Dodaj do ulubionych

kroki prawne przeciw Maciorze

24.02.07, 02:26
Zarząd Grupy ITI stanowczo protestuje przeciw kłamstwom rozpowszechnianym
przez Ministra Antoniego Macierewicza, godzącym w dobre imię Grupy ITI i jej
założycieli.
Mariusz Walter nazwał zarzuty finansowania Grupy ITI z pieniędzy FOZZ
formułowane przez pana Antoniego Macierewicza "nieprawdą, wierutnym
kłamstwem".

Jan Wejchert stwierdził: - Gdyby cytowane przez Ministra Macierewicza
zeznania pana Klemby i pana Żemka miały jakąkolwiek wiarygodność to już dawno
prowadzący śledztwo w sprawie FOZZ wezwaliby nas w celu wyjaśnienia tych
oskarżeń. W imieniu Grupy ITI Prezes Zarządu Wojciech Kostrzewa oświadczył: -
Zarząd Grupy ITI podjął decyzję o wszczęciu kroków prawnych przeciwko panu
Antoniemu Macierewiczowi. O szczegółach tych i innych działań poinformujemy w
specjalnym komunikacie we wtorek 27 lutego 2007 roku.

wiadomosci.onet.pl/1492149,11,item.htmlcza
Obserwuj wątek
    • zablokowany1 Oj leci Psychopata,oj płynie aż w Bałtyku wypłynie 24.02.07, 02:27
      I niewiele mu pomoże...
      • gorby33 jak Polacy moga tolerowac ten rzad z rodem Tworek? 24.02.07, 02:36
        Ta holota robi co chce a ludzie jak barany godza sie na wszystko.W kazdym kraju
        zachodnim taki rzad zostalby rozpedzony masowymi demonstracjami i strajkami.
        • pan.nikt Re: jak Polacy moga tolerowac ten rzad z rodem Tw 24.02.07, 02:37
          uhaha.
          Nie czaruj!!!
          Może w Izraelu, ale czty to zachód??
          • gorby33 Re: jak Polacy moga tolerowac ten rzad z rodem Tw 24.02.07, 02:44
            Nie doszly do Ciebie nigdy wiadomosci o ogromnych manifestacjach we Francji czy
            w W. Brytani?Moze kacza TV ich nie pokazuje ..
        • mike.recz Re: jak Polacy moga tolerowac ten rzad z rodem Tw 24.02.07, 02:41
          Kłopot w tym,że wielu wyborcom pisu taki sposób sprawowania władzy odpowiada.
          • pan.nikt Re: jak Polacy moga tolerowac ten rzad z rodem Tw 24.02.07, 02:42
            widocznie nie ma lepszej alternatywy.
            Ja nie znam!!
            a Ty znasz???
            • gorby33 gorsza alternatywa mogyby byc tylko rzady Stalina 24.02.07, 02:46
              • pan.nikt Re: gorsza alternatywa mogyby byc tylko rzady Sta 24.02.07, 02:47
                Czyżby??
                A rządy SLD, albo PO??
                • gorby33 a rzady Rydzaka i inkwizycji ci sie nie marza? 24.02.07, 02:52
                  • pan.nikt Re: a rzady Rydzaka i inkwizycji ci sie nie marza 24.02.07, 02:56
                    NIE,
                    Ale na szczęście inkwizycja jest umarłą historią, a Rydzyk do rządu nie pretenduje.
                    • mike.recz Re: a rzady Rydzaka i inkwizycji ci sie nie marza 24.02.07, 03:02
                      pan.nikt napisał:

> NIE,
                      > Ale na szczęście inkwizycja jest umarłą historią, a Rydzyk do rządu nie
                      pretend
                      > uje.
                      Nie pretenduje bo po co,to oni przychodzą do niego.
                      • pan.nikt Re: a rzady Rydzaka i inkwizycji ci sie nie marza 24.02.07, 03:09
                        ????
                        Tak samo jak do Waltera, MIChnika< Solorza, urbana, i do wielu innych medialnych bosów
                        • mike.recz Re: a rzady Rydzaka i inkwizycji ci sie nie marza 24.02.07, 03:13
                          Porównaj jednak elektorat poszczególnych mediów.
                          • pan.nikt Re: a rzady Rydzaka i inkwizycji ci sie nie marza 24.02.07, 03:18
                            ????
                            że co??
                            Że niby "moherowe berety" i "inteligenci"
                            uhahahahahahahahha

Duzo wiecej inteligentów słucha RM, niz sie Tobie wydaje.
                            Duzo więcej TEPAKOW próbuje "dodać" sobie inteligencji czytujac GW, albo ogladając TVN. W końcu BRAK ROZUMU (inteligencji) trzeba jakos maskować. Ot chocby popierajac PO, czytajac GW, albo oglądajac TVN
                            • mike.recz Re: a rzady Rydzaka i inkwizycji ci sie nie marza 24.02.07, 03:37
                              pan.nikt napisał:

> ????
                              > że co??
                              > Że niby "moherowe berety" i "inteligenci"
                              > uhahahahahahahahha
                              >
                              > Duzo wiecej inteligentów słucha RM, niz sie Tobie wydaje.
                              > Duzo więcej TEPAKOW próbuje "dodać" sobie inteligencji czytujac GW, albo
                              oglada
                              > jąc TVN. W końcu BRAK ROZUMU (inteligencji) trzeba jakos maskować. Ot chocby
                              po
                              > pierajac PO, czytajac GW, albo oglądajac TVN

Nie mów mi co mi się wydaje.Jesteś więźniem swojego szablonowego wyborcy.
                              Bardzo nie trafiłeś nie jestem z PO chociaż zdarza mi się z nimi nieraz zgadzać.
                              PS.Zdarza mi się oglądać TVN ale też często słucham RM.
            • apoplaws Moje doświadczednia z typowymi wyborcami PiS-u 24.02.07, 02:54
              są takie.
              Mówią: kiedyś tak nie było, kiedyś się młodzież nie szwędała po ulicach, kiedyś
              nikt nie śmiał pyskowac do nauczyciela. Zgadnij kiedy było to kiedyś.
              ale OK. To są zjawiska negatywne - dyskusyjne czy do ogarnięcia czy nie. Ale oni
              wchodzą w sprzedaż wiązaną: my wam damy świat pod pewnymi względami podobny do
              PRL, taki jak lubicie (nie twierdze, że w ww. kwestiach zły), a wy nam dajecie
              głos na robienie tego w taki sposób jak nam się podoba i przy okazji całej masy
              innych rzeczy.
              Twierdzę, że świat się zmienił, niektóre ze wspomnień wyborców PiS są nie do
              przywrócenia, że metody na które ci ludzie zezwalają są dalekie od tego co
              byliby w stanie pochwalić, gdyby się nad tym zastanowili. Że te inne rzeczy to
              kolejne sposoby łamania demokracji, ogranizczania swobód obywatelskich i w dużej
              mierze służą po prostu utrwaleniu władzy PiS. Ze te metody prowadzą do państwa,
              gdzie wielki procent obywateli będzie poddany niczym nie uzasadnionemu uciskowi
              - w zakresie swobody wyboru stylu życia i swobody wypowiedzi. A w końcu
              nieuchronnie dopwrowadzi to do totalitaryzmu - systemu, gdzie państwo czuje
              potrzebę i uważa, że ma prawo kontrolowac prywatne życie obywateli.
              • pan.nikt Re: Moje doświadczednia z typowymi wyborcami PiS- 24.02.07, 03:03
                III RP na szczeście nie zamykała ludzi za poglady, ale wierzących w "Solidarność" masowo ukarała inaczej
                UKARAŁA UTRATA PRACY I SRODKÓW UTRZYMANIA

a PRACA I SRODKI DO ŻYCIA, TO JEDNA Z PODSTAW NASZEGO BYTU
                • mike.recz Re: Moje doświadczednia z typowymi wyborcami PiS- 24.02.07, 03:05
                  pan.nikt napisał:

> III RP na szczeście nie zamykała ludzi za poglady, ale wierzących
                  w "Solidarnoś
                  > ć" masowo ukarała inaczej
                  > UKARAŁA UTRATA PRACY I SRODKÓW UTRZYMANIA
                  Czyli co,teraz wielka zemsta?
                • apoplaws Jedna wielka bzdura 24.02.07, 03:15
                  utrata raxy i środków utrzymania dotykała wszystkich po równo a nie jak
                  twierdzisz wierzących w Solidarność. Ale ci (większość, dociera to do ciebie),
                  którzy mieli pracę płacili i płacą ogromne pieniądze ze swoich ciężko
                  wypracowanych zysków, żeby tych, którym się nie udało mieli minimum godnej
                  egzystencji.
                  Kiedy dotrze do Ciebie, i Tobie podobnych fakt, że w 1989 zmienimło się
                  wszystko. Ze taniej zaczął wychodzić potencjalnemu kupcowi np. używany ale
                  sprawny autobus z zachodu niż nowy ale pełen bubli z fabryki w kraju itd. Jak ty
                  to sobie wybrażasz, że miało być? Popatrz się: rozkrdana wedle teorii głupców,
                  ktorym jak widzę hołdujesz, gospodarka, naraz zaczęła zaspokajac potrzeby,
                  których nie była w stanie zaspokoić wcześniej, mimo, że była państwowa i cała
                  NASZA. Skończyły sie problemy z papierem toaletowym, podpaskami, mięsem, pastą
                  dożebów, papierosami itd.
                  Opowiadasz bzdury. Okazało się, po prostu, że ułamek tej gospodarki jest w
                  stanie, będać rozsądnie zarżadzany zaspokoić wszystkie potrzeby. Więc w
                  naturalnej konsekwencji reszta padała.
                  To nie żadna Wielka Zmowa - a nieubłagane prawa rynku i gospodarki. Otrzeźwiej
                  człowieku.
                  • pan.nikt Re: Jedna wielka bzdura 24.02.07, 03:22
                    a co Ty wiessz o gospodarce??

Ps zarabiałem na siebie w komunie, zarabiam i teraz.
                    Zarabiałem w przemysle.
                    Kiedys w niezłym w Polsce, dzis (wiecej) ale w gorszym na "zachodzie"

• apoplaws Odnieś się do tego co napisałem 24.02.07, 03:32
                      a nie pokazuj mi tutaj jaki jesteś guru. Palnąłęś moim zdaniem bzdurę to
                      argumentuj dalej albo daj sobie spokój.
                  • apoplaws Przepraszam za mase literówek 24.02.07, 03:23
                    ale pisałem za szybko bo mnie idiotyzm wypowiedzi przedmówcy zdenerwował.
                  • taziuta Re: Jedna wielka bzdura 24.02.07, 03:27
                    apoplaws napisał:

...
                    > To nie żadna Wielka Zmowa - a nieubłagane prawa rynku i gospodarki. Otrzeźwiej
                    > człowieku.

To co piszesz jest zbyt skomplikowane...
                    Łatwiej wskazać winnego - SLD i temu podobne. I wszystko jasne! :-)
                    • apoplaws Re: Jedna wielka bzdura 24.02.07, 03:33
                      Człowiek mnie zdenerwował. Jakiś narwaniec. Co ty robisz o tej porze w nocy????
                      • taziuta Re: Jedna wielka bzdura 24.02.07, 03:39
                        apoplaws napisał:

> Człowiek mnie zdenerwował. Jakiś narwaniec. Co ty robisz o tej porze w
                        nocy????

Nie śpię... :-)
                        • apoplaws Jak widzisz Układ walczy dziń i noc 24.02.07, 03:40
                          wykszałciucy nie wiedzą co to sen.
                          • taziuta Re: Jak widzisz Układ walczy dziń i noc 24.02.07, 03:45
                            apoplaws napisał:

> wykszałciucy nie wiedzą co to sen.

Tylko te na literę A...
                            Te na T, lubią, oj lubią! :-)
                            • apoplaws Trudno. Pierwsza połowa alfabetu 24.02.07, 03:46
                              musi przyjąć ciężar...
                          • mike.recz Re: Jak widzisz Układ walczy dziń i noc 24.02.07, 03:45
                            Bo księżyc tyż jest w UKŁADZIE:)
                            • taziuta Re: Jak widzisz Układ walczy dziń i noc 24.02.07, 03:48
                              mike.recz napisał:

> Bo księżyc tyż jest w UKŁADZIE:)

Nie to zwykły przydupas, inaczej satelita :-)
    • apoplaws Re: kroki prawne przeciw Maciorze 24.02.07, 02:33
      Ta akcja służy jedynie dyskredytacji ITI. Nawet *gdyby* zarzuty były prawdziwe,
      prehistoria ITI wydaje się mieć wpływu na jej dzisiejszą działalność. To
      legalna, dopuszczona do obrotu giełdowego spółka o -czego wymaga owo
      dopuszczenie - transparentnym finansowaniu. Działą w oparciu o legalne koncesje,
      nie narusza prawa.
      Moim zdaniem jej przedsięwzięcia telewizyjne, są świetne a na pewno lepsze niż
      dotowanej z daniny publicznej TVP. Dyskredytowanie stacji TVN i TVN24 przez PiS
      to wynik obaw tejże partii przed *każdą* nie podporządkowaną jej
      funkcjonariuszom bądź lojalnym sympatykom stacji, gazety czy rozgłośni.
      Ci państwo boją się prawdy i marzy im się PRL-owska propaganda.
      • gorby33 Re: kroki prawne przeciw Maciorze 24.02.07, 02:41
        Ciemny ludek oczywiscie nie rozumie o co chodzi wiec opluty ^przeciwnik jest
        wciaz opluty i tak zostaje w imie propagandy.
        • apoplaws Re: kroki prawne przeciw Maciorze 24.02.07, 02:42
          Mam nadzieję, że coraz mniej tego ciemnego ludku.
          • pan.nikt Re: kroki prawne przeciw Maciorze 24.02.07, 02:46
            apoplaws napisał:

> Mam nadzieję, że coraz mniej tego ciemnego ludku.
            WIERZĄCEMU W TO CO TVN DO WIERZENIA PODAJE
            • gorby33 dobry masz login,panie moralne i umyslowe zero 24.02.07, 02:49
            • apoplaws I co to niby ma b yć. panie.nikt 24.02.07, 03:02
              Jakąż to głeboką prawdę chciał pan wyrazić. Że co? Że mnie TVN utwierdza w
              przekonaniu, ze coraz mniej ciemnego ludku? Niesety nie. Stąd tylko nadzieja, że
              może tak jest.
          • pan.nikt Re: kroki prawne przeciw Maciorze 24.02.07, 02:46
            apoplaws napisał:

> Mam nadzieję, że coraz mniej tego ciemnego ludku.
            WIERZĄCEMU W TO CO TVN DO WIERZENIA PODAJE
            • mike.recz Re: kroki prawne przeciw Maciorze 24.02.07, 02:51
              pan.nikt napisał: WIERZĄCEMU W TO CO TVN DO WIERZENIA PODAJE

Do każdej stacji i informacji można podchodzić z rezerwą i dystansem.

TVP jest już jawną tubą propagandową i wierzyć w to co oni podają,to
              wykolejenie.
              • gorby33 pan nikt wierzyl komunistom, teraz wiec kaczystom 24.02.07, 02:55
                Z taka glowa sie wierzy wszystkim krzykaczom.
                • pan.nikt Re: pan nikt wierzyl komunistom, teraz wiec kaczy 24.02.07, 02:57
                  skad wiesz w co wierzyłem??
                  Po sobie sądzisz i wszystkich równasz do siebie??
                  • mike.recz Re: pan nikt wierzyl komunistom, teraz wiec kaczy 24.02.07, 03:03
                    pan.nikt napisał:

> skad wiesz w co wierzyłem??
                    > Po sobie sądzisz i wszystkich równasz do siebie??
                    To jednak ty wspomniałeś o ślepej wierze w TVN.
                  • my.uczennice.vii.liceum Taki piekny watek, a my sie od godziny 24.02.07, 03:30
                    z place-bo meczymy.
                    Slowa uznania dla gorbego33 za
                    "Ta holota robi co chce a ludzie jak banany godza sie na wszystko.W kazdym kraju
                    zachodnim taki rzad zostalby rozpedzony masowymi demonstracjami i strajkami."
    • douglasmclloyd Niech go puszczą w skarpetkach 24.02.07, 03:25
      A później konusów na kaczych łapach. Czego nie zrobił Wałęsa, dokończy ITI.
      • taziuta Re: Niech go puszczą w skarpetkach 24.02.07, 03:31
        douglasmclloyd napisał:

> A później konusów na kaczych łapach. Czego nie zrobił Wałęsa, dokończy ITI.

Niech tak się stanie, amen! :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka