Dodaj do ulubionych

Polityk PiS: Trybunał może wysadzić lustrację w...

• grab31 Re: Polityk PiS: Trybunał może wysadzić lustrację 05.04.07, 08:57
      komuszki i bolszewicy to siedza w PiS i Samoobronie, raczej..
      • amanasunta53 Tow.Kwaśniewski to Konrad Wallenrod PZPR... 05.04.07, 09:08
        Buahahahahahahhahhahah....

grab31 napisał:

> komuszki i bolszewicy to siedza w PiS i Samoobronie, raczej..

• k0curek A może by tak w dowodzie osobistym wstawić pole TW 05.04.07, 09:13
      (TAK, NIE, NIE DOTYCZY).
      Ludzie wymienią dokumenty wpisując odpowiednie dane na wniosku o dowód, później
      IPN ogłosi listę agentów, porówna się dwie bazy danych i wyskoczy lista kłamców
      lustracyjnych.
    • login.gazeta1 Kaczyńscy to peerelowscy prawnicy. Chcieliby zabro 05.04.07, 09:13
      nic publikowania donosicielom ale sadystycznym mordercom jak Piotrowski to juz nie. Ci moga pluć jadem. To najlepiej obrazuje poziom naszego prawa w ogóle. A to falandyzacja a to kaczyzacja. Gó...
      • tukot pozornie bez związku... 05.04.07, 09:45
        czym zajmowali się bracia mniejsi w czasach swojej edukacji?

jarosław pisał o wzroście autonomii szkół wyższych po nałożeniu im
        komunistycznego kagańca po wydarzeniach marcowych z 1968 r., a lesiu między
        innymi badał wpływ klasyków panującej wówczas jedynie słusznej ideologii na
        prawo pracy.

poniżej wyjątki z pracy doktorskiej jednego z tych "bojowników"
        niepodległościowych:

1) (str. 7) `W XIX wieku uwagę na ten fakt zwrócił Karol Marks ( Praca najemna
        i kapitał'), wskazując przy tym, że formalno prawna wolność umów stanowi
        narzędzie dyktatu stosowanego przez kapitał wobec klasy robotniczej';

2) (str. 29) `zasada wolności umów stanowiła narzędzie nieograniczonego wyzysku
        klasy robotniczej (K. Marks, Kapitał')';

3) (str. 32) `Następny etap rozwoju norm prawa pracy kształtował się już pod
        wpływem walki klasowej proletariatu Okres kontrrewolucji położył jednak kres
        tym zdobyczom.';

4) (str. 33)`ruch robotniczy był politycznym reprezentantem interesów
        proletariatu';

5) (str. 38) `podstawowym motorem rozwoju ochrony pracy, a właściwie całego
        prawa pracy w państwie kapitalistycznym, była walka klasowa proletariatu.
        Społeczeństwo socjalistyczne, jak wiadomo, cechuje brak antagonistycznej
        sprzeczności między pracą a kapitałem';

6) (str. 40) `Możliwość dążenia administracji zakładu pracy do realizacji
        postawionych zadań kosztem naruszenia uprawnień pracowników została dostrzeżona
        już przez Lenina ( O roli i zadaniach związków zawodowych w warunkach nowej
        polityki ekonomicznej' w zbiorze pt. Lenin o związkach zawodowych' str. 345-
        6)',

7) (str. 43) `Planowanie jest zjawiskiem związanym w sposób nieodłączny z
        gospodarką socjalistyczną, dlatego też uważane jest za obiektywnie występującą
        w tej gospodarce prawidłowość' (Wojciech Brus Ogólne warunki funkcjonowania
        gospodarki socjalistycznej' W-wa 1961)';

8) (str. 51-52) `wymienić trzeba także system wartości charakteryzujący
        ideologię socjalistyczną, wśród których kluczową rolę odgrywa idea
        sprawiedliwości społecznej i idea równości, czyli egalitaryzmu';

9) (str. 197) `naruszenie zasad socjalistycznego egalitaryzmu może dać podstawę
        do uznania odpowiedniej klauzuli umownej za sprzeczną z zasadami współżycia
        społecznego';

10) (str. 262) `ani planowość, ani dwie pozostałe przesłanki [zasada
        socjalistycznej sprawiedliwości społecznej i socjalistyczny egalitaryzm] nie
        stoją w bezpośredniej sprzeczności z zasadą swobody umów'.
    • szerszen039 Polityk PiS: Trybunał może wysadzić lustrację w.. 05.04.07, 09:14
      zdejmcie wolne pisma
      zdejmcie Profesorów
      załatwcie całą klasę z wyższym wykształceniem
      przecież wszyscy kończyli studia w tak znienawidzonym PRLu
      a nie można po prostu przyznać że coś wtedy było dobre
      wybuchł by skandal,że to komuniści podstawiają nogę
      dwóm głupim, zawistnym i zawziętym braciom,
      przecież Polska nie potrzebuje ludzi wykształconych
      potrzebni są analfabeci do czarnej roboty.

szerszen.
      i żeby broń Boże nie byli bardziej wykształceni
      jak głupich dwóch braci.

szerszen.
    • henrykp53 Lustracyjny bubel. 05.04.07, 09:16
      Lustracyjny bubel.
      Jacy prawnicy tworzą ustawy dla obecnej koalicji? Wychodzą im same buble,
      ośmieszające obecny rząd.
      Pewno dlatego, że mają dyplomy wydane za czasów PRL-u.
      Proponuję zacząć od lustracji prawników i ponownego zaliczenia przez nich
      egzaminów z prawa - już w IV RP.
      Panowie koalicjanci - robicie z Polski i siebie pośmiewisko...
      A obywatele muszą się wstydzić.
    • tom1003 Polityk PiS: Trybunał może wysadzić lustrację w.. 05.04.07, 09:17
      Paszli won komuchy!!!
    • amanasunta53 A mówiono ,że STASIzacja największa w DDR była 05.04.07, 09:17
      Czy naprawdę?Jak widać histeryczne reakcje ,,elyt''na nakiekolwiek próby
      lustracji,należy sądzić ,ze SBkizacja PRL dorównywała STAZIzacji DDR.
      W kategorii ,,elyty''oczywista.Lud DDR jako ateicki bardzie jbył na STAZIzację
      podatny niż bogobojny,nawet ,,niedzielno-katolicki'' naród polski.
      Otwarcie teczek zrobiono w DDR natychmiast po zmianie ustroju i połączeniu z
      BRD.,,Elyty''DDR miały ,po prostu ,g...no do gadania!
      • j_mat Re: A mówiono ,że STASIzacja największa w DDR by 05.04.07, 09:29
        amanasunta53 napisała:

> Czy naprawdę?Jak widać histeryczne reakcje ,,elyt''na nakiekolwiek próby
        > lustracji,należy sądzić ,ze SBkizacja PRL dorównywała STAZIzacji DDR.
        > W kategorii ,,elyty''oczywista.Lud DDR jako ateicki bardzie jbył na STAZIzację
        > podatny niż bogobojny,nawet ,,niedzielno-katolicki'' naród polski.
        > Otwarcie teczek zrobiono w DDR natychmiast po zmianie ustroju i połączeniu z
        > BRD.,,Elyty''DDR miały ,po prostu ,g...no do gadania!

Po nadużywaniu przymiotnika "histeryczny" poznacie ich. Te, jak
        piszesz, "elyty" (też chrakterystyczna, knajacka gwara) III RP to ci, którzy
        obalili komunę. W NRD takich "elyt" nie było. PiS i spółka to ci z piątego i
        dalszych szeregów, którzy teraz dorwali się do władzy razem z wieprzami i
        faszystami i leczą swoje frustracje po bolszewicku burząc wszystko, niszcząc
        delikatną tkankę demokracji poprzez drogę na skróty, siejąc nienawiść,
        organizując ją wokół domniemanego wroga...
        Jako przedstawiciel tych "elyt", obrażany codziennie przez parę paranoidalnych
        frustratów, czarno widzę przyszłość. Po kilku latach takich rządów potrzeba
        będzie dziesięcioleci, aby przywrócić normalność.
        • amanasunta53 To odlaczego ,,gruba kreska'' ,, nie-knajaku'' 05.04.07, 09:47
          weteranie walk z komuną?Wytłumacz mnie maluczkiej co to w 1989 5 latem miałam.
          Według moich rodziców, co to w KOR ani ROPCiO nie byli,ale w PZPR też
          nie....chodziło o ochronę agentów SB typu...co poniektórzy odkryci w ,,nocy
          nocnej zmiany'' 1992
          • pisubek tow. amanasunta, czy wy umiecie poslugiwac sie 05.04.07, 09:58
            tylko jezykiem pisowskim - obelgami, insynuacjami, slowniczkiem z rynsztoczka?
            czy nie pamietacie, ze Macirewicz umiescil na liscie p. Osiatynskiego ps.
            "Osiatynski"? Czy nie daje wam to choc troche do myslenia?
          • pierot6 amanasunta53.. nie udawaj młodej panienki... 05.04.07, 10:04
            Jestes stary ,wyżarty esbek!.. To że przebierasz sie w kiecki i udajesz dziewoje
            Swiadczy tylko o twoim zboczeniu..nic wiecej..
          • r306 Czy umiesz zacytowc Mazowieckiego w kwestii 05.04.07, 10:19
            "grubej kreski"????
            Watpie...
          • j_mat Re: To odlaczego ,,gruba kreska'' ,, nie-knajaku' 05.04.07, 10:19
            amanasunta53 napisała:

> weteranie walk z komuną?Wytłumacz mnie maluczkiej co to w 1989 5 latem miałam.
            > Według moich rodziców, co to w KOR ani ROPCiO nie byli,ale w PZPR też
            > nie....chodziło o ochronę agentów SB typu...co poniektórzy odkryci w ,,nocy
            > nocnej zmiany'' 1992

Bezskuteczne jest niestety, jak widać, powtarzanie przez autora terminu "gruba
            kreska", że nie chodziło o akt abolicji (tym ostatnim był w gruncie rzeczy
            okrągły stół, tzn. wybór pokojowej drogi przekształceń, którą wtedy akceptowała
            przygniatająca większość, łącznie z obecnie rządzącymi), a odcięcie się od
            przeszłości i rozpoczynanie życia na własny rachunek bytu nazwanego potem III
            RP. "Gruba kreska" oznacza zatem tylko (i aż) po prostu początek niepodległości.
            I tylko nic mi nie mów o "nocnej zmianie", bo mi od razu staje przed oczami jej
            autor, najpaskudniejsza postać IV RP, Jacek Kurski. A opisany tam przypadek,
            zdiabolizowany przez J.K., był - skuteczną wtedy, choć jak widać odłożoną tylko
            w czasie - próbą uratowania Rzeczypospolitej przed katastrofą, jaką mamy teraz.
      • premier.z.krakowa jak POwcy sie cieszą ze komusze 05.04.07, 10:15
        gnidy dalej będą uchodzić za autorytety.
        Niezła zmiana frontu.
        PO tak na prawdę nie ma żadnego programu.
        PO to partia koniunkturalna.
        PO to zakłamani karierowicze nic więcej.
        Z immunitetem było tak samo.
        Z finansowaniem partii też.
        • r306 Autorytety gazeciane chyba sa potrzebne tylko... 05.04.07, 10:20
          Tabie...

Bo nikt inny nimi nie szermuje....
          • halfilner Premier Miller = SLD = Sitwa Lewych Drani 06.04.07, 05:20
            O spotkaniu z Kwaśniewskim w Krynicy: fałszywiec rzuca się na szyję

O: Posadził mnie koło Kwaśniewskiego.
            G: To mogłeś się całować z nim.
            O: Rzucił się na mnie. A on jest tak kur... bezkrytyczny, że za parę chwil mi
            się na szyję rzucił. Najpierw mnie wykańcza, a potem się na szyję rzuca, żeby
            ludzie widzieli. Co za fałszywce (...) Usiedliśmy, nie minęły trzy minuty, a
            już [Kwaśniewski] o Leszku [Millerze] mówił. Jaki chu..., jaki zawzięty, a jaki
            nieuczciwy, a jaki cyniczny. (...)
            O: Kwaśniewski mnie namówił, żebym był premierem (w latach 90. – red.). Ktoś
            musiał być. Tu mnie zwiódł totalnie. A okazało się, że on mnie neutralizował.
            Ch... skończony, oszust i krętacz.
            G: Ale siadasz koło niego
            O: Z przymusu. Nie mogłem, miejsca były wyznaczone. Co, mam demonstracje robić?
        • pierot6 premier. z... Ciągle w Tworkach? 05.04.07, 10:23
    • haq_pp Re: Polityk PiS: Trybunał może wysadzić lustrację 05.04.07, 09:32
      ojprawdaboli napisał:

> Oj to komuszki z SLD i PO zacieraja raczki !!!

Dla mnie osoba która tak się odzywa nie jest wcale lepsza.
      Jesteś żałosny...
    • zaporta Polityk PiS: Trybunał może wysadzić lustrację w.. 05.04.07, 09:32
      dla mnie lustracja to histeryczna nagonka pisu na ich przeciwników.To jest
      chore.Pis się mści.
    • debuk Polityk PiS: Trybunał może wysadzić lustrację w.. 05.04.07, 09:34
      Wzięliby się do pracy, a nie lustracja, światła całodobowe, sądy ekspresowe,
      odnowy moralne, mundurki, maturki, łapanie groźnych lekarzy plutonem komandosów.
      Psu na budę, kiedy nie będzie co żreć, bo najwspanialsza minister w historii
      tego kraju nie ruszy dupci na konferencję międzynarodową rozmawiać o rzeczach
      ważnych. Gospodarka głupcy, gospodarka.
    • dzakarta Polityk PiS: Trybunał może wysadzić lustrację w.. 05.04.07, 09:44
      Panie prezesie, Trybunał juz niedługo odzyskamy!

pisiorek
    • dinko11 Polityk PiS: Trybunał może wysadzić lustrację w.. 05.04.07, 10:00
      zaraz będzie pora na dekacyzacje,kaczka może już brać ślub,gejowski
    • matrioszka25 Kabaret lustracji 05.04.07, 10:00
      Z notatek SB:

mjr.podpulkowik Jan Szczycinski - notatka sluzbowa, podjecie wspolpracy -
      klauzula scisle tajne.
      "w dniu 23.04.1978 zostal wezwany na slowne przesluchanie obywatel Jan
      Kurasinski, syn Jozefa ur.24.06.1954 / miejsce urodzenia nieznane -
      prawdopodobnie Kresy /, zamieszkaly Mlawa Dolna, ulica Dworcowa nr.21,
      przesluchany, zeznal dobrowolnie, ze jego pies, rasy ulicznej, nieznanego psa i
      suki, zamieszkaly z w/w obywatelem, uczestniczyl w pogryzieniu psa obywatela
      majora Gozdzinskiego, syna Mieczyslawa, ur.23.05.1945 w Kluczborku, ostatnie
      miejsce zamieszkania, Warszawa City, ul.Mokotowska 13 . Poranienia doznal pies
      majora rasy jamnik, wskutek odniesionych obrazen - zdechl na miejscu. Wezwany
      oswiadczyl, ze akt napadu jego psa, na psa majora nie mial podloza politycznego.
      Wezwany zostal pouczony, o obowiazku czujnosci obywatelskiej i niezwlocznym
      informowaniu sluz SB, o pojawiajacych sie w okolicy zmieszkania, psow o
      niezidentyfikowanej rasie i przynaleznosci spolecznej.
      Na wskutek, niewatpliwych racji, stanu wyksztalcenia /wyzsze humanistyczne/ i
      przekonan wezwanego, nalezy go zakwalifikowac jak TW o krypotonimie "Rakarz",
      wprowadzic na liste UBW/IOPN -33456 MSW/UOP/WSI, sprawe i wspolprace z w/w
      nalezy traktowac jako podpisanie zobowiazania ciaglej wspolpracy w tym
      zakresie.W zwiazku z omawianym incydentem wezwanemu TW "Rakarz" wreczono
      magentofon kieszonkowy, aparat fotograficzny, jako wyposarzenie umozliwiajace
      gromadzenie dowodow w psim srodowisku, majorowi Gozdzinskiemu, w ramach
      rekompensaty za pogrzeb psa - wyplacono z funduszu operacjynego "Zelazo" kwote w
      wysokosci 2000 zl / slownie: dwa tysiace zlotych, zero groszy".

podpisano - podpis nieczytelny.
      Przekazano do protokolu 23.03 78, wykonano w trzech kopiach - scisle tajne.
    • qc Wioska patrzy 05.04.07, 10:05
      jak dwoch blizniaczych Maliniakow z grupa parobkow chodza od chaty do chaty i
      podkladaja ogien.
      Kto pierwszy wyrwie sztachete z plota i pogna ta bande z wiochy?
    • man_sapiens PiS marnuje pieniądze podatników 05.04.07, 10:07
      formułując niechlujnie ustawy
    • hana27 Polityk PiS: Trybunał może wysadzić lustrację w.. 05.04.07, 10:08
      Zagalopowali się w radykaliźnie i teraz mają problem, bo inaczej nie umieją.
    • premier.z.krakowa to komusze PoO już nie jest za lustracją? 05.04.07, 10:09
      no proszę jaka zmiana frontu.
      w sejmie głosowali za ustawą, w TV mówili że popierają ujawnienie wszystkiego a teraz to zakłamane PO cieszy się że kapusie dalej będą udawać autorytety.

ojprawdaboli napisał:

• rtg Polityk PiS: Trybunał może wysadzić lustrację w.. 05.04.07, 10:10
      Prawo i Sprawiedliwość - > nie ma ustawy która miała by taka konfiguracje
      prawną i merytoryczną aby nie była do podważenia przez TK. Na czele tego
      gamoństwa stoi "dwóch dobrze wykształconych prawników" hasło z plakatów
      wybirczych PiSS. Przypomnijmy sobie, że pod nadzorem profesora nadzwyczajnego
      Wydz. Prawa z Gdańska była nowelizowana ta statnio napisana przez PiSS. i
      następny knot przwny... Żal za D ściska.
      • halfilner Premier Miller = SLD = Sitwa Lewych Drani 06.04.07, 05:22

• premier.z.krakowa ale ta PO zakłamana 05.04.07, 10:11
      w każdej sprawie PO zmienia zdanie w zależności dla jakiego medium się wypowiada.
      Raz jest za lustracją, raz przeciw a innym razem popiera ujawnienie wszystkiego.
      Żenujące jest ta Partia Obłudników.
      • pierot6 premier.z...Towarzyszu, zażyjcie leki ! 05.04.07, 10:25
      • rtg Re: ale ta PO zakłamana 05.04.07, 10:26
        premier.z.krakowa napisał:

> w każdej sprawie PO zmienia zdanie w zależności dla jakiego medium się
        wypowiad
        > a.
        > Raz jest za lustracją, raz przeciw a innym razem popiera ujawnienie
        wszystkiego
        > .

Zdanie PO o lustracji ma jedno: "odtajnić wszystkie teczki aby każdy miał
        dostęp do tych dokumentów" aby politycy dowolnej frakcji nie wykorzystywali
        teczek SB do swoich gier politycznych tak jak to robi obecnie PiSS . Ty czytaj
        ze zrozumieniem co PO mówi o lustracji to nie jest podobno bardzo trudne. Jak
        masz problemy to czytaj każde zdanie dwa razy na głos.

> Żenujące jest ta Partia Obłudników.

O PiSS mówisz??
      • halfilner Premier Miller = SLD = Sitwa Lewych Drani 06.04.07, 05:22

Żenujące jest ta Partia Obłudników.
    • zdzisiek66 Re: Polityk PiS: Trybunał może wysadzić lustrację 05.04.07, 10:11

A komuszki z PIS się martwią...
    • jkdino49 Gospodarka, głupole!!! 05.04.07, 10:12
      Chociaż, z drugiej strony, może dobrze że PiS dał spokój gospodarce, bo jakby
      przy niej zaczął równie mądrze majstrować, to może mielibyśmy w tej chwili
      zerowy wzrost gospodarczy...
    • r306 Ondosze wrazenie ze buble prawne PiS sa celowe... 05.04.07, 10:15
      A maja na celu - wysadzenie TK...

Inaczej, takiej indolencji prawnej w pisaniu aktow prawnych, nie umiem
      wytlumaczyc....
      • m15 ubecja ma swych obrońców także w trybunale 05.04.07, 10:29
        ale wątpię, by była ich tam większość
        • r306 Wymysl cos bardziej merytorycznego. 05.04.07, 10:31
          Stac Cie na to.
          • m15 Re: Wymysl cos bardziej merytorycznego. 05.04.07, 10:54
            r306 napisał:

> Stac Cie na to.
            dzięki ,lecz to oczywistość:)))trybunał tyle razy "dał do pieca"-mówiąc
            kolokwialnie,że starczy to za wszelkie komentarze,po tym trybunale można
            spodziewać się wszystkiego,jego dowolność interpretacyjna konstytucji
            jest "porażająca"
            • r306 Bla bla bla... zero konkretow.... 05.04.07, 10:55
              Wyraziles tylko swoje stanowisko.

PS.
              Wszyscy sedziowie TK sa zlustrowani.
              • m15 Re: Bla bla bla... zero konkretow.... 05.04.07, 11:01
                r306 napisał:

> Wyraziles tylko swoje stanowisko.
                >
                > PS.
                > Wszyscy sedziowie TK sa zlustrowani.
                każdy ma prawo do swych poglądów ,nawet w sprawie dekomunizacji i lustracji,ja
                uważam,że ubecja w życiu publicznym to najgorsza z plag jakie mogą nas
                doświadczyć,dlatego jestem za doprowadzeniem lustracji do końca,zdaję sobie
                sprawę z oporu materii wynikającego z głębokiego unurzania "elit we współpracę
                z ub
                • r306 Re: Bla bla bla... zero konkretow.... 05.04.07, 11:07
                  Ale przeciez lustracja NIE DOTYCZY UBECJI!!!!
                  • m15 Re: Bla bla bla... zero konkretow.... 05.04.07, 11:19
                    r306 napisał:

> Ale przeciez lustracja NIE DOTYCZY UBECJI!!!!
                    agenci to także ubecja,tym groź,że działająca w ukryciu,trzeba zrobić
                    wszystko,by odkryć ich oblicza,także dla ich dobra,aby nikt i nigdy nie miał na
                    nich wpływu,czy to groźbą czy obietnicą
                    • r306 Bhehehe 05.04.07, 11:29
                      A na jaka probe wsytawisz dzisiejszych 30sto i 20sto latkow aby sie przekonac,
                      ze:
                      > także dla ich dobra,aby nikt i nigdy nie miał na
                      > nich wpływu,czy to groźbą czy obietnicą

Jedynie otworzenie WSZYSTKICH teczek zamnie ten idiotyczny cyrk. Kroliczek,
                      ktorego tak teraz zapamietale gonisz, zdechnie wowczas smiercia naturalna,
                      szybka i bezbolesna.
                      A skladanie lojalek przez dziennikarzy - to juz bylo.... 83 rok.... Chcesz
                      wrocic do tej "szczytnej" tradycji? To samo z profesurą? Musza sie wykazac?

Po jasny gwint ma ktos kladac oswiadczenia, wlacznie z politykami, jesli
                      wszystkie papiery sa na wierzchu? Jak ktos nie jest zainteresowany jego
                      przeszloscia, a tylko tym co jest dzis - to nie bedzie sie intresowal. Jak dla
                      kogos jest wazna przeszlosc - to sie zainteresuje.
                      Ale niech to zrobi KAZDY we wlasnym interesie. Uszczesliwianie ludzi na sile
                      mnie brzydzi.

PS
                      TW to nie ubecja. Nawet Kaczynski o tym przekonywal :)
                      • m15 miłego dnia:) 05.04.07, 11:58
                        r306 napisał:

> A na jaka probe wsytawisz dzisiejszych 30sto i 20sto latkow aby sie
                        przekonac,
                        > ze:
                        > > także dla ich dobra,aby nikt i nigdy nie miał na
                        > > nich wpływu,czy to groźbą czy obietnicą
                        >
                        > Jedynie otworzenie WSZYSTKICH teczek zamnie ten idiotyczny cyrk. Kroliczek,
                        > ktorego tak teraz zapamietale gonisz, zdechnie wowczas smiercia naturalna,
                        > szybka i bezbolesna.
                        > A skladanie lojalek przez dziennikarzy - to juz bylo.... 83 rok.... Chcesz
                        > wrocic do tej "szczytnej" tradycji? To samo z profesurą? Musza sie wykazac?
                        >
                        > Po jasny gwint ma ktos kladac oswiadczenia, wlacznie z politykami, jesli
                        > wszystkie papiery sa na wierzchu? Jak ktos nie jest zainteresowany jego
                        > przeszloscia, a tylko tym co jest dzis - to nie bedzie sie intresowal. Jak
                        dla
                        > kogos jest wazna przeszlosc - to sie zainteresuje.
                        > Ale niech to zrobi KAZDY we wlasnym interesie. Uszczesliwianie ludzi na sile
                        > mnie brzydzi.
                        >
                        > PS
                        > TW to nie ubecja. Nawet Kaczynski o tym przekonywal :)
                        składanie oświadczeń istniało także pod poprzednią ustawą i jakoś nie budziło
                        protestów,gdy teraz oświadczenia ma złożyć czwarta władza to robi się
                        bunt,oceniać innych byli chętni,sami zaś egzaminu się boją -łajzy,że tak się
                        wyrażę
                        • r306 A czy ja twierdzilem kiedykolwiek, ze poprzednia.. 05.04.07, 12:12
                          ustawa jest dobra? Tez byla durna, bo nie zawierala pryncypialnej wartosci -
                          pelnej jawnosci. Stad ciagla walka na teczki, a historycy IPNu zamiast zajmowac
                          sie robota im przydzielona bawili sie w rozdawanie kar na politycznym stole. PO
                          w odroznieniu do Kaczynskiego, chciala to zmienic.
                          Kaczynscy zrobil 'cos' i to 'cos' jest o kand d... roztrzasnac.

Rowniez milego dnia zycze :) Ciepelko wrocilo :)
            • pisubek agenci PiSuaru kontratakuja, jak zwykle bez sensu. 05.04.07, 11:14

• m15 Re: agenci PiSuaru kontratakuja, jak zwykle bez s 05.04.07, 11:20
                pisubek napisała:

>
                już niedługo otrzymacie pełnię sprawiedliwości,my już się o to postaramy,a
                prawem się nie martwcie
      • rtg Re: Ondosze wrazenie ze buble prawne PiS sa celow 05.04.07, 10:37
        r306 napisał:

> A maja na celu - wysadzenie TK...
        >
        > Inaczej, takiej indolencji prawnej w pisaniu aktow prawnych, nie umiem
        > wytlumaczyc....

mam wrażenie że się mylisz bo jak widac "ławka jest krótka" ci co na niej
        siedza to ludzie bez własnego zdania lub dla własnego bezpieczeństawa nie sa
        zdolni go wypowiadać. Mamy więc do czynienia z grupą oportunistów, którzy dla
        korzyści własnych są w stanie powtarzać każdą głupotę wciskaną im przez
        genealissimusa. Pytanie: czy to jest oportunizm czy skrajna głupota a może i
        jedno i drugie.
    • j243 już mnie nudzi przypominanie oczywistości 05.04.07, 10:28
      "Oj to komuszki z SLD i PO zacieraja raczki !!!"
      ..........................
      Komuszki i tak mają w nosie lustrację, która dotyczy przecież... dawnej wobec
      nich opozycji. Czego organa bezpieczeństwa PRL mogłyby się dowiedzieć o opozycji
      od ówczesnych "komuszków"? Niczego, a więc nie szukały wśród nich agentów. Ale
      można to powtarzać do znudzenia, a karpie ciągle cieszą się na wigilię.
      Przypomina mi to trochę sytuację wśród smarkaterii: kogo klasa nienawidzi
      najbardziej? Pana dyrektora czy klasowego donosiciela? Odpowiedź jest kluczem do
      zrozumienia mentalności lustratorów :)
      • r306 Hy hy hy 05.04.07, 10:33
        Jak powiedzial ktos madrzejszy ode mnie: proste rzeczy bardzo trudno staja sie
        oczywiste :)
    • bsc1 Kauzyperdy biorą się za uchwalanie Ustaw ? 05.04.07, 10:36
      Ustawa lustracyjna jest bublem prawnym zepsutym - w porównaniu z pierwotnym
      projektem - przez PiS-ciuchówm, w tym przez samego Prezydenta! To smutne i nie
      przysporzy obecnej koalicji wyborców.Wszelkie oświadczenia w tej sprawie
      powinny być wstrzymane do orzeczenia TK.
    • arian3 Polityk PiS: Trybunał może wysadzić lustrację w.. 05.04.07, 10:37
      Ja Mu się nie dziwię.Jak można dowierzać ludziom,którzy sami nie zostali
      zlustrowani,że będą sprzyjać lustracji,która sama w sobie ma za cel
      oczyszczenie naszego życia społecznego z bolszewizmu,z posowieckiej
      spuściźnie.Zawód prawnika w PRL-u był szczegolnie obserwowanym przez SB i o
      karierze w tym zawodzie bez współpracy z SB lub Partii nie było mowy.Dotyczyło
      to również innych zawodów,jak dziennikarze.Naszej Władzy PRL Sowieci byli
      nauczycielami.Nauczyli się doskonale jak ogłupiać społeczeństwo.arian3
      • pisubek PiS dzielny kontynuator PZPR i SB zdycha! 05.04.07, 11:16

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka