Dodaj do ulubionych

Rospuda, metoda PiS: za twarz

23.02.07, 10:03
Sprawa Rospudy. Do niedawna prezydent i rzad mieli ekologow w 4 literach,
media - informujace (ponad miare oczywiscie) o temacie - takze tam.
Ale sprawa sie nieoczekiwanie stala trudna do zignorowania, wiec PiS
postanowil zadzialac. I zadzialal tak, jak lubi i jak potrafi. Czyli wzial
obie strony sporu za twarz.
Po pierwsze poslano CBA do przeswietlenia wykonawcow inwestycji, po drugie
poslano policje do przeswietlenia jej oponentow. A czy ktos z rzadzacych
postanowil w pierwszej kolejnosci zastanowic sie nad problemem bez czynienia
fundamentalnego zalozenia, ze ktos tu ma nieczyste intencje badz nieczyste
sumienie?
Obserwuj wątek
    • wanda43 Re: Rospuda, metoda PiS: za twarz 23.02.07, 10:08
      Jestem pewna,ze rząd zrobi,co chce nie licząc sie z nikim,natomiast ekolodzy trafią do baz danych policji i maja jak w banku oskarzenie o jakies przestepstwo pospolite przy pomocy podstawionych policyjnych kapusiow.Takich masow i jemu podobnych,gotowych oskarzyc kazdego o wszystko maja w zasobach na peczki.
      • bryt.bryt Re: Rospuda, metoda PiS: za twarz 23.02.07, 10:13
        wanda43 napisała:

> Jestem pewna,ze rząd zrobi,co chce nie licząc sie z nikim,natomiast ekolodzy
        > trafią do baz danych policji i maja jak w banku oskarzenie o jakies
        > przestepstwo pospolite przy pomocy podstawionych policyjnych kapusiow.Takich
        > masow i jemu podobnych,gotowych oskarzyc kazdego o wszystko maja w zasobach na
        > peczki.

Ciekawe, ze takie rzaczy publikje "Dziennik" ...:
        "(...)"My zbieramy informacje, inwigilując przestępców. Te same metody mamy
        teraz stosować wobec Bogu ducha winnych zielonych" - dziwi się wysoki rangą
        oficer policji. "Osłupiałem, jak się wczytałem w treść. Jednak jest to polecenie
        służbowe, więc przekazałem je niżej" - mówi jeden z komendantów. Niżej, czyli
        do wydziałów kryminalnych. To elitarne wydziały policji, których funkcjonariusze
        stosują w swojej pracy metody operacyjne: podsłuchy, podglądy, współpracują z
        agentami. "Poczułem się jak funkcjonariusz SB. Wstydziłem się przekazać to
        polecenie podwładnym" - mówi jeden z naczelników.(...)"

Przy okazji Filar, czyli czlowiek "ukladu" i lze-elit, okazuje sie tutaj
        autorytetemn prawniczym:"(...)autorytety prawnicze krytykują Kornatowskiego.
        Profesor Marian Filar z Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu mówi wprost:
        "To jest niezgodne z prawem. Protesty są czymś jak najbardziej normalnym w
        wolnym kraju. Dziwię się, że MSWiA nie ma innych zmartwień i zajmuje się kilkoma
        młodymi ludźmi, którzy siedzą na drzewach w obronie jeleni"(...)"

www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=32865
        • wanda43 Re: Rospuda, metoda PiS: za twarz 23.02.07, 10:20
          Nie ma znaczenia,jaka gazeta o tym napisze.Fakt pozostaje faktem,ze demokracje i sprawiedliwosc waaadza ma w d......
          • bryt.bryt Re: Rospuda, metoda PiS: za twarz 23.02.07, 10:22
            wanda43 napisała:

> Nie ma znaczenia,jaka gazeta o tym napisze.Fakt pozostaje faktem,ze demokracje
            > i sprawiedliwosc waaadza ma w d......

Ma to znaczenie, bo kilka dni temu "Dziennik" demokracje i sprawiedliwosc
            rozumial dokladnie tak jak Ziobro dajac na pierwsze stronie tytul "Doktor smierc?".
    • trouble_maker "If You Tolerate This Your Children... 23.02.07, 10:25
      ...Will Be Next"
      • bryt.bryt Re: "If You Tolerate This Your Children... 23.02.07, 10:28
        trouble_maker napisał:

> ...Will Be Next"

Manic Street Preachers ...?
        • trouble_maker Re: Manic Street Preachers ...? 23.02.07, 10:34
          Manic Ruling Politicians ;-)
    • bryt.bryt CBA w Rospudzie 23.02.07, 10:32
      Jest gdzies napisane, na jakiej podtsawie premier z inspiracji pRezydenta wyslal
      tam CBA? Byly jakies doniesienia o nieprawidlowosciach, czy tez glejt z CBA
      bedzie teraz dla Unii dowodem na nasza uczciwosc?
      • gniewko_syn_ryba Re: CBA w Rospudzie 23.02.07, 10:38
        Może wyjaśni kto sprzedał Wajrakowi i innym działki na terenie od 15 lat
        zarezerwowanym ponoć pod budowę drogi w planie zagospodarowania przestrzennego
        !!! Albo na co GDDKiA wydała ponad 15 mln zł...

?
        • bryt.bryt Re: CBA w Rospudzie 23.02.07, 11:06
          gniewko_syn_ryba napisał:

> Może wyjaśni kto sprzedał Wajrakowi i innym działki na terenie od 15 lat
          > zarezerwowanym ponoć pod budowę drogi w planie zagospodarowania przestrzennego
          > !!! Albo na co GDDKiA wydała ponad 15 mln zł... ?

OK, niech bedzie cokolwiek, bo jak na rzie nie wiem, dlaczego wkroczylo CBA?
          Profilaktycznie? Na potrzeby publicznosci? Ktos cos doniosl albo znalazl? Nic
          nie wiadomo, a gdyby nie glosny protest. nikt by sie sprawa nie zainteresowal,
          chos obrona Rospudy to nie jest kwestia ostatniego tygodnia, a znacznie starsza
          sprawa.
          • mietowe_loczki Re: CBA w Rospudzie 23.02.07, 11:07
            Stare, sprawdzone komusze metody: daj mi człowieka, a paragraf sam się znajdzie.
          • gniewko_syn_ryba Re: CBA w Rospudzie 23.02.07, 11:11
            bryt.bryt napisał:

> OK, niech bedzie cokolwiek, bo jak na rzie nie wiem, dlaczego wkroczylo CBA?

Wskazałem 2 powody jakie przyszły mi do głowy, a może być ich więcej... Upór
            decydentów przy tym najbardziej szkodliwym i najprawdopodobnie najdroższym
            wariancie obwodnicy też daje do myślenia... Rzecz tylko w tym, żeby pracowali
            RZETELNIE.
          • bryt.bryt premier wyjasnil 23.02.07, 11:21
            "dochodzily informacje odnosnie ceny tego przedsiewziecia", "najszybsze jest
            CBA", "z ostroznosci" ...

Jakos malo jak na moj gust ...
            • chochlik5 Re: Tiry na tory. 23.02.07, 12:52
              Tiry na tory. Bezpieczeństwo dla środowiska, bezpieczeństwo dla mieszkańców,
              praca i zarobek dla kolei, oszczedność paliwa. Tylko trzeba chcieć pomyśleć, a
              okazuje się, ze z tym wśród naszych władz trudniej.
              • wanda43 Re: Tiry na tory. 23.02.07, 14:24
                To byloby zby proste,wladza szczegolnie ta musi walczyc,musi pokazac,ze jest.Musi udowodnic,ze CBA dobre jest.Nie o to chodzi,by zlapac kroliczka,ale by gonic go.
    • haen1950 Re: Rospuda, metoda PiS: za twarz 23.02.07, 14:31
      Kaczyńskich napedzają trzy muzy: strach, podejrzliwość i zemsta.
      Normalnie mają to rozpisane jak fazy księżyca. Trzeba z tym żyć i łagodzić.
      Żeby jak najmniej szkód narobili.
      Najwazniejsze, żeby mieli zatrudnienie w kraju. Wtedy śmieci szybko się
      posprząta. Szkody na zewnątrz odrabiać będziemy latami.
      • bryt.bryt Re: Rospuda, metoda PiS: za twarz 23.02.07, 16:02
        haen1950 napisał:

> Kaczyńskich napedzają trzy muzy: strach, podejrzliwość i zemsta.(...)

Ja sadze, ze tutaj mamy do czynienia z praktycznym odpryskiem ich widzenia
        swiata. Nawet zwykle sytuacje rozwiazuja na sposob rewolucyjny.
    • bryt.bryt CBA 25.02.07, 18:15
      Czy cos juz wiadomo o tym, co znalazlo CBA w tej sprawie? Jakis sukces?
      • pisuarro Re: Jakis sukces? 27.02.07, 14:02
        Nie żartuj ;)
    • misza36 Re: Rospuda, metoda PiS: za twarz 25.02.07, 18:22
      Młodzi ludzie mają okazję szarpnąć się dusznym muzealnym klimatem komuny

Dzięki kaczorom i pisowi młodzi ludzie mają niepowtarzalną szansę poczuć, na
      czym polegała glątwa komuny: ten klimacik inwigilacji, nieustannego
      poszukiwania jakiegoś wroga, "układów", sił rozmaitych "co to im woda na młyn".
      Zrozumieć tę wściekłą i żywiołową niechęć, jaką budzą mordy "polityków" w
      telewizji. Poskręcać się od mowy-trawy: nonsensownej, napuszonej, pełnej
      jakiejś nieokreślonej agresji i żółci, groteskowej i potwornej zarazem,
      powykręcanej od błędów i lapsusów językowych, dziwnych słów i fraz-wytrychów.
      Kaczory i Wasserman to są dosłownie figury z muzeum figur woskowych
      bolszewizmu, tyle że czarnego. Pełno tam w pisie takich figur, takich miernych-
      wiernych, usłużno-agresywnych sekretarzy partyjnych i urzędasów rady narodowej.
      Stalinowskiego ministra spraw zagranicznych, Wiaczesława Mołotowa, nazywano w
      kołach dyplomatycznych "iron ass". Okazuje się, że to postać ponadczasowa i
      ponadustrojowa, którą tabunami można oglądać w pisowskim gabinecie
      postkomunistycznych figur woskowych.
      Wchłaniajcie dzieciaki ten klimat to poczujecie, jak to było w komunie.
      Oglądajcie pilnie te wykopaliska typów z czasów gomułkowszczyzny, te
      pterodaktyle, jaszczury i przedpotopowe szczypawki.
      • trouble_maker Re: Dzięki kaczorom młodzi mają szansę poczuć 16.03.07, 17:36
        ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka