pla_cebo 01.03.07, 22:40 Kwasny z przepicia zaraz peknie:) Odrabia zaleglosci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alistair-p Re: Lis 01.03.07, 23:10 Kwaśniewski mówi po polsku.To szok po występach PiSiorów.Myślałem że tylko dziennikarze tak mówią.Kaczory muszą sie sporo nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
francois.jenois Re: Lis 01.03.07, 23:18 Kwach do przerwy reklamowej powiedział więcej niż ta kacza zaraza we wszystkich wystąpieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzik1 Re: Lis 01.03.07, 23:22 >Kaczory muszą sie sporo nauczyć< nie muszą (nie powinny) robić niczego, czego nie warto nawet próować, bo za trudne !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Mówi? A na jedno pytanie nie umie odpowiedzieć. 01.03.07, 23:27 alistair-p napisał: > Kwaśniewski mówi po polsku.To szok po występach PiSiorów.Myślałem że tylko > dziennikarze tak mówią.Kaczory muszą sie sporo nauczyć. ---> Gadać (nawijać, pleść, kręcić, ...) każdy potrafi ... a szczególnie komuchy przefarbowane na liberałów i demokratów. Nie ujmuję jemu elokwencji, ale powiedz dlaczego na pewno (według mnie) nie będzie potrafił odpowiedzieć na jedno proste pytanie i dlaczego zawsze będzie unikał odpowiedzi: Dlaczego komuniści i współdziałająca z nimi część opozycji solidarnościowej, najpóźniej w parę lat po 89 roku, nie przyznali się do tego, że się dogadywali i dogadali ze sobą przy Okrągłym Stole, na zasadzie podziału wpływów w przyszłej Polsce, że końcówka lat 80-tych, to nie była typowa walka władzy z opozycją lecz "negocjacje"? No i dlaczego nie przeprosili za oszustwo polegające na okłamaniu społeczeństwa co do rzeczywistego przebiegu rozmów strony rządowej z opozycyjną? Zresztą, nie tylko on, ale i nikt z Was nie potrafi na to pytanie odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
leasem Lech Aleksander Kaczyński 01.03.07, 23:31 zna odpowiedź na twoje pytanie - był przy Okrągłym Stole i w Magdalence. Jak myślisz - dlaczego ukrywa "prawdę" ? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Też próbujesz zakłamywać rzeczywistość 01.03.07, 23:39 leasem napisała: Lech Aleksander Kaczyński > zna odpowiedź na twoje pytanie - był przy Okrągłym Stole i w Magdalence. > Jak myślisz - dlaczego ukrywa "prawdę" ? ---> Tego co "wynegocjował" Geremek, Michnik, Kuroń i Mazowiecki, on nie znał. Odpowiedz Link Zgłoś
leasem To co tam robił ? 01.03.07, 23:41 cały czas pił na umór czy mial pomrocznośc jasną ? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: To co tam robił ? 01.03.07, 23:46 leasem napisała: cały czas pił na umór czy mial pomrocznośc jasną ? ---> Mylisz go z innymi panami na K i na M, dla których było to ulubione zajęcie. Kaczyński brał udział w oficjalnych rozmowach, podczas których nie było mowy o tym co ustalili tamci pomiędzy sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
leasem Pierwszy raz rozmawiam z oszołomem - to zabawne :) 01.03.07, 23:52 Ty oczywiście wierzysz, że wszyscy przy Okrągłym Stole spiskowali, a jeden jedyny L.A.Kaczyński nie był wtajemniczony i z troską planował przyszły raj prawdziwych Polaków ? W krasnoludki też wierzysz ? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Nie pierwszy raz rozmawiam z jaśnieoświeconą elitą 01.03.07, 23:57 leasem napisała: Pierwszy raz rozmawiam z oszołomem - to zabawne > Ty oczywiście wierzysz, że wszyscy przy Okrągłym Stole spiskowali, a jeden > jedyny L.A.Kaczyński nie był wtajemniczony i z troską planował przyszły raj > prawdziwych Polaków ? > > W krasnoludki też wierzysz ? ---> Wyjdziesz na typowego kłamcę, podobnie do reszty salonowców, jeśli nie zacytujesz, gdzie ja napisałem, że "jeden jedyny ...." :))) Odpowiedz Link Zgłoś
leasem Widać niewiel ci to pomogło :) 02.03.07, 00:00 1normalnyczlowiek napisał: > Wyjdziesz na typowego kłamcę, podobnie do reszty salonowców, jeśli nie > zacytujesz, gdzie ja napisałem, że "jeden jedyny ...." :))) Wyjdziesz na skończonego jełopa jeśli będziesz się upierał, ze "jeden jedyny" to istota tego co napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek A ty już wyszedłeś na typowego jełopa :))) 02.03.07, 00:08 leasem napisała: Widać niewiel ci to pomogło :) > Wyjdziesz na skończonego jełopa jeśli będziesz się upierał, ze "jeden jedyny" to > istota tego co napisałem. ---> Powiem ci, bo pewnie nie wiesz, że propaganda bolszewicka miała taką naczelną zasadę, by na podstawie fałszywej tezy wygłaszać już zgodne z taką tezą wnioski. Salonik w tym również celuje. Odpowiedz Link Zgłoś
leasem Widać z tobą trzeba jak z upośledonym :( 02.03.07, 10:57 > ---> Powiem ci, bo pewnie nie wiesz, że propaganda bolszewicka miała taką > naczelną zasadę, by na podstawie fałszywej tezy wygłaszać już zgodne z taką > tezą wnioski. Wypisz wymaluj twój tok "rozumowania" Bezmyślnie przepisujesz z jakiś oszołomskich broszurek bzdurne tezy jakoby Solidarność została stworzona przez SB po to żeby po 20 latach przejąć majątek narodowy. Jako winnych wskazujesz Geremka, Michnika, etc... bo byli w Magdalence Równocześnie całkowicie rozgrzeszasz Kaczyńskiego który też tam był A jak grzecznie się pytam dlaczego to zaczynasz mydlić, czepiać się słówek i wyzywać mnie od saloników i bolszewików. Jeśli chcesz rozmawiać to używaj argumentów. Jeśli chcesz obrzucać się błotem to nie ze mną :) Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Widać z tobą trzeba jak z upośledzonym :)) 02.03.07, 11:24 leasem napisała: > Wypisz wymaluj twój tok "rozumowania" > Bezmyślnie przepisujesz z jakiś oszołomskich broszurek bzdurne tezy jakoby > Solidarność została stworzona przez SB po to żeby po 20 latach przejąć majątek > narodowy. ---> Mogłabyś podać, gdzie moge zdobć te broszurki? Sprawdzę, czy rzeczywiście moje tezy sa zgodne z tezami tam stawianymi :))) > Jako winnych wskazujesz Geremka, Michnika, etc... bo byli w Magdalence > Równocześnie całkowicie rozgrzeszasz Kaczyńskiego który też tam był ---> Zarzuty nigdy nie dotyczyły tego "że byli", lecz że kłamali przez 16 lat. > A jak grzecznie się pytam dlaczego to zaczynasz mydlić, czepiać się słówek i > wyzywać mnie od saloników i bolszewików. ---> A ja bardzo grzecznie wskazywałem na punkty wspólne Twojego rozumowania z rozumowaniem salonowców i bolszewików :)) > Jeśli chcesz rozmawiać to używaj argumentów. ---> Zawsze uzywam argumentów a nie konfabulacji. Opieram się także na tym co głoszą i piszą osoby, o których mówię lub z którymi dyskutuję. Jak wiesz wypowiedzi internetowe, w przeciwieństwie do innych, bardzo łatwo zweryfikować. A Ciebie sobie nie przypominam :)) z konkretnych i szczegółowych dyskusji np. w związku z felietonami Nadredaktora, WSI, FOZZ, Okrągłym Stołem, Magdalenką, "negocjacjami" Kuronia, "wizytą" Michnika w tajnych archiwach, itp., itd. > Jeśli chcesz obrzucać się błotem to nie ze mną :) ---> Pod tym i ja się podpisuję :))) Odpowiedz Link Zgłoś
leasem Re: Widać z tobą trzeba jak z upośledzonym :)) 02.03.07, 11:30 1normalnyczlowiek napisał: > > Jako winnych wskazujesz Geremka, Michnika, etc... bo byli w Magdalence > > Równocześnie całkowicie rozgrzeszasz Kaczyńskiego który też tam był > ---> Zarzuty nigdy nie dotyczyły tego "że byli", lecz że kłamali przez 16 l > at. A skąd wiesz, że oni kłamali ? I skąd wiesz, że Kaczyński nie kłamał ? > ---> A ja bardzo grzecznie wskazywałem na punkty wspólne Ani nie wskazałeś (postawiłeś fałszywą teze), ani nie byłeś grzeczny. > > Jeśli chcesz rozmawiać to używaj argumentów. > ---> Zawsze uzywam argumentów a nie konfabulacji Więc zrób to ten jeden raz i wskaż owe 16 letnie kłamstwa Geremka czy Michnika, które potwierdzałyby twoją tezę, że OS był spiskiem uknutym przez w/w wraz z agentami SB w celu zawłaszczenia Polski. I powiedz mi dlaczego jeszcze nie osadzono ich w więzieniach i nie wytoczono im procesów ? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Widać z tobą trzeba jak z upośledzonym :)) 02.03.07, 12:09 leasem napisała: > Więc zrób to ten jeden raz i wskaż owe 16 letnie kłamstwa Geremka czy >Michnika, które potwierdzałyby twoją tezę, że OS był spiskiem uknutym przez w/w >wraz z agentami SB w celu zawłaszczenia Polski. ---> Zrobiłem "to" już chyba setki razy. Jedyną wątpliwościa jest, czy uznac to za spisek, za głupotę, czy "zwykłą" pazerność. Przypomnij sobie ich wypowiedzi i inne informacje i odpowiedz sobie sam, dlaczego w taki sposób bronili postkomunistów i ubeków ("argumenty" o wybaczaniu znam), dlaczego umożliwili im pełną bezkarność i zapewnili uprzywilejowaną pozycję w gospodarce, dlaczego wszystko usprawiedliwiali "koniecznymi kosztami transformacji", wiedząc doskonale, że ich te koszty w żadnym stopniu nie dotkną, ...? Co Michnik robił przez trzy miesiące w tajnych archiwach,z czyjego upoważnienia, jak spożytkował nabytą wiedzę? Dlaczego Wałęsa do niedawna zapierał się, że były jakiekolwiek nieoficjalne rozmowy i ustalenia z przedstawicielami aparatu partyjnego, a gdy wyszły na jaw "negocjacje" Kuronia, to natychmiast zaczął twierdzić, że to on sam "dwudziestu oddelegował" do takich rozmów? No i dlaczego tak usilnie za granicą, w Paryżu, w Tel Awiwie, Waszyngtonie, Rzymie ..., przedstawiali i przedstawiają fałszywy obraz Polski i Polaków? > I powiedz mi dlaczego jeszcze nie osadzono ich w więzieniach i nie wytoczono >im procesów ? ---> Być może dlatego by zadać kłam ich twierdzeniom o "zoologicznym antykomunizmie" i braku tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
leasem Re: Widać z tobą trzeba jak z upośledzonym :)) 02.03.07, 12:29 1normalnyczlowiek napisał: > ---> Zrobiłem "to" już chyba setki razy. Mylisz się - nie zrobiłeś ego ani razu. Przedstawiasz tylko własne osądy i interpretacje. Przedstaw dowody, fakty. > Przypomnij sobie ich wypowiedzi i > inne informacje i odpowiedz sobie sam, dlaczego w taki sposób bronili > postkomunistów i ubeków ("argumenty" o wybaczaniu znam), Nie bronili. Wskaż mi jakąkolwiek wypowiedź broniącą jakiegokolwiek UBeka > dlaczego umożliwili im pełną bezkarność i zapewnili uprzywilejowaną pozycję w > gospodarce, Nie umożliwili i nie zapewnili. Wskaż jakiegokolwiek UBeka który dostał jakikolwiek glejt od Michnika czy Geremka (i ile on byłby wart?) > dlaczego wszystko usprawiedliwiali "koniecznymi kosztami transformacji", > wiedząc doskonale, że ich te koszty w żadnym stopniu nie dotkną, ...? Bo to były konieczne koszty i mogły ich dotknąć jak każdego. Geremek zawdzięcza swoją pozycję nie układowi tylko kartkom wyborców, a Michnik poczytności swoich tekstów. > Co Michnik robił przez trzy miesiące w tajnych archiwach,z czyjego > upoważnienia, jak spożytkował nabytą wiedzę? To co Macierewicz - zaspakajał swoją ciekawość, z tą różnicą że swojej wiedzy nie wykorzystał jej potem do niszczenia ludzi. > Dlaczego Wałęsa do niedawna zapierał się, że były jakiekolwiek nieoficjalne > rozmowy i ustalenia z przedstawicielami aparatu partyjnego, a gdy wyszły na > jaw "negocjacje" Kuronia, to natychmiast zaczął twierdzić, że to on sam > "dwudziestu oddelegował" do takich rozmów? Czym innym tajne spiskowanie, a czym innym pożądane negocjacje które doprowadziły do OS, który legł u podstawa nowego ładu na świecie i uwolnienia Polski (i nie tylko) z okowów socjalizmu. Wałęsa mówi prawdę, a Kuroń postąpił słusznie. > No i dlaczego tak usilnie za granicą, w Paryżu, w Tel Awiwie, Waszyngtonie, > Rzymie ..., przedstawiali i przedstawiają fałszywy obraz Polski i Polaków? Czyli jaki ? Ksenofobiczny, antysemicki, antyrosyjski, antyniemiecki, homofobiczny, zacofany, etc... - przecież to wszystko prawda - poczytaj sobie co w ostatnim tygodniu zmalowali Giertychowie. > > I powiedz mi dlaczego jeszcze nie osadzono ich w więzieniach i nie wytocz > ono > >im procesów ? > ---> Być może dlatego by zadać kłam ich twierdzeniom o "zoologicznym > antykomunizmie" i braku tolerancji. Strasznie pokrętne to tłumaczenie. Skoro rozgrzesz PiS z tego, że nie wsadza ich do więzienia w imię wyższych racji to dlaczego nie przystawisz tej samej miarki do poprzedników. IMHO twoje tezy są z gruntu fałszywe - nie masz żadnych argumentów poza swoją wiarą. Obiektywnym dowodem fałszu twoich twierdzeń jest raport Macierewicza, który ogranicza się tylko do pomówień, wiedząc, że nigdy nikomu nic więcej nie jest w stanie zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Widać z tobą trzeba jak z upośledzonym :)) 02.03.07, 14:02 leasem napisała: > Mylisz się - nie zrobiłeś ego ani razu. > Przedstawiasz tylko własne osądy i interpretacje. > Przedstaw dowody, fakty. ---> Nie chciało ci się szukać - mi również teraz się nie chce, bo nawet jak dawałem linki do faktów, artykułów, felietonów i innych wypowiedzi podczas dyskusji nad konkretnymi sprawami, to za chwilę ten sam lub ktoś następny, znowu o to pytał ... taki sposób "zagadania na śmierć". > Nie bronili. > Wskaż mi jakąkolwiek wypowiedź broniącą jakiegokolwiek UBeka ---> Wróć do felietonów pochylających się nad komunistami, działaczami partyjnymi, esbekami przy każdej okazji, gdy ktoś chce ich rozliczyć. O "ludziach honoru" i "zoologicznym antykomunizmie oszołomów" nie wspomnę. Chyba nawet przedwczoraj w TV pokazano jak Michnik i Geremek urabiali "kolegów" z opozycji, by wskazani przez nich aparatczycy brali udział w rozmowach i by niektórzy z opozycjonistów udziału nie brali. > Nie umożliwili i nie zapewnili. > Wskaż jakiegokolwiek UBeka który dostał jakikolwiek glejt od Michnika czy > Geremka (i ile on byłby wart?) ---> No widzisz. Imiennych glejtów na papierze nie było. Ale były "słowne umowy honorowe", które jak twierdził Michnik i Geremek, należło dotrzymać :))) > Bo to były konieczne koszty i mogły ich dotknąć jak każdego. > Geremek zawdzięcza swoją pozycję nie układowi tylko kartkom wyborców, a >Michnik poczytności swoich tekstów. ---> Nie mogły ich dotknąć i nie dotknęły. To właśnie udowadnia stawiane tezy. Nic w przyrodzie nie ginie ... pieniądze również. Jak ich nie ma tam gdzie być powinny, to nie wyparowały, lecz znalazły się w kieszeniach beneficjentów "kosztów transformacji". Którzy to są, łatwo nawet po nazwiskach odnależć. Oczywiście, najzupełniej przypadkowo w olbrzymiej większości, są to osoby ściśle powiązane z postkomunistyczna nomenklaturą i niektórymi tylko kręgami dawnej opozycji :))) > To co Macierewicz - zaspakajał swoją ciekawość, z tą różnicą że swojej wiedzy > nie wykorzystał jej potem do niszczenia ludzi. ---> Tu wybitnie kłamiesz. Macierewicz miał delegację rządu a Michnik w czteroosobowej grupie, w której był również agent bezpieki, buszował po tajnych archiwach przez trzy miesiące, nie posiadając żadnych zezwoleń. No i skąd wiesz, że nabytej wiedzy i dokumentów nigdy nie wykorzystał ... białe jest naprawdę białe? > Czym innym tajne spiskowanie, a czym innym pożądane negocjacje które > doprowadziły do OS, który legł u podstawa nowego ładu na świecie i uwolnienia > Polski (i nie tylko) z okowów socjalizmu. Wałęsa mówi prawdę, a Kuroń postąpił > słusznie. ---> Wałęsa przez 16 lat okłamywał w tej sprawie - takie sa fakty. Gdyby te rozmowy były powodem do dumy, to o wiele wcześniej ich fakt by na najróżniejsze sposoby wykorzystywał. > Czyli jaki ? > Ksenofobiczny, antysemicki, antyrosyjski, antyniemiecki, homofobiczny, zacofany, etc... - przecież to wszystko prawda - poczytaj sobie co w ostatnim tygodniu zmalowali Giertychowie. ---> Znam te "argumenty". Nie raz GW z pojedynczych przypadków robiła rwetes na cały świat. A Giertychowie, o ile wiem, przedstawiają - i to od niedawna - własne poglądy, z którymi niewielu ludzi się utożsamia. > Strasznie pokrętne to tłumaczenie. > Skoro rozgrzesz PiS z tego, że nie wsadza ich do więzienia w imię wyższych racji to dlaczego nie przystawisz tej samej miarki do poprzedników. ---> Nie dziwią mnie poglądy, że także złodzieje, kapusie i inni przestępcy, według opinii niektórych "elitarnych" kręgów, mają również prawo wypowiadać się w sprawach zasad i być wzorcami etycznych zachowań. Przecież ONI również mają prawo do obrony swojego dobrego (!) imienia :))) > IMHO twoje tezy są z gruntu fałszywe - nie masz żadnych argumentów poza swoją > wiarą. Obiektywnym dowodem fałszu twoich twierdzeń jest raport Macierewicza, > który ogranicza się tylko do pomówień, wiedząc, że nigdy nikomu nic więcej nie > jest w stanie zrobić. ---> Poczekamy zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Lech Alexander Kaczyński..... 01.03.07, 23:36 1normalnyczlowiek napisał: > alistair-p napisał: > > Kwaśniewski mówi po polsku.To szok po występach PiSiorów.Myślałem że tylk > o > > dziennikarze tak mówią.Kaczory muszą sie sporo nauczyć. > ---> Gadać (nawijać, pleść, kręcić, ...) każdy potrafi ... a szczególnie ko > muchy > przefarbowane na liberałów i demokratów. Nie ujmuję jemu elokwencji, ale powied > z > dlaczego na pewno (według mnie) nie będzie potrafił odpowiedzieć na jedno prost > e > pytanie i dlaczego zawsze będzie unikał odpowiedzi: > Dlaczego komuniści i współdziałająca z nimi część opozycji solidarnościowej, > najpóźniej w parę lat po 89 roku, nie przyznali się do tego, że się dogadywali > i > dogadali ze sobą przy Okrągłym Stole, na zasadzie podziału wpływów w przyszłej > Polsce, że końcówka lat 80-tych, to nie była typowa walka władzy z opozycją lec > z > "negocjacje"? No i dlaczego nie przeprosili za oszustwo polegające na okłamaniu > społeczeństwa co do rzeczywistego przebiegu rozmów strony rządowej z opozycyjną > ? > > Zresztą, nie tylko on, ale i nikt z Was nie potrafi na to pytanie odpowiedzieć. ***************************** Pijał z Kwaśniewskim wódeczkę w Magdalence,ciekawe co mu tak pamięć wyżarło że teraz się wypiera.Pewnie to,że Kwaśniewski wytrzeżwiał a Kaczora trzyma do dzisiaj.Bredzi i bulgocze jakby miał delirkę. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Lech Alexander Kaczyński..... 01.03.07, 23:42 alistair-p napisał: > Pewnie to,że Kwaśniewski wytrzeżwiał a Kaczora trzyma do dzisiaj.Bredzi i >bulgocze jakby miał delirkę. ---> Mam rację mówiąc, że też nie potrafisz odpowiedzieć na proste (co prawda długie) pytanie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Lech Alexander Kaczyński..... 01.03.07, 23:47 1normalnyczlowiek napisał: > alistair-p napisał: > > Pewnie to,że Kwaśniewski wytrzeżwiał a Kaczora trzyma do dzisiaj.Bredzi i > >bulgocze jakby miał delirkę. > ---> Mam rację mówiąc, że też nie potrafisz odpowiedzieć na proste (co praw > da > długie) pytanie :))) ***************************** Pewnie w 1989 miałeś z 5 lat.To jescze o niczym nie świadczy,ale jakie pytanie taka odpowiedż.Nie pisz tu elaboratów,zapychasz serwer. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Lech Alexander Kaczyński..... 01.03.07, 23:53 alistair-p napisał: > Nie pisz tu elaboratów,zapychasz serwer. ---> Gdybyś odpowiedział na to jedno pytanie, to już dawno przestałbym "zapychać serwer" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Lech Alexander Kaczyński..... 02.03.07, 00:40 1normalnyczlowiek napisał: > alistair-p napisał: > > Nie pisz tu elaboratów,zapychasz serwer. > ---> Gdybyś odpowiedział na to jedno pytanie, to już dawno przestałbym "zap > ychać > serwer" :))) **************************** W to nie wierzę.Ktoś kto pisze o sobie "normalny",a jest to biegunowo odległe od treści jego wypowiedzi nie popartej żadnym konkretnym zdarzeniem,nie powstrzyma się od epatowania swoimi frustracjami.Twoja wiedza oparta jest na pogłoskach i pomówieniach,opiniach ludzi chorych z nienawiści,do tego całkiem nieprawdziwych.Odpowiadanie na coś takiego sprowadzi odpowiadającego do twojego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Lech Alexander Kaczyński..... 02.03.07, 11:05 alistair-p napisał: > ... a jest to biegunowo odległe od treści jego wypowiedzi nie popartej żadnym konkretnym zdarzeniem,nie powstrzyma się od epatowania swoimi frustracjami. ---> Stawiając tak sprawę, oskarżasz A. Michnika o "epatowanie swoimi frustracjami". Prawie wszystkie jego wypowiedzi i felietony nie są poparte "żadnymi konkretnymi zdarzeniami". Obraca się on ciągle w sferze porównań, konfabulacji i przekonaniu, że wie co siedzi w głowie każdego człowieka. Stąd przekonanie o własnych zdolnościach do jasnowidzenia, większości zindoktrynowanych salonowych elit. > Twoja wiedza oparta jest na pogłoskach i pomówieniach,opiniach ludzi chorych z > nienawiści, ---> ... wypisz, wymaluj ... Nadredaktor i "Jego Argumenty" :))) > do tego całkiem nieprawdziwych. ---> Zakłamujesz rzeczywistość (jak zwykle?). Swojej wiedzy nie opieram na "pogłoskach i pomówieniach", w przeciwieństwie do takich jak Ty. Fakty dotyczące tzw. negocjacji, przebiegu rozmów w Magdalence i przy OS są już powszechnie znane a osoby bezpośrednio zainteresowane i niezadowolone z tego, przestały zaprzeczać. Podejmują jeszcze tylko nieudolne próby obracania kota ogonem, by odsunąć w czasie pełne ujawnienie ich roli. Są to próby tzw. zagadywania na śmierć licząc, że adwersarzom znudzi się przypominanie im ich niechlubnych fragmentów życiorysów. > Odpowiadanie na coś takiego sprowadzi odpowiadającego do twojego poziomu. ---> A siebie na jaki poziom mianowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Lech Alexander Kaczyński..... 02.03.07, 11:50 Michnika nie było u Lisa.Jeśli ktoś pluje na podłogę,to nie znaczy że ja też to robię.A chowanie się za plecami Michnika to zwyczajne tchórzostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Kiedy w 1955 sowieci wynosili się z Austrii 01.03.07, 23:56 to najpierw austriackie ówczesne łże-elity piły z Sowietami na umór podobno przez kilka tygodni, żeby ich do tego namówić. Czy Austriacy powinni za to swoich polityków opluwać (bo aktualnie bardzo ich szanują). Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Blisko :))) 02.03.07, 00:03 man_sapiens napisał: Kiedy w 1955 sowieci wynosili się z Austrii > to najpierw austriackie ówczesne łże-elity piły z Sowietami na umór podobno > przez kilka tygodni, żeby ich do tego namówić. > Czy Austriacy powinni za to swoich polityków opluwać (bo aktualnie bardzo ich > szanują). ---> Tylko nie wspomniałeś o najwazniejszym. Czy tamci ukrywali, że z nimi pili, żeby ich namówić? Dlaczego nasi kreowali się na nieprzejednanych opozycjonistów i bohaterów Okrągłego Stołu, a przy tym wstydliwie ukrywali prawdę o swoich rozmowach? Wiesz może, kiedy i dlaczego ukrywa się pewne fragmenty własnego życiorysu? Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Blisko :))) 02.03.07, 00:43 Spróbuję ci odpowiedzieć, choć nie wierzę w pozytywny efekt moich starań. TAK, dogadali się przy Okrągłym Stole, podzielili łupy za cenę braku jatki na ulicach. Tak jak dwie strony walczące na wojnie kończą zawarciem pokoju/ugody/paktu. Rozumiesz to, że bez rozlewu krwi przeszliśmy od najgorszej komuny, poprzez postkomunę do DEMOKRACJI i wolności? Czego się czepiasz i kogo usiłujesz oskarżyć? Było nadstawić dupska i wyjść na ulicę przeciwko czołgom, a nie truć teraz, po prawie 20 latach. Co TY zrobiłeś, by nasz kraj nie był teraz komuszy? Zapłacili ci parę srebrników i trujesz androny....wstyd, cholera jasna!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Blisko ... ale nie bliżej :))) 02.03.07, 10:38 etta2 napisała: > Spróbuję ci odpowiedzieć, choć nie wierzę w pozytywny efekt moich starań. > TAK, dogadali się przy Okrągłym Stole, podzielili łupy za cenę braku jatki na > ulicach. Tak jak dwie strony walczące na wojnie kończą zawarciem > pokoju/ugody/paktu. ---> Nie zwróciłaś uwagi, że "bezkrwawa ugoda" jest chwalebna, ale nie jest chwalebne ukrywanie najistotniejszych warunków takiej ugody. > Rozumiesz to, że bez rozlewu krwi przeszliśmy od najgorszej komuny, poprzez postkomunę do DEMOKRACJI i wolności? ---> Postępujesz niekonsekwentnie. Piszesz: "przeszliśmy od najgorszej komuny", a bronisz i gloryfikujesz przedstawicieli tej "najgorszej komuny" (?) Piszesz: "od najgorszej komuny poprzez postkomunę do Demokracji i wolności". Zakładam, że moment przejścia z komuny do postkomuny to rok 89. Możesz wskazać moment przejścia z postkomuny do demokracji? Piszesz: "do Demokracji i wolności". A ja ciągle twierdzę, że przez 16 lat nie było demokracji, wolnego rynku i wolnej konkurencji w normalnym tych słów znaczeniu. Było kreowanie rzeczywistości poprzez ciągłe mówienie o "Demokracji i wolności". Jakoś jeszcze nikt się nie znalazł, kto by tę moją tezę obalił :))) > Czego się czepiasz i kogo usiłujesz oskarżyć? ---> Chyba jest jasne "kogo się czepiam". Czepiam się tych, którzy okradali państwo i obywateli ze sloganami demokracji i wolności na ustach. Oskarżam tych, którzy, pomimo przeszłości opozycyjnej, zakłamywali rzeczywistość, pomagając w ten sposób złodziejom. > Było nadstawić dupska i wyjść na ulicę przeciwko czołgom, a nie truć teraz, po prawie 20 latach. ---> Bezsensowny i nielogiczny zarzut podobny do zarzucania historykom z IPN, że są zbyt młodzi by mogli badać naszą najnowszą historię ... "bo tego nie przeżyli na własnej skórze" (!) Czyli bitwę pod Grunwaldem powinny badać mamuty i tylko one mają prawo na temat tej bitwy się wypowiadać ... ??? > Co TY zrobiłeś, by nasz kraj nie był teraz komuszy? ---> Mimo że to nie ma nic do rzeczy, to odpowiem. Zrobiłem dużo na szczeblu lokalnym ... ale niestety :) ... nigdy nie "negocjowałem", lecz negocjowałem. > Zapłacili ci parę srebrników i trujesz androny.... ---> Ponowny brak sensu i logiki. Chętnie za obronę płacą ci, którzy okradają, bo i mają z czego, natomiast okradani już nie mają takich możliwości :))) > wstyd, cholera jasna!!!!!!!! ---> Pewnie że wstyd ... bronić oszustów. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Blisko ... ale nie bliżej :))) 02.03.07, 11:26 1normalnyczlowiek napisał: > A ja ciągle twierdzę, że przez 16 lat nie > było demokracji, wolnego rynku i wolnej konkurencji w normalnym tych słów > znaczeniu. Było kreowanie rzeczywistości poprzez ciągłe mówienie o "Demokracji > i > wolności". Jakoś jeszcze nikt się nie znalazł, kto by tę moją tezę obalił :))) Czy byłbyś łaskaw, oświecić mnie i wyjaśnić - "w normalnym słów znaczeniu" - jak Ty rozumiesz ową demokrację, ów wolny rynek i wolną konkurencję, nad brakiem których to - od 16-stu lat - lejesz krokodyle łzy? Jak - wg. Ciebie - powinny wyglądać i funkcjonować? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Blisko ... ale nie bliżej :))) 02.03.07, 11:45 don.kichote napisał: > Czy byłbyś łaskaw, oświecić mnie i wyjaśnić - "w normalnym słów znaczeniu" - >jak Ty rozumiesz ową demokrację, ów wolny rynek i wolną konkurencję, nad >brakiem których to - od 16-stu lat - lejesz krokodyle łzy? > Jak - wg. Ciebie - powinny wyglądać i funkcjonować? ---> Przed chwilą napisałem jak "powinny wyglądać i funkcjonować" ... powinny wyglądać i funkcjonować normalnie :))) To co rozumiemy jako patologie, powinno pozostać tylko patologią i marginesem a nie może być normą. O sukcesie powinny decydować, oprócz szczęścia oczywiście, zdolności, wiedza i przedsiębiorczość - nie tzw. zaradność inaczej. Jak wiesz, w tamtych latach można było rozwijać biznesy ... ale tylko do pewnego poziomu. Powyżej tego większość, poza nielicznymi wyjątkami, napotykała na mur nie do przebicia, na próg niemożności i to często usankcjonowany prawnie. Więc co? Dla kogo były przydzielone te większe biznesy? Dlaczego przekręty były prawnie chronione, wprost proporcjonalnie do ich wielkości i zakresu? Itd. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Blisko ... ale nie bliżej :))) 02.03.07, 12:10 1normalnyczlowiek napisał: > ---> Przed chwilą napisałem jak "powinny wyglądać i funkcjonować" ... powin > ny > wyglądać i funkcjonować normalnie :))) Czy nie sądzisz, że dyskusja na prezentowanym przez Ciebie, poziomie ogólności jest bez sensu i "trąci" paranoją? Twierdzenie że - w przeciwieństwie do NAS - "wszyscy ONI kradną", "są umoczeni" lub też "są w UKŁADZIE", bez poparcia tego konkretnymi przykładami i co ważne - DOWODAMI - jest tylko zwykłym pomawianiem? Zatem, gdybyś był łaskaw, uchylił nieco "rąbka tajemnicy" i rzucił nieco więcej światła na: > mur nie do przebicia, na > próg niemożności i to często usankcjonowany prawnie. oraz, jakie były to te "większe biznesy", dla kogo - Twoim zdaniem - zarezerwowane? Jakie to > przekręty były prawnie chronione, > wprost proporcjonalnie do ich wielkości i zakresu? ps. Lech Kaczyński, też PUBLICZNIE zaprzeczał, jakoby w Magdalence, czy też przy Okrągłym Stole, doszło do jakichkolwiek ustaleń "wstępnych"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Blisko ... ale nie bliżej :))) 02.03.07, 13:14 don.kichote napisał: > Czy nie sądzisz, że dyskusja na prezentowanym przez Ciebie, poziomie ogólności > jest bez sensu i "trąci" paranoją? ---> Nie sądzisz, że dyskusja na "pewnym poziomie ogólności" wymaga pewnego zakresu wiedzy od obu stron? Do tego dochodzi możliwość natychmiastowej weryfikacji szczegółowych faktów i wypowiedzi - dzięki funkcji "Szukaj" lub "Google". No i jeszcze ... w miarę dobra pamięć :))) > Twierdzenie że - w przeciwieństwie do NAS - "wszyscy ONI kradną", "są >umoczeni" lub też "są w UKŁADZIE", bez poparcia tego konkretnymi przykładami i >co ważne - DOWODAMI - jest tylko zwykłym pomawianiem? ---> Wrzucanie "wszystkich" do jednego worka i wmawianie innym, że "wszystkich" oskarżają, to znany i już dość dawno skompromitowany zabieg socjotechniczny. W odpowiedzi jak zwykle wystarczy poprosić o zacytowanie, gdzie jest mowa o "wszystkich" ... i temat się urywa :))) > Zatem, gdybyś był łaskaw, uchylił nieco "rąbka tajemnicy" i rzucił nieco >więcej światła na: ---> Więcej światła może Tobie rzucić także Józef Światło www.videofact.com/polska/krakowska_bezpieka.htm > > mur nie do przebicia, na próg niemożności i to często usankcjonowany >prawnie. ---> uwłaszczenie postkomunistycznej nomenklatury na majatku narodowym, warunki przyznawania kredytów i zezwoleń, kto mógł korzystać z kredytów, a kto nie, kto musiał je spłacać a kto nie, zajmowanie stanowisk w bankach i urzędach i związane z tym możliwości awansu, a także możliwości umarzania niektórych kredytów, warunki i okoliczności powstania kasty komorników i menagerów > oraz, jakie były to te "większe biznesy", dla kogo - Twoim zdaniem - > zarezerwowane? ---> Laboratorium Frakcjonowania Osocza, polska insulina, sprzedaż PZU, komputeryzacje ZUS i innych urzędów i instytucji, fikcyjne bankructwa i upadłości, ... Resztę znajdziesz na stronach także internetowych mówiących o aferach III RP, lub na Forum Kraj > Jakie to przekręty były prawnie chronione, wprost proporcjonalnie do ich wielkości i zakresu? ---> Prześledź sobie zmiany w prawie na przestrzeni 16 lat dotyczące działalności gospodarczej i odpowiedzialności karnej za rzestępstwa gospodarcze. "Ukoronowaniem" tego było - kilka lat temu - podjęcie w Sejmie RP próby zalegalizowania ukradzionego i wyłudzonego majątku - i to oczywiście "dzięki" inicjatywie posłów SLD. Niestety się nie udało. > ps. Lech Kaczyński, też PUBLICZNIE zaprzeczał, jakoby w Magdalence, czy też przy Okrągłym Stole, doszło do jakichkolwiek ustaleń "wstępnych"!!! ---> Skoro zaprzeczał, to znaczy, że o tych rozmowach nie wiedział. Wałęsa wiedział, ale się długo do tego nie przyznawał :))) Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Blisko :))) 02.03.07, 12:57 Oczywiście że przez długie lata ukrywali te pijaństwa i oficjalnie krążą o nich tylko plotki i anegdoty. A to dlatego, że dobrze wychowany człowiek nie opowiada z kim kiedy i ile pije, nawet gdy to wróg. Ludzie, którzy pomogli odzyskać niepodległość Austrii, nie musieli kreować się na nikogo, powszechnie uważani są za autorytety. Co więcej, gdyby się okazało, że mogli coś dla Austrii uzyskać ale nie zrobili tego, bo jako "nieprzejednani rewolucjoniści" nie będą się bratać z komunistami, to Austriacy by ich po prostu powiesili na latarniach (co się być możne różnym naszym kieszonkowym Dzierżyńskim należy). Dla patrioty od potrzeby wzmacniania własnego (mikrego) ego poprzez demonstracje w stylu "nigdy nie zniżę się do kompromisu z komunistami" ważniejsze jest uzyskanie maksimum _możliwych_ korzyści dla swojego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Mówi? A na jedno pytanie nie umie odpowiedzie 01.03.07, 23:54 1normalnyczlowiek napisał: > pytanie i dlaczego zawsze będzie unikał odpowiedzi: > Dlaczego komuniści i współdziałająca z nimi część opozycji solidarnościowej, > najpóźniej w parę lat po 89 roku, nie przyznali się do tego, że się dogadywali > i > dogadali ze sobą przy Okrągłym Stole, na zasadzie podziału wpływów w przyszłej > Polsce, że końcówka lat 80-tych, to nie była typowa walka władzy z opozycją lec > z > "negocjacje"? No i dlaczego nie przeprosili za oszustwo polegające na okłamaniu > społeczeństwa co do rzeczywistego przebiegu rozmów strony rządowej z opozycyjną > ? > > Zresztą, nie tylko on, ale i nikt z Was nie potrafi na to pytanie odpowiedzieć. Panie normalny(?) człowieku. Niech się Pan zapyta o to po prostu Kaczyńskich. Widziałem zdjęcia, jak któryś z nich (niestety, nie odróżniam panów K.) pił wódkę wznosząc toast i trącał się kieliszkiem z siedzącym obok generałem Kiszczakiem. Lech Kaczyński był PRZY WSZYSTKICH rozmowach w Magdalence, co sam (albo jego brat kiedyś mówił publicznie - sorry, nie rozróżniam ich). Więc nie rozumiem, o jakich spiskach pan mówi? Jakich tajemnicach i "układach"? Wałęsa dał Kaczyńskiemu wszelkie pełnomocnictwa i on wszystko widział i słyszał. Dopóki p. Wałęsa nie wyrzucił ich od siebie, panowie K. jakoś nie kwestionowali Magdalenki i nic nie mówili przez dwa prawie lata o żadnych układach. Dopiero po wyrzuceniu z Belwederu zaczęło im to przeszkadzać. Ciekawe, dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Panie akkj (?) 02.03.07, 00:20 akkj napisał: > Panie normalny(?) człowieku. Niech się Pan zapyta o to po prostu Kaczyńskich. > Widziałem zdjęcia, jak któryś z nich (niestety, nie odróżniam panów K.) pił > wódkę wznosząc toast i trącał się kieliszkiem z siedzącym obok generałem > Kiszczakiem. Lech Kaczyński był PRZY WSZYSTKICH rozmowach w Magdalence, co sam > (albo jego brat kiedyś mówił publicznie - sorry, nie rozróżniam ich). Więc nie > rozumiem, o jakich spiskach pan mówi? Jakich tajemnicach i "układach"? Wałęsa > dał Kaczyńskiemu wszelkie pełnomocnictwa i on wszystko widział i słyszał. > Dopóki p. Wałęsa nie wyrzucił ich od siebie, panowie K. jakoś nie >kwestionowali Magdalenki i nic nie mówili przez dwa prawie lata o żadnych >układach. Dopiero po wyrzuceniu z Belwederu zaczęło im to przeszkadzać. >Ciekawe, dlaczego. ---> Wypada czytać poprzednie posty, by pewnych tematów i odpowiedzi nie trzeba było powtarzać. Natomiast postępowanie Wałęsy i odnośne Kaczyńskich wyjaśnia, w sposób podstawowy, Nocna Zmiana, Plusy dodatnie i Plusy ujemne. Bardziej szczegółowo można poznać przebieg tamtych wydarrzeń przeglądając ówczesną prasę - nie polegając przy tym wyłącznie na GW, ale koniecznie biorąc GW pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Panie akkj (?) 02.03.07, 00:49 Jasne, "Nocna zmiana", "Plusy..." - dzieła w wykonaniu J.Kurskiego, pierwszego oszusta i kłamcy RP. Nie udało się rozp* kraju przez Olszewskiego i kaczki tego przeżyć nie mogą. Teraz TEŻ SIĘ NIE UDA! Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Rozpieprzyć - Nie, naprawić - Tak :))) 02.03.07, 11:30 etta2 napisała: > Nie udało się rozp* kraju przez Olszewskiego i kaczki tego przeżyć nie mogą. >Teraz TEŻ SIĘ NIE UDA! ---> To se ne vrati Odpowiedz Link Zgłoś
esenior Re: Mówi? A na jedno pytanie nie umie odpowiedzie 02.03.07, 01:21 nienormalnyczlowiek napier'dolił głupot jak zwykle: > Gadać (nawijać, pleść, kręcić, ...)każdy potrafi ...a szczególnie komuchy > przefarbowane na liberałów i demokratów. Nie ujmuję jemu elokwencji,ale powied > dlaczego na pewno (według mnie) nie będzie potrafił odpowiedzieć na jednoprost > pytanie i dlaczego zawsze będzie unikał odpowiedzi: > Dlaczego komuniści i współdziałająca z nimi część opozycji solidarnościowej, > najpóźniej w parę lat po 89 roku, nie przyznali się do tego,że się dogadywali > dogadali ze sobą przy Okrągłym Stole, na zasadzie podziału wpływów w przyszłej > Polsce, że końcówka lat 80-tych,to nie była typowa walka władzy z opozycją lec > "negocjacje"?No i dlaczego nie przeprosili za oszustwo polegające na okłamaniu > społeczeństwa co do rzeczywistego przebiegu rozmów strony rządowej zopozycyjną > Zresztą, nie tylko on,ale i nikt z Was nie potrafi na to pytanie odpowiedzieć. To nie jest pytanie, to konfabulacje niedouczonych mitomanów którzy nie mają pojęcia o tamtych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: A Kaczyński powiedział? Przyznał się? 02.03.07, 14:25 Przecież był przy Okrągłym Stole i dogadywał się z komuchami. Nie umiał się dogadać i nie uzyskał wystarczających wpływów? I dlatego Wałęsa wywalił go z Kancelarii? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek A czytać nonno1 umie? :))) 02.03.07, 15:43 ---> Najpierw poczytaj potem pisz - żeby się nie powtarzać nonno1 napisał: A Kaczyński powiedział? Przyznał się? > Przecież był przy Okrągłym Stole i dogadywał się z komuchami. Nie umiał się > dogadać i nie uzyskał wystarczających wpływów? I dlatego Wałęsa wywalił go z > Kancelarii? ---> Skoro Wałęsa wywalił, to oznacza, że nie Kaczyński się dogadywał z komuchami :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: A wnioskować to umie? 03.03.07, 12:51 Jakim cudem z faktu, że Wałęsa wywalił Kaczyńskich z kancelarii, ma wynikać, że Kaczyński NIE dogadywał się z komuchami? Przecież mógł ich wcale do kancelarii nie brać, bo a nuż by coś wyniuchali, gdyby było na rzeczy? Odnośnie 'fundowania autorytetów' - musisz zupełnie nie mieć własnego rozumu, jeśli ktoś Ci potrafi zafundować autorytety! A protestuję też przeciw słowu "nam" - mnie nikt nie fundował autorytetów - sam je sobie wybieram! Odpowiedz Link Zgłoś
os_roj "Kwaśny z przepicia" trzeźwego Mamrotka nałeb 01.03.07, 23:17 bije w ..polska język.. ?;P pla_cebo : > Odrabia zaleglosci? Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzik1 wyniki sondy SMS-owej 01.03.07, 23:25 Na pytanie czy prez. Kaczyńki jest lepszy od prez. Kwaśniewskiego ? 89 % odpowiedział NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
os_roj wyniki sondy SMS-owej? Układ p, zgryzik1, układ;P 01.03.07, 23:28 zgryzik1 napisała: > Na pytanie czy prez. Kaczyńki jest lepszy od prez. Kwaśniewskiego ? > 89 % odpowiedział NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Nie znoszę Kwacha, 01.03.07, 23:29 to co mam powiedzieć o kaczyńskim? Nie potrafiący się wysłowić ani sformułować myśli pokurcz, któregoś jakaś litościwa dusz nazwała durniem. Toż to komplement. A cały jego pis jeszcze gorszy. RATUNKU! Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Kwasniewski 01.03.07, 23:37 Kwaśniewski - extraklasa, Kaczyńscy... - nie ma ich w tabeli... Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Kwasniewski 01.03.07, 23:50 joannabarska napisała: > Kwaśniewski - extraklasa, Kaczyńscy... - nie ma ich w tabeli... ---> Ekstraklasa, czyli salonik z samozwańczymi elitami i zakłamanymi autorytetami Ta sama Liga co i Geremek, Michnik, Jaruzelski, Kiszczak, ... wątpliwy powód do dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Kwasniewski 01.03.07, 23:51 joannabarska napisała: > Kwaśniewski - extraklasa, Kaczyńscy... - nie ma ich w tabeli... Kwaśniewski, trzecia liga. Kaczyńscy ... no właśnie, gdzie kaczyńscy. Ze nie ma ich w tabeli to jasne, ale gdzie są? Nic cenzuralnego mi do głowy nie przychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Kwasniewski 01.03.07, 23:55 cyklista napisała: > joannabarska napisała: > > Kwaśniewski - extraklasa, Kaczyńscy... - nie ma ich w tabeli... > Kwaśniewski, trzecia liga. Kaczyńscy ... no właśnie, gdzie kaczyńscy. Ze nie ma > ich w tabeli to jasne, ale gdzie są? Nic cenzuralnego mi do głowy nie przychodz > i. ****************************** Na Kaczorach smoking nie będzie nigdy leżał dobrze.Na salonach nigdy nie będą u siebie.Chamstwo jest u nich we krw,do tego pomieszane z niesamowita butą. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Kwasniewski 02.03.07, 00:02 alistair-p napisał: > Na Kaczorach smoking nie będzie nigdy leżał dobrze. Tu nie chodzi o smoking i salony. Kaczyńscy to niechluje w brudnych butach. Umysłowe pokurcze. Czemu mnie jeszcze stąd nie wycieli? Czy to co mówię to taki banał, że za to już się z forum nie leci? Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Kwasniewski 02.03.07, 01:06 cyklista napisała: > alistair-p napisał: > > > Na Kaczorach smoking nie będzie nigdy leżał dobrze. > Tu nie chodzi o smoking i salony. Kaczyńscy to niechluje w brudnych butach. > Umysłowe pokurcze. > > Czemu mnie jeszcze stąd nie wycieli? Czy to co mówię to taki banał, że za to ju > ż > się z forum nie leci? *************************** Chciałem bardziej elegancko........... Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Kwasniewski 02.03.07, 00:00 Kwasniewski to czlowiek postepu,rozwoju,polityk umiarkowany i obiektywny,ma miejsce na kazdym salonie.Kaczynski samolubny radykal,bardziej sedzia,proku- rator niz polityk,nawet inkwizytor chodz to nie tamte czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin W jakiej konkurencji extraklasa ??? 01.03.07, 23:53 We wsiadaniu do samochodu przez bagaznik, czy w "tancach" na grobach ??? joannabarska napisała: > Kwaśniewski - extraklasa, Kaczyńscy... - nie ma ich w tabeli... Odpowiedz Link Zgłoś
os_roj W jakiej konkurencji extraklasa ??? 02.03.07, 00:14 skocz.pl/WolskiPolsce ? Uwaga: ŁŻE PSY! ? frank_drebin napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: W jakiej konkurencji extraklasa ??? 02.03.07, 00:29 frank_drebin napisał: > We wsiadaniu do samochodu przez bagaznik, czy w "tancach" na grobach ??? > joannabarska napisała: > > > Kwaśniewski - extraklasa, Kaczyńscy... - nie ma ich w tabeli... > >********************** Już kiedyś to pisałem,Kwaśniewski wytrzeżwiał,a Kaczyńscy bredzą cały czas.Psują politykę zagraniczną i wszystko czego dotkną. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Kiepsko z Waszym konceptem,dzieci.Dobranoc :))) 02.03.07, 00:43 Oczywiście "dzieci" - mentalnie, bo wiek biologiczny chwilami zadziwia. Nudzicie tym brakiem argumentów, powtarzaniem się, no i Waszą bronią ostateczną, czyli próbami obrażania. No, ale "dzieciom" trzeba wiele wybaczać - choć wychowywać bezstresowo nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Kiepsko z Waszym konceptem,dzieci.Dobranoc :) 02.03.07, 00:44 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=58292499&a=58298475 Odpowiedz Link Zgłoś
tomm751 Re: Lis 02.03.07, 01:06 Nareszcie jakis normalny facet. Wyluzowany, z poczuciem humoru, z dystansem do wszechobecnych swiństewek i podłości, znakomicie ripostujacy. To na tle naszego ,,kierownictwa,, to zjawa z innego kraju. Nikogo nie obraził, wiele powiedział i co najważniejsze dotrzymał słowa: że do marca nie będzie się publicznie wypowiadał o polityce i politykach.Facet który potrafił znależć i wskazać jakies pozytywy u swoich poprzedników, który potrafił cos o sobie napomknąc bez tej autokreacji obowiązującej pis-manów. No i.... miał porządne, wyczyszczone i zasznurowane buty. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczysta Kto was wyksztalciuchy historii uczyl? 02.03.07, 11:18 Moze jeszcze powiecie ze Solidarnosc obalila Komune. Odpowiedz Link Zgłoś
dewot007 Re: Kto was wyksztalciuchy historii uczyl? 02.03.07, 11:25 Wg obowiązującej historii, to Bracia Kaczyścy skakali przez płot i TYLKO Oni pili wódeczkę z komuchami przy Okrągłym Stole ! Sami swoi ! . . . "Czasem zdarzają się takie sytuacje, że trzeba powiedzieć prawdę i prezydent bierze to na siebie. Sądzę, że historia oceni to dobrze" – Jarosław Kaczyński do dziennikarzy w Sejmie – 8.09.06 Odpowiedz Link Zgłoś
kaczysta Re: Kto was wyksztalciuchy historii uczyl? 02.03.07, 11:30 dewot007 napisał: > Wg obowiązującej historii, to Bracia Kaczyścy skakali przez płot i TYLKO Oni > pili wódeczkę z komuchami przy Okrągłym Stole ! > > Sami swoi ! Tak bylo. Jesli nie. Udowodnij ze bylo inaczej:)) Odpowiedz Link Zgłoś
yankee33 Re: Kto was wyksztalciuchy historii uczyl? 02.03.07, 12:28 www.youtube.com/watch?v=f_kpv9kArFs&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Kwasniewski to jest Ktoś! 03.03.07, 13:05 Kwasniewski to tak jak zjawisko nie z tego swiata przy Kaczyńskich nawet złączonych razem z sobą mózgami. O czym my tu mówimy? Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Lokalny foklor=Wyszkowski 03.03.07, 13:07 Dobrze, ze Wyszkowski nas nie uczy. Ot, folklor lokalny: on wie, ze przegrał zycie, a miał w ręku złoty róg! Odpowiedz Link Zgłoś