gregorak 16.02.07, 14:19 Proszę się wpisywać: kogo poraziło i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
francuskilacznik Re: Lista Porażonych 16.02.07, 14:23 "To dopiero początek" - Przemysław Gosiewski. Według niego politycy skończą wreszcie chronić agentów WSI. Odpowiedz Link Zgłoś
kacza.republika.bananowa Re: Lista Porażonych 16.02.07, 14:28 francuskilacznik napisała: > "To dopiero początek" - Przemysław Gosiewski. Według niego politycy skończą > wreszcie chronić agentów WSI. odpowiedzialni politycy chronią agentów swojego państwa, a jak Gosio uważa inaczej to jest ruskim agentem lub idiotą Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak pewnie. A dzialania wywiadowcze WSI mialo 16.02.07, 15:06 prowadzic na zasadzie "przychodzi oficer w mundurze, przedstawia sie - jestem z WSI - i pyta czy mozna mu udzielic informacji" :D Dobre... wszedzie na swiecie WYWIAD na tym polega, ze wspolpracuje sie przede wszystkim z obywatelami wlasnego panstwa. Mossad, uznawany za jeden z najskuteczniejszych wywiadow na swiecie, dzialal tak, ze przychodzili do Zydow ktorzy mogli pomoc w realizacji jakiegos dzialania i o pomoc sie zwracali. Gdzie w tym raporcie jest napisane, ze ktos z wymienionych wspolpracowal w sposob niezgodny z zadaniami wywiadu? Wymieniaja goscia ktory robil za werbunkowego - co jest zlego w namawianiu ludzi do wspolpracy z wywiadem wlasnego kraju ?! Mowia ze byl "typujacym" - jakis przyklad ze typowal sie kierujac szkodliwymi dla kraju i niezgodnymi z zadaniami wywiadu kryteriami? Ja jestem porazony. Debilizmem. Wyciagaja kuchnie wywiadu na wierzch, podaja nazwiska wspolpracownikow, oficerow.... Slynne afery CIA na przyklad - podawali nazwiska szeregowych agentow albo cywilmych WSPOLPARCOWNIKOW wywiadu?? Lecialy glowy szefow, agenci ktorzy popelnili przestepstwo byli skazywani w tajnych procesach, bez przekazywania ich personaliow do prasy... Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Lista Porażonych 16.02.07, 14:26 Mnie poraziło głównie to, że bracia Kaczyńscy są wymienieni w raporcie aż 8 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Mnie poraziło 16.02.07, 14:41 Rano padał śnieg, a teraz świeci piękne słońce :) Jestem porażony tym faktem :) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Lista Porażonych 16.02.07, 14:55 Mnie na ten przykład poraziło, że DGC to "najprawdopodobniej fonetyczny zapis firmy J&S" (przypis na stronie 126) Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: Lista Porażonych 16.02.07, 14:58 Kolej na mnie. Mnie z poraziło z jakim smutkiem Pan Prezydent stwierdził, że w Raporcie nie ma nikogo z czołówki polskich publicystów... Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Lista Porażonych 16.02.07, 15:11 gregorak napisał: > Proszę się wpisywać: kogo poraziło i dlaczego? mnie porazilo to ze milan subotic byl zakonspirowany pod kryptonimem `milan' niespotykana wprost przewrotnosc Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Lista Porażonych 16.02.07, 15:21 To jest nic w zestawieniu z Jerzym Osiatyńskim, ps. "Osiatyński" z listy Macierewicza sprzed 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
jul_jul Re: Lista Porażonych 16.02.07, 15:30 a co tu mogło porazić? trzeci sort dziennikarzy? czy tych czterech współpracowników służb w szkołach podstawowych, pięciu w przedsięwbiorstwach taksówkowych, jeden w PGR i jeden w obserwatorium astronomicznym? Mnie bardziej poraziło skąd niejaki KL z TVP3 i redakcja Wprost wiedzieli np. o niejakim Falkowskim i nie tylko przed oficjalnym ujawnieniem raportu z kim KL i Wprost współpracują, ze sie o tym wczesniej dowiedzieli, no z kim? Z nowymi tajnymi służbami? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Lista Porażonych 16.02.07, 15:40 Mnie porazilo pominiecie wielu odpowiedzialnych za WSI osbo, jak: Olszewski, Macierewicz, Kaczynski, Buzek, Biernacki Wszyscy zezwalali na nielegalne dzialania WSI, a Kaczynski, jako szef NIKu, nawet je kontrolowal i nic niezgodnego z parwem nie wykryl, a dzis udaje, ze podobnie, jak w Magdalence, go tam nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
yaddo Re: Lista Porażonych 16.02.07, 15:42 Kaczory. Postawili na Polit-Majstra z nadzieją, że spreparuje nowe skróty myślowe i sieroty po PRL'u będą miały igrzyska. A tu nic. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Mnie poraziło niechlujstwo. 16.02.07, 15:45 Np. brak powołania dzienników ustaw przy odpowiednich aktach prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Lista Porażonych 16.02.07, 16:06 Znowu mnie poraziło! Rapaport zawiera krytyczne uwagi na temat polityki kadrowej w WSI. Okazuje się, że pracowali tam oficerowie, którzy nie dość, że lubili wypić, to jeszcze za babami się uganiali. W nowych służbach będzie zupełnie inaczej - przy rekrutacji oceni sie postawę moralną każdego kandydata. Toteż jeśli zgłosi się do nas James Bond , to spuścimy go na zbity łeb ze schodów. Naszym modelowym agentem jest św. Stanisław Kostka. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie 007? 16.02.07, 16:10 wiesz. fatalnie sie kojarzy. nie dosc ze ma dwa zera (a co dwa tro nie jedno) to jeszcze nosi elegnackie stroje jest przystojny ma dobre maniery i swietnie mowi po angielsku wlasciwych wzorcow postawy oficera wywiadu dostarczaja kloss stirlitz i pan samochodzik Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Lista Porażonych 16.02.07, 16:14 ja sie porażę w domu, bo teraz muszę pracować Odpowiedz Link Zgłoś