              ale w zasadzie to obiektywnie to do komorowskeigo tez duzo mozna by miec uwag:)
              rokita to dla mnie pozer, bufon i oportunista,
              nie widze w nim nic prawdziwego, poczawszy od wydumanego imidzu, przez
              kapelusze, po imiona, kiedys maria, obecnie wladek
        • ginusia Re: mnie nie zal 29.11.06, 12:07
          Mnie tam zal. Jan Maria, facet z klasa. Na tle innych polskich politykow jest
          super. Wlosy mu wyszly, to fakt, ale na madrej glowie wlos sie nie trzyma!
          • uu1 Re: mnie nie zal 29.11.06, 12:16
            Dzień dobry.
            > Mnie tam zal. Jan Maria, facet z klasa.
            Czy mógłbym się dowiedzieć na czym ta klasa polega?
            Bo, że jest klasycznym przykładem kabotyna, to, dalibóg, prawda. :-)
            • ginusia Re: mnie nie zal 29.11.06, 12:25
              Ojej, witam Cie!
              Na czym polega jego klasa? Ha, trzeba byc z Krakowa zeby to zrozumiec ;)).
              Jezeli mamy do wyboru to co mamy w tej chwili to Jan Maria prezentuje sie
              calkiem niezle. Jest na pewno rozczarowany, sfrustrowany ale do pisuarow nie
              pojdzie! Albo nie nazywam sie ginusia.
              • uu1 Re: mnie nie zal 29.11.06, 12:33
                ginusia napisała:

> Ojej, witam Cie!
                > Na czym polega jego klasa? Ha, trzeba byc z Krakowa zeby to zrozumiec ;)).
                > Jezeli mamy do wyboru to co mamy w tej chwili to Jan Maria prezentuje sie
                > calkiem niezle. Jest na pewno rozczarowany, sfrustrowany ale do pisuarow nie
                > pojdzie! Albo nie nazywam sie ginusia.
                Kolejno:
                - w rannych godzinach w lecie, w czarnym garniturze to nawet w Krakowie chodzi
                się tylko na własny pogrzeb,
                - nawet kapelusz frmy "Borsalino" zdejmuje sie w zamkniętym pomieszczeniu,
                zwłaszcza jeżeli są tam kobiety,
                - udzielając wywiadu nie trzyma się rąk w kieszeniach.
                To tylko trzy drobiazgi.
                Równanie w dół jest błędem.
                Zaproponuj mu stanowisko premiera a wstąpi do WKPb.
                Ale najważniesze - polscy siatkarze ruleezz!
                • ginusia Re: mnie nie zal 29.11.06, 12:58
                  uu1 napisała:

> Kolejno:
                  > - w rannych godzinach w lecie, w czarnym garniturze to nawet w Krakowie chodzi
                  > się tylko na własny pogrzeb,
                  To bylo dla TV, po Plantach rano chodzi w stroju jogging ;).

> - nawet kapelusz frmy "Borsalino" zdejmuje sie w zamkniętym pomieszczeniu,
                  > zwłaszcza jeżeli są tam kobiety,
                  Widzialam go u Wojewodzkiego, nie mial kapelusza ani rak w kieszeni!!!
                  > - udzielając wywiadu nie trzyma się rąk w kieszeniach.
                  Nie lubie Wojewodzkiego a Rokita byl naprawde calkiem, calkiem w tym wywiadzie.
                  No to co powiesz o reszcie??? Borowski spadl z rowerka bo pomylily mu sie
                  pedaly w Le Madame ;).
                  Jezeli chodzi o siatkarzy to jestem zachwycona, co za chlopaki ;-))).
                  • uu1 Re: mnie nie zal 29.11.06, 13:07
                    > Jezeli chodzi o siatkarzy to jestem zachwycona, co za chlopaki ;-))).
                    Mnie bardziej interesuje ich gra. :))
    • lika78 Re: Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować bruta 29.11.06, 11:24
      Miałam go za polityka specyficznego, egocentrycznego, z trochę innego świata,
      inklinującego w stronę PIS, ale trudno...
      Tak naprawdę jest to jednak wyrachowana szmata.
      Jesli PO nie pozbędzie się tego kolesia, to ja nie chcę z PO miec więcej nic
      wspólnego.
    • pies_na_lewizne Tusk postanowil Rikite zniszczyc. 29.11.06, 11:25
      Gazeta Krakowska sama do tych protokolow nie dotarla. Ktos z PO musial jej je
      usluzna podsunac.

Wyglada na to ze Tusk postanowil Rokite zniszczyc.
      Tuskowi nie wystarczy Rokite z Platformy usunac bo przeciez moglby przejsc do
      PiSu albo zalozyc konkurencyjna partie. A wiec Tusk idzie na calego i usiluje
      zalkowicie zdyskredytowac Rokite w oczach opinii publicznej, za pomoca usluzych
      mediow.

Tylko jeden z nich moze wyjsc z tej walki caly.

Podejrzewam ze Rokita przepadnie ale i Tusk mocno nadwyrezy swoja i tak juz
      podejrzana reputacje.
      • mc.baren Tusk musi odejść 29.11.06, 11:28
        Herr Tusek psuje wizerunek PO, nie ma charyzmy - taki jakiś nijaki. Wybija się
        od innych tylko charakterystyczną wymową jednej ze spółgłosek, ale to trochęza mało
        • woda.woda Ty jesteś zwolennikiem PO? 29.11.06, 11:29
          • mc.baren Re: Ty jesteś zwolennikiem PO? 29.11.06, 11:30
            tak ale nie pasuje mi jej przewodniczący.
            • lika78 Re: Ty jesteś zwolennikiem PO? 29.11.06, 11:31
              No to w zasadzie masz bliziutko PIS, wskakuj;)
              • mc.baren ??? 29.11.06, 11:45
                hehe, nie rozumiem? znaczy się w Tusku jest największy procent "PO w PO" a w
                pozostałych nie?
            • 1zorro Rokita albo zaczal chlac albo zwariowal. Innego 29.11.06, 11:32
              wytlumaczenia nie znajduje.
      • scofield Re: Tusk postanowil Rikite zniszczyc. 29.11.06, 11:33
        Ja się, cieszę bo PO dostanie koło 10% bez Rokity (mam nadzieje, że nie tylko
        mi robi się niedobrze gdy przewodniczący Donald otwiera na konferencjach swoje
        serce i opowiada o swoich uczuciach). PO zatraciła instynkt samozachowawczy
        przecież nie od dziś mówi się, że to Rokita spowodował, że partia popierana
        przez nazwijmy to klasę średnią i innych masonów zwanych przedsiębiorcami
        dotarła do ludu.
      • uu1 Re: Tusk postanowil Rikite zniszczyc. 29.11.06, 11:35
        Rozczulająca jest Twoja troska o kondycję PO.
        • pies_na_lewizne Re: Tusk postanowil Rikite zniszczyc. 29.11.06, 11:48
          uu1 napisała:

> Rozczulająca jest Twoja troska o kondycję PO.

Ty naprawde nic nie roizumiesz z tego co czytasz.
          To wcale nie troska, to zimna ocena sytuacji.

Pokaz mi choc jedno zdanie w moim poscie ktore sugerowaloby moja
          rzekoma "troske o kondycje PO".

• uu1 Re: Tusk postanowil Rikite zniszczyc. 29.11.06, 12:06
            > Podejrzewam ze Rokita przepadnie ale i Tusk mocno nadwyrezy swoja i tak juz
            > podejrzana reputacje.
            Odczytałem, że ten scenariusz jest dla Ciebie przykry. Jeżeli zbłądziłem -
            oznacza to, że przechylasz się na lewo. Za Tobą pójdą inni. :-)
            • pies_na_lewizne Re: Tusk postanowil Rikite zniszczyc. 29.11.06, 12:14
              uu1 napisała:

> > Podejrzewam ze Rokita przepadnie ale i Tusk mocno nadwyrezy swoja i tak
              > > juz podejrzana reputacje.

> Odczytałem, że ten scenariusz jest dla Ciebie przykry. Jeżeli zbłądziłem -
              > oznacza to, że przechylasz się na lewo. Za Tobą pójdą inni. :-)

do mojej tezy ze nic nie rozumiesz z tego co czytasz dolaczam druga, ze nic ni
              kumasz o polityce.

Ale to nie powinno dziwic no bo jak z tego co sie czyta nic sie nie rozumie to
              jak mozna znac sie na polityce?

Samo ogladanie WSI4 i skluchanie Radia (rynsz)TOK nie wystarczy.
              • uu1 Re: Tusk postanowil Rikite zniszczyc. 29.11.06, 12:21
                pies_na_lewizne napisał:
                > Ale to nie powinno dziwic no bo jak z tego co sie czyta nic sie nie rozumie to
                > jak mozna znac sie na polityce?

> Samo ogladanie WSI4 i skluchanie Radia (rynsz)TOK nie wystarczy.
                Czy Ty, wybitny znawco polityki, naprawdę uważasz, że taka forma rozmowy ma
                jakikolwiek sens? Wystawiasz sobie szalenie kiepskie świadectwo.
                PS. Znam się na czymś, co może znasz ze słyszenia. Na przyzwoitym zachowaniu. :)
    • loppe Re: Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować bruta 29.11.06, 11:31
      Gazeta obnaża swój nr 1 autorytet polityczny cytowany przez rok codziennia a
      bezkrytycznie - dopiero kiedy wobec lewicowca "postępować brutalnie" postanowił
      • rydzyk_fizyk Kaczyński też jest autorytetem GW? 29.11.06, 11:34
        bo jest cytowany codziennie. A jak nie to brat w zastępstwie o ile może wstać z
        tronu.
        • pies_na_lewizne [...] 29.11.06, 12:07
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • eexmd2 Re: Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować bruta 29.11.06, 11:49
        a moze po prostu relacjonuje wazne wydarzenie w kraju?
        nie baczac ze gosc jest z partii, z ktora im obecnie po drodze?
    • dzakarta Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować brutalnie 29.11.06, 11:33
      Oj Maryśka, Maryśka!
      Każdy, kto nazwałby cię dupkiem, uczyniłby ci zaszczyt równie wysoki co
      niezasłużony.
    • pies_na_lewizne te same metody stosowala SB inwigilujace prawice 29.11.06, 11:35
      > Rokita nakreślił też taktykę postępowania w radzie miasta, jeżeli urzędujący
      > prezydent Krakowa zostanie ponownie wybrany. "Przy zwycięstwie
      > Majchrowskiego - jego ubezwłasnowolnienie. Trzeba postępować wobec
      > Majchrowskiego drastycznie, brutalnie, stosować represje. Wszystko musi
      > dostać PO, a Majchrowski powinien być marionetką" - miał mówić Rokita.

Te same metody stosowaly sluzby inwiligujace/przesladujace/sklocajace ze soba
      prawice w latach 90-ch, kiedy Rokita byl szefem URM.
      • yeellow Re: te same metody stosowala SB inwigilujace praw 29.11.06, 11:40
        Rokity nie trzeba z nikim sklocac, sam jest w tym mistrzem :) Podobnie, kto
        uwierzy, ze Kaczorki potrzebuja jakiejkolwiek pomocy w wasniach? Sami rozpetaja
        kilka wojenek, bez niczyjego wplywu.
      • eexmd2 Re: te same metody stosowala SB inwigilujace praw 29.11.06, 11:51
        'inwigilujaca prawice'?? znaczy leppera, ikonowicza i sld?
        a tak w ogole to ostatnie zdanie sugeruje ze rokita za tym stal?
    • don.kichote Czy coś przegapiłem? 29.11.06, 11:48
      Jaś-Marysia, zawsze był bufonem, więc o co ten szum?
      To nie pierwszy i nie OSTATNI jego "występ" - był czas się przyzwyczaić!!!
      • yeellow Re: Czy coś przegapiłem? 29.11.06, 11:50
        teraz okazal sie nie tylko bufonem, ale klamczuchem. I destruktorem, chociaz to
        tez nie nowina... Cyniczny gracz polityczny, udajacy ideowca i pozujacy na
        Katona, tylko noga mu sie podwinela.
    • zhk Ale burza, Ojejku! Nie lubi pzpru i tyle.. 29.11.06, 11:49
      Z niczego sensacja. I sztuczny tłok... Kradnie ktoś komuś coś? Czy chachmęci??
      • yeellow Re: Ale burza, Ojejku! Nie lubi pzpru i tyle.. 29.11.06, 11:52
        jakos nie przeszkadalo mu to w zakladaniu partii z Olechowskim...
        Cyniczny gracz, przylapany na oszustwie. Biedny Jasio, znowu nie wyszlo.
      • mc.baren Re: Ale burza, Ojejku! Nie lubi pzpru i tyle.. 29.11.06, 12:03
        zhk napisał:

> Z niczego sensacja. I sztuczny tłok... Kradnie ktoś komuś coś? Czy chachmęci??

lawiruje i ślizga się. w polityce to coś jednak oznacza. niezrozumiałe są intencje
    • tornson Sam nie wiem co lepsze. 29.11.06, 11:54
      Rozbicie PO na skrzydło oszołomów (Rokita) których wciągnie PiS i skrzydło
      umiarkowanych (Tusk), czy może rokitowska rewolucja w Platformie, sojusz z PiS i
      totalny upadek obu prawicowych partii jak to było z AWS-UW.
      • yeellow Re: Sam nie wiem co lepsze. 29.11.06, 12:03
        tym krajem rzadzi fatalizm, i tak skonczy sie AWSem, niezaleznie od
        wczesniejszych ruchawek.
        • tornson Re: Sam nie wiem co lepsze. 29.11.06, 12:09
          yeellow napisał:

> tym krajem rzadzi fatalizm, i tak skonczy sie AWSem, niezaleznie od
          > wczesniejszych ruchawek.
          Tyle że jak na razie to taki los czeka PiS, a jak do koalicji wejdzie PO to
          upadną obie partie.
          • yeellow Re: Sam nie wiem co lepsze. 29.11.06, 12:12
            PO tez sie rozleci, tak dziala wahadlo - po prawicy lewica. Jak sie stoi w
            srodku, jak PO, to dostaje sie wahadlem w leb dwa razy ;-)
    • trauma_powalonych2 Brawo Rokita!, poznales ten falsz Czerwonych 29.11.06, 11:57
      • eexmd2 Re: Brawo Rokita!, poznales ten falsz Czerwonych 29.11.06, 11:59
        cos tu ci sie pomylilo chyba?
        to chyba publika poznala falsz rokity?
        • trauma_powalonych2 Kolego,Tusk sie kuma z Czerwonymi z SLD wiec...... 29.11.06, 12:05
          ... i zachowanie Rokity w tym momencie oceniam, ze to jest po prostu Porzadny
          Czlowiek,
          Porzadni Ludzie nie zadaja sie z Czerwona Trupiarnia pelna Czerwonych Malp,
          a PolTusk jest po prostu chory z nienawisci albo glupi albo po prostu Czerwony
          • uu1 Re: Kolego,Tusk sie kuma z Czerwonymi z SLD wiec. 29.11.06, 12:09
            > Porzadni Ludzie nie zadaja sie z Czerwona Trupiarnia pelna Czerwonych Malp,
            > a PolTusk jest po prostu chory z nienawisci albo glupi albo po prostu Czerwony
            W nawiązaniu do drugiej części zdania, mógłbyś w krótkich, żołnierskich słowach
            powiedzieć coś o sobie? Szczególnie w kontekście tak twórczego uczucia jak
            nienawiść.
          • eexmd2 Re: Kolego,Tusk sie kuma z Czerwonymi z SLD wiec. 29.11.06, 12:10
            ale bzdury piszesz az czytac hadko
            ad rem: rokita wyglaszal mowy o poparciu terleckeigo dla idei i z milosci do
            miasta, bo to najlepszy kandydat
            teraz sie okazuje ze uwaza ze terlecki do niczego sie nie nadaje i poparl go
            tylko za stolki
            jeszcze zabezpiecza se tyly ze jakby majchrowski wygral to sie go bedzie
            sekowac - dla dobra miasta pewnie, zeby wiecej inwestycji przyciagnac

a ty tu gosciu wyskakujesz z tekstem o spisku czerwonych
            jak cie zlapia za reke, krzycz ze nie twoja
            rokita to obludnik i to wlasnie udowodniono
            oczywistym jest fakt ze przy pomocy frakcji w PO ktora rokity nie lubi
          • yeellow Re: Kolego,Tusk sie kuma z Czerwonymi z SLD wiec. 29.11.06, 12:14
            wychodzi na to, ze masz ponad 60 lat i wyksztalcenie zasadnicze (patrz
            dzisiejszy sondaz) ;-)
            • trauma_powalonych2 [...] 29.11.06, 12:18
    • anty_hgw Rokita rozwal tą ciemnotę a Polska będzie Ci wdzię 29.11.06, 12:18
      Rokita rozwal tą ciemnotę a Polska będzie Ci wdzięczna.
    • eexmd2 Re: Nie patrz na swiat przez pryzmat Wybiorczego 29.11.06, 12:23
      prosze cie bardzo, ad rem dobry czlowieku
      ktos dostarczyl gazecie protokol z sesji PO - kto nie wiadomo, pewnie ktos z
      frakcji przeciwnej rokicie w krakowie
      oni to wydrukowali, bez wlasnych komentarzy nawet i to wszystko.
      co podwazasz, prawdziwosc protokolu? moze nie powinni tego drukowac? czy masz
      jakies inne racjonalne argumenty?
      bo podejrzewam ze umiesz tylko pisac bzdury o czerwonych, spiskach i medialnych
      papkach
    • yeellow no, tak. Wiek stanowczo przeszacowalem :) 29.11.06, 12:25
      • uu1 Re: no, tak. Wiek stanowczo przeszacowalem :) 29.11.06, 12:36
        Niedoszacowałeś.:-)
        • trauma_powalonych2 [...] 29.11.06, 12:39
          • uu1 Re: Trafnie to ująłeś. 29.11.06, 12:53
            Mój rozmówca niedoszacował Twojego wieku ale przeszacował wykształcenie. O
            reszcie nie wspomnę. :(
    • finish1 Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować brutalnie 29.11.06, 12:25
      on nie jest szalony, on jest po prostu durny.
    • presentation1 Swieczka.... 29.11.06, 12:27
      Wczoraj umarl murarz w La Seyne sur mer.Francja.Byl murarzem.Zmarl na zawal serca.Wspolczuje jego rodzinie.Jest mi przykro.Chcial zarobic...Jego zwloki (pomoze)wysle Ambasada Polska.Bez polityki prosze.Mial rodzine i dzieci.Umarl w camping.Dobry campinhg.Polecam serce.
    • pies_na_lewizne Rokita ma do wyboru 3 wyjscia a nawet 4 29.11.06, 12:29
      Rokita w PO jest absolutnie skonczony, to jest wojna na smierc i zycie.

Uwazam ze w tej sytuacji Rokita ma 3 wyjscia a wlasciwie 4:

- pozwolic na to aby Platforma zniszczyla go w oczach opinii publicznej i
      zmusila do calkowitego odejscia ze sceny politycznej (do czego ponad miesiac
      temu nie zdolal go zmusic nawet sam J. Kaczynski !)

- probowac zniszczyc Tuska. Obawiam sie ze Rokita w otwartej walce z Tuskiem
      nie ma wiekszych szans.

- samemu odejsc z Platformy i zalozyc wlasna prawicowa partie, moze do spolki z
      Marcinkiewiczem, ktora by kierowala swoj program do mlodych i inteligencji
      miejskiej.

- przejsc do PiSu, jesli go PiS przyjmie. Obawiam sie jednak ze PiS juz by go
      nie chcial przyjac bo za bardzo skompromitowany, a nawet jesliby go przyjal to
      Rokita odgrywalby tam chyba tylko jakas niewiele znaczaca role.

Uwazam ze odejscie z PO i zalozenie wlasnej partii z Marcinkiewiczem to
      najrozsadniejsze wyjscie. Ta partia potem moze zaproponowac PiSowi koalicje i w
      tej sytuacji Rokita moze odegrac o wiele wieksza role niz dotad odgrywal w PO
      albo gdyby po prostu przeszedl do PiSu.

Ciekawe jak postapi?
      • pulsar12 Re: Rokita ma do wyboru 3 wyjscia a nawet 4 29.11.06, 13:03
        pies_na_lewizne napisał:
        > Uwazam ze odejscie z PO i zalozenie wlasnej partii z Marcinkiewiczem to
        > najrozsadniejsze wyjscie. Ta partia potem moze zaproponowac PiSowi koalicje i w
        > tej sytuacji Rokita moze odegrac o wiele wieksza role niz dotad odgrywal w PO
        > albo gdyby po prostu przeszedl do PiSu.
        >
        Tak, to rozsądna propozycja. Jeden i drugi operują tym samym narzędziem:
        błaznowanie. To byłaby następna partia po Partii Przyjaciół Piwa, czy "X".
        Bardzo pomysłowe, bardzo. Znaki czasu IV RP.
        • pies_na_lewizne Re: Rokita ma do wyboru 3 wyjscia a nawet 4 29.11.06, 15:25
          pulsar12 napisał:

> pies_na_lewizne napisał:
          > > Uwazam ze odejscie z PO i zalozenie wlasnej partii z Marcinkiewiczem to
          > > najrozsadniejsze wyjscie. Ta partia potem moze zaproponowac PiSowi
          > > koalicje i w tej sytuacji Rokita moze odegrac o wiele wieksza role niz
          > > dotad odgrywal w PO albo gdyby po prostu przeszedl do PiSu.

> Tak, to rozsądna propozycja. Jeden i drugi operują tym samym narzędziem:
          > błaznowanie. To byłaby następna partia po Partii Przyjaciół Piwa, czy "X".
          > Bardzo pomysłowe, bardzo. Znaki czasu IV RP.

Wcale nie zamierzam bronic ani Marcinkiewicza ani tym bardziej Rokity.
          No ale skoro mowisz ze "operuja tym samym narzedziem: blaznowanie[m]" to
          moglbys to stwierdzenie uzasadnic, jak i podac kilka konkretnych przykladow?
      • niutt Re: Rokita ma do wyboru 3 wyjscia a nawet 4 29.11.06, 13:05
        To zależy od Tuska. Wygląda na to, że chce się pozbyć Rokity. Niekoniecznie musi
        chodzić o usunięcie go z partii.
        • pies_na_lewizne Re: Rokita ma do wyboru 3 wyjscia a nawet 4 29.11.06, 15:18
          niutt napisała:

> To zależy od Tuska. Wygląda na to, że chce się pozbyć Rokity. Niekoniecznie
          > musi chodzić o usunięcie go z partii.

Jesli Tusk mysli ze Rokita zadowoli sie jakas jeszcze bardziej podrzedna rola w
          Platformie to sie chyba grubo myli?

p.s. wcale nie jestem zwolennikiem Rokity, tak sobie to na zimno rozwazam.
    • uu1 Re: Z glupimi tak trzeba, to tylko jest dla ich d 29.11.06, 12:35
      A tak przy okazji. W jakim języku <yeellow> oznacza żółty?
      • trauma_powalonych2 Zoltodziob sie pyta, zoltodziob powinien plakac.. 29.11.06, 12:42
        ...zaplakac nad soba i nad swoja glupota,
        chcialem powiedziec nad swoja "madroscia" zaczerpnieta z przemyslen Ojca
        Nadredaktora Adasia
        • uu1 Re: Dla Twojej wiadomości. 29.11.06, 12:49
          W języku angielskim kolor żółty to <yellow> nie <yeellow>. Ale - room with you.
          • trauma_powalonych2 [...] 29.11.06, 12:52
            • uu1 Re: Co z tego? nie zmienia to, ze jestes Zoltodzi 29.11.06, 12:54
              Przy takim s t a r y m wyjadaczu jak Ty to nie hańba.
    • uu1 Re: Jesli taki chce byc glupim to zostanie glupim 29.11.06, 12:51
      > sila twoich argumentow poraza musiales solidnie przemyslec co chciales przekazac
      Przeceniasz klienta. On tylko przepisuje wytyczne z centrali. 0,30 zł za sztukę.
      • trauma_powalonych2 To sobie Zoltodzioby pogadaly.... 29.11.06, 12:58
        ... Oj tak!, z Wybiorczymi Ludkami trzeba rozmawiac krotko i zwiezle,
        Nadmierne strzepienie jezyka w rozmowie z Jajoglowymi to niepotrzebna strata energii
        • uu1 Re: To sobie Zoltodzioby pogadaly.... 29.11.06, 13:08
          > Nadmierne strzepienie jezyka w rozmowie z Jajoglowymi to niepotrzebna strata en
          > ergii
          Masz rację. W tym wieku należy ją (energię) oszczędzać.
        • eexmd2 Re: To sobie Zoltodzioby pogadaly.... 29.11.06, 13:09
          niewatpliwie rozmowa z jajoglowymi musi cie strasznie meczyc i wkurzac
          ale dajesz se jakos rade chyba nie? masz przeciez rece, zawsze mozesz przekonac
          interlokutora o sile twoich argumentow
    • niutt Rokita: Wobec Majchrowskiego postępować brutalnie 29.11.06, 12:52
      Jan Rokita wywołał burzę, gdy tydzień przed drugą turą wyborów prezydenckich w
      Krakowie poparł kandydata PiS Ryszarda Terleckiego,

Janek wiedział, co robi: jego poparcie musiało zaszkodzić wspieranemu
      kandydatowi i zaszkodziło. Tusk powinien dać mu medal za pozbawienie szans
      kandydata wrażej partii PiS.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka