Dodaj do ulubionych

Chłe, Chłe, Mularczyk podsumowany! :-)

10.05.07, 20:47
Stępień zarzuca Mularczykowi zatajenie faktów:

"Prezes Trybunału Konstytucyjnego Jerzy Stępień zarzucił posłowi PiS
Arkadiuszowi Mularczykowi, że zataił przed Trybunałem, iż sędzia Adam Jamróz
został wyrejestrowany w 1978 r. przez wywiad PRL, bo "odmówił współpracy z
powodów moralnych", zaś Marian Grzybowski został zarejestrowany dopiero 19
czerwca 1989 r...."

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,4121489.html

No tak, stawiam na to, że rano prezes TK odwiesi dzisiejsze zawieszenie
2 w/w sędziów! Oby! :-)
Obserwuj wątek
    • daktylek Re: Chłe, Chłe, Mularczyk podsumowany! :-) 10.05.07, 23:27
      Podobno Kaczor podpisał kolejną nowelizację ustawy lustracyjnej.
      Jeśli do rana to wydrukują, to może okazać się, że rozprawa jest
      bezprzedmiotowa. Więc Trybunał będzie - moim zdaniem obradował do skutku.

P.S. Ta nowelizacja to chyba o tych, co są dzisiaj tajni, a oświadczenia mają
      składać jawne, że nie współpracowali - czyli kłamstwo w świetle prawa :PPP
      Ciekawe czy to jest zgodne z prawem i Konstytucją.
      • taziuta Re: Chłe, Chłe, Mularczyk podsumowany! :-) 11.05.07, 06:04
        daktylek napisał:

> P.S. Ta nowelizacja to chyba o tych, co są dzisiaj tajni, a oświadczenia mają
        > składać jawne, że nie współpracowali - czyli kłamstwo w świetle prawa :PPP
        > Ciekawe czy to jest zgodne z prawem i Konstytucją.

Gonią w piętkę, mściwusy! :-)
        • daktylek Re: Mularczyk :-) 11.05.07, 07:51
          Mularczyk powinien ponieść konsekwencje za składanie przed sądem fałszywych
          zeznań.Stanowi o tym art. 233 § 1 kodeksu karnego, zgodnie z którym kto zeznaje
          nieprawdę lub zataja prawdę (czyli właśnie składa fałszywe zeznania) w
          postępowaniu sądowym (lub innym postępowaniu prowadzonym na podstawie ustawy)
          podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
          • taziuta Re: Mularczyk :-) 11.05.07, 08:04
            daktylek napisał:

> Mularczyk powinien ponieść konsekwencje za składanie przed sądem fałszywych
            > zeznań.Stanowi o tym art. 233 § 1 kodeksu karnego, zgodnie z którym
            > kto zeznaje nieprawdę lub zataja prawdę (czyli właśnie składa fałszywe
            > zeznania) w postępowaniu sądowym (lub innym postępowaniu prowadzonym na
            > podstawie ustawy) podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Już widzę, jak Ziobro z urzędu wszczyna postępowanie przeciw koledze ze
            stuciów... :-)
    • stoik1 biedny ten mularczyk 11.05.07, 00:07
      mały żuczek rzucony na bezmiar oceanu
      radzi sobie jak może
      • magdolot Re: biedny ten mularczyk 11.05.07, 00:32
        sam się rzucił w ten bezmiar
        dając się zrobić z Ziobra, na podobieństwo

wyszedł żuczek za chałupkę, zdjął majteczki... zgubił pupkę!
    • hummer Tak serio to mi go żal 11.05.07, 13:39
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,4123877.html
      Okręgowa Rada Adwokacka w Krakowie zbada postępowanie posła, adwokata Arkadiusza Mularczyka przed Trybunałem Konstytucyjnym. Jeśli okaże się, że poseł, który jest również adwokatem, złamał zasady zawodowe, może go spotkać kara dyscyplinarna.

Trudno na tym etapie postępowania mówić o konkretnej karze, jaka może spotkać posła Mularczyka ze strony korporacji adwokackiej - mówi Metelska, ale katalog kar przewiduje między innymi: naganę, zawieszenie w czynnościach adwokata, kary finansowe, aż po wydalenie z zawodu.
      • taziuta Re: Tak serio to mi go żal 11.05.07, 14:02
        hummer napisał:

> serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,4123877.html
        > Okręgowa Rada Adwokacka w Krakowie zbada postępowanie posła, adwokata
        > Arkadiusza Mularczyka przed Trybunałem Konstytucyjnym. Jeśli okaże się,
        > że poseł, który jest również adwokatem, złamał zasady zawodowe, może go
        > spotkać kara dyscyplinarna.
        >
        > Trudno na tym etapie postępowania mówić o konkretnej karze, jaka może spotkać
        > posła Mularczyka ze strony korporacji adwokackiej - mówi Metelska, ale
        > katalog kar przewiduje między innymi: naganę, zawieszenie w czynnościach
        > adwokata, kary finansowe, aż po wydalenie z zawodu.

Kolegi Ziobro nie wydalą z zawodu, dopóki Ziobro robi za szybkiego szeryfa
        /w wyciąganiu spluwy, a nie w myśleniu, oczywiście/ :-)

Bardziej bym liczył na proces karny, jak tylko skończy mu się immunitet, albo
        jak tylko sam się go zrzeknie. PiS ma dobrą okazję pokazać, że jego posłowie
        przestępcy nie chowają się za immunitetami! :-)
      • magdolot Re: Tak serio to mi go żal 11.05.07, 14:06
        A mi go zupełnie nie żal.
        Jest dorosłym i wykształconym człowiekiem, prawo zna... Zrobił to z pełną
        świadomością. I w dodatku ma fart - osądzą go uczciwie.
      • malaszaramysz A mi nie. Adwokat świadomie wprowadza w błąd TK? 12.05.07, 12:37
        Jedyna kara to "wydalenie z zawodu".Ta szuja świadomie łgała przed najwyższym
        sądem w kraju,z pełną premedytacją wprowadzając TK w błąd. Powinien dostać i 3
        lata i wydalenie z zawodu.
        Nie wyobrażam sobie,żeby mógł występować przed jakimkolwiek sądem. To by były
        kpiny z prawa.
        • hummer Re: A mi nie. Adwokat świadomie wprowadza w błąd 12.05.07, 12:47
          malaszaramysz napisała:

> Nie wyobrażam sobie,żeby mógł występować przed jakimkolwiek sądem.

Jak chcesz dać mu 3 lata bez występowanie przed sądem :) jako oskarżonego :)
          • taziuta Re: A mi nie. Adwokat świadomie wprowadza w błąd 12.05.07, 13:59
            hummer napisał:

> malaszaramysz napisała:
            >
            >
            > > Nie wyobrażam sobie,żeby mógł występować przed jakimkolwiek sądem.
            >
            > Jak chcesz dać mu 3 lata bez występowanie przed sądem :) jako oskarżonego :)

Zaocznie, przed sądem 24 godzinnym? :-)
            • malaszaramysz Re: A mi nie. Adwokat świadomie wprowadza w błąd 13.05.07, 19:28
              Fakt, macie mnie:-)) Ten jden raz może wystąpić. :-)) Jako oskarżony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka