Dodaj do ulubionych

AGORA, ITI i Polsat są w kropce

23.02.07, 23:40
Info z ostatniej chwili - Kwaśniewski: chcę budować silną centrolewicę

"Były prezydent Aleksander Kwaśniewski zapowiada aktywne włączenie się w
debatę nad Traktatem Europejskim, a także budowanie w Polsce silnej
centrolewicy w ramach porozumienia Lewica i Demokraci. Wyklucza jednak
szefowanie LiD-owi."

"wiodące" na rynku media mają problem - ITI ma problem, POLSAT ma problem,
Agora ma problem

z kim trzymać, z Gretkowską i jej Partią Kobiet, Olechowskim - emanacją lepiej
cicho i sza, Wachowskim emanacją Wałęsy i jego wirtualnej partii Rozsądku,
czy też Kwaśniewskim który jest emanacją Michnika i realizuje jego plany
sprzed siedemnastu lat.

Media mają problem, na kogo postawić, kto zatrzyma budowę IV RP. Oczywiście
Gretkowska to żarcik, Wachowski z Wałęsą i ich partia to folklor polityczny,
ale przecież jest jeszcze Tusk z PO - i "media" są w kropce.

Olechowski - Kwaśniewski - Tusk - na kogo postawić, na kogo grać

ale to ich zmartwienie. Czy dziennikarzy nie stać na posiadanie poglądów ?
czy muszą kalkulować i rachować ?? czy wciąż muszą nasłuchiwać ?
Obserwuj wątek
    • ab554 Re: AGORA, ITI i Polsat są w kropce 23.02.07, 23:47
      To chyba sie musza zebrac i uradzic , tylko - gdzie?Musza cos wynajac za wlasna
      kase , bo Magdalenka , Torun , caly KK mam nadzieje , nie pomoze w walce z
      Kaczorami.
      Kaziu Zadworny z mojej wsi , moze kiedys wkleje zdjecie - jak sie naucze , ma
      ulubiony greps - A ja zem sie tylko smial....
      • rekontra Magdalenka czeka 24.02.07, 06:00
        ab554 napisała:

> To chyba sie musza zebrac i uradzic , tylko - ... bo Magdalenka ,
        Torun , caly KK mam nadzieje , nie pomoze w walce z
        > Kaczorami.
        Kaziu Zadworny z mojej wsi , ...

myślę, że przede wszystkim Magdalenka czeka :))
        • logo.vlad Re: Magdalenka czeka 24.02.07, 07:39
          rekontra napisał:

> myślę, że przede wszystkim Magdalenka czeka :))

A ja się tak zastanawiam kto z tego ewentualnego rozdania za 15-17 lat "nigdy
          tam nie był", "nie pił z Kiszczakiem", a mimo bycia parokrotnym ministrem i
          szefem ważnych urzędów "nigdy nie przyłożył płetwy do budowania chorego układu
          V RP". Bo po III RP paru takich się znalazło...
    • frau_pranajtis A dlaczego w kropce? 24.02.07, 00:07
      Preciez oni wszyscy z jednego szczepu sa?
      • rekontra Kwaśniewski to Kuroń-bis 24.02.07, 05:50
        frau_pranajtis napisała:

> Preciez oni wszyscy z jednego szczepu sa?

są z jednego szczepu. ale nie mogą tracić środków

nie mogą się rozdrobnić i nie mogą być trój-bytem, media muszą (powinny)
        postawić na kogoś - Olechowski nie ma szans, więc pozostaje wybór między
        Kwaśniewskim, a nieudacznym Tuskiem. Kwaśniewski jest popularny wśród wyborców,
        lubiany, ale dzisiaj to taki Kuroń-bis juz niczego nie osiągnie, niczego nie
        zbuduje.

I to jest cały dramat układu medialnego - pozostaje im nieudolny Tusk

co było do wykazania :))
        • frau_pranajtis Postawia na Knura, zobaczysz 24.02.07, 12:50
          Obok bedzie stal przystojny Olechowski i Olejniczak. Lewaczki beda sikac po
          nogach. Trzy w jednym: doswiadczenie, prezencja i mlodosc!

Manuela bedzie oczywiscie do wybrow strzelac miny dla niepoznaki, ale z powodu
          marnych wynikow, podobnie jak LiD i d***kraci.pl poprze zjednoczaona bolszewie z
          lewactwem. Bedzie to pierwszy przypadek w Polsce kiedy miedzynarodowka lewacka
          polaczy sily z bolszewikami narodowymi. Maja doswiadczenia z '68, kiedy o malo
          sie nie pozagryzali.
    • idiotyzmy-kacze W kropce nie są za to funkcjonariusze PiSu 24.02.07, 00:11
      z TVPiS, PiSRadia, Rzepy, Gazety (prawie) Polskiej czy szmatławców Springera. Funkcjonariusze, bo nazywanie ich dziennikarzami to ponury żart.
      • x2468 Re: W kropce nie są za to funkcjonariusze PiSu 24.02.07, 00:16
        Czy tego Niesiolowskiego pogielo? Tak obrazic Gomulke?Wyobrazcie sobie ze
        Wieslawa porownal do tego,jak mu tam,Kaczynskiego.Gomulke docenili komunisci
        trzymajac go za patriotyzm 6 lat w wiezieniu.Kaczynskiego docenili inaczej.Dali
        paczka,kopa w d..i odeslali do mamy. To nieslychane tak ponizyc Wieslawa.
    • wislok1 W czym są ? Hehehehehehehe, nie żartuj 24.02.07, 00:18
      Media poprą tego, kto okaże się silniejszy. Jeśli Kwach przebije Tuska, jest po
      Donaldzie i pies z kulawą nogą po Tusku nie zapłacze.
      Odpłynie w niebyt jak Krzaklewski
      • rekontra kto obali Tuiska ?? 24.02.07, 06:04
        wislok1 napisał:

> Media poprą tego, kto okaże się silniejszy.

oczywiście że tak,

ale Olechowski i kwaśniewski nie wygrają z Tuskiem
        jego może obalić np. Zdrojewski, ktoś z wewnątrz PO
    • apoplaws Ja bym się nie martwił. 24.02.07, 00:26
      To są wszystko rzetelni dziennikarze, świetni fachowcy (czasem zdarzy się jakaś
      wpadka, ale to normalne). Poradzą sobie w każdej rzeczywistości politycznej.
      Ja rozumiem ból PiS-u jeżeli chodzi o media. Rozumiem tą chęć kreowania przekazu
      i dyskredytowanie tegoż przekazu, kiedy prawda okazuje się być dla tej formacji
      smutna. To sa rówenież -nie zapominajmy o tym - doświadczenia innych partii,:
      żeby daleko nie szukać, SLD czy AWS swgo czasu. Ale nikomu wcześniej za wolnej
      polski nie przyszło do głowy niszczyć tą zdobycz demokracji jaką są wolne media,
      a jeśli nawet kiedykolwiek to nie w tak nikczemny sposób w jaki próbuje to robić
      Kaczyński i jego sitwa. (TVP i PR to osobna bajka - to zawsze była zobycz
      polityczna i w mniej lub bardziej zawoalowany sposób tuba partii rzązącej -
      fatalne ale taka już nasza rzeczywistość).
      To co piszesz to częśc tej ponurej gry. Nie ulegam popularnej na forum zabawie w
      insynuacje kto jest prze kogo opłacany. Wierzę, że naprawdę tak uważasz i sądzę,
      że popwłniasz błąd. W swoim zaślepieniu próbujesz, za przykładem swoich
      politycznych idoli, zdyskredytować istotny element demokracji w Polsce -który
      teraz wykonując po prostu swoje obowiązki, jest dla nich istotnym zagrożeniem.
      • rekontra Rospudy i Eutanazja 24.02.07, 05:58
        apoplaws napisał:

> To są wszystko rzetelni dziennikarze, świetni fachowcy (czasem zdarzy się
        jakaś wpadka, ale to normalne).

jeszcze gdybyś podał nazwiska, to bym przez sekundę pomyślał, czy piszesz
        poważnie czy kpisz

> Poradzą sobie w każdej rzeczywistości politycznej.

to zdanie by dowodziło, że jednak kpisz

> Ja rozumiem ból PiS-u jeżeli chodzi o media. Rozumiem tą chęć kreowania
        przekazu i dyskredytowanie tegoż przekazu,

a to zdanie świadczy,m że może jednak piszesz poważnie i niechęć do PiS
        przesłania ci widzenie

> Ale nikomu wcześniej za wolnej polski nie przyszło do głowy niszczyć tą
        zdobycz demokracji jaką są wolne media

a tutaj bzdurzysz, albo nie znasz Polaków. W Polsce nie da się zniszczyć wolnych
        mediów, Polska to nie sowiety.

A propos .... widząc zbiorową histerię (Rospudy) i ostatnio sprawę eutanazji,
        zaczynam wątpić w przyszłość mediów - po prostu w dobie internetu media w
        tradycyjnej formie z tradycyjnymi pismakami w ridzaju Paradowskiej, Olejnik,
        Stasińskiego czy Pacewicza nie mają przyszłości. Tylko Lis jest cwany.

> a jeśli nawet kiedykolwiek to nie w tak nikczemny sposób w jaki próbuje to
        robić Kaczyński i jego sitwa.

ponownie raczysz sobie bzdurzyć

> W swoim zaślepieniu próbujesz, za przykładem swoich
        > politycznych idoli, zdyskredytować istotny element demokracji w Polsce -który
        > teraz wykonując po prostu swoje obowiązki, jest dla nich istotnym zagrożeniem.

media nigdy nie były tak wolne jak dzisiaj, nigdy nie mogły mówić i pisać tak
        wiele jak dzisiaj. Ale niestety media mówiąc i pisząc niczego nie sądzą,
        nie mają poglądów, mają tylko wrogów - a sądzą to co sądzą ich właściciele i to
        będzie przyczyną ich upadku.
        • apoplaws Re: Rospudy i Eutanazja 24.02.07, 10:50
          > jeszcze gdybyś podał nazwiska, to bym przez sekundę pomyślał, czy piszesz
          > poważnie czy kpisz
          Niektóre sam wymieniłeś. Zresztą po co wymieniac nazwiska - właściwie nie widzę
          tam nie-fachowców. To jedna z wilu przewag prywatnych mediów nad publicznymi.
          > a to zdanie świadczy,m że może jednak piszesz poważnie i niechęć do PiS
          > przesłania ci widzenie
          Pierwsza część zdania prawdziwa, druga - hmmm. Moja niechęć do PiS-u jest
          nieskrywana i emanuje nią całe moje jestestwo, że sie tak górnolotnie wyrażę.
          Może mi coś przysłania, ale nie widzę co ;). Natomiast nie jest bezpodstawna.
          Skorzystam z okazji: to bolszewicka partia przy każdej okazji posuwająca dalej
          dzieło niszczenia demokracji i jej instytucji. Od likwidacji służby cywilnej po
          nieskrywane nawet ataki na media i osoby nie nie popierające ich poglądów.
          > a tutaj bzdurzysz, albo nie znasz Polaków. W Polsce nie da się zniszczyć
          > wolnych mediów, Polska to nie sowiety.
          Mam nadzieję, że się ni uda i nie będę musiał pisać o tym jako o czymś
          dokonanym. Wygląda na to jednak, że PiS o tym nie wie i desperackie i miejjmy
          nadzieję bezowocne próby jednak podejmuje.
          > zaczynam wątpić w przyszłość mediów - po prostu w dobie internetu media w
          > tradycyjnej formie z tradycyjnymi pismakami w ridzaju Paradowskiej, Olejnik,
          > Stasińskiego czy Pacewicza nie mają przyszłości. Tylko Lis jest cwany.
          Jakie będą takie będą. Byle nie takie jak z wizji Kaczyńskiego - serwilistyczne,
          płaskie, podprządkowane rządowi, wykastrowane.
          media nigdy nie były tak wolne jak dzisiaj, nigdy nie mogły mówić i pisać tak
          > wiele jak dzisiaj. Ale niestety media mówiąc i pisząc niczego nie sądzą,
          > nie mają poglądów, mają tylko wrogów - a sądzą to co sądzą ich właściciele i t
          > o będzie przyczyną ich upadku.
          A kiedyż to ich wolność była ograniczana. Dziś są takie próby i deklaracje ze
          strony rządzących, na szczęście wciąż jeszcze pacyfikowane. Rzaczywiście media w
          dużej mierze są jeszcze wolne, ale nie ma tygodnia by Kaczyński nie próbował ich
          zniszczyć, zdezawuować. A to instytut medialny, a to przeciąganie koncesji, a to
          pietnowanie nieprawomyślnych gazet i rozgłośni radiowych i telewizyjnych na
          każdej niemal oficjalnej konferencji prasowej, a to brudne insynuacje
          Maciarewicza, a to kreowanie plotek o agenturze w mediach itd. itp.

Upadek wolnych mediów -jeśli do niego dojdzie tak jak doszło w Rosji (śmiem
          twoerdzić, że to jeden z celów Kaczyńskiego) to byłby upadek ostatniej
          instytucji która nie jest jeszcze "zdobyta" przez to plugawstwo o nazwie PiS.
    • zelazny.karzel.wasyl Rekontra- a co to jest IVRP? Szukam, patrzę i nie 24.02.07, 00:33
      widzę niczego takiego...
      To co buduje PiS? To RP3 i 1/3...
      Choćby dzisiejszy przykład:
      Jak Kali kraść krowę (PiS inwigilować ekologów) to dobrze,
      Jak Kalemu kraść krowę (Lesiak inwigilować PC) to źle...
      To ma być owa IVRP?
      Gdzie poprawione standardy moralne władzy?
      • rekontra podaję definicję IV RP i niech ona obowiązuje 24.02.07, 06:03
        zelazny.karzel.wasyl napisała:

> widzę niczego takiego...
        > To co buduje PiS? To RP3 i 1/3...

co to jest matematyka ? to jest to czym zajmują się matematycy

co to jest IV RP ?

top jest to co budują Kaczyńscy.

> Choćby dzisiejszy przykład:
        > Jak Kali kraść krowę (PiS inwigilować ekologów) to dobrze,
        > Jak Kalemu kraść krowę (Lesiak inwigilować PC) to źle...
        > To ma być owa IVRP?

sorki, ale hipokryzja to specjalność II strony

> Gdzie poprawione standardy moralne władzy?

jest okres przejściowy, i mamy to co mamy - Leppera i Giertycha w roli
        przystawek, a także kilku niezbyt udanych polityków w PiS - ale tylko kilku
    • frank_drebin A skad to info ? W sumie to nic nowego, ale wole 24.02.07, 00:35
      komentowaz rzecz jakos w miare udokumentowane. Amen.
      • rekontra Re: A skad to info ? W sumie to nic nowego, ale w 24.02.07, 05:59
        frank_drebin napisał:

> komentowaz rzecz jakos w miare udokumentowane. Amen.

był dokładny cytat, a info z jakiegoś portalu
    • dr.freud Re: AGORA, ITI i Polsat są w kropce 24.02.07, 07:45
      rekontra napisał:

> Czy dziennikarzy nie stać na posiadanie poglądów ?

Zarebe, Ziemkiewicza, Karnowskiego, Jankego, Leskiego, Gargas nie stac.
      Niechby sprobowali!
      - Kaczyński by im pokazał gdzie raki zimują.
      • logo.vlad Re: AGORA, ITI i Polsat są w kropce 24.02.07, 07:49
        Ziemkiewicza bym wyłączył ze spisu. Poglądy miewa. Przynajmniej czasami...
    • wiosnaludzikow Tusk już spanikował i ...... 24.02.07, 08:03
      rekontra napisał:

> Info z ostatniej chwili - Kwaśniewski: chcę budować silną centrolewicę
      >
      wiadomosci.onet.pl/1492385,11,item.html
      • rekontra Re: Tusk już spanikował i ...... 24.02.07, 09:01
        wiosnaludzikow napisał:

no właśnie :))
    • kaczysta Na wszystkich po trochu 24.02.07, 11:08
      czyli wielka koalicje III RP.
      Nie widze tutaj problemu dla "Trybuny Wyborczej Polityki WSI 24"
    • w11mil Tusk, Kwasniewski, Walesa, Wachowski stworzą 24.02.07, 12:53